» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
65 / 133
»»

globoko grlo ::

že canon S2 (12x zum) je imel 2.8-3.5 blendo, tko da 3.5 na 12x zumu, skor 400 mm, je pač fantastičen podatek

mikko ::

S10 se mi zdi krasen, sem gledal še na youtube predstavitev, odlično.
Kaj je prednost G10, da je dražji pa to ? Pač ima malo večjo ločljivost, ampak je že 10mpix dovolj,
pa mislim, da slika še na raw - ampak jaz bom slikal v jpeg in me raw niti ne zanima.
Sem totalen laik na temu področju, če ima kdo od omenjenih fotoaparatov bi bil zelo vesel, če mi zna malo napisat in razložit.

miha96 ::

Jaz imam pa fotoaparat na telefonu, ker je praktično...

bluefish ::

In tudi delaš slike, ki so primerne le za ogled na mobilcu.

miha96 ::

Sluke so čidt ok, mam s 5 megapixlov mobi(samsung g810).

M-XXXX ::

No no, ne jih prehvalit. Če so svetlobni pogoji odlični potem izpade slika čisto OK (tidi na PC-ju), ko pa so enkrat slabši svetlobni pogoji je pa konec...

PrimozR ::

Če imaš fotofon mogoče res, na 6120 c so slike, kot rečeno, samo za uporabo na mobitelu. In mogoče kak facebook, ki jih močno pomanjša.

Daj sem eno prilimaj, da vidimo to umetnijo.

zcetrt ::

Ja, so čist OK. In pri tem naj ostane. Sem imel možnost preizkusit najdražje mobitele v primerjavi z najcenejšimi kompaktnimi fotoaparati, in je razlika očitna. Če pa dodaš še kakšen evro k fotoaparatom, pa sploh. Najcenejši fotkič, ki je nadmašil fotofone, je stal 75 EUR. Mobiteli pa 400 EUR +. Seveda pa so bile to še vedno multifunkcijske komunikacijske naprave.
4.

keba ::

kaj menite o canon sx10 si??? Pa če se da ša kej boljšga dobit v razredu od 300-400eur?

musicfreak ::

http://www.mimovrste.com/artikel/173030...

Ma kdo kake izkušnje z tem sonyjem? Kake slike dela? So kateri boljši digitalci do 300 evrov? Ta je 220 evrov pa me zanima če ma tisti za 300 evrov (recimo Sony W-300) res toliko boljšo sliko da se splača dati 80 evrov več?

ja odvisno za kaj ga rabiš, to morš najprej povedat, zooma nima glih velik, drugo je pa kr ured!

Flyer ::

Kupujem digitalni fotoaparat za okoli 120€. Ne vem za katerega se naj odločim.
Zaenkrat sem našel naslednje zanimive modele:
SONY DSC-W120
SONY DSC-S950
CANON A480

Prosim za kakršenkoli nasvet. Ali je še kakšna firma, ki ima kvalitetne fotoaparate(seznanjen sem namreč, da sta Sony in Canon najboljši v kvaliteti).

Še to: Ali so res Carl Zeiss leče res tako boljše od drugih, kot se veliko govori?

Hvala za pomoč.

globoko grlo ::

canon A1000

Daedalus ::

Nikon dela kr dobre fotiče:). Pa FujiFilm tud:D. Sony so bolj crap kot ne, Canon je pa kr kul.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

A1000 res je mikaven, vendar je cena od 150€ in več. Preveč za moj kupček €€€. Hvala vseeno za nasvet

Bom pogledu še za Nikon pa FujiFilm
Kaj pa panasonic, a je to tut crap ?

Okapi ::

Flyer, ne poslušat preveč modrinjakov:P
Za 120 € so vsi enako dobri (ali slabi, kot pač gledaš). Pazi, da je od ene od znanih firm:
Canon, Casio, Fujifilm, Kodak, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung, Sony.

Enkrat imajo eni kakšen malo boljši model, drugič drugi. Splača se pogledati kakšen lanski model, če ga dobiš na razprodaji, ker tako velikokrat za manj denarja dobiš boljši fotoaparat.

Izogibaj se samo raznim Travellerjem in drugim noname znamkam iz Sparov, Hoferjev ...

če pa hočeš konkreten nasvet - vzemi tistega Canona.

O.

Tnx! Še vedno nisem čist odločen. Ampak najbrž bom kr Canon-a A480 kupil.

Im back again. Sm šu dons u bigbanga, ampak še nisem nič kupu :D očitno mam preveč cajta.
Sm pa zdele nekje zasledil, da je edina večja pomankljivost Canon-a A480 ta, da nima stabilizatorja slike, A1000 pa ga ima.
Menda je to ena nova full uporabna lastnost pri fotoaparatih.
Pa smo spet nad 150€;((

JayKay ::

Kolegi mi pravijo da ni vredu če ima fotoaparat navadne AA baterije, ker se hitro izpraznijo in jih morš nonstop menjat.
Je potemtakem bolje vzet kkšnega sony-ja al pa Nikon-a ?
Prosim za mnenje.
Hvala

Odvisno.
AA so odlične, če predvidevaš, da ne boš imel možnosti polnjenja. Potem le stopiš do trafike in kupiš en komplet in slikaš naprej.

Sej vem d že težim, ampak še to. Zdej sm naprasku še 30€ tko d mam možnost kupt za 150€ fotič:D
A kdo ve katere firme al pa low buget modeli imajo možnost zoomiranja med snemanjem?
(zaželjeno da ma fotič 640/420 30fps).

Kolegi mi pravijo da ni vredu če ima fotoaparat navadne AA baterije,

S tem ti hočejo povedati, da moraš uporabljati NiMH akumulatorčke, velikosti AA (namesto navadnih baterij). S tem, da je bolj praktično, če fotoaparat dela na baterije/akumulatorje AA. Rezervni akumulatorji so cenejši kot tisti namensko oblikovani pri drugih modelih, če se izpraznijo, se pa lahko izvlečeš z navadnimi baterijami, ki jih lahko kupiš kjerkoli. Slabost delovanja na baterije/akumulatorje AA je le to, da je ohišje malo večje.

O.

smilyxx ::

Katerakoli firma naj že bo, če misliš kdaj kakšno bolj kreativno fotko narest, priporočam da vzameš kompakta ki ima možnost ročnih nastavitev. Sicer ne vem kako je v takem rangu s tem, ampak mislim da kompenzacijo svetlobe bi moral imeti vsak.

Lp
Save water.
drink beer.

musicfreak ::

ja odvisno za kaj ga rabiš, to morš najprej povedat, zooma nima glih velik, drugo je pa kr ured!

Odpravljam se na delo v tujino in bi pač rad slikal za spomin kake zanimive stvari :)

Trenutno mi najbolj diši tale:
http://www.mimovrste.com/artikel/173030...

Zanima me če je velika razlika v kvaliteti slike med tem in pa recimo Canon Ixus 100:
http://www.mimovrste.com/artikel/173029...

Se splača dat teh 90 evrov več ali ni neke opazne razlike v sliki (funkcije me ne zanimajo tako, ker gre samo za slikanje pa kak film)

Na eni strani kjer so reviewi gor sem zasledil da je best buy do 200 evrov baje:
http://www.pixmania.at/at/de/2728153/ar...

Ampak a ni vseeno boljše vzet priznano firmo kot Sony ali Canon kot pa Panasonic?

Ampak a ni vseeno boljše vzet priznano firmo kot Sony ali Canon kot pa Panasonic?

Panasonic je med digitalci ena od najbolj priznanih firm. Konec koncev delajo fotoaparate za legendarno Leico. Skratka, ta Panasonic je, kot vsi Panasonici, zelo v redu.

O.

TOP ::

To že da je priznana firma sam v nižjim cenovnem razredu,rajši vzem za tak denar kakega Canona,čeprav neke razlike v slikah ni razen kakšne funkcije.

To že da je priznana firma sam v nižjim cenovnem razredu,

V kakšnem nižjem cenovnem razredu? Panasonic dela odlične fotoaparate tudi v najvišjem cenovnem razredu (enake modele lahko kupiš še malo dražje tudi z Leicino blagovno znamko).

O.

Fizikalko ::

Kaj pa IXUS 110IS, je ok nakup v svojem razredu?

TOP ::

Ne to že da dela sam v višjem razredu so Nikon pa Canon pa Olympus bolša izbira.

kklemn ::

LP jes mam pa uprašanje... kupiu bi digitalca cena okrok 500€ glavni pogoj je da dela lepe slike (šala) :D
ne problem je, da jih je preveč in se preprosto ne morem odločit! rad bi da je pač za v žep, da ima malo več zooma (tudi macro mode) pa čimbolj kontrastne slike (ker z canonom ixus 850is nisem zadovoljen - slike so slabe, sicer je ostalo ql).

aja namen uporabe.. slikanje majhne oddaljenost (macro) za slikanje gum (zaradi službe) in pač obično slikanje dopustov in izletov

najlepša hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kklemn ()

a sam v višjem razredu so Nikon pa Canon pa Olympus bolša izbira.

To ti misliš, ampak ni res.

O.

Ixus 110IS je zelo dober fotoaparat (glede na velikost), čeprav mogoče malce drag.

O.

ker z canonom ixus 850is nisem zadovoljen - slike so slabe, sicer je ostalo ql

Če so ti zdijo z ixusom narejene slike slabe, ga bodisi ne znaš prav uporabljati, imaš mogoče pokvarjenega, ali pa imaš hudo previsoke kriterije. Noben mali fotoaparat ne dela bistveno boljših. Ga imam in sem z njim zelo zadovoljen.

Na DPReview.com imajo zaupanja vredne teste in pravijo za ta ixus "Image quality is very good for a camera in this class.", splošna ocena pa je highly recommended.

O.

ja pred tem sem meu canon powershot s70 in so mi ble slike res perfektne! lepe barve in vse... sam je biu velik pa zelo počasn (ko sem na grobniku hotu slikat gibajoče avte so šli že mim prej :D imeu je digic verzijo 1. zato sem nabavil ixusa ker ma digic3 (če se prov spounem) v pričakovanju da bo (kot so obljubljali) hitrejši in slike celo boljše... zdaj pa ne vem kaj kupit :D

destiny ::

Jest se nad telimi tesnožepnimi variantami še najbolj navdušujem nad Fuji-jem F200EXR... Če imaš bolj ohlapne žepe pa Panasonic LX3. Sta pa oba precej draga, pa LX3 ima zelo majhen zoom, je pa svinjsko hiter...

Ena prednost Canonov je, da jim lahko daš gor "hekerski" firmware s številnimi izboljšavami in dobiš v bistvu za razred zmogljivejši fotoaparat.

O.

Za okoli (no, nekaj čez) 500 € je zelo dobra izbira Fuji S100fs.

Če so ti zdijo z ixusom narejene slike slabe, ga bodisi ne znaš prav uporabljati, imaš mogoče pokvarjenega, ali pa imaš hudo previsoke kriterije. Noben mali fotoaparat ne dela bistveno boljših. Ga imam in sem z njim zelo zadovoljen.

Kvaliteta fotk kompaktov je v zadnjih letih konkretno padla. Razlog? Vedno več megapixlof na isto malih senzorjih. Tako da zna par let star kompakt delati lepše fotke (manj šuma), kot nova roba.
[J.P.Sartre]

gledou sem lx3 ampak bi pač zarad zooma rajš zs3 sam ne vem če se ga v sloveniji da dobit...

Kvaliteta fotk kompaktov je v zadnjih letih konkretno padla.

To pa še za povrhu. Omenjeni ixus 850IS je še stara garda, letnik 06, s "samo" 7 megapikami. Za moje pojme je skoraj idealen malček. Ima širokokoten zum, optični umirjevalnik slike, optično iskalo (pride večkrat zelo prav, ampak ga novejši modeli nimajo več), ločljivost je ravno prava ... Od lastnosti, ki jih imajo novejši modeli, pogojno pogrešam samo video 720p, pa če bi imel ročne nastavitve za čas in zaslonko, tudi ne bi imel nič proti. Ampak nihče ni popoln. Gor imam CHDK firmware, ki doda nekatere koristne stvari, ki jih izvirno ni (recimo zebro za preosvetljene dele slike, pa omogoči zumiranje med snemanjem) in še čakam, da se bo na tržišču pojavil kakšen malček, ki bi me premamil v zamenjavo.

O.

kklemen jst ti svetujem canona sx1, maš super macro 0cm, po tujih forumh pravjo da ma ta canon najboljši makro, maš snemanje full hd filmov, 20x zoom, možnost dodatne bliskavice..., V SLO pa stane nekaj več kot 500 eur(mislm da 519je najcenejši).

trdoreh ::

Rabil bi nasvet za nakup zelo majhnega fotoaparata, ki naj bo solidne kvalitete. Cena do 200€. Naj samo dodam, da imam Canon eos 40, rabim pa nekaj majhnega za v žep.

LP!

Recimo Panasonic fs5:
http://www.mimovrste.com/artikel/173026...

Če lahko daš še 20 € zraven Canon Ixus 95 SI:
http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...

O.

Mh, se mi je kar zdelo, da je Canon najboljša izbira. Na dpr. sem prebral, da je Canon super stvar. Pa je ta Canon dosti boljši od Panasonica?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

Bi rekel, da dosti boljši ni. Oziroma je precej odvisno od tega, kaj in kako slikaš. Ima recimo optično iskalo, ki se meni recimo zdi zelo koristno, marsikomu pa sploh ne. Na Canona lahko naložiš tudi boljši firmware (CHDK), ki mu doda veliko novih funkcij. Edina pomanjkljivost tega Ixusa je, da nima širokokotnega objektiva.

O.

Kaj pa če bi želel zelo dober kompakten foto. Kaj bi moral pogledat oz. koliko bi moral odštet?

Odvisno, kaj hočeš. Imaš tri osnovne razrede:

Žepni, kjer je poudarek na majhnosti (tu so za moj okus najboljši Ixusi in kakšni Panasonici),

Tisti malo večji z večjimi zumi (10-12x) - najboljša za moj okus sta Panasonic ZS3 in ZS1.

Malo večji malčki s profi lastnostmi, kot je recimo Canon G10 ali Panasonic LX3.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Al pa recimo Sigma DP2.

Obstajajo pa še "hibridi" oziroma DSLR like aparati, kot je že prej omenjen FujiFilm S100fs. Pa t.i. super zoom aparati, ala Panasonic FZ8, Nikon P80, Canon SX1, ipd... V glavnem aparatov, kolker češ:D
[J.P.Sartre]
««
65 / 133
»»