» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
47 / 133
»»

pako ::

To je zelo dober aparat...če koga zanima kako izgledajo slike mu jih lahko pošljem.....

Racko ::

Kupujem novega digitalca v cenovnem rangu 40-60 tisočakov. Gledal sem že Canona A530 in je kandidat za nakup. Je morda kakšen drug digitalec cenejši in boljši? Kaj mislite o nakupu tega?

carlito149 ::

A530 ima sodelavec in je zame zelo slab fotoaparat.Slike so neostre, fleš pa je tok premočen da vedno preveč osvetli, tud če se umakneš dalje.Še moj star sony dela bolše fotke, pa je bil pred več kot dvemi leti 60k.Tko da poglej kaj drugega-to je sam moje mnenje.Sicer pa v tem cenovnem rangu ni za pričakovati kaj več.

stormlord ::

Pako, kolk pa kej baterije zdržijo oz.kolko slik narediš s tem Panasonic DMC-LZ3?

RC14 ::

pako:

poglej ZS.

lp

Kaj pa kakšen vsaj zame legendarni Sony P93? Ga sploh še prodajajo? Vem, da dela odlične slike.

carota ::

Ima kdo izkušnje z Olympus FE-130?

Hvala!

Korenchek ::

Zanima me aparat SONY DSC-W30

Kakšen je v primerjavi s Canon A530? (prej sem nameraval kupiti tega, potem sem pa opazil ponudbo: Sony DSC-W30 komplet

Kakšen ima široki kot v primerjavi z drugimi (Canon A530)
Je za to ceno še kakšen kvalitetnejši fotoaparat?
Njabrž ga bom velikokrat nosil v žepu - je dovolj majhen, močno grajen za v žep?
Kakšna je razlika med DSC-W30 in DSC-W40 (poleg barve)?

Upam da mi bo kdo znal odgovoriti in pomagati pri nakupu.
Hvala in LP!
For those about to rock - we salute you!

Zgodovina sprememb…

Sicer ne vem, kako se obnese Canon A530, ampak sem pred parimi dnevi kupil omenjenega Sonya. Je odličen, majhen, baterija zdrži dolgo. Slike so odlične za ta denar, zato ti priporočam nakup. Fotke si lahko pogledas na blogu, link je v podpisu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Racko ()

Hvala, sem si pogledal.
Ve kdo, kakšen je v primerjavi s canonom (a530)? Hvala.

HyperGL ::

fantje in dekleta... eno precej zahtevno vprašanje!

zadnje štiri mesece nisem nič spremljal področje digitalne fotografije ker je bilo preveč za delat in podobno... zdej pa je moj G2 šel v pokoj... in delo še vedno kliče...

torej... kdo mi lahko svetuje med temi tremi fotoaparati:

CANON 30D (340.000sit)
CANON 20D (360.000sit)
NIKON 70Ds (300.000sit)

cene so približne... zanima me pa zakaj je 20D še vedno dražja napram 30D... čeprav je 30D le fizična izboljšava modela 20D...?!?
je že imel kdo možnost preizkusiti vsaj enega od teh fotoaparatov?

TNX

MajorM ::

Živjo!
Zanimam se za nakup digitalnega fotoaparata.

Nekako kolebam med Canon A620 in Canon A700.
Hja. 620ka mi nakak boljš v roko paše, ima vrtljiv LCD in 4 AA baterije.
700ka je pa manjši, ima večji LCD, ki je fiksen (ali je to plus al minus se ne morem odločit) je pa "samo" na dve AA baterije (je pa posledično lažji), pa še večji zoom ma kot 620ka.

A je kdo že lastnik aterega od omenjenih, da mi pove svoje mnenje o aparatih?

P.S.: Zanima me tudi kako je s flešem na A700 ker sem prebral nekje da je lahko polnjenje fleša pri slabših baterijah mučno dolgo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MajorM ()

AtaStrumf ::

2 batariji = mučno dolgo polnenje flesha

Sem ravno dons mal sprobaval A530 in je super fotkič, edin problem je da ga je Canon potisnil v nižji razred, kot je bil svoj čas A510, ki ga imam sam, saj se vidi, da je ohišje bolj ceneno, SD kartica in baterije so za istimi vrati, ni T in A načina (samo P in M) filmčki so sicer 640x480 in neomejeni (do 1 GB) ampak pri patetičnih 10 FPS (v specifikacijah sicer piše da tudi 20, ampak jaz tega nisem našel za nastavt). Je pa A530 občutno hitrejši od A510 (zahvaljujoč Digic II), slike so super, edin ohišje je bolj plastik fantastik pa filmčki bolj za silo (zoom med snemanjem je možen do 2x a se mi zdi da je digitalen, ostri in prilagaja osvetlitve vmes ne) in seveda počaaaseeen flesh (2AA bateriji). Jaz bi mu dal 3.5/5.

Mirč ::

imam eno vprasanje,kaj je boljsi nakup oz.kaj se bolj splača.
ixus 400 rabljen ca.1,5leto cena 30-35k
ali
novi
Canon A420
Olympus FE130
Canon A510
Sony DSCS60
Nikon COOLPIX4600L
tu so giblejo cene od 30k do 40k.
lp

kurjač ::

MajorM
Na uporabi imam Canon A700. Fleš se polni 4-5 sekund, če pa so baterije iztrošene pa prištej še kakšno sekundo.
Z vrtljivim LCD-jem lahko naletiš na težave kot z preklopnimi telefoni. Danes je vse več aparatov z vgrajeno baterijo in ti so občutno lažji. Tisti, ki imajo po 4 AA baterije pa počasi izginjajo iz tržišča.

LP

MajorM ::

@kurjač

Hehe. "Prepozno". Sem že nabavil A700-tko (danes dobil). Bom poročal kako se kaj obnese.
Sem nekako kar vesel ker je manjši od A620. Mislim, da me dolgo polnjenje fleša ne bo preveč motilo ker naš dosedanji aparat (analogni) je verjetno rekorder v poljnenju fleša (v negativnem smislu).

Negibljivost LCD me tudi ne moti toliko, ker manj kot je gibljivih delov manj se lahko pokvari. Je pa vertjetno res da pride kdaj gibljiv ekran prav.

Verjetno se bo treba navadit, da ko spravim fotoaparat v torbico, da ga prklopim v "predvajanje" ker če je nastavljen na "snemanje" in se slučajno v torbici pritisne tipka ON, pol po moje sledi tisti znani E18. Pri "predvajanju" se objektiv ne odpre.

no,kaj je boljse
ixus rablen
ali ostali novi ,ki so po 30-40k
lp

kako se kaj obnese sony dsc-s40 je nekam poceni v comtronu ca.25k
lp

NoBody- ::

Danes sem naročo tale fotkič CANON PowerShot S3 IS + SD EXTREME III 1 GB + polnilec + torbica

Pa me malo zanima vaše mnenje o temle fotkiču.

Ko sem ga v trgovini primo v roke, se mi ful sede v roke, ekran je z možnostjo vrtenja ta boljši, moti me le to da je malo majhen, drugače pa čista 5 po mojem mnenju za tale fotkič.

Vaše mnenje'

Lp

Lime ::

Zelo dober. Zaslon je v bistvu edina "slabost", ki jo ima.
Drugače pa boljši od konkurence Sony H5, Panasonic FZ7...

Tukaj preberi več.

Drugače pa bi isti komplet (fotkič + SD1GB + polnilec + torbica) lahko dobil za cca 5k ceneje v kateri drugi trgovini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

bond007 ::

kako se kaj obnese sony dsc-s40 je nekam poceni v comtronu ca.25k

Jst sm ga nabavil, celo dva :D. Za ta keš pomoje ne dobiš bolšega digitalca. Sploh filmčki so res carski. Kvaliteta slik na skoraj nivoju s600 (pač ima s600 več mp), imata zelo podobne objektive, če ne celo enake. Baterije zdržijo celo večnost (dve okoli 500 slik). Zelo je hiter! Ampak za to ceno ima seveda tudi nekaj slabosti:

- okrnjene manual možnosti - nima recimo nastavitve zaslonke dalše od 1s
- nima vrtljivega gumba zgoraj za izbiro načinov slikanja
- je wide angle digitalc - se pravi zajema neoliko širši kot, kot ostali (ne vem no, če je to ravno minus)
- drage kartice (kar ob tako poceni digitalcu še bolj pride do izraza) - no 512MB je v akciji v bofu za 6900, kar niti ni tako hudo
- "samo" 4mp
- majhen ekran

Če koga zanimajo kake sample slike/filmčki, naj pove, pa mu pošljem...

sem ga tud nabavo pa res dela za 100€ super slike pa se 2 leti garancije ima.
lp

tile minuse bi jaz kar vse odštel :)

bond007 ::

Ubistvu bi jih jaz tudi. Si bo še kdo mislil, da je zanič digitalc:\ . Pač naštel sm stvari, ki bi morda lahko nekatere motile. Še enkrat: filmčki so res super kvalitetni (640*480@30fps z avtofocusom, a žal brez vsakeršnega zooma med snemanjem)

Še nekaj sample slik (sem bolj amater:8) ):

1

2

3

4

@Mirč: si že kupil memory stick? Ker kvaliteten video dobiš šele, ko imaš memory stick...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

seveda v merkur kranju v za tisto ceno in velikost,ko si napisal
lp

abc ::

Kaj pa pravite na tega:

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

???:))

v temi nemores slikat znjim,nima optičnega kukala
lp

vice boy ::

Tudi jaz sem se odločil za nakup digitalca zato me zanima da vsi tisti ki imate Sonya DSC-W30
poveste kako se obnese, in če ima kakšne pomankljivosti
in še kakšna je razlika med DSC-W40, razen ohišja in večjega LCD
LP

Sony DSC-W30 je dober digitalec za svoj denar. Imam ga priblizno 3 tedne in me se ni razocaral. Akumulatorska baterija drzi zelo dolgo. Pa še v žep ga lahko daš. Skratka, priporočam nakup.

dany2003 ::

Mene zanima kakšne slike delajo ti SONY-i .. ker starejši modeli so delali slabe slike,oz vse slike so bile nekam porumenele...nečiste in slebo barvne....

Osebno se zanimam za nakup novega modela ki je izšel letos - model :SONY DSC N1 ki ga najdete tukaj:http://www.nakupovanje.net/customer/pro...

Sicer ga vsi hvalijo in pravijo da dela ZELO čiste in lepe slike.Če ga kdo že ima naj se javi pa pove ali mi svetuje tega ali kaj drugega v tem cenovnem razredu,če pa ima kdo kakšno sliko tega modela ali pa tega ki ga ima 'RACKO' pa naj sem prilepi kakšno sliko da jo vidim,ali jo pošlje na mail: danyf@moj.net

HVALA vsem za pomoč in sodelovanje!:D

lp :)

Nedavno sem mislil kupiti Canon A530, potem sem se pa odločil za Sony DSC-W30. Prodajalci so rekli, da ni druge razlike kot v ohišju in večjem zaslonu pri DSC-W40. Zaenkrat ga še preizkušam, zato bom bolj kratek :). Všeč mi je majhnost, mislim da ima dober makro, med snemanjem videa ne moreš spreminjati zoom-a, kar me ne moti.

Tukaj je nekaj mojih posnetkov, originalne velikosti, bom še dodal kakšno z bolj oddaljenim predmetom. Ne obvladam ga še najbolj, tako da mislim, da se še da izboljšati slike.
Kresnička, Kinder Surprise, Čebela, Mačka

Zgodovina sprememb…

Čebela je res zakon.Slike in barve niso tako slabe.Zgleda da bom mogo res nabavit tega DSC N1 8-)

Recimo tale labod je posnet na Bledu s fotoaparatom Sony DSC-W30.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Racko ()

slika ni ne vem kako čista,se pa vidi da so barve kar na mestu,tako da za tale denar fotoaparat ni tako slab.

Jaz sem 2 leti nazaj imel digitalca CASIO QVR 40

in sem bil VEČ kot zadovoljen,lepe slike,čiste,kontrastne,barve zelo lepe,le edino kar sem naredil narobe je to,da sem ga pustil v enem kafiču na mizi in ga že ni blo več....pa še takrat sem dal zanj 105.000.-sit

Tu pa še je spomini na CASIA:

Maček:

Delfin v živo-mallorca 2004:

Mallorca-plaža pred nevihto:

Mallorca-otok-pogled iz letala:

Portorož-slikano med vožnjo:

Lp
:O

globoko grlo ::

eno off topic vprašanje

kako slikce gor prlimam, pa vam pošljem iz mojga W800i telefona par fotk

Greš recimo na shrani.si in tam gor uploudaš slikce iz tvojga compa...potem pa daš url naslov tukaj na forum

Še neki me zanim aza tega Sonya DSC w30......kok časa lohka snemaš, a dokler se ne zapouni kartica??
kakši so kej filmčki

Sedaj sem poleg Sonya DSC W30, zasledil še Canona PowerShot A540, ki ima 4*digitalni zoom, to je en vzrok zakaj mi je ta bolj všeč, ali ga ima kdo od vas, naj ga malo opiše kako se mu zdi...
LP, Začetnik

pentium4ever ::

Moje priporočilo pa je HP photosmart R817. Za ta denar dobiš največ. Res da ni hp prou priznana znamka ampak ima največ funkcij. Vse nastavitve lahko nastaviš ročno (zaslonka, čas, tudi ostrina), zooma ima kar 5x, kar je v tem razredu v samem vrhu, pri avtomatskih nastavitvah pa se ne da narediti slabe slike. Filmi so VGA (640*480 30fps). Ima pa najboljšo tehnologijo Adaptive lighting, ki poživi slike in izgledajo naravnost odlične!
Sam sem z njim naredil v slabih sedmih mesevih 8.000 fotk in dela kot urca! Vreden je tistih 63.000, kolikor stane v enaa.com
Vredno premisleka.

Glede Canona A540 in A530 - to sta po mojem najbolj zgrešene Canona na tržišču, saj je njun procesor tako počasen, da dejansko ne gre nikamor. Škoda, ker na ohišju piše, da ima digic2 procesor, ki naj bi bil ql. A v teh dveh modelih je kot da bi bil zamrznjen!

to je seveda samo tvojemnenje, kipani strokov, poznam veliko ljudi, ki so zelozadovoljni s temi modeli fotoaparata.

Glede HP photosmart R817 pa, mislim da ima Sony W30, skoraj enako funkcij res pa je da niam tako velikega zooma, hvala za ta predlog ,si ga bom pdrobno ogledal.

nima optičnega kukala,me zanima kak lahko z tem v temi slikaš

Bistvena prednost, za moje pojme, ki jo ima ta HP pred tekmeci so ročne nastavitve. Ko fotograf preseže svoje znanje in tisto navadno pritiskanje na sprožilec in želi posneti unikatne fotografije jih z ročnimi nastavitvami lahko. Avtomatika je pri vseh res da odlična, ampak kaj ko si kdaj zaželiš zamegljeno ozadje, avtomatika pa tega ne ve! R817 je več kot navaden aparat, saj v tem razredu ročne nastavitve niso ravno redna oprema. Glede nočnih fotografij: z mojim hp-jem sem naredil ogromno slik tudi po noči (od nočnih panoram do fotografij po diskotekah). Res da ti zaslon, ki je sicer odličen v temi bolj malo koristi, veliko pa pomaga luč, ki posveti na sprednji strani in točno "markira", kaj boš zadel. Ostrino pa 99% zadane, kar me je zelo presenetilo!
Če bi še enkrat izbiral bi izbral enak hp r817, pa čeprav ni moj prvi digitalec. Vredno razmisleka!

Glede Canonov: sam sem uporabljal kar precej Canonov in so mi bili v večini zelo všeč, sploh modeli serije IS. Ti novi modeli serije A 530 (540), pa so me razočarali izključno zaradi dveh faktorjev: hitrosti procesorja, kjer jih vsak dve leti star Sony krepko preseže in zaslona, ki je pri 530 star okoli 2 leti in ga poznam iz starih IXUS-ov, pri 540 pa je malce boljši. Kvaliteta izdelave in vzdržljivost pa ju zagotovo uvrščata visoko. Canon pač!

;-) ::

kdo je že iskal Panasonic-a DMC-LZ3?

drgač pa video zapisuje z
-320 x 240 točk
-30 ali 10 slik na sekundo
-dolžina omejena le s kapaciteto pomnilniške kartice

Format zapisa videa je seveda MOV (QuickTime Motion JPEG).

drgač pa ti tule vse piše sam v google napišeš Panasonic DMC-LZ3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Glede dolžine videa, Sony DSC-W30 snema brez časovnih omejitev.

bamfy ::

ni se mi dal prejsnih postov brat, ampak jz bi trenutno kupu body nikona d50 za 130jurjev, lastnosti d70s za manjso ceno

mn vrocine, vec hladnga piva vsem!
wtf?

SuDjA ::

Živjo!

A mi lahko kdo pove kako se mu zdijo teli fotoaparati. A ima kšne pomanjkljivosti? Slikanje v temi?
http://www.enaa.com/oddelki/foto/produc...
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=5...

Hvala!

;-) ::

nevem zakaj slike gor limate če ste že tok pametni glede digitalcev, bi lahk vedli da lahko nekateri ki pravilno uporabljajo nardijo boljše slike z aparatom za 30k, kot drugi ki majo aparate za 300k ali več. Bedarija da slike gor lepte!
««
47 / 133
»»