» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
60 / 133
»»

PrimozR ::

Ni res, pejt fotkat šport s kompaktnim. Šah ne velja.

globoko grlo ::

To je pa že čisto namenska zadeva za katero rabiš hiter AF in, če fotkaš v dvoranah, svetlobmo močen objektiv, kar nanese kup dnarja.
Pentax K100D Super je DSLR, pa boš z smc objektivi fotkal športnike samo če bojo na tleh ležal ;) al pa pivo pil ;)

zcetrt ::

Ena boljših strani s testi objektivov. Link sicer kaže na Nikonov kit objektiv 18-135mm, ker imam to ravno bookmarkano. Sicer pa je tudi Dpreview začel s testi objektivov, a nabor še ni ravno največji.
4.

rdecaluc ::

Živjo

Kupujem digitalni fotoaparat v cenovnem rangu 100-200€ . Uporabljal bi ga za slikanje vsakodnevnih dogodkov npr. zabave, srečanja s prijatelji , vsake toliko pa slikco pokrajne ; skratka za domačo rabo. Fajn bi blo če je na 2x AA baterije , pa tko ne prezakompliciran za uporabljat. Neki sm gledu Cannov PowerShot SD750 IS , vendar pa ga nikjer pri nas ne najdem :S.

Hvala v naprej za vse info .

Lp
Est modus in rebus. ,typos

opeter ::

Ali kdo ve, če se že prodaja Canonov EOS 1000D?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jabe ::

Živjo

Neki sm gledu Cannov PowerShot SD750 IS , vendar pa ga nikjer pri nas ne najdem :S.

To je pri nas Ixus 75 in ravno danes sem ga videla v city parku v Comtronu (hočem reči, da ga najdeš povsod). Drugače pa sem jaz tudi nekaj takega gledala in mi je bil všeč a720 (100-200€), vendar ker sem hotela enega izmed ixusov, ker so žepni-manjši, se zelo močno nagibam k ixusu 860 (sd870).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

zlobcek ::

Canon 1000d se začne prodajati avgusta.

Se pa ne strinjam, da ni vidne razlike med dražjimi in recimo kit objektivi. Res je, da je nekaj objektivov, ki so poceni in zelo dobri. Večinoma pa temu ni tako. Dražji objektivi so najmanj bolj ostri, AF točneje in hitreje ostri, trenutno so tudi edini z raznimi USM in HSM motorji, so bolj detajlne in bolj barvno nasičene.

Jest sem začel z canonom 400d, objektivom sigmo 17-70 DC za 350 eur. Pred kratkim sem zamenjal fotkič za 40d in dokupil še sigmo 50-150 f2.8 z HSM motorjem. Na izposojo pa imam tudi 17-40 f4 L canonov "dragulj" in canonovo 70-200 f2.8 IS.

Slike so z vsemi napram sigmi 17-70 precej bolj ostre, čeprav sem sigmo skoraj vedno uporabljal pri f5.6, ki je še sprejemljiva odprtost za dobro ostrino in nasičenost tudi v bluranem delu. Barvno so bolj polne, ostrenje je neprimerno hitrejše. Vse to se opazi takoj, ko objektiv natakneš na body in začneš čarati. Seveda pa je detajlno razlik še kar precej več.

Je pa res tudi ena stvar - v trgovini sem imel na voljo preizkusiti tudi 70-200 f2.8 od sigme. Z 40d med tem in canonovo L 70-200 nisem opazil.

Koliko torej zmetati za objektive? Moje mnenje... Ali iskati zelo dobre low cost obejtive - imete zelo veliko review strani - photozone, dpreview... vsekakor preberite pred nakupom. Nekateri za 300 eur so resnično dobri (tudi recimo tale 17-70 dc makro, če se le držite nekih nastavitev).

Pri fotografiranju je pa seveda tako - dokler ne sprobaš ne veš in si niti ne želiš več. Ko primeš v roke stopnico višji artefakt od tistega, ki ga poseduješ sam - si pečen:)

LP Zlobcek

zlobcek ::

Uf sedajle sem prebral, kaj sem včeraj napisal:)
Malo preveč piva sem popil zgleda hihihi.

Torej slike so bile z dražjimi objektivi bolj ostre, barvno malo bolj nasičene - kar zame pomeni manj popravljanja, po občutku bolje in natančneje ostrijo (seveda pa lahko podam zgolj mnenje glede na sigmo 17-70, s katero je bilo narejeno 15000 posnetkov in kar nekaj teh prodanih (opremo namreč kupujem izključno iz fonda, ki je zaslužen s fotografijo in oblikovanjem - kar je zaenkrat še hobi) - torej je moje mnenje bolj kot ne precej laično hehe).

Med sigmo 70-200 f2.8 in canonom L f2.8 IS nisem opazil konkretne razlike. Najbrž bi jo na bojnem polju.

Zelo drage objektive se, če ne misliš bit profi oz. nisi, splača kupovati res pogojno - če imaš preveč denarja oz. če res potrebuješ.

agorenja ::

Olympus SP-570 UZ ali panasonic-lumix-dmc-fz18
http://www.mimovrste.com/artikel/173020...
http://www.mimovrste.com/artikel/173025...

Zanima me vaše mnenje, kateri fotoaparat je boljši, in če je zahtevno pri Olympusu zumirat, kajti to moraš delati zb obračanjem tistega kroga ! hvala za odgovor.

skyline ::

zumiranje z zoom obrocem na objektivu ni nic bolj zapleteno, kvecjemu veliko lazje.. ;)

Jap. Veliko boljša kontrola zoomiranja, če je le-to izvedeno konkretno (da ni kak piškav približek s prekratkim razponom).
4.

Nande ::

Malo bom vskočil v temo...z običajnim (dolgočasnim) vprašanjem...
Torej, kupujem kompaktni digitalni fotoaparat, optično zmogljivejši, nekje za ceno 250 - 300€.
Zanimanje je večje predvsem za modela
http://www.dpreview.com/reviews/canons5...
ter
http://www.dpreview.com/reviews/panason...
Prosil bi za čisto konkretne življenjske izkušnje oz. nasvete v zvezi z običajno uporabo teh dveh aparatov (z željo po učenju naprednejše), kakor tudi namige v zvezi z drugimi primerljivimi aparati.

Hvala in lep pozdrav!

nikon P80 al kok je že

Nikon P80 stane min. 350€... Žal izven dosega...
Lp!

BigWhale ::

Prejsnji teden sem si omislil D80 z 18-70 kit objektivom. Zaenkrat precej zadovoljen z rezultati. Razen enega hot pixla, ki tolce ven skoraj na sredini senzorja.

agorenja ::

Olympus SP-570 UZ ali panasonic-lumix-dmc-fz18
http://www.mimovrste.com/artikel/173020...
http://www.mimovrste.com/artikel/173025...

Zanima me vaše mnenje, kateri fotoaparat je boljši, in če je zahtevno pri Olympusu zumirat, kajti to moraš delati zb obračanjem tistega kroga ! hvala za odgovor.

Torej katerega od teh dveh mi bolj priporocate oz. ali bi vzel nikona p80

Menda lahko zatežiš zaradi hot pixla. Morda pa bo tudi izginil. Ali je prisoten pri vseh ISO vrednostih?
4.

Urc ::

Kupujem digitalni fotoaparat za ceno od 200 € naprej, vendar do 250 max ( še to če je fotoaparat res toliko boljši od tistega za 200€). Na področju fotografije nimam izkušenj in ne vem kateri fotoaparat bi bil primeren zame, zato se obračam na vas. Edini pogoj je, da mora biti fotoaparat kompakten. Najraje bi videl, da odda mnenje nekdo, ki ima izkušnje na tem področju saj 250 € ni malo. Zanima me primerjava med modeli tega cenovnega ranga in prednosti/slabosti določenih modelov, katerih naj ne kupujem itd.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem. Lp

Po "težkanju" (tudi fizičnem), sem se odločil za
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=9...
Zaenkrat nimam nikakršnih pripomb in ga upam priporočiti vsem "naprednejšim družinskim fotografom" (oz. wannabe-jem)... :)

Lp!

UNIVERZUM ::

Evo zdej pa mene zanima kakšen digitalni fotoaparat bi potreboval za sledeče
-fotografiranje narave (krajina in živali) od daleč in blizu
-da se lepo natisne tudi na A2 format
-potencialno za službo bi ga uporabljali tudi v službi (oziroma bi ga jaz) za photoshooting
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

@univerzum
katerikoli z 12-18x zumom
nikon P80, Oly 570UZ ipd.; med tema dvema bi vzel p80

kaj pomeni photoshooting oz. kaj si pod tem predstavljaš, pa ne vem

UNIVERZUM ::

Photoshooting- Slikanje manekenk in manekenov v naših oblačilih- za interno rabo podjetja potencialno pa tudi za oglaševalske kampanje v revijah in jumbo plakatih. Ker so slike na jumbotih ČB ni panike. Samo si pa predlagal dva popolnoma različna cenovna razreda. V bistvu sem si jaz ogledoval
olympus e-520
canon eos-450d
pentax k200d

Bi bil kateri od omenjenih primeren?
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

A si mogoče mislil nikon D80? Ta je res popolnoma drug razred, P80 je pa kompakt.

Sicer se ne spoznam na studijsko fotografiranje tak, da ti ne morem kaj dosti pomagati. Za fotkanje fotomodelov pride še najbolj prav oreng fleš, kar imata nikon in canon najbolj izpopolnjeno.

Za fotkanje živali blizu in daleč pa rabiš en ornk zum objektiv. Za to bi bil Oly520 dvojni tele kit (28-84 in 140 - 600 mm po leica formatu) za dobrih 900e. Za manekenke fotkat pa res nebi vedel. Pej na e-fotografija vprašat, tam so večji stručkoti.

ajd

OLY 520 http://www.fotomarket.net/katalog/produ...

T0RN4D0 ::

V kratkem misli punca kupit digitalca. Nič posebnega, neki v rangu ~100€, zanima me če kdo ve za kakšno kul akcijo oziroma kaj je trenutno best bang for the buck. Pa ne rabim hudih številk, 10 megapikslov in nevem česa, zanima me predvsem kvaliteta slike, optični zoom (ki bo v tem rangu najbrž 3 ali 4x), če nima priložene spominske kartice in nima vgrajene baterije potem pač kombinacijo da pride dover price/performance...

Skratka če je kdo bil v podobni situaciji in kej spremlja situacijo low budget digitalcev bi bil hvaležen za kakšnen nasvet ali povezavo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

rdecaluc ::

Tuki na mimovrste majo eno akcijo .. ne vem ravno kok je dobr aparat pa to ampak je 150€

Link:
http://www.mimovrste.com/artikel/173027...

ps. kako za vraga link vsposobš -.-.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rdecaluc ()

Svizec69 ::

Ker vidim, da se vas kar nekaj zanima za komakte bi svetoval Panasonic Lumix-FZ7, res dobra zadeva za začetek in družinsko/popotniški fotoaparat. Če kdo želi videti konkretne slike (brez obdealve) posnete s tem fotoparatom si lahko reimo ogleda: http://zelenik.net/2008/06/letalski-mit... ali pa recimo http://zelenik.net/2008/07/motokros-kva...

Hkrati pa naprošam, če pozna kdo kakšnega dealerja, ki se ukvarja z foto opremo, namreč tale svoj strojček bi zamenjal za dslr napravico, najraje za Pentax k10d ali k20d. Ne zaradi tega, ker bi bil z njim nezadovoljen, daleč od tega, ampak ker bi rad poskusil dslr fotografijo. Seveda z mojim doplačilom, vrednost tega Lumixa-fz7 pa je ocenjujem na nekje 190€-200€.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Svizec69 ()

_Dejan_ ::

Tudi sam sem pričel malo gledati za nov fotoaparat. Imel sem sony P93 kateri je crknil(star je bil cca. 4-5let)... Sedaj pa bi kupil nekaj malo boljšega, da ima tudi več možnosti ročnih nastavitev...
Nekako za izhodišče bri branju te teme sem si izbral Canon S5 IS. Sami filmčki mi niso pomembni(lahko snemam z mobitelom :) ) Bolj se mi gre da bodo slike lepe, ko slikam kakšne znamenitosti, naravo, pokrajino. Vse bo za lastno uporabo tako da DSLR pomoje ne pride v poštev. Pričakujem tudi da se da recimo tudi ponoči posneti kakšno lepo sliko(recimo ljubljano iz ljubljanskega grada, osvetljene zgradbe...).
Pred nakupom bomšel itak malo stestirat fotoaparate v trgovino, samo to je bolj tako na hitrco...)
Planiram "zapraviti" okoli 300-350€, lahko pa je zadeva tudi iz tujine(EU) tako da nismo omejeni na slovenski trg :D Seveda pa če obstaja kakšna dosti boljša zadeva ki je recimo dražja za 50, max 100€ pa mogoče reskiram in vzamem tisto...
Zanima me še koliko velika mora biti spominska kartica če želim narediti cca. 200-300 ali cca. 500 posnetkov v najvišji ločljivosti recimo 8MP?

Torej kaj predlagate?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

poglej še nikona P80, je pa mal dražji, se mi zdi

pa za nočne posnetke si kupi še eno stojalo, drugače ne bo šlo, edin, če boš na ograjo postavil aparat in fotkal

No sej Nikon P80 je tudi še v tem cenovnem rangu :D Vendar ima eno pomankljivost in to je baterja :D Pač v primeru da jo sprazniš ne moreš dati notri navadnih ki jih dobiš v vsaki trgovini... In kolikor vem tudi RAW ne podpira če bi slučajno želel uporabiti to možnost...

Kartico bom vzel eno hitro 4GB. Za stojalo vem da je obvezno pri slikanju z daljšim časom odprte zaslonke...

destiny ::

Na obzorju je Photokina 08, tako da bi se jaz odločil za nakup po sejmu. Drugače si pa oglej še Canon G9. Ima pa precej visoko ceno.

Hm kar se tiče G9 ima malo malo zooma in sicer 6x na prejšnjem sem imel 3x in po domače povedano to ni nič :D sami mega pixli mi ne pomenijo veliko in je 8M čisto dovolj.

Sejem je čez slab mesec, jaz pa bi kupil že prej zadevo...

Vse je odvisno od tega koliko se ti da postprocesirat sliko. Vedno lahko slikaš pri 6x zoomu in potem sliko cropaš, da dobiš večji zoom. Drugače je pa Nikon najavil P6000, ki ima mislim da 10x zoom in 1/1,72 senzor (S5 ma pomoje manjši 1/1,25 senzor, ampak nisem ziher)

Ja Canon S5 IS ima 1/2.5" CCD senzor.
Za začetek dokler se ne navadim bom verjetno slikal v navadnem JPG, da se mi ne bo potrebno igrati z konvertiranjem... Kasneje pa če bom želel slike kasneje urejati pa bi bilo dobro da podpira tudi RAW...
Kar se tiče Nikon P6000 pa ne vem kaj mi bo GPS, za GPS photo lahko uporabim tudi mobitel(3Mpix) ki ima to vgrajeno pa nikoli ne uporabljam... Naj bi ta model imel 13,5Mpix in 4x zoom. Pride enkrat v sredini septembra cena pa naj bi bila 500€ kar je preveč za kompaktni fotoaparat...

P.S. Dons bom verjetno šel malo v BB pofirbcat kaj imajo pa če se da sprobat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

novinec09 ::

Trenutno kupujem nov fotoaparat v cenovnem rangu ±200EU!

Kaj bi mi priporočali, da bi dobil najboljše za ta denar iz vseh pogledov?

p.s.: Po možnosti v kakšni fizični trgovini-NE internetni!

ReBi ::

malo bi se vmešal...

se splača kupit tole za 1200€?
bral sem, da je kar soliden kit, da pa so zaradi zaslonke pri 200mm že skoraj katastrofa. Sicer se nagibam k nikonu d80, ker mi enostavne "paše v roke", objektiv pa iščem čim bolj široko uporaben.

http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...

po moje ne, ker ima že star senzor
Če se ti ne mudi (par mesecev), počak na D90.
Če že ravno hočeš nikona, drugače poglej olyja 520 zum ali ultra zum kit.

Ma za tak dnar je že full problem neki kupit, maš tolk enih stvari.
Pa s časom boš spoznal, da je glažovje dosti bolj pomembno kot pa sam body.

Nekateri hvalijo, drugi ne. Za manj kot 900 EUR dobiš D80 z 18-135, ki je ostrejši od 18-200, a brez VR-ja. Kul stran za primerjavo objektivov: Tule. Jaz sem dokupil še 50mm f/1.8 za 140 EUR in sem vedno bolj zadovoljen. Se pa napoveduje D90... Z live viewom, dvema milijonoma pik več in odstranjevanjem prahu s tipala...

Sicer pa je pri Nikonu trenutno najviše na spisku želja 16-85mm VR. Mmmm...
4.

Poglej si malo tale test DSLR-jev, tale D80 sodi v "Hobi" razred, zato se splača pogledat tudi ostle kamere tega razreda, ker so nekatere bolj poceni, ras pa da je fajn si prebrati celoten test, da sploh izveš za kakšno slikanje je kateri bolj primeren.

http://www.e-fotografija.si/templates/?...

ganzi ::

Pozdravljeni,

tudi jaz kupujem novega digitalca. Pripravljen sem odšteti približno 200 evrov. Trenutno sem gledal:

- http://www.mimovrste.com/artikel/173024...
- http://www.mimovrste.com/artikel/173025...
- kakšnega podobnega Olympusa

Ali nekaj podobnega, torej da gre v žep in da je čimboljši za ta denar. Prosil bi za kakšen nasvet, kater je trenutno best buy.

Hvala in LP
LP

Mene od ultra kompaktov še najbolj potegne Fuji F100fd, ki pa je v slo kar nekaj dražji od tvojega bugeta. V avstriji je malce cenejši.

Taras_Bulba ::

Je kdo kupoval že preko ebaya iz US. Taki kompleti se mi zdijo zelo ugodni, tudi po carini in ddv, samo malo sem skeptičen glede vsebine, če je res to to. Ima kdo kakšne izkušnje?

trdoreh ::

Zakaj pa ne vzameš kaj TAKEGA?

Če klikneš na en zadetek tam na eBay-u boš videl zakaj. Cene so v USD, tvoja cena je v EUR.

trdoreh ::

Mh, če ti klikneš na mojo povezavo boš videl, da govorim jaz o modelu 40D, ti, pa ne za veliko nižjo ceno o 450D.

Ok, ne se obesit na model, na splošno me zanima glede teh kompletov. D40, ki si ga dal v svojem linku pride na ebayu okoli 900 eur z vsemi dajatvami. Pri nas za več denarja dobim body, objektiv in kable. Res je, da objektivi verjetno niso bohvekaj...
Torej: zanimajo me izkušnje s temi paketi, če je kdo kupil, je dodatna oprema ok al plastik-fantastk?

shadeT ::

Lp

Mene pa zanima, kaj priporočate do 200€

Moje želje pa so:
čim hitrjši vklop
dobre fotke (brez popravljanja na računalniku)
avtomatika dela vse (vedno imam vse na automatsko)
naj ne bo nek profesionalni (pač naj bo majhen, ne oni ogromni)
čimboljši stabilizator slike

Najlepša vam hvala za pomoč

JanezH ::

kmalu pride ven Canon S6 IS

Specs:
Resolution: 10mp
Sensor: CCD
Zoom: 15x (28-420)
Flash shoe: Yes
Memory: SD
Battery: Dedicated Li-Ion
Screen: 2.5" articulating
Body: Rubberized gripping & lighter weight
Ergonomics: Jog wheel introduced
Image Type: RAW & Jpeg

Taras Bulba@:

vso dodatno opremo, ki jo ponavadi ponujajo v teh paketih lahko dobiš tudi v slo, samo na žalost ne vse na enema mestu. Nekatere stvari so plastik fantastik, sploh kar se tiče recimo gripov, vendar saj je navedeno kakšen grip je in ga lahko greš kam pogledat ali pa prebereš kakšna mnenja na forumih. Tudi hobi fotografi radi posegajo pa takšnih ne orginalnih gripih, ravno iz razloga ker so dosti bolj poceni. Moreš pa sam pri sebi vedet kakšno dodato opremo bi rad imel, meni se zdi najbolj pomembno da gledaš na čimugodneji body+objektiv. Seveda pa o objektivu preveriš specifikacije, ponavadi gre za Kit objekitve, ki sicer za začetek so, ampak se jih hitro naveličaš in želiš kaj več. Tako, še bolj od body-ja so pomembni objektivi, tako da raje kot za pakete z 6+ gifti, glej za pakete ki imajo dobre objektive ali pa en kit objektiv, ker tiste z dvema se ti ne splača, ker jih boš kasneje težko prodal.
Bistvo to ne govorim iz lastnih izkušenj, ampak ker sem pred podobno situacijo kot ti, sem povprašal že dosti kolegov hobi oz. nekateri že prav profi fotografov. In prav vsi so rekli, da bolje od nekih bonbončkov zraven fotoaparata je imeti boljši objektiv. Ker, če je objektiv slab boš lahko nekgativno presenečen v smislu da rezultati noso toliko boljši od kompaktov, kot pa je višja cena.

@Svizec69:
Hvala za izčrpen odgovor. Nekako tko tud sam razmišljam. Kar me pri takih paketih najbolj zanima je body+objektiv(i). Pa mogoče še torba. Vse dodatne stvari so mi skoraj odveč, vsaj stativi, kartice in čitalci, ki jih vse že imam, v paketu bi bile pa te stvari bolj hja plastik-fantastik. Zelo verjetno bom zadevo kupil kje bližje, da vsaj z garancijo ne bom imel problemov.

bond007 ::

Mene pa zanima, kaj priporočate do 200€

JSt bi vzel komplet canon a590is za 150€. Imam starejšega canona a620 in še vedno dela dobre slike - KLIK
««
60 / 133
»»