Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
Grimlord ::
Nevem če slabo vidim (samo mislim da ni to), ali pa res v nobeni trgovini, npr. mimovrste nimajo več v ponudbi A620??
Pa še eno vprašanje: Naslednji mesec načrtujem nakup digitalca. Trenutno imam oči uprte v Canonove modele A540, A610, A620. Tudi novi A630 ni slab, vendar ga še ni za dobit. Torej katerega izmed naštetih izbrati... in predvsem če se splača nakup A610 ali raje kje izbrskat A620?
Pa še eno vprašanje: Naslednji mesec načrtujem nakup digitalca. Trenutno imam oči uprte v Canonove modele A540, A610, A620. Tudi novi A630 ni slab, vendar ga še ni za dobit. Torej katerega izmed naštetih izbrati... in predvsem če se splača nakup A610 ali raje kje izbrskat A620?
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
mprox ::
poznam nekoga ki uporablja ta fotoaparat.
po lastnostih ni slab moti ga le ker nima optičnega iskala, ker se zaslon včasih preveč blešči in se ne vid dost ;)
po lastnostih ni slab moti ga le ker nima optičnega iskala, ker se zaslon včasih preveč blešči in se ne vid dost ;)
TommyLee ::
Kupil bi digitalni fotoaparat z kartico, polnilcem, baterijami in torbico za 50.000,00 sit. V enaa.com sem zasledil akcijo za Canon PowerShot A530 + polnilec + SanDisk SD 512MB Ultra II + torbica za 48.000,00 sit.
Se splaca? Uporabljal ga bom za domaco uporabo...
Se splaca? Uporabljal ga bom za domaco uporabo...
www.dornik.si
Daedalus ::
Vzemi pa ne sprašuj več. Sem nabavil podoben komplet aprila, s tem da je takrat bil okoli 60k. Aparat je za tole ceno super, tak da se splača.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Looney ::
@Tr0n, tole je en primer slike s tem fotoaparatom. Dokaj zadovoljive posnetke dela, če mene vprašaš. Macro mu sicer v večini primerov dela nekaj težav, drugače pa je ful simpatičen fotkič.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
ivanuscha ::
A je kšn car tok prjazen, da mi našteje enih 5 fotičev, ki imajo best price/performance v rangu od 50 do 70k. Mislm, da večina nezahtevnih uporabnikov išče fotič v tem cenovnem razredu, tko da mislm da bi spisek najboljših prišel prav marsikomu. Tale mju: 700 je res simpatičen, še posebej iso ma mal neverjeten - 1600 . Bi ga kdo uvrstil med 5 najboljših?
Hvala in lp
Hvala in lp
veteran ::
Tenks, car si! Uhh olympus sux... vsaj kar se ISO tiče. Zanimiv pa da so na veliko delal reklamo, kako dela super fotke ponoči.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ivanuscha ()
destiny ::
Za relativno "super" fotke ponoči v kompaktnem sektorju kraljuje baje Fuji Finepix F10 (verjetno še kakšen drug njihov model). Na žalost pa ima le 3x optični zoom.
Tole je spravil skup Canon A530, 15 sekundna osvetlitev (max), zaslonka zaprta na max, pri ISO 80 (pa dobro je meti stativ )
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Super fotka, se pa sprašujem v čemu je smisel visokih iso nastavitev glede na to, da ja pri 80 fotografija odlična!
TommyLee ::
Daedalus: Zelo lepa slikca.
In ne mislim nc vec sprasevat glede fotoaparata, ker sem ga ze narocil in dobil :).
In ne mislim nc vec sprasevat glede fotoaparata, ker sem ga ze narocil in dobil :).
www.dornik.si
Jah, višji ISO pomeni večjo občutljivost senzorja fotoaparata in s tem krajši čas osvetlitve - kr dobra stvar, ko slikaš motiv, pri katerem si ne moreš privoščiti dolge osvetlitve (recimo kako premikajočo se zadevo). Jaz sem si lahko privoščil ISO 80 pa 15s osvetliteve, ker bajte pač ne bojo nikamor zbežale
Slaba stran višjih ISO nastavitev je pa šum, ki se pojavi. Kompakti so povečini na ISO 200 še čisto ok, 400 je na meji, več pa je katastrofa. Pri kompaktih so pač ISO 800, 1000, al pa več marketinška poteza, v praksi slike niso kaj dosti uporabne. Pri digitalnih SLR fotoaparatih je pač druga zgodba, saj so tipala precej kvalitetnejša in večja. Tak da tudi aparati iz začetka ponudbe delajo še uporabne slike pri recimo ISO 1600.
Slaba stran višjih ISO nastavitev je pa šum, ki se pojavi. Kompakti so povečini na ISO 200 še čisto ok, 400 je na meji, več pa je katastrofa. Pri kompaktih so pač ISO 800, 1000, al pa več marketinška poteza, v praksi slike niso kaj dosti uporabne. Pri digitalnih SLR fotoaparatih je pač druga zgodba, saj so tipala precej kvalitetnejša in večja. Tak da tudi aparati iz začetka ponudbe delajo še uporabne slike pri recimo ISO 1600.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
bond007 ::
Pri kompaktih so pač ISO 800, 1000, al pa več marketinška poteza
Povečini je to res, vendar pa fuji f10 in f30 delata presneto dobre fotke na iso800 in solidne na iso1600 (sploh f30). Je pa res, da žal po ničemer drugem ne izstopata - povprečen 3x zoom, xd kartice, brez vrtljivega zaslona, brez IS - torej nič pametnega... AMpak ISO zmogljivosti so skorajda primerljive z DSLR, ki imajo recimo 10krat večje senzorje. Škoda,da FUJI ne proda drugim firmam svojih senzorjev
Tia5 ::
Pozdravljeni!
Sem pravkar pred nakupom digitalnega fotoaparata in kolebam med:
-Canon PowerShot IXUS 65
-Kodak Z650
Katerega priporočate?
Pri kodaku ni umirjevalnika slika- a je ta zelo potreben- ima pa 1oX zoom tko de ne vem.
Pri Canonu pa kvaliteta slike?
Kateri je boljši!?
Sem pravkar pred nakupom digitalnega fotoaparata in kolebam med:
-Canon PowerShot IXUS 65
-Kodak Z650
Katerega priporočate?
Pri kodaku ni umirjevalnika slika- a je ta zelo potreben- ima pa 1oX zoom tko de ne vem.
Pri Canonu pa kvaliteta slike?
Kateri je boljši!?
globoko grlo ::
Tia5
če ma 10x zoom je IS nujen, pa še pol so zmazane slike, če nisi kr natreniran oz. nimaš mirne roke
že pr 5x zoomu se pozna manjek ISja
aja, to je za idealne pogoje (velik svetlobe)
če je pa mal mračno oz. oblačno, je pa itak štala
če ma 10x zoom je IS nujen, pa še pol so zmazane slike, če nisi kr natreniran oz. nimaš mirne roke
že pr 5x zoomu se pozna manjek ISja
aja, to je za idealne pogoje (velik svetlobe)
če je pa mal mračno oz. oblačno, je pa itak štala
A po, je Canon PowerShot IXUS 65 boljši?- je lepša slika pa bol vse skupi?
Al je tud od KOdaka Kodak Z650 ni slab?
Ker razlika v ceni je kar velika!
Katerega naj vzamem- velika dilema!
Al je tud od KOdaka Kodak Z650 ni slab?
Ker razlika v ceni je kar velika!
Katerega naj vzamem- velika dilema!
Matej_K ::
Vzami Cannona A700 je nekje vmes z zoomom glede na una dva pa tudi cena je podobna..
... .. .
ne vem, no..
Nekak sem pršla na tele dva.
A je Kodak Z650 sploh dober?
Al kr Canona PowerShot IXUS 65 vzamem?
Nekak sem pršla na tele dva.
A je Kodak Z650 sploh dober?
Al kr Canona PowerShot IXUS 65 vzamem?
LapD ::
razlike v ceni med tema dvema pa skor ni kokr sm na hitr pogledu. Jst bi tud predlagal canona a700, po nekaj tedenski uporabi sem zelo zadovoljen čeprav še nisem čist kompetenten za oceno
Med tema dvema je pa razlika da ixusa spraviš v vsak žep medtem ko kodaka malo težje. Ampak ima ixus švoh zoom, morš pa se odločit kok ti to pomeni..meni dost :)
Pomojem da bi se v tem razredu lahko odločala med panasonic tz1 in canon a700, vsaj tako je bilo meni rečeno in sem se na koncu za slednjega odloču.
Med tema dvema je pa razlika da ixusa spraviš v vsak žep medtem ko kodaka malo težje. Ampak ima ixus švoh zoom, morš pa se odločit kok ti to pomeni..meni dost :)
Pomojem da bi se v tem razredu lahko odločala med panasonic tz1 in canon a700, vsaj tako je bilo meni rečeno in sem se na koncu za slednjega odloču.
Zdej me pa sam še to zanima aje 6X zoom pri Canonu A700 enak pri Kodaku Z650, ta pa ima možnost tudi 10x zooma.
Torej če damo Canon A700 na 6x zoom in
kodak Z650 na 6x zoom je kaovost slike enaka?
Kodak ma možnost do 10x zooma in nima umirjevalnika slike kot tudi ta canon ne?
DA ali NE?
Torej če damo Canon A700 na 6x zoom in
kodak Z650 na 6x zoom je kaovost slike enaka?
Kodak ma možnost do 10x zooma in nima umirjevalnika slike kot tudi ta canon ne?
DA ali NE?
LapD ::
Poglej si mal teste od Kodaka, ker jst ga nism mel v rokah. Pa povej bolj natančno kaj boš slikala ker je razlika. Canon dela odlične slike na prostem in če maš mirno roko ne pogrešaš stabilizatorja. Seveda s temi kameramo ne govorimo o kakšnem profesionalizmu. Če rabiš največji zoom pač vzemi Kodaka, če rabiš stabilizator vzemi Panasonica.
Lahko ti povem nekaj stvari o a700 do zdej :)
-Zelo dobre barve na slikah
-Zelo malo šuma oziroma dokaj malo tudi pri ISO 400
-Velik ekranček čeprav ne bi pogrešal če bi bil vrtljiv
-Baterije zdržijo dolgo
-Odličen macro
-Dobro sede v roko
Problem mu delajo le slike v temnih notranjih prostorih. Bom pa še kej več vedel po daljši uporabi :)
Lahko ti povem nekaj stvari o a700 do zdej :)
-Zelo dobre barve na slikah
-Zelo malo šuma oziroma dokaj malo tudi pri ISO 400
-Velik ekranček čeprav ne bi pogrešal če bi bil vrtljiv
-Baterije zdržijo dolgo
-Odličen macro
-Dobro sede v roko
Problem mu delajo le slike v temnih notranjih prostorih. Bom pa še kej več vedel po daljši uporabi :)
globoko grlo ::
kar se zuma tiče, jest brez 10x optike ne bi več mogel žvet (S1 IS)
tko da se morš sama odločt kok ti kj pomen, pa kaj boš slikala, a vse po vrsti al kkšno konkretno področje
aja, kaj pomen, da imakodak možnost do 10x zuma, a je to optični zum, al je to 6x optike + digitalni, al kaj
tko da se morš sama odločt kok ti kj pomen, pa kaj boš slikala, a vse po vrsti al kkšno konkretno področje
aja, kaj pomen, da imakodak možnost do 10x zuma, a je to optični zum, al je to 6x optike + digitalni, al kaj
sidd ::
no, jaz pa gledam za nekje okol 50 jurjev, pa sem više zalsedil Canon PowerShot A530. Vrjetno je tole najbolše kar se lahko dobi za ta denar ane? No, vsaj jaz nisem našel bolšega. help
no idea for signature
signed
I
signed
I
sidd ::
v čem pa je finta za HP photosmart R817 na enaa.com? za tako znižanje?
no, torej je tale canon a530, al w30m al s600? help!
no, torej je tale canon a530, al w30m al s600? help!
no idea for signature
signed
I
signed
I
noraguta ::
mene pa zanima Panasonic Lumix DMC-TZ1. predvsem me skrbi glede šuma. ali se v oblačnem vremenu ali rahlo temačnem vremenu dajo naredit kolikor toliko uporabne fotke?(povdarjam , da je zadeva namenjana dokumentaciji in ne fotografskim podvigom) nanajbolj ljuba alternativa bi bil s3 samo je z svojo fizično pojavo precej neprikladen za uporabo na terenu. Kakšne izkušnje iz prve roke?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Je še možno še kje dobit Canon Powershot A620 v Sloveniji?? A610 majo še vsepovsod, A620 modela pe kr ne....
Na mimovrste že vse piše!
Izid je 21.septembra, v spletni trgovini pa lahko oddaš prednaročilo- na mimovrste.
Izid je 21.septembra, v spletni trgovini pa lahko oddaš prednaročilo- na mimovrste.
Jaz sem spraševal za A620, ne pa A630 in A640. Sicer sem pa že naročil A610.
HugoBoss ::
Da ne nabijam nove teme o digitalcih. Rabim en digitalni fotoaparat za na absolventa. Torej, možnost je, da ga razbijem, pozabim kje (kdor je bil na absolventu, bo vedel zakaj)... Gledal sem rabljene, vendar se prodajajo starejši fotoaparati brez garancije še vedno po precej veliki ceni. Imel bi en fotoaparat v rangu 25.000 SIT. Katerega od spodnjih ali katerega drugega?
SAMSUNG digitalni fotoaparat DIGIMAX A403
http://www.ceneje.si/samsung-digitalni-...
KODAK digitalni fotoaparat C310
http://www.ceneje.si/kodak-digitalni-fo...
SAMSUNG digitalni fotoaparat DIGIMAX A403
http://www.ceneje.si/samsung-digitalni-...
KODAK digitalni fotoaparat C310
http://www.ceneje.si/kodak-digitalni-fo...
hudogriz ::
Jaz imam DMC-TZ1 cca 14 dni sedaj in sem z njim zelo zadovoljen. Sicer nisem nek pro fotograf, a mi je vseeno uspela kaka fotografija. Glede šuma pri slabi svetilnosti (to je pozno zvečer ali zares slabo vreme in slikanje temnih delov) imam pa take izkušnje: šum je vedno prisoten, torej če gledaš sliko 1:1, navadno pa za tiskanje uporabim pomanjšano sliko, na kateri šuma praktično ni opaziti. O lastnostih in funkcijah aparata ne bom razlagal, saj si lahko vse informacije preberete v kakem review-ju, ki so po spletu zelo izčrpni. Povem lahko, da je zelo enostaven za uporabo, hiter (ob prižigu je takoj pripravljen na slikanje), le baterijo si bom dokupil. Pogrešam tudi več ročnih nastavitev (ostrina, hitrost zaslonke). Pri uporabi 3 Mpxl načina je omogočen celo 12,5x optični zoom. Objektiv je tih in hiter.
Tule sta pa testni fotografiji (namerno sem izbral nočni) iz Rogaške Slatine:
Hotel Strossmeyer ponoči:
Tempel pozno zvečer:
LP Hudogriz.
Tule sta pa testni fotografiji (namerno sem izbral nočni) iz Rogaške Slatine:
Hotel Strossmeyer ponoči:
Tempel pozno zvečer:
LP Hudogriz.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
hudogriz ::
Ne, nisem imel stojala s seboj
Postavil sem fotoaparat na torbico in slikal z 2s časovnikom.
Nastavitev nisem gledal, kajti izbral sem avtomatski način za večerno/nočno panoramsko slikanje. Sistem sam izbere čas odprte zaslonke do 8s. Aparat ima poleg tega tudi nastavitev za slikanje neba, ki ima zaslonko odprto 15, 30 ali 60 s.
LP.
Postavil sem fotoaparat na torbico in slikal z 2s časovnikom.
Nastavitev nisem gledal, kajti izbral sem avtomatski način za večerno/nočno panoramsko slikanje. Sistem sam izbere čas odprte zaslonke do 8s. Aparat ima poleg tega tudi nastavitev za slikanje neba, ki ima zaslonko odprto 15, 30 ali 60 s.
LP.
Yerpo ::
Evo, če koga zanima kakšen je ultimativni fotoaparat, tale tukaj ki so ga naredili pri Seitzu se precej približa: http://www.roundshot.ch/xml_1/internet/...
(seveda praktičnost za prenašanje naokol in cena tukaj ne igrata glavne vloge )
(seveda praktičnost za prenašanje naokol in cena tukaj ne igrata glavne vloge )
Mrbit ja
SkIDiver ::
Jz sem se tudi odločil za nakup digitalnega fotoaparata. Sem pa tja sem z digitalcem kaj poslikal vendar bi lahko rekel, da sem začetnik. Nekako sem se zagledal v Canon PowerShot A530 oz v komplete na enaa.com. Zaželel sem si 1 GB kartico skupaj z fotoaparatom, baterijami in polnilcem v rangu okoli 50 tisočakov. Zdej me pa samo zanima, če se v tem cenovnem rangu (oz + 5, 10 tisočakov) splača pogledati še za čem drugim?
Ko smo že pri tem pa me zanimajo še vse mogoče razlike med karticami. Poleg proizvajalcev Viking, Memory Solutions, SanDisk in ostalimi, ki se omenjajo v kompletih me zanima razlika v modelih in samih proizvajalcih. V čem je razlika poleg hitrosti? Na prenosniku imam tudi čitalec kartic kar bom seveda s pridom uporabljal. Ima kartica kako veliko zvezo s hitrostjo?
Ko smo že pri tem pa me zanimajo še vse mogoče razlike med karticami. Poleg proizvajalcev Viking, Memory Solutions, SanDisk in ostalimi, ki se omenjajo v kompletih me zanima razlika v modelih in samih proizvajalcih. V čem je razlika poleg hitrosti? Na prenosniku imam tudi čitalec kartic kar bom seveda s pridom uporabljal. Ima kartica kako veliko zvezo s hitrostjo?
bond007 ::
Danes sem nabavil canon a620 + torbico za 50k sit. Sedaj kupim še 2GB kartico - manj ziher ne, ker je razlika med 1GB in 2GB 3,5k sit (8,5k sit vs 5k sit). Za filmčke snemat je itak fino imeti malo večjo kartico. Zaenkrat zelo zadovoljen z digitalcem.
Sicer bi priporočal raje a540 namesto a530 - ima večji zaslon in pa glavna razlika snema tekoče kvalitetne filmčke - se pravi 640*480/30fps. Razen, če ti je cena previsoka - potem je čisto ok a530....
Sicer bi priporočal raje a540 namesto a530 - ima večji zaslon in pa glavna razlika snema tekoče kvalitetne filmčke - se pravi 640*480/30fps. Razen, če ti je cena previsoka - potem je čisto ok a530....
Tugo ::
bond007: pazi, da bo kartica zadosti hitra (high speed), drugače ne boš mogel snemati pri 640x480 pri vseh 30 FPSjih.
lp, T.
lp, T.
@SkIDiver:Jaz sem prejšnji teden iskala ta fotoaparat za frendico in se mi zdi zelo v redu, kolikor sem pregledovala funkcije. Morda je nekoliko moteče dejstvo, da se med snemanjem videoposnetkov ne da zumirat ampak drugače je fajn. In na enaa imajo res dobro ponudbo, saj zraven dobiš še torbico, pomnilniško kartico (ki se jo da "prelomit" na pol, tako, da jo vtakneš direkt v usb vhod) in še dodatno 16 mb veliko kartico v praktičnem obesku za ključe, kamor jo lahko shraniš.
Looney hvala. No če povzamem kupujem digitalni fotoaparat ne kamero Za kako malenkost posnet vrjetno ne bom pogrešal zoom-a (vsaj upam, da ne ).
Sem se celo lotil iskanja najcenejših primerkov aparata, kartice in polnilca z baterijami in sem našparal cca 5 tisočakov. Potem pa se je ustavilo pri iskanju ustrezne torbice Kje za vraga dobiš torbico za Cannona A530 poleg originalne za ceno 4700sit? Vedno zmanjka kar nekaj mm pri debelini aparata in je torbica premajhna.
Pač imel sem preveč časa in sem poskušal sestaviti isti komplet za kakega tisočaka ali dva ceneje
Sem se celo lotil iskanja najcenejših primerkov aparata, kartice in polnilca z baterijami in sem našparal cca 5 tisočakov. Potem pa se je ustavilo pri iskanju ustrezne torbice Kje za vraga dobiš torbico za Cannona A530 poleg originalne za ceno 4700sit? Vedno zmanjka kar nekaj mm pri debelini aparata in je torbica premajhna.
Pač imel sem preveč časa in sem poskušal sestaviti isti komplet za kakega tisočaka ali dva ceneje
Verjemi, da je zoom pri snemanju zelo uporabna stvar. Jaz bi ga zelo pogrešala, če ga ne bi imela.
In kaj naj potem kupim namesto A530, da bo imelo zoom pri snemanju videa? Če niso bajne razlike v ceni bo za premislit
Tugo ::
SkIDiver: Sandisk Secure Digital 1GB ULTRA II bo več kot dovolj hitra.
Drugače pa je zoom pri videu zelo uporaben, je pa res, da nikoli ne veš ali boš sploh snemal video. V takem primeru pa bi lahko prišparal še kakšnega tisočaka in bi vzel počasnejšo kartico (vendar se potem tudi slike pretakajo iz kartice na PC počasneje, vendar če imate čas, to sploh ni problem). Tukaj je stvar posameznika kaj rabi in mora premisliti sam.
lp, T.
Drugače pa je zoom pri videu zelo uporaben, je pa res, da nikoli ne veš ali boš sploh snemal video. V takem primeru pa bi lahko prišparal še kakšnega tisočaka in bi vzel počasnejšo kartico (vendar se potem tudi slike pretakajo iz kartice na PC počasneje, vendar če imate čas, to sploh ni problem). Tukaj je stvar posameznika kaj rabi in mora premisliti sam.
lp, T.