Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

hunter01 ::
imho je zelo dobro tudi upostevati koliko casa ima kartica garancijo.
Moja kingston kartica (kuplejna pri majdicu v avstriji) ima dozivljenjsko
! ce ne bi imela bi sedaj moral kupiti novo ker mi je crknla po dobrem letu... sem jo poslal v London (stroskov 200 sit z kuverto) in so mi poslali novo nazaj po hitri posti. kar se hitrosti tice je pa tolk hitra da z svojo Minolto Z2 lahko snemam filemcek dokler ne zmanjka kartice (prejsnja je bila pocasnejsa in se je filmcek vstavil po minuti in pol).
San disk ima 5 let garancije, vendar sem opazil da ce jo kupis v Hrvaski (hgSpot) ima 10 let garancije!!
nevem pa zakaj je to mozno.
LP

San disk ima 5 let garancije, vendar sem opazil da ce jo kupis v Hrvaski (hgSpot) ima 10 let garancije!!

LP

MR-OzO ::
Mene pa zanima kak mate kaj izkušnje z HPji glede na to da še ni blo kaj dost napisah o njih razn enga ko je reko da so slabi(brez utemeljitve btw) zanima me predvsem model R717 pa kak se kaj obnese proti kakemu Canonu A520, A510 so vsi tam isti cenovni razred(do 60k).

Izkusnje s HP-ji.... ODLIČNA garancija! padel na tla nesel tam dali novega, padel mami nesel nazaj dobil novega
(nimam ga jaz ampak kolega in ne vem katger model vem da ima 5 Mpixlov in 8x zoom)

BlackHole ::
Tole pa kr težko verjamem, da bi nekdo imel garancijo na padec aparata na tla.

LP Marko

Prisežem...da je dobil nazaj novega. sam finta je bla da je reku unemu da mu je pal na tla, pa je potem tam tisti rekel naj tega več ne govori ampak naj samo reče da pač ne dela več! (bil je en tip star od 20-25 let na sprejemu) napisal pa je da pac ne dela. drugic je pa direkt rekel da kar na enkrat ne dela!
Imho je finta sam v tem da je izdelava teh paratov tolk poceni da jim sploh ni nek strošek dat nov aparat! on je dal za njega 100k izdelava je pa max 5k (verjetno se kar precej manj).
LP
Imho je finta sam v tem da je izdelava teh paratov tolk poceni da jim sploh ni nek strošek dat nov aparat! on je dal za njega 100k izdelava je pa max 5k (verjetno se kar precej manj).
LP

Dark Angel ::
Hmmm.... al ni fora v tem kolk materijala je porabljenega... Če gledaš čist sam iz materijalnega vidika pol je v "povprečnem" fotoaparatu par dkg stekla (oz. kaj ekvivalentnega), par dkg plasike za ohišje, mal silicija, kremena, bakra itd. za elektroniko.
Po tem takem stane izdelava fotoaparata par 100 sit?
Moraš računat na to da je običajno optika (vsaj pri spodobnih aparatih) najdražja stvar in elektronka itd...
Pol rabiš pa še kupit oz. prilagodit stroje za posamezni model (ki ti večjih spremembah zastari) in še delavno silo plačevat (to zadnje je še najcenejš - Made in Taiwan
)
Sej majo proizvajalci kar profit, vseeno pa ne n*100% !!!! (za n vstavi poljubno naravno število
)
Po tem takem stane izdelava fotoaparata par 100 sit?

Moraš računat na to da je običajno optika (vsaj pri spodobnih aparatih) najdražja stvar in elektronka itd...
Pol rabiš pa še kupit oz. prilagodit stroje za posamezni model (ki ti večjih spremembah zastari) in še delavno silo plačevat (to zadnje je še najcenejš - Made in Taiwan

Sej majo proizvajalci kar profit, vseeno pa ne n*100% !!!! (za n vstavi poljubno naravno število

koyotee ::
Kere pokate
Da ni res cena proizvodnje digitalca 5k LOL
lp
Da ni res cena proizvodnje digitalca 5k LOL
lp

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!

mrbungle ::
Še 5K za proizvodnjo ceno je preveliko. tam delajo za nekaj $ na mesec, ali pa še to ne. Material tako ali tako vozijo iz držav ali celin, ki jih na veliko izkoriščajo (npr. afriške države- zahod jim da malo orožja, da se plemena začnejo med seboj pobijati, zahod pa v zameno zastonj pridobiva rude, primer Nube). Seveda pa je to proizvodnja cena, na račun končne cene pa živi kar velika veriga, na koncu pa kratko potegne potrošnik. Ampak tako mora biti, da se denar obrača, da imamo gospodarsko rast...
Koliko pa mislite, da stane en procesor, ki jih štancajo na veliko. Nekaj dolarjev...
Koliko pa mislite, da stane en procesor, ki jih štancajo na veliko. Nekaj dolarjev...

tomaz- ::
Hp fotoaparat:
Modeli R serije so izredno dobri v razmerju cena-kakovost
Trenutno se ti splača nakup modela R817, ki ga imajo v Comtronu mislim najcenejš.
Dobiš pa 5x optični zoom,(digitalni je itak brezveze) Pentax leče, filmček 640x480 omejen samo s kapaciteto kartice ( sd card), zelo dobre fotografije in dejansko upravljanje, ki bi ga obvladal vsak otrok. Imaš pa li-ion bat., priklop direktno v fotoaparat, ne rabiš ga izštekat, dokler fotoaparata pač ne potrebuješ.. Zelo ok!
Meni se zelo dopade, pa sem imel tudi že canona in olympusa in minolto.
Lahko rečem, da HP niti slučajno ni slab nakup, res pa je, da je cel kup pametnjakovičev, ki pač pravijo, da je treba uzet "firmo"..
Absolutno, vsak naj pač kupi, kar mu paše...
Jest imam trenutno model R818 ( isto kot 817, sam v titan barvi) in sem več kot zadovoljen!
Ampak ne me narobe razumet, tud Canon, Sony in ostali so carji, samo moti me , da marsikdo nabija po svoje, pa stvari še v roki ni držal, kaj šele kaj probal..
Modeli R serije so izredno dobri v razmerju cena-kakovost
Trenutno se ti splača nakup modela R817, ki ga imajo v Comtronu mislim najcenejš.
Dobiš pa 5x optični zoom,(digitalni je itak brezveze) Pentax leče, filmček 640x480 omejen samo s kapaciteto kartice ( sd card), zelo dobre fotografije in dejansko upravljanje, ki bi ga obvladal vsak otrok. Imaš pa li-ion bat., priklop direktno v fotoaparat, ne rabiš ga izštekat, dokler fotoaparata pač ne potrebuješ.. Zelo ok!
Meni se zelo dopade, pa sem imel tudi že canona in olympusa in minolto.
Lahko rečem, da HP niti slučajno ni slab nakup, res pa je, da je cel kup pametnjakovičev, ki pač pravijo, da je treba uzet "firmo"..
Absolutno, vsak naj pač kupi, kar mu paše...
Jest imam trenutno model R818 ( isto kot 817, sam v titan barvi) in sem več kot zadovoljen!
Ampak ne me narobe razumet, tud Canon, Sony in ostali so carji, samo moti me , da marsikdo nabija po svoje, pa stvari še v roki ni držal, kaj šele kaj probal..

imho tudi HP JE firma! še zmeraj se mi pa zdi najboljša odločitev da greš v čim več trgovin sprobaš čim več digitalcev (seveda v rangu cene katero si pripravljen plačati zanj) in se nato odločiš kateri ti se je zdel najboljši. Seveda koristi tudi povprašati lastnike fotoaparatov sam je dejstvo da večina bo hvalila tistega k ga sami imajo, in le redki bojo priznali da ni vse tako kot je dejansko.
//Edit: Cimer ima HP945 in so slike zeelo dobre! edina napaka se mi zdi velika potrošnost baterij, kar pa lahko "odstranis" z dodatnim parom le-teh.
LP
//Edit: Cimer ima HP945 in so slike zeelo dobre! edina napaka se mi zdi velika potrošnost baterij, kar pa lahko "odstranis" z dodatnim parom le-teh.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hunter01 ()

Nebomgabiksa ::
Ok, pa da vidimo, če bo kaj pomoči z vaše strani. Moja favorita sta:
Panasonic DMC-LS1, 46.742 (4mio, 3x optika, stabilizator)
Pentax Optio 60, 46.407 (6mio, 3x optika)
Ogledoval pa sem si še Canon A520, Sony DSC-S80 in HP R717, ki so v rangu +10K SIT.
Fotoaparat ***naj bi imel*** SD kartico in AA baterije.
Panasonic DMC-LS1, 46.742 (4mio, 3x optika, stabilizator)
Pentax Optio 60, 46.407 (6mio, 3x optika)
Ogledoval pa sem si še Canon A520, Sony DSC-S80 in HP R717, ki so v rangu +10K SIT.
Fotoaparat ***naj bi imel*** SD kartico in AA baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nebomgabiksa ()

Poldy ::
Se opravičujem, vendar resnično nimam časa vse prebrati, zato bi prosil tistega, ki je vsaj nekaj prebral, kateri fotoaparat se izplača kupiti tja do 150k sit?
Hvala
Hvala

Dr_M ::
minolta a200

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M ::
tale panasonic zgleda kr uredu, ampak men je tista minolta padla v oci zarad sirokokotnega objektiva (28mm), kar je precej bolje kot pri fz30 (35mm). je pa res, da ma fz30 vecji zoom.
ampak jest bi raj uzel sirokokoten objektiv. ko se mal vec ukvarjas s fotografijo, ugotovis, da zelo velikrat prav pride
ampak jest bi raj uzel sirokokoten objektiv. ko se mal vec ukvarjas s fotografijo, ugotovis, da zelo velikrat prav pride

The reason why most of society hates conservatives and

Poldy ::
Glede minolte a200...
Kje v sloveniji pa lahko kupim ta fotoaparat? Sicer pa težko vrjamem da se ga pri nas dobi za manj kot 150k sit.
Kje v sloveniji pa lahko kupim ta fotoaparat? Sicer pa težko vrjamem da se ga pri nas dobi za manj kot 150k sit.

SavoS ::
KLIKOT, sicer je cena čez 150k, a vendarle se ga da dobiti.....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

zile ::
En review od Panasonica fz-30
Vse the best, ampak kakor pravi pisec, vedno sta 2 napaki, ki ločita kamero od perfektne.
In to sta vsekakor prevelik šum in nima podpore USB2!!! Mislm kako morjo no...argh
Drugače je pa zoom res impresiven. Poglejte zooman objekt
Minolta je tudi zanimiva. Obstaja že kak test?
Vse the best, ampak kakor pravi pisec, vedno sta 2 napaki, ki ločita kamero od perfektne.
In to sta vsekakor prevelik šum in nima podpore USB2!!! Mislm kako morjo no...argh
Drugače je pa zoom res impresiven. Poglejte zooman objekt

Minolta je tudi zanimiva. Obstaja že kak test?

mare4444 ::
mene pa zanima kera kartica je boljša in bolj kompatibilna za canon s2:
SanDisc sd 1 gb ultra II ali
Pqi SD 1Gb 60x
mogoce priporocate tud kako drugo kartico?
SanDisc sd 1 gb ultra II ali
Pqi SD 1Gb 60x
mogoce priporocate tud kako drugo kartico?

Jaz imam Kingston kartico in moram reč da je hitra, kar me pa najbolj privlači pri njej je pa doživljenjska garancija!

bond007 ::
Končno a610 in a620 v Sloveniji. Cene presenetljivo blizu tistim drugod po evropi in tudi recimo ameriki. Priporočena cena je bila za a610 - 300 dolarjev, a620 pa 400 dolarjev. Cena v sloveniji za a610 - 301€ (72k sit) in za a620 - 360€ (86k sit). Mamljivo ni kej! Če kdo najde še nižje cene, naj da tukaj link do trgovine. A610 A620

marpe ::
Odločam se med dvema digitalcema pa ne vem katerega bi kupil:
Canon PowerShot IXUS 50 in Sony digitalni fotoaparat DSC-W15
Dosti bi ga uporabljal tudi v prostorih.
Dosti bi ga uporabljal tudi v prostorih.

MEDENA ::
bond007: Pa misliš da je razlika med A510 in A610 recimo vredna teh 25-30K SIT ?
Zdi se mi kar velika razlika.
Zdi se mi kar velika razlika.

Meni se zdi ta razlika res mala, glede na to kakšne so dejanske razlika med obema - če povzamem
a510 vs a610 torej: A610 ima 5 mp, a510 3,2 mp - že tu je kar očitna razlika. A610 lahko snema filmčke z 640*480/30fps - torej popolnoma tekoča slika, a510 640*480/10fps (zelo slabo glede na to da je že prazgodovinski a70 imel 15 fps na tej resoluciji), a610 vsebuje DIGIC2 procesor - kvalitetnejše in bistveno hitrejše procesiranje slik, kot pri a510, a610 potrebuje za delovanje 4 baterije - polnenje fleša bistveno hitrejše kot pri a510, a610 podpira usb 2.0 prenos, bolši makro pri a610 - ostrenje pri 1cm oddaljenosti], večji in vrtljiv zaslon pri A610, pa verjetno sm še kaj pozabil...
Edina dilema je, ali je canon uporabil pri a610 enak senzor, kot pri G5 in pri a95, ali ga je razvil povsem na novo. Senzor pri a620 naj bi bil bolši in naj bi generiral manj šuma pri svoji resoluciji, kot A610. Sicer so vse večinoma še ugibanja in bo treba počakat nna uradne reviewe. Razprave si lahko preberete na dpreview forumu. Review obeh (A610 in A620) naj bi sledil v roku 14 dni.
Edit: Ne vem od kot ti razlika 30 tisoč. Če a610 dobiš za 72, kje potem dobiš novega a510 za 42? Razlike je za dobrih 20 tisočakov...
a510 vs a610 torej: A610 ima 5 mp, a510 3,2 mp - že tu je kar očitna razlika. A610 lahko snema filmčke z 640*480/30fps - torej popolnoma tekoča slika, a510 640*480/10fps (zelo slabo glede na to da je že prazgodovinski a70 imel 15 fps na tej resoluciji), a610 vsebuje DIGIC2 procesor - kvalitetnejše in bistveno hitrejše procesiranje slik, kot pri a510, a610 potrebuje za delovanje 4 baterije - polnenje fleša bistveno hitrejše kot pri a510, a610 podpira usb 2.0 prenos, bolši makro pri a610 - ostrenje pri 1cm oddaljenosti], večji in vrtljiv zaslon pri A610, pa verjetno sm še kaj pozabil...
Edina dilema je, ali je canon uporabil pri a610 enak senzor, kot pri G5 in pri a95, ali ga je razvil povsem na novo. Senzor pri a620 naj bi bil bolši in naj bi generiral manj šuma pri svoji resoluciji, kot A610. Sicer so vse večinoma še ugibanja in bo treba počakat nna uradne reviewe. Razprave si lahko preberete na dpreview forumu. Review obeh (A610 in A620) naj bi sledil v roku 14 dni.
Edit: Ne vem od kot ti razlika 30 tisoč. Če a610 dobiš za 72, kje potem dobiš novega a510 za 42? Razlike je za dobrih 20 tisočakov...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()

tomso ::
Zdravo
Jaz se odločam za nakup Canona A610 ali HP R817.Zanima me vaše mnanje kateri je boljša izbira, glede na to da je cena ista .Osebno se sicer bolj nagibam k A610 a vseeno ima HP svoje prednosti(litium baterija,manjši je, dobre ocene, ki jih A510 nima, je pa tudi dosti starejši od A610 tako da res ne vem ker je boljši).Sem bolj zelen na tem področju, a vseeno bi rad imel najboljši fotoaparat v tem cenovnem razredu(kvalitetne slike,ne iščem pa vrhunskega aparata za 100+), tako da bi bil vesel vsakega predloga.In še,ali je kakšen aparat za to ceno boljši od teh dveh? No, to bi bilo to:)
tomso
Jaz se odločam za nakup Canona A610 ali HP R817.Zanima me vaše mnanje kateri je boljša izbira, glede na to da je cena ista .Osebno se sicer bolj nagibam k A610 a vseeno ima HP svoje prednosti(litium baterija,manjši je, dobre ocene, ki jih A510 nima, je pa tudi dosti starejši od A610 tako da res ne vem ker je boljši).Sem bolj zelen na tem področju, a vseeno bi rad imel najboljši fotoaparat v tem cenovnem razredu(kvalitetne slike,ne iščem pa vrhunskega aparata za 100+), tako da bi bil vesel vsakega predloga.In še,ali je kakšen aparat za to ceno boljši od teh dveh? No, to bi bilo to:)
tomso

Če ti veliko pomeni majhnost digitalca, potem HPja. Če lahko potrpiš z malce večjim in težjim, potem svetujem a610. R817 ima malo večji zoom (5x) od a610 (4x). Oba imata dobro kvaliteto filmčkov, verjetno je kvaliteta slike na strani a610 pa tudi nastavitev ima a610 dosti več.
Meni bi recimo več pomenil vrtljiv zaslon, hitra odzivnost fotoaparata, bolši makro, kvaliteta slike. Manj pomembna mi je velikost, čeprav ravno SLR velikosti tudi ne bi maral - pač v mejah normale
Če je komu predrago 72 tisočakov, lahko fotoaparat z novim DIGIC2 procesorjem dobi že za 36k sit. KLIK - ta novi digitalec je v vseh pogledih bliizu a510, v nekaterih stvareh je pa celo bolši. In to za ceno skoraj 15 tisočakov manj od a510
Meni bi recimo več pomenil vrtljiv zaslon, hitra odzivnost fotoaparata, bolši makro, kvaliteta slike. Manj pomembna mi je velikost, čeprav ravno SLR velikosti tudi ne bi maral - pač v mejah normale

Če je komu predrago 72 tisočakov, lahko fotoaparat z novim DIGIC2 procesorjem dobi že za 36k sit. KLIK - ta novi digitalec je v vseh pogledih bliizu a510, v nekaterih stvareh je pa celo bolši. In to za ceno skoraj 15 tisočakov manj od a510

Hvala za odgovor.Zanima me samo še to ali je za tak denar na tržišču kakšen boljši od teh dveh?Če ni, potem se bom verjetno odločil za A610.

Tega pa res nima. Če hočeš to met morš S2 kupit, ki pa je mal dražji. Sicer pride IS še posebi prav, če ima digitalc velik zoom (recimo S2 ima 12 kratnega), pa tudi sicer je IS fain stvar. Pač par stvari more bit rezerviranih za malo višje razrede. Sicer IS nima ravno veliko kompaktov tega cenovnega razreda..

zile ::
Ja zato mi je pa všeč Panasonicova filozofija. V vsak fotkič stabilizator slike. Upam da sledijo Panasonicu tudi ostali. Canon očitno še ne.

marpe ::
Odločam se med dvema digitalcema pa ne vem katerega bi kupil:
Mi lahko kdo svetuje kateri je boljši
Mi lahko kdo svetuje kateri je boljši

Zanima me samo še to ali je za tak denar na tržišču kakšen boljši od teh dveh?Če ni, potem se bom verjetno odločil za A610.
Tudi nova dva olympusa nista od muh - SP-350 in SP-310. 2,5" (kar 6,4 cm) velik lcd , 7 ali 8 megapixlov, makro 2cm, live histogram , tudi dobri filmčki. Vse to verjetno za okoli 75-80 tisočakov. Je pa res da uporabljata nekoliko dražje xD kartice in nimata vrtljivega zaslona. KLIK

SkyNet ::
Vem da moj post ne sodi ravno sem a vseeno se mi zdi vredno omeniti...
Prodajam namreč svojega Canona Powershot S1 z 1GB kartico, torbico, polnilcem in 4xpolnilne baterije. Ceno sem postavil 100k, potem pa znižal na 90k, tako da mislim da ni previsoka. Če koga zanima naj mi piše na skynet@volja.net
Se opravičujem za OT
Prodajam namreč svojega Canona Powershot S1 z 1GB kartico, torbico, polnilcem in 4xpolnilne baterije. Ceno sem postavil 100k, potem pa znižal na 90k, tako da mislim da ni previsoka. Če koga zanima naj mi piše na skynet@volja.net
Se opravičujem za OT

right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

SkyNet ::
Ojoj pa jaz bom še bankrotiral!
Ok, eno cena 85k prodam takoj
V garanciji je še 9 mesecev!!
Ok, eno cena 85k prodam takoj

V garanciji je še 9 mesecev!!
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Sem se odločil za canona a610 in je naročen, tako da komaj čakam da pride(mi je prov luštno čakat neki tako dobrega).Hvala vsem ki so mi svetoval. Sem vesel da se mi kar smeji:) Še enkrat hvala za dobre nasvete!
tomso
tomso
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomso ()

Nebomgabiksa ::
Ok, iščem digitalca, ki mora imeti sledeče funkcije:
* hitrost (vklop & AF)
* SD slot za kartico
* optični zoom minimalno 3x
* po možnosti stabilizator slike
* solidno baterijo, po možnosti klasične AAA
Cena do 100K SIT.
Lp,
Andrej
* hitrost (vklop & AF)
* SD slot za kartico
* optični zoom minimalno 3x
* po možnosti stabilizator slike
* solidno baterijo, po možnosti klasične AAA
Cena do 100K SIT.
Lp,
Andrej

koyotee ::
Zakaj pa ne Minolta Z5?

Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!

Lili ::
Katerega naj izberem?...Canon A520, IXUS 40 ali morda A610?
Zanima me, koliko se razlike v ceni teh aparatov "poznajo" pri uporabi, kvaliteti slik, filmčkov...
tnx
Zanima me, koliko se razlike v ceni teh aparatov "poznajo" pri uporabi, kvaliteti slik, filmčkov...
tnx

Tugo ::
A610 ima kar nekaj prednosti pred ostalim dvema. je pa odvisno kaj želiš.
evo link do primerjave med vsemi tremi.
A610 in ixus imata DigicII procesor, kar ju naredu občutno hitrejša (hitrejše slikanje - 2.4FPS dokler ne zapolniš kartice oz. 640x480 30FPS snemanje filmov,...).
ixus je zelo kompakten mali aparat.
A610 in A520 sta bolj svobodna, če se želi uporabnik poigrat pri slikanju, ixus ima vse avtomatizirano.
A610 ima flip out & twist LCd, kar pride prav če se slikaš z nekom sam, da ne rabiš še ene osebe, da te slika. ixus ima svojo baterijo in če se sprazni si v r... 610 ima 4x AA, kar pomeni hitrejše nafilana bliskavica, 520 ima samo 2.
cene so takšne kot so. tukaj bi se jaz vprašal zakaj rabiš fotoaparat, ker je lahko ixus tisto kar iščeš, lahko pa že 520.
predno greš gledat razlike med njimi si na list napiši kaj ti je pomembno, šele potem poglej kaj imaš na voljo.
kar se cen tiče je pa tkole: 520 je star (čeprav ni ravno star Feb 2005), ixus je majhen in tukaj plačaš tudi majhnost (Sep 2004), 610 je pa čist "frišn" (Aug 2005). ixus ima 3x optični zoom, oba druga pa 4x.
da ne bom preveč našteval, poglej :)
lp, T.
evo link do primerjave med vsemi tremi.
A610 in ixus imata DigicII procesor, kar ju naredu občutno hitrejša (hitrejše slikanje - 2.4FPS dokler ne zapolniš kartice oz. 640x480 30FPS snemanje filmov,...).
ixus je zelo kompakten mali aparat.
A610 in A520 sta bolj svobodna, če se želi uporabnik poigrat pri slikanju, ixus ima vse avtomatizirano.
A610 ima flip out & twist LCd, kar pride prav če se slikaš z nekom sam, da ne rabiš še ene osebe, da te slika. ixus ima svojo baterijo in če se sprazni si v r... 610 ima 4x AA, kar pomeni hitrejše nafilana bliskavica, 520 ima samo 2.
cene so takšne kot so. tukaj bi se jaz vprašal zakaj rabiš fotoaparat, ker je lahko ixus tisto kar iščeš, lahko pa že 520.
predno greš gledat razlike med njimi si na list napiši kaj ti je pomembno, šele potem poglej kaj imaš na voljo.
kar se cen tiče je pa tkole: 520 je star (čeprav ni ravno star Feb 2005), ixus je majhen in tukaj plačaš tudi majhnost (Sep 2004), 610 je pa čist "frišn" (Aug 2005). ixus ima 3x optični zoom, oba druga pa 4x.
da ne bom preveč našteval, poglej :)
lp, T.

bado ::
kakšna pa je razlika med a610 in a620 ? jaz je ne opazim
zakaj se splača, če se a620 ??
in potem še S2 IS ali Canon PowerShot Pro1 ? razlike?
zaradi enostavnosti in majhnosti se nagibam k 6x0, le IS me muči :(
LP
zakaj se splača, če se a620 ??
in potem še S2 IS ali Canon PowerShot Pro1 ? razlike?
zaradi enostavnosti in majhnosti se nagibam k 6x0, le IS me muči :(
LP

Tugo ::
Resolucija!
Da se ne bo preveč spraševalo: LINK.
btw, imam S2 in mi je zakon. Ne slikam profi, zato mi je zadosti. Če bodo kadarkoli potrebe, bomo vzeli pa kaj boljšega.
Na splošno: Večji fotkič je težji, kar pomeni za povprečnega uporabnika lahko zelo velik minus. Hkrati pa to pomeni zelo velik plus, ko slikaš, ker imaš stvar konkretno v roki. Poleg vseh ostalih prednosti, ki jih prenesejo veliki fotkiči (večji senzor, menljivi objektivi, večje resolucije,....). Pustimo podrobnosti, za nas smrtnike, ki rabimo za slikce 10x15 in podobno je 5M pixlov zvrsh glave. A610 je zadosti, ne rabiš A620.
IS rabiš pri večjih zoomih. čeprav je pri 4x lahko problem, ampak še vedno ne tak kot pri še večjih zoomih. če ostali lahko shajajo brez IS, potem boš lahko tudi ti ;)
lp, T.
Da se ne bo preveč spraševalo: LINK.
btw, imam S2 in mi je zakon. Ne slikam profi, zato mi je zadosti. Če bodo kadarkoli potrebe, bomo vzeli pa kaj boljšega.
Na splošno: Večji fotkič je težji, kar pomeni za povprečnega uporabnika lahko zelo velik minus. Hkrati pa to pomeni zelo velik plus, ko slikaš, ker imaš stvar konkretno v roki. Poleg vseh ostalih prednosti, ki jih prenesejo veliki fotkiči (večji senzor, menljivi objektivi, večje resolucije,....). Pustimo podrobnosti, za nas smrtnike, ki rabimo za slikce 10x15 in podobno je 5M pixlov zvrsh glave. A610 je zadosti, ne rabiš A620.
IS rabiš pri večjih zoomih. čeprav je pri 4x lahko problem, ampak še vedno ne tak kot pri še večjih zoomih. če ostali lahko shajajo brez IS, potem boš lahko tudi ti ;)
lp, T.

Zheegec ::
Jaz imam Kingston kartico in moram reč da je hitra, kar me pa najbolj privlači pri njej je pa doživljenjska garancija!
To pomeni, da imaš garancijo dokler izdelek še proizvajajo, tako da mogoče že zdajle nimaš več garancije.
Ta "doživljenjska garancija" malo zavaja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Garancija pomeni da ti oni morajo zamenjati izdelek z enakim ali boljšim nadomestkom ali z denarjem.
jaz sem poslal kartico pod garancijo v London in so mi poslali novo nazaj, ki je bila boljša od prejšnje. (isto velika a hitrejša)
Res pa je da vprašanje če ti bojo zamenjali kartico čez 10 let. (Kje bojo takrat dobili 256Mb kartico, že sedaj so redke
)
jaz sem poslal kartico pod garancijo v London in so mi poslali novo nazaj, ki je bila boljša od prejšnje. (isto velika a hitrejša)
Res pa je da vprašanje če ti bojo zamenjali kartico čez 10 let. (Kje bojo takrat dobili 256Mb kartico, že sedaj so redke

Vikking ::
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim za 45k SIT. V tej ceni more imeti vsaj 128mb kartico, 3x optični zoom in najmanj 3 megapixle. Dajte mi prosim vsaj znamke in modele fotoaparatov naštet.. Če imaste z kakšnim poceni digimigijem izkušnje mi svetujte.