Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
mailer ::
Definitivno bi se odločil za S5, je pa res da se je treba za kakovostne fotografije poigrati z nastavitvami.
YdoIPonU ::
Sanja se mi ne o digitalni fotografiji oz. sem začetnik, pa se vseeno ne bi rad nasral v trgovini, saj si jutri nameravam kupiti dig. fotoaparat. Kupujem torej cenovno verjetno med najcenejšimi izdelki, pa me zanima katerega od teh aparatov bi se najbolj splačalo kupit, kaj moram paziti pri nabavi oz. če še vi poznate kakšnega boljšega za to ceno. In če sploh so razlike pri tako "majhnem" denarju. Pa kaj je v osnovi sploh ta ISO 400 oz. 800 (ali to igra kakšno veliko vlogo) in ali se bolj splača gledati pri fotoaparatih večje megapixle ali večji optični zoom? Hvala za info.
Sam torej oklevam med temi izdelki:
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17607
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17855
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17907
PS: če kdo morda ve za kakšen dober vodič za newbije, se priporočam. Hvala!
Sam torej oklevam med temi izdelki:
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17607
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17855
http://www.jae.si/article.aspx?docid=17907
PS: če kdo morda ve za kakšen dober vodič za newbije, se priporočam. Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: YdoIPonU ()
Buggy ::
Bi tudi sam prosil poznavalce, da priporocajo trenutno best-buy kompaktni digitalni fotoaparat do nekje 200€
Hvala
Hvala
Cranchi ::
Kolebam med nakupom Canon Ixus 70 ali 75, predvsem mi je pomembna majhnost, dobra izdelava, odlicne fotografije pri slabi oz slabsi svetlobi.. Predlagate se kako podobno alternativo?
Hvala za hiter odgovor, sem pred nakupom.
Hvala za hiter odgovor, sem pred nakupom.
Get a Macintosh!
globoko grlo ::
ahm, mogoče ti ne bo pomagal, ampak odličnih fotografij pri slabi svetlobi ne dela noben kompakt
žal
žal
Cranchi ::
Razumljivo, nekako ciljal da pa so vsaj med boljsimi med kompakti. Akcijska cena na bof.si za ixus 70 je 230eur, kar je 90 eur manj od ixus 75 ki ga dobim v trstu in mislim da 0.5 incha ekran ni vreden teh 90 eur.
Torej je eden izmed "best buyev" ali ne?
Hvala
Torej je eden izmed "best buyev" ali ne?
Hvala
Get a Macintosh!
rk7254 ::
Poglej se Panasonic Lumix DMC-FX12.... Stane 220€ in ti nudi optično stabilizacijo in LEICA leče....
Mislim, da je to dobra izbira, če iščeš fotoaparat za v žep in v tem cenovnem rangu...
Panasonic je edini (al pa eden zelo redkih) ki nudi optično stabilizacijo v nižjem cenovnem rangu....
Mislim, da je to dobra izbira, če iščeš fotoaparat za v žep in v tem cenovnem rangu...
Panasonic je edini (al pa eden zelo redkih) ki nudi optično stabilizacijo v nižjem cenovnem rangu....
Lep Pozdrav...
microera ::
razmišljam o:
Canon PowerShot S5 IS
Sony Cyber-shot DSC-H7
Olympus SP-550
Panasonic DMC-FZ8
kaj priporočate oz. kje dobiti najceneje?!
zanima me predvsem:
točke .... max 8MB
zoom...vsaj 12x
nastavitve .... tudi ročne nastavitve
dobra optika
cena: okrog 400€
HVALA!
Canon PowerShot S5 IS
Sony Cyber-shot DSC-H7
Olympus SP-550
Panasonic DMC-FZ8
kaj priporočate oz. kje dobiti najceneje?!
zanima me predvsem:
točke .... max 8MB
zoom...vsaj 12x
nastavitve .... tudi ročne nastavitve
dobra optika
cena: okrog 400€
HVALA!
LP
www.microera.si
www.microera.si
pensa ::
Torej imel sem Nikona coolpix 3100. Ker so mi ga odtujili bo treba nabavit kaj novega.
Verjetno bi uzel nekaj podobnega, ker sem bil z njim zadovoljen. Edino kar bi imel dodatno je zvok pri snemanju filmčkov.
Mi lahko kdo pove kater je naslednik te serije?
Kaj mi priporočate ( pa recimo da je meja tam 350€ - zgornja.
Aja mislim,da se tut kakega Canona neb glih brano. recimo pa,da je nikon prva odločitev.
Verjetno bi uzel nekaj podobnega, ker sem bil z njim zadovoljen. Edino kar bi imel dodatno je zvok pri snemanju filmčkov.
Mi lahko kdo pove kater je naslednik te serije?
Kaj mi priporočate ( pa recimo da je meja tam 350€ - zgornja.
Aja mislim,da se tut kakega Canona neb glih brano. recimo pa,da je nikon prva odločitev.
lugre ::
Sam sem pred kratkim nabavil Sony Cyber-shot DSC-H7 + 4 GB kartica in torbica in sem z nakupom zadovoljen. Osebno me malo moti edino to, da je displej fiksen (opcijo gibljivega ima DSC-H9, ki pa je malo dražji).
Kupil sem ga tukaj (najceneje kar sem našel):
Sony digitalni fotoaparat DSC-H7 + SanDisk MS PRO DUO 4GB + torbica
Poglej po forumu še za kodo za popust in dobiš še dodatna 2%.
LP!
Kupil sem ga tukaj (najceneje kar sem našel):
Sony digitalni fotoaparat DSC-H7 + SanDisk MS PRO DUO 4GB + torbica
Poglej po forumu še za kodo za popust in dobiš še dodatna 2%.
LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lugre ()
gpavlo ::
Odločil sem se za nakup novega digitalnega fotoaparata, ker je prejšnji FUJI FinePix 3800 že malo "out of time".
Izbor sem skrčil na naslednje 3 fotoaparate:
Panasonic Lumix DMC-TZ3
Canon PowerShot G7
Canon IXUS 950 IS
Kateri izmed teh 3 je najboljši, oz. če se da dobit še kaj boljšega za približno takšno ceno?
Hvala!
Izbor sem skrčil na naslednje 3 fotoaparate:
Panasonic Lumix DMC-TZ3
Canon PowerShot G7
Canon IXUS 950 IS
Kateri izmed teh 3 je najboljši, oz. če se da dobit še kaj boljšega za približno takšno ceno?
Hvala!
Real Madrid CF
trdoreh ::
Pozdravljeni!
Naj povdarim, da nisem bral celotne teme, ker je kar obširna...Zanimam pa se za Nikon D40, ki stane nekje 600eu. Je to dobra izbira, se dobi kaj boljšega za ta denar?
Lp, Jan
Naj povdarim, da nisem bral celotne teme, ker je kar obširna...Zanimam pa se za Nikon D40, ki stane nekje 600eu. Je to dobra izbira, se dobi kaj boljšega za ta denar?
Lp, Jan
ne mi zdej jajc odrezat, ampak se mi zdi, da gre nekako takole
Pentax K100
nikon d40
nikon d40x
canon rebel (400XT)
sony alpha
oly 510 (kle se mogoče kdo ne bo strinjal)
nikon d80 (je pa že 1x dražji od d40)
pa nej kdo, ki se bolje spozna poprav
drgač je pa po guruju Matjažu Intiharju oly 510 best choice za entry dSLR oz. za začetnika v dSLR svetu
sicer pa v goglna vpiš nikon d40 vs xy vs xz pa boš našel
Pentax K100
nikon d40
nikon d40x
canon rebel (400XT)
sony alpha
oly 510 (kle se mogoče kdo ne bo strinjal)
nikon d80 (je pa že 1x dražji od d40)
pa nej kdo, ki se bolje spozna poprav
drgač je pa po guruju Matjažu Intiharju oly 510 best choice za entry dSLR oz. za začetnika v dSLR svetu
sicer pa v goglna vpiš nikon d40 vs xy vs xz pa boš našel
Mh sej sm že kar nekaj branja dal skozi, nisem pa za to ceno našel nič boljšega. Na pixmania.itje cena 500 eu s poštnino. Mislim, da je kar vredu, sam pa tudi nisem profesionalni fotograf in mislim, da bi mi to zadostovalo.
Nikon D40x pa je veliko dražji.
Lp, Jan
Nikon D40x pa je veliko dražji.
Lp, Jan
Daedalus ::
Pri Nikonu D40 morš pazit na to, da za leče, ki niso AF-S, ne pozna auto focusa. Kar pomeni, da boš mogo ročno fokusirat z lečami tipa Nikkor 50mm f1.4/1.8, ali pa jih ne uporabljati. Kar je škoda, ker so to optično eni najkvalitetnejših izdelkov iz nabora za Nikon, zelo kul recimo za portretno fotografijo.
Enivej, verjetno ti to ne pomeni dosti (sej v resnici ne - razen če češ uporabljat kak omenjen objektiv). Samo kot opozorilo - aparat nima AF motorčka v ohišju, ampak mora za AF met objektiv svoj pogon.
Aja, D40X ma 10 mpix senzor...in se ga ne splača kupovat, ker druge bistvene razlike ni.
Enivej, verjetno ti to ne pomeni dosti (sej v resnici ne - razen če češ uporabljat kak omenjen objektiv). Samo kot opozorilo - aparat nima AF motorčka v ohišju, ampak mora za AF met objektiv svoj pogon.
Aja, D40X ma 10 mpix senzor...in se ga ne splača kupovat, ker druge bistvene razlike ni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
@Daedalus, heh zdej si me pa dobil, morem priznat, da se v te zadeve ne spoznam veliko, v bistvu ne razumem to kar si napisal. "Leče, ki niso AF-S", kaj to bom jaz potreboval, al so te leče bolj za profi? Jaz v bistvu rabim dober aparat, ki bi ga uporabljal pri potovanjih, za slikanje.
Torej ta aparat nima auto focusa, al kako? Mi lahko svetuješ kaj drugega?
Lp, Jan
Torej ta aparat nima auto focusa, al kako? Mi lahko svetuješ kaj drugega?
Lp, Jan
nejc91 ::
Nekaj me zanima.
Kupil sem tegale Ciyber Shota 8.1.Mpix.
Kolikor je dovolj svetlobe naredi zelo lepo sliko, ko pa se pojavi malo oblačnosti, ali sploh pri temi, ga nikakor ne uspem nastaviti da bi naredil lepo sliko.. Kr nekaj popači vedno?!?
Štiri leta stari Canon powershot40 s 4mpix in trakrat za 180 000sit dela še vendno boljse slike.,...
Najbolje zamenjati in za katerega?
Hvala za odgovore
Kupil sem tegale Ciyber Shota 8.1.Mpix.
Kolikor je dovolj svetlobe naredi zelo lepo sliko, ko pa se pojavi malo oblačnosti, ali sploh pri temi, ga nikakor ne uspem nastaviti da bi naredil lepo sliko.. Kr nekaj popači vedno?!?
Štiri leta stari Canon powershot40 s 4mpix in trakrat za 180 000sit dela še vendno boljse slike.,...
Najbolje zamenjati in za katerega?
Hvala za odgovore
Huh, pa sem zakuhal zmedo
AF-S leče so pač novejše leče za Nikon digitalce, ki imajo vgrajen motor za AF (silent wave motor). Tako da ne rabijo "šravfncigerja" - oziroma, pogona v ohišju. Ker D40 nima AF pogona v ohišju, boš lahko z AF uporabljal samo AF-S leče. Kar je čisto ok, ker so vse novejše leče AF-S. Tako da ni panike - kr nabavi.
AF - autofocus - avtomatsko ostrenje slike.
Hja, če je malo svetlobe, rabiš daljši osvetlitveni čas. Če je ta predolg, nastane "stresena" slika - motiv je razmazan. Pomoje ni panike zarad aparata, prej zarad uporabe aparata
AF-S leče so pač novejše leče za Nikon digitalce, ki imajo vgrajen motor za AF (silent wave motor). Tako da ne rabijo "šravfncigerja" - oziroma, pogona v ohišju. Ker D40 nima AF pogona v ohišju, boš lahko z AF uporabljal samo AF-S leče. Kar je čisto ok, ker so vse novejše leče AF-S. Tako da ni panike - kr nabavi.
AF - autofocus - avtomatsko ostrenje slike.
Hja, če je malo svetlobe, rabiš daljši osvetlitveni čas. Če je ta predolg, nastane "stresena" slika - motiv je razmazan. Pomoje ni panike zarad aparata, prej zarad uporabe aparata
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
MTm2H37rqt7B ::
Pozdravljeni,
odločam se za nakup novega kompaktnega fotoaparata (dSLR so malo predragi zame).
Odlocam se med
- Canon Powershot S5is
- Panasonic DMC-FZ8
Prebral sem njune review-e na dpreview.com. V lasti sem tudi imel FZ7, tako da vem kaksne slike dela, ergo FZ8 dela skoraj enake slike. Kako je z S5? Pri Canonu sem se malo ustrasil 'fringing' effekta. Lahko kaksen lastnik S3 ali celo S5 pove kaksna je zadeva v realnosti?
Hvala za odgovore in mnenja,
EDIT: Mogoce bi celo pogledal Nikon D40....
LP
p
odločam se za nakup novega kompaktnega fotoaparata (dSLR so malo predragi zame).
Odlocam se med
- Canon Powershot S5is
- Panasonic DMC-FZ8
Prebral sem njune review-e na dpreview.com. V lasti sem tudi imel FZ7, tako da vem kaksne slike dela, ergo FZ8 dela skoraj enake slike. Kako je z S5? Pri Canonu sem se malo ustrasil 'fringing' effekta. Lahko kaksen lastnik S3 ali celo S5 pove kaksna je zadeva v realnosti?
Hvala za odgovore in mnenja,
EDIT: Mogoce bi celo pogledal Nikon D40....
LP
p
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
Hvala Daedalus!
Zdej bi pa rad, da mi še nekdo po domače razloži, kakšna je razlika med navadnim dig. fotoaparatom in dSLR.
Sej nekaj sem si že prebral, pa nisem čisto siguren, kaj sem razumel!:)
Lp, Jan
Zdej bi pa rad, da mi še nekdo po domače razloži, kakšna je razlika med navadnim dig. fotoaparatom in dSLR.
Sej nekaj sem si že prebral, pa nisem čisto siguren, kaj sem razumel!:)
Lp, Jan
Looney ::
Pri DSLR-jih gledaš skozi objektiv. (Vidiš dejansko sliko, ki je samo s pomočjo zrcal prezrcaljena do okularja.) To je glavna razlika poleg tega, da se seveda pri DSLR-jim menjajo objektivi in da nimaš živega predogleda posnetka (si prisiljen gledat skozi okular, LCD zaslonček je namreč namenjen samo pregledovanju že narejenih posnetkov).
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Ko je napisala Looney. Plus to, da so dslr-ji namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom, majo malo morje raznih nastavitev, kvalitetnejšo optiko, večje senzorje, praviloma fotke zahtevajo dodatno obdelavo...
Aja, pa nekateri dslr-ji majo živ predogled (olympus e330)
Aja, pa nekateri dslr-ji majo živ predogled (olympus e330)
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Jaz res nisem zahteven uporabnik, objektivov sploh ne bi menjal. Torej dSLR ni zame??
Lp, Jan
Lp, Jan
Hja, če skoz slikaš na avtomatiki in se ne nameravaš ukvarjati z dodatno obdelavo fotk...pol ti bo dslr preveč. Tako na oko navadnega uporabnika so itak slike, ki pridejo iz kompaktov "lepše" (navite barve, kontrasti, ostrenje) od onih, ki jih sproducira dslr, ki out of the box ponavadi ne zgledajo lih super.
V tem primeru pač rajši nabavi malo kvalitetnejšega kompakta, boš precej bolj zadovoljen, IMO.
V tem primeru pač rajši nabavi malo kvalitetnejšega kompakta, boš precej bolj zadovoljen, IMO.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
No, mislim, da spadam v to kategorijo, ki si jo navedel!;)
Dej mi še svetuj kaj dobrega, neki sem sicer že gledal, nimam pa jasne slike kaj in kako.
Rad bi nekaj kvalitetnega, za ene 400-500eu, nasvet?
Lp, Jan
Dej mi še svetuj kaj dobrega, neki sem sicer že gledal, nimam pa jasne slike kaj in kako.
Rad bi nekaj kvalitetnega, za ene 400-500eu, nasvet?
Lp, Jan
oly 510 ima live predogled slike na lcd-ju, se pravi tako kot kompakt
je pa oly 510 z 2vema kit objektivoma malo pod 1000 eur in dela zelo všečne slike pri katerih ni potrebna nadaljna obdelava
za kompakta od 400-500 eur pa pojdi v trgovino in vsakega primi v roke in tistega, ki ti najbolj sede, ti je najbolj všeč kupi
so pa to naslednji
canon s5
oly 550UZ
FZ8, ali FZ7 za manjši keš
sony h7/h9
aja
fuji 6500fx, ta nima IS
bo še kdo kaj dodal
je pa oly 510 z 2vema kit objektivoma malo pod 1000 eur in dela zelo všečne slike pri katerih ni potrebna nadaljna obdelava
za kompakta od 400-500 eur pa pojdi v trgovino in vsakega primi v roke in tistega, ki ti najbolj sede, ti je najbolj všeč kupi
so pa to naslednji
canon s5
oly 550UZ
FZ8, ali FZ7 za manjši keš
sony h7/h9
aja
fuji 6500fx, ta nima IS
bo še kdo kaj dodal
Fuji S9600 je zelo spodobna mrcina. Nima IS, po večini pa prav lepo poseka zgoraj naštete aparate. S6500 fd je malo okleščena verzija, ma pa isto lečo in novejši 6 mpix senzor. Oly 550UZ je baje tud kr kul, FZ8 - res odlična leča, stabilizacija, pa na žalost precej šumeč senzor... Si pa kr upam trdit, da Fujiji še daleč najmanj šumijo, pa 10.7x zoom bi mogo kr zadostovati. Ni pa stabilizacije slike, tako da je treba met mirmo roko, ko je malo svetlobe, al pa stojalo. Po drugi strani pa pri iso 800 sproducira čisto spodobno fotko, kar ni lih značilnost konkurence. Ma pa še eno prednost - zoomiraš ročno, kar pomeni hitro in natančno, za razliko od zoomov na motorček, ki so al počasni, al nenatančni, al pa kr oboje. In ja, navijam za Fujija
Pejd v trgovino, pa sprobaj. Fujiji so kul, Canon S5 bojda ni bistvano boljši od S3, Soniji pa...ne vem, kako je za ostale, sam meni tile H-nekaj nikakor ne sedejo. Nekaj sem fotkal s H5, pa je obupno nepraktičen, slika je pa tud bolj žalost, kot ne.
Teste vseh aparatov najdeš tule, edino s9600 ni, je pa predhodnik, s9000/9500. Pa zarad USA trga je s6500 poimenovan s6000, da ne bo zmede. Preberi, poglej primerjave, sample fotke...pol pa v trgovino, pa kaj ti bolj sede v roko. Zgrešit itak ne moreš s temi aparati, pol je pa vse skup bolj stvar nekaj malenkosti, pa okusa.
Pejd v trgovino, pa sprobaj. Fujiji so kul, Canon S5 bojda ni bistvano boljši od S3, Soniji pa...ne vem, kako je za ostale, sam meni tile H-nekaj nikakor ne sedejo. Nekaj sem fotkal s H5, pa je obupno nepraktičen, slika je pa tud bolj žalost, kot ne.
Teste vseh aparatov najdeš tule, edino s9600 ni, je pa predhodnik, s9000/9500. Pa zarad USA trga je s6500 poimenovan s6000, da ne bo zmede. Preberi, poglej primerjave, sample fotke...pol pa v trgovino, pa kaj ti bolj sede v roko. Zgrešit itak ne moreš s temi aparati, pol je pa vse skup bolj stvar nekaj malenkosti, pa okusa.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
Ja malo prej sm bil v BB in HN, po dolgem času v trgovini z zabavno elektroniko, ki ima stene in vrata!
Ogledal sem si Nikon D40 in kaj naj rečem WAW (waw zato, ker ful dobro "pade" v roko, full ma dober oprijem, al kako naj se izrazim).
Mi pa žau ne pride prav oz. moti me to, da je nujno potrebno gledat skozi tisto malo "okence". Na lcd zaslon se ni bilo težko navadit
in je meni osebno super zadeva. Tako, da bi ta aparat kupil samo zato, ker je kompakten!
Pol sem pa še Sonya H9 primil v roke in "jak", ni mi všeč, ker res zgleda v primerjavi z Nikonom poceni roba! ima pa praktičen zaslon, je veliko lažji, manjši, pa za moje potrebe primernejši. Vsekakor morem še malo razmislit. Sem pa opazil na temu Sonyu nalepko FULL HD, nevem zakaj gre, mislim pa, da gre za marketinško potezo, al kaj?!?
Lp, Jan
Ogledal sem si Nikon D40 in kaj naj rečem WAW (waw zato, ker ful dobro "pade" v roko, full ma dober oprijem, al kako naj se izrazim).
Mi pa žau ne pride prav oz. moti me to, da je nujno potrebno gledat skozi tisto malo "okence". Na lcd zaslon se ni bilo težko navadit
in je meni osebno super zadeva. Tako, da bi ta aparat kupil samo zato, ker je kompakten!
Pol sem pa še Sonya H9 primil v roke in "jak", ni mi všeč, ker res zgleda v primerjavi z Nikonom poceni roba! ima pa praktičen zaslon, je veliko lažji, manjši, pa za moje potrebe primernejši. Vsekakor morem še malo razmislit. Sem pa opazil na temu Sonyu nalepko FULL HD, nevem zakaj gre, mislim pa, da gre za marketinško potezo, al kaj?!?
Lp, Jan
Khm, en nasvet - dslr in kompakta ne primerjat. Ni fer do kompakta
Lej, če ti je d40 všeč, ga kupi. Fotke boš sicer mogo malo obdelovat, samo to zgleda recimo takole - jih uvoziš v Picasso, lepo automagically poštimaš kontrast pa malo naviješ barve, poostriš (sharpen) in to je to. Ostane sam še izvoz v polni resoluciji pa "razvijanje." Še vedno ti pa ob morebitnem kasnejšem zanimanju za fotografijo ostane malo morje možnosti za eksperimentiranje. Lahko pa da boš nad fotkami razočaran - eni pač mislijo, da je dsrl "malo boljši komapkt," ki dela lepe fotke sam od sebe. Well, v resnici gre za čisto drug razred fotoaparata, ki se ga je pač treba malo navadit. Pol pa raztura
Pa še en članek.
Lej, če ti je d40 všeč, ga kupi. Fotke boš sicer mogo malo obdelovat, samo to zgleda recimo takole - jih uvoziš v Picasso, lepo automagically poštimaš kontrast pa malo naviješ barve, poostriš (sharpen) in to je to. Ostane sam še izvoz v polni resoluciji pa "razvijanje." Še vedno ti pa ob morebitnem kasnejšem zanimanju za fotografijo ostane malo morje možnosti za eksperimentiranje. Lahko pa da boš nad fotkami razočaran - eni pač mislijo, da je dsrl "malo boljši komapkt," ki dela lepe fotke sam od sebe. Well, v resnici gre za čisto drug razred fotoaparata, ki se ga je pač treba malo navadit. Pol pa raztura
Pa še en članek.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
@Daedalus, super si, hvala za te nasvete! Bom vse lepo prebral, morem pa rečt, da me je D40 res navdušil!
Lp, Jan
Lp, Jan
mailer ::
nejc91, zanima me točen model fotoaparata kar sem razbral samo da si kupil sonya ki ima 8.1 megapik. Problem pa se mi zdi da ni v fotoaparatu ampak v času osvetlitve ker sem tudi sam na nikonu naredil nočne zmazke ob uporabi bliskavice pa so bile slike ostre.
:roketa> ::
Kot jaz vem imajo vsi novejši DSLR-ji možnost, da si nastaviš ostrino in nasičenost barv po lastnih željah.
origin92 ::
V bistvu lahko nastaviš skoraj vse...
Jan999-glej D40 je dober fotoaparata, prejšnjič sem ga probal in je bil skoraj kot moj D70s, ampak edino kar me moti pri njem je to da nima lcd-ja na katerem ti kaže zaklopni čas, zaslonka in druge nastavitve, to me je zelo motilo pri njem, mogoče le zato ker sem navajen nanj, ti pa boš brez njega tudi zdržal, pomoje...
Priporočam pa da kupiš fotoaparat skupaj z KIT objektivom, je kar precej ceneje...
Lp, Jure
Jan999-glej D40 je dober fotoaparata, prejšnjič sem ga probal in je bil skoraj kot moj D70s, ampak edino kar me moti pri njem je to da nima lcd-ja na katerem ti kaže zaklopni čas, zaslonka in druge nastavitve, to me je zelo motilo pri njem, mogoče le zato ker sem navajen nanj, ti pa boš brez njega tudi zdržal, pomoje...
Priporočam pa da kupiš fotoaparat skupaj z KIT objektivom, je kar precej ceneje...
Lp, Jure
pensa ::
ima morda kdo Nikon S500? lahko kdo zaupa svoje mnenje? ali pa p5000?
kaj priporocate za 300€-400€?
kaj priporocate za 300€-400€?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pensa ()
RiNC ::
@Jan999, tista Full HD nalepka na Sony-ju pomeni: "Izhod visoke ločljivosti (Full HD 1080) za predvajanje fotografij na televizorju s podporo za visoko ločljivost (z uporabo dodatnega kabla)".
Sam se zanimam za nakup kompaktnega fotoaparata v rangu 250€ in mi je tale Sony W80 pado v oči.
Ni mi pa čist jasno kaj pomeni tale MPEG VX video?! Tudi nikjer nisem zasledil če se da pri snemanju videa kaj zoomat?
Kakšno mnenje?
Pozna mogoče kdo kaj boljšega za ta denar?
Sam se zanimam za nakup kompaktnega fotoaparata v rangu 250€ in mi je tale Sony W80 pado v oči.
Ni mi pa čist jasno kaj pomeni tale MPEG VX video?! Tudi nikjer nisem zasledil če se da pri snemanju videa kaj zoomat?
Kakšno mnenje?
Pozna mogoče kdo kaj boljšega za ta denar?
CURIOSITY did not kill the cat...
...it was the BUS!
...it was the BUS!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RiNC ()
FANATIK ::
Pozdravljeni!
Rad bi kupil nov aparat, ampak je toliko ponudbe, da bi rabil najmanj 3 dni za vse precesat, zato pa pisem sem v pohlevnem upanju, da mi bo kaksen macek znal napotiti v pravo smer:
Iscem fotoaparat "za na zur";
1. Najbolj mi je pomembno, da od trenutka pritiska na gumb za vzig do trenutka, ko je aparat pripravljen narediti sliko, pretece cimmanj casa. Ze ogromno lepih prizorov sem zamudil, dokler sem cakal na fotoaparat da se prizge, odpre objektiv, napolni bliskavico... Hkrati je pomembno, da je aparat cimprej pripravljen narediti naslednjo sliko, torej da ne porabi veliko casa za procesiranje narejene slike in vnovicno polnjenje bliskavice...
2. Drugi kriterij je kompaknost. Noben noce hodit z ciglo na pijane zurke. Tudi odpornost na udarce in tekocine je dobrodosla. Naceloma bi bil bolj vesel aparata, ki nima 'iz ohisja ven strlecega' objektiva, saj na zurkah je zoom neuporaben, vec izpostavljenih obcutljivih premicnih delov pa v dinamicnem okolju ni dobra ideja.
3. Kvaliteta slike: Ne rabim F1 dirkalnika, rabim terenca; Megla (dim), tema, tresenje (roke), hiter in prilagodljiv fokus...
To je to. Kar se tice podatkovnega medija in elektricnega napajanja, ne vem kaj je boljse, tako da se prepustim vasi presoji. Cena ni pomembna.
Najlepsa hvala za vase odgovore in lep pozdrav,
Andrej
Rad bi kupil nov aparat, ampak je toliko ponudbe, da bi rabil najmanj 3 dni za vse precesat, zato pa pisem sem v pohlevnem upanju, da mi bo kaksen macek znal napotiti v pravo smer:
Iscem fotoaparat "za na zur";
1. Najbolj mi je pomembno, da od trenutka pritiska na gumb za vzig do trenutka, ko je aparat pripravljen narediti sliko, pretece cimmanj casa. Ze ogromno lepih prizorov sem zamudil, dokler sem cakal na fotoaparat da se prizge, odpre objektiv, napolni bliskavico... Hkrati je pomembno, da je aparat cimprej pripravljen narediti naslednjo sliko, torej da ne porabi veliko casa za procesiranje narejene slike in vnovicno polnjenje bliskavice...
2. Drugi kriterij je kompaknost. Noben noce hodit z ciglo na pijane zurke. Tudi odpornost na udarce in tekocine je dobrodosla. Naceloma bi bil bolj vesel aparata, ki nima 'iz ohisja ven strlecega' objektiva, saj na zurkah je zoom neuporaben, vec izpostavljenih obcutljivih premicnih delov pa v dinamicnem okolju ni dobra ideja.
3. Kvaliteta slike: Ne rabim F1 dirkalnika, rabim terenca; Megla (dim), tema, tresenje (roke), hiter in prilagodljiv fokus...
To je to. Kar se tice podatkovnega medija in elektricnega napajanja, ne vem kaj je boljse, tako da se prepustim vasi presoji. Cena ni pomembna.
Najlepsa hvala za vase odgovore in lep pozdrav,
Andrej
oziroma oly 770SW za 400 eur, vodoorporen do 10 m, prenese 100 kil in lahko pade iz 1.5 m. IDEALEN za "dinamično in mokro" okolje
pri kompaktih pač ni za pričakovat nekega ekstremno hitrega filanja fleša, oz. je veliko odvisno od polnosti baterije
kakšno sekundo, dve boš pa moral počakat, da lahko narediš fotko
ta drug je pa pentax optio w30, je pa samo vodoodporen do 3 m al neki tazga, je pa zato cenejši
aja, oba sta majhna in za v žep
ajd
pri kompaktih pač ni za pričakovat nekega ekstremno hitrega filanja fleša, oz. je veliko odvisno od polnosti baterije
kakšno sekundo, dve boš pa moral počakat, da lahko narediš fotko
ta drug je pa pentax optio w30, je pa samo vodoodporen do 3 m al neki tazga, je pa zato cenejši
aja, oba sta majhna in za v žep
ajd
FANATIK ::
Hvala za predloge do sedaj (kar tako naprej).
Sony T100 se mi zdi malo overkill kar se tice cene in kvalitete; ne bom hodil na zurke z aparatom za 400 EUR (ga zgubim, ga kdo ukrade...) in kvaliteta slike itak ne pride do izraza na zuru, razen ce ne bom kdaj zore docakal.
Olympus 770 je spet overkill kar se tice cene in kvalitete, s to razliko da ne dela tako kvalitetnih slike, zdrzi pa dve ure 10 m pod vodo... ne da je to slabo, ampak jaz rabim maksimalno 2 decimetra, visina krigle za pivo...
Pentax W30 se mi do sedaj se najbolj dopade, ceprav je spet podvodna varjanta, je cenejsi in dovolj hiter.
Ce imate se kaksne dobre predloge, kar korajzno na plan z njimi.
Sony T100 se mi zdi malo overkill kar se tice cene in kvalitete; ne bom hodil na zurke z aparatom za 400 EUR (ga zgubim, ga kdo ukrade...) in kvaliteta slike itak ne pride do izraza na zuru, razen ce ne bom kdaj zore docakal.
Olympus 770 je spet overkill kar se tice cene in kvalitete, s to razliko da ne dela tako kvalitetnih slike, zdrzi pa dve ure 10 m pod vodo... ne da je to slabo, ampak jaz rabim maksimalno 2 decimetra, visina krigle za pivo...
Pentax W30 se mi do sedaj se najbolj dopade, ceprav je spet podvodna varjanta, je cenejsi in dovolj hiter.
Ce imate se kaksne dobre predloge, kar korajzno na plan z njimi.
n kvaliteta slike itak ne pride do izraza na zuru,
, s to razliko da ne dela tako kvalitetnih slike,
zdej se pa odloč kaj čš met
w30 dela lepe fotke, pa oly verjetno tudi, tko da ...
Dead_Eye ::
Kot že nekdo pred mano tudi jazt gledam Panasonica DMC-TZ3. Ga že kdo ima in kako se obnese? Zdi se mi super, ker je majhen in ima kar 10x zoom.
The one and only
VanGog ::
Če misliš veliko slikat noter s flash-em, potem ti ga odsvetujem; drugače pa zelo zadovoljen.
Dead_Eye ::
Saj glede na dimenzije aparata in fleša ni za pričakovat čudeže. Zanima me predvsem zoom, majhnost in odzivnost(hitrost) focusa,... Pri nekaterih digitalcih namreč zamudiš zadevo preden je pripravljen za slikat...
PS. kaj pa baterija? Ima zadeva zraven še 12V polnilec oz. kabel?
PS. kaj pa baterija? Ima zadeva zraven še 12V polnilec oz. kabel?
The one and only
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dead_Eye ()