Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
bond007 ::
Če potrebuješ zoom pri snemanju filmčkov bi bil tale hp r817 prava stvar. JE pa res, da ima druge muhe. Če res želiš en spodobn digitalc, pa da lahko zoomiraš med senamnjem filmčkov, boš moral poseči vsaj po sony h2, ki pa stane cca 90k sit + memory stick, ki tudi ni poceni. Je pa pr tem sonyu za marsikoga moteča velikost in teža.
Pomoje ti bo a530/a540 čisto dovolj za večino stvari, pa še ugodno se jih da dobit...
Pomoje ti bo a530/a540 čisto dovolj za večino stvari, pa še ugodno se jih da dobit...
SkIDiver ::
Se popolnoma strinjam. V končni fazi kupujem aparat in ne kamero. Če bi želel vse bombončke za snemanje filmov bi bilo bolje, da si omislim kamero namesto aparata kar pa defenitivno ni v mojem interesu.
& bond007:
Te lahko vprašam, kje si dobil Canon A620 za 50k...ker tudi mene zanima ta fotkič???
thnx
k.
Te lahko vprašam, kje si dobil Canon A620 za 50k...ker tudi mene zanima ta fotkič???
thnx
k.
...obsolete...
Kupil sem ga na bolhi po malo pogajanja z lastnikom. Fotoaparat je praktično nov - nekaj slik je bilo z njim narejenih, sicer pa ima bivši lastnik tudi s80 in je pač a620 prodajal. Ko mi je zraven ponudil še samsonite torbico za vsega 50k sem ga vzel . Sicer se na bolhi prodaja še en a620 z 2*512 karticami za 60k - če bi tega dobil za kake 55k, bi bil to še vedno odličen nakup.
Navdušen nad kvaliteto slik, komaj čakam 2GB kartico - sedaj životarim z 32MB . Ponoči sem sprobaval iso400 +15s osvetlitev. Ta kombinacija naredi iz praktično popolne teme sliko, kot bi slikal sredi dneva. Zares neverjetno.
Sicer je canon pri a620 uporabil zelo konzervativna merjenja ISO občutljivosti. Namreč recimo iso400 pri a620 je recimo tako občutljiv, kot bi bil iso 700 pri a640 (če bi ga ta imel) oz zelo zelo blizu iso800 pri a640. Kar je super! Ko se mi bo nabralo slik, bom kakšno prilepim tudi tukaj.
Navdušen nad kvaliteto slik, komaj čakam 2GB kartico - sedaj životarim z 32MB . Ponoči sem sprobaval iso400 +15s osvetlitev. Ta kombinacija naredi iz praktično popolne teme sliko, kot bi slikal sredi dneva. Zares neverjetno.
Sicer je canon pri a620 uporabil zelo konzervativna merjenja ISO občutljivosti. Namreč recimo iso400 pri a620 je recimo tako občutljiv, kot bi bil iso 700 pri a640 (če bi ga ta imel) oz zelo zelo blizu iso800 pri a640. Kar je super! Ko se mi bo nabralo slik, bom kakšno prilepim tudi tukaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Looney ::
Če res želiš en spodobn digitalc, pa da lahko zoomiraš med senamnjem filmčkov, boš moral poseči vsaj po sony h2, ki pa stane cca 90k sit + memory stick, ki tudi ni poceni. Je pa pr tem sonyu za marsikoga moteča velikost in teža.
Tale fotkič se dobi tudi za 75, če ga znaš poiskat. Če ga kdo hoče, mu lahko dam cifro prodajalca, ki ga ponuja. Drugače pa ga imam sama in sem zelo zadovoljna z njim Če si hoče kdo pogledat kakšne slike dela, pa to lahko stori tukaj. Dela pa tudi zelo dobre videoposnetke, kar je res uporabno. Lahko se kosa z marsikatero poceni kamerco.
SkIDiver: Glede zooma se moraš sam odločit. Tale Canon je zelo dober aparat in ti bo tudi brez zooma dobro služil.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
No 75k za h2 je že zelo lepa cena, sploh če je nov - saj je ane? Še vedno pa so relativno drage sonyeve memory stick kartice - recimo 2GB okoli 18k sit, medtem, ko so SD in CF kartice recimo pol cenejše. Tudi sam sem močno razmišljal, da bi ga nabavil , ampak me je na koncu sama velikost in teža več kot pol kile odvrnila od nakupa. Kogar pa to ne moti, je res super digitalec, ki dela kvalitetne slike in za ta denar preprosto nima konkurence...
BTW dejansko je video kvaliteta od sonya h2 med slabšimi v njegovem cenovnem rangu (zaradi zastarele visoke kompresije)- čeprav razlike niso tako velike. PA še filmček zasede približno 30-50% manj prostora, kot recimo pri canonih.
Kar mu daje zelo veliko uporabno vrednost je uporaba ogromnega 12x zooma med snemanjem filmčkov in recimo neomejena dolžina filmčka - pri canonih je recimo omejitev 1GB na fimček(čeprav novejši - a630 in a640 so to mnda odpravili).
BTW dejansko je video kvaliteta od sonya h2 med slabšimi v njegovem cenovnem rangu (zaradi zastarele visoke kompresije)- čeprav razlike niso tako velike. PA še filmček zasede približno 30-50% manj prostora, kot recimo pri canonih.
Kar mu daje zelo veliko uporabno vrednost je uporaba ogromnega 12x zooma med snemanjem filmčkov in recimo neomejena dolžina filmčka - pri canonih je recimo omejitev 1GB na fimček(čeprav novejši - a630 in a640 so to mnda odpravili).
Nov? Seveda! Če te zanima mi lahko pošlješ pm (ostali tudi). Je številka privat mobitela, tako, da je ne bi rada dajala na javen forum.
In z baterijami in trakom in vsem tehta nekaj manj kot 500 gramov, tako, da sploh ni težek. V bistvu se vsak, ki ga vzame v roke najprej začudi kako je lahek. Jaz sem ga dva dni nosila za vratom, ko smo šli v gore, pa me ni nič motil. Je pa res dokaj velik. Ampak, kam bi pa spravili toliko funkcij in objektiv, če bi bil manjši?
In z baterijami in trakom in vsem tehta nekaj manj kot 500 gramov, tako, da sploh ni težek. V bistvu se vsak, ki ga vzame v roke najprej začudi kako je lahek. Jaz sem ga dva dni nosila za vratom, ko smo šli v gore, pa me ni nič motil. Je pa res dokaj velik. Ampak, kam bi pa spravili toliko funkcij in objektiv, če bi bil manjši?
K0K0 ::
A velik optični zoom doskrat prov pride?
Trenutno se odločam med A610 55k (rabljen) in FZ7 85k (nov).
Slikov bom predvsem naravo na kolesarskih izletih. Torej: hribe, gore, potke, potoke, rožice itd...
Trenutno se odločam med A610 55k (rabljen) in FZ7 85k (nov).
Slikov bom predvsem naravo na kolesarskih izletih. Torej: hribe, gore, potke, potoke, rožice itd...
Za to, kar ga ti rabiš ja. V bistvu v vsakem primeru zelo prav pride.
Amapak, če gledaš za tistim Panasonicom, se ti verjetno bolj splača vzeti zgoraj opisanega Sonyja. Tukaj se lahko pozanimaš... piše, da je cena 84k sit, ampak meni ga je prodajalec ponujal za 75, tako, da je treba le vprašat.
Je pa res, da boš imel s takim fotoaparatom, kot sta ta dva dodatno partljago.
Amapak, če gledaš za tistim Panasonicom, se ti verjetno bolj splača vzeti zgoraj opisanega Sonyja. Tukaj se lahko pozanimaš... piše, da je cena 84k sit, ampak meni ga je prodajalec ponujal za 75, tako, da je treba le vprašat.
Je pa res, da boš imel s takim fotoaparatom, kot sta ta dva dodatno partljago.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Looney ()
@Looney: sony h2 naj bi z baterijami tehtal 537g. Bi bil zainteresiran za nakup h2, pa sem pred parimi dnevi kupil canona a620. Škoda, da se nisi prej oglasila .
@K0K0: Optični zoom bi za tvoje potrebe prav prišel, ampak je potem digitalc malo večji in težji. Alternativa je recim, da kupiš canona a640 in slikaš z 5 mp, kar ti da možnost uporabe 8X zooma brez izgube kvalitete. Ali pa kupiš recimo a630 in imaš 8x zoom in 4mp sliko. Sicer ni to nič drugega kot cropanje slike v kameri, ampak efekt je enak, kot če bi imel 8X zoom in recimo 5mp digitalec. Vseeno bi ti predlagal sonya h2, če ga dobiš za 75k!
@K0K0: Optični zoom bi za tvoje potrebe prav prišel, ampak je potem digitalc malo večji in težji. Alternativa je recim, da kupiš canona a640 in slikaš z 5 mp, kar ti da možnost uporabe 8X zooma brez izgube kvalitete. Ali pa kupiš recimo a630 in imaš 8x zoom in 4mp sliko. Sicer ni to nič drugega kot cropanje slike v kameri, ampak efekt je enak, kot če bi imel 8X zoom in recimo 5mp digitalec. Vseeno bi ti predlagal sonya h2, če ga dobiš za 75k!
K0K0 ::
Sonny ma drage kartice pa še polnilc + baterije morm kupit. Pri panasonicu dobim lion baterijo, polnilec in 512mb kartico za 85k.
Teža ni problem. Ponavad mam sabo 3l vode, 3kg akumulator za luč, kak sendvič par cunj tko da 0,5kg se tuki ne bo poznal.
Si zihr da ni tole sam marketinški nateg?
Teža ni problem. Ponavad mam sabo 3l vode, 3kg akumulator za luč, kak sendvič par cunj tko da 0,5kg se tuki ne bo poznal.
Alternativa je recim, da kupiš canona a640 in slikaš z 5 mp, kar ti da možnost uporabe 8X zooma brez izgube kvalitete.
Si zihr da ni tole sam marketinški nateg?
Ni marketinški nateg - digitalc (canon a640) ma recimo 10mp in 4x optični zoom. ČE uporabiš samo 5mp (torej pol), ti omogoča 8x zoom (2x večji), brez izgube kvalitete.
Za sonya rabiš 2 AA baterije - recimo polnilc skupaj z 4imi AA bateirjami stane 4k sit, 1 giga kartica za sonya (pa ne rabiš tolk), pa stane manj kot 10k pri JAE.
Torej sony h2 75k + polnilc 4k + 1GB kartica 10k = 89k sit !
+ h2 naj bi imel boljšo kvaliteto slike, manj šuma kot FZ7, nasplošno naj bi bil boljši nakup!
Pri panasonicu dobim lion baterijo, polnilec in 512mb kartico za 85k.
Za sonya rabiš 2 AA baterije - recimo polnilc skupaj z 4imi AA bateirjami stane 4k sit, 1 giga kartica za sonya (pa ne rabiš tolk), pa stane manj kot 10k pri JAE.
Torej sony h2 75k + polnilc 4k + 1GB kartica 10k = 89k sit !
+ h2 naj bi imel boljšo kvaliteto slike, manj šuma kot FZ7, nasplošno naj bi bil boljši nakup!
In kot sem že prej napisala nikakor ne tehta več kot pol kile. Komaj pol kile z vsem kar mora imeti gor. AA baterije so veliko boljše od lion baterije, ker nikoli ne veš kdaj boš kje kolesaril, kjer je ne boš mogel napolniti. Tako pa lahko vzameš s sabo več že napolnjenih AA baterij, ki so veliko cenejše od lion. Ali pa greš v prvo trgovino in tam kupiš dve navadni za prvo silo. Z lion baterijo so same sitnosti. Verjemi. Probala sem.
Daedalus ::
A velik optični zoom doskrat prov pride?
Pride precejkrat prav. Sam ne pozabi še nečesa - velik optični zoom zahteva uporabo stativa. Al pa boš mel večino fotk stresenih.
Drugače pa so AA baterije za kompakte najboljša izbira. Lih zarad tega, ker jih dobiš v vsaki trafiki in so poceni. Če ti sredi izleta po plaži crkne vgrajena baterija, si pač nimaš kaj pomagat. Al pa če si recimo na bolj mobilnih počitnicah z avtom/biciklom/vlakom.
Pride precejkrat prav. Sam ne pozabi še nečesa - velik optični zoom zahteva uporabo stativa. Al pa boš mel večino fotk stresenih.
Drugače pa so AA baterije za kompakte najboljša izbira. Lih zarad tega, ker jih dobiš v vsaki trafiki in so poceni. Če ti sredi izleta po plaži crkne vgrajena baterija, si pač nimaš kaj pomagat. Al pa če si recimo na bolj mobilnih počitnicah z avtom/biciklom/vlakom.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Dr_M ::
velik optični zoom zahteva uporabo stativa. Al pa boš mel večino fotk stresenih.
odvisno od svetlobnih pogojev. v notranjih prostorih je ponavad svetloba zelo slaba, ampak v normalnih okoliscinah tut ne slikas v sobi z 10x zoomom.
za zuni, pa lohk 80% slik nardis z 10x ali vec zoomom iz roke, brez stabilizatorja slike, za ene 18% rabis se stabilizator, za neki slik pa celo stativ
to lohk recem po poslikanih preko 20.000 slik (od tega jih je ene 2/3 dejansko uporabnih, ostale so ble bolj za ucenje).
kar se baterij tice. obicajne AA baterije so seveda precej uporabne, poceni in dostopne.
ampak, 2 AA bateriji se zelo hitro izpraznita, ne glede na znamko/model fotoaparata, 4 AA baterije pa zavzamejo ogromno prostora in se zelo tezke so.
medtem ko pa so namenske li-ion baterije lahke, zmogljive, ampak drage in vcasih celo zelo tezko dobavljive.
vsaka ma svoje prednosti in slabosti.
kar se tice fz7 in h2...
fz7 ma vecji display, razlicna razmerja slik (4:3,3:2, 16:9), H2 ma samo 2592 x 1728 (3:2) , poleg tega je fz7 kar obcuto lazji in mnogo hitrejsi pri zaporednih slikah in pisanju na karticno.
ceprov se neki baje govori, da nej bi zacel sony delat solidne fotoaparate, to se vedno ni dokazano.
odvisno od svetlobnih pogojev. v notranjih prostorih je ponavad svetloba zelo slaba, ampak v normalnih okoliscinah tut ne slikas v sobi z 10x zoomom.
za zuni, pa lohk 80% slik nardis z 10x ali vec zoomom iz roke, brez stabilizatorja slike, za ene 18% rabis se stabilizator, za neki slik pa celo stativ
to lohk recem po poslikanih preko 20.000 slik (od tega jih je ene 2/3 dejansko uporabnih, ostale so ble bolj za ucenje).
kar se baterij tice. obicajne AA baterije so seveda precej uporabne, poceni in dostopne.
ampak, 2 AA bateriji se zelo hitro izpraznita, ne glede na znamko/model fotoaparata, 4 AA baterije pa zavzamejo ogromno prostora in se zelo tezke so.
medtem ko pa so namenske li-ion baterije lahke, zmogljive, ampak drage in vcasih celo zelo tezko dobavljive.
vsaka ma svoje prednosti in slabosti.
kar se tice fz7 in h2...
fz7 ma vecji display, razlicna razmerja slik (4:3,3:2, 16:9), H2 ma samo 2592 x 1728 (3:2) , poleg tega je fz7 kar obcuto lazji in mnogo hitrejsi pri zaporednih slikah in pisanju na karticno.
ceprov se neki baje govori, da nej bi zacel sony delat solidne fotoaparate, to se vedno ni dokazano.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Lej, zdaj si pa čisto mimo usekal. Pri h2 dve AA bateriji zdržita 400 posnetkov, kar ni malo. Poleg tega ima razmerja slik 3:2, 16:9 in še kopico drugih funkcij, ki jih fz7 nima. In ima odličen stabilizator slike, tako, da stativ skoraj nikoli ni potreben, razen ponoči.To govorim iz lastnih izkušenj ne iz prebranih podatkov.
Melanholija ::
? a je to dober nakup...kaj priporočate za 80-90k? zravem bi pa kupil še 2gb spominsko kartico,torbico...in da cena kompleta nebi presegla 120k oz čim manj!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
Je dober nakup. Ampak, če ti je omejitev 120k sit si lahko omisliš h5, ki je še malo boljši nakup, ni pa neke velike razlike. Pa nekje stakneš še malo cenejšo torbico pa je. Kartice 2 gb pa skoraj ne rabiš. Na 1gb lahko spraviš čez 300 posnetkov najvišje kakovosti. Mni to popolnoma zadostuje, pa se vedno bojim, da mi bo zmanjkalo prostora. Na dvodnevnem izletu (in sem resnično imela ves čas fotoaparat za vratom) mi ni uspelo porabiti prostora na kartici.
ja nevem pomoje bo h2 dovolj...Nevem pa kašna je razlika glede velikosti, teže, baterije..glavna razlika je 7,2 mio pixel saj tako sem zaseldiv! Glede kartice ok bi res moralo 1gb zadostovati sam katerio vzet ker se med seboj kar razlikujejo predvsem v hitrosti! Razlika ceni ni velika sam a se splača skeširat za h5!
Smola je, da potem praktično ne smeš snemati filmčkov - namreč 1GB kartico napolniš z videom v 12ih minutah. JAz ti bi vseeno priporočal 2Gb kartico, saj niti niso tako drage - recimo na bolhi se dobijo že za 12-13 jurjev. 1GB stane pa okoli 10k. Torej vzemi 2GB - sploh če boš snemal filmčke.
ok bom vzel 2gb kartico in h2 verjetno..razn če me kdo prepriča da je h5 bolši nakup!
H5 ima večji zaslonček. Ne vem, če se splača. Dvomim. Ja, glede filmčkov je res malo nerodno glede velikosti. Pri petpik.com imaš sicer ponudbo, da vse troje dobiš za 99.990, ampak se mi zdi, da je možnost samo z 1 gb kartico. Poglej si malo. Pa resnično pazi kakšno kartico boš kupil. Sony je dokaj izbirčen. Pro duo je v redu, pa kolikor jez vem tudi samo Duo.
pri nakupi.net majo to ponudbo sam se mi zdi cena kar visoka..glede 2gb kartic ms so pa zelo drage bond 007 kje si jih vidu za 13k?
koyotee ::
Sony sux zarad memory stickov k so dragi k zafran v primerjavi z drugimi karticami
Škoda k je KonicaMinolta vse skup prodala in opustila fotografijo(so mel poseben sistem glede objektiva)
Digitalni fotoaparat Fujifilm FinePix S5600 + xD kartica SanDisk 1 GB + polnilec + torbica 80k @ mimovrste
Škoda k je KonicaMinolta vse skup prodala in opustila fotografijo(so mel poseben sistem glede objektiva)
Digitalni fotoaparat Fujifilm FinePix S5600 + xD kartica SanDisk 1 GB + polnilec + torbica 80k @ mimovrste
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
miwche ::
ima mogoče kdo kake izkušnje z reklamiranjem fotoaparata. Pred kratkim sem kupil Cannon a610 in ima mrtvo piko v objektivu (na tipalu), Pisal sem že v štacuno kjer sem kupil, za zdej ni odgovora. Mislite da ga bojo zamenjali ali kaj taklega ne spada v garancijo?
~ there are more alpha males than beta testers ~
More spadat v garancijo tko k pri LCD-jih.
Najbolš da greš v trgovino in jim poveš kaj je narobe.
lp
Najbolš da greš v trgovino in jim poveš kaj je narobe.
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Lux ::
Kaj pa PRACTICA?
Sem si jih malo ogledoval, zelo so poceni za svoje zmogljivosti, všeč so mi po izgledu, v trgovini sem čekiral menije, zelo pregledni, zelo podobno canonu. npr. tale model ima kar 10m pix, za 54k, nov: http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Edino, nisem ga še uporabljal kot fotoaparat :P Morda kdo je ?
Moje merilo za spodoben aparat ja a520
Sem si jih malo ogledoval, zelo so poceni za svoje zmogljivosti, všeč so mi po izgledu, v trgovini sem čekiral menije, zelo pregledni, zelo podobno canonu. npr. tale model ima kar 10m pix, za 54k, nov: http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Edino, nisem ga še uporabljal kot fotoaparat :P Morda kdo je ?
Moje merilo za spodoben aparat ja a520
Ja, mogoče za blondinke
Sicer pa 1000000mpix ni edino merilo za fotoaparat...pa vsaj jaz osebno rajši zaupam znanim pa bolj široko uporabljanim modelom. Pa iso vrednost samo do 200? Malo je to, sploh ko začne svetlobe zmanjkovat...
Sicer pa 1000000mpix ni edino merilo za fotoaparat...pa vsaj jaz osebno rajši zaupam znanim pa bolj široko uporabljanim modelom. Pa iso vrednost samo do 200? Malo je to, sploh ko začne svetlobe zmanjkovat...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
r5r ::
Ni ISO standard vse. Pozorni boditite še na odprtino zaslonke in velikost samega senzorja.
And it makes me wonder.
Ja, mogoče za blondinke
Zaenkrat še nisem blond!
Ok, dost heca.
Ker se začenjam malce bolj resno ubadat s fotografijo, pa je moj A530 nekak premalo, bi si ščasoma nabavil en malo bolj konkretn fotoaparat. DSLR so skor predragi za moj ubogi študentski žep, bi pa vzel kakega hibrida. Zdaj pa me zanima, če ma kdo v lasti kakega Fujifilm S9500 oziroma S9600 pa kako se kaj obnese? Obstaja kaka podobna zadeva pri drugih proizvajalcih? Zaželjen je (med drugim) uporaben iso 800 al pa več, pa more met hot-shoe za zunanji fleš. Če si kdo lasti omenjene zadeve, bi tud prosil za par testnih fotk...
Ker se začenjam malce bolj resno ubadat s fotografijo, pa je moj A530 nekak premalo, bi si ščasoma nabavil en malo bolj konkretn fotoaparat. DSLR so skor predragi za moj ubogi študentski žep, bi pa vzel kakega hibrida. Zdaj pa me zanima, če ma kdo v lasti kakega Fujifilm S9500 oziroma S9600 pa kako se kaj obnese? Obstaja kaka podobna zadeva pri drugih proizvajalcih? Zaželjen je (med drugim) uporaben iso 800 al pa več, pa more met hot-shoe za zunanji fleš. Če si kdo lasti omenjene zadeve, bi tud prosil za par testnih fotk...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
canon s3 is
pojdi v eno prodajalno in ga stestiraj :)
lp
p.s. aja ti isces neki mal bl konkretnga
pojdi v eno prodajalno in ga stestiraj :)
lp
p.s. aja ti isces neki mal bl konkretnga
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
globoko grlo ::
uporaben iso 800 pri kompaktih ne obstaja, oz. vprašanje kaj je zate uporabno
zame je uporabna tut fotka z w800i, če je dost svetlobe
kolikor sem spremljal teste novejših kompaktov, so eni že pri iso400 mel težave, da o 800 sploh ne govorim
zame je uporabna tut fotka z w800i, če je dost svetlobe
kolikor sem spremljal teste novejših kompaktov, so eni že pri iso400 mel težave, da o 800 sploh ne govorim
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Brze komentarja
Drugače za ISO 800 kr uredu slika
napraskaj skupaj mal denarja in si kupi mixi.tv
jaz vem da naslednjic ko si kupujem fotoaparat bo to D-SLR!
lp
Drugače za ISO 800 kr uredu slika
napraskaj skupaj mal denarja in si kupi mixi.tv
jaz vem da naslednjic ko si kupujem fotoaparat bo to D-SLR!
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
Ma problem pri DSLR je v tem, da sam žerejo $$... Ok, aparat dobiš čisto soliden med 160-200k. Običajno je zraven kak precej neuporaben 18-55mm objektiv. Pol rabim še objektiv za kak portret posnet - recimo nekaj od 55 - 135mm, 40k minimum za neko srednjo žalost, ponavadi nevredno aparata. Pol bi mel še kako dodatno baterijo - spet 10k+ takoj. Še en fancy TTL fleš - 40k+. Pa ni več prijazna cena sploh.
On Fuji pa je en tak zelo solidn all-roud hibrid (ja, neprimerljiv z DSLR, vem), s fiksnim objektivom, ki ma čisto dober obseg - 28mm naprej, s tem da tistih 300 mm itak ne bom uporabljal kaj dosti, gor se da zmontirat en butast, dokaj poceni fleš (nima povezave za TTL fleše), pa še priključek za kabl, s kerim sprožaš studijske fleše ma. Plus uporablja navadne polnilne AA NiMH baterije, ki so _res_ poceni.V bistvu točno to, kaj bi rabil, pa za moj študentski žep še znosno. DSLR pa kdaj, ko bom milijonar... Sam hudič je, ker nekak tule ne najdem nekoga, ki kaj podobnega uporablja, bo treba na drugi forum očitno. Al pa če ma kdo izkušnje s podobnim aparatom kakega drugega proizvajalca..
On Fuji pa je en tak zelo solidn all-roud hibrid (ja, neprimerljiv z DSLR, vem), s fiksnim objektivom, ki ma čisto dober obseg - 28mm naprej, s tem da tistih 300 mm itak ne bom uporabljal kaj dosti, gor se da zmontirat en butast, dokaj poceni fleš (nima povezave za TTL fleše), pa še priključek za kabl, s kerim sprožaš studijske fleše ma. Plus uporablja navadne polnilne AA NiMH baterije, ki so _res_ poceni.V bistvu točno to, kaj bi rabil, pa za moj študentski žep še znosno. DSLR pa kdaj, ko bom milijonar... Sam hudič je, ker nekak tule ne najdem nekoga, ki kaj podobnega uporablja, bo treba na drugi forum očitno. Al pa če ma kdo izkušnje s podobnim aparatom kakega drugega proizvajalca..
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Brane2 ::
Ne vem no. Zdaj se igram z EOS 400D in tisti objektiv 18-55mm, ki ga dobiš zraven, je čisto O.K. za osnovne stvari.
Sem pa šel z zoomom v krajnost in si omislil SIgmo 50-500mm. "Topče" je zakon.
Sem pa šel z zoomom v krajnost in si omislil SIgmo 50-500mm. "Topče" je zakon.
On the journey of life, I chose the psycho path.
uff 50-500. Kakšna je pa kaj kvaliteta? Se mi zdi, da zelo trpi al pač ne?
edit: kje si nabavil? PA za koliko te je olajšal? 200k?
edit: kje si nabavil? PA za koliko te je olajšal? 200k?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Še ne vem, testiram. Bo pa zagotovo nad 200k, če bi šel v to.
Ni videt, da bi kvaliteta kaj dosti trpela. Prvazaprav ni videt, da bi sploh kaj.
O.K. mogoče je za spoznanje temnejši od navadnega in pogrešam mogoče malo "stabilizator vatre", ki ga recimo Canon 70-300mm ima, ampak za tako majhne denar za tak objektiv je to čisto O.K.
Edina stvar, ki je RES trpela, je moj tripod. Mater, 50 kSIT sem dal za Biloro, pa je navadno sranje.
Objektiv je pa NOR. Sem opalil sliko lune pa je kar čez četrt zaslona IIRC. Me zanima kolk stane dodatni 2x zoom adapter...
Ni videt, da bi kvaliteta kaj dosti trpela. Prvazaprav ni videt, da bi sploh kaj.
O.K. mogoče je za spoznanje temnejši od navadnega in pogrešam mogoče malo "stabilizator vatre", ki ga recimo Canon 70-300mm ima, ampak za tako majhne denar za tak objektiv je to čisto O.K.
Edina stvar, ki je RES trpela, je moj tripod. Mater, 50 kSIT sem dal za Biloro, pa je navadno sranje.
Objektiv je pa NOR. Sem opalil sliko lune pa je kar čez četrt zaslona IIRC. Me zanima kolk stane dodatni 2x zoom adapter...
Aja, objektivu pojejo hvalnice tudi druge strani in se čudijo, kako tako dobra slika povsod pri 50-500mm, sploh za ta denar...
Če koga zanima topče v realu, sem prilimal dve fotki.
Najprej brez viagre (50mm):
in nato še raztegnjen (500mm) :
Najprej brez viagre (50mm):
in nato še raztegnjen (500mm) :
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Dr_M ::
to je prava stvar
objektivi do 100k sit so podn. solidni stanejo 150-300k sit...dobri pa mnogo vec
objektivi do 100k sit so podn. solidni stanejo 150-300k sit...dobri pa mnogo vec
The reason why most of society hates conservatives and
Sem hotu poastat sliko lune, ki se ravno sedaj po malem skriva za oblaki, pa ne gre.
Tripod drgeta in se maje od napora, ker ne sfolga tega topa...
V bistvu sem imel prej sranje, ker mi je objektiv odtrgal tisto nosilno plastiko na tripdu iz ležišča in kake pol sekunde razmišljal o tem, da bi padel na tla, preden sem ga ujel.
Bo treba zrihtat manj pedersko varianto pritrditve pri tripodu...
Tripod drgeta in se maje od napora, ker ne sfolga tega topa...
V bistvu sem imel prej sranje, ker mi je objektiv odtrgal tisto nosilno plastiko na tripdu iz ležišča in kake pol sekunde razmišljal o tem, da bi padel na tla, preden sem ga ujel.
Bo treba zrihtat manj pedersko varianto pritrditve pri tripodu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Ima ludih posle rata
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
BluPhenix ::
Ah no sej ni ravno tako, Dr_M, tudi dobri objektivi so že za 300k. Do 200 so pa že zelo zelo solidni, dovolj za večino aktivnih amaterskih fotografov.
Canon EF 70-200 F/2,8 L USM stane 330k, pa je en boljših telefoto objektivov za canon.
Brane2, da kvaliteta ne trpi? Malo čudno, saj 10x razmerje je že precej huda stvar in so ponavadi precej vidne napake? Pa se splača imet 50-500? Ne vem meni se zdi to malo pretiravanje, raje enega 200-500 vsaj IMO.
Sej je impresiven, ampak če nisi paparac pride bolj malo v poštev Je pa res, da zna biti dober pičkohvat
Aja glede stativa, kupi enega poštenega manfrotta, dal boš 60k in dobil izjemno dober stativ.
Sicer pa prava stvar ... odvisno zakaj, prave so tudi:
Canon EF 85 F/1,2 L II USM
Canon EF 16-35 F/2,8 L USM
že omenjeni Canon EF 70-200 F/2,8 L USM
in Canon EF-S 17-55 F/2,8 IS USM
Ti štirje in praktično ne rabiš drugega (no razen za makro). Te pa res olajšajo za 1.5M SIT
Canon EF 70-200 F/2,8 L USM stane 330k, pa je en boljših telefoto objektivov za canon.
Brane2, da kvaliteta ne trpi? Malo čudno, saj 10x razmerje je že precej huda stvar in so ponavadi precej vidne napake? Pa se splača imet 50-500? Ne vem meni se zdi to malo pretiravanje, raje enega 200-500 vsaj IMO.
Sej je impresiven, ampak če nisi paparac pride bolj malo v poštev Je pa res, da zna biti dober pičkohvat
Aja glede stativa, kupi enega poštenega manfrotta, dal boš 60k in dobil izjemno dober stativ.
Ti štirje in praktično ne rabiš drugega (no razen za makro). Te pa res olajšajo za 1.5M SIT
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Sam imam ES 70-300, pa je O.K. EDIT: 75-300
NIsem opazil nobenih problemov do sedaj. Sicer pa isto pravijo tudi testi. Check this out:
http://www.vividlight.com/articles/413.htm
Za slike v naravi hočem met eno long reach interkontinentalno zadevo. 50-500mm od SIgme je edina stvar, ki še ima nevesoljsko ceno. Rad bi kvečjemu še 2x telekonverter zanjo...
Kdo ga ponuja ?
Pa se ti ne prekrivajo deloma ? MIslim, maš 17-55,16-35, nato luknjo od 55-70, nato 70-200 in 85 fixno.
Jaz imam:
- EFS 18-55m (prišel zraven v osnovnem paketu, dela zame povsem kul)
- EF 55-200mm ( prišel zraven v paketu, ga ne uporabljam veliko)
- EFS 60 mm macro
-EF 75-300mm s stabilizatorjem ( dela super )
- EF-S 10-22mm wide (bomba za panorame)
- sedaj še mogoče ta SIgma 50-500
UPorabljam tudi UV filter in krožni polarizator. Beseničar ima Cokino, ki pa mi ni preveč všeč. Ponuja kdo kaj boljšega ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()