» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
53 / 133
»»

jurre ::

Ima kdo canon a420? Imajo namrec neko akcijo s kartico 512Mb je mislim da 125€ (slabih 30k bivsih sit). Ima 4MP, 3x opticni zoom, rabil bi ga za obcasno slikanje (ne nekaj profi, tok da ce kam grem da lahko kaj poslikam, ker mam na mobitelu bolj slab fotkic). 4Mp se mi zdijo dovolj, zoom je vsaj opticni, vec kot 3x ga ne bom dobil verjetno za tako ceno... canoni se mi pa tudi zdijo kvalitetni.

HyperGL ::

uh a se tudi tukaj najdejo dslr uporabiniki po novem? :D
fajn... a prepozno zame :( btw: pozna kdo koga ki koga pozna da bi imel canon TS-45 objektivček? :) vsaj za ga videt od daleč... če ne izprobat ;)

Kami ::

Mene zanima kaj je trenutno best buy do 50k.

Glede na prejšne strani domnevam da je to canon a540.

Še kaki drugi predlog?

Igi.M ::

Kaj pravite na tega digitalca Samsung Digimax S500 , za 100 evrov

bond007 ::

Meni so ukradli canona a620 (+2GB +4*2700mAh gp baterije) kake 3 tedne nazaj:'( . Sedaj gledam slike, ki sem jih z njim naredil in bom verjetno še enkrat kupil enak digitalc (a620). Za kaj primerljivega moram takoj dati vsaj 300€ (a630), rabljenega a620 pa dobim za 180€. Kartice so se v zadnjem času zlo pocenile - vsaj SD, ki so zdaj po 20€ za 2GB.:O

Če kdo ve kaj o mojem ukradenem digitalcu a620 (naretih je imel okoli 4k slik, imel je zelo zelo rahlo viden prah na ccd senzorju desno spodaj - na slikah se minimalno opazi, bolj pri filmčkih), v njem je bila sd kartica 2GB firme memory solutions 133x. No če kdo kaj ve o tem digitalcu, naj mi prosim sporoči - dam tudi denarno nagrado, če ga najdem...

ronaldo ::

Kupil sem Kodak Z612, in sem prevec zadovoljen. Iskal sem to da ima vsaj 10x opticni zoom + IS + dobro snemanje video posnetkov, in je ta Kodak edini ki to ponuja. Placal sem ga 270€ + postnina iz Nemcije 40€ (kupil sem se druge stvari zraven, tako da se je se bolj splacalo). Kot dobro snemanje video posnetkov mislim na to da podpira tudi 1 uro snemanja videa v 640x480 @ 30fps na 2gb sd kartici, in je omenjeni fotoaparat edini ki zmore tolko video spraviti na 2gb kartico. Sprva sem razmisljal o Canon S3 IS ampak zal zmore spraviti le okrog 9minut videa v vga locljivosti, zraven pa ma se omejitev 1gb na video.

SkIDiver ::

ronaldo to pa ne bo držalo. S3 posname do 1 ure filmčka oz dokler je prostor na spominski kartici. Jaz spravim na 1GB kartico pri 640x480@30fps nekaj manj kot 15 minut videa gor. Če bi mel 4GB kartico bi lahko spravil v največji ločljivosti nekaj čez 50 minut videa.

Pom pa probal, ko spraznem kartico in sporočim točen podatek.

Omejitev je 1gb, tak da vec kot 15minut ne bos spravil gor naenkar. Lahko bos snemal prvo 15 minut, pa spet 15 minut, in tako naprej. Omejen pa je na 1gb (oziroma do 15 minut v vga locljivosti), jaz pa nimam rad tako kratke omejitve. Tle tako pise in vseh reviewih.

Jp 1GB je omejitev - in to je nekje 8 minut! To bi vsekakor lahk mel bolš nareto...

You can record clips until your card is full, though there is a 1GB limit to a single clip (about 8 minutes at the best setting).

Se opravičujem! Bo kar res tako ja! Sem spregledal v navodilih:8) No kakorkoli. Meni 15 minut povsem zadostuje, ker je fotoaparat ne digitalna kamera.
Važno je, da so slike lepe. Ampak opažam pri macro, da je fokusiran objekt lep in oster okolica pa zna pridt "zrnava" oz določene pike izstopajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

EvilDare ::

Živjo
Nujno rabm odgovor za frenda. Rabi fotoaparat v kompetu z baterijami in kartico 1GB do 250€. Trenutno ima ogledan ta komplet na Enaa: Klik

Po moje trenutno najboljša izbira za to ceno.

globoko grlo ::

globoko grlo: Pise da pride ven februarja, in cena bo 499usd oziroma 499 € pri nas. Ampak specifikacije so mega 8-O

upier ::

oki sem prej postal v napacen forum - pa gremo se enkrat:

malce gledam da bi si kupil digitalni fotoaparat. problem je da bi rad videl da je predvsem majhen, tako da bi ga lahko brez tezav vrgel v zep (poleg tega da bi bile slike tudi dobre seveda). bi slo za domaco fotografijo - izleti, zabave,...
tako kot sem malce gledal je Sony Cyber-shot DSC-T10 precej zanimiv. tudi cenovno se mi zdi nekako se v rangu - tak do okoli 300 evrov.
ce bi ga kupoval bi ga kupil v kompletu - in me tudi zanima kaj je razlika med kompletoma na strani:
# Digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-T10/črn + Memory Stick Pro DUO SanDisk 1 GB + torbica Digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-T10/črn
# Memory Stick PRO Duo kartica SanDisk 1GB
# Torbica Case Logic TBC2
za 360 evrov

in med
# Digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-T10/črn + Memory Stick Pro DUO SanDisk Ultra II 2 GB + torbica Digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-T10/črn
# Memory Stick PRO Duo kartica SanDisk UltraII 2GB
# Torbica Case Logic TBC2
za 359 evrov

poleg tega me zanima ce ga kdo ima oziroma ge je testiral in kaksne so izkusnje?
in pa seveda - ce lahko priporočite kako alternativo - majhen, s ceno do nekako 300 evrov (ce poznate boljso alternativo za manj denarja - z veseljem prisluhnem!)

in ravno par minut po tem ko sem to napisal sem pa naletel se na tale fotkic:
Samsung NV3
je majhen, mal sem slike ki jih naredi gledal in se mi ne zdijo slabe - poleg tega je pa se cenejsi. tako da zdaj malce med tem dvema razmisljam.
(edina stvar ke me moti je da se mi zdi da zaradi tega ker so nabasali toliko moznih stvari v njega malce trpi osnovna funkcija - ker me fotoaparat z mp3/film predvajalnikom malce prevec spominja na tiste ure s kalkulatorjem ki smo jih meli ko smo bili majhni ;))

upier ::

oki se malo sem naokol gledal in mi samsug resno ni vsec zaradi 'multimedijskih dodatkov'.
tako sem pa naletel na Kodak V705 in mi je resnicno simpaticen. ednino slabega kar slisim je da ima slabo baterijo - samo za ene 100 slik - ampak mislim da bi se dalo prezivet.
torej - V705, NV3 al DSC-T10. (osebno se nagibam k Kodaku). kake slabe lastnosti?
hvala - se enkrat!

sword ::

Kak vam pa kej zgleda Olympus FE-210? Jaz ga namreč dobim jutri... nisem nek profesionalen fotograf in ga bom rabil pač za domačo uporabo... ima gdko že izkupnje z njim?

e-marko ::

Pogledal sem zadnjih nekaj strani a nisem opazil, da bi kdo komentiral Canona A710 IS. Malo sem gledal namreč A640 in tega A710 in opazil, da se dobi 710 ceneje od 640 kar mi ni čisto logično. Glede na to, da ima 710 boljši optični zoom in IS bi pričakoval večjo ceno. Že res, da ima samo 2 bateriji napram 4 v 640 ampak to pripomore samo pri slikanju s fleshem ali?? Vrtljivi ekranček mi ni več pomemben, ker opažam, da ga pri starejšem Canonu, ki ga občasno uporabljam običajno samo obrnem.
Kaj mi torej priporočate med tema dvema? Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

AlexUS ::

Ker vidim da ste tukaj takšni ki veste kaj je dober fotoaparat, bom kar tukaj objavil svoje vprašanje.
Neman imam kupiti en dober ne predragi digitalni fotoaparat; sem malo gledal ponudbe pa mi je najbolj v oči padel Sony DSC-W35 za 174,90 €.
Zdaj me pa zanima ali se ga splača kupiti ali ne?

Lahko tudi sami priporočate kaj bi se najbolj splačalo; šel bi pa tja do 180 €.

LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

e-marko ::

Izgleda, da so vsi že nabavili kar so mislili in sedaj jih boli patak, ko kdo kaj vpraša... ;)
Si bova morala sama pomagati ali pa kje drugje povprašati.

LP
...somebody, somewhere...

AlexUS ::

Hja očitno res...
Ne vem zakaj potem sproti ne brišejo takšnih tem; bi lahko vsak svojo odprl pa kar v naslovu dal recimo verzijo fotoaparata.
Modrost ni debelost, debela je norost.

MEDENA ::

e-marko: z 710IS ne boš nič zgrešil...6x optični zoom , stabilizator slike, ugodna cena.....

štromarka ::

jaz pa si mislim omisliti digitalca pa ne vem kaj se trenutno ponuja za tam okoli 500€
hellp

BluPhenix ::

Najbolje da prebereš zadnje dve strani, saj se modeli niso kaj dosti spremenili, cene pa so šle malo dol. Tako da vsaj veš kaj lahko dobiš za svoj denar.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Gionni ::

js pa kupujem aparat do 300 evrov oz. malo manj... ;)

kaj predlagate?
- NIKON COOLPIX S-200
- SONY W35
- CANON IXUS ne vem kateri model...

Najbrž bom vzel Nikona. A ma kdo kej proti? :D

BogyX ::

Tudi sam iščem digitalca - kompaktnega do 500€.
Rabim majhen aparat (velikega že imamo), prvo sem mislo kar Olympu 770sw, vendar so vse njegove slike videt tak slabe, da ne vem več.
Nagledal sem si Canon IXUS 850 IS - ali je v tem rangu kvalitete in velikosti na voljo kaj boljšega?
Hvala
Lp
Bogdan

hous3r ::

žal sem pomotoma odprl novo temo, sem hotel odgovorit.....

Pozdravljeni.

Tudi jaz moram nujno do konca drugega tedna nabaviti fotoaparat, za neprofesionalno uporabo.
Važno mi je, da ni prevelik in pretežak za v žep.

Na hitro sem pogledal po netu in našel dva, katera prideta v ožji izbor (do 300EUR).

Sony W35 + 1GB SD + torbica
Canon Ixus 60 + 1GB SD + torbica

Zanima me katerega mi priporočate in zakaj, razlika med SD karticami (ultra, kingston, sandisk...)

lp
Lets go to party..

MWMW ::

Ali kdo ve, kdaj bo tole ven prišlo in kakšna bo cena?

mailer ::

Kolikor jaz vem prideta tako H7 kot H9 do nas do konca aprila. To da so že objavili na uradni sonyevi strani samo potrjuje novico. Cena pa okoli 500 evrov. Vidim da sta srebrna in črna barva sem pa nekje videl da pride do nas samo srebrno ohišje, upam pa da je ta novica napačna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Looney ::

Če se ne motim je H7 srebrn, H9 pa črn. Nekako tako kot H2 in H5.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

paradoxxx ::

Kaj pravi te na IXUS 900 Ti ? Nameravam kupiti fotoaparat v tem rangu. Ali naj raje kupim IXUS 850. Hvala za pomoč in mnenja.

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

aodius ::

Kaj menite o Olympus SP-550 UZ
http://www.gregorsalobir.si/

MaCoFaCo ::

Kateri od spodnjih dveh fotoaparatov priporočate:
-Olympus mju 700
-Sony DSC-W55.

Za Olympus sem zasledil da ima digitalni stabilizator slike, za Sony-ja pa ne vem. Koliko to sploh pride prav?

Olympus SP-550 to je bomba digitalc, 18x optični zoom, 2x stabilizator slik...in pa dobro se prodaja. Olmypus Slovenija komaj dohaja z dobavo :)

NA dpreview so ga kr skritiziral. Sicer je pa fino imeti toliko zooma.

Conclusion - Cons

* Images lack biting crispness, some loss of fine detail to noise reduction
* Some corner softness at long end of zoom
* Distortion throughout the zoom range
* Focus slow at long end of zoom and in low light
* Occasional focus errors (where the camera says it's in focus and it isn't)
* Full resolution burst mode unimpressive
* Purple fringing and chromatic aberration (fairly mild, but visible)
* Slow file writing (xD-Picture Card)
* Poor artificial light Auto White Balance and slightly unreliable Custom White Balance
* Screen blooming and slow reaction to brightness changes in live preview
* Movie mode restrictions (can't use sound with IS or zoom turned on)
* Mild overexposure of bright scenes leading to highlight clipping (can be fixed with AE-C)
* Supplied raw converter produces unimpressive results
* HIgher ISO settings noisy and soft (due to noise reduction)
* Almost pointless low-resolution ISO 3200 and ISO 5000 settings
* Disappointing macro performance

globoko grlo ::

pri tem je potrebno še dodati, da pri 1:1 povečavi itak ni kompakta, ki bi bil ok, se pri vsakem najde več napač

za gledanje slik na LCDjih in printanje/razvijanje fotk je pa že Canon S1 ok

to je res glede kartic, ne vem zakaj ne grejo vsi na SD, ker so občutno cenejše :\

uros678 ::

jp, gre za med... spremljam Ceneje.si in je že od vsega začetka med TOP izdelki...

pa vseeno, jaz ne menjam svojega Eos 350D!!!

>:D

uros678 ::

H9 je že tu, H7 pa bo vsak cajt... valjda tudi tokrat sony zahteva iste cene pri vseh... free market up their ass!

Arthur ::

V Sparu imajo Panasonic fx01 za 170€.
širokokoten objektiv, stabilizator slike, majhen.

jaz bi ga vzel, ampak me moti da nima optičnega kukala, pa keš moram šparat ker ga rabim za pomembnejše stvari.

Blade ::

Imam F40 in me manjek optičnega kukala sploh ne mot - še pozdravljam to, ker ga nikoli nisem, in tudi nebi uporabljal. Poleg tega ne prikaže koliko si pozoomal, tko da moraš kompoziicjo vseeno preverit na LCDju.
Je res da se v močnem soncu ne vidi dobro na LCD, ampak imajo baje drugi proizvajalci boljše LCDje, kar se tega tiče. Vseeno ni tako moteče; tko da če so ti ostale stvari na fotklcu ql -> go for it.

roli ::

Jaz imam pa rad optično kukalo.Na mojem Canonu A530 se tudi zoom vidi preko njega.Torej, če zumiram lepo vidim kaj zumiram.
http://www.r00li.com

no, samo omenjam ker je za ta denar zelo ugoden. povsod drugje ga imajo od 300€ naprej.

Lime ::

uf, še ceneje :8)

JE kdo naročil tega panasonica fx01 v BOFu? Ker danes so spet dvignili ceno za 140€ na 289€.

Gjurisic ::

Definitivno Canon a 630.

Fr33man ::

Oj. Iščemo nek soliden fotoaparat za družinsko rabo v cenovnem razponu do 200 evrov +/- 10 e. Sam sem predlagal tega ali tega. Zanima me kaj pravte na izbiro?
Še kratko vprašanje, ali je občutna razlika med 5x in 3x optičnim zoomom?:D

Definitivno se splača uzet zgoraj omenjenega panasonica : KLIK

Ampak moraš pohiteti, ker je črnih že zmanjkalo - imajo še samo modre in srebrne. Za ta denar ne boš dobil nikjer nič boljšega!

Glede tvojih predlogov - sej niso slabi - ampak res je panasonic realno boljši od obeh.

Prednosti:
Ima stabilizacijo slike, zajema bolj široki kot, boljše filmčke, sicer 1mp manj - ampak res ne opaziš razlike, boljši ekran, ima po tudi Leica optiko (najboljša zadeva, kar se optike tiče)je pa poleg tega še manjši, lažji, cenejši ter ima bolj kvalitetno ohišje.

Looney ::

Še kratko vprašanje, ali je občutna razlika med 5x in 3x optičnim zoomom?

Ja no, v določenih trenutkih je zelo opazna.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
««
53 / 133
»»