Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
BluPhenix ::
16-35 je šrirokokotni. Sicer pa nimam tega, napisal sem, da je to idealna kombinacija, vsaj IMO,
Tista luknja med 55-70 ni tako pomembna kot zgleda na prvi pogled. fiksna 85 pa je povsem druga zgodba, poglej svetlobno vrednost in ti bo jasno. Za portrete ne najdeš boljšega.
Manfrotto stojala sem zadnjič videl v kopru v eni foto trgovini. Imajo precej modelov, tudi uredu izbiro glav. Če boš kaj na obali se ti vsekakor splača pogledati (trgovina, ki je v bližini vodnjaka).
"Mi" (oprema je večinoma od punce) imamo trenutno:
Canon EF 28-135 F/3,5-5,6 IS USM
Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF-S 10-22mm F/3,5-4,5 USM
In super zadostuje, je pa lepo sanjat vsake toliko. Ko bo keš sigurno pade 70-200 L 2,8, prave sanje
S Cokino si mislil filtre ali kaj drugega? Moja ima hama, so precej nice, ampak nič hudo vrhunskega.
Tista luknja med 55-70 ni tako pomembna kot zgleda na prvi pogled. fiksna 85 pa je povsem druga zgodba, poglej svetlobno vrednost in ti bo jasno. Za portrete ne najdeš boljšega.
Manfrotto stojala sem zadnjič videl v kopru v eni foto trgovini. Imajo precej modelov, tudi uredu izbiro glav. Če boš kaj na obali se ti vsekakor splača pogledati (trgovina, ki je v bližini vodnjaka).
"Mi" (oprema je večinoma od punce) imamo trenutno:
Canon EF 28-135 F/3,5-5,6 IS USM
Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF-S 10-22mm F/3,5-4,5 USM
In super zadostuje, je pa lepo sanjat vsake toliko. Ko bo keš sigurno pade 70-200 L 2,8, prave sanje
S Cokino si mislil filtre ali kaj drugega? Moja ima hama, so precej nice, ampak nič hudo vrhunskega.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Brane2 ::
Sem si omislu še lansirno rampo za topče: Manfrotto tripod 161MK2B + glava 468BRC0
Sem hotu cenejši in malo manjši tripod 475B, pa ga ravno takrat niso imeli.
Drugače glava je pa zakon. Nosi lahko velike mase, je pa full simpl Just point and click. Nobenih jebenih ročk.Na to zadevo bi lahko z ne veliko pretiravanja montiral tricevni protiletalski top.
Full je stabilna in ima ogromen razpon višin ( od 44 cm do 267 cm !!! ). Edino težek in neroden je za nosit. Ima cca 8kg z glavo in več ko 1m. Ampak za kakovost je treba malo potrpet...
Drugače pa topče dela noro. Tk preden sem šel, sem z vrta opalil lokalno cerkev z mogoče 150m. Na 500 mm lahko lepo vidiš nekakšne kovice v križu, ki je na vrhu strehe cerkve ( sicer kovano železo).
S prostim očesom zlahka spregledaš celoten križ...
Res cool. Even better, čakam na dodaten 2x telephoto extender od Sigme. Stvar pobere sicer dve zaslonki in ne dela z autofocusom ampak to na takih razdaljah itak nikoli ni problem.
Rojena kombinacija za nodzor severnokorejskih nuklearnih potencialov iz varne razdalje ;o)
Sem hotu cenejši in malo manjši tripod 475B, pa ga ravno takrat niso imeli.
Drugače glava je pa zakon. Nosi lahko velike mase, je pa full simpl Just point and click. Nobenih jebenih ročk.Na to zadevo bi lahko z ne veliko pretiravanja montiral tricevni protiletalski top.
Full je stabilna in ima ogromen razpon višin ( od 44 cm do 267 cm !!! ). Edino težek in neroden je za nosit. Ima cca 8kg z glavo in več ko 1m. Ampak za kakovost je treba malo potrpet...
Drugače pa topče dela noro. Tk preden sem šel, sem z vrta opalil lokalno cerkev z mogoče 150m. Na 500 mm lahko lepo vidiš nekakšne kovice v križu, ki je na vrhu strehe cerkve ( sicer kovano železo).
S prostim očesom zlahka spregledaš celoten križ...
Res cool. Even better, čakam na dodaten 2x telephoto extender od Sigme. Stvar pobere sicer dve zaslonki in ne dela z autofocusom ampak to na takih razdaljah itak nikoli ni problem.
Rojena kombinacija za nodzor severnokorejskih nuklearnih potencialov iz varne razdalje ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.
He he sem ti rekel, da bo manfrotto prava stvar zate
Kje si ga pa nabavil?
Kje si ga pa nabavil?
Trgovina "Fotodiskont." - preko spletne strani.
Daedalus ::
Brane - daj nekam napopaj ene dve slikce - eno s 50, drugo s 500mm, da vidimo to čudo v akciji
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Sem bil na seminarju v Portorožu in nisem imel dostopa na lokalni server.
Bom prebrskal po fotkah, če je kaj primernega, če ne bom pa jutri opalil z vrta fotko lokalne cerkve...
Bom prebrskal po fotkah, če je kaj primernega, če ne bom pa jutri opalil z vrta fotko lokalne cerkve...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Sem odkril novo uporabno vrednost za "topče". Ko recimo na seminarju slikaš govornika, se mu ne rabiš napopati skorajda na obraz in mu bliskati v oči vsaki dve sekundi, ampak lahko postaviš topče relativno daleč in ga od tam škljocneš.
Objektiv je sicer precej temen, ampak mi je uspelo narediti dostojne fotke s solidne razdalje. Bistvo itak ni fotka, na kateri se vidi vsaka dlaka na tipu ( to je celo nezaželjeno) ampak tak neintruziven način slikanja.
No, efekt je bil rahlo nepričakovan. Ko sem postavu lansirno rampo, nanjo topče in skalibriral doseg na 10cm natančno, je folk ratalo strah priti na govornico. Pol folka je gledalo govornika, precejšen del pa se je obrnil nazaj in "občudoval tehniko"...
Tripod je majka, ampak moraš bit pa že malo pešadinac, da tistih 8 kg premetavaš po rokah cel dan...
Objektiv je sicer precej temen, ampak mi je uspelo narediti dostojne fotke s solidne razdalje. Bistvo itak ni fotka, na kateri se vidi vsaka dlaka na tipu ( to je celo nezaželjeno) ampak tak neintruziven način slikanja.
No, efekt je bil rahlo nepričakovan. Ko sem postavu lansirno rampo, nanjo topče in skalibriral doseg na 10cm natančno, je folk ratalo strah priti na govornico. Pol folka je gledalo govornika, precejšen del pa se je obrnil nazaj in "občudoval tehniko"...
Tripod je majka, ampak moraš bit pa že malo pešadinac, da tistih 8 kg premetavaš po rokah cel dan...
agi ::
Izredna ponudba fotoaparatov ter vsega ostalega v trgovini hgspot na HR - Jurovski brod - iz Metlike 100 m čez mejo. Od cen odštejete še njihov DDV 18%, katerega vam odračunajo takoj. Plačate v kunah, carine do 300 eur po osebi ni!! Vse lahko vidite na HGSPOT
LP Borut
LP Borut
Zgodovina sprememb…
- spremenil: agi ()
Hja, težava je v tem, d aje ta način ilegalen in tako praktično nemogoč za podjetje.
Cen nisem uspel videti, ker se mi cenik ne odpre na firefoxu na Linuxu...
Cen nisem uspel videti, ker se mi cenik ne odpre na firefoxu na Linuxu...
Ta način je popolnoma legalen...kupiš, carine ne plačaš, ker je premajhen znesek..sicer odvisno, kaj kupiš, dobiš pa povrnjen davek (oz. merverstoyer ali kako se že napiše...nimam pojma.), oz. ti davek že odračuna v trgovini. Res pa ne vem, kakšen je način za firmo, pozanimaj se, saj imaš na internetu tudi tel. številko - slovensko, išči prodajalno Jurovski brod.
LP Borut
LP Borut
agi:
Carina ni problem. Problem je davek. Tega dobiš povrnjenega, vendar bi ga moral plačati v svoji državi.
Izjema so mogoče majhne vrednosti ob prehodu (tistih 200EUR), vendar je ta vrednost za moje namene nepraktična.
Polege tega, za firmo tega odpustka ni. Carine sicer ne plačaš (ali pa ni znatna), vendar plačaš DDV.
Zate so stvari na hrvaškem "poceni" predvsem zato, ker si ušel plačilu DDV.
Carina ni problem. Problem je davek. Tega dobiš povrnjenega, vendar bi ga moral plačati v svoji državi.
Izjema so mogoče majhne vrednosti ob prehodu (tistih 200EUR), vendar je ta vrednost za moje namene nepraktična.
Polege tega, za firmo tega odpustka ni. Carine sicer ne plačaš (ali pa ni znatna), vendar plačaš DDV.
Zate so stvari na hrvaškem "poceni" predvsem zato, ker si ušel plačilu DDV.
Evo ene par fotk na hitro z vrta:
Najprej dve fotki z navadnim 18-55 mm objektivom, ki pride skupaj z aparatom in je taka vanilija splošna zadeva.
Slike so sproducirane v jpegu in se nisem zaje*aval z RAW formatom.
1.Širok posnetek na 18 mm :
2. Ozek posnetek na 55mm- največ, kar nese vanilija objektiv:
Tu zamenjam objektiv in naslednji posnetki so s Sigminim 50-500mm topčetom iz istega položaja
3. Najprej na 50mm, kar je skoraj enako prejšnji sliki z navadnim objektivom:
4. Nato zadevo odvijem skorajda do konca, ko opazim, da center ne gleda ravno v križ na vrhu strehe, zato škljocnem fotko tu...
5... in nato praktično na 500mm (torej do fulla) še del strehe...
6... nato pa preusmerim stvar v križ in stvar podaljšam še za zadnjih par atomov...
7. Križ je sedaj lepo viden. Če pogledate bolj pozorno, boste videli, da ima srednji horizontalni krak v sebi luknje. Zato sem ta del povečal še v Gimpu (= digitalni zoom ) :
Evo še dveh slik fighterja s topčetom, jasno tudi tokrat na stojalu:
1. Tole je na 50mm:
2. Ista zadeva na "full range":
Najprej dve fotki z navadnim 18-55 mm objektivom, ki pride skupaj z aparatom in je taka vanilija splošna zadeva.
Slike so sproducirane v jpegu in se nisem zaje*aval z RAW formatom.
1.Širok posnetek na 18 mm :
2. Ozek posnetek na 55mm- največ, kar nese vanilija objektiv:
Tu zamenjam objektiv in naslednji posnetki so s Sigminim 50-500mm topčetom iz istega položaja
3. Najprej na 50mm, kar je skoraj enako prejšnji sliki z navadnim objektivom:
4. Nato zadevo odvijem skorajda do konca, ko opazim, da center ne gleda ravno v križ na vrhu strehe, zato škljocnem fotko tu...
5... in nato praktično na 500mm (torej do fulla) še del strehe...
6... nato pa preusmerim stvar v križ in stvar podaljšam še za zadnjih par atomov...
7. Križ je sedaj lepo viden. Če pogledate bolj pozorno, boste videli, da ima srednji horizontalni krak v sebi luknje. Zato sem ta del povečal še v Gimpu (= digitalni zoom ) :
Evo še dveh slik fighterja s topčetom, jasno tudi tokrat na stojalu:
1. Tole je na 50mm:
2. Ista zadeva na "full range":
Zgodovina sprememb…
Looney ::
A se tole zadevo dejansko da uporabljat tudi brez stativa?
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Če je res sončen dan in lahko uporabiš kratko ekspozicijo, potem najbrž.
Drugače sem že opalil recimo luno iz roke in zgleda uporabno.
Evo ti en primer.
V ponedeljek zvečer iz hotelske sobe v Portorožu. Ekspozicija mislim da je bila tam 1/80s ali kaj podobnega.
Slikano iz roke (8 kg stativa se mi nii dalo vleč iz avta v sobo), resda sem se prislonil na okvir vrat:
Drugače sem že opalil recimo luno iz roke in zgleda uporabno.
Evo ti en primer.
V ponedeljek zvečer iz hotelske sobe v Portorožu. Ekspozicija mislim da je bila tam 1/80s ali kaj podobnega.
Slikano iz roke (8 kg stativa se mi nii dalo vleč iz avta v sobo), resda sem se prislonil na okvir vrat:
Jasno je, da je cela slika presvetla in brez kontrasta, ampak to ni point tega.
Point je v tem,d a sem dobil sliko povsem uporabne ostrine "iz roke" in v zelo neugodnih pogojih.
Point je v tem,d a sem dobil sliko povsem uporabne ostrine "iz roke" in v zelo neugodnih pogojih.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Matek ()
bond007 ::
Res škoda Brane, da nisi kak mesec nazaj slikal polno luno. Takrat se jo je res lepo videlo, pa še jasno nebo je bilo...
Slikano z canon A620, vidno je sicer kronično pomankanje zooma (le 4x), ampak tko pač je...
Slikano z canon A620, vidno je sicer kronično pomankanje zooma (le 4x), ampak tko pač je...
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Matek ()
Dejansko dobim s svojim sonyem h2 skoraj isto, če ne celo boljše.
Lunin mrk, 12x zoom:
Uro kasneje, še dodaten 2x digitalni zoom:
Danes, brez stativa ali kakršnekoli druge opore:
36 mm:
432 mm (12x zoom):
še z 2x digitalnim zoomom:
Lunin mrk, 12x zoom:
Uro kasneje, še dodaten 2x digitalni zoom:
Danes, brez stativa ali kakršnekoli druge opore:
36 mm:
432 mm (12x zoom):
še z 2x digitalnim zoomom:
Dejansko dobim s svojim sonyem h2 skoraj isto, če ne celo boljše.
Če primerjaš svojega kompakta z Branetovim DSLR-jem, pol kr nehaj. Nima za burek. NIma za burek kar se tiče senzorja, še tolko manj pa kar se tiče optike. Z A620 ga pa nima smisla primerjat (spet) ker je A620 kamera nižjega ranga...
Če primerjaš svojega kompakta z Branetovim DSLR-jem, pol kr nehaj. Nima za burek. NIma za burek kar se tiče senzorja, še tolko manj pa kar se tiče optike. Z A620 ga pa nima smisla primerjat (spet) ker je A620 kamera nižjega ranga...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Looney:
Kar se trotlziher fotk tiče, je jasno,d a bo avtomatika sama izbrala nastavitve, ki so očesu najbolj všečne, čeprav niso realne.
Tista s prokrajno in nebom pri tebi je recimo izrazit primer tega. Slika, kot pride s čipa, sploh ni taka. Ni variante, da bi današnji čipi v lepem sončnem dnevu v svoj dinamični razpon ujeli hkrati lepo modro nebo in živo pokrajino. Lahko se poženejo za nebom in izgubijo pokrajino ali obratno.
Ko vidiš takšno slikco kot jo vidiš tam, ti je jasno, da je nek "pesnik" v nekem čipu v fotkiču nafrljil barve, da bo average user reku "matr, barve kar vriskajo, to je to! ".
Poleg tega si malo bolje oglej kromatsko aberacijo v svojih fotkah. Ne glede na to, da so lowres, se lepo vidijo cvetoči robovi,
Sicer pa ni point mojih fotk kazati neko kakovost ostalih objektivov ampak doseg zooma. S fotkami se sploh nisem trudil in sem jih opalil na kar neki avtomatski nastavitvi.
Drugače pa teli domači fotoaparati odpovedo pri vsaki nedomači atmosferi. Dokler imaš take turistične scene, se kolikortoliko znajdejo, izven tega je pa kriza. Lahko je zadetek, a prav tako zlahka zgrešiš.
Kar se digitalnega zooma tiče, ga lahko mirno pozabiš. To je povsem tako ali mogoče celo slabše, kot če bi nezoomirano sliko povečal s Photoshopom.
Kar se trotlziher fotk tiče, je jasno,d a bo avtomatika sama izbrala nastavitve, ki so očesu najbolj všečne, čeprav niso realne.
Tista s prokrajno in nebom pri tebi je recimo izrazit primer tega. Slika, kot pride s čipa, sploh ni taka. Ni variante, da bi današnji čipi v lepem sončnem dnevu v svoj dinamični razpon ujeli hkrati lepo modro nebo in živo pokrajino. Lahko se poženejo za nebom in izgubijo pokrajino ali obratno.
Ko vidiš takšno slikco kot jo vidiš tam, ti je jasno, da je nek "pesnik" v nekem čipu v fotkiču nafrljil barve, da bo average user reku "matr, barve kar vriskajo, to je to! ".
Poleg tega si malo bolje oglej kromatsko aberacijo v svojih fotkah. Ne glede na to, da so lowres, se lepo vidijo cvetoči robovi,
Sicer pa ni point mojih fotk kazati neko kakovost ostalih objektivov ampak doseg zooma. S fotkami se sploh nisem trudil in sem jih opalil na kar neki avtomatski nastavitvi.
Drugače pa teli domači fotoaparati odpovedo pri vsaki nedomači atmosferi. Dokler imaš take turistične scene, se kolikortoliko znajdejo, izven tega je pa kriza. Lahko je zadetek, a prav tako zlahka zgrešiš.
Kar se digitalnega zooma tiče, ga lahko mirno pozabiš. To je povsem tako ali mogoče celo slabše, kot če bi nezoomirano sliko povečal s Photoshopom.
Ja, res, na vsaki tvoji fotki si še enkrat poglej temno-svetle prehode.
Skorajda vse strehe imajo rdečkasto, vijolične robove (in to ne majhne), tudi tazadnja s parkiriščem je taka, sploh stran od centra...
Skorajda vse strehe imajo rdečkasto, vijolične robove (in to ne majhne), tudi tazadnja s parkiriščem je taka, sploh stran od centra...
Zgodovina sprememb…
Sem ravno prikorakal z 2x telephoto extenderjem. Bom še 1x opalil tisti križ z istega mesta...
Evo še dveh fotk tistega križa.
Posneti sta bili na ISO 1600 in ful dolgi ekspoziciji (tam od 20 do 30 sekund) v praktično totalni temi, ko sem sicer videl osvetljene stene cerkve, strehe pa sploh ne in sem moral ugibat kje je križ in nekako približno zadeti fokus. Po ogledu vsakega poskusa sem pač popravil ročno razdaljo. Za tale rezultat je bilo treba nekih 20-30 poskusov.
V sliki je bilo tudi veliko šuma, zato je malo blurana.
Prva je preosvetljena, druga je temnejša. Križ se sveti v barvah uličnih lamp, kolikor je tega prišlo do križa:
Posneti sta bili na ISO 1600 in ful dolgi ekspoziciji (tam od 20 do 30 sekund) v praktično totalni temi, ko sem sicer videl osvetljene stene cerkve, strehe pa sploh ne in sem moral ugibat kje je križ in nekako približno zadeti fokus. Po ogledu vsakega poskusa sem pač popravil ročno razdaljo. Za tale rezultat je bilo treba nekih 20-30 poskusov.
V sliki je bilo tudi veliko šuma, zato je malo blurana.
Prva je preosvetljena, druga je temnejša. Križ se sveti v barvah uličnih lamp, kolikor je tega prišlo do križa:
teedy ::
Zdravo, imam Sony-a DSC-W30, kje naštimam da ko dam slike na računalnik, da je izpisan datum na sliki, pa tudi, kako popraviti temne slike, npr,če slikaš proti soncu pa ratajo temne...
lp
lp
Hm, ne slikaj proti soncu?! (Ali pa vsaj fokus nastavi kam drugam, ne pa v sredino.) Datum pa ziher lahko kje v nastavitvah nastaviš.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Looney ()
kako popraviti temne slike, npr,če slikaš proti soncu pa ratajo temne
Za to moras spremenit exposure metering, al pa še bolje ročno nastaviš exposure, da ti ne bo presvetlo. ČE pa se z temi stvarmi nočeš ukvarjat, pa preprosto daj na spot metering (mislim, da je pri sonyih to tipka desno - pokaže se ti takšna pika ali križec na sredini ekrana) in križec usmeriš nekam drugam (ne na sonce) - recimo na osebo, ki jo želiš slikati ali pač na tisto stvar, ki jo želiš imeti pravilno osvetljeno.
Če slikaš proti soncu, se večinoma zgodi, da čip ne more "ujeti" vseh odtenkov in se lahko samo odloči, kaj bo porezal. Ali bo vse ostalo res temno ali pa bo sončni del bistveno presvetel.
Poleg različnih ekspozicij za ujetje najboljšega kompromisa je edina stvar, ki mi še pade na pamet zajetje iste fotke (recimo poslikane na stojalu, da se aparat med tem ne premika) z različno ekspozicijo, izbira najuspešnejše "svetle" slike (kjer je sončni del taprav), najboljše "temne" slike (kjer je vse ostalo O.K.) in sestavitev teh dveh v npr Photoshopu.
So tudi variante z gradacijskimi filtri (kos folije s spreminjajočo se počrnjenostjo) samo to je bolj leva varianta, sploh pa manj primerna za navaden fotoaparat.
Poleg različnih ekspozicij za ujetje najboljšega kompromisa je edina stvar, ki mi še pade na pamet zajetje iste fotke (recimo poslikane na stojalu, da se aparat med tem ne premika) z različno ekspozicijo, izbira najuspešnejše "svetle" slike (kjer je sončni del taprav), najboljše "temne" slike (kjer je vse ostalo O.K.) in sestavitev teh dveh v npr Photoshopu.
So tudi variante z gradacijskimi filtri (kos folije s spreminjajočo se počrnjenostjo) samo to je bolj leva varianta, sploh pa manj primerna za navaden fotoaparat.
JA, če znaš posneti slikati take fotke in če res uspe potem sestava skupaj, lahko dobiš osupljive rezultate. Tehnika slikanja se imenuje HDR, recimo primer parih slik dobljenih s to tehniko:
JE pa res, da je takšna tehnika bolj kot ne neuporabna za stvari, ki se premikajo. Torej slikanje oseb ali česarkoli živega (no razen mogoče kake želve ) na tak način odpade
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Res, ampak nekateri aparati, kot denimo moj 400D znajo opaliti par fotk v hitrem zaporedju. Prvo normalno, drugo podeksponirano, tretjo nadeksponirano. Vse skupaj se lahko zgodi v manj ko sekundi.
Če si takrat pofotkal kup ljudi, ki so se ti v zboru nastavili za skupinsko fotko, je rezultat lahko povsem uporaben.
Če si takrat pofotkal kup ljudi, ki so se ti v zboru nastavili za skupinsko fotko, je rezultat lahko povsem uporaben.
PICASSO ::
Živjo, sem malo pregledal temo pa sem se zdaj čist zgubil. Skratka kupujem digiča za cca 100k. Kateri digij je najboljši nakup? ni mus da je extremno majhen saj ga bom uporabljal za firmo ne za šminkeraj. :)
3kst4z3
Melanholija ::
Kaj se zdaj splača kupit za 130k sem že skor kupo h2 pa sem si premsilu potem sm gledu tega... Kaj da je najbolši nakup za max130k
ČA bi se jaz odločal vsekakor s9600. Sicer ima malo slabši makro .. ima pa boljših precej drugih stvari.
9600 je nova izvedenka 9500, vsekakor torej 9600. Je pa H2 precej cenejši, tako da si ne ravno konkurirata
9600 je nova izvedenka 9500, vsekakor torej 9600. Je pa H2 precej cenejši, tako da si ne ravno konkurirata
ja kar se cene tiče ni problem sam je pa 9600 predrag saj je cena za komplet cca 150k kar je pa preveč, ali je bolje da našparam cca 20k in kupim 9600?
Živjo!
Mogoče kdo ve, če se da digitalc canon A540 uporabiti tudi kot webcam na PC-ju?
LP Borut
Mogoče kdo ve, če se da digitalc canon A540 uporabiti tudi kot webcam na PC-ju?
LP Borut
sedaj sem se končno odločil za ta komplet pri mixi a je vredu? Cena je 145k klik
Digitalni fotoaparat Fujifilm FinePix S9600 + kartica PQI CF 2Gb 100x + hitri polnilnik MW + 4x DigiCam AA 2500mAh (220V&12V) zraven kupim še torbico za 5k
Digitalni fotoaparat Fujifilm FinePix S9600 + kartica PQI CF 2Gb 100x + hitri polnilnik MW + 4x DigiCam AA 2500mAh (220V&12V) zraven kupim še torbico za 5k
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
Meni deluje čisto ok
Daj ko boš dobil aparat, opali ene par fotk z njim, pa jih prilimaj sem
Daj ko boš dobil aparat, opali ene par fotk z njim, pa jih prilimaj sem
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
MarkookraM ::
Razmišljam o nakupu dig. fotoaparata za "domačo" uporabo. Kar sem do sedaj videl mi še najbolj ustreza Canon A540. Vendar pa me moti da nima li-ion baterije ampak dve AA bateriji. Ali se naj raje odločim za kakšen model ki ima li-ion baterijo zaradi zmogljivosti, teže fotoaparata..?
To ni nujno kriterij.
Če kupiš 4 nimh baterije s polnilcem nisi nič kaj dosti na slabšem. Li-ion baterije za fotoaparate niso nič kaj dosti lažje. Polek tega, te lahko tak izbor baterij marsikdaj reši, recimo v etuiju imaš paketek 4 alkalnih AA baterij. Če ti kdaj zmanjka polnilne baterije ravno ko bi jo rabil, pride ta varjanta zelo prav.
Poglej si pa tudi A530, prejšnji model, ki pa zna biti precej cenejši. A540 ima sicer res večji LCD display, vendar je ločljivost skoraj enaka kot pri A530, torej ima večje pike. Če nisi že v letih te zna zadeva motiti (mene občasno moti), starejšim ljudem pa navadno ne igra vloge (moja mama).
Če kupiš 4 nimh baterije s polnilcem nisi nič kaj dosti na slabšem. Li-ion baterije za fotoaparate niso nič kaj dosti lažje. Polek tega, te lahko tak izbor baterij marsikdaj reši, recimo v etuiju imaš paketek 4 alkalnih AA baterij. Če ti kdaj zmanjka polnilne baterije ravno ko bi jo rabil, pride ta varjanta zelo prav.
Poglej si pa tudi A530, prejšnji model, ki pa zna biti precej cenejši. A540 ima sicer res večji LCD display, vendar je ločljivost skoraj enaka kot pri A530, torej ima večje pike. Če nisi že v letih te zna zadeva motiti (mene občasno moti), starejšim ljudem pa navadno ne igra vloge (moja mama).
MEni so AA ni-mh baterije kvečjemu prednost. NAmreč, ko ti zmanjka baterije imaš lepo rezervo pri sebi. Cenejše so, kapacitete so v večini celo boljše kot pri li-ion - torej baterije dlje zdržijo. Tukaj lahko vidiš v drugi tabeli, da 2 ni-mh bateriji pri a540 zdržijo za cca 360 slik. JE pa res, da se ni-mh baterije prej spraznijo, če jih pustiš pri miru(dlje časa pustiš napolnjene), kot recimo li-ion.
koyotee ::
Akcija Canon PowerShot S3 IS + polnilec + SanDisk SD 2GB EXTREME III 110k sit
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
koyotee ::
Za kaj se bo rabil fotkič? Pa koliko stane, ker na mixi.tv ga nisem nasel, drugje pa ga tudi nisem iskal. Lahko bi pogledal en post višje od tvojega???
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
SkIDiver ::
No pa smo pred nakupom in mene zanima kakšna je bistvena razlika med canon A630 in A700? Slednji podpira panoramsko slikanje. Kaj pa A630? Gledam pa komplete na enaa.com, ki se mi zdijo dokaj ugodna ponudba.
Mogoče kako priporočilo tja do 80, 85 tisočakov?
PS: Sem si ogledoval canon A540 komplet na enaa.com a kaže, da je vprašljiva dobava oz čas dobave pa tudi pri višjem znesku je večja in boljša izbira
Mogoče kako priporočilo tja do 80, 85 tisočakov?
PS: Sem si ogledoval canon A540 komplet na enaa.com a kaže, da je vprašljiva dobava oz čas dobave pa tudi pri višjem znesku je večja in boljša izbira
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Blade ::
A ima mogoče kakšen uporabnik tukaj Fuji F20/F30? Malce nej pokomentira slabosti (oz. kaj ga moti) .. thx.
Ima kdo kako priporočilo katero torbico izbrat za Canon S3 poleg originala oz, če se ta aparat počuti v kateri torbici bolje kot v originalni?
seljo ::
Zanima me ce ima kdo fotoaparat casio exilim z 70??V avstriji je 199 eur je to pameten nakup??
u zivotu sve se vraca sve se placa
samo112 ::
Lep pozdrav!
Vem da je verjetno to že kje povedano, sam bi prosil za hitro mnenje.........Kupujem digitalni fotoaparat, pripravljen sem odšteti 400€+... ,rad bi imel fotoaparat z velikim optičnim zoomom, zagrel sem se za canon S3..... Zanima me ali je fotoaparat dober nakup ali se za ta denar dobi kaj bolšega??
Hvala za odgovor!
Vem da je verjetno to že kje povedano, sam bi prosil za hitro mnenje.........Kupujem digitalni fotoaparat, pripravljen sem odšteti 400€+... ,rad bi imel fotoaparat z velikim optičnim zoomom, zagrel sem se za canon S3..... Zanima me ali je fotoaparat dober nakup ali se za ta denar dobi kaj bolšega??
Hvala za odgovor!
samo112 test Canona S3 IS, primerjava Canon S3 IS / Sony H5 / Panasonic FZ7.
Jaz imam S3 pa sem zadovoljen. Sicer zadeve še niti približno ne obvladam vendar počasi se pride daleč.
Jaz imam S3 pa sem zadovoljen. Sicer zadeve še niti približno ne obvladam vendar počasi se pride daleč.