» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
71 / 135
»»

Opkow ::

Pri meni je minuta AVCHD 720p filma cca 110 MB.
Panasonic TZ7

BadWolf ::

tx, to je pol cca 2 uri na 16G.
Koliko časa pa zdrži baterija pri snemanju videa s tz7?

Z eno baterijo je meni naredilo 114 minut posnetka. Je bila pa scena precej staticna in ni bilo pretiranega dogajanja na posnetku. :)
Je bilo pa cca 14 GB materiala, ki jih je zaradi fat32 rezdelil na 4 GB velike kose.

jk85 ::

Oj. Zanima me, če je morda kateri lastnik Samsunga wb500 pripravljen posredovati slovenska navodila za uporabo? Hvala. Lp

Elton2 ::

Ali ima kdo kaj izkušenj z Casio Exilim EX-H10

lexios ::

Ima kdo izkušnje za nakupom Panasonic LX3 iz tujine pod 360 eurov (s poštnino)? Kje? ..zanima me v primeru, da je kdo izbrskal kje kako ugodno ponudbo, ki sem jo sam spregledal:)

spyder ::

Torej zanimam se za nakup digitalnega fotoaparata v vrednosti okoli 210-220EUR. Ker pač nisem toliko domač v tem, vas prosim za nasvet. Pogledal sem kar nekaj fotoaparatov, na koncu so mi ostali trije. Sedaj res nevem katerega se najbolj splača, razlika v ceni je minimalna. Evo še linki:
http://www.mimovrste.com/artikel/173030...
http://www.mimovrste.com/artikel/173030...
http://www.mimovrste.com/artikel/173029...
Lahko tudi predlagate kakšen drug fotoaparat, seveda za podobno ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spyder ()

Matej_K ::

Še malo spremeni tiste linke, ne morjo bit samo tri pikice naprej...
... .. .

spyder ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spyder ()

Okapi ::

Sonyja sta bolj uporabna od Canona, za razliko med 270 in 290 se moraš pa sam odločit, ali je vredna tistih 20 evrov.

O.

godi ::

Odločil sem se za menjavo digitalca. Slike bojo predvsem v plezalnih dogodivščinah, sneg,led,itd. Po nekaj časa razmišljanja sem se odloču da nisem pripravljen zraven nosit kaj velkega z objektivom in zato me zanima kompaktni digit. Kaj bi priporočali , gledal sem panasonic TZ7, kaj pravite na to izbiro? vsak odgovor dobrodošel!

Sicer ga nisem sprobal v živo in od tega vbistvu vse zavisi, a glede na precej prebranih reviewov in mnenj po forumih je menda v vrhu... Super kompakt, pomojem ne boš veliko zgrešil, vseeno pa pred nabavo sprobat!

a kdo ve za kakšno ugodno trgovino v Celju?

Od A do Ž

evo sem ga vzel v big bangu v celju. hotel sem črnga in so imel še samo enega ,ki pa je bil že odprt zgleda. A je to normalno da je že ob nakupu baterija tolk polna da ga lahk prižgeš, ali so že šarali po njem?

Kako lahko prodajajo robo brez slovenskih navodil, še angleških ni! A ma kdo mogoče navodila v slovenščini in mi jih posreduje, hvala

sss ::

Angleška so na CDju, ki si ga dobil v paketu :rolleyes:

Trgovci so zmer bl leni! Hvala bogu, da so zakonsko kljub temu povsem korektni! Da so natisnjena navodila zraven vsaj v English, če že ne v Slovenščini lahko vsak pričakuje! Komu se ljubi brskat po CDju?

Lahko pa mi kdo upraviči relativno veliko razliko v ceni med aparatom kupljenim v npr. Franciji(+poštnina) ali pri nas, pa vzamem vse nazaj...

Tradewind ::

Zelo zanimivo prebiranje te teme, vendar še zmeraj ne vem, oziroma se ne morem odločiti glede nakupa digitalnega fotoaparata.

Kupujem fotoaparat v kompaktnem razredu do 350€ s spominsko kartico vred.

Odločam se med naslednjimi:
- SAMSUNG ST 550 (me moti, ker ima samo 5x optični zoom, kako je s baterijami)
- Panasonic DMC-TZ7 (dokaj visoka cena, a je vreden tega, je HD ali Full HD?)
- CANON POWERSHOT SX200 IS (se mi zdi glavni konkurent Panasonicu)
- Panasonic DMC-TZ6 (ali je že HD snemanje, se lahko zoomira?)
- Samsung WB550 (ali snema v HD, zoomira med snemanjem)

Torej, rad bi fotoaparat, ki je relativno majhen in ima dokaj solidno kamero, zadevo bi uporabljal za oboje (snemanje in fotografiranje). Trenutno imam Sonny DSC H5 (zelo zadovoljen z njim, vendar je snemanje zelo slabo, fokus, zoom, in resolucija max le 640x480 s 25 sličicami).

Nato me še zanimma kako je s spominskimi karticami, da bo snemanje šlo gladko, vzel bi itak ali 4 ali 8 giga.

Prosim za predloge, lahko mi predlagate tudi kaj drugega, saj želim le najboljšo price/performance. Ročnih nastavitev ne potrebujem v izobilju, zanima me predvsem avtomatska nastavitev, ki bi naj bila čim boljša in pa snemanje videa.

Bom lahko montiral v Power Directorju8 ultra ta HD video, do sedaj delam z njimž8sicer 640x480?
Hvala.
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

Zgodovina sprememb…

...med naštetimi defenitivno Panasonic TZ7!

Sicer pa po tem vrstnem redu nekako:
- TZ7 (škoda le ker imajo EU modeli omejitev dolžine videa)
- TZ6 ne podpira HD, HD podpira TZ7, ostale funkcije imata praktično iste...
- WB550 podpira HD (če se prav spomnim)
- SX200 niti ni prava konkurenca TZ7, če je vprašanje le TZ7 vs SX200 sploh ne bi razmišljal...
- ST500 pa mi ni znan...

Poglej si še Sony WX1 (žal ne podpira SD/SDHC) in Fuji F200 exr (nisem siguren, če ima HD), da bo odločitev malo težja:) Če ne kupuješ ta trenutek pa še Canon S90 (žal nima HD) - ko cene PADEJO VSAJ DO 350e...

Sam sem vzel LX3, ki pomojem v večini pogledov še vedno nese večino od zgornje konkurence, šibka točka so le zoom (j...ga, večno vprašanje - kvaliteta&hitrost lečja vs. zoom), lens cap in to, da pogrešam samostojen gumb za HD (Canon like)... Sicer pa priporočam, kompakt, ki po funkcijah in kvaliteti slike poseka večje brate (razen v zoomu)!

energetik ::

Po dolgih letih mi je crknil Canon A85 (vse deluje, samo CCD da popolnoma črno sliko). Ker se ga zelo verjetno ne splača popravljati, bom nabavil novega. Prosil bi za nasvet, katerega.
Zahteve:
- optično iskalo
- močnost popolnega ročnega upravljanja (M, Av, Tv načini, ročno ostrenje...)
- optični zoom nekje 6-12x
Zaželjeno:
- uporaba AA baterij
- snemanje HD videa + zoomiranje med snemanjem
- čim manjši šum pri visokem ISO
- čim manjša teža
- cena do ~ 330EUR s kartico

Nekaj sem gledal SX120 IS in potem razočaran ugotovil, da nima optičnega iskala (veliko slikam na snegu in soncu, kjer je LCD neuporaben). Bom moral res poseči po SX20 IS??
Na splošno sem razočaran nad ponudbo FA trenutno v rangu 200-300EUR. Vse zgornje zahteve je izpolnjeval že moj stari A85 (razen videa in šuma). Zdaj pa se v tem rangu kar opuščajo optična iskala, ročne nastavitve. Očitno se prodajajo samo megapixli, veliki LCD, fensi oblika in čim manj nastavitev... ;(

Optično iskalo ima le še malo fotoaparatov, med tistimi z zumi, večjimi od 5x, pa menda sploh noben. Ti imajo kvečjemu elektronsko iskalo (kot recimo sx20). Optično ima recimo G11, ki ima samo 5x zum (lahko pa mu natakneš širokokotno ali tele predlečo), pa še dražji je od tvojega proračuna.

O.

kmetek ::

kako to misliš?

kako to misliš?

Tkole:
http://techuserfriendly.com/2009/10/hd-...

In ne to ni mit:) ...večina EU serij LX3 (tudi moja UK verzija) ima žal podobne probleme! Nisem pa teh 15/10 min omejitev opazil na Canon SX20!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Optično iskalo ima le še malo fotoaparatov, med tistimi z zumi, večjimi od 5x, pa menda sploh noben. Ti imajo kvečjemu elektronsko iskalo (kot recimo sx20). Optično ima recimo G11, ki ima samo 5x zum (lahko pa mu natakneš širokokotno ali tele predlečo), pa še dražji je od tvojega proračuna.

O.
Ne sej mi je vseeno, kakšno iskalo je, poleg LCD hočem samo iskalo, ki ga lahko prislonim k očesu. Če je to optično ali elektronsko mi je vseeno.
Je poleg SX20 še kakšen tak FA, ki bi ugodil mojim zahtevam? Torej imel bi nekaj takega kot je SX120 z iskalom in po možnosti HD videom.

Kot sem na hitro pogledal, ne, vsaj ne novi. Optična iskala imajo nekateri (redki) fotoaparati z manjšimi zumi, elektronska pa fotoaparati z večjimi (15x in več), ki so v glavnem tudi dražji od tvojih 300 EUR.

O.

Torej so se v 5 letih take vrste FA podražili. Moj A85 je imel za takratnih ~70kSIT (290EUR) vse moje zahteve, razen hudega zooma in HD videa... Sedaj moram očitno za podobne funkcije (+ seveda nekaj dodatnih) nabaviti pol kilski SX20 za ~380EUR...

No, to si malo preveč poenostavil. A85 ima 3x zum, 4 megapike, nima umirjevalnika slike ... in ga ne moreš primerjati z današnjimi modeli, še posebno ne takšnimi, kot bi ti rad. Tudi moraš upoštevati, da je bilo 290 evrov pred 5 leti toliko, kot je sedaj recimo 350 evrov.

Če hočeš imeti velik zum in iskalo, se pač moraš sprijaznih z večjim fotoaparatom, ne gre drugače, drugače pa imaš cel kup fotoaparatov, ki so boljši in cenejši in manjši kot A85, samo iskala pač nimajo.

Sicer se pa jaz tudi držim iskala in zadnji fotoaparat, ki ustreza mojim pogojem (žepni, z iskalom, širokokotnim objektivom in umirjevalnikom slike) je Canonov Ixus 850IS izpred treh let. Upam, da mi bo zdržal čimdlje:)

O.

Sej z večjim in težjim bi se sprijaznil, če bi bil cenejši. :D
OK, hvala za vse nasvete.

P.S.: obeta se mi možnost brezplačnega popravila A85, ker napaka očitno spada pod serijsko (odpoved CCD), ki jo Canon zastonj odpravlja. Na servisu mi bodo naredili brezplačno oceno stroškov popravila.

kako to misliš?

Tkole:
http://techuserfriendly.com/2009/10/hd-...

In ne to ni mit:) ...večina EU serij LX3 (tudi moja UK verzija) ima žal podobne probleme! Nisem pa teh 15/10 min omejitev opazil na Canon SX20!

To je tudi mene motilo ko sem bral reviewe. Pa sem se sprijaznil z dejstvom, da TZ7 omogoca samo cca 15 minutne posnetke. Ker sem hotel imet spremenljivi opticni zoom med snemanjem, ki jih SX200 ne omogoca. Ameriski model, ki je pod drugim imenom nima te omejitve.

Vendar:
Panasonica TZ7 sem narocil iz Anglije, ki v AVCHD omogoca neomejeno snemanje in si omejen samo s prostorom na kartici oz trajanjem baterije. V motion jpeg nacinu pa si omejen z do 2 GB velikimi fajli (od tod variacija 8-15 minut posnetka, ki je odvisna od dinamike prizora).
Sedaj ne vem, ali vsi testirajo samo v motion jpeg nacinu, ali pa... ?

Za nekoga, ki je zgoraj spraseval za razliko med posameznimi modeli...
Ce primerjamo z Panasonicom DMC-TZ7 ima
Canon SX200IS vec moznosti pri rocnih nastavitvah slikanja. Vendar nekoliko slabso optiko in fiksen opticen zoom pri snemanju videa, je pa mozen digitalni.

Pri Canonu naložiš CHKD in imaš optično zumiranje med snemanje, in še cel kup drugih dobrot.

O.

kmetek ::

Killer: jaz imam tudi iz Anglije.....misliš, da imam AVCHD neomejeno snemanje? :P

malini ::

Po dolgih letih mi je crknil Canon A85 (vse deluje, samo CCD da popolnoma črno sliko). Ker se ga zelo verjetno ne splača popravljati, bom nabavil novega.

Na mojem Canonu A95 je šel tut ta senzor. Na servisu so mi rekli če je res šel ta senzor ga popravijo zastonj, ker naj bi bla to tovarniška napaka. Pokliči na pooblaščeni servis in boš videl kaj ti bojo rekli. Jst bom svojga sigurno poslal takoj po novem letu, in če mi ga popravijo zastonj bo to super, pa še novega ne bo treba kupit :)).

lp M

Zgodovina sprememb…

• spremenil: malini ()

A ima kdo Samsung WB 500, dobim ga že od 177EUR, najcenejši Panasonic TZ7 pa je 260EUR? Lahko pri Samsungu zoomam v načinu snemanja pri 720p? Kako je z dolžino snemanja, vidim da nima HDMI (ali sem pač spregledal)?

Torej, razlika v ceni je skoraj 100EUR, tudi Canona SX200IS dobim dosti ceneje, a upraviči ta Panasonic toliko višjo ceno. Bistvena mi je tukaj kvaliteta in zoom in stabilizacija v načinu video!

Hvala.

snoopy20 ::

Tudi sam razmišljam že pol meseca o nakupu enega izmed omenjenih!

Samsung ima zoom med snemanjem 720p, glede dolžine pa mislim, da je omejen glede na velikost kartice (ki pa je mislim da lahko največ 4GB, nisem pa 100%).

Panasonic pa je skoraj 100 EUR dražji, vendar ga vsi hvalijo.

Sem pa gledal malo tiste rewieve (youtube in geekwithlaptop) in nisem opazil neke drastične razlike med njima (res pa nisem neki strokovnjak za fotografijo)!
Gledal sem tudi malo dražjega WB 550, ki se mi pa po specifikacijah zdi skoraj identičen panasonicu.

Sem pa malo gledal teste novega Sony WX1 pri katerem mi je full všeč panorama mode!!! Zato me zanima, če mogoče kdo ve kako je s tem pri panasonicu in samsungu, ker nisem nikjer nič zasledil???

PrimozR ::

Tudi sam razmišljam že pol meseca o nakupu enega izmed omenjenih!

Samsung ima zoom med snemanjem 720p, glede dolžine pa mislim, da je omejen glede na velikost kartice (ki pa je mislim da lahko največ 4GB, nisem pa 100%).

Panasonic pa je skoraj 100 EUR dražji, vendar ga vsi hvalijo.

Sem pa gledal malo tiste rewieve (youtube in geekwithlaptop) in nisem opazil neke drastične razlike med njima (res pa nisem neki strokovnjak za fotografijo)!
Gledal sem tudi malo dražjega WB 550, ki se mi pa po specifikacijah zdi skoraj identičen panasonicu.

Sem pa malo gledal teste novega Sony WX1 pri katerem mi je full všeč panorama mode!!! Zato me zanima, če mogoče kdo ve kako je s tem pri panasonicu in samsungu, ker nisem nikjer nič zasledil???

Zgornja meja vseh fotičev pri snemanju je največ 4 GB na fajl zaradi FAT32 file sistema kartic.

Samsunsga WB550 dobim za 260€, mogoče še kje ceneje. Razlike je predvsem v 10x in 12x optiki, drugače pa mislim, da ni nekih razlik napram TZ7?

Hmmm, resnično potrbujem pomo.

Sonny WX1 pa ima samo 5x zoom, kar je zame premalo.

TOP ::

Kar se tiče teh dveh modelov potle bi definitivno raje vzel Panasonic,nikakor pa ne samsunga.Drugač pa mal poglejte tud za kakšen Olympus ali Nikon pa Canon delajo bolše slike kot Samsung ali Panasonic.

Po dolgih letih mi je crknil Canon A85 (vse deluje, samo CCD da popolnoma črno sliko). Ker se ga zelo verjetno ne splača popravljati, bom nabavil novega.

Na mojem Canonu A95 je šel tut ta senzor. Na servisu so mi rekli če je res šel ta senzor ga popravijo zastonj, ker naj bi bla to tovarniška napaka. Pokliči na pooblaščeni servis in boš videl kaj ti bojo rekli. Jst bom svojga sigurno poslal takoj po novem letu, in če mi ga popravijo zastonj bo to super, pa še novega ne bo treba kupit :)).

lp M

Ja, sem tudi jaz klical na servis. Zdajle enkrat ga bom odnesel tja. Če ga popravijo zastonj, OK, drgač bom pa novga kupil.

To je tudi mene motilo ko sem bral reviewe. Pa sem se sprijaznil z dejstvom, da TZ7 omogoca samo cca 15 minutne posnetke.

Mene vbistvu niti ne moti... Koncertov ne mislim snemat, za kratke clipe pa je do 15 min že dovolj. Sicer sem pa LX3 vzel z namenom fotografije in glede tega lahko rečem le - kapo dol! Ne gre primerjat, pa vseeno - Canon SX20 vs. Panny LX3 je (za moje pojme) močno v prid Pannya! Čeprav tu pa tam prav pride 10x in več zoom, premičen LCD, ločen gumb za video...

Drugač pa mal poglejte tud za kakšen Olympus ali Nikon pa Canon delajo bolše slike kot Samsung ali Panasonic.

Odvisn kaj dojemaš pod pojmom boljše slike oz. kolk si podvržen medijskim nategom! Nikon mislim, da slovi predvsem po svojem DSLR rangu, med kompakti niti ne izstopa, imam celo občutek, da se niti ne trudi preveč; vsaj tako ne kot Canon, ki se bolj občutno gre politiko "staro za novo", tj. vzemi staro šasijo in motor, malo igranja na srečo in manipulacije z javnostjo, dodaj okrasek tu in tam, spromoviraj vnaprej in evo, vsake pol leta nov isti (na trenutke celo slabši) model! Če se ne posreči jebeš,več sreče prihodnjič, napaka ni naša, sami ste krivi, da ste kupili - aparat je the best, le uporabljati ga ne znate!:) ...nekaterim je vsaj kapnilo, da več MPx ne pomeni boljše slike! Panasonic ima precej navite barve in najbrž cilja na publiko, ki ima rada modro nebo (a v višjem cenovnem rangu vsaj dopušča največ nastavitev glede procesiranja in zajemanja slike); medtem ko pri Canonu celo s kakimi modeli višjih cenovnih razredov dobiš bolj vtis, da so sliko pred procesiranjem še našamponirali in sprali, na nastavitve pralnega stroja pa povsem pozabili! Izgovor je najbrž CHKD, očitno so programerji pri Canon preleni in prepustijo vedno več dela open source programerjem... Olympus ima pomojem med kompakti nižjih rangov še najboljši odnos do ciljne publike, vsaj če sklepaš po kvaliteti slike in tem, da edini ponuja slovenske menije:) Samsung...

Eh, skratka boljše slike dela fotograf, ne aparat! Imaš svega i svašta! Vsak pa hvali svojega konja!

T0RN4D0 ::

Hmn, eno mal hipotetično vprašanje zaenkrat. Trenutni A80 je počasi odslužil svoje (slava mu), in bo treba počas neki novega vzet. Ker gre brat poleti v USA, bomo najbrž še počakal, ker so cene nekje 1:1, 1EUR pa je 1.4+$. Trenutno je nekako ogledani kandidat Canon SX20 IS... Razmišljam če bi bilo morda vredno poseči po kakšnem cenejšem modelu DSLR. A se v to sploh splača spuščat, če ne mislim investirat v dodatne objektive?

No ja v glavnem so v igri superzoomi, ker so malo manjši, malo cenejši, in omgočajo snemanje video posnetkov. Je trenutno kakšna zadeva ki dominira na trgu? Kakšne zanimive napovedi?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Če ne misliš kupovati objektivov, potem vsekakor nima smisla imeti zrcalno-refleksni fotoaparat. S tem, da sedaj že mnogi snemajo video, in to v visoki ločljivosti in v kakovosti, primerljivi s profi kamerami.

Med superzumi se Canon ne znajde najbolje, poglej malo Panasonic, Fujifilm, tudi Olympus in Sony.

O.

BadWolf ::

končno sem dobil domov tz7

camerabox, kao dostava 2 dni
naročim 4.12., za pod jelko bo že
in čakam... in čakam...
vmes mal pogledam zapis na mastercardu, vidim, da so mi sneli 288EUR (skupaj s 16G kartico) seveda že naslednji dan
zraven pa še en zapis 240EUR z amazona
kjer nisem naročil nič
s kartico, ki sem jo online uporabil le enkrat, na cameraboxu

ogorčeno pišem na camerabox, ki ignorirajo moje mnenje o zlorabi in mi zagotovijo, da pride FA naslednji dan (tz7 naj bi imeli seveda na zalogi)
pokličem na amazon, kjer mi nočejo povedati kaj naj bi naročil in kam je bilo tisto poslano, ampak dotičnega obvestijo, da naj me kontaktira (so posvarili kriminalca, da naj zakrije sledove)
na bankartu prekličem kartico in na banki mi nekako zagotovijo, da tak denar večinoma vrnejo in potem raziskujejo naprej sami
še težoim na camerabox, kjer dobim takle odgovor po cca 3 tednih, nekje med prazniki
We currently have a security block on this order, if you can call us on 01844 215132 on Mon 4th between 10am-6pm. Our security team can just check a few details with you. Hopefully then we can get this shipped out for you.

wtf, po 3 tednih nenadoma security block na nekaj, kar bi morali poslati takoj
kar lepo pop..., jim nalimam par linkov na strani, kjer jamrajo nad njimi (žal sem si to pogledal šele naknadno)
All orders going to europe have to be checked before they are shipped. If you want to call us next week on 01844 215132 we can run through these checks and get it shipped out for you, otherwise we can cancel and refund your order.

huh?
po še nekaj mailih med mano in njimi in grožnjami z refundom, mi zagotovijo, da bodo 4.1 poslali naročilo
prav dosti nisem verjel in sem že sešteval svojo zgubo
no, v torek 5. se res oglasi gospod z DHLja z aparatom....

uglavnem, odsvetujem Camerabox

in svetujem tz7
si bom sposodil zmiggijev video

Selassie ::

Pol pravte da se bolj splača kupiti Panasonic DMC-TZ7, kot pa Canon PowerShot SX200 IS?

Hmmm, razmišljam, primerjam, analiziram TZ7 in SX200IS pa sploh ne vem, se mi zdi oboje nekako podobno dobro,pol pa je tu za plus 80€ še canon SX20 IS od Canon, ki je v vsem boljši, le žal da ni kompaktne narave. Hmmm, kako pa so kaj digitalne HD kamere v primerjavi s temi hibridnimi zadevami, kakše so kaj slike, sem tudi tu gledal teste, pa ni tolk švoh.

nitro2 ::

končno sem dobil domov tz7

camerabox, kao dostava 2 dni
naročim 4.12., za pod jelko bo že
in čakam... in čakam...
vmes mal pogledam zapis na mastercardu, vidim, da so mi sneli 288EUR (skupaj s 16G kartico) seveda že naslednji dan
zraven pa še en zapis 240EUR z amazona
kjer nisem naročil nič
s kartico, ki sem jo online uporabil le enkrat, na cameraboxu

ogorčeno pišem na camerabox, ki ignorirajo moje mnenje o zlorabi in mi zagotovijo, da pride FA naslednji dan (tz7 naj bi imeli seveda na zalogi)
pokličem na amazon, kjer mi nočejo povedati kaj naj bi naročil in kam je bilo tisto poslano, ampak dotičnega obvestijo, da naj me kontaktira (so posvarili kriminalca, da naj zakrije sledove)
na bankartu prekličem kartico in na banki mi nekako zagotovijo, da tak denar večinoma vrnejo in potem raziskujejo naprej sami
še težoim na camerabox, kjer dobim takle odgovor po cca 3 tednih, nekje med prazniki
We currently have a security block on this order, if you can call us on 01844 215132 on Mon 4th between 10am-6pm. Our security team can just check a few details with you. Hopefully then we can get this shipped out for you.

wtf, po 3 tednih nenadoma security block na nekaj, kar bi morali poslati takoj
kar lepo pop..., jim nalimam par linkov na strani, kjer jamrajo nad njimi (žal sem si to pogledal šele naknadno)
All orders going to europe have to be checked before they are shipped. If you want to call us next week on 01844 215132 we can run through these checks and get it shipped out for you, otherwise we can cancel and refund your order.

huh?
po še nekaj mailih med mano in njimi in grožnjami z refundom, mi zagotovijo, da bodo 4.1 poslali naročilo
prav dosti nisem verjel in sem že sešteval svojo zgubo
no, v torek 5. se res oglasi gospod z DHLja z aparatom....

uglavnem, odsvetujem Camerabox

in svetujem tz7
si bom sposodil zmiggijev video

...pri nas dobiš tak fotoaparat za 290€ brez jebanja...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nitro2 ()

mailer ::

Zanimivo, pri nas sem zasledil najnižjo ceno 300EUR, v Avstriji pa 264EUR. Zdaj pa ne vem ali je država tako požrešna ali imajo trgovci take marže? Vem pa da ni toliko razlike zaradi velikosti trga... Se da kje pri nas videt vse barvne različice tz7, kako je kaj s praskami?

Hmmm, razmišljam, primerjam, analiziram TZ7 in SX200IS pa sploh ne vem, se mi zdi oboje nekako podobno dobro,pol pa je tu za plus 80EUR še canon SX20 IS od Canon, ki je v vsem boljši, le žal da ni kompaktne narave.

TZ7 raje kot SX200IS iz enega samega razloga - ni Canon!:) Oba sta avtomatika, slike pa so pri TZ7 za avtomatiko odlične, če te ne moti nasičenost barvnih odtenkov. Če nameravaš aparat uporabljati kot point and shoot pa je mogoče tudi boljša opcija kot Canon SX20, ki btw. ni v vsem boljši, mogoče le bolje promoviran! Panasonic že ve zakaj drži tako "visoke" cene v primerjavi s podobnimi Canon izdelki!;)

POglej še:

http://www.digitalversus.com/duels.php?...

http://www.dkamera.de/testbericht/samsu...

...in vzemi z rezervo, večina slik ni narejan pri popolnoma enakih nastavitvah (kot so ISO, f, npr.) je pa opazen Panasonicov pristop do barv in Canonov pristop do (ne)ostrinne in glajenja šuma...

Selassie ::

Sm se odloču da bom kr preko mimovrste naroču TZ7, sm me še zanima kero spominsko kartico nej uzamem zraven, pa katero torbico za digitalca spravt notri. Bi pa rabu čimmanjšo torbico pa trpežno proti udarcem, ker ga mislim kdej tudi na boardanje uzet.
Mislim pa kupiti to kartico: Secure Digital (SDHC) kartica SanDisk 8GB (Class 2) in tole torbico: Torbica CaseLogic SLDC-201.
Kakšno je vaše mnenje?
««
71 / 135
»»