Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
PhotoBlaz ::
Tisti, ki ste spraševali za Sony DSC-W35 vam lahko povem da imam DSC-W40, ki je identičen DSC-W30, samo drugačne barve in je predhodnik verzije 35.
Fotoaparat je krepko vreden tega denarja, slika je kvalitetna bolj kot pri ostalih v tem rangu,..celo od marsikaterega višjega cenovnega ranga.
Tudi filmčke dela perfektno!
Imam ga za backup dSLR-ja in sem res navdušen nad to malo zadevico :)
Fotoaparat je krepko vreden tega denarja, slika je kvalitetna bolj kot pri ostalih v tem rangu,..celo od marsikaterega višjega cenovnega ranga.
Tudi filmčke dela perfektno!
Imam ga za backup dSLR-ja in sem res navdušen nad to malo zadevico :)
M-XXXX ::
Tudi pri nas doma kopujemo enega digitalca (cena med 300-400€, če je res dober in se ga splača lahko tudi več) Kaj priporočate?
Looney ::
Jaz bi raje vzela H7. Edina stvar, ki jo tale ima in H7 nima je kolikor je meni znano vrtljiv zaslon. Cena je pa občutno drugačna. Zdaj pa koliko ti je to važno... Jaz imam drugače H2 in sem zelo zadovoljna.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Daedalus ::
FujiFilm S6500 fd, IMHO best buy do 400€. Že ročn zoom je konkretn razlog za nakup. Razlika od besnega udarjanja po tipkah je...gromozanska.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Razlika v zoomu kot glavni faktor odločitve? Bodi resna...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ni ravno glavni faktor ampak je pa zelo močan. Vsaj meni je to pomembno.
Jaz jo brez problema naredim z 12 x zoomom.
Image Type: jpeg (The JPEG image format)
Width: 2816 pixels
Height: 2112 pixels
Camera Brand: SONY
Camera Model: DSC-H2
Date Taken: 2007:05:11 19:28:39
Exposure Time: 1/30 sec.
Exposure Program: Manual
Metering Mode: Center-Weighted Average
Flash Fired: Flash did not fire, compulsatory flash mode.
Focal Length: 72.0 mm
ISO Speed Rating: 80
Tomay ::
Če se ne motim ima H2 stabilizacijo slike. Brez pa je zoom nad 10 bistveno manj uporaben. Pa tvoj motiv ni ravno merodajen.
Vem pa, da je pri kameri z 12x zoomom zelo težko posneti miren kader, brez stojala, tudi s stabilizacijo slike.
Vem pa, da je pri kameri z 12x zoomom zelo težko posneti miren kader, brez stojala, tudi s stabilizacijo slike.
Voodoo 4Ever
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomay ()
Ja, točno o tem govorim. Sony ima dober stabilizator, tako, da je 15-kraten zoom zelo mikaven.
P.s. Najdi ti motiv ob pol osmih zvečer, ko je vse pretemno za slikat.
P.s. Najdi ti motiv ob pol osmih zvečer, ko je vse pretemno za slikat.
Z dobrim aparatom, dobro lečo...še vedno gre. Sam tistega ne dobiš za 400€, to pa.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
M-XXXX ::
Kako velike slike lahko pričakujem z okoli 8 MP? (mišljena je prostorninska velikost, da vem kolikšno kartico moram kupiti)
bond007 ::
Itak so kartice sedaj zelo poceni - celo sonyeve so se v zadnjem času zelo pocenile...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Mikavno mikavno. Sploh, če računam, da je trenutno moja kartica v popravilu in bom crknila, če bom še dolgo na 14-ih posnetkih.
tomazsk1 ::
lep pozdrav!
Zanima me če je za tak denar (200E+/-)vredu nakup tale digitalni fotoaparat Panasonic LUMIX DMC-LZ7. Se dobi kaj boljšega kot ta.Malo sem bral forume pa ga kar hvalijo.
LP!
Zanima me če je za tak denar (200E+/-)vredu nakup tale digitalni fotoaparat Panasonic LUMIX DMC-LZ7. Se dobi kaj boljšega kot ta.Malo sem bral forume pa ga kar hvalijo.
LP!
Živijo!
Zakaj fx01, ima manj pikslov, manj zoom-a, res pa je da ima dobre leče. Je to tisto kar pretehta na fxo1?
LP!
Zakaj fx01, ima manj pikslov, manj zoom-a, res pa je da ima dobre leče. Je to tisto kar pretehta na fxo1?
LP!
Tocko ::
Leča je zame velika prednost FX01, 28mm (FX01) proti 37mm (LZ7) je velika razlika, sploh pri slikanju ljudi v zaprtih prostorih, pokrajinah, ...
Primerjava 28mm in 35mm (LZ7 ima 37mm kar pomeni še malo bolj "obrezana" slika)
28mm:
35mm:
Drugače sta aparata identična, LZ7 ima kanček močnejši fleš in slabši LCD (115000 pik proti 207000 v FX01).
Primerjava 28mm in 35mm (LZ7 ima 37mm kar pomeni še malo bolj "obrezana" slika)
28mm:
35mm:
Drugače sta aparata identična, LZ7 ima kanček močnejši fleš in slabši LCD (115000 pik proti 207000 v FX01).
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Uf, pa res je razlika, tega spoh nisem vedel, pač laik. Hvala za pojasnitev, zdaj vem na kaj moram pazit!
Bom še malo prečikiral zadeve, pa se odločil. Za 200EUR tak nemoreš bog ve kaj dobit.
LP!
Bom še malo prečikiral zadeve, pa se odločil. Za 200EUR tak nemoreš bog ve kaj dobit.
LP!
snoopy20 ::
hy!
Sem novi na tem področju, zato bi lepo prosil za pomoč!s punco kupujeva novi digitalni fotoaparat in sicer do MAX 150€!
uporablajl bi se predvsem na morju in smučanju, ter podobne zadeve in ne za neke profesionalne namene!
izbirama med temi, če je kateri drugi boljši pa prosim povejte!
Fuji FinePix A700
SONY DSC-S650
CANON A460
PRAKTICA DCZ 6.8 ali pa LM7103
NIKON coolpix L3
Lepo prosim za bilokako pomoč?!
Sem novi na tem področju, zato bi lepo prosil za pomoč!s punco kupujeva novi digitalni fotoaparat in sicer do MAX 150€!
uporablajl bi se predvsem na morju in smučanju, ter podobne zadeve in ne za neke profesionalne namene!
izbirama med temi, če je kateri drugi boljši pa prosim povejte!
Fuji FinePix A700
SONY DSC-S650
CANON A460
PRAKTICA DCZ 6.8 ali pa LM7103
NIKON coolpix L3
Lepo prosim za bilokako pomoč?!
Saj so vsi približno enaki. Pomojem bo še najbolje, da vzameš tistega, ki ti je najbolj všeč ali pa, ki je najmanjši/najtanjši.
Zokimaster ::
Snoopy, poglej na http://www.dpreview.com - jaz grem zmerom tja pogledat, kadar me zanima kak fotoaparat.
Testi so super, prav tako pa vzorcne fotke.
Zoki
Testi so super, prav tako pa vzorcne fotke.
Zoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zokimaster ()
Danes sem v hoferju za foro nabavil 2GB SD kartico, ker je bila skoraj zastonj - 15€. Za foro stestiram hitrost zapisovanja nanjo in primerjam z tole 2GB 133X hyper speed kartico.
In tale kartica iz hoferja je skoraj 2X hitrejša od te hyper speed kartice nabavljene pri enaa. Za kopiranje ene mape z cca 200 slikami (500MB) je porabila kartica iz hoferja 3min 11s, kartica kupljena pri enaa pa 5min 56s. Kr neverjetno. Bom testiral še z burst RAW slikami - koliko RAW slik uspe shraniti na kartico v 1 minuti.
In tale kartica iz hoferja je skoraj 2X hitrejša od te hyper speed kartice nabavljene pri enaa. Za kopiranje ene mape z cca 200 slikami (500MB) je porabila kartica iz hoferja 3min 11s, kartica kupljena pri enaa pa 5min 56s. Kr neverjetno. Bom testiral še z burst RAW slikami - koliko RAW slik uspe shraniti na kartico v 1 minuti.
Tugo ::
Kaj pa če bi vzel čitalec, ki zna brat/pisat z večjo hitrostjo? Za tistih 500M ne bi smel porabit več kot 100 sekund (še to je ogromno). Rajši si kupi nov čitalec, kot pa novo kartico.
lp, T.
EDIT: cca 5MB/s znajo kopirat tudi fotoaparati sami, vendar je spet odvisno od fotoaparata do fotoaparata.
lp, T.
EDIT: cca 5MB/s znajo kopirat tudi fotoaparati sami, vendar je spet odvisno od fotoaparata do fotoaparata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tugo ()
Mislim, da je potrebno pojasniti nekaj stvari. Če bi bil čitalec ozko grlo, bi pri obeh karticah prišlo do enakih rezultatov. In pa kopiranje ene datoteke velikosti 500MB je bistveno bistveno hitrejše od kopiranja 200 datotek v skupni velikosti 500MB. Bom testiral še z eno datoteko in napišem rezultate!
Čitalec pa res ne bi smel biti ovira!
Čitalec pa res ne bi smel biti ovira!
Tugo ::
Če imaš en cheap čitalec bo lahko, ker je pomembna tudi kompatibilnost. Preizkusi te kartici na enem USB1.1, pa boš imel že tam razliko.
lp, T.
lp, T.
scenic16 ::
http://www.dpreview.com/reviews/olympus...
http://www.e-fotografija.si/templates/?...
28-504 ! (18x)
Hudo zadovoljen !
http://www.e-fotografija.si/templates/?...
28-504 ! (18x)
Hudo zadovoljen !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scenic16 ()
gildo ::
Pozdravljeni!
Kateri fotoaparat bi priporočali med naslednjimi tremi:
- Sony DSC T 100
- Fujifilm FinePix F31 fd
- Canon PowerShot SD 700 IS
Hvala in lep pozdrav!
Kateri fotoaparat bi priporočali med naslednjimi tremi:
- Sony DSC T 100
- Fujifilm FinePix F31 fd
- Canon PowerShot SD 700 IS
Hvala in lep pozdrav!
Živijo!
Torej kupujem tale aparat Panasonic Lumix DMC-TZ3, omislil sem si nekaj majhnega za družinsko uporabo, če se dobi kaj boljšega za tak denar, na plano z idejami. Aparat bi mi prinesel nekdo iz San Francisca, ki gre drug teden tja. Zdaj pa vas vprašam, katere so najbolj znane trgovske verige, kje bi to lahko imeli? Vem za wal mart, za druge pa pojma nimam. Se bolj splača prek spleta naročit medtem ko so tam, ali je bolje da ga kje na ulici kupi? Aja pa še nekaj, če kupi še 4gb kartico zraven, jo bo zaznalo, mislim če podpira aparat tako velikost kartice SD.
LP!
Torej kupujem tale aparat Panasonic Lumix DMC-TZ3, omislil sem si nekaj majhnega za družinsko uporabo, če se dobi kaj boljšega za tak denar, na plano z idejami. Aparat bi mi prinesel nekdo iz San Francisca, ki gre drug teden tja. Zdaj pa vas vprašam, katere so najbolj znane trgovske verige, kje bi to lahko imeli? Vem za wal mart, za druge pa pojma nimam. Se bolj splača prek spleta naročit medtem ko so tam, ali je bolje da ga kje na ulici kupi? Aja pa še nekaj, če kupi še 4gb kartico zraven, jo bo zaznalo, mislim če podpira aparat tako velikost kartice SD.
LP!
DeanSeruga ::
Pozdravljeni!
Jaz se zanimam za fotoaparat ki ima okoli 7 miljonov točk + vsaj 4x zoom in da pride maximalno okoli 450eurov. In najbolj me zanima katere firme bi ga vzel.
(do sedaj sem gledal ta dva)
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_72...
Jaz se zanimam za fotoaparat ki ima okoli 7 miljonov točk + vsaj 4x zoom in da pride maximalno okoli 450eurov. In najbolj me zanima katere firme bi ga vzel.
(do sedaj sem gledal ta dva)
mmaestro ::
Zanimam se za nakup digitalnega fotoaparata do nekje max 150€. Fotoaparat se bo rabil za čisto amaterske posnetke, slike na morju, na kaki žurki ter za kakšne sprotne zadeve.
Nekaj sem si ogledoval tega pa me zanima kakšne mate kaj izkušnje s Praktico?
To sem samo na hitro pregledal in mi je ta padel v oči, rad bi da bi bil aparat čimmanjši oz tanjši, ter da so slike kolikor toliko dobre. Torej kaj bi predlagali?
Že vnaprej hvala za pomoč in predloge.
LP
Nekaj sem si ogledoval tega pa me zanima kakšne mate kaj izkušnje s Praktico?
To sem samo na hitro pregledal in mi je ta padel v oči, rad bi da bi bil aparat čimmanjši oz tanjši, ter da so slike kolikor toliko dobre. Torej kaj bi predlagali?
Že vnaprej hvala za pomoč in predloge.
LP
pizdindim ::
:roketa> ::
Kolikor vem se sploh še ne prodaja.
Je pa zanimiv. Ima večji senzor od podobnih fotoaparatov (in velikost senzorja je kot vemo najpomembnejši podatek kar se tiče kvalitete slike (poleg objektiva)). Ne vem če sploh obstaja kakšen fotoaparat z 1/1.8" senzorjem ki bi imel podoben zoom (6x). Zagotovo pa nobeden tako majhen kot je ta Sony. Poleg tega naj bi bil precej poceni.
Njegova pomankljivost je, da nima možnosti ročnih nastavitev in da mu manjka nekaj širokokotnega dela zooma.
Je pa zanimiv. Ima večji senzor od podobnih fotoaparatov (in velikost senzorja je kot vemo najpomembnejši podatek kar se tiče kvalitete slike (poleg objektiva)). Ne vem če sploh obstaja kakšen fotoaparat z 1/1.8" senzorjem ki bi imel podoben zoom (6x). Zagotovo pa nobeden tako majhen kot je ta Sony. Poleg tega naj bi bil precej poceni.
Njegova pomankljivost je, da nima možnosti ročnih nastavitev in da mu manjka nekaj širokokotnega dela zooma.
mailer ::
Ja zaenkrat ga najdeš le na bolhi je pa cena za svojih 8mega pik in 6x povečavo izredno zanimiva. Plus je še zaslon z kar 230k pikami in všeč mi je tudi da ima AA akumulatorje (2x) s katerimi naj bi naredil kar 300 slik čeprav to v praksi najbrž ne drži. Slabost je pa da nima optičnega kukala.
Lime ::
Upam da si ga dobil za drobiž, ker je to model, ki ni več dobavljiv. Nadomestil ga je Canon PowerShot S5 IS.
Trotte ::
Odločam se za nakupa fotoaparata pa se nekak ne morem odločit med:
Samsung Pro 815 ................479,90 €
Canon Powershot S5 ............442,17 €
Fujifilm FinePix S6500Fd........369,97 €
Zanima me predvsem ocena med ceno in kakovostjo.
Samsung Pro 815 ................479,90 €
Canon Powershot S5 ............442,17 €
Fujifilm FinePix S6500Fd........369,97 €
Zanima me predvsem ocena med ceno in kakovostjo.
Shifty ::
Tudi sam imam ogledanega Canona Powershot S5, ki je po opisih najboljsi. Vendar se vedno nevem ce je najbolj primeren za popolnega zacetnika v fotografiji? So slike z avtomatskimi nastavitvami ok ali je potrebno veliko nastavitev....?
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX