Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
Greg91 ::
Odločam se za nakup novega digitalnega fotoaparata, zdaj pa nekako nevem katerega naj izberem do nekje 250€. Zelo mi je všeč Nikon COOLPIX P50, v tem rangu pa sem zasledil tudi fotoaparat Canon PowerShot A720 IS zdaj pa vas prosim da mi pomagate pri izbiri.
iMark ::
Vrba91, če primerjamo tu lastnosti, vidimo, da ni kakih bistvenih razlik - nikon ima lahko bolj zaprto zaslonko ter višjo občutljivot, canon pa 6x optični, tudi goriščno razdaljo ter eksponažo ima canon boljšo.
Jaz, osebno bi izbral Canona
Jaz, osebno bi izbral Canona
5pellfire ::
Kateri je najboljsi value/price digitalni fotoaparat do 100€ in do 150€.
Nimam nekih posebnih zahtev, zdaj imam Kyocero Finecan L3v ki je povsem dovolj
(glede kvalitete slike), vendar je strašno počasna ...da je pripravljena na ponovno
slikanje je včasih potrebn tudi do 30 sekund. Zato bi rad bi kak hitrejši aparat.
Nimam nekih posebnih zahtev, zdaj imam Kyocero Finecan L3v ki je povsem dovolj
(glede kvalitete slike), vendar je strašno počasna ...da je pripravljena na ponovno
slikanje je včasih potrebn tudi do 30 sekund. Zato bi rad bi kak hitrejši aparat.
IVo ::
Pri nas lahko kupiš Kodak EasyShare V705, ki je prejel nagrado ZLATI MONITOR v rač. reviji Monitor. Kontaktirate me pa lahko na ZS za več informacij.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IVo ()
jurcy ::
Kaj pa pravite kateri izmed fotoaparatov bi bil nekako bestbuy za do 350€? Gledu sm neki Panasonic Lumix DMC-FZ8 in se mi kar zelo dopade.Dobil je tudi zelo dobro oceno na dpreview.com.Imate še slučajno kakšen drug predlog?
globoko grlo ::
hja, sam s pentaxom ne moreš filmčkov snemat, pa za 450e dobiš osnovni 18-55 objektiv, kar je samo 2.5x zum
če češ met pa široki kot kot 10x zum, pa daš še 500e za objektiv, sicer so tudi cenejši, recimo z 6-7x zumom za 250e
it's your choice
če češ met pa široki kot kot 10x zum, pa daš še 500e za objektiv, sicer so tudi cenejši, recimo z 6-7x zumom za 250e
it's your choice
Daedalus ::
Pentax je aparat za malo bolj resno uporabo. Če se tega ne greš, vzameš enega kompakta. Kvaliteta slike je sicer na kompaktih pač taka, kot je. Nič posebnega.
Je pa precej neumno DSLR-ju očitat "premalo zooma" al pa "pomanjkanje snemalnih zmogljivosti"
Je pa precej neumno DSLR-ju očitat "premalo zooma" al pa "pomanjkanje snemalnih zmogljivosti"
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
jah, odvisno kako gledaš na stvari
če slikaš po piknikih in froce, boš hotel tudi filmčke delat in so malo boljši kompakti (rečmo en srednji razred) čist kul
če se češ pa s fotografijo malo bolj hobi ukvarjat, je pa boljši dslr, itak
sem samo izpostavil dve očitni "slabosti" dslr-jev
če slikaš po piknikih in froce, boš hotel tudi filmčke delat in so malo boljši kompakti (rečmo en srednji razred) čist kul
če se češ pa s fotografijo malo bolj hobi ukvarjat, je pa boljši dslr, itak
sem samo izpostavil dve očitni "slabosti" dslr-jev
5pellfire ::
A bi splačalo kupiti tale digitalc Samsung S1030.
Rabil bi ga samo za občasno slikanje...nič zahtevnega...samo slikanje otroka za rojstni
dan in podobne zadeve. Lahko za takšno ceno (do 150€) priporočite kaj boljšega.
Rabil bi ga samo za občasno slikanje...nič zahtevnega...samo slikanje otroka za rojstni
dan in podobne zadeve. Lahko za takšno ceno (do 150€) priporočite kaj boljšega.
Daedalus ::
S poceni Samsungi nimam lih dobrih izkušenj...v tem rangu IMO Canon A550. Za slabih 150€ dobiš en tak komplet.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
zdravc ::
Kupujem novega digitalca, kompaktnega s širokokotnim objektivom (28-...).
Na koncu izbiranja sta ostala:
Canon Ixus 860IS
Panasonic Lumix DMC-FX33
Zanima me, ce ima kdo katerega od teh dveh in kaksne so izkusnje.
Glede tehnicnih karakteristik sta si zelo podobna.
Zanima me predvsem vzdržljivost baterij in jakost bliskavice.
testi:
Lumix1
Lumix2
Ixus1
Ixus2
Varianta je še Lumix DMC-TZ3, ki pa je že malo večji, čeprav me mika zaradi 10x povečave.
Na koncu izbiranja sta ostala:
Canon Ixus 860IS
Panasonic Lumix DMC-FX33
Zanima me, ce ima kdo katerega od teh dveh in kaksne so izkusnje.
Glede tehnicnih karakteristik sta si zelo podobna.
Zanima me predvsem vzdržljivost baterij in jakost bliskavice.
testi:
Lumix1
Lumix2
Ixus1
Ixus2
Varianta je še Lumix DMC-TZ3, ki pa je že malo večji, čeprav me mika zaradi 10x povečave.
kdor zna pa žih
jELKO ::
@zdravc: Mislim, da je v rangu 28mm še kar zanimiva zadevica tale RICOH Caplio R7 s 7.1x optično povečavo. Drugači, pa je Panasonik najavil 8 novih modelov med njimi je FX-35 s 25mm.
LP
LP
zdravc ::
Hvala jELKO
Preveril sem tudi Ricoh-a R7. Po raznih testih tudi zelo dober aparat in še cenejši od ostalih.
Moti me le to, da ima od vseh najšibkejšo bliskavico - po tehničnih podatkih.
Lumix FX33 ima najmočnejšo, čeprav ne vem koliko je temu verjeti.
Ker dostikrat slikam v zaprtih prostorih, mi je moč bliskavice tudi pomembna.
Pri vseh testih, ki sem jih pregledal, ni nikjer realne ocene zmoglivosti bliskavic.
Posebnost je Ixus, kateremu je možno dokupiti zunajo bliskavico, ki se aktivira brezzično.
Je pa od vseh najdražji, pa tudi bliskavica pride 120€.
Kar se od Canona dobi od žepnih je edino model 860 s širokokotnim objektivom.
Starejšega modela 850 pa se ne dobi več.
Tudi novega Lumix-a FX35 sem si ogledal. Mislim, da je že 8MP preveč za povprečnega uporabnika.
Ostale novosti (HD video itd) me pa ne zanimajo.
Zaradi priročnosti in majhnosti razmišljam samo o žepni varianti.
Tako je Lumix TZ3 skrajna velikost in me ostale malo večje variante ne zanimajo.
Preveril sem tudi Ricoh-a R7. Po raznih testih tudi zelo dober aparat in še cenejši od ostalih.
Moti me le to, da ima od vseh najšibkejšo bliskavico - po tehničnih podatkih.
Lumix FX33 ima najmočnejšo, čeprav ne vem koliko je temu verjeti.
Ker dostikrat slikam v zaprtih prostorih, mi je moč bliskavice tudi pomembna.
Pri vseh testih, ki sem jih pregledal, ni nikjer realne ocene zmoglivosti bliskavic.
Posebnost je Ixus, kateremu je možno dokupiti zunajo bliskavico, ki se aktivira brezzično.
Je pa od vseh najdražji, pa tudi bliskavica pride 120€.
Kar se od Canona dobi od žepnih je edino model 860 s širokokotnim objektivom.
Starejšega modela 850 pa se ne dobi več.
Tudi novega Lumix-a FX35 sem si ogledal. Mislim, da je že 8MP preveč za povprečnega uporabnika.
Ostale novosti (HD video itd) me pa ne zanimajo.
Zaradi priročnosti in majhnosti razmišljam samo o žepni varianti.
Tako je Lumix TZ3 skrajna velikost in me ostale malo večje variante ne zanimajo.
kdor zna pa žih
cypena ::
hja, sam s pentaxom ne moreš filmčkov snemat, pa za 450e dobiš osnovni 18-55 objektiv, kar je samo 2.5x zum
Canon S5 za dobrih 400eur, 36 -420mm (ni široki kot,na žalost), eden hitrejših v svojem razredu, splošno soliden, vrtljiv ekran, super filmčki, stereo zvok, zumiranje med snemanjem...
ni pa poceni
Canon S5 za dobrih 400eur, 36 -420mm (ni široki kot,na žalost), eden hitrejših v svojem razredu, splošno soliden, vrtljiv ekran, super filmčki, stereo zvok, zumiranje med snemanjem...
ni pa poceni
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)
pa lep dan želim :)
ja, itak se morš najprej odločit kaj sploh rabiš in ali res to rabiš, potem gledaš ceno
pri kompaktih je potem že skoraj vseen, ker so si zelo blizu, če ti pa desetinke velik pomenjo, pol pa veliko sreče in mirnih živcev pri sortiranju
pri dSLRjih se pa začne še zgodba z objektivi, pa si hmal pri 1kE
pri kompaktih je potem že skoraj vseen, ker so si zelo blizu, če ti pa desetinke velik pomenjo, pol pa veliko sreče in mirnih živcev pri sortiranju
pri dSLRjih se pa začne še zgodba z objektivi, pa si hmal pri 1kE
kuglvinkl ::
A 450D se že dobi pri nas?
Lej, če misliš SLR, se morš najprej odločt, kaj boš delal s tem.
M-XXXX ::
A 450D se že dobi pri nas?
Ga že imajo ja
Tole je bilo meni namenjeno?
Pentax K200d, če se ti ne mudi kupit, ker jih pri nas še ni, bojo pa hmal.
Če maš preveč dnarja pa nikon D300.
Drgač pa morš vedt za kaj ga boš uporabljal, ker zraven pridejo še namenski objektivi.
ajd
Drgač pa morš vedt za kaj ga boš uporabljal, ker zraven pridejo še namenski objektivi.
ajd
M-XXXX ::
Pentax K200d, če se ti ne mudi kupit, ker jih pri nas še ni, bojo pa hmal.
Kašne ideje kdaj bo prišel v našo kokoško?
Za zdaj bom ledvice obdržal
Veliko potujem, slikanje vsakodnevnih zadev (pri zdajšnjem kompaktu me najbolj moti, da dela obupne slike v slabi svetlobi, pa še dobro ga bom prodal) Predvidevam da bi kasneje kupil še nek objektiv >55mm, za začetek pa priložen 18-55 mm
opeter ::
Jaz pa grem počasi iz DSLR-ja nazaj na kompaktnega...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Se zna zgodit, da v prvi polovici marca, ampak to je bolj tako - tako.
Tudi dSLR z kit objektivom (ponavadi 18-55 F3.5 - 6.3) ti bo pri F6.3 v slabi svetlobi (večer, slaba umetna razsvetljava) delal "slabe" fotke, oz. boš z roke težko slikal. DObra stav pri novih aparatih bo edino uporaben iso 3200 in pogopjno 6400, kar ti kar konkretno olajša zadevo.
Moj Pentax K100D Super pri iso 1600 dela še ok fotke, čeprav se šum že kar pozna, pri 3200 je pa bolj tako - tako, po načelu bolje imeti fotko, kot pa ne.
Če poznaš koga z dSLRjem, pejta mal fotkat oz. sprobat zadevo, da dobiš občutek kaj in kako.
Mi je pa vsekakor bolje fotkat z dslrjem kot pa s kompaktom (canon S2)
ajd
Tudi dSLR z kit objektivom (ponavadi 18-55 F3.5 - 6.3) ti bo pri F6.3 v slabi svetlobi (večer, slaba umetna razsvetljava) delal "slabe" fotke, oz. boš z roke težko slikal. DObra stav pri novih aparatih bo edino uporaben iso 3200 in pogopjno 6400, kar ti kar konkretno olajša zadevo.
Moj Pentax K100D Super pri iso 1600 dela še ok fotke, čeprav se šum že kar pozna, pri 3200 je pa bolj tako - tako, po načelu bolje imeti fotko, kot pa ne.
Če poznaš koga z dSLRjem, pejta mal fotkat oz. sprobat zadevo, da dobiš občutek kaj in kako.
Mi je pa vsekakor bolje fotkat z dslrjem kot pa s kompaktom (canon S2)
ajd
DaMastermind ::
Za mene noben kompakt do sedaj ni segel niti do gležnjev Canon 400D niti s kit objektivom in si težko predstavljam, da bi kadarkoli menjal nazaj na inferiornost kompaktov. Preizkusil sem jih nebroj, nazadnje Sony DSC-W90, pa me pri vseh moti vsaj barvni šum, ki nastane pri procesiranju. Res pa je, da me filmčki ne zanimajo (če bi se želel igrati s tem, bi si kupil kamero), če vlačim s sabo torbico, me dvakrat večja ne moti in (po večini) ne delam gasilskih fotk na popivanjih. Za product photo pa za to ceno ne vidim boljšega price/performance razmerja kot 400D/100 mm makro objektiv, ki ga uporabljam sedaj. Canon pa zato, ker mi je lažje iskati dodatno opremo kot za Pentax/Sony in ne s***m denaja, da bi lahko imel Nikona. Edino, kar me rajca, je novi 450D.
EDIT: malce sem preštel robo, ki sem jo napisal in videl dodatno prednost kompakta - ne stane 1,3k €
EDIT: malce sem preštel robo, ki sem jo napisal in videl dodatno prednost kompakta - ne stane 1,3k €
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DaMastermind ()
TOP ::
Pozdravljeni,kupujem digitalni fotoaparat in odločam se med Canon S5,Olympus 560 UZ,ter Sony H9,čeprav prihaja nov Sony H50.Kaj mi svetujete.HVALA.
PlayTheGame ::
Pozdravljeni,kupujem digitalni fotoaparat in odločam se med Canon S5,Olympus 560 UZ,ter Sony H9,čeprav prihaja nov Sony H50.Kaj mi svetujete.HVALA.
V tem rangu bi se sam odločil za Panasonic DMC FZ8, od naštetih pa za Canon S5, čeprav tudi Olympus ni slab. Govorim na podlagi testov na DPREVIEW, kjer so le Panasonicu dali oceno 'Highly recommended' in tudi nasplošno ima še najmanj "pomankljivosti". Sam bom v kratkem najverjetneje kupil ravno tega.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
venetu ::
Razmišljam o nakupu digitalca do 300€. Katerega od teh dveh priporočate oz. če se splača dat 50€ več za 12MP? Ima kdo izkušnje z mindfactory.de, koliko znaša poštnina, kdaj pride paket, če piše, da imajo na zalogi? Uporaba fotoaparata: družinske slike, slike narave itd.
Canon IXUS 860
Canon IXUS 960
Canon IXUS 860
Canon IXUS 960
venetu
PlayTheGame ::
Katerega od teh dveh priporočate oz. če se splača dat 50€ več za 12MP?
Ne! Samo zaradi megapikslov se ne splača dajat več. Že 8 MP je IMHO čez glavo zadost.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
:roketa> ::
ixus 860 ima 1/2.5" senzor, 960 pa 1/1.7" senzor. 960 ima torej večji senzor in dela malenkost boljše slike v slabi svetlobi.
venetu ::
To je res, ampak si bom za teh 50€ rajši kupil 8GB kartico.
venetu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: venetu ()
njok ::
Meni se ixus 80 zelo dopade, tako po hitrosti kot po funkcijah, vendar ne poznam konkurencnih izdelkov. Se mogoce najde kaj podobnega ki zmore kvalitetnejse slike ali kaj podobno zmogljivega za nizjo ceno? Prioriteta je hitrost.
blazius ::
čaw
kupujem fotoaparat do 500€. gledal sem canona eos 400d, in mislim da bm kupu tega, me pa zanima kako je vaše mnenje. bi se do 500€ dal dobit še kej bolšega? al pa kak best-buy če obstaja (razmerje med ceno in zmogljivostjo) ?
link do canona: http://www.fotofuermich.com/si/shop_det...
kupujem fotoaparat do 500€. gledal sem canona eos 400d, in mislim da bm kupu tega, me pa zanima kako je vaše mnenje. bi se do 500€ dal dobit še kej bolšega? al pa kak best-buy če obstaja (razmerje med ceno in zmogljivostjo) ?
link do canona: http://www.fotofuermich.com/si/shop_det...
če se ti ne mudi, počak do konc aprila, bojo šle cene tudi ostalim še dol
konkurenca ?
pentax k10d, je sicer boljši, ampak za1x tudi košta več
pa mogoče nikon D60
pa še ene par 100 e prišparej za objektiv
konkurenca ?
pentax k10d, je sicer boljši, ampak za1x tudi košta več
pa mogoče nikon D60
pa še ene par 100 e prišparej za objektiv
ker so zdej prišli novi modeli vun
450 recimo
K20D in K200D Pentax; K200D je malo izboljšan K10D
Nikon D60 in pa, pregrešno drag, D300
Sony 300/350
Oly 420
pa zih sm kkšnga pozabu
450 recimo
K20D in K200D Pentax; K200D je malo izboljšan K10D
Nikon D60 in pa, pregrešno drag, D300
Sony 300/350
Oly 420
pa zih sm kkšnga pozabu
globe ::
kolegica se odloca za nov digitalni fotoaparat. zelo vsec so ji olympusovi. sam z njimi nimam izkusenj, pa me zanimajo vasa mnenja. mogoce kaksna stran s testi digitalcev. zanima jo predvsem tale: http://www.olympus.si/consumer/29_digit.... je vredu nakup?
sidd ::
Lep pozdrav!
Ker se pri nas tudi spravljamo v nakup novega digitalca, pa me zanima malo vaše mnenje. Pregledal sem kar nekaj modelov, in tako je trenutno v izboru olympus SP-570 UZ (za okoli 450€).
Obstaja celo možnost nakupa v Ameriki(znanec gre tja), kjer stane nekje 400$ (torej bi se definitivno zadeva izplačala).
Olympus SP-570 UZ
Cene so okvirne z interneta.
Sedaj pa ker nisem strokovnjak, se mi zdi ali se splača nakup ali je sedaj kot je že zgoraj napisano malo počakati oziroma ali je treba na kaj posebej paziti pri nakupu take klase digitalnega fotoaparata?
Lep pozdrav
Ker se pri nas tudi spravljamo v nakup novega digitalca, pa me zanima malo vaše mnenje. Pregledal sem kar nekaj modelov, in tako je trenutno v izboru olympus SP-570 UZ (za okoli 450€).
Obstaja celo možnost nakupa v Ameriki(znanec gre tja), kjer stane nekje 400$ (torej bi se definitivno zadeva izplačala).
Olympus SP-570 UZ
Cene so okvirne z interneta.
Sedaj pa ker nisem strokovnjak, se mi zdi ali se splača nakup ali je sedaj kot je že zgoraj napisano malo počakati oziroma ali je treba na kaj posebej paziti pri nakupu take klase digitalnega fotoaparata?
Lep pozdrav
no idea for signature
signed
I
signed
I
Kar se kompaktov in ultra zoomov tiče je skor vseen kaj kupiš. Na konc zuma bo vsak dlje časa fokus iskal, v slabih svetlobnih pogojih oz. znotraj ob bolj bogih lučkah bo vsak dlje časa fokus iskal in, po vsej verjetnosti, bodo tudi časi dolgi kar pomeni, stresena slika. Visokih ISO vrednosti itak ni za uporabljat, ker je že ISO 400 čisti akvarel (evil smail).
Pri dobrih svetlobnih pogojih je pa itak vseen kaj imaš. Torej kupi tistega, ki ti je vizualno všeč, ti dobro see v roko in ga dobiš ceneje kot druge.
Pri dobrih svetlobnih pogojih je pa itak vseen kaj imaš. Torej kupi tistega, ki ti je vizualno všeč, ti dobro see v roko in ga dobiš ceneje kot druge.
PacificBlue ::
Zanimam se za nakup kompaktnega digitalnega fotoaparata in kolebam med Canonom Ixus 75 in Nikon Coolpix S510..Preden bi rekel zadnjo besedo bi rad slišal še vaše mnenje..
I’m out.
:3
PacificBlue ::
Anyone?..ker gre za darilo za rojstni dan, se mi že rahlo mudi..:)Lp
I’m out.
destiny ::
Pojdi na www.dpreview.com in si preberi teste omenjenih dveh aparatov...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
globe ::
katerega od teh 3 izbrati:
http://www.mimovrste.com/artikel/173019...
http://www.mimovrste.com/artikel/173024...
http://www.mimovrste.com/artikel/173025...
oziroma kaj priporocate v tem cenovnem rangu? 200 - 250 eur
http://www.mimovrste.com/artikel/173019...
http://www.mimovrste.com/artikel/173024...
http://www.mimovrste.com/artikel/173025...
oziroma kaj priporocate v tem cenovnem rangu? 200 - 250 eur
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globe ()
svecka ::
Kupujem digitalca za okoli 300- 400€
Uporabljal bi se za domačo uporabo, nič super zahtevnega, pod pogoj bi pa dal da ima možnost tudi snemanja dokaj kvalitetnih filmčkov poljubnega časa (in ne max 2 minuti kot nekateri). Filmčki naj bi bili sposobne kvalitete (ne neki dvd). Ali obstajaj kak fotoaparat za tako ceno?
Hvala
Uporabljal bi se za domačo uporabo, nič super zahtevnega, pod pogoj bi pa dal da ima možnost tudi snemanja dokaj kvalitetnih filmčkov poljubnega časa (in ne max 2 minuti kot nekateri). Filmčki naj bi bili sposobne kvalitete (ne neki dvd). Ali obstajaj kak fotoaparat za tako ceno?
Hvala