Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
Looney ::
Aha. Hvala. Potem se mi splača še malo pogledat po sosednjih državah? Morda najdem še boljšo ceno! (Čeprav je 84 000 že občutno manj od 99 000)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
igor0203 ::
Kateri od telih digitalcev je price/performance:
Kodak Z700
PANASONIC DMC-FX 8
Konica Minolta DiMAGE Z3
Canon S1 IS
Kodak Z700
PANASONIC DMC-FX 8
Konica Minolta DiMAGE Z3
Canon S1 IS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
bond007 ::
Aha. Hvala. Potem se mi splača še malo pogledat po sosednjih državah? Morda najdem še boljšo ceno! (Čeprav je 84 000 že občutno manj od 99 000)
V nemčiji (kjer so najcenejši) bi se ga dalo dobiti za okoli 75k sit(cca 300€), ampak moraš računati še poštnino. Mislim, da se ti ne splača.
Ok, potem bom pa verjetno kar tega vzela. Hvala, še enkrat.
Če bi se res moral odločiti med temi, bi izbiro zmanjšal na dva: S1 in Z3.
Ampak, glede na to v kakem cenovnem razredu se gibaš, bi ti toplo priporočil canona a620, ki je po zadnjem znižanju cen definitivno najboljši price/performance - 65k sit za izredno kvaliteto slik - 7mp, super filmčke, zelo dober ISO performance, vrtljiv zaslon,.. Zraven kupiš giga SD kartico za 5k sit pa si na konju. Edino kar sploh lahko šteješ za minus je, da ima "samo" 4 kratni zoom in nima IS. Priporočam, da si prebereš strokovni test A620. Tukaj grejo res v detajle in lepo stestirajo vsako področje
digitalca.
Canon je v a620 dal 1/1.8" senzor, kar je po velikosti eden izmed največjih senzorjev v kompaktih. Pomeni, da so lahko pixli na tem senzorju večji ( čeprav jih je veliko) in dobijo več svetlobe, zato je slikanje v slabših svetlobnih pogojih še vedno odlično.
Ampak, glede na to v kakem cenovnem razredu se gibaš, bi ti toplo priporočil canona a620, ki je po zadnjem znižanju cen definitivno najboljši price/performance - 65k sit za izredno kvaliteto slik - 7mp, super filmčke, zelo dober ISO performance, vrtljiv zaslon,.. Zraven kupiš giga SD kartico za 5k sit pa si na konju. Edino kar sploh lahko šteješ za minus je, da ima "samo" 4 kratni zoom in nima IS. Priporočam, da si prebereš strokovni test A620. Tukaj grejo res v detajle in lepo stestirajo vsako področje
digitalca.
Canon je v a620 dal 1/1.8" senzor, kar je po velikosti eden izmed največjih senzorjev v kompaktih. Pomeni, da so lahko pixli na tem senzorju večji ( čeprav jih je veliko) in dobijo več svetlobe, zato je slikanje v slabših svetlobnih pogojih še vedno odlično.
igor0203 ::
Danes sem dobil Canona A620. Naročil sem kar komplet pri enaa, ki me je koštal 75k SIT. Nad fotoaparatom sem več kot zadovoljen, odličen nakup. Priporočam vsakomur.
nosk8fx ::
bi mi lahko kdo na hitro napisal razlike med Canonoma A430 in A530 (razen megapixlov; koliko vpilva velikost tipala, ISO občutljivost, ...)?
zanima me, če se splača dodati recimo 8k in kupiti A530 za normalno domačo uporabo, ali je A430 čisto dovolj?
lp
zanima me, če se splača dodati recimo 8k in kupiti A530 za normalno domačo uporabo, ali je A430 čisto dovolj?
lp
Še nekaj me zanima. Kakšna je dejansko razlika med Sony H2 in H5? Ker mi hoče prodajalec na vsak način vsilit H5, ker naj bi bil nevemkolk boljši, ima pa tudi 18k večjo ceno. Jaz vem zaenkrat samo za eno razliko. H5 ima 7.2 (ali 7.5... ne vem čisto natančno) Mega pixlov, H2 pa 6.
Sentret ::
Glavna razlika je v displayu. H2 ima 2", H5 pa 3,5" diagonalo.
Pa H5 je v srebrni in črni barvi, H2 pa dobiš samo v srebrni. Tisto razliko v megapixlih pa itak ne opaziš.
Če ti finančno znese se ti sigurna izplača vzeti H5, zaradi displaya.
Pa H5 je v srebrni in črni barvi, H2 pa dobiš samo v srebrni. Tisto razliko v megapixlih pa itak ne opaziš.
Če ti finančno znese se ti sigurna izplača vzeti H5, zaradi displaya.
tilenn ::
Prebral sem zadnjih nekaj strani, pa nisem našel odgovora, na to kar me zanima..
Torej - kakšen digitalec bi se dalo dobiti za cca. 120.000 sit, kolikor je stal moj prejšnji Olympus c70, ki mi ga je nekdo splel (ukradel)?
Imel pa je komplet vse: tudi torbico in dodaten spomin 512 mb. Olympus c70 je imel 5x optični zoom, dodatni digitalni 4x (če se ne motim) in 7,1 megapikslov ločljivosti. Z njim sem bil zelo zadovoljen. Iščem kaj podobnega ali cenejšega, s podobnimi kvalitetami.
Hvala za odgovore.
Torej - kakšen digitalec bi se dalo dobiti za cca. 120.000 sit, kolikor je stal moj prejšnji Olympus c70, ki mi ga je nekdo splel (ukradel)?
Imel pa je komplet vse: tudi torbico in dodaten spomin 512 mb. Olympus c70 je imel 5x optični zoom, dodatni digitalni 4x (če se ne motim) in 7,1 megapikslov ločljivosti. Z njim sem bil zelo zadovoljen. Iščem kaj podobnega ali cenejšega, s podobnimi kvalitetami.
Hvala za odgovore.
tilenn ::
Kolikor sem uspel naštudirati, je glavna razlika med sony H5 in canon S3 v ločljivosti 7,2 proti 6,0 (kar verjetno kot neprofesionalec ne bom opazil, right?) in v digitalnem zoomu: 4x proti 24x. Cena je približno enaka, sony je malo dražji 5-10.000 sit.
Je morda še kakšna posebna razlika, ali sta oba super?
Drugo vprašanje pa je, ali se mi sploh splača še enkrat dati cca. 120-130.000 sit za digitalca - štejem se za malo bolj izobraženega, sicer pa navadnega uporabnika, ki se nekaj časa igra z nastavitvami, potem pa več ali manj uporablja le nekaj možnosti, odvisno od situacije, pa celo dve leti fotografskega krožka imam :). S prejšnjim fotoaparatom sem bil sicer zelo zadovoljen, žal še nisem dal nobene fotke razviti, toda na ekranu 19" lcd monitorja slike za ozadje izgledajo super.
Naj dam torej sedaj manj za digitalca (recimo okoli 100.000 sit ali še manj), bom opazil in čutil razliko ali ne?
Hvala za kakršen koli odgovor..
Je morda še kakšna posebna razlika, ali sta oba super?
Drugo vprašanje pa je, ali se mi sploh splača še enkrat dati cca. 120-130.000 sit za digitalca - štejem se za malo bolj izobraženega, sicer pa navadnega uporabnika, ki se nekaj časa igra z nastavitvami, potem pa več ali manj uporablja le nekaj možnosti, odvisno od situacije, pa celo dve leti fotografskega krožka imam :). S prejšnjim fotoaparatom sem bil sicer zelo zadovoljen, žal še nisem dal nobene fotke razviti, toda na ekranu 19" lcd monitorja slike za ozadje izgledajo super.
Naj dam torej sedaj manj za digitalca (recimo okoli 100.000 sit ali še manj), bom opazil in čutil razliko ali ne?
Hvala za kakršen koli odgovor..
H` ::
kupujem nov digitalni fotoaparat za pribljižno 100.000. kaj mi svetujete (poleg canona S3)?
so be it
Matej_K ::
Kaj je trenutno BestBuy za okoli 80-90 čukov?
Pa nočm velikeg fotoaparata kot so kakšni H2 in pa S2 in podobni...
Kot sem gledal mi Canon A700 največ ponuja za ta denar...ne gre se mi za preveč pixlov,mislim da je okoli 6mio čist dovolj...
V čem so Canonovi Ixusi toliko boljši od A serije,da imajo za enako ceno pol manjši zoom...
Sem pa bolj nagnjen k nakupu katerega koli Sonya(izkušnje) vendar me moti manjši zoom(3X), samo če mi poveste da je tisti 6X zoom pri A700 neuporaben..
Najlepša hvala!!
Pa nočm velikeg fotoaparata kot so kakšni H2 in pa S2 in podobni...
Kot sem gledal mi Canon A700 največ ponuja za ta denar...ne gre se mi za preveč pixlov,mislim da je okoli 6mio čist dovolj...
V čem so Canonovi Ixusi toliko boljši od A serije,da imajo za enako ceno pol manjši zoom...
Sem pa bolj nagnjen k nakupu katerega koli Sonya(izkušnje) vendar me moti manjši zoom(3X), samo če mi poveste da je tisti 6X zoom pri A700 neuporaben..
Najlepša hvala!!
... .. .
globoko grlo ::
panasonic ima enga z 10x zoomom in ni FZ5 oz. 7, je konkretno manjši, pa tudi za tako ceno, ampak se zdejlne ne spomnim točno modela
hudogriz ::
Tudi sam se zanimam za nakup takega fotoaparata, kot je omenil Matej_K. Zelo mi je všeč TZ1, ampak me motijo nočni primeri slik in šum na njih. Ali obstaja še kak model (druga znamka) podoben A700-ki in DMC-TZ1?
LP
LP
veteran ::
hudogriz, kar se šuma tiče, je eden boljših Fuji F10, ali njegov naslednik F30.
Je pa res, da imata 3x zoom, ampak glede šuma posekata vse kompakte. F30 celo na ISO 800 dela odlične slike. Odloči se, kaj je prioriteta, zoom ali slikanje v slabih svetlobnih pogojih. BTW, upoštevaj, da so tiste fotke na dpreview v labu s precej močno lampo, v realnosti imajo fotoaparati v slabih svetlobnih pogojih še več šuma.
MatejK, ixus-i so ultra-kompakti, imajo alu ohišje in litijeve akumulatorje, zato so dražji. Stvar lahko vtakneš v srajčni žep, serija A je pa preglomazna za kaj takega.
Je pa res, da imata 3x zoom, ampak glede šuma posekata vse kompakte. F30 celo na ISO 800 dela odlične slike. Odloči se, kaj je prioriteta, zoom ali slikanje v slabih svetlobnih pogojih. BTW, upoštevaj, da so tiste fotke na dpreview v labu s precej močno lampo, v realnosti imajo fotoaparati v slabih svetlobnih pogojih še več šuma.
MatejK, ixus-i so ultra-kompakti, imajo alu ohišje in litijeve akumulatorje, zato so dražji. Stvar lahko vtakneš v srajčni žep, serija A je pa preglomazna za kaj takega.
Matej_K ::
Kaj pa primerjava Sony W serija al pa Canon Ixus serija...?
Kaj je boljše...al sta si zlo podobna
Kaj je boljše...al sta si zlo podobna
... .. .
globoko grlo ::
imho bojo kompakti šele čez par let imeli manj šuma, oz. bodo sposobni delat kul fotke pri slabih svetlobnih pogojih
za po tem fotkat imaš fleš, za nočno fotkanje si pa nabav slr fotič z zelo dobro optiko
vsi kompakti itak popušijo v temi pri visokih ISOtih, tko da, če ti je zum kokr tok uporaben, vzem TZ1
jest osebno si pa ne predstavljam imeti foto brez 10 oz. 12 x zooma, sem se že preveč razvadil
za po tem fotkat imaš fleš, za nočno fotkanje si pa nabav slr fotič z zelo dobro optiko
vsi kompakti itak popušijo v temi pri visokih ISOtih, tko da, če ti je zum kokr tok uporaben, vzem TZ1
jest osebno si pa ne predstavljam imeti foto brez 10 oz. 12 x zooma, sem se že preveč razvadil
Na prejšnji strani sm zasledil nekaj o novih Canonih..je kaj na tem?
Nekaj več je znanega. canon naj bi konec tega meseca oz. v začetku naslednjega predstavil a640, ki naj bi imel 10mp in 4x optični zoom. OStalih podrobnosti še ni znanih. Verjetno bojo skupaj z a640 predstavili tudi a630 (verjetno z 8mp). Govori se, da naj bi oba imela podoben (nov) CCD senzor velikosti 2/3" (za primerjavo a620 iam sedaj 1/1.8") - torej le malenkost večji senzor. Kljub temu, da še ne poznamo vseh podrobnosti (recimo, če bosta nova modela imela IS), pa je jasna ena stvar - a640 recimo bo precej drag - sigurno čez 100k sit pri nas. Sicer so to nepotrjene informacije, ampak precej verjetne...
Moje mnenje: glede na to, da bosta nova digitalca iz A serije precej draga (vsaj na začetku) se verjetno nakup ne bo splačal, če res pri canonu ne dodajo kakšne bistvene novosti (recimo IS ali pa da bojo imeli novi senzorji bistveno manj šuma). PAč je a620 trenutno za 64k res odličen nakup.
Verjetno bolje počakati še teh 14 dni do 3 tedne, da se razkrijejo popolne specifikacije obeh in pridejo vn prvi testi.
Pri a700 je med drugim problem 6 kratni zoom, brez IS.
Poleg tega, da a700 uporablja manjši senzor, kot a620 (zato a700 dobi manj svetlobe) je tudi svetlobna jakost objektiva na polnem zoomu pri a700 (6X) je slabša od a620 pri 4kratnem zoomu. Posledice so, da znajo biti slike z a700 ob malo slabših svetlobnih pogojih zaradi dlje odprte zaslonke za zajem enako svetlobe razmazane. Sicer večino časa tega problema verjetno ne boš opazil ,sploh če imaš bolj mirno roko. Drug slabosti pri a700 so predolgo filanje fleša (slabost vseh digitalcev z samo dvema AA baterijama) in pa to, da nima vrtljivega LCD zaslona (proti A620 recimo)
Če hočeš malce več zooma se splača premisliti tudi o panasonicu tz1, ki ima kar 10 kratni optični zoom (z boljšo svetlobno jakostjo objektiva kot a700), ima IS (zelo dober!), stane pa le 5k več od a700. Tudi filmčke snema fenomenalne (wide screen 848 x 480/30fps z uporabo 10X optičnega zooma). Njegova slabost je predvsem veliko šuma pri višjih ISO nastavitvah.
Mogoče se splača iti v trgovino in malo potestirati oba (tz1 in a700). Tudi sam se bi težko odločil med tema dvema...
Poleg tega, da a700 uporablja manjši senzor, kot a620 (zato a700 dobi manj svetlobe) je tudi svetlobna jakost objektiva na polnem zoomu pri a700 (6X) je slabša od a620 pri 4kratnem zoomu. Posledice so, da znajo biti slike z a700 ob malo slabših svetlobnih pogojih zaradi dlje odprte zaslonke za zajem enako svetlobe razmazane. Sicer večino časa tega problema verjetno ne boš opazil ,sploh če imaš bolj mirno roko. Drug slabosti pri a700 so predolgo filanje fleša (slabost vseh digitalcev z samo dvema AA baterijama) in pa to, da nima vrtljivega LCD zaslona (proti A620 recimo)
Če hočeš malce več zooma se splača premisliti tudi o panasonicu tz1, ki ima kar 10 kratni optični zoom (z boljšo svetlobno jakostjo objektiva kot a700), ima IS (zelo dober!), stane pa le 5k več od a700. Tudi filmčke snema fenomenalne (wide screen 848 x 480/30fps z uporabo 10X optičnega zooma). Njegova slabost je predvsem veliko šuma pri višjih ISO nastavitvah.
Mogoče se splača iti v trgovino in malo potestirati oba (tz1 in a700). Tudi sam se bi težko odločil med tema dvema...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
LapD ::
Vidiš danes sem se malo igral v trgovini z a700 pa mam mešane občutke. Ta Panasonic zgleda zlo fajn bo treba še tega počekirat. Sploh so mi všeč zmožnosti filmčkov. Aja še uprašanje glede Ixusov..je na njih še kaj razen to da so zelo majhni in tanki?
Danes sem dobila Sony-ja DSC-H2. Prvi vtisi so zelo dobri. Po 27. avgustu lahko kaj več povem, ko bom prišla z morja. (Ga bom tam temeljito izprobala!)
Gogo ::
No ja tale panasonic tz1 mi je bil, poudarjam bil, všeč dokler nisem prebral tole: testič TZ1.
Še posebej preberite tole:
Citiram: The TZ1 is one of those cameras that positively encourages you to take pictures, to experiment, to try different framing and viewpoints, and the lightning-quick focus and simple operation make it a surprisingly nimble operator too. It is all the more disappointing then, that the overall package is let down by it's sensor. By only using the middle bit of the 6.3MP CCD in the TZ1, the lens is kept small, and the camera more compact, but you end up with a very small 5MP sensor indeed, and that has some serious ramifications. Heavy noise and even heavier noise reduction mean I personally wouldn't risk using it at anything over ISO 100, and even then you're losing some low contrast detail to NR. You can see noise it you look closely at even ISO 80, though this is usually masked by the fairly high contrast and is unlikely to mar standard sized prints. Konec citata.
Tako da bi bil Canon A700 ali pa A620 boljši.
Je kaj novic o izboljšavi A700, ki me maltra zelo, zelo?
Še posebej preberite tole:
Citiram: The TZ1 is one of those cameras that positively encourages you to take pictures, to experiment, to try different framing and viewpoints, and the lightning-quick focus and simple operation make it a surprisingly nimble operator too. It is all the more disappointing then, that the overall package is let down by it's sensor. By only using the middle bit of the 6.3MP CCD in the TZ1, the lens is kept small, and the camera more compact, but you end up with a very small 5MP sensor indeed, and that has some serious ramifications. Heavy noise and even heavier noise reduction mean I personally wouldn't risk using it at anything over ISO 100, and even then you're losing some low contrast detail to NR. You can see noise it you look closely at even ISO 80, though this is usually masked by the fairly high contrast and is unlikely to mar standard sized prints. Konec citata.
Tako da bi bil Canon A700 ali pa A620 boljši.
Je kaj novic o izboljšavi A700, ki me maltra zelo, zelo?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Sm najdu tud jst še neki drugi opisov kjer zelo kritizarjo kvaliteto slike TZ1. Mi je pa postal zanimiv tudi Pentax Optio T10 in pa Fuji finepix F11 ampak imata oba le 3x zoom. Verjetno bom šel kar za a700
T3hfr3@k ::
Mene zanima kateri Sonyev model je najmanjši, ali vsaj zelo majhen da je praktičen pa da ma dost dobre lastnosti?
Hvala!
Hvala!
koyotee ::
Dr_M: Z1 še laufa?
fleshy waves at Looney
fleshy waves at Looney
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Dr_M ::
koyotee: Z2
ja, ceprov deluje ze rahlo zmatrano, se vedno dela brez napake. je pa razmeroma veliko v uporabi. tut ob ksni motokros stezi
ja, ceprov deluje ze rahlo zmatrano, se vedno dela brez napake. je pa razmeroma veliko v uporabi. tut ob ksni motokros stezi
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Canon je naznanil prihod 3eh novih kompaktnih digitalcev:
Poleg tega pa bo izdal še nov DLSR: EOS 400D.
Podrobnosti bojo znane jutri
Poleg tega pa bo izdal še nov DLSR: EOS 400D.
Podrobnosti bojo znane jutri
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Jst sm naroču a700 jutr ga dobim. Če pa nova generacija nebo predraga pa še zmer lahko zamenjam..So znane kakšne specifikacije?
Razen tistih, ki sem jih zgoraj napisal (torej, da bo imel a640 10mp, 4x optični) bodo podrobne specifikacije znane jutri!
koyotee ::
my mistake
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Dr_M ::
mnja...jest mislm, da se bodo zacel pojavljat problemi s temi mnogomegapixel senzorji. njihova velikost ostaja enaka, pike se manjsajo, njihovo stevilo vedno vecje, objektivi pa se vedno slabi.
in to sigurno ne upliva blagodejno na kvaliteto slik.
in to sigurno ne upliva blagodejno na kvaliteto slik.
The reason why most of society hates conservatives and
Torej novi Canoni:
PowerShot A710 IS :
* 7.1 effective Megapixel CCD
* F2.8-4.8, 6X optical zoom lens, equivalent to 35 - 210 mm
* Optical image stabilization
* 2.5" (non-rotating) LCD display
* Full manual controls
* New "Safety Zoom" feature lets you use digital zoom without reducing image quality
* Movie mode seems to be improved (longer recording times)
* Uses SD, SDHC, and MMC memory cards; 16MB card included
* Optional conversion lenses
* Uses two AA batteries
* Ships in October for $399
- PowerShot A630 [specs to come]
* 8.0 effective Megapixel CCD
* F2.8-4.1, 4X optical zoom lens, equivalent to 35 - 140 mm
* 2.5" rotating LCD display
* Full manual controls
* Same Safety Flash, movie mode improvements as the A710
* Uses two AA batteries
* Ships in October for $299
-PowerShot A640PowerShot A640 [specs to come] - changes:
* 10.0 effective Megapixel CCD
* Black-colored body
* Priced at $399
PowerShot A710 IS :
* 7.1 effective Megapixel CCD
* F2.8-4.8, 6X optical zoom lens, equivalent to 35 - 210 mm
* Optical image stabilization
* 2.5" (non-rotating) LCD display
* Full manual controls
* New "Safety Zoom" feature lets you use digital zoom without reducing image quality
* Movie mode seems to be improved (longer recording times)
* Uses two AA batteries
* Ships in October for $399
- PowerShot A630 [specs to come]
* 8.0 effective Megapixel CCD
* F2.8-4.1, 4X optical zoom lens, equivalent to 35 - 140 mm
* 2.5" rotating LCD display
* Full manual controls
* Same Safety Flash, movie mode improvements as the A710
* Uses two AA batteries
* Ships in October for $299
-PowerShot A640PowerShot A640 [specs to come] - changes:
* 10.0 effective Megapixel CCD
* Black-colored body
* Priced at $399
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
hm pr 710 ne vidm dost napredka proti 700. Pixli so itak sam šminka. Druga dva pa 4x zoom..ill stick to a700
Torej glavne novosti:
Prehod na samo dve baterije pri a630 in še vedno štiri v a640, dosti večji 2.5" vrtljivi LCD pri A630/a640, in seveda več mp. Zanimiva je tudi cena, ki ni tako pretirana in je enaka a610 in a620 ob prdstavitvi.
Kar se tiče A710 IS je napredek proti a700 v:
+1mp
IS (!)
končno so uvedli smart zoom, ki ko ne slikaš na polni resoluciji doda zoom (no pri canonu temu rečejo Safety Zoom). Precej bolj uporabno, kot pa digitalni zoom.
No jaz mislim, da se A710 IS veliko bolj splača, kot pa a700 ( in to samo zaradi IS). OStale stvari so še samo bonus. Tudi cena ne bi smela biti pretirano višja - verejtno pod 90 jurjev. IS zna pri 6X zoomu prekleto prav priti.
Tudi sm se bom verjetno odločil med a620, a630 in a710IS. A640 je zame predrag za to kar ponuja + verjetno je 10mp za nek 1/1,8" senzor res malo preveč...
Cena za a630 zna biti lepo okoli 70k, kar je čisto sprejemljivo, glede na to, kaj dobiš...
Prehod na samo dve baterije pri a630 in še vedno štiri v a640, dosti večji 2.5" vrtljivi LCD pri A630/a640, in seveda več mp. Zanimiva je tudi cena, ki ni tako pretirana in je enaka a610 in a620 ob prdstavitvi.
Kar se tiče A710 IS je napredek proti a700 v:
+1mp
IS (!)
končno so uvedli smart zoom, ki ko ne slikaš na polni resoluciji doda zoom (no pri canonu temu rečejo Safety Zoom). Precej bolj uporabno, kot pa digitalni zoom.
No jaz mislim, da se A710 IS veliko bolj splača, kot pa a700 ( in to samo zaradi IS). OStale stvari so še samo bonus. Tudi cena ne bi smela biti pretirano višja - verejtno pod 90 jurjev. IS zna pri 6X zoomu prekleto prav priti.
Tudi sm se bom verjetno odločil med a620, a630 in a710IS. A640 je zame predrag za to kar ponuja + verjetno je 10mp za nek 1/1,8" senzor res malo preveč...
Cena za a630 zna biti lepo okoli 70k, kar je čisto sprejemljivo, glede na to, kaj dobiš...
Zgodovina sprememb…
Pri nas verjetno šele čez 2 meseca, mogoče kakšen teden prej. Enako je bilo lani z A610/a620, ki sta bila predstavljena 21 avgusta, k nam sta prišla pa sredi oktobra...
Zgodovina sprememb…
hudogriz ::
Heh, jaz sem pa kar DMC-TZ1 naroču, dobim jutri. Vam povem kakšen je, ko pridem iz dopusta z njim
LP Hudogriz.
LP Hudogriz.