» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
66 / 134
»»

Okapi ::

Jan999 bi rad imel kompakten (= majhen) fotoaparat, ti s "superzumi" in hibridi so vsi precej veliki.

O.

trdoreh ::

hehe, ja res je, že imam enga ogromnega dSLR-ja!;) Hvala Okapi za odgovore! Kaj pa praviš naprimer o Canon 860, 870 is?

870 IS je zelo v redu. Jaz bi pogrešal samo optično iskalo, pa mogoče malo več ročne kontrole. Oboje ima 980 IS, ampak hudič nima širokokotnega objektiva (pa 14 megapik je absolutno preveč;-).

O.

Če bi jaz sedaj kupoval takšen fotoaparat, bi si verjetno ogledal tudi kakšen rabljen Ixus 850 IS. Na Bolhi sta trenutno dva, čeprav je 150 € rahlo preveč. Za 100 €, če je dobro ohranjen, bi bil pa super nakup.
http://www.bolha.com/oglas3329403/canon...

O.

trdoreh ::

Hvala za namig, vrjetno bom kar upošteval tvoj nasvet.

LP!

shark_nm ::

Lep pozdrav

Da vprašam vas ki se bolje spoznate na fotoaparate. Torej potreboval bi fotoaparat, ki dela lepe in čiste slike (mar ne vsi). Naveličan sem tega, da ko kako sliko odprem v photoshopu so samo kocke in je težko popravljat. Doma imamo sicer že star Canon A520 in ni nikoli delal čistih slik.Zanima me ali tej malo večji fotkiči delajo občutno lepše slike ali se lahko en tak manjši fotkič za 200 eur prav tako kosa. Tejle večji so mi sicer prav všeč, toda za moje pojme če ne poznaš funkcij in imaš na auto ti tudi kak manjši služi odlično. Ali pač ne? KAj menite o Canon sx10?

hvala

Tomay ::

Glede na moje izkušnje je Canonova A serija le bolj za silo. Imam A520 in G6, pa si upam trdit, da lahko še vedno celo A serijo v koš zmečem v primerjavi z G6, da se o S-IS sploh ne pogovarjamo. Nazadnje sem sicer sprobal S5 IS. Po mojem se G serija najbolj približa kakemu zrcalno refleksnemu. Baterija zdrži tako dolgo, da pozabim kdaj sem jo polnil. Edino kar me moti je hitrost. Sploh če slikaš otroke je zadeva malo počasna a v primerjavi z A520 je to še vedno svetlobna hitrost. Skratka poglejte si teste na dpreview za občutek kakšna je slika. Sicer je g10 500 eur lahko pa nabaviš tudi kak starejši rabljen model. Jaz sem mojo kupil rabljeno leta 2005 in do sedaj še nisem našel nobenih pravih argumentov za menjavo.
Voodoo 4Ever

Daedalus ::

Po mojem se G serija najbolj približa kakemu zrcalno refleksnemu.

Nah. Zadeva je zgolj konkretno precenjen kompakt. Ki nima za burek proti vstopnim DSLR-jem. Tisto je pač en drug svet.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

zino ::

Pozdravljeni. Bi mi lahko kdo pomagal s primernim predlogom za nakup fotoaparata? Budget je do 400 eur. Pogoj sta dva in sicer da je fotoaparat majhen in primeren za v žep (torej sklepam na dlsr variante odpadejo?) in da poleg kvalitetnega slikanja omogoča tudi kvalitetno snemanje. Najlepša hvala vnaprej za pomoč!
we are everywhere

Odločit se moraš še, ali ti je bolj pomembno, da je čim manjši, ali da ima čim večji zum?
V prvem primeru vzameš recimo Canon Ixus 870, v drugem pa Panasonic TZ7.

O.

Kaj pa Canon IXUS 990 IS ali pa Canon PowerShot SX200 IS?
we are everywhere

Ixus 990 nima širokokotnega objektiva, kot ga ima 870, SX200 je pa, vsaj za moj okus, slabši od TZ7. Ampak razlike niso prav drastične in vse to so OK fotoaparati.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi, sem preveril recenzije po netu in tale Panasonic T27 je res top. Še posebno mi je všeč kvaliteta videa. Hvala za nasvet! :)
we are everywhere

musicfreak ::

Mislite da bi se splačalo naročiti tega digitalca iz hong konga preko ebaya:

http://cgi.ebay.co.uk/U0J6-Canon-Digita...

cena je 210 evrov preračunano (z 6 darili), pri nas pa 280

Mislite da bi se splačalo

Jaz osebno ne bi tvegal. Splača se, če dobiš vse OK in se ti v garancijskem roku ne pokvari. Drugače pa niti ne;)
Na Pixmanii ga z 8 GB kartico in torbico dobiš za 250 €, pa verjetno se ga kje v EU dobi še kaj ceneje.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

No, jaz pa bom tvegal :)

http://cgi.ebay.co.uk/CANON-IXUS-100IS-...

http://cgi.ebay.co.uk/CASIO-Exilim-EX-S...

http://cgi.ebay.co.uk/SONY-Cyber-Shot-D...

Sedaj se nikakor ne morem odločiti med temi, na Ixusu se mi zdi LCD premajhen, vendar je idealen za v žep. Sony se mi optično najbolj dopade. Kateri pa dela najbolj čiste slike?

zcetrt ::

A se zavedaš 20% DDV in še carinskih dajatev + plačilo stroškov carinjenja?
4.

PrimozR ::

.co.uk. Kakšno carinjenje? Zate ne vem ampak jaz sem že dobrih 5 let v EU.

zcetrt ::

Potem pa kar na veliko naroči, ko si tako brihten, jaz pa preprost nepoučen fant.

Edit: Ok. Sem spregledal, da ni bil prepameten kupec, ampak nekdo drug. Pri vseh linkih je navedeno: Item location: Honk Kong.

Pošilja se torej iz Honk Konga in ne iz Velike Britanije, kjer domuje spletna stran. Carine ni le za artikle, poslane znotraj EU. Iskanje fotoaparata znotraj EU za takšno ceno pa bo precej težko.
4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zcetrt ()

PrimozR ::

Čeprav če iz HK pošljejo v UK in nato naprej vseeno ni carine. Ja, HK - UK ni carinjeno :D

JayKay ::

zakaj bi pošiljali v UK? kupec nima naslova v UK. poslali bodo direktno v SLO, kar pa je carinjeno.

Aha OK, sem mislo da ni davka ker sem si enkrat naročeval ohišje za telefon iz hong konga pa ni blo nič za plačat.

No, kateri od teh 3 pa je najboljši nakup?

bastadu ::

Verjetno nisi plačal carine/davka, ker je šlo za manjšo vrednost (pod 22€), drugače boš skoraj sigurno plačal ...

AndrejBiz ::

Tale ima največ za najmanj denarja Canon PowerShot A480. Tale pa je optimalno razmerje cena/kvaliteta, če iščeš malo boljši kompakt: Canon IXUS 100 IS

blackbfm ::

Ker fotoaparat je bestbuy, recimo nekje do 150e..da ima stabilizator in te zadeve?

jaz bi ti priporočal kar tegale. tudi sam ga nameravam kupiti.

http://www.rolan.si/index.php?str=artik...

hmmm da te malo zavedem :)

Morda bom vzel tudi tegale. http://www.superstore.si/index.asp?tn=c...

Ocene ima kar dobre. Mene edino grize, ker sem imel na preizkušnji DSLR fotkič in kvaliteta slike med kompaktom in DSLR je res velikanska. Samo kaj, ko tisto velikansko škatlo na družinska potovanja res ne mislim vlačitit. In pa seveda DSLR je potrebno izkoristiti do maximuma in ne samo ta slikanje na morju :). Da o nakupih objektivov slpoh ne govorimo

suntrace1 ::

Po mojem se G serija najbolj približa kakemu zrcalno refleksnemu.

Enako mnenje ima kar nekaj profi in dobrih amaterskih fotografov, ki vedo da je za dobro sliko ni potrebna največja in najboljša DSLR "bazuka". Na DPreview forumu je kar nekaj amaterskih fotografov priznalo, da so po dolgih letih opustili DSLRje, saj jim G serija in novi Panasonic LX3 povsem zadoščajo po kakovosti fotografij in številu funkcij, ki jih dandanes nudijo kompakti in jim ni več potrebno nositi s seboj poln nahrbtnik leč in opreme.

Prepotentne izjave tipa
... konkretno precenjen kompakt, ki nima za burek proti vstopnim DSLR-jem. Tisto je pač en drug svet.
pa povedo še več o komentatorju, ki dvomim, da je imel aparat iz G serije sploh v rokah. Za primerjavo od ''lokanega šerifa'', je toliko bolj zanimiv komentar objavljen na blogu profi-fotografa, ki primerja slike narejene s Canon G10 in Hasselblad H2 z objektivom Phase One P45+, opremo vredno preko 40.000$ http://www.luminous-landscape.com/.

destiny ::

Še vedno ti pa ostane opcija križanca med kompakti in dslr-ji: Olympus E-P1. Senzor je sicer nekoliko manjši od dslr, vendar mnogo večji od kompaktov. Ima možnost menjave objektivov, vse to pa dobiš v razmeroma majhnem ohišju. Pretty cool...

teoo ::

iskal rabljenega ixus 860 ali 870, pa ni blo nič, zato sem nabavil novega ixus 100is. Tako je majhen, da zgleda kot tamagoči :D
defying gravity

JamesQ ::

Lepo pozdravljeni.

Zaradi zastarelosti in tehničnih težav s sedanjim digitalnim fotoaparatom, je padla odločitev, da se nabavi novega.

Predvsem mi je padel v oči CANON Powershot A2100 IS. Zraven bi vzel še 2GB SD kartico, torbico in polnilec z baterijami. Pomoje je kombinacija z mimovrste.com prava, sa je proračun omejen do absolutne meje 300EUR za celoten komplet.

Do sedaj smo doma vedno imeli Canonove fotoaparate, zato nimam pravega občutka za izdelke konkurence. Prosim, predlagajte mi še kako alternativo. Fotoaparat se bo uporabljal predvsem za amatersko rabo ter bo v uporabi več let.

Najlepša hvala v naprej za predloge.

LDŽ

Canon bo sicer čisto OK, čeprav bi jaz raje vzel kakšnega Panasonica iz serije TZ (tudi kakšen lanski model), ki ima manj megapik in zmogljivejši zum. Predvsem je koristno, da ima fotoaparat širokokoten zum (na spodnji strani vsaj 28 mm).

O.

Lep pozdrav.

Sem si malce ogledal Panasonicov DMC-TZ6. Kar luštna zadevica na Digital Preview je bil dobro ocenjen. Kakšna pa je sploh razlika med TZ6 in TZ7? Sam ne opazim neke velike razlike.

Ima še kdo kak drug predlog?

LDŽ

7 snema video v visoki ločljivosti. Ampak ima zato malo manjše piksle na CCD-ju (ki je v bistvu 12 mp) in je zato vsaj teoretično digitalni šum pri njem malo večji kot pri 6.

O.

Lepo pozdravljeni.

Po malce daljšem iskanju sem izbiro zožil na 4 kandidate:

- Canon PowerShot A2100 IS

- Sony Cyber-Shot DSC-H20

- Samsung WB500

- Panasonic DMC-TZ6EP-K

Prebral sem že veliko opisov in testov in vsak fotoaparat ima svoje dobre in slabe lastnosti. Fotoaparat se bo uporabljal v amaterske namene, z občasnim ročnim nastavljanjem parametrov.

Prosim svetujte mi pri nakupu, saj kupujem fotoaparat za dlje časa.

Najlepša hvala za Vaše odgovore.

LDŽ

Za moj okus si jih razvrstil od najmanj dobrega (izmed teh štirih) do najboljšega. Razen če misliš kaj več snemat, potem je morda Samsung boljša izbira od Panasonica.

O.

TOP ::

Od teh tukaj bi jaz vzel Sonyja je pa tud Canon dober sam mal me matra 6x optični zum,čeprav vem da s temi fotoaparati bo treba pri max približevanju res mirno roko imet.Najman pa bi zaupal Samsungu.Če se ne motim ma Sony 2leti garancije,če ti kej pomaga

Lepo pozdravljeni.

@Okapi... fotoaparat mislim uporabljati predvsem za slikanje. Osebno bi raje vzel Panasonic DMC TZ7, samo je (trenutno) malce izven dosega.

Canona sem uvrstil zato, ker se mi zdi zelo dober fotoaparat glede na ceno in cena je okoli 280 EUR v kompletu. Sony resda nima širokokotni objektiv, ampak je dobil zelo solidne ocene opisov. Edino kar me moti so MS kartice, ki so okoli 2x dražje od SD. Samsung in Sony sta si po opisih in cenovno nekje enakovredna za to kar ponujata. O Panasonicu pa sem prebral same lepe reči tako o TZ6 in TZ7. Po opisih sta to trenutno ena najboljših kompaktov z ultra zoomom, kar jih lahko kupiš.

Do sedaj sem uporabljal očetov Canon Powershot A60 in sem ga že malce prerasel, čeprav se mu da prav fino ročno nastavljati parametre. Pomoje ne bom veliko zgrešil z nobenim od teh štirih.
Vesel pa bom vsakršnega mnenja in nasveta pri nakupu.

Najlepša hvala.

LDŽ

Pomoje ne bom veliko zgrešil z nobenim od teh štirih.
To sigurno, ampak najbolj pa boš verjetno zadovoljen s Panasonicom. Vsaj jaz bi ga vzel. Nima nobene očitne pomanjkljivosti (kot recimo te, ki jih omenjaš pri Sonyju).

O.

Blondek ::

Še en glas za Panasonic DMC-TZ7 Mislim da na vse, trenutno best buy.

jerriho ::

torej po domače povedano glede tega kar močno pohvaljenega Panasonica DMC-TZ6: pred sabo imam le osrednji del tistega, kar želim poslikati. rad pa bi tudi zajel še več nad, pod, levo in desno. z istega mesta, kjer stojim, samo z neko funkcijo fotoaparata oddaljim tisdti osrednji del in pridobim željeno... je to to? širokokotnost?

kuglvinkl ::

Je :) S tem, da ti izmaliči tisto kar hočeš poslikat. Probi svoj nos poslikat pri "6 mm" goriščne razdalje.
Your focus determines your reallity

kri5 ::

Jaz bi vas tudi prosil za malo pomoči. Namreč doma že imam Nikon D60, ampak ker mi je tole malo na hard za vse spontane zadeve, slikanje na morju etc etc zaradi njegove velikosti in opreme, bi sedaj rad imel še kak manjši fotoaparat, "za v žep". In ker dobim sedaj domov tudi pasjega mladiča, bi si želel tudi nekaj, kar snema dokaj solidne video posnetke (ni treba ravno HD). Se da tole dvoje združit v kakšnem manjšem, ne ravno zlo dragem fotoaparatu? Ali bo potreben nakup obeh zadev, fotoaparata in kamere? Nekakšen srednji rang? Da je pač OK slikca in OK video, za tahuda slikanja pa pol že Nikona natovorim..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kri5 ()

Par postov više imaš enega Panasonica, ki bo kot nalašč za to, kar potrebuješ. Če ti seveda 350 € ni preveč.

O.

Skoraj ja.. Kaj cenejsega ne bi slo?

Lahko tudi za 100 € kaj najdeš. Kolikor hočeš imeti kravala, toliko te bo zabava stala.

O.

Kje pa so recimo najvecje razlike med temu za 350 in recimo tema:

http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
http://www.rolan.si/index.php?str=artik...

Ker če so pri fotografijah, pol to ne bi bil v bistvu problem, ker kot že rečeno, za res dobre fotografije vzamem pol Nikona. Če pa se razlika v ceni dela bolj pri video posnetkih, potem pa ne vem če je res pametno, vzet enga za 150eur..

Vse je odvisno od tega, kako zahteven si.

Najbolje je, da vzameš pomnilniško kartico, greš v štacuno, narediš nekaj posnetkov z različnimi modeli in si doma v miru ogledaš, kakšen so razlike med njimi.

Ali pa kupiš fotoaparat v spletni trgovini, ga doma v miru preizkusiš in če ti ni všeč, ga pač vrneš in vzameš enega drugega.

O.

po pregledu karakteristik je Panasonic Lumix DMC-TZ7 od svojega 'bratca' dmc-Tz6 boljši predvsem v videu:

omogoča snemanje visokoločljivih video posnetkov v formatu zapisa AVCHD Lite, odlikujejo pa ga še druge funkcije, ki so bolj običajne za kamkorderje. Panasonicov fotoaparat je v tem smislu pravi hibrid, saj deluje hkrati kot fotoaparat in kamkorder. Fotoaparat im vgrajen visoko-zmogljiv napredni procesor Venus Engine HD, ki podpira snemanje videa v visoki ločljivosti v formatu AVCHD Lite.

HD] 1280 x 720 pri 50p* (AVCHD Lite, SH: 17 Mbps / H: 13 Mbps / L: 9 Mbps) / 30 slik/sekundo (Motion JPEG), CCD izhod 25p

torej, če mi je boljše video snemanje kar pomembno in če mi res ni škoda dati cca 75 eur več naj vzamem tega, drugače pa bo dmc-Tz6 čisto zadosti?

a je še kakšna bolj vidna prednost tz7 pred tz6?

če možno, bi odgovor še danes, da naročim prek spleta.

thanks

še ta dodatek: pa je res toliko izboljšana kvaliteta video snemanja, da se da teh 75 eur več?
««
66 / 134
»»