» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
46 / 135
»»

promocija ::

Kaj pa mislite o temle ? canon Ni to neki high izdelek, za občasno fotografiranje, osebno ne potrebujem več. Cena je 30k. Je vreden svojega denarja ?
lp
ni podpisa

RenatoD ::

Super Sonic:

Kolko sem videl tvoja sporočila o fotoaparatih, vidim da si majster, tako, da ne zastopim, zakaj si se tako začudil nad besedama "navadne lajbeke". Nič sramotnega, mislil sem na navadne ljudi, ki jim je fotografija hobi ob rojstnih dneh in dopustih. Test napisan v superlativih ne koristi nobenemu.

Boljši aparati se kupujejo samo ohišja in nato sledi nakup še ostale opreme, ki pa je precej zasoljena v kolikor to ne potrebuješ vsaj v polprofi sferi. Originalni dodatki stanejo od 300 - 1200€ po objektivu. Seveda se da nabaviti tudi ceneje, če ni original. Koliko od vas je pripravljena za filter odšteti 35.000 SIT? Verjetno bolj malo. Ohišje aparata + fleš + 2x objektiv (1x objektiv 18-55 in drugi 75-300) + filter + ribje oko (ni nujno nabaviti) in je rezultat 700.000 SIT!

kody:

Popolnoma se strinjam s teboj. Kakor koli bo tehnika napredovala, bo še vedno človek tisti, ki bo upravljal z njo.

OK...ne bom več smetil te teme. Imejte se in prijetne urice ob fotografiranju!

dex22 ::

Po dolgem premisleku in raziskavi trga sem se odločil za nakup digitalca Sony DSC - W30.Prvi vtis ko sem ga dobil v roke je bil zelo pozitiven.Majhen fotkič, lepo paše v roke, kvalitetno izdelan.Po polnenju baterije sem ga vklopil in pričel spoznavati meni in ostale funkcije.Meni zelo enostaven tako da nimaš kaj zgrešit, nastavitev tudi dovolj za povprečnega do malo bolj zahtevnega uporabnika.Za probo naredil par fotk ter jih prenesel na računalnik kjer sem bil zelo začuden nad kvaliteto slik.Namreč kvaliteta je vrhunska vsaj zame.Torej fotoaprat zelo priporočam tistim ki si želijo majhen fotoaprat za v žep ter je nekje v srednjem cenovnem razredu ter si želijo kvalitetnih slik ter enostavnega menija z dovolj dodatnimi nastavitvami.CENA : 50.000 sit pri švercarju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dex22 ()

sid911 ::

Uhh..spet jaz in moji problemi... Še kar kolebam med S600 in A530. S600 ima več megapixlov, (baje) dela hitreje od A530 A530 pa ima 4x zoom (večji zoom bi mi prav prišel), cenejše pomnilniške kartice ter več možnosti ročnih nastavitev (pri sonyju pogrešam tisti kolešček z načini slikanja). Kot sem gledal na Steve's ima Sony precej lepše slike, res pa je da nislo slikane pod enakimi pogoji.
Evo primerjave:
Canon:

Sony:

In še ena:
Canon:

Sony:

V glavnem..pojma nimam katerega naj vzamem.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

Gundolf ::

Sid911, po telih slikah sodeč je Sony daleč boljši od Cannona. Recimo pogledaš sliki na 100% in primerjaš ostrino in kontrast. No, skoraj ne moreš primerjat. In razmere nimajo nič pri tem, so bile enake pri obeh.

e-marko ::

Kaj bi bil najboljši nadomestek za Canon PowerShot A80? Rabil bi namreč nekaj podobnega.
Vrtljivi ekranček je skoraj nuja. Prav tako možnost ogleda posnetkov na TV-ju.
Seveda čim ceneje... ;)

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Spet jaz...

Zanima me še kako je s temi pomnilniškimi karticami secure digital (SD). V raznih paketih so namreč lahko različne.
Npr.:
Secure Digital (SD) card ATP 60x 512 MB, Torbica Vanguard Ibiza 7, Polnilec baterij Hahnel PowerStation TC Compact [2000] + 4 x NiMh baterije (2000 mAh) = tale paket je za okoli 1000 sit dražji od paketa, ki vsebuje namesto te SD kartice Secure Digital (SD™) Card Sandisk Ultra2 1 GB kartico.
Čepravje večja kapaciteta, je ceneje? Ali je to zaradi različne hitrosti zapisovanja na kartico ali kaj? Kaj pomenije te številke pei karticah, npr. 60X in podobno? Kaj naj pri tem pazim? Hvala za info.

LP

Mati ::

po prebiranju teme, sem se odločil za nakup DSC-S600 + 512MB kartica + torbica za 55.000 SIT.
Upam, da mi bo všeč, bom pa jutri napisal prve vtise o fotkiču. Sicer mi je bil bolj všeč DSC-W30, vendar mi ni za plačevat 10.000 SIT več zaradi nove oblike.

_marko ::

Se splača dat 10 jurjev več za fotoaparat, ki ima namesto 2"(5,1cm) diagonalo LCDja 2,5"(6,35cm)?
Gre za sonijev model W30 vs W50.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

veteran ::

Mati, W30+512M+torbica = 60k (na mimovrste). Razlike je 5 jurjev, ne 10. :)

_marko, razlika W30/W50 je še v tem, da ima w50 ima kovinsko ohišje. Komplet s 512M in torbico je 73k, torej je razlike celih 13k. IMHO se ne splača. No, stvar okusa (in globine denarnice). :)

So pa tile fotkiči prav simpatični, tole bi že lahko nosil v žepu.

sid911 ::

Odločil sem se za A530. Zakaj? S600 mi nikakor ni ugajal zaradi svoje oblike. Sem pač raje izbral Canona, ki je kot zanalaš v mojo roko. pa 1GB kartico. Ko ju dobim poročam o rezultatih ter o tem ali je dober nakup bil.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Mene pa zanima, če gre v Canona A 430, 1GB kartica? Cena za 512mb je 5k, za 1 GB pa 8k , tk da bi rajš vzel večjo kartico pa me skrbi, če bo funkcioniralo na tem fotkarju, ki ni med najzmogljivejšimi! ;)
LP
ni podpisa

Zgodovina sprememb…

veteran hvala na informaciji. Sem preklical še pravi čas naročilo in se določil za W30 pri mimovrste. Imajo res neverjetno ceno napram trgovinam v MB.
No ko dobim aparat, poročam.

dex22 ::

Mati par strani nazaj maš moj osebni reivew tega fotoaparata.Sam ga imam približno 2 tedna in sem zelo zadovoljen.Ta fotkič je res hud za to ceno.pa še majhen je.

Saj sem tvoje poročilo že pred nakupom prebral, vendar mi je bilo tistih 10 - 14.000 SIT razlike v trgovinah preveč samo zaradi oblike.
Ko pa je veteran napisal, da imajo komplet W30+512MB+torba za 60 čukov v mimovrste pa sem takoj zagrabil!

Načeloma bom fotkič uporabljal predvsem priložnostno. Morje, zabave,.... tako da mislim da je fotkič več kot dovolj dober zame.

Hvala vseeno.

Jaz si grem tud v kratkem po njega. Edino nevem še katerega od tehd dveh bi vzel(w30 vs w50).
So te pomnilniške kartice dovolj hitre za npr snemanje videja? (mišljene so te v akcijah)

dulem ::

Ogledan imam fotoaparat Canon IXUS 65. Ali je vreden tega denarja (okoli 87000 sit). Pritegnil me je predvsem zaradi velikega LCDja in majhnih dimenzij.
Ali mi priporočate kakega drugega v tem rangu.

LP Dušan

mtosev ::

Kaj kupiti za 40k? Po možnosti z 128 mb kartico.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev, v Akvoniju Link (trgovina v Šentjurju pri Celju, ) majo trenutno na akciji Canona A 430 z 512mb kartico za 40k.
Osebno imam A 420 pa je za moje potrebe čisto dovolj. Če si pa zahtevnejši uporabnik fotkarjev potem pa sam veš da je treba pogledat v kak višji rang ;)
LP
ni podpisa

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

A so slike kvalitetne?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Super Sonic ::

Slike so ok oz. so zanič.

Ok pa zato, ker je fotoaparat 40k.

Drugač pa še mal poglej naokoli za kakšnega Sonyija oz. Olympusa. Za 40k boš že kaj našel.

p.s.
Al pa tud ne >:D .
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

mtosev, vse je odvisno zakaj boš uporablal fotoaparat?! Če veliko slikaš, potrebuješ dobre slike in veliko pripomočkov...potem ti priporočam nakup boljšega fotkarja.
Če pa potrebuješ fotkar za občasno slikanje, nisi prezahteven uporabnik in ti je važno tudi preprosto uporabljanje brez velikiega znanja in nastavitev, potem pa to ne bi smel biti slab nakup.
Je pa tako kot je že rekel uporabnik pred mano, poglej tudi malo Sony, Olympus....Osebno sem ti priporočil Canona, ker ima zraven 512 mb kartico, ki si želel da jo ima. Lahko si pa tudi pogledaš v raznih spletnih trgovinah prodajajo fokarje v kompletu (digitalc+kartica+polnilec)
LP
ni podpisa

Simonx ::

Canon je tak zakon!
Sony v digitalcih ni preveč dober,so pa zato precej boljše kamere!

Taka posplošitev je neprimerna in precej neresnična.

Je ta pomnilniška kartica dovolj hitra za zejemanje videa pri 640*480 30fps?

Memory Stick PRO Duo kartica SanDisk 512MB ... va akciji za sony w-30

ali potrebujem tole: Memory Stick PRO Duo kartica SanDisk UltraII 512MB

hvala
lp

SavoS ::

@_marko...Če želiš 30 slik na sekundo, ti raje priporočam ULTRA II kartico, pa seveda raje vzemi velikosti 1Gb, ker tistih 512, sploh če boš snemal filme na fine, ti bo zelo hiro zmanjkalo kartice.... res da je cena še enkrat večja, samo lahko narediš še enkrat več slik in še enkrat večjo dolžino filma..... sicer so pa cene SONY MemoryStick-om fajn padle, saj že navadno 1Gb kartico celo firme sony dobiš za 15k sit Tukajle, neklaj jih imajo tudi TUKAJ, ali pa TUDI TUKAJ

@Simonx.... kaj praviš na to... Mercedes je bolj tak tak.... bojši je BMW......... z obema se pa lahko pelješ..... torej Simonx.... ne govori na pamet...... svoja mnenja dokaži z linki ali kakšnimi testi....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

veteran ::

Glede Sandisk Pro Duo; na steves-digicams.com piše, da Sony W30 kuri 1,3 MB/s (640x480 fine), sony pa pravi "MPEG VX Fine Requires Memory Stick PRO Duo™ media". In ker je Sandisk Pro Duo 512 celo hitrejša od Sony kartice, bo torej dovolj hitra.

IMHO so pri teh kompaktih razne Ultra (9MB/s) in Extreme (18MB/s) kartice razmetavanje denarja, ker je fotoaparat prepočasen in enostavno ne zmore take hitrosti.

Da še jaz opišem svojo težavico. Prejšnji teden sem naročil prek mimovrste Sony W30 + scandisk 512MB + torbica, kot je predlagal veteran in zadevo takoj plačal.
Takoj sem dobil mail, da so prejeli naročilo in da bo dobava enkrat med 24.4 - 1.5.

Danes pa dobim sledeče sporočilo:

Žal vas obveščamo, da odprema vašega naročila še ni možna, saj naslednji artikli še niso na zalogi:
1 x Memory Stick PRO Duo kartica SanDisk 512MB
predvidena dobava: ni znana

Najprej sem mislil, da je šele vendar ko pokličem tja dejansko frajerji ne vedo kdaj dobim svoj plačan fortoaparat. Imate kakšne predloge? Ali lahko zahtevam 1GB kartico namesto 512MB?

Kaj mi je storiti? Ali mi fotoaparat ni namenjen in naj obdržim svojo staro Toshibo PDR-M5? ;((

K0K0 ::

A se splača dodat 7k in kupit canona A620 namesto A610?

MarkoMan ::

Mene tudi zanima kaj se je zgodilo tz a610? Ko sem bral par mescev nazaj ste samo o tem pisali, ko pa zdej berem pa je v ospredju a530, razni sonyji.... Zakaj?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

W-30 je kul aparat. Lepe slike, vse dela ok. Le pri snemanju videa ne deluje zoom. Nevem zakaj ga Sony ni vključil.

Drugače pa je Pro Duo kartica dovolj hitra za snemanje na max kakovosti.

unkn0wn ::

Kaj pravte kter aparat bi bil bolš če bom menju W5 za:

Canona A620
Canona A700
oz. Panasonica DMC-FX01

Dost mi jih je priporočal panasonica. kaaj pravte vi?

Panasonic Lumix DMC-TZ1 pozna kdo?
Sem videl reklamo po tv-ju in malo pobrskal.
10x optični zoom in image stabilizator sta mi najprej padla v oči. :) Potem pa sem videl Lithium-Ion baterija... Kako se te kaj obnesejo?
http://www.slo-foto.net/fotoaparati/Pan...

Če se komu da pogledati in mogoče kaj pokomentirati.
Hvala.

LP

kody ::

Zgleda zelo zanimivo....
je tudi pri meni v ozjem izboru.....
Samo se ni testov na netu, glede optike ti ni treba skrbeti...Leica naredi svoje, stabilizacija slike tudi ok, video mode je prav mega - glede na sample....
ce se ne mudi pocakaj na teste.....
na mixi.tv je cena 85k sit

panasonic tz1
mnenja o panasonicu tz1

kaj pravte?

DMC-TZ1 al DMC-FX01 ?:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: unkn0wn ()

:roketa> ::

Panasonic Lumix DMC-TZ1 je dobitnik nagrade TIPA med superzoom aparati za leto 2006. Se pravi je zagotovo dober aparat. Poleg tega se ga da nosit v žepu, kar je po mojem velik +.

ahm tipa super zoom že, kaj pa kakovost slike pa to ?:D znotraj prostora...

Ufi ::

Zivijo,
Jaz bi pa rad kupil polnilec za baterije pa ne vem tocno kerega. Mam pa dva v mislih
http://www.enaa.com/
in
HGspot (polnilec Sanyo s sifro 15722)
( Punjač za baterije + 4 NiMh baterije 2500mAh, SANYO, brzi, 1 h (MQHO1)

Polnilec in baterije pa rabim za Canon S2 IS fotoaparat.

Hvala za pomoc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ufi ()

GP Powerbank je ok, glede Sanyo pa ti nebi znal pomagat.

Jaz bi vzel powerbank.

sebaz ::

Zanima me primerjava Canon IXUS 800 in Lumix DMC-LX1. Oba ustrezata (skoraj) vsem mojim željam. Sta majhna, solidne fotke, dost točk, nekaj zooma, stabilizator slike.

Na Canonovi predstavitvi v Comtronu mi je zadnjič možakar razložil, da prihaja v Slovenijo Canon IXUS 800 (tam ga niso imeli). Pobrskal sem po netu in videl, da ga nekaj naših spletnih prodajaln že ponuja. Naj bi bil še malo boljši ob IXUS 60 in prvi IXUS s stabilizatorjem slike.

Ima kdo kakšne izkušnje z nastavitvami časov (ekpozicije) pri IXUS-ih? Iz podatkov na netu namreč ne morem razbrati, ali ima možnost ročnih nastavitev ekspozicije ali ne. Na prej omenjeni predstavitvi sem slišal, da IXUS-i nimajo 'manual mode'. Nastaviš lahko le občutljivost. Pri podatkih za IXUS 800 med drugim piše:

Modes: Auto, Manual, Digital Macro, Portrait, Night Snapshot, Stitch Assist, Movie, Special Scene (Foliage, Snow, Beach, Fireworks, Underwater, Indoor, Kids & Pets, Color Accent, Color Swap)

Speed: 15 – 1/1,600 sec (Shutter speeds of 1 sec. and more, available in Long Shutter Mode only. Shutter speeds of 1.3 sec. and more operate with noise reduction).

Jaz nisem dost brihten, da bi to razumel. Enako namreč piše pri IXUS 60, ki sem ga imel v rokah in s prodajalcen nisva našla ročnih nastavitev ekspozicij. Trgovci v večini trgovin pa itak nimajo pojma. Zadnjič so me poskusili v Big bangu prepričati v marsikaj neresničnega o IXUS-ih.

Nekako se zdi, da je Panasonic boljši. O Canonu sem se že poučil, o Panasonicu pa nimam pojma. Komentarji zaželjeni.

Par linkov:
http://www.canon-europe.com/For_Home/Pr...
http://www.e-fotografija.com/artman/pub...

egomez ::

@Mati:
Kaj si že dobil fotoaparat, ali še vedno nimajo kartice. Tudi jaz se ogrevam za nakup Sony-a DSC-W30.
Si zadovoljen z nakupom?

Korenchek ::

Kaj menite o tem kompletu (čisto spodaj, Canon A430 + kartica SD 512 MB + polnilec + torbica)
Ali je to prava izbira (v tem cenovnem razredu)? Na razpolago imam okrog 45.000 SIT. Prosim za mnenja (in boljše predloge).
For those about to rock - we salute you!

kixs ::

Ker nameravam kupiti tale aparatek:

Casio Exilim EX-S600

Info na Casio Webu

Me zanima ali ima kdo kaj proti? Oz. kaj bi bila boljsa alternativa!?

Prioriteta:

- majhnost
- dober video zajem
- najraje AA baterije (ampak teh noben novejsi ne uporablja vec)
- ostalo ni tako pomembno (standarne opcije: 3x opt. zoom, itd)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Fotoaparat sem dobil v petek, hvalabogu.

Prvi vtisi zelo dobri. Slike zelo lepe, enostavna uporaba, priročna oblika aparata...,kar me pa najbolj fascinira je pa, da do danes še nisem rabil napolniti baterije in je še vedno skoraj polna.
Neverjetno. Občutek imam, kot da imam baterijo iz obogatenega Urana :)) .
Sem se malo pozanimal okrog in baje Sony-jevi aparati resnično delujejo 2 - 3x dlje, kot kakšen Canon ali kaj pdobnega.

Egomez: če nisi nek profi fotograf boš po moje zelo navdušen nad aparatom. Nimam pa reference, da bi ga primerjal s čim drugim, le s svojim starim Toshibinim PDR, vendar tisti je za v muzej, tako da primerjava nebi bila umestna.Po moje je za 67kSit trenutno najbolje kar tržišče ponuja.

Dr_M ::

jest bi panasonica definitivno zbral pred canonom in soyem.

ta vikend sm mal sliku v precej katastrofalnih pogojih s fz30, sicer ksnih cudezev ni za pricakovat, ampak noben sony ne pride temu foticu niti pod razno blizu, za canona bi mogu pa dat vsaj 2x tok kesa. pa verjetn se kej vec.

mogoce edini minus pri panasonic fotoaparatih je liion baterija, pa ne zato, ker bi mal zdrzala, ampak tezko jih je dobit, pa precej drage so. edit ce se misls jebat po tujini...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

martinjaka ::

zanima me kateri SLR digitalni aparat (telo) kupiti za cca. 100k
pripravljen sem dati nekako do 150
sam prisegam na olimpus in nikon, zanima me pa kaj vi svetujete
-

egomez ::

Sem kupil Sony-a DSC-W30. Danes sem ga malo testiral, pa sem kar zadovoljen z njim. Ustreza mi predvsem ker je majhen, slike so kar kvalitetne za tak majhen aparat, menuji so pregledni...
Pogrešam pa boljšo kotno ločljivost na LCD-ju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: egomez ()

LCD na soncu tudi ni nevem kako briljanten.

apclone ::

Zdravo.

Ravno se odlocam za nakup novega digitalnega fotoaparata. Gledal sem z tega Konica Minolta Dimage Z3. Zanima me ce je ta fotoaparat vreden svojega denarja in ali za ta denar dobim kaj boljsega.
Zazeljeno je da ima fotoaparat cim vecji opticni zoom.

Hvala za odgovore.

RC14 ::

Mene pa zanima , kako se kaj obnese Panasonic DMC-LZ3 (naslednjik LZ2). Testov o tem aparatu ne najdem, so pa testi o LZ2 in po testih sodeč je zelo dober aparat, ima 6X optični zoom v majhnem ohišju, zelo lepe in ostre slike, AF assist lamp , filmčki 640x480 (LZ3).....In niti drag ni. Mislim da okol 55k.
Me pa nekaj najbolj zanima glede tega aparata, glede kvalitete me ne skrbi, me pa zanima kako je glede filmčkov, ali ima možnost zoomiranja med snemanjem in kako se obnese to, ko ima MOV quicktime format filmčkov?. Je možno te filmčke gledat na bsplayerju, windowsmedia playerju..., Sprašujem zato, ker sem že imel dostikrat probleme z temi MOV formati, in sem rabil posebej quicktime program za to. Kar pa zame ni uporabno.

Hvala za odgovore.

Lp
««
46 / 135
»»