» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
41 / 135
»»

Odyn ::

No, pri pregledu digitalcev srednjega razreda bi bilo skoraj greh izpustiti Olympuse. Recimo C7070 (naslednik C5060). S prejšnjo verzijo imam samo dobre izkušnje, zoom imata oba 27(!)-110mm (ekvivalent), torej na tele strani malo manjka, je pa na širokokotni toliko močnejši. Podpirata CF ter xD kartice (obe so lahko v aparatu hkrati, med njima se izbira s tipko). Glavni biserček pa je zelo priročen vrtljivi LCD zaslonček, ki odstrani potrebo po plazenju po trebuhu, ali plezanju na prucko :) C7070 ima 7mpix. Za oba je na razpolago tudi precej dodatne opreme.

štrudl ::

Pozdravljeni. Vidim da se precej spoznate na fotoaparate. Pred kratkim sem se odlocil da bom kupil digitalni fotoaparat za okoli 100.000 Sit. Mora biti cim manjsi tako da ga lahko dam v zep. Precej sem se ogrel za casio exilim zoom ex-z750. No vem da ni ravno priznana firma sam je res zelo tanek pa se dobre karakteristike ima. Tudi na tem testu je bil kar dobro ocenjen http://www.steves-digicams.com/2005_rev...

Sicer bi pa rad slisal se kaksen vas nasvet, glavno da je cim manjsi.

Stone ::

Kaj pa pravite na digitalce znamke HP? Opažam, da vam ta znamka nekako ni poznana oz se zanjo ne odločate. Kljub temu mislim, da so naslednji modeli, glede na svojo ceno, ena izmed najboljših izbir trenutno na trgu. Ker pa še sam v bistvu nisem imel izkušenj s temi digitalci, bi prosil tiste, ki so imeli katerega od teh modelov, naj malo pokomentirajo zadevo...

V bistvu se je začelo z modelom HP PhotoSmart R707, ki je dobil letos prvo nagrado na DIWA Awards v razredu kompaktnih digitalcev in dobil veliko pozitivnih kritik tudi pri ostalih ocenjevalcih. Ta model sicer ne izdeljujejo več, vendar se še prodaja za okoli 53 kSIT.

Test na E-fotografija

HP PhotoSmart R717 prav tako za svojo ceno okoli 63 kSIT ponuja zelo veliko (prav tako dobre kritike).

Test na E-fotografija

Kot najnovejši v ponudbi, pa HP PhotoSmart R817 predstavlja res (vsaj po mojem mnenju) zelo dober kompromis med ceno ( 74 kSIT), kompaktnostjo in dobrimi specifikacijami. Testi za ta model še niso na voljo, razen nekaj manjših predhodnih testov, ki pa niso tako relevantni.

Torej, se splača kupiti HP?

smonito ::

Pozdravljeni!

Ker mislim da je končno napočil čas da si tudi sam nabavim digitalni fotoaparat imam eno vprašanje za Vas.

Po dolgem iskanju sem končno našel fotoaparat, ki bi mi odgovarjal to je Pentax optio S45.
Vendar ta fotoaparat nima optičnega iskala ampak preko Lcd zaslona. Zato Vas sprašujem koliko je pomembno optično iskalo oz. če ga sploh uporabljate.

Če kdo že ima ta fotoaparat bi me zanimale Vaše izkušnje z njim.

Za pozitiven odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem

lp

Gregor

ivanuscha ::

Kaj porečete na tole stran - pošiljajo tud v slovenijo, dobiš pa ogromno stvari gor!

Ashrack ::

Odločam se med slednjimi:
http://fotodigital.biz/default-99004%2C...
in
FUJI A350
in
CANON 510
in ju3 bi šel nabavt
Za kakšrne nasvete se vam zahvaljujem
....

_EN_ ::

Strudl jaz bi tebi predlagal 2 modela od canona kr vidim da bi rad imel zelo majhnega ter tehnične sposobnosti dobre. Ta 2 modela sta canon ixus40 ali pa canon ixus50. Moj kolega ima canon ixus40 pa ti morem priznat da dela zelo lepe slike. Cena ixus40 je 72.000Sit ixus50 pa 105.000sit. no to je moj predlog.8-)

fyf ::

Žio!
Tudi jast sm tik pred nakupom fotoaparata in vidiš hudiča....neznam se odločit katerega naj vzamem
Nagibam se med Canon a520 ali pa Sony dsc s90 Obedva sta približno iste cene!
Canon ima boljši zoom pri sony pa dela filmčke omejene samo s kartico. (dve stvari ki mi veliko pomenita)
Prosim če mi lahko svetujete katerega oziroma če imate kakšen boljši predlog?
Hvala.

Odyn ::

Vendar ta fotoaparat nima optičnega iskala ampak preko Lcd zaslona. Zato Vas sprašujem koliko je pomembno optično iskalo oz. če ga sploh uporabljate.

Včasih ga, ja. Kadar imam telekonverter gor, pa poskušam najti recimo luno ali kaj podobnega (kjer nimaš orientacijskih točk, kam točno ciljaš). Ali pa kadar poskušam dobiti fotko stvari, ki je premajhna, da bi se videla pri slabi ločljivosti LCD zaslončka (recimo malo bolj oddaljene ptiče na veji).

Alexius Heristalski ::

Sestra kupuje fotoaparat do 60 jurjev. Jaz nimam izkušenj s tem, zato vprašam: Canon A510 ali Nikon Coolpix4600? Ceni sta podobni.
Če je še kaj boljšega v tem cenovnem razredu, pa kar pogumno predlagajte.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

teac ::

Te teme nisem bral v celoti, zato upam, da še tega vprašanja ni bilo.
Kakšen se vam zdi ta fotoaparat (Canon A 510). Zraven dobiš še SD 512 MB + polnilec + torbica za 61kSit.
Predvsem me zanimajo izkušnje s tem fotoaparatom in ali se ga splača kupit? :\

SodVina ::

razumljivo je, da veliko ljudi teme ni prebralo v celoti, ampak lahko pa bi se kdaj pa kdaj kdo potrudil pa prebral vsaj zadnjih nekaj strani.

AtaStrumf ::

Jaz imam A510 in sem v celoti zadovoljen z njim. Edina večja pomanjkljivost je Flash, ki mu traja precej dolgo, da se napolni (pač samo 2 bateriji), pa mogoče filmčki, ki so omejeni na 3 minute @320x240 @15 FPS oz samo 30 sec @640x480 @10 FPS, samo so še vedno uporabni tudi kot taki, samo ravno videokamere vam pa res ne bo nadomestil. Ostalo je vse tipi-topi. Priporočam! Pa kupte si kvalitetne akumulatorske baterije za zraven, ker meni recimo Hahnel (te prodaja Foto Beseničar) držijo ful malo in še en par sploh ne dela več. GP se obnesejo dost boljš, vsaj v temu Canonu.

Stone HP sem jaz uporabljal kar nekaj časa, samo že zelo star model po današnjih standardih. Bil je čist osnoven model, tako da ga ravno prehvalit ne morem. Po moje je pri elektroniki še vedno bolje ostati pri ustaljenih izbirah, kot pa experimentirati, ker se ZELO hitro zezneš. Čist tako po občutku, ti jaz ne bi priporočal HP-jev, drugače pa išči ocene na netu, pa se sam odloči; sem ne spadajo proizvajalčeve strani in njihovi linki do raznih nagrad ;).

AtaStrumf linki do proizvajalčevih strani so bili izključno namenjeni samo za posredovanje tehničnih podatkov o fotoaparatu, ostali linki do testov, ki sem jih navedel, pa nimajo nič opraviti z proizvajalcem - torej so neodvisni in do njih nisem prišel preko HP-jevih strani.

Drugače pa hvala za nasvet, čeprav so zame relevantni šele novejši HP-jevi digitalci (od modela R707 naprej).

Tear_DR0P ::

kar se tiče HP fotkičov, še HPjevci priznavajo da majo njihovi fotoaparati slabosti - so pač preveč novinci in ne vejo kaj vse lahk gre narobe.
kar pa se tiče samodejnega odpiranja fleša, pa jst glih nesem S1 na servis arad tega, ker se je avtomatika sfukala - to je kolkr vem tud ena izmed največjih napak S1.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Kje si to slišal oz prebral? In kakšne naj bi bile te slabosti?

Area_51 ::

Jaz sm sebi kupi Canon PowerShot S1 IS in sem z njim zelo zadovoljen, mi omogoče vsa mogoča slikanja, katra potrebujem.
Area 51

J4CK1 ::

Sony dscs40 ali canon a520 nemorm se odločit kateri je bolši prosim pomoč!
še link do aparatov
Canon A520
sony dscs40

PROSIM NUJNO POMOČ ČIM HITREJE

LP JAKA

J4CK1 imaš srečo, ker je Canon ravnokar najavil nova A modela in po tem kar sem prebral ( CANON A610/620) so odpravili VSE napake predhonikov A510 in A520. S tem mislim VSE. Imam A510 in vse kar me moti na njem so porihtal, vsaj če sem vse specifikacije pravilno interpretiral. Na kratko DIGIC II (KONČNO!!!), USB 2.0 in 4 AA baterije. To bo prvi IDEALEN fotkič. NORO!!! Predlagam, da počakaš nanj, ker bo vreden vsakega tolarja tudi če bojo cene mal navite od začetka. Moj A510 se zna znajti na trgu rabljene opreme prav kmalu :D.

bond007 ::

Uff tole pa je.. 1cm makro, 4 optični zoom, digic II, ... noro res. Predvsem da so gor napopal digic 2 procesor - filmčki bodo zdej bol gladki na 640*480, digitalc pa hitrejši. Res veliko obeda - če bo cena za šibkejši model pod 80k sit, ga bom verjetno nabavil + tole. Sedaj imam A60 - ki je super digitalec, vendar bi vseeno menjal >:D

Dr_M ::

ce bo najdrazji 80k sit, je to ze mnogo predrago 8-O :\
trotlkamera neb smela bit nad 50k sit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Piše, da bo cena v rangu prejšnjih A serij. Verjetno mišljen zgornji rank - recimo A80 je ob predstavitvi stal okoli 100k sit. Bomo videli! Recimo, da ima veliko lastnosti podobnih canonovi IXUS seriji. recimo ixus 700 z 7mp, 3 optični zoom, tudi digic 2 procesor - res da so ixusi že mini kompkti, a konkretno ta ixus ima ceno okoli 110k sit. Torej pod 80k sit za 7mp model malo verjetno - praktično nemogoče!

Dr_m: tut trotli naj ne bi bli na taki strani, kot je ST, pa vseeno so...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

waw...7mpix za tako trotlkamero. pa 4x zoom objektiv... waw, zelo impresivno.
NOT.

ajt, S2 je dost bols trotl... :)

Aja no... sei so napisane cene. Cenejši naj bi bil 300 dolarjev, dražji pa 400. Recimo, da to direktno pretvorimo v evre.. pride cenejši model 300 evrov, kar je okoli 75k sit + naši trgovci bodo še mal cene nabil.. Tko da verjetno bo začetna cena za najcenejši model okoli 80k sit ali malo več.

Dr_M, a mogoče mal mešaš stvari? S2 ni več kompakt, je pa A6XX serija daleč od trotla. Full manual nastavitve vključno z ostrenjem, 2.4 FPS (polna resolucija), pa take čist tako BTW, če še nisi vedel.

Cena bo verjetno res okoli 80k za A610 in 100k za A620. Gre za TOP A modela, nadomeščajo A95 (vrtljiv zaslon pa to ;)). Glih par dni nazaj sem razmišljal kaj si včasih dobil pri kompaktu (če nisi ravno kake Leice oz. tistih nekaj uber fancy modelov za tisoče $ ubodu) in je bila vsa fora v čim večjem zumu in iztisu datuma (BLJAK) ostalo pa bolj tema. Dons dobiš v A610 skor vse, za kar sem leta nazaj, zelo drago plačal ko sem kupil EOS 5 (spot merjenje recimo nisi dobil pod tem modelom - 150k takratšnjih tolarjev samo za ohišje, dodaj še kvaliteten 28-105mm F/3,5-4,5 zum pa si bil pri 230k). O tem, da bi se mi shranil datum in ura posnetka in podatki o osvetlitvi sem lahko samo sanjal (le na najdražij modelih - Contax AX), pa kaki White Balance, to je bila umetnost porihtat, ...

Mladina vi sploh ne veste kaj imate :P.

Alec999 ::

Hudooo A610/A620, res so porihtal vse probleme.. saj tko zgleda na prvi pogled 8-O

5/7 m. pixlov
4x opticni zoom
DIGIC II (Max: 1 GB / 1 ura videa z zvokom )
640 x 480, 30/15 fps
2" vrtljiv zasloncek !!!!
1cm makro nacin
USB 2.0 Hi-speed (je bil ze skrajni cajt!!!)
4 x AA batteries (odlicno)

Tale fotkic je dobra alternativa tistim k jim je S2 prevelk ali predrag :)

Tale fotkic je dobra alternativa tistim k jim je S2 prevelk ali predrag :)

tole pa nikakor ne more drzat.
S2 je ene 2 klase visje. dober objektiv dela svoje :)

jest vem, da nikol vec ne kupm trotla z mn kot 10x zooma :)

je pa A6XX serija daleč od trotla. Full manual nastavitve vključno z ostrenjem,

bla bla bla. tist ki se dejansko kej ukvarja s fotografiranjem, ne bo kupu tega nikol. za vaske veselice je pa tut fotic za 30k sit dobr :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

bla bla bla. tist ki se dejansko kej ukvarja s fotografiranjem, ne bo kupu tega nikol. za vaske veselice je pa tut fotic za 30k sit dobr

Ampak to pa je izjava :D! LOL, to je vse kar lahko rečem na tako izjavo. Očitno ti manjka znanja za inteligentno diskusijo o fotoaparatih. Friendly advice: nauči se vsaj malo argumentirat svoje izjave, drugače izpadeš kot trol.

Edina bistvena prednost S2 pred A610/620 je, boljši objektiv po kvaliteti - predvidevam (pač je večji jebat ga, kle ni kaj) in zumu (12x) (širokokoten ni nič bolj) pa seveda IS. Ima pa tud par slabosti. Recimo velikost in teža. Ne paše vsem tega okoli trogat, samo za to da pol zumirajo kot nori. Itak pa očitno nimaš dost pojma o fotografiji, ker sicer bi vedel, da ni fotoaparat tist k dela dobre slike ;).

Primerjaj sam pa se pol nazaj oglasi: Canon S2 IS | Canon A610/A620

Zgodovina sprememb…

AtaStrumf: ce mas 2 dni fotoaparat, se ne pomeni, da veliko ves.

prej sm hotu povedat, da tist, ki uporablja rocne nastavitve, ne kupuje zepnega fotoaparata, ampak vsaj malo bolj resno zadevo...

pa tista primerjava men nc ne pove, ker je S2 namenjen vsaj malo bolj resnim amaterskim fotografom. samo ti primerjaj objektiv od S2 in tisto vratno kukalo od A6xx.

toliko o tvoji inteligenci in tvojih argumentih (ampak o nicemer ne duha ne sluha).

pa isti si s tem sranjem, kot caligula z LCji..:\

Calligula ::

DR_M, lepo, da si zapomnes ljudi, ki ti zivljenje zagrenijo z argumenti in zahtevami po njih.
Kako sploh prezivis z fotoaparatom brez aktivnega PFCja? :D

Pa ostani ON TOPIC. Za izpasti teslo nasplosno mas recimo dovolj moznosti v lozi, ki ti je glede an diskusijski nivo blizja :D

Pa nasploh-kot sam dobro ves-tudi S2 te ni naredil dobrega fotografa. Skratka ozko grlo je ponavadi drugje kot v aparatu. >:D

Drugace se pa strinjam, da znajo biti novi Canoni koncno tisto kar so nekateri ze pred casom zmotno mislili, da so-dobri fotoaparati. Kar se tice HPjev, ki jih nekdo zgoraj kriticno omenja. Se vsak test, ki sem ga prebral je hvalil kvaliteto fotk. Kolikor vem je to nekako bistvo vsega. Zdaj so jih koncno sposobni delat tudi lazje in manjse tako da..

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Calligula ()

DR_M, lepo, da si zapomnes ljudi, ki ti zivljenje zagrenijo z argumenti in zahtevami po njih.

hehe, tuki ni blo nobenga argumenta nikjer, razn kasnej z moje strani. tko da, grenil meni ni nihce nic. :)

Kako sploh prezivis z fotoaparatom brez aktivnega PFCja?

lazje kot ti brez mlatenja prazne slame in prodajanja buc po forumu. :)

Za izpasti teslo nasplosno mas recimo dovolj moznosti v lozi, ki ti je glede an diskusijski nivo blizja

to prepuscam tebi, na tok nizek nivo kot si ti, pac ne morem it. :)

Pa nasploh-kot sam dobro ves-tudi S2 te ni naredil dobrega fotografa. Skratka ozko grlo je ponavadi drugje kot v aparatu.

waaaw. neki mas pa celo prav.:) cestitke.

in prav za tiste "ozkogrlneze" sta A6xx modela. :)

Dr_M tolk dnarja kot stane S2 + mal dodatne opreme sem jaz svoj čas zmetal samo v filme in razvijanje slik, tako da če želiš kakšno težko fotografsko debato samo reci >:D.

AtaStrumf: ja sm vidu kaj si prodaju. ampak zanima me, zakaj si fotografiranje opustil? :)

MEDENA ::

od kdaj calligula ni persona rudis ? je komu ga povleku :D

Čez čas rata dolgcajt |O. Zdaj sem čist zadovoljen z enim takim trotlom kakor ti praviš, samo jaz mu raje pravim kompakt, ker je res svašta noter stlačeno. Makro (pravi makro 1:1) objektiv recimo te je koštal OHOHO, zdaj pa sam en knof pritisneš in prideš na par cm 8-O.

Se prav da Canon A520 ni vredu?? kakšne pomankljivosti ma??? ker rabim nujno informacije ker je sestra v ameriki in ga kupuje! Kdaj pride ven model A610/620 oz kakšnja je sploh razlika med tema dvema?? ker kupuje digitalni fotoaparat v tem cenovnem rangu kot je A520:\

Prosim pomoč

lp jaka

AtaStrumf. a pol si ze use posliku in zdej ti je zmankal robe :)

jest sm si pa pred enim letom kupu minolto Z2 in je res super stvarca (sploh dobr za na partije, ker ma ful mozn fles in dobr objektiv, tko da se tut v slabi svetlobi da slikat). rocne nastavitve rulz. z avtomatiko sploh nikol ne slikam.
ce bom meu kdaj kej vec casa, si ubodem SLR... :)

namest zepnega fotica, mam pa nokio 6630 :)

AtaStrumf. a pol si ze use posliku in zdej ti je zmankal robe

Nekako tako ja.

Tista Nokia je pa mal velka a ni? Gre pa še A510 lažje v žep kot pa 6630. 1,3 MP je za silo OK, ampak dokler ne bo vsaj 2 MP jih ne povoham, lahko pa napopaš kako sliko, da vidmo kakšne fotke dela.

J4CK1, tako na hitro so slabosti predvsem ZELO počasen flesh - dolg traja da se nafila, krivi sta samo 2 AA bateriji, ki ga napajata (A610 ima 4 AA baterije, tako da to ne bi smel biti več problem), mal bedni filmčki s samo 10 oz. 15 FPS in omejeni na 30 sek oz. 3 minute. (A610 ima DIGIC II procesor, ki dela super filmčke, brez bednih omejitev), USB 1.0 za prenos slik na računalnik je mal počasen če velik slikaš (A610 ima USB 2.0, ki leti) in pa precej hitro ima težave z ostrenjem v slabi svetlobi, dodatna lučka, ki jo ima mu skoraj nič ne pomaga, kar pa ne vem če je popravljeno v A610, bo treba počakat na kak test, samo to še najmanjši problem od vseh. Se pač mal znajdeš pa najdeš kak svetlejši (luč/ka) ali dobro definiran objekt (rob) kje v bližini pa gre. Mislim, da je to vse, sam sem že mal zaspan, tako da če sem kaj pozabil še povem jutri.

RC14 ::

Dr_M:
S2 je ene 2 klase visje. dober objektiv dela svoje

jest vem, da nikol vec ne kupm trotla z mn kot 10x zooma

je pa A6XX serija daleč od trotla. Full manual nastavitve vključno z ostrenjem,

bla bla bla. tist ki se dejansko kej ukvarja s fotografiranjem, ne bo kupu tega nikol. za vaske veselice je pa tut fotic za 30k sit dobr.

Ti ga pa res serješ malo zadnje čase.:D
Tist ko se malo bolj oz dejansko kaj ukvarja z fotografiranjem, tud ne bo kupu Z2,Z2, S2 itd... Kvaliteta slike je isti šmorn, prednost je predvsem in samo v velikem zoomu+stabilizatorejm slike. Če ti je tako pri srcu 10-12X zoom, še ne pomeni, da so drugi digitalci zato zdej slabši.

Tale A610, obljubja veliko.
Edino kar vidim prednost S2 proti A610 (če že hočeš primerjat ta dva digitalca) je 12x zoom+stabilizator slike in dokaj dobro ostrenje v slabi svetlobi). To je pa tudi nekak vse. Je pa A610 dosti manjši kar včasih pride še kako prav.
Mogoče se pa bolje počutiš z minolto Z2 ko greš mimo žensk, in vidijo kako imaš velikega.:D :D

Ta A610 res obeta veliko. Tk da tale fotkič bom okoli novega leta verjetno kr kupu. Ima skoraj vse kar potrebujem.(no ,večji zoom bi prišel prav, sm kaj, ko so tako veliki ti fotkiči) Najbolj mi je všeč to, da so odpravli tiste bedne filmčke (A60-> A520) ki so bili omejeni na 30s oz 3 min, pa še samo 15 slikic na sekundo. Jaz imam trenutno A70 (mala okvara) in se mi ga ne splača popravljat, zato bo ta fotkič prišel ravno ob pravem času ven.:D Rahlo sem gledal za panasonikom Lumix DMC-LZ1, ki ima 6x zoom in ni velik, sam so pa filmčki totalno bedni. S2 pa mi mal prevelik aparat.

Eno slabo lastnost pa skoraj zagotovo ne bodo odpravili pri tem A610/620 in to je ostrenje v slabši svetlobi. Tista lučka je gor bolj za okras in je videti identična A510 ki ne pomaga prav dosti.

Lp

Hja eno potencialno slabost smo mal spregledal: velikost in težo

• 105x66x48 @ 180g (brez 2 baterij) A6xx

• 91x64x38 @ 235g (brez 4 batirij) A5xx

V širino je večji za 14 mm (15%) in debelejši je za 10 mm (26%). Hja, nekam je treba stlačit še 2 AA bateriji. Verjetno je to podobna velikost kot A95.

Ja nekak tako bo velik kot A95, saj gre za nasljednika le tega.

Me pa nekaj zanima če je kdo zasledil pri tem A610, a bo možno med snemanjem filma zoomirat tako kot pri S1 on S2?? Upam da, ker je ta funkcija zelo uporabna.

Lp

A je že v prodaji model A610 al šele pride??? v Amiriki mislim.:\
In kakšna je razlika med A610 in A620??

LP

A610
5.0 million effective pixels
Continuous 2.4 fps

A620
7.1 million effective pixels
Continuous 1.9 fps

Samo to in nič drugega. No, mogoče še to, da dobiš zraven pri A610 16Mb kartico , pri 620 pa 32Mb.

Mene bolj zanima, če se da pri snemanju filma zoomirat zraven, tako kot pri S1 in S2.
No, sicer sem pa že zgoraj vprašal.:\ :D

Lp

Pri a620 je zato manj fps, ker pač slika na višji resoluciji. Če naštimaš a620 da slika samo z 5mp, pomoje dosežeš enako fps kot pri a610.

Tista Nokia je pa mal velka a ni?

sploh ni tok velka. prej sm meu 3100 k je bla precej manjsa, ampak sm jo vedno kje zgubu, tega pa nikol ne zgubim. :)
fotoaparat je dost uredu, dokler je uredu svetloba. se pac vid da ni objektiv dobr.
bom pa poisku ksne slike, sej jih mam neki :)

Kateri digitalni fotoaparat je boljši canon A520 ali sony DSCS40?
SONY DSCS40
CANON A520

Pa še nekaj ali se že da dobiti canon A620 v Ameriki!

HVALA

LP jaka

koyotee ::

Folk, a vam še ni postal jasn da vsak svojo robo hval????
Pejte u trgovino, primte fotkič u roke in sami poglejte kaj vam najbol ustreza, ne pa da tuki en čez druzga govorite kok nben nima pojma.
Se neki, kdor kupuje kompaktnga digitalca ala Minolta serija Z, Canon serija S, Olympusi 10x zoom, itd... pri takmu digitalcu verjetn neboste najprej pogledal če ma vrtljiv LCD, ker to se men zdi BREZ veze. Sej mogoče pride uporabn v 5% slikah, sam prej je važno vse ostalo, kaj pa sami presodite in se ne pustite zavajati.
Tolk od mene
LP vsem
0:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

PhotoBlaz ::

Z vsakim fotoaparatom takim in drugacnim se da narediti dobre fotografije. Ne mislim pa da se da narediti z vsakim neke hude povecave pri razvijanju (da se- ampak slabo).
Taksni kompaktki kot jih ima Canon A serije se mi zdijo vseeno kar uporabni. Sam si lastim dSLR-ja, ampak velikokrat slikam s kaksnim od podobnih kompaktkov in se da cist konkretno fotografijo naredit. A zato mogoce rabis malo vec potrpljenja in znanja.
No ampak hotel sem povdariti se to da, folk ne padajte na te Megapixle kot nori. Konkreten fotoaparat ima lahko pri 3mpix boljso kvaliteto slike kot en drug ki ima slabih 7Mpix. Drugo pa je to, da povprecen uporabnik garantiram da ne rabi vec kot 3Mpix za svojo uporabo.

Tisti ki kupujete v prihodnje,....bodite pazljivi pri izbiri ali kompakta s samo avtomatiko ali kompakta z moznostjo manualnih nastavitev.
Veliko jih poznam ki so kupili IXUSA....zdaj pa, ko so malo "padli noter" v fotkanje si pa zelijo da bi kaj na roke nastavili - pa se ne da. Tko da na to je res treba prej mislit.

aja pa da na bo pomote ker sem dajal primere samo iz canonovih krogov....nisem canonov pristas drugace ;) ...hehe mi modra in zelena barva totalno nerealno zgledata na Canonih, pa brez zamere.

ivanuscha ::

Jst sem n00b kar se tiče digitalcev, zato bi vas prosil, da mi naštejete par fotičev 5mp z optimalnim razmerjem cena/kvaliteta!

TNX 100x

kody ::

ojla
tak odlocitev je padla, kupil bom canona a610...
bolj me zanima ena stvar, kako hitro kartico sd morem imet....seveda za continuirano slikanje, snemanje filmckov...je transcend sd 512 MB 80× dovolj hitra, ker se mi zdi nekam cudno poceni, napram sandisku in ostalim?
««
41 / 135
»»