» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
61 / 133
»»

shadeT ::

Hvala za odgovor bond007, še kakšen predlog?

origin92 ::

Jaz ti priporočam Nikon Coolpix S600, majhen, hiter, odličen. Moj kolega ga je kupil mesec dni nazaj, sem slikal z njim in sem bil res presenečen glede hitrosti...

adinfinito ::

Jaz si za nakup trenutno ogledujem Cannon 570 IS. Starejši model naj bi bil kar vredu za pod 200 evrov, pa tudi dober vmesni korak preden se odločim za kaj bolj profesionalnega. Več na
http://www.imaging-resource.com/PRODS/A...
http://www.digitalcamerareview.com/defa...

Eden izmed razlogov je tudi navijanje Canonovih digitalnih fotoaparatov. Več na "Pimp my Canon": navijanje Canonovih digitalnih fotoaparatov.

Pa me predvsem zanima kakšne iskušnje imajo morebitni Slo-techovi imetniki te kamere ter kakšni so rezultati navijanja. Kritiki pa seveda na dan z boljšimi predlogi.

V naprej hvala za prispevke.

bozickus ::

Hotel sem kupit Canon SX100 pa mi je tretji čut pravil "Raje ne."
Pa sem svojga S1 IS dal na servis (ker je CCD senzor bil kaput) in sem čez tri mesece dobil SX100.
Če bi kdo kupil, ga prodam za 190 €.
Je pa čisto nov (cena novega je 220€ )
Če že koga zanima naj mi piše na bozickus@email.si
Carpe diem permaneo!

ant ::

pa se 570 še sploh dobi? zdaj je bolj aktualen naslednik 590 is, katerega dobiš že za 150€ v kompletu pri mimovrste.

LP

kuglvinkl ::

Oj,
rabim kompakta za mamo. Se pravi, brez fičerjev, po moje bo vse slikala na AUTO. Do 200€.

Thnx.
Your focus determines your reallity

ant ::

ixus 80 ali ixus 90

LP

Dusan_83 ::

Kupil sem Samsung i85. Sedaj potrebujem se pomnilnisko SD kartico. A je hitrost zelo pomembna? Kupil bi najraje 8 GB SDHC kartico.

Sem gledal tole:

Lexar Secure Digital HC 8GB

in tole:
SanDisk Secure Digital HC 8GB

Bo dovolj dobro ali rabim kaksno hitrejsko pomnilnisko kartico? Se razlika pri zapisovanju slik na kartico sploh pozna?

globoko grlo ::

mislim da ne
jaz bi bolj razmilil o 2x4gb
če greš na potovanje in ti crkne 8gb gre vse v maloro, če pa sam ena 4gb pa ti š nekaj ostane

zcetrt ::

8GB je ogromno. Če razlika v ceni ni velika, se 2x4GB res sliši v redu. Morda celo 2x2GB.

Hitrost ni tako zelo pomembna pri kompaktih.
4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zcetrt ()

bastadu ::

Kupujem kompakta, zanima me katerega se trenutno najbolj splača za nekje 200+-50€? Zaželjeno je da ima 3" prikazovalni zaslon in čim večji optični zoom ... Gledal sem malo Canon-a PowerShot SX110, na slikah zgleda kar vredu ... Prosim za nasvete! Hvala!

dre1 ::

Mal gledam po novem foto aparatu ,dslr odpade nism glih foto maniak .Po tistem kar sem prebral sem prišel do zaključka ,da je tale fotič mogoče dobra izbira FUJi-FinePix S100FS,ker vidim da je nekaj mojstrov tlele ,bi rad slišal tud kakšen vaš nasvet.
Tlele je še link od slik :http://www.fotokine.be/FUJI_S100FS/
Cena je kr visoka okrog 550 evrov,sam bolj ko gledam tam za 300 pa do 400 Evrov ,ni glih kej velik za zbirat.

Kiborg ::

Kupujem digitalni fotoaparat za polprofesionalno rabo. Predvsem je pomembno, da ima dober zoom. Kolikšno resolucijo se splača vzeti? 5 megapikslov, 10? Kaj bi priporočili?

Okapi ::

Če bi res kupoval fotoaparat za polprofesionalno rabo, tega sploh ne bi spraševal. In fotoaparati za polprofesionalno rabo zoomov sploh nimajo, vsaj ne tako, kot si ti to predstavljaš, ker jih kupiš posebej, neodvisno od fotoaparata.

O.

dre1 ::

Kupujem digitalni fotoaparat za polprofesionalno rabo. Predvsem je pomembno, da ima dober zoom. Kolikšno resolucijo se splača vzeti? 5 megapikslov, 10? Kaj bi priporočili?

1 post višje mas Fuji fotič mislim da bo dobra izbira.

kitewing ::

Že nekaj let imam Sony F828 in razmišljam o zamenjavi za EOS 1000d, ki cenovno zelo dostopen http://www.nakupi.net/izdelek_CANON-EOS... . Kaj vse bi pridobil z zamenjavo, razen možnosti menjave objektivov? Pri Sonyu me malo moti šum in občasno tudi zoom.

ravno pri šumu boš najboj zadovoljen
kar se zuma tiče, pa odvisno ker objektiv boš kupil

kitewing ::

Kakšen objektiv naj vzamem poleg tega aparata http://www.nakupi.net/izdelek_CANON-EOS... ? Rad bi pokril širok kot in cca 10x zoom?

M-XXXX ::

Teška bo- ali 18/200 ali pa 28/300...

tx-z ::

prva razlika je da je eos1000d zrcalno refleksni. Fotoaparat bo pomojm dost dobr glede na to kaj si meu prej, sam tale objektiv k je zravn nima zooma(torej tak kakršn te najbrž tut zanima), torej bi mogu dokupt....recimo 12x zoom je nekak ekvivalenten 300mm objektivu..Tale tle je pa 18-55mm
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

tx-z ::

Morš pa vedt da če maš zoom objektiv gor, ne morš kr odzoomat na normalno. Magar kšn 55-200 al pa 75-300.

Aja prej sm se zmotu. 12x zoom je nekak ekvivalenten 430mm, kar pa že zlo težko da dobiš dober objektiv k ma 430mm in je cenejši kot par 1000€ :\

Tko da na DSRL fotoaparatih ti pač zoom ne sme bit tok pomembn. Je pa zato kvaliteta velik (veliik) bolša kokr navadni fotkiči ;)
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

sid911 ::

A ni tukaj 300mm ekvivalentno 450mm?

V glavnem pa: nekako sem se zagledal v tegale eosa 1000D, vendar me je ssedaj nekako zamikal tudi Pentax K200D, povsem nisem niti Nikona D60 izključil...

kak pameten predlog kam se naj bolj nagibam? Pri canonu mi je všeč Live view, izbira objektivov (in cena cenejših je precej manj neprijazna do mojega žepa), Pentax me mika z vgrajenim IS ter AA baterijami, nikon me pa malo odvrača s frkami okoli autofokusa pri objektivih.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

skyline ::

Live view pri DSLRih pozabi..
Ne splaca se, razen ce slikas s stojala.

Ce ze kupujes SLR, se navadi slikat skozi iskalo.. :)

to takaltak, ampak včasih pa res uporabljam stojalo, prav zaradi tega bi prav prišlo (nikakor pa ni pogoj)

Žiga, saj je lepo, da se trudiš svetovati, ampak na žalost o fotoaparatih očitno veš premalo, da bi lahko to počel. Očitno niti tega dobro ne veš, kaj je pravzaprav zum.

1.) Fotoaparat iz linka ima priložen zum (18-55 mm).

2.) Mnogokratnik zuma pove razmerje med obema skrajnima goriščnima razdaljama, ki jih pokriva. 18-55 je recimo 3x. 12x je lahko 28-330, 30-360, 35-420, 39-470 ... Torej ne moreš reči, da 12x ustreza 430 mm.

3.) Objektivi se na različnih fotoaparatih obnašajo različno, odvisno od velikosti tipala. Pri Canonu 1000D moraš goriščno razdaljo množiti z 1,6. Priloženi 18-55 je torej v bistvu 28-90 mm.

4.) Zaradi tega tudi 430 mm, če ravno rabiš tak teleobjektiv, ni nič posebnega. 300 mm objektiv je recimo 480 mm. 28-300, ki ga omenja m-xxxx, je 45 - 480 mm.

5.) Ena od prednosti zrcalno-refleksnih fotoaparatov je v tem, da ti ni treba imeti zumov s tako velikimi razponi (recimo 12x). Takšni objektivi so optično slabši in dražji od zumov z manjšim razponom, recimo 3x ali 5x. Če imaš zrcalno-refleksni fotoaparat, si namesto zuma z velikim razponom (recimo prej omenjenega 28-300, ki je na Canonu 1000D v bistvu 45-480mm) raje nabaviš 2 objektiva z manjšim razponom. Poleg priloženega 18-55 si recimo kupiš še 70-200 (se pravi 110-320) ali recimo 100-300 (160-480), če rabiš velik teleobjektiv. Tako imaš pokrite goriščne razdalje od širokokotnika do teleobjektiva. Izbira objektivov je velika in si izbereš takšne kombinacije, ki ti pač najbolj ustrezajo.

O.

skyline ::

Bolj kot na body glej na objektive.. Nikon in Canon jih ponujata celo vrsto, cene pa so lahko zelo razlicne. Ne vem tocno, kaj isces, ampak za zacetek rabis nekaj sirokokotnega in teleobjektiv (vec kot 200 mm je odvec), pa fino je vzet se fiksen 50 mm objektiv z zaslonko 1.8 za slabo svetlobo.
Ce hoces iti po all-in-one poti, pa imas 18-200 mm :)

Sid911, za ljubiteljsko fotografijo in plitev žep je IMHO Pentax najprimernejši, prav zaradi vgrajenega umirjevalnika slike. Tako ti deluje z vsemi objektivi, pri Canonu pa mora biti umirjevalnik vgrajen v objektiv in so zato ti objektivi dražji.

Pentax ima v bistvu eno samo pomanjkljivost. Nima namreč res profi aparata (vsaj zaenkrat) in če boš 200D prerasel, boš lahko napredoval na 20D, naprej se bo pa zataknilo. 20D je sicer odličen fotoaparat, ni pa čisto na nivoju najboljših Canonov in Nikonov. Ampak to bo problem šele, ko boš hotel napredovati v profi fotografa.

Mimogrede, malce si poglej tudi Sonyjevo ponudbo. Imajo nekaj cenovno zelo ugodnih modelov, če lahko sodimo po A900, pa bo pri Sonyju več prostora za napredovanje kot pri Pentaxu.

O.

Dober point. Sicer bo do takrat še veliko vode po Muri steklo, ampak iz tega zornega kota še nisem pristopil k stvari.

Namen imam uporabljat osnovni kit objektiv ter morda kakega 55-200 ali 70-300. All in one pot mi nekako ni všeč, poleg tega a ni tako da taki objektivi niso lih kaki briljantni? Sem pa žal omejen na 500€ trenutno (dosti raje manj, več žal nikakor ne), pa tudi v prihodnje zaenkrat ne bo kaj veliko ojrčkov na voljo, zato me tudi cena objektivov malo bega, pšrav tako cena ostalih "bonbončkov" kot so (morebiti) bliskavica, baterije (40€ za baterijo pomeni zame tolko manj za objektiv), kartice (ok, malce smešno, ampak če že imam sedaj na voljo 4gb SD lahko nekaj € prišparam tudi tu).

Sony Alpha A200 bi tudi prišel v vpoštev, ter morebiti kaki olympusi (vendar objektive za slednja nisem še podrobno pogledal)

Kar se objektivov tiče, se ti splača pogledati, kakšna je izbira rabljenih. Tako lahko prišparaš marsikakšen evro. Na slepo po pošti nakupa sicer ne priporočam, če lahko rabljen objektiv pred nakupom dobiš v roke, pa lahko hitro vidiš, ali je z njim vse v redu.

Povprašaš lahko tudi med znanci in sorodniki. Z malo sreče boš našel koga, ki se mu v omari praši kakšen objektiv še iz analognih časov. 10+ let stari Pentaxi z motorčkom za samodejno ostrenje se recimo na novih digitalci prav dobro obnesejo (preverjeno;-).

O.

_sem_ ::

Če imaš omejen budget in mogoče nisi čist prepričan kaj boš sploh počel še enkrat premisli če res hočeš SLR. Na to temo poišči članke na e-fotografija - tip sicer naklada da je joj ampak nekaj bistvenih zadev pove.
Trotli tudi še niso rekli zadnje besede, poglej npr.
http://www.dpreview.com/previews/Panaso...

Panasonic G1 pač ni "trotl". To je v bistvu zrcalno-refleksni aparat (brez zrcala in refleksne prizme:-). Skratka, omogoča menjavo objektivov. Razlika pri fotografiranju je le v tem, da nima optičnega ampak elektronsko iskalo.

Pa dražji je/bo od najcenejših zrcalno-refleksnih.

O.

_sem_ ::

>zrcalno-refleksni aparat (brez zrcala in refleksne prizme:-)
Khm... :)))
Maš en kup ueber-kompaktov z malo večjimi lečami in senzorji, čeprav je ta razred bolj v izumiranju ravno zaradi razmaha DSLR, mogoče Fuji še kaj prodaja. Zgoraj omenjeni je z izjemo menjave objektivov bolj podoben njim. So se samo bolj potrudili glede zmanjševanja prirojenih pomanjkljivosti elektronskega iskala in trotl-avtofokusa.

če maš na voljo 500e, potem pozabi o dslr, ker za tak dnar dobiš sam body
kup enga novejšga kompakta pa boš mel mir
če si ljubiteljski fotograf je kompakt itak boljša izbira
ko 1x obvladaš kompakta, tudi M mode in če te potegne fotkanje, pa kupiš enga rabljenga dSLRja in testiraš če je to to, pol pa naprej

ajd

aja, pa pentax 200 je weather proof ;)

destiny ::

>zrcalno-refleksni aparat (brez zrcala in refleksne prizme:-)
Khm... :)))
Maš en kup ueber-kompaktov z malo večjimi lečami in senzorji, čeprav je ta razred bolj v izumiranju ravno zaradi razmaha DSLR, mogoče Fuji še kaj prodaja. Zgoraj omenjeni je z izjemo menjave objektivov bolj podoben njim. So se samo bolj potrudili glede zmanjševanja prirojenih pomanjkljivosti elektronskega iskala in trotl-avtofokusa.

Kot vem je G1 (in ostali u4/3 fotiči v razvoju) precej bolj podoben DSLR-ju kot pa kompaktu. Sicer je pa že sama ideja u4/3 formata prenest dslr-ju podobne zmogljivosti v kompaktno ohišje.

ko 1x obvladaš kompakta, tudi M mode in če te potegne fotkanje, pa kupiš enga rabljenga dSLRja in testiraš če je to to, pol pa naprej

v bistvu sem zdaj nekako pri tem da več uporabljam M kot pa auto ali P - v primeru da kupim kompakta za recimo 350€ (tolk stane sx10 is) ga lahko da precej hitro prerastem (da o tem da mi prve slike posnete z njim nikakor niso všeč, seveda pa še čakam na bolj podrobne teste). Prav zaradi tega sem se odločil vmesno stopnjo prekočit in skočit v globoko vodo, saj me tudi fotografiranje vse bolj privlači.

Priporočal bi da se stegneš po 450D, ki je bila zadnje čase ena res dobra akcija (18-55mm objektiv z stabilizatorjem slike + še en objektiv..)

hmm, slučajno veš kje? ( EDIT: tole?)

aja poa v poštev pridejo tudi trgovine v tujini (Nemčija, Avstrija). (lih našel 1000D za 398€ )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_26...

Recimo kaj takega... Vem da so jih imeli tudi v BIG Bangu...

Čeprav sem prepričan da ti tudi ti objektivi ne bodo dolgo zadosti:D (saj jaz sem se hitro premislil- imam pa še 400D model)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

kakšne objektive pa imaš sedaj?

Trenutno mi odlično služi 18/200 (se mi je dosti šlo za velik zoom)

kako se pa obnese (pa kere firme je?) namreč gledal sem Tamrone 55-200 (kot dopolnilo kit objektivu 18-55), ki se jih dobi za dobrega stotaka...

PrimozR ::

Kupi s prve ober objektiv in ne obžaluj kasneje.

Tomi ::

Potrebujem kompakta za mamo. Pretirane funkcije niso pomembne, važno je, da dobro deluje na auto nastavitvah. Pripravljena je dati do 200 €.
metrodusa.blogspot.com

kako se pa obnese (pa kere firme je?) namreč gledal sem Tamrone 55-200 (kot dopolnilo kit objektivu 18-55), ki se jih dobi za dobrega stotaka...

Sry za pozen odgovor:|
Je sigmin in obnese se odlično (pograjal bi le probleme z ostrenjem (oziroma je malo počasno) vendar to samo v skrajnih točkah...

climberka ::

Jaz sem čist anti za fotografiranje in tehniko, pa so mi 2 leti nazaj kupli Canona za rojstni dan, in moram rečt da sem čist zadovoljna znjim, za tisto slikanje kar jaz slikam je čist fajn in tudi slike so kar lepe, pa meni je primeren za takšne telebane k sem jaz. tako da jaz sem za Canon :), več jih imaš pa na izbiro tukaj http://www.enaa.com/oddelki/foto/dept.a...

Pinzl ::

Potrebujem digitalca kateri mi bo trajal vsaj nekaj let do 220€
Pretiranih funkcij ne pootrebujem rad bi samo dober opt.zoom.
Gledal sem tega in se mi zdi v redu.Kakšen drug predlog?
http://www.mimovrste.com/artikel/173027...

Zeberdee ::

Pozdrav!

Nujno potrebujem manjši insidersko pomoč.

V "društvu" razmišljamo o nakupu fotoaparata: http://www.mimovrste.com/artikel/173026...

Zadeva se bo uporabljala predvsem za slikanje "večjega kupa ljudi" -> posebnost je le to, da se bo slikalo večinoma V DVORANI. Torej mora imeti močan fleš.

Če kdo dela v kakšni trgovini s to robo in bi bil pripravljen v zameno za karto za kakšen dogodek zadevo posoditi za 2-3 uri (za test)... Ali pa če bi ga kdo ima, in bi ga bil pripravljen posoditi (seveda je on zraven) samo za test... naj se javi. Hvala!

Predlogi fotoaparatov z enako močnimi ali boljšimi fleši pa kar na plano!

Najbolje, da na bliskavice, ki so vgrajene v fotoaparat, kar pozabite. Poleg tega boste potrebovali širokokotni objektiv.

Najboljša rešitev bi bil zrcalno-refleksni fotoaparat (lahko tudi najcenejši) + širokokotni zum + bliskavica.

Druga možnost je, da kupite malo boljši kompakt s širokokotnim objektivom in nastavkom za bliskavico, recimo Canon G10 + dobro bliskavico.

O.

Daedalus ::

Poceni dslr s kako poceni (as in ~ 150€) Sigmo... pa lahko komot slikaš v telovadnici. Manj je pa hitro - premalo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

miania ::

vrjetno neumno vpršanje ampak vseeno, kako veš ali je objektiv AF (sprašujem za nikon objektive)? Kako pa se obnašajo objektivi ki niso AF na dslr fotoaparatih?
««
61 / 133
»»