Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

Zeberdee ::
Okapi bi bila rešitev, vendar je cena za komplet trenutno prevelika (kakor razumem moram na 500 € prilimat še objektiv + fleš).
Daedalus:
A bi lahko pomagal z URLjem...
Pa še nekej... ne gre za slikanje športa, ampak obrobnih dejavnosti.
Daedalus:
A bi lahko pomagal z URLjem...
Pa še nekej... ne gre za slikanje športa, ampak obrobnih dejavnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zeberdee ()

zcetrt ::
Le fleš moraš zraven pripopat. Objektiv je dober 18-55. To je namreč ekvivalent cca 27mm, pri kompaktih pa je ponavadi okrog 34.
4.

PrimozR ::
vrjetno neumno vpršanje ampak vseeno, kako veš ali je objektiv AF (sprašujem za nikon objektive)? Kako pa se obnašajo objektivi ki niso AF na dslr fotoaparatih?
Objektivi, ki niso AF, preprosto, ne ostrijo sami, temveč moraš to početi ročno.

kuglvinkl ::
včeri je prišel D700. Ja, full frame je popolnoma druga zgodba.
Your focus determines your reallity

skyline ::
kuglvinkl, čestitke!
zcetrt, fullframe je že zaradi precej večjega in svetlejšega iskala čisto nekaj drugega. verjemi, je precej lažje delat, če dejansko vidiš, kaj slikaš :)
in šele na FF dobiš dostop do pravih širokokotnih in fisheye objektivov..
zcetrt, fullframe je že zaradi precej večjega in svetlejšega iskala čisto nekaj drugega. verjemi, je precej lažje delat, če dejansko vidiš, kaj slikaš :)
in šele na FF dobiš dostop do pravih širokokotnih in fisheye objektivov..

Okapi ::
fullframe je že zaradi precej večjega in svetlejšega iskala
Kakšno zvezo pa ima fullframe z velikostjo in svetlostjo iskala? Prav nikakršne.
Prednost širokokotnih je seveda dobrodošla, ampak na drugi strani so pa teleobjektivi "krajši".
Šuma je pa v vsakem primeru manj:-)
O.

kuglvinkl ::
ISO (pri 1600 ni v bistvu nobenega šuma, vsaj po prvih rezultatih), leče so to, kar morajo bit (so pa zaradi tega svinjko drage, tko da uporabljam samo prime-e), zadeva je robustna, zverinsko hitra tudi v RAW (v jpeg ne tolčem), in še in še :)
Ne glede na vse, pa je to samo orodje, ki ti ne sme biti cokla pri tem kaj hočeš delat. In, vsaj po moji oceni, je D700 optimalna zadeva. Če si že na Nikonu.
Ne glede na vse, pa je to samo orodje, ki ti ne sme biti cokla pri tem kaj hočeš delat. In, vsaj po moji oceni, je D700 optimalna zadeva. Če si že na Nikonu.
Your focus determines your reallity

tx-z ::
Kater filter bi bilo fajn kupit za Nikon D60? (leča je AF-S DX NIKKOR 18-55, 52mm premer zuni)
Torej za začetk bi kupu enga UV (predvsem za zaščito leč), pa me zanima če so tisti "Marumi" v redu(da ne bo pol meglena slika kje na robovih)? Kaj pa kakšen polarizacijski? A se splača še tisto da ma "vodoodbojno" ? :P
Torej za začetk bi kupu enga UV (predvsem za zaščito leč), pa me zanima če so tisti "Marumi" v redu(da ne bo pol meglena slika kje na robovih)? Kaj pa kakšen polarizacijski? A se splača še tisto da ma "vodoodbojno" ? :P
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()

AfterEff ::
Kater DSLR fotoaparat se splača vzeti za cca 400 Eurov..z kot objektivom, razmišljam o Nikonu D60 , je še kateri bolši za podoben denar ?
lp
lp

tx-z ::
Nikonu D60 nč ne manka. Zaenkrat. Bomo vidl po daljši uporabi :) Nekak sorodn model bi pomojm bil canonov 1000d, ampak pojma nimam :P
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()

sid911 ::
včeri je prišel D700. Ja, full frame je popolnoma druga zgodba.
Čuj, daj mi ti naslov tvojega Miklavža, bom naslednje leto njemu pisal

Sem pa od ponedeljka dalje ponosen lastnik EOS 1000D. Trenutno ga še spoznavam in šparam za teleobjektiv.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

mrezna ::
Imam vprašanje glede povezave TV-ja ter fotoaparata. Gre se za cvetličarno, kjer bi radi predvajali slike iz Fotoaparata na TV (v smislu kroženja slik za stranke).
Kakšen fotoaparat rabim, kako to potem priključiti na TV, ter ali obstaja kakšna repeat funkcija (varianta set, play, repeat)?
Hvala.
Kakšen fotoaparat rabim, kako to potem priključiti na TV, ter ali obstaja kakšna repeat funkcija (varianta set, play, repeat)?
Hvala.

_sem_ ::
Zanimivi britanski trendi.
Npr:
http://www.camerapricebuster.co.uk/prod...
Pol a še tole:
http://www.x-rates.com/d/GBP/EUR/graph1...
Npr:
Pol a še tole:
http://www.x-rates.com/d/GBP/EUR/graph1...

blackbfm ::
Kater digitalc je trenutno best buy za okoli 100 eur? Pa ena normalna firma more bit ne neka xy..

marko20 ::
za 100 ne dobis kvalitete,
najcenej je A590 (dobra kvaliteta)
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
vse kar je ceneje od tega aparata, je slabse
najcenej je A590 (dobra kvaliteta)
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
vse kar je ceneje od tega aparata, je slabse

Mirabella ::
Sicer je ta dobr, sama sem ga pred kratkim kupila in sem zadovoljna. Sedaj sem naredila kar nekaj norih nočnih fotk. Stabilizator je res fajn, čeprav moraš vseeno pri večrnih imeti še štativ.
who cares?

Trocki ::
Za keterega izmed teh fotkičev naj se odločim oz. katerega mi priporočate? Uporabljal ga bom bolj amatersko.
Nikon Coolpix P80
Sony Cyber-Shot DSC-H50
Canon PowerShot SX10 IS
Hvala ,LP
Nikon Coolpix P80
Sony Cyber-Shot DSC-H50
Canon PowerShot SX10 IS
Hvala ,LP

Test "Budget" digitalcev
Mogoče kaj pomaga.
Sem vzel potem sony w120. Zgleda kar kul, prav tak za v žep. Oseba, kateri je namenjen je pa tut navdušena

Eno vprašanje. Prvič vklopim fotoaparat in imam na zaslonu okvarjeno piko
Kaj lahko naredim? Zahtevam drugega ali na garancijo? Ali najbolš da kar pozabim vse skup?

Če lahko zahtevaš vračilo denarja (ker si kupil v spletni trgovini pred manj kot 15 dnevi), takoj zahtevaj zamenjavo za drug fotoaparat ali vračilo denarja. Če si kupil v navadni trgovini, pa je odvisno, kako je v garanciji določeno glede okvarjenih pik. Pri čemer verjetno veljajo drugačna (blažja) pravila za pike na zaslonu, kot za pike na CCD-ju.
O.
O.

Kupljeno v navadni trgovini. Saj to me muči ker v garanciji nič ne piše o okvarjenih pikah. Me pa zanima če je to kaj zakonsko določeno. Samo res ne morš verjet ravno za praznike pride do tega

Zakonsko sigurno nič ni določeno okoli pik. Morda se lahko sklicuješ na to, da mora biti izdelek brezhiben, in potem ti bodo verjetno zamenjali LCD (ali mogoče kar fotoaparat, če se jim bo to zdelo ceneje - odvisno od modela, servisna ura ni poceni in je lahko zamenjava zaslona dražja od celega fotoaparata).
V ponedeljek pokliči v trgovino ali na servis in vprašaj. Pravzaprav je mogoče še bolje, če ga kar neseš na servis ali v trgovino in zahtevaš popravilo ali menjavo. Če garancija ne pokriva pokvarjene pike na zaslonu, ti bodo hitro povedali:-)
Lahko pa pričakuješ, da boš kakšen mesec brez fotoaparata, če ga bodo popravljali.
O.
V ponedeljek pokliči v trgovino ali na servis in vprašaj. Pravzaprav je mogoče še bolje, če ga kar neseš na servis ali v trgovino in zahtevaš popravilo ali menjavo. Če garancija ne pokriva pokvarjene pike na zaslonu, ti bodo hitro povedali:-)
Lahko pa pričakuješ, da boš kakšen mesec brez fotoaparata, če ga bodo popravljali.
O.

Jackal ::
Kaj pa pravite na Canon Powershot SX1 IS
Namenjen za malo bolj napredno amatersko rabo. Najbolj sta mi všeč zoom in pa kvaliteta snemanja videa.
Namenjen za malo bolj napredno amatersko rabo. Najbolj sta mi všeč zoom in pa kvaliteta snemanja videa.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Danes sem šel v trgovino in dobil nov fotoaparat brez problema. Je lepo ko trgovinam ni kar tako vseeno za stranke.

smilyxx ::
Jst mam pravtako 400D in 430 ex pa sem zelo zadovoljen. Dvojka je zelo podobna, tako da pomoje bistvene razlike ni. Močna je čist dovolj za slikanje v zaprtih prostorih, včasih jo zmanjka edin na večjih razdaljah podnevi (bi tud 580), ko je treba kaj dosvetlit. Sem jo mel tud na mokrem pa ni bilo problemov.
Edina stvar ki jo zamerim je to da ne more bit master in da nima tistega klinč*** kartončka za odboj svetlobe. Mogoče se ti splača pogledat kje v tujini (nemčija, trenutno anglija zarad šibkega funta).
http://www.camerapricebuster.co.uk/
Mogoče se ti splača pogledat še za kakšno sigmo 530 super, ki je sicer dražja, ampak je v rangu 580ex, je lahko master, ma pa tud optično celico ki zazna blisk in ti sproži fleš. Jst mam 500 super (starejši model), pa se vidi da je Sigma (deluje mi lomljiva, zlo na glas menja zoom,...)
Edina stvar ki jo zamerim je to da ne more bit master in da nima tistega klinč*** kartončka za odboj svetlobe. Mogoče se ti splača pogledat kje v tujini (nemčija, trenutno anglija zarad šibkega funta).
http://www.camerapricebuster.co.uk/
Mogoče se ti splača pogledat še za kakšno sigmo 530 super, ki je sicer dražja, ampak je v rangu 580ex, je lahko master, ma pa tud optično celico ki zazna blisk in ti sproži fleš. Jst mam 500 super (starejši model), pa se vidi da je Sigma (deluje mi lomljiva, zlo na glas menja zoom,...)
Save water.
drink beer.
drink beer.

M-XXXX ::
Hvala za odgovor!
Pomoje bo kar 430 padla, se mi zdi dat toliko več denarja vseeno brez veze (tako profič le nisem
)
Mi lahko tole glede master malo bolje razložiš?
Drugače pa hvala za linke, UK zna bit res ugoden, sam najdi kašno trgovino, ki pošilja v Slo, oziroma velika verjetnost da bom kmalu šel malo na otok pa lahko nekje kupim.
Pomoje bo kar 430 padla, se mi zdi dat toliko več denarja vseeno brez veze (tako profič le nisem

Mi lahko tole glede master malo bolje razložiš?
Drugače pa hvala za linke, UK zna bit res ugoden, sam najdi kašno trgovino, ki pošilja v Slo, oziroma velika verjetnost da bom kmalu šel malo na otok pa lahko nekje kupim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()

Jst sm si tud za prvi fleš 430 kupu ja, po moje je pametna izbira. Master ti pa rpide prav ko imaš dva fleša in imaš enega na fotoaparatu (master) in enega ki ni fizično povezan s fotoaparatom(slave). Tako ti master proži slave s pomočjo IR transmitterja ki je lahko vgrajen v sam fleš (580ex, sigma 530 super,..) ali pa je samostojna enota (canon st-e2 transmitter).
Za začetek to ni toliko nujna stvar, mogoče ti bo kasneje prav prišla pa si lahko takrat kupiš fleš ki to podpira.
Glede pošiljanja z Anglije res zna bit problem, pobrskaj malo na slo-foto.net ali pa po e-fotografiji, vem da so bile odprte teme o nakupu iz Anglije. Sicer sem pa letos iz Nemčije naročil par objektivov, pa bi bilo vse v redu če nebi bilo slovenskih dostavljalcev ;). www.geizhals.eu najde marsikaj pametnega.
Za začetek to ni toliko nujna stvar, mogoče ti bo kasneje prav prišla pa si lahko takrat kupiš fleš ki to podpira.
Glede pošiljanja z Anglije res zna bit problem, pobrskaj malo na slo-foto.net ali pa po e-fotografiji, vem da so bile odprte teme o nakupu iz Anglije. Sicer sem pa letos iz Nemčije naročil par objektivov, pa bi bilo vse v redu če nebi bilo slovenskih dostavljalcev ;). www.geizhals.eu najde marsikaj pametnega.
Save water.
drink beer.
drink beer.

M-XXXX ::
Potem sem prav predvidevam (prijatelj je pred leti imel nekaj podobnega na izposoji, vendar se takrat še nisem toliko zanimal za to).
Glede proženja na daljavo, predvidevam da rabiš imeti tak flash da sprejme signal (500 serija?), pri 400 pa kaj takega ni mogoče, ali pride prožilec tako na fotoaparat, kot na sam flash?
Za koliko "osvetlitev" zdržijo baterije v flashu?
Glede proženja na daljavo, predvidevam da rabiš imeti tak flash da sprejme signal (500 serija?), pri 400 pa kaj takega ni mogoče, ali pride prožilec tako na fotoaparat, kot na sam flash?
Za koliko "osvetlitev" zdržijo baterije v flashu?

Sprejemnik ima vgrajen praktično vsak fleš, tudi 430 tako da ga boš lahko prožil tudi na daljavo preko IR povezave(seveda če boš mel na fotoaparatu fleš ki je lahko master). Lahko si pa kupiš prek ebaya kakšen cactus transmitter (deluje preko radijske frekvence), ki te s poštnino pride manj kot 20 eur, samo vedi da ni zanesljiv, saj dostikrat ne sproži, prav tako pa ima omejen doseg, tam okoli 10m ali pa še manj.
Glede baterij ti pa težko povem koliko časa zdržijo, odvisno koliko močne bliske uporabljaš. Ob povprečni uporabi bi rekel da nekaj 100 bliskov, tam 300 ali pa še več. Svetujem ti da si čimprej kupiš baterije za filat, po možnosti kakšne Sanyo eneloop (se ne spraznijo če jih daljši čas ne uporabljaš), ali pa kakšne 2800mAh Anssmann.
Glede baterij ti pa težko povem koliko časa zdržijo, odvisno koliko močne bliske uporabljaš. Ob povprečni uporabi bi rekel da nekaj 100 bliskov, tam 300 ali pa še več. Svetujem ti da si čimprej kupiš baterije za filat, po možnosti kakšne Sanyo eneloop (se ne spraznijo če jih daljši čas ne uporabljaš), ali pa kakšne 2800mAh Anssmann.
Save water.
drink beer.
drink beer.

bluefish ::
Je kdo pri nas zasledil še kaj nižjo ceno za Canon 450D kit kot pa 588€ sodeč po ceneje.si?

Scuba ::
Zdravo!
Zanima me, če mi lahko priporočite kak kompakt za okrog 150€ - ki dela čim boljše slike pri majhni osvetlitvi(npr. v klubih, na koncertih). Rabil bi ga za takrat, ko se mi ne da trogat tavelcga s sabo.
V oči sta mi padla predvsem tale in pa tale - ima kdo izkušnje s katerim?
Hvala, lp
Zanima me, če mi lahko priporočite kak kompakt za okrog 150€ - ki dela čim boljše slike pri majhni osvetlitvi(npr. v klubih, na koncertih). Rabil bi ga za takrat, ko se mi ne da trogat tavelcga s sabo.
V oči sta mi padla predvsem tale in pa tale - ima kdo izkušnje s katerim?
Hvala, lp
Guns don't kiil people. Husbands who come home early do.

AvtoR ::
Ali kdo od vas poseduje Canon sx1. Zanima me predvsem kako je z digitalnim šumom v slabših svetlobnih pogojih.
Odločam se še med Lumix FZ28. Problem je da stane Canon SX1 toliko kot Canon450D.
Pri Lumixu me prepriča predvsem kvaliteta objektiva in RAW zapis, pri Canonu pa boljši video zapis, čevelj za zunanji fleš in sama oblika fotoaparata, ki dejansko zgleda kot pravi DSLR, čeprav to ni.
Odločam se še med Lumix FZ28. Problem je da stane Canon SX1 toliko kot Canon450D.
Pri Lumixu me prepriča predvsem kvaliteta objektiva in RAW zapis, pri Canonu pa boljši video zapis, čevelj za zunanji fleš in sama oblika fotoaparata, ki dejansko zgleda kot pravi DSLR, čeprav to ni.

Ne vem sicer kako je konkretno pri SX1, ampak za ne-SLR Canone obstaja neuradna nadgradnja firmwarea, ki omogoči RAW.
O.
O.

Je pa tudi kar velika razlika v ceni pri nas:
Panasonic FZ28 cca 350€ ( v tujini še kakih 50-70€) ceneje)
Canon sx1 cca 550€
se pravi vsaj 50% več za Canona.
Panasonic FZ28 cca 350€ ( v tujini še kakih 50-70€) ceneje)
Canon sx1 cca 550€
se pravi vsaj 50% več za Canona.

hidetr ::
Živjo, moja kolegica kupuje digitalni fotoaparat, pripravljena je odšeteti do 150 EUR, uporabljala ga bo v povsem vsakodnevne namene, želi pa, da je čimbolj lep (po možnosti pinki barve) in upam, da mi bo kdo znal svetovati.
Hvala
Hvala

Canon E1 - je malo več od 150€, ampak obstaja tudi pink različica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sid911 ()

hidetr ::
150EUR je maksimalna cena... drugača pa hvala. Kot sem že omenil ga bo uporabljala za slikanje na porokah itn.

Danes je padla odločitev za Lumix FZ28. V TM je bil zadnji dan akcije tako da me je prišel 299€, kar mislim da trenutno daleč najceneje v Sloveniji...

hrenovka ::
Jaz si trenutno ogledujem Canona A570. Vem, da je A590 boljši, ampak razlika v ceni je 55€.
Semi bolj plača kupit 570-ko, al našparat za 590-ko? Sem čisto amaterski uporabnik in dodatne funkcionalnosti me ne zanimajo preveč.
Semi bolj plača kupit 570-ko, al našparat za 590-ko? Sem čisto amaterski uporabnik in dodatne funkcionalnosti me ne zanimajo preveč.