» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
44 / 135
»»

Mr_Globus ::

Iščem fotoaparat, ki ima 10x optični zoom, vsaj 5 mega pikslov in AA baterije. Cena tam nekje 100k. Na uku imam canon S2. Je še kak podoben, ki ima IS?

veteran ::

Sony DSC-H1 in Panasonic FZ5 (ta nima AA baterij).

Dr_M ::

a kdo kej ve, kasna bo pribljizna cena DMC-FZ7?? zgleda mi res ful hud.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kody ::

@Mr_Globus........zate bo primeren ko bo prisel na trg Panasonic TZ-1...10×optika...5mp

@kody: sem pogledal ampak ima lastno baterijo

Najdu sem še olympus sp-500 uz. Ima vse kar rabim in je 30k cenejša od Canon-a S2. Sony DSC-H je tudi opcija ampak memory sticki (kot sem gledal na mimovrste) so cca 1x dražji od SDjev. Ima kdo izkušnje z olympusom?

edit: sem slabo bral review :8). Olympus nima IS tako da iščem dalje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr_Globus ()

Po težkem odločanju med canonom in sonyem sem se odluču za zadnjega. Ker bo to družinski fotoaparat in more bit čimbolj enostaven - pa še velik LCD bo dober za stare oči :P Pa baje ima lepše slike od Canona, če se jih ne obdela. Po naravi pa sem len :D

StricGeza ::

jst si mislm kupit en zrcalno refleksni digitalni fotoaparat niham med Olympusom E-500 in Canon-om EOS 350D. zanima me če ima kdo izkušnje s katerim od teh aparatov in mi svetujete kateri aparat in katero spominsko kartico in objektiv naj kupim VSE do najvč 230000SIT:\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\
in v kateri trgovini8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
kdo želi moj avtogram naj me pokliče

Longinus ::

hmm rabil bi en soliden fotoapart pa me zanima katerega se najbolj splača kupit za max 60.000.00 sit
Mora pa dobro slikat v temnih prostorih,video nesme bit omejen, pa nekako mora it v žep not kar pomeni majhnost mi je važna ;)
Za vsako pomoč sem hvaležen

Lp
Longinus
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

modelno1 ::

Živjo.

Jst se odločam med Canonom a520, sonyem dsc s80 ter sonyem dsc v1. kakšen nasvet?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: modelno1 ()

Ajnstajn` ::

Pozdravljeni!

Jaz bi rabil en digitalni fotoaparat tam okrog vrednosti za 65.000SIT
kaj mi priporocate??
Kaj se trenutno najbolj splaca za to ceno??
Fotoaparat rabim bolj zato, da od poleg dela dobre slike, ker jih bom razvijal, ni mi tak fejst pomemben opticni zoom, fajn pa je, ce je :D

Lp,
//

MarkoMan ::

hp r817 - + 61 cukov, +kovinsko ohisje, +za v zep, +je bil pohvaljen (diwa) + prijazen meni ki pomaga v morju nastavitev -li on baterija, - hp, - draga dodatna baterija 10 cukov

Canon ixus 50 - +canon, +digic 2 proc (karkol ze to pomaga), +kovinsko ohisje, +za v zep, +68 cukov, +pocen dodatna baterija 4 cuke, +vec nastavitev za filmcke - li on baterija, -drazji od hp-ja,
:)

A bi lahko se kdo kaksen + ali - napisu za omenjena fotoaparata.... lep se mejte.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

dex22 ::

A kdo kej pozna tale model od canona.Kolk je kej kvaliteten.........http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...

dex22 ::

Iščem digitalca do 80 čukcov.Komplet pa naj vsebuje vsaj 256 kartico + torbico.Pa fotoaparat moram biti majhen za v žep.Kaj se trenutno najbolj splača kupit na trgu ker nisem trenutno na tekočem s temi zadevami.

MarkoMan ::

Js sm se odločal med canon ixus 50 in HP r817.
Sta si zelo podobna, oba sta za v zep, kovinsko ohisje, Li-on baterija, SD kartice, 5 Mpixslov, podoben ekrancek, podobna cena, velik nastavitev, vendar:

Canon ixus 50 ti nudi moznost da gledas cez kukalo (zna biti prirocno zaradi baterije), bolsi in hitrejsi polnilec za baterije (baterija se polni izven aparata, cca.90 min.), se mi zdi da ta digic 2 proc kar dobra zadevsna, je hitrejsi, ima vec moznosti za filmcke ( celo 320*240 pri 60fps da lahk gledas super slow motion:) ), ima video izhod, je canon...
CENA: 68000 samo fotoaparat, z 1Gb kartico 76000 pri enaa(-4% upam) in 4 cuke v bing bangu dodatna baterija

Hp r817 mi je lepsi, ima vecji opticni zoom, ima help za morje nastavitev, se mi zdi da ima vec nastavitev za slike:O, ima tipko za snemat filme,......kar me je odvrnilo je, da naj bi bilo snemanje filmov omejeno na prostor vgrajenega pomnilnika (32 MB), ce hoces video out moras kupit dock station (+10-15 cukov), baterije polni v fotoaparatu 4-6 ur,...
CENA 63000 sam fotoaparat (mimovrste, 77000sit z 1 GB kartico, baterija 9500sit,..

Clanki : http://www.steves-digicams.com/2005_rev...
http://www.steves-digicams.com/2005_rev...
Cene: www.ceneje.si
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Michaelosz ::

Men pa zanima kaj si mislite o tem fotoaparatu.
lp

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

Samo eno vprašanje. Kateri digitalec ponuja najbolj kakovostno sliko (do 70.000 sit)???
Canon A610??? Al kateri drug??

euro ::

Lep pozdrav! Tudi jaz načrtujem nakup digitalnega fotoaparata, ki bi ga rabu predvsem za družinsko uporabo. Ko sem malo brskal po netu sem zasledil Olympus MJU 600. Je ta fotoaparat dovolj dober, dela dovolj kvalitetne slike? Hvala

Super Sonic ::

Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

_marko ::

kako se vam zdi tole:
sony dsc-s600 + 512MB
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Glede na te posnetke - ok.

Sicer močno izražen šum že pri ISO 200, ravno tako barvna temperatura ni ravno ok. Paralaksa tudi obstaja (kje pri kompaktih je pa ni).

A za takšen denar - super fotič...

p.s.
filmčki se dopadejo

Zgodovina sprememb…

tx-z ::

Ali priporočate fotoaparat Canon PowerShot A620? klik
no tale komplet tlele ma pač še kartico zravn pa tist polnilc pa to...pa me zanima kakšne so sploh razlike med temi karticami, al so SanDisk al kšne druge pa to...

Pa zanima me tut kako je z CARD PHOTO PRINTER CP-510...A se to splača kupt, kr v tem kompletu dobiš tut to zravn...torj pr tem me pa zanima, če ma kdo to..kok stanejo kartuše, pa papir itd..torej če se sploh splača(vsaj cena printrja se mi zdi nekak ugodna-čeprou navadni tiskalniki so dans tut že okol 11k) :D
tx-z

tx-z ::

No ta tiskalnik....za okol 108 slik...torj 108papirjev pa tinta za tok slik, stane 7500 sit če koga zanima...slike pa tut uredu nardi, razn če niso fejk tm:P
fotkič pa je pomojm tut kul :P
tx-z

Tomaz27 ::

Jaz sem full vrei cene naso na http://www.prihrani.info, majo kr dosti nižje cene kot drugod, tak da probaj še tam
vprašat.

monster-x ::

McGyver, če bi se jaz odločal, bi definitivno izbral Canona EOS 350D. Kupi pa zraven minimalno 512 MB kartico. Če pa malo več fotkaš, pa pod 1 GB sploh ne razmišljaj. Aja, pa upam, da nisi povsem začetnik na tem področju, ker se drugače ponavadi zgodi, da so "tiste fotke iz cenejšega kompakta veliko lepše". ;-)

Glede objektiva pa tkole. Verjetno bi bilo najbolje, če uporabiš tistega, ki je že priložen in sicer EF-S 18-55 glede na to da si pripravljen dati največ 230k. Sicer pa prečekiraj kak Mixi, Enaa, ... pa bodi tudi pozoren na kake ugodnosti, kot so na primer paketi, kjer dobiš poleg fotoaparata še npr. držalo za baterijo. Seveda je malo dražje kot če bi kupil le fotoaparat vendar znatno ceneje kot če bi kupoval posamezne elemente posebej.

P.S.: Če si pripravljen dati še kakih 40k poleg, boš dobil paket s fotoaparatom, dvema objetkivoma (18-55 in 55-200) ter še držalo za baterijo. Razmisli. ;-)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Foto Grad ima NIkona d50 s dvema objektivoma za 202k.

Kr ugodno.:D

@mc....
poglej na stran od e-fotografije ali na www.fotomarket.net za pentax kompletom za 200k sit

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kody ()

Tomaz27 ::

Nikon d50 se kar splača kupit ja. Dobiš ga že za 130.000 SIT.

pravi SLR fotoaparati so dragi, oz dragi so objektivi. soliden sirokokoten objektiv (18-55mm F2.8) za D50 stane 120k sit od Sigme. kje je potem sele teleobjektiv (verjetn ne slikas samo v notranjih prostorih).
splaca se, ce misls ulozit ene 500k sit v fotoopremo, pa da velik slikas, za tko mal skljocat okol je dost ksn "slr-like" fotic.

slab objektiv ti pa na dobrmu fotoaparatu nic ne pomaga.

ja kot dslr like...je najboljsi panasoni fz-30......

monster-x ::

Dr_M, za tko mal škljocat se sploh ne splača (D)SLR-a jemat. Pol itak nabaviš kompakta. Če kupiš DSLR, pol se splača še mal vložit v kvalitetno optiko. Aja, pa zdej je mene zamikal Canon EOS 30D. Ampak kaj ko stane z 17-85 IS objektivom cca. 450k.;( Pa fora je tud, da če nabavim tak fotič, se pol splača nabavit še kak tele objektiv, kar pa spet nanese.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

"pravi SLR fotoaparati so dragi"

V DSLR so tile Olympusi, NIkoni, Canoni, Minolte in Pentaxi za 200k, namenjeni začetnikom. Tisti kar si ti opisal je namejeno amaterjem, aparati nad miljon in objektivi nad 8 tisoč eurov (fish eye) , pa profijem. S tem da v tujini dobiš objektive do 30% cenej kot pri nas.

In se mi zdi, da je za začetnika to povsem dovolj , kar ti nudijo plasitični "kiti" ala D50/70s in ISt DL...

R33D3M33R ::

Na mimovrste sem si ogledoval Canon Powershot A520. Glede na to, da je že A60 zadovoljil moje potrebe bi bil ta naslednik A85 čisto dovolj.
Ampak sedaj sem malo bral in iskal po internetu in ugotovil da fotoaparat trpi za istimi napakami kot A60. E18 error namreč, ko se leča zatakne.
Katero alternativo priporočate okrog 40k?
Hvala.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

pred 20 minutami sm prnesu dam cist novga FZ30.

prvi vtis... WOOOOOW 8-O 8-O...

vec kasnej... ;) :D

R33D3M33R ::

OK. A520 ne bom kupoval. Našel sem še več razočaranih kupcev in res ne bi rad še enkrat zgubljal živce zaradi E18 errorja.
Ker si moraš v tej temi očitno pomagati sam (pred pol leta sem spraševal nekaj podobnega pa se tudi nobeden ni odzval), sem se kar odločil za Sony DSC-S40, ki je cenejši in ima dovolj dobre specifikacije.
Bomo videli kako se bo odrezal.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

KTr1sk ::

Meni je prejšni teden šel po gobe Canon A70, izpiše napako e18 in sem klical v lj na servis in so rekli da me bo stalo 15000sit, kaj pa vi mislite je to prava cena (fixna, z davkom in delom), in če se navsezadnje sploh splača, ker je le že star fotoaprat, ampak slike je pa še vedno delal kot nov.
Drugače pa razmišljam da bi si kar tega Canon a700 http://www.ineta.si/foto-cebron.si/artikli.info.php?s=A700 kupil 6xoptični, 6megapixlov, ... kupil bi ga na obroke in če mogoče kdo ve kje se ga da dobit najceneje in da ni obresti če kupim na oboroke, hvala za odgovore
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

MEDENA ::

Canon je ven dal A530/540, naslednika 510/520.

kako sem se nasmejal pri linku za canon a700 ....z bis zu...tako slabega prevoda na uradni strani :))))))))))))))))))))))))))

@Dr_M....malo opisi ker ga razmisljam kupit za sebe....predvsem kako sede v roko, obcutek...stabilnost, teza....
avtomatske nastavitve za moje stare...in rocne zame ;)

Racko ::

Zanima me, kaj je trenutno bestbuy v cenovnem rangu 40-60kSIT. Gledal sem ze tegale, a mi je malce sumljiva cena.

kody: tko bom reku, tist ki pravi, da je fz30 najboljsi med slr like fotoaparati, ne laze :)
v roko res dobr sede, rocaj ma oblozen z bolj mehko plastiko, ki ne drsi, tko da res ni obcutka, da ti bo padu iz roke. je pa precej tezak, tko da ga mors pri slikanju drzat z obema rokama.
use nastavitve (razn ostrenja in zooma) mas na dosegu dveh prstov.
LCD je zelo dober, nastavis si lahko kok velko sliko bos mel in kok inf o nastavitvah bo itd.
ena odlicna stvar tega fotica je EZ zoom. torej, ko mas 5mpix ali mn, se ti poveca opticni zoom :) pri 5mpix je 15.3x, pri 3x ali mn pa kar 19.1x :) ampak tuki nima digitalni zoom ni umes.

edina pomanjkljivost ki sm jo za1x odkril je ta, da pokrovcek objektiva nima nobenih lukenj za ksno vrvico, tko da ga lohk mimorede kje zgubis.
pa baterija je pac li-ion.

ampak vreden je vec, kot placas za njega :)

PS: ne jemat kartice pod 2GB. :) jest sm uzel 2GB, pa vidm, da sm se prov odlocu.

Dr_M torej je aparat ok? Nisem ga imel priložnost (zaenkrat) testirat, ampak koliko sem bral teste je šum (že na vrednosti ISO 80 bojda šumi preveč) edino kar aparat postavi nazaj v kompakt razred.

Šum...

pri ISO do 200 ma mn suma kot npr Fuji s9500 (ki je pravtako odlicen fotoaparat), pri 400 pa ze precej vec.
ce hoces met res opazno mn suma, bos mogu stegnt 2x tok dnarja :)

"ce hoces met res opazno mn suma, bos mogu stegnt 2x tok dnarja "

Sam uporablam (ta moment) dva Nikona : D200 in D50.

Iščem pa nekaj malega za brata, da bo lahk začel fotografirat mal. Pa sevede rab filmčke (ker drugač ni fotič :\ ).

Pa je ta aparat kot naročen.
Vsaj zgleda tako, no...

tnx.....se mi je zdelo, da je ql....samo bi ga rad v zivo videl....da vidim kako sede v roko....kje si ga kupil....

mam sedaj 512 MB kartico....pa bom se 1 ali 2 GB kupil....
verjento....zacetek aprila, ko dobim placo

aja na dpreview so prevec obcutljivi na sum....malo pretiravajo

Zgodovina sprememb…

uzel sm ga pri enaa, kjer me je prsu z 2GB kartico 159k pa neki drobiza.

Super Sonic: no sej...se mal premal sm reku ;)
drugac pa je fz30 taprav za njega. odlicno snema filme :)

kaj pa dodatna baterija....si si ogledal kaj v tej smeri...mislim predvsem cena?

malo velik se mi edino zdi....in kako funcijonira avtomatika.....
tega pa od panasonica tz-1 za v zep...pa sem resen....saj ne...zal prevec za oba
in ne vem kateri bi naj bil moj prvi....tak super zoom

originalna dodatna baterija pride dobrih 12k sit, ansmann pa okol 7.5k.
avtomatika je dobra, sploh me je presenetilo ostrenje, ki dejansko deluje. mas tut AF assistant, torej oranzno lucko. edin pr 12x zoomu mu ucas dela tezave, pa se to v zelo slabi svetlobi.
zoom je pa tko....med 300 in 420mm prakticno ni razlike.

hehe....
ja to vem, da na ni velike razlike....
pri vecjh zumih mores pa eno funcijo uklopit....ne vem tocno katero....

kako je z funkcijo stabilizacijo slike pri velikih zumih.....rabis tripod ali lahko iz roke slikas...in ce se roka utrudi pri dolgocasnem nosenju.....

lp

ce je svetloba uredu, potem lohk tut brez stabilizatorja slikas z zoomom, ce je pa slaba, potem ti tut stabilizator ne pomaga dost :)
in ja, mene je roka po 1h ze kr precej bolela ;) :) je kr tezka zadeva.

@Dr_M
sorry da tezim....
poznam vse karakteristike, vse teste....samo vzivo videt ta aparat ali pa se pogovarjat s uporabnik ki ga ima je zelo tezko....ker jih ni....tako da oprosti....
koliko zdrzi baterija.....kako hitro se napolni....
glede svetlobe vem ja....samo koliko sem gledal slike in teste, je tudi na koncu zuma, zelo ostra slika tudi brez stojala....
kako se tebi zdi ISO, kaj je res toliko suma ali vsi samo neakj tezijo, jo opazis na zaslonu ali ne?

nic....malo precekiraj mogoce te bom se kaj vprasal ;)

teza mi je ql....ker tako ne zamajes hitro aparata in nimas blur slike....boljse teza kot lahkotnost jaz pravim pri fotografiji

Zgodovina sprememb…

sid911 ::

Prihodnji mesec želim kupit digitalca, najraje v kompletu vse kar rabim. Max proračun je 60k, gledal pa sem Digitalni fotoaparat Praktica DCZ 6.2, SONY DSC-S600in Canon PowerShot A530.

Lahko se zgodi da tut kak cenejši model pride v poštev. kateri bi bil najbolša izbira?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
««
44 / 135
»»