» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
58 / 133
»»

astras ::

zdravo!
kaj pa Canon SX100 IS ?
za povprecnega uporabnika, ki bi vcasih rad naredil tudi kaksno orng fotko (ponoci ali kakorkoli v slabsih razmerah za fotografiranje...)
kje najceneje? v ameriko po njega? v nemciji na ebayu je v kompletu po 250€.. gre se ceneje? ve mogoce kdo kaj vec? je dober? ce mi kdo kaj pove bo super... hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

gt55gre ::

http://www.e-fotografija.si/templates/?...

Malo za informacijo.Drugače ,pa kar se kompaktov tiče je Canon številka 1.

globoko grlo ::

no ja, razen kakšnega oly-ja

kaj pa razlika med SX100 IS in pa S5 IS ?
razen optike in cene?
lp

in pa hot shoe adapterjem ki ga ima s5ka?
ve kdo kaj vec iz izkusenj o teh dveh aparatih?
hvala
lp

mi ve kdo kaj povedat al sem ze tecen? Zdi se mi da bi lahko bila prepocasna...
rad bi da bi bil aparat hiter, dosti zooma, itd... kateri aparat? med napacnimi izbiram?
lp

Hja stras, če imaš dovolj svetlobe, beri sončen dan, potem so tile kompakti kr ok hitri oz. zadosti hitri. Problem je, ko pride oblak oz hočeš v dvorani/doma ob lući al pa v mraku ipd fotkat, pol pa niso več zadovoljivo hitri.

Nažalost je tako, da rabiš za hiter aparat dSLR in to ne ravno najbolj vstopnega. Za dosti zuma rabiš namenski objektiv, če hočeš fotkati v slabih svetlobnih pogojih, more biti ta namenski objektiv še svetlobno močen. Vse skupaj v naših lepih E pomeni 5x canon S5. žal

drgač pa pejt v eno štacuno sprobat kok so hitri in boš videl, ali ti odgovarjajo

ajd

TOP ::

Če želiš hiter fotoaparat,da hitro približa se prižge potem ni dosti izbire,tukaj je najbolši Canon S5.Kar se tiče SX100 IS,mi ga je posodil prijatelj in morem reč,da me je zelo razočaral.Kot prvo,če slikaš v slabih pogojih v prostoru se fleš fila celo večnost in baterije hitro skuri,tud stabilizator je hiter,ampak zelo rad naredi streseno sliko,jaz bi potle rajši vzel Sony H3 je veliko bolši,vsaj zame pa še slike dela lebše,predusem v prostoru,ker lahko nastaviš jakost fleša,ker pri Canonu ne moreš.Drugač pa SX100 pa S5,rajši vzemi S5 ima več funkcij.Jaz sem nakoncu vzel Olyja 560 UZ in sem znjim ZELO zadovoljen,dela res lepe slike,tud pri 18X zumu,sam tam se moreš kam naslonit,da je roka čim bolj mirna.Če primirjaš 560 in S5 je S5 veliko hitrejši v vseh pogledih je pa kvaliteta slike pri Olyju bolša,vsaj jaz sem to opazu,ko sva z sosedom skupaj sprobala,ker on ma S5.Tud v prosstoru,če je slabša svetloba,dela Olympus lepšo sliko,bolj čisto.Če rabiš za video tud potem je S5 bolši,ker nima omejitve,razen na velikost kartice.

Hja, Sony H3 mi ni za kupovat, ker ima aku baterijo, jaz pa bi rad na aa baterije...
drugace pa me pri vseh teh z veliko zooma skrbi da mi bodo pocasi delovali!
Torej zakaj potrebujem fotoaparat?
Za razna potovanja, izlete, itd, torej tako amatersko slikanje ampak hkrati imam zelo rad fotografiranje pa si zaenkrat ne morem privoscit ne vem nikona d3 :D:D hec... tako da rabim nekaj hitrega, z dobrim zoomom, z aa baterijami (da ne rabim iskat teh polnilcev... Mel sem ze pred nekaj casa olympusa c-4000 in sem bil ful zadovoljen... zdaj pa sem ob vsej tej ponudbi res v dilemi...
lp

kurjač ::

Odločam se za nakup Ixus-a 860 IS ali Panasonica TZ3.
Želim široki kot, tri colski ekran, ....
Kateri so plusi in minusi omenjenih aparatov?
Vsak odgovor je dobrodošel :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kurjač ()

Luka Percic ::

Bi prosil za odgovor; a znajo soobni digitalci že snemat camcorder like video? Torej recimo vsaj 720×480 spodobne kakovosti?
Dal bi do 500€ (če obstaja za več, vseeno povejte).

LP

se mi zdi, daje 640x480

destiny ::

Znajo tudi HD... recimo Kodak EASYSHARE V1073

Luka Percic ::

Huh, kodakovi skoraj vsi 720p snemajo.
Fajn!
Samo še test videa da kje zvoham pa sem na konju.
Hvala!

mijav7 ::

Zanima me kako se vam zdi Canon PowerShot A590 IS ???
Uporabljal bi se za slikanje na izletih, rojstnih dnevih ... torej za nezahtevno uporabo.

urke710 ::

Jz imam 570IS, katerega je 590IS naslednik. Modela sta zelo podobna, v tistih glavnih stvareh. Optiki, zoom, Is, displeju. Jz sem z mojim zelo zadovoljen (za nezahtevno uporabo). Ker ima fotkič polno Manual funkcijo je primeren tudi za kakšne bolj umetniške fotke, samo ga pri tem ovira resolucija displeja (samo 115k). Pač je zaradi tega toliko cenejši. Bliskavica je močna, samo se dolgo polni do naslednje sprožitve. Splošno delovanje pa je hitro. Tudi video način je vredi 640/480 - 30fps z digitalnim zumom med snemanjem. Za ceno 170 evrčkov (mimovrste.com) se mi zdi to dobr nakup.
d.i.g.

boha ::

se kje še da dobiti 570IS? 590IS je glede filmčkov žal downgrade (pri 640x480 je max 20 fps). :|

Mogoče bi vzel Canon PowerShot A720 IS, ki je malenkost dražji, vendar ima 6 kratni zum in LP funkcijo videa(640/480 30fps), k je super zadeva (vem iz prve roke - canon S5). Pa še displej je boljši s 172k pik. Je pa fotkič mickeno večji, samo praktično se to sploh ne opazi. Ostalo je pa enako kot pri A570IS.
d.i.g.

trdoreh ::

Pozdravljeni, pomoje je bilo vprašanje že večkrat postavljeno, sam tema je kar obsežna. Zanima me namreč, če je hitrost pri spominskih karticah pomembna? Kakšne lastnosti ima počasna kartica v primerjavi s hitro, je nakup hitre kartice nujen?

Lp, Jan

Mi lahko kdo, ki zadevo pozna, odgovori na zgornje vprašanje? Zanima me, če je hitrost zapisa pri spominskih karticah zelo pomembna?

Lp, Jan

Daedalus ::

Zanima me namreč, če je hitrost pri spominskih karticah pomembna? Kakšne lastnosti ima počasna kartica v primerjavi s hitro, je nakup hitre kartice nujen?

Če rad (rafalno) fotkaš v RAW/Full JPEG/oboje formatu, pol te sekira hitrost spominske kartice. Če si pa lastiš kakega kompakta oziroma se ne greš nekega naprednega fotkanja z DSLR-jem, boš pa hitrost kartice opazil samo pri prenašanju fotk na računalnik.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ok, to me je zanimalo! Hvala!

Lp, Jan

zcetrt ::

Pa še DSLR-ji imajo buffer za kar nekaj slik (posnetih v rafalu).
4.

T-h-o-r ::

kaj se da dandanes kupiti za 200-300€? ker mi je 4leta star canon crknil (oz. senzor, pa bi popravilo le tega prišlo okrog 150€)
bodo pa družinske, prijateljske, itd. slike, nič zahtevnega
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

opeter ::

A se še kje dobi CANON PowerShot Pro1 oz. kateri fotoaparat je naslednik tega? Hvala za odgovore.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

noraguta ::

opetr kukr vem ga ni :~\. trenutno je na trgu kompaktov precejšna kriza.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

opeter ::

opetr kukr vem ga ni :~\. trenutno je na trgu kompaktov precejšna kriza.

Hvala za odgovor. :8) Sem gledal Canonov PowerShot S5 IS, vendar je po testih sodeč slabši od tega starejšega modela. Zdaj pa ne vem...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mel(slozbenega) pa sem se ga znebil. mal preokorna zadeva za to kar ponuja(za moje pojme). sam imam ricoha r7 pa je še slabše ampak vsaj prenosno. d200 je druga zgodba ampak to pač ni zame.

BigWhale ::

Si morda kdo lasti Pentaxa K10D? Kak je user experience? :)

seminal ::

Jaz ga imam in ga ne dam stran.... Zadeva seka...
RAbiš kaj specifičnega pri upoabi vedet te vprašaj

k10D je bil moj favorit, dokler ga nisem vzel v roke...

Ogledan sem imel kit z 18-250mm objektivom, a je bilo ostrenje sila glasno in počasno, komplet je precej težak, objektivu pa se goriščnica povečuje sama od sebe, če ga obrneš navzdol.

To so lastnosti, ki so me prepričale v nadaljne razmišljanje. Predvsem lezenje zooma objektiva me je odvrnilo od nakupa. Zdaj si lastim Nikon D80 z 18-135 objektivom. Objektiv je po testih sodeč precej boljši od pentaxovega, ostrenje je tiho in hitro. Ni pa sistema proti tresljajem (Pentax ga ima na senzorju, Nikon le v posebnih (dražjih) objektivih), ohišje ni vodotesno. Bil pa je tudi 230 EUR cenejši. Ostale stvari so pa tamo tamo.

Jaz sem tudi zadovoljen in mislim, da vsak človek, ki ve, da "potrebuje" DSLR, je s prvim DSLR-jem zadovoljen. Pa ali je Canon, Pentax, Nikon, Sony ali Olympus. Preskok iz kompakta je pač več kot očiten.
4.

zcert, če bi si mal ogledal pentaxov/tamronov 18-250 objektiv bi videl en LOCK knof, ki dela ravno to, locka ti objektiv in ti "zum" ne drsi ven, lol

drgač je pa nikon verjetno res hitrejši in tišji

pa sej maš sdm objektive, ki so clo odlični za svojo ceno.

Sem si ogledal oobjektiv in videl lock knof.

Ga nikdar ne pozabiš "vključit"? Na potovanjih nosim aparat okrog vratu. Če bi se mi objektiv sam "daljšal", mi ne bi bilo všeč, saj bi prej ali slej z njim kam udaril. Če imam pa lock knof, moram pa preden ujamem trenutek za slikanje storiti še eno stvar več. Ker ravno najbolj ergonomski pa tisti knof tudi ni. In potem spet nimam tiste odzivnosti, zaradi katere si med drugim želim imeti DSLR.

V svojem postu pa sem želel le kar se da objektivno izpostaviti stvari, ki so me pri Pentaxu zmotile in tudi poudariti njegove prednosti, saj je bil K10D tudi pri meni v najožjem izboru za nakup.

SDM objektivov pred pol leta pri pentaxu še ni bilo prav veliko, v kitih pa sploh ne. Ko pa kupiš prvi DSLR, večinoma posežeš po kit objektivih (zaradi cene).

Vsak ima svoje preference in prepričan sem, da je K10D super aparat. Povsod pa si primoran sklepat kompromise.
4.

sloxl8 ::

zcetrt,
kompliciraš. V času, ko z desno roko uspeš naštimati vse parametre (zaslonko, čas zaklopa, itd.), lahko z levo pritisneš gumb "lock" in začneš zoomirati. Itak imaš pa na razpolago vsaj štiri prste za vse to.

Daedalus ::

Tud Nikkor 18-135 ni bogve kaj. Plastičen mount, precej očitne napake v lečah... Je že tak, da so najboljši fiksni objektivi, od zoom objektivov pa oni bolj dragi, po možnosti s fiksno zaslonko.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

men je pa tist lock na Tamronu 18-250 idealno postavljen, ga samo s kazalcem ali sredincem frcneš in že lahko zumaš

če se ne motim, je tale 18-250 SDM objektiv (se mi ne da dol hodt pa pogledat) pa ni ne vem kolk hitr

cukl ::

kaj se da dandanes kupiti za 200-300€? ker mi je 4leta star canon crknil (oz. senzor, pa bi popravilo le tega prišlo okrog 150€)
bodo pa družinske, prijateljske, itd. slike, nič zahtevnega

če je res šel senzor bi ti ga morali brezplačno popraviti ali pa zamenjati z novim fotoaparatom.

za 4 leta star aparat pač ne

rabiš kak dokaz? moj 4 leta star a80 je trenutno na servisu in čaka na nov ccd. ;)

se popravljam: danes sem ga dobil nazaj. popravljenega seveda. brezplačno. :P

Tammih ::

Zdravo! Moj fotr je lovec, rad bi slikau divje prašiče iz svoje preže...(razdalja cca.40m)..No, zdej bi kupu fotoaparat, vendar je kar se tiče elektronike precej skop:( tako, da računam nekje do max. 250 EUR...Fotoaparat ne sme bit premajhen in zakompliciran. Kaj priporočate?
Hvala in Lp

Zdravo! Moj fotr je lovec, rad bi slikau divje prašiče iz svoje preže...(razdalja cca.40m)..No, zdej bi kupu fotoaparat, vendar je kar se tiče elektronike precej skop:( tako, da računam nekje do max. 250 EUR...Fotoaparat ne sme bit premajhen in zakompliciran. Kaj priporočate?
Hvala in Lp

če je škrt glede elektronke nej si kup na film

lol, za nekje do 200e dobi daljnogled, ki lahko še fotka zraven, sicer je vse skupaj plastik fantastik in naredi nekako take fotke kot mobi, ampak za gledat bo pa vseen

če pa hoče met take fotke kot na national geographic bo pa dal ene 10KE

Lej lahk bi predlagala kej uporabnga...Pač noče velik dajat za to, se pa da tut za 250 EUR kej dobit(Canon SX100)...Najlažje je pametovat pa se norce delat. Nism reku, da more bit najbolši fotoaparat, tako da če nimata predlogov pač ne odgovarjejta.

No, sej sam veš katerga kupt. Canon SX100 je čist prima. Zravn bi ti priporoču še Sony Cyber-Shot DSC-H3. Ima prav tako 10x zoom, (čeprov je manj širokokoten 38-380, napram canonu ki ima 36-360 -torej sony boljši za slikat prašiče na razdalji ;) ). Za sonija pravijo da je zelo dober pri "auto" načinu slikanja in zelo dobro zna zajet kontrastne slike. Kar se pa velikosti tiče, pa predlagam obisk big-banga in oba modela pregledat v živo. Razlika je še pri displejih in bateriji. canon malo prednjači pri resoluciji in ima navadne AA baterije napram sonyu, ki ima akumulatosko. Če je to prednost ali slabost je odvisno od uporabnika.
d.i.g.

če si že hotel koristen nasvet: če bo fotkal v gozdu/mraku/ponoč, nej prišpara vse evre, ki jih je mislil namenit za fotko in nič ne kupi, ker se ne bo nič videlo

morš vedt, da kompakti, pa tudi dosti dražji dslr-ji, vseeno rabijo svetlobo in to dosti svetlobe za kolikor toliko ok fotko

za 40 m bo 10x zum čist ok, če bodo prašiči na jasi pri belem dnevu, drugače bo ena sama tema

naj si sposodi eno fotko in naredi par fotk v takih pogojih kot bo potem fotkal prašiče, pa boste videli ali se sploh splača kaj kupit ali ne

howgh

...Sem biu že v trgovini pa mi je prodajalc, ki ga poznam tut reku, da za manj kot 2000 EUR fotoaparata za take razmere (ponavadi mrak) skor ne dobiš... Tako da bomo raje kupil za ta dnar še en avto:)) Joke...
Hvala in Lp

YO! Kolebam med tremi digitalci...Sony DHC-H1 sem že sprobau v gozdu pa je slika več kot zadovoljiva...Samo malo star model je in se mi zdi, da za svoje karakteristike bistveno predrag...
PRIMERJAVA
Katerega od teh treh bi mi predlagali? (v kompletu mora bit tudi polnilec, torbica)
Hvala in lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tammih ()

Večji kot je zoom, manjša je svetlobna jakost. Razen pri precej resnih objektivih. Mora imet pa aparat za tako slikanje stabilizacijo. Čim boljšo.
4.
««
58 / 133
»»