» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
45 / 135
»»

Super Sonic ::

Takole nekako:
Praktica DCZ 6.2 izgleda še najslabši nakup od vseh treh (je pa tudi najcenejši). Lahko dodam to, da jest tega aparata ne bi kupoval.

Razlika v sliki med Sony in Canon aparatom, je minimalna. V detalje se ne bi spuščal ( za inf. na Dpreview ima Sony malenkost boljšo oceno, a velja povedati v isti sapi tudi to, da je ocena plod uporabnikov, torej ocena ni strokovna).

Filmčke malekost boljše posname Canon, najbolj pomemben podatek pa je, da ima Sony (v najvišji kvaliteti snemanja) dokaj slab algoritem stiskanja in rabi za sekundo posnetega filma 1.3 MB (Canon rabi pol manj). Filmčki, ki niso snemani v "640x480 Fine mode" pa so bojda neuporabni.

A seveda imaš pri Canonu tudi zloglasni E18 error,...

Moja izbira bi izgledala v tem primeru nekako takole:
1. Sony
2. Canon
3. Praktica
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

sid911 ::

Kaj pa tale? Je edini za tako ceno ki ima 8x zoom. Žal pa nikjer nobenega testa:(
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

Odsvetujem nakup.

Test se pa se mi zdi, da so spisal pri PC Formatu (še pred Digitalno Kamero) in ocenili fotoaparat z oceno 67% - šlo naj bi za porazno sliko.

Res, cena se mora nekje poznati.

tx-z ::

Neki me zanima glede tega fotoaparata, Canon PowerShot S2 IS, če kdo ve.. Kok je minimaln fokus? Nekje piše 0-10cm Supermacro, pa nek Macro 10-50cm....Pol nekje piše da ma od 10cm naprej..:\
tx-z

tx-z ::

Pomojm da je 0cm ja klik do slike iz tega testa :P
tx-z

Gundolf ::

0 je kar taprava vrednost.

Tugo ::

S2 ima MAKRO in SUPERMAKRO način. Imaš tipko, ki jo pritisneš ko vklopiš/izklopiš MAKRO način in če dolgo držiš, dobiš SUPER MAKRO. Dolžine fukusov si napisal pa že sam.

lp, T.

AtaStrumf ::

S3 IS pride maja, me že prsti srbijo. A je kdo že sprobal novga A530 ali 540. Baje ima Digit II noter, kar odpravi veliko pomanjkljivost mojga A510 (zanič filmčki), samo ima pa še vedno samo 2 AA baterije, kar pomeni da je s flešem še vedno fuuuul počaaaaaaaaaaaaaseeeeeeen (druga bedna pomanjkljivost). Drugače mi je pa ta fotkič zakon in če bi A530/540 po kakšnem čudežu odpravil obe bi ga takoj vzel, ker je tako fajn kompakten, kar S3 niti A700 nikoli ne bo.

dex22 ::

A ma kdo kej izkušnje z Olympus Mju 600. http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...
Namreč gledal sem ga pa me zanima al je canono ixus 50 boljši od tega?

Dr_M ::

ker so pr nas usi prodajalci in dobavitelji totalno nesposobni (imen ne bom omenju), iscem ksno trgovino v avstriji ali italiji, ki je specializirana za fotoopremo. zazeljeno je, da posiljajo v slovenijo ni pa nujno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kody ::

kaj te muci Dr_M...
kaj rabis za panasonica fz-30?
nisi mi odgovoril na zs

kody: ja sori ker nism odgovoru. nism se zdele ze neki casa nc ukvarju dost s fotoaparatom...enostavno ni casa :\
kar se tice baterije, je precej relativno. baterija je solidna, ampak cudezev ne gre pricakovat. napolni se pa v slabih dveh urah.

torej...v AT sm najdu neoriginalne baterije po 17€ oz polnilec + baterija za 35€, kar se mi zdi zelo ugodno. pr nas je ena cela stacuna, ki ma na ceniku ansmann baterijo za solidno ceno, ampak jih nimajo na zalogi. ze 2 tedna cakam...

druga stvar je pa sirokokotni konverter, raynox HD-6600PRO-55, ki ga ma tut pr nas ena stacuna na ceniku, se jim pa sploh ne sanja da to obstaja. pa se cena je dokaj ubijalska v primerjavi s tujino.

zato rabim eno pametno stacuno v tujini.

Torej: do zdaj sem le informativno gledal fotoaparate, zdaj sem se pa odločil za nakup (imam teden dni časa). Rabil bi nasvet, kateri digitalni fotoaparat do nekje 50k, oziroma komplet do nekje 60k. Sam se nagibam k temule oziroma temule kompletu (vprašanje če mi 1 giga prav pride), opcija bi bil tudi kak sonijev ekvivalent ( tale?). Poleg tega sem še gledal za olimpusovimi modeli, zaradi cene mi je všeč tale.. Gledal sem tudi tega. Zmeda torej na višku, pojma nimam katerega naj izberem. Svetujte kaj prosim:8).

egomez ::

Praktica DCZ 6.2 izgleda še najslabši nakup od vseh treh (je pa tudi najcenejši). Lahko dodam to, da jest tega aparata ne bi kupoval.

Jaz razmišljam, da bi kupil ta fotoaparat. Pa me zanima, kakšne so slabosti pri njem. Kakšna je kakovost slik, kakovost zaslona, hitrost slikanja.
Sem iskal po googlu, pa nisem dobil željenih komentarjev. Samo standardni opisi funkcij.

Ker pa se ne spoznam ravno preveč na digitalce me zanima še nekaj stvari.

-Kaj se na SD kartico lahko spravi tudi druge datoteke poljubnega formata, ali samo mp3-je za poslušanje?
-Kaj je mišljeno z :Video out, PAL or NTSC. Kaj to pomeni, da lahko gledaš poslikane fotografije na TV-ju?
-Kaj je možna uporaba tega fotoaparata tudi namesto usb-kamere za na računalnik?

Verjetno ste že dobili občutek iz mojih vprašanj, da me zanima predvsem večnamembnost uporabe. Sicer vem, da resni fotoaparati dajo vse na kakovost fotografiranja in ne na take dodatke. Vseeno pa me zanima, koliko je slika pri temu slabša od fotoaparatov istega cenovnega razreda.

Če bi imel fotoaparat velikokrat s sabo, bi mi prav prišlo, da bi mi služil tudi namesto mp3 playerja in usb kluča. Ima pa na žalost le USB 1.1.

Upam, da nisem naložil preveč vprašanj. Sem prebral nekaj strani te teme, pa nisem zasledil teh odgovorov. Možno pa da sem spregledal.

Hvala.

sid911 - tule je opis Praktice 4008. Aparat ima težave z samim razponom objektiva (od 40mm do 320mm), ostrenjem, barvnimi toni, slabim zaslončkom, plastičnostjo izdelave in šumom. Več kot odličen pa naj bi bil v snemanju filmov. Še vedno nekako trdim, da se da dobiti za podoben $ boljši aparat.

Iz tega kar si nametal tamle gor si sledi:
a) po kvaliteti slike:
1. Canon in Sony
2.Olympus
3. Čungalunga aparat za 25k

b) po kvaliteti posnetih videov:
1. Sony in Canon
2.Olympus in Čungalunga aparat za 25k

Kot sem ti že pisal višje si v primeru, da vzameš Sonyja, vzami veliko kartico. Olympus je v tem modelu zadaj, a ima zelo atraktivno ceno in je za ta denar dober nakup. Nikakor pa ne pozabi, da ima Olympus dražje XD kartice. Ne kupuj Čungalunga aprata za 25k.

Osebno bi kupoval za 50k takole:
1. Sony
2. Canon
3. Olympus

Če pa bi bil rajši pripravljen odšteti samo 30k (pod pogojem, da dobim nekje poceni XD kartico):
1. Olympus
2. Sony in Canon

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
egomez
"Jaz razmišljam, da bi kupil ta fotoaparat. Pa me zanima, kakšne so slabosti pri njem. Kakšna je kakovost slik, kakovost zaslona, hitrost slikanja.
Sem iskal po googlu, pa nisem dobil željenih komentarjev. Samo standardni opisi funkcij. "

Aparatov Praktica res ne poznam, a zato so si krivi sami. Če bi bili aparati vredni svojega nakupa, bi to večina (z menoj načelu) že vedela.

"-Kaj se na SD kartico lahko spravi tudi druge datoteke poljubnega formata, ali samo mp3-je za poslušanje?"

Seveda.

"-Kaj je mišljeno z :Video out, PAL or NTSC. Kaj to pomeni, da lahko gledaš poslikane fotografije na TV-ju?"

Da. Video out zabiješ v tv in namesto, da si ogleduješ slike na ekrančku, jih gledaš na tv-ju. Rahlo ne uporabna zadeva (osebno mnenje).

"-Kaj je možna uporaba tega fotoaparata tudi namesto usb-kamere za na računalnik?"

Nekateri aparati to omogočajo. Hec je tu samo v tem, da so to ponavadi bolj "čungalunga" firme, ki privabljajo kupce na ta način. Tudi teh fotoaparatov ne poznam dovolj dobro, da bi lahko kaj pametnega povedal.

Zgodovina sprememb…

A je že kdo mogoče testiral Olympus FE 130.Namreč iščem digitalca v rangu 40-60 čukcov.Mal me mika tudi Olympus mju digital 600 sam ne vem če rabm tok dobrega.V bistvu iščem takega da bo za v žep in ne preveč zapleten za uporabo.A mi lahko kdo priporoča kakšnega ki ga ima tudi sam ali ga je testiral.Mogoče tudi tale Praktica LM 5203.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dex22 ()

"Mogoče tudi tale Praktica LM 5203."

No tule je dokaj realna ocena aparata.

Zgodovina sprememb…

Ok.Pol tale praktica odpade.Sedaj sem še malo okoli pogledal in sem se omejil na naslednje 3 digitalce in sicer Olympus mju 600 digital, Olympus fe 130(opcija 140 ali 150) ter canon ixus 50(opcija tudi 55).

No torej: danes sem imel možnost oba fotoaparata ( Canon A530 in Sony DSC S600) držat v roki im se mi je nekako bolj dopadel canon ( morda ker sem podobne fotoaparate že tu pa tam uporabljal). Vse bolj se odločam za tega Canona (A530), zaradi 4x optičnega zooma, zaradi oblike,... Čungalunga torej odpade, olimpusi tudi zaradi cen kartic. V naslednjih dneh bom verjetno zelo v dvomih katerega naj izberem. Mislim da moram oba aparata še podrobno preučit...

Calligula ::

Samsung V700 je pri PC DOM 46.000 SIT.
Polno funkcij in pikslov za mali denar. Po testih je precej soliden. Ocitajo mu malo suma, drugace pa OK predvsem pa za ta denar neulovljiv.
Gre pa za Samsungov top of the range.

Loceno od tega pa... kaj pravite, je boljsi Canon A530 ali Sony S600?
Kateri je manjsi oz bolj kompakten za v zep, kako je z baterijo, kvaliteto posnetkov...

OPA. Drugje stane nad 70k...pri pcdom pa 468-O not bad....seveda če res gre za omenjen aparat in ni neke napake na ceniku...grem teste gledat.....

Zgodovina sprememb…

veteran ::

Drugače mi je pa ta fotkič zakon in če bi A530/540 po kakšnem čudežu odpravil obe bi ga takoj vzel, ker je tako fajn kompakten, kar S3 niti A700 nikoli ne bo.

Ja, S3 res ne, A700 pa je kompakten. Danes sem ga na hitro probal, zraven postavil mojega A520, primerjal težo, A700 je malenkost težji, mogoče 10g, čisto malo. Vsekakor pa ni taka opeka kot recimo A95. :)
Tudi po dimezijah sta skoraj enaka, pri A700 objektiv malo bolj štrli ven. Objektiv sploh takoj opaziš, tudi premer je večji.

Zaslon je v primerjavi z A520 ogromen (ima pa isto ločljivost). Zgleda, da so filmčke porihtali (sem opazil 640x480 30fps v meniju, dolžina očitno ni več omejena, nisem se pa kaj dosti poglabljal v to, ker me ne zanima). DigicII itak rula, aparat se hitreje prižge, odzivnost je boljša. Glede fleša se mi zdi približno isti šmorn, čas med posnetki s flešom je samo malo krajši, pa še to verjetno zaradi DigicII.

Še nekaj motečih malenkosti:
- kartico so stlačili pod isti pokrov zraven baterij,
- oprijem je malo slabši (na 510/520 je spredaj en tak hrapav napis Canon)
- zaradi velikega zaslona so gumbi skoraj na desnem robu, lahko nehote kaj pritisneš, je treba mal pazit, kako primeš.

A530 bi se pa jest v velikem loku izognil; sem gledal cene v eni spletni štacuni in takoj mi je padlo v oči, da na knofu zgoraj manjka Av,Tv, očitno so ga oskubili. Na hitro sem pogledal še na canon.jp; tudi pri zaslonu so šparali - ista velikost kot pri A510/520, ima pa manj točk.

Meni je tale samsung DIGIMAX V700 vse bolj všeč ( ampak le za 46k). mislim da bi bil bolša izbira kot dsc s600 ali A530. Ali pač ne? kaj pravite?

edit: malo sem teste preletel in mi že ni tako zelo všeč...zdaj pa pojma nimam kaj naj vzamem.

Zgodovina sprememb…

jest sm pa ucasih mislu, da bom kle kdaj zasledil ksno "pametno" debato o fotoaparatih, pa vidm, da nihce ne pozna druzga kot canon in sony.

torej se bom mogu na ksn bolj specializiran forum preselit, kar se tice debate o fotografiji.

Gundolf ::

Hvala ker si to delil z nami Dr_M. Enostavno priceless. Pa si morda pogledal naslov te teme? Ker res daje nek tak splošen vtis, da sem bodo pa hodili foto profiji debatirat, kajne?

tale tvoj komentar je pa se bolj neumesten od mojga. cestitam. :)

promocija ::

Sid911 kaj si se odločil, za kateri fotkar? Tudi sam omahujem med Digimax 700 in Canon 530, pa se kr ne morm odločit, težka odločitev! :D
LP
Grega
ni podpisa

"jest sm pa ucasih mislu, da bom kle kdaj zasledil ksno "pametno" debato o fotoaparatih, pa vidm, da nihce ne pozna druzga kot canon in sony."

Ne vem sicer kam si meril s to izjavo, ampak ko je govora o kompaktih v rangu 50k, pač drugi aparati ne pridejo ne vem koliko blizu (noben ne izstopa do te mere, da bi ga človek proglasil za ultimativen nakup).

Razen če ti veš kaj več.

Caligula:
Samsung V700

Mene ni prepričalo.

@gkosto: Težka odločitev bo...nekako se danes nagibam k sonyju dsc s600...moram še enkrat preučit oba ...

Mene ni prepričalo

mene tut ne...

Zgodovina sprememb…

Dejte mi zdej povedat, ker se tud jest odločam za nakup digitalca.Moji trije digitalci v ožjem izboru so Olympus mju 600, Olympus FE 130 ter sony DSC W30.Kateri se vam zdi za tak denar najboljši? Da dela kakovostne posnetke in je primeren za družinsko rabo ter da je majhen in gre v žep.

No jaz sem pebral ta review pa se tri dodatne na priblizno enako referencnih straneh (v googlu se lepo izpisejo) in so precej bolj pozitivne od tega testa. Sicer pa tudi Canon in Sony nista flawless.

Ampak zanima pa me, ce sta A530 in S600 sploh boljsa.

Stallone ::

Zanima me, kaj je sploh razlika med modeloma Olympus mju 800 in 810?

Btw: Pokvaril se mi je moj ixus 400, zdej pa nabavlam novega... Nej bi bil ZELO majhen in dokaj zmogljiv. Izbiram med Olympus 810 in ixus 750.. ali je še kej podobnega? (Nočem Sony-a zaradi njihovih kartic).
Power is nothing without control!

"in so precej bolj pozitivne od tega testa."
Ja Dpreview so enostavno fotkal podnevi in ni niti ene nočne slike (le zakaj).

Sodeč po tehle slikah na Stevu, aparatu šumi da je groza. Poleg tega ima precej zgrešeno barvno temperaturo (napram Canonu) in preosvetli objekt. Makro način je tudi slabši kot pri Canonu, da proti Sonyiju niti ne govorim (Carl Zeiss Vario-Tessar 5.1 - 15.3mm (31 - 93mm), 7 lenses in 6 groups) pač dela svoje.

Poglej si malo slike od Sonyija in Canona in potem razsvetljuj s Samsungi.

Jaz ne razsvetljujem. Jaz iscem odgovore.

MTm2H37rqt7B ::

Tudi jaz bom v roku enega tedna nabavil dig. foto. Nagibam se k Panasonic DMC-FZ5. Sedaj me pa zanima ce ima se kaksen fotoaparat v rangu okoli 100k stabilizator slike?

promocija ::

Ima kdo kakšne slabe izkušnje z Samsungi ? Je že komu crknu ?
ni podpisa

_marko ::

A mi svetujete nakup tegale:
Canon PowerShot IXUSi ZOOM
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

MTm2H37rqt7B ::

Prepozno sem videl typo: nabavlja DMC-FZ7

za bolj napredne fotografe...
predvsem forum od steva in dpreview je zakon
za ql teste si poglejte http://www.dcresource.com/

RenatoD ::

Sam uporabljam Canon PowerShot S2 IS nekaj mesecev in lahko rečem, da je odličen. Tudi sam sem bil v dilemi na začetku katerega digitalca privleči k hiši. Ker pa sem že od prej pripadal Canon-u je bilo malo manj muke okoli nabave. Edino kar S2 nima proti S3 je funkcija Sport, vendar se le ta da prebroditi z malo vaje in v načinu M. Osebno sem imel že Canon-e A60 ter A520, ki sta super aparata za družinsko fotkanje in dopust. Svetujem pa vsem, dajte izklopiti digitalne zoom-e, ker so porazni ne glede na firmo aparata.

V premislek:

Eh, kaj te bom nekaj dnar vun metal saj imam 8x ZOOM več kot dovolj. Ja, pa da ne bi kje! Čez kratek čas se ugotovi, da bi bilo fino, če bi bilo namesto 8x napisano 12x!!! Mene 12x ZOOM rešuje hoje po blatu ali visoki travi:P

Ko aparat kupujete ga primite v roko, potehtajte ga in probajte kako vam sede v dlan. Če aparat ne leži kot vam odgovarja probajte drugi model. Če ste nedeljski fotograf boste v 99% rabili avtomatiko, tako, da napisano, opisano itd kaj še zna vas ne bo ganilo, plača pa se! Ne grabite po 8 in več milijonih pikslov, ki vam na koncu vašega posnetka ne bodo nič v korist, razen v kolikor boste delali velike plakate, če ne kje Jumbo verzije.

Nočni posnetki v testih niso, ker so testi prvensvetno napisani za navadne lajbeke, da folk zastopi pa vidi. Konec koncev pa je res, da imata dva isti aparat in fotografirata ponoči. Prvi porazni rezultat, drugi odlične fotografije. Aparat treba spoznati, opremiti dodatno s stativom, kakšnim filtrom in veliko stiskanja sprožilca. Vaja dela mojstra!

Malo sem se razpisal, vendar v upanju, da bo to komu le pomagalo!

Še tole:

Ko se odločate v bodoče napredovati v višji razred fotoaparatov ne pozabite, da nakup ni dovolj. Dokupiti je treba še kakšno malenkost, kot je dodatni objektiv, objektiv 75-300, široko kotnega, kakšen filter in cena iz "prijaznih" recimo 220.000 SIT kot je Canon 350D pride blizu 700.000 SIT! Jep, človk se zamisli!

no lepo si napisal...samo ena stvar me moti pri tem canon-u pocasno ostrenje pri velikem zumu....

kako si pa resil zadevo s filtri in S2...ravno zato gledam panasonic fz-30 za moje pojme najboljsi ultrazum aparat v tem trenutku

RenatoD ::

Odvisno je od tega, kaj zoom-iraš. Če stojiš na mestu in zoom-iraš rožo na tleh traja dlje časa, kot, če fotografiraš oziroma nastaviš povečan zoom na pokrajino, logiš, saj si mu že tako bližno stvar še približal in mu dal dela, ki ga ne rabi delati, če se prikloniš in vklopiš super macro funkcijo. Težavo imajo aparati tudi, če imaš vklopljen zoom in gibajoči cilj fotografiranja. Probaj v praksi. Splošno znano pa je, da kompakti niso ravno med hitrimi delavci. Čas ostrenja je odvisen tudi ali imaš vklopljeno splošno ostrenje, ostrenje po točki ali večtočkovno ostrenje.

Splošno ostrenje - izračun povprečne ostrine po celem monitorju, uporabno pri fotografiranju pokrajine ali večje skupine ljudi

Več točkovno ostrenje - izračun ostrine od 7 ali več točk po monitorju, glede na različne odaljenosti objektov, uporabno pri bližjih posnetkih, ko želimo, da so bolj ostri v kolikor bomo delali povečavo

Ostrenje po točki - center objektiva ostro, ostalo zamegljeno, uporabljivo pri macro posnetkih ali fotografiranju portretov

Filtrov v življenju nisem še potreboval in tudi ne mislim v bodoče, tako, da ti na ta del vprašanja ne znam odgovoriti.

Sam fotografiram vlake in prevozna sredstva in nimam težav, no, skoraj:P Kaj pa, ko si fotografiral s starim fotoaparatom? Poiskal cilj fotografiranja, nastavil blendo, nastavil čas in škljoc. Je tudi bil potreben čas, ali? Čeprav je elektronika v teh škatlah vendar potrebuje čas, da naredi nam všečen ali posrečen nam posnetek.

A lahko meni svetujete nakup digitalca:
zahteve:
- mora biti majhen, kompakten
- slikanje naj bo enostavno z nekaj dodatnimi funkcijami
- cena do 80k, nič ni narobe če je tudi precej manj
- naj nebo rdečih oči na slikah
- nosil bi ga v žepu od hlač, torej se ne sme takoj uničit

Hvala!

Stallone ::

Olympus mju 700? LINK
Power is nothing without control!

"Nočni posnetki v testih niso, ker so testi prvensvetno napisani za navadne lajbeke"

Ojoj...

"Dokupiti je treba še kakšno malenkost, kot je dodatni objektiv, objektiv 75-300, široko kotnega, kakšen filter in cena iz "prijaznih" recimo 220.000 SIT kot je Canon 350D pride blizu 700.000 SIT! Jep, človk se zamisli!"

Res, od kje vraga si se ti vzel s tem. Bi lahko tole malo pokomentiral. Me res zanima, kaj nam hočeš povedat.

"kako si pa resil zadevo s filtri in S2...ravno zato gledam panasonic fz-30 za moje pojme najboljsi ultrazum aparat v tem trenutku"

Od teh "superzum" aparatov prosim ne pričakovat, da bodo naškoljocal neke superduper slike. Že zaradi paralakse.

kaj pravite na tole? se bolj splača kot A530 ali DCS S600?

Zgleda zelo lepo:
ISO Sensitivity Auto / 80 / 100 / 200 / 400 (High Sensitivity Mode: 800 - 1600),
Lumix DC Vario 6x Optical Zoomf=6.1-36.6mm (35mm equivalent: 37-222mm),
Optical Image Stabilizer,...
Slike so žive, barve (napram konkurenci) prave, šuma ni preveč, mogoče malo zmoti zajem videa v Quick Time Motion JPEG format... Zanimiv aparat torej.

Malo sem pogledal in primerjal (ker si si dvignil colngo za 10k):
a) Komplet Sony Cyber-shot DSC-S600 + MS PRO Duo SanDisk 1 GB + polnilec + torbica Vanguard - cena 62.251 SIT
b) Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A530 + SD kartica SanDisk 1 GB + polnilec PowerBank Quick2+ torbica - cena 61.113 SIT
c) Digitalni fotoaparat Panasonic Lumix DMC-LZ3EG-S + SD512 + polnilec + torbica
cena - 64.296 SIT

->Olympus mju 700?

Ja, ta je super. Edino moti me, ker ima video le 15 frames/s.

slika ni odvisna od fotoaparata, temvec od cloveka, ki jo dela.....

gleda panasonic fz-30.....objektiv ima boljsi kot vecina kit kompletov DSLR

Evo marko en fotkič zate. http://www.bolha.com/oglas1656034

Tanek, lep , zmogljiv, praktičen.
««
45 / 135
»»