» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
36 / 135
»»

Tomsa ::

Pozdrav!

Moram rečt, da sem iskal ravno tako temo ;)

Namreč kupujem digitalni fotoaparat. Nagledanega imam Canon PowerShot S1. In ko sem ga že skoraj kupil, sem nekje slišal, da je za taki denar veliko boljši recimo fotoaparat Minolta DiMAGE Z3. In sedaj sem resnično v dilemi...

Gre takole... imel sem Nikona 2,0, pa z njim nisem bil preveč zadovoljen. Zato sem ga prodal. Najboljse izkušnje imam do sedaj s CANONi - predvsem mi je vsec A80. Zato sem tudi najprej nameraval iti na A95, ki je A80 zamenjal. Bolj ko sem tuhtal sem se navdušil za Canon PowerShot S1. Sedaj pa ta informacija o MINOLTI. Z minoltinimi fotoaparati pa sploh nimam nobenih izkušenj.

Torej sprašujem za mnenje - katerega in zakaj. Seveda se lahko pojavi tudi kak 3ji... Predvidoma imam v planu 120k SIT max, s vso opremo (1gb kartico), kolikor sedaj nekje oba fotoaparata staneta na Enaa...

Torej prosim za odgovore...
Lp

JerKoJ ::

Eto tut jest nagledu en fotic - canon s60.
Si ga kdo lasti, bi znov kdo kej vec povedat o njem
in se posebi ga je kdo slucajno ze uporablju pod vodo
(v primernem ohisju seveda) ?
Mogoce kdo ve se za kaksno ugodno ponudbo ?

Clone ::

Fantje a ma mogoče kdo Canona G6? Ful me zanima kako se obnese, sedaj imam Canona A60 in mislim malo zamenjat, kako se obnese baterija in ali za ta denar dobim kaj boljšega (155.000 SIT). 7Mpix bom potreboval zaradi povečav na A4+ papir. Malo sem pregledoval Dpreview in vidim da se najolje obnese v svoji kategoriji. Zanima me le primerjvava proti S70.

mrbungle ::

Glede Minolte Z3 je napisano na tem linku, drugač se pa splača bolj kupit naslednico tega aparata Minolto Z5, ki v Avstriji pride okoli 370€
link, z opremo pa za okoli 117000 SIT link

LP, Miha

Tomsa ::

Še vedno ne vem, kaj predlagaš :))
Lp

mrbungle ::

Predlagat ti ne morem nič, ker sam teh digitalcev še nisem imel, pa tudi izkušenj nimam ne vem kakšnih. Zato si preberi kake reviewe, mnenja na netu, da se boš laže odločil...

PhotoBlaz ::

Clone, poglej si Fuji Finepix S7000. Je ze okoli 125k sem nekje videl, ima pa zadeva vraga in pol.

ganzi ::

A je že kdo sprobal?
Olympus CAMEDIA C-760 UltraZoom

Cena je kar luškana.

denzl ::

do danes zjutri mi prosim povejte ker fotoaparat mi priporočate ker ga bom dons kupu sem pa gledal canon A510 in canon A520.po vsej verjetnosti da bom vzel A520 samo bi rad se vaso pomoč.a se lahko preko kabla USB posilja slike na komp z serijo A520 k z A510 so baje neki problemi.

če mi lahko povete se kje najceneje.
denzl

veteran ::

Imam A520 in nisem opazil nobenih problemov pri prenosu slik na računalo (razen da gre pač malce bolj počasi, ker ima pač cela serija A usb1.1). Kakšne probleme si mislil??
Najceneje? Jaz sem ga vzel na enaa.com, 80 jurjev s 512M SD kartico, polnilcem in torbico, pred tremi tedni, lahko da ga zdaj dobiš kje že ceneje. ;)

klanjsekII ::

Za Oly c760...js sem ga ravnokar prejel po pošti...morn rečt da sem kr zadovoljen. 10X optični zoom res omogoča lepe posnetke, tud makroji so fenomenalni (3cm), kamera tudi ni pretežka, je pa malo večja (globina), pač zaradi objektiva, ki se ne zloži popolnoma v ohišje. SLike so lepe, tudi hitrost slikanja je zelo dobra. Sam sem se odločal med a510 in c760 in se na koncu odločil za slednjo, predvsem zaradi zooma in usb 2.0.

Za kaj več pa si morda preberi kakšen review na netu. Jih je kar nekaj, večinoma pa jih fotoaparat hvali.

Gundolf ::

Tomsa, jaz imam Powershota S1 in čez njega nimam skoraj nobenih pripomb. Malo je počasen s fokusom in slab pri malo svetlobe (znan problem pri večini kompaktnih, sploh pri super zoom modelih). Bi pa sedaj raje vzel Minolto Z5, ker je čisto nov model (S1 je že kar star) in obljublja nekaj več (5M pixlov, hitro delovanje, velik LCD), za ne dosti več denarja.

denzl ::

zivjo!

jst sm pa dons pol kupu canon powershot A520+polnilc+2 para baterij+256Mb kartica in sem dav 70k z nekim popustom(VIP:D ).

mal sm ga sprobavu pa sm kr zadovoln z hitrostjo pa lepimi slikami in pa seveda majhnosti in lahkotnosti.potem se bo pa scasoma pokazalo kaj mu manjka.

lp
denzl

Cloud_Strife ::

Pozdravljeni!

Kupujem dig. fotoaparat pa res ne vem kaj vzet. Mika me Sony DSC-W12, pa tudi Sony DSC-V1 ali obstaja kakšna alternativa?
Fotoaparat bom uporabljal za družinsko-izletniško slikanje, nič profesiolnalnega ampak spet ne bi rad imel nekaj "samo da je".
Kakšna je razlika med avtomatskem in ročnem slikanjem? V poštev bi prišlo tudi kakšna nočna slika, ni nuja ampak bolj želja.
Hvala za odgovor!
100% Otaku

AtaStrumf ::

Evo končno sem napraskal za eno 512 MB SD kartico tako da grem v ponedeljek v shoping pa me zanima če so tele Viking kartice OK al so kakšni problemi z njimi. Je namreč občutno (skor 4k) cenejša od SanDisk 512MB.

dr.J ::

Kaj menite o digitalcu Fujufilm Finepix E500 ali E510? Zanima me zaradi širokokotnega zooma (28-91 ekvivalent)?

s5cougar ::

@dr. J
E500 je okleščena verzija modela E550. Njegova največja slabost je poraznost v slabih svetlobnih pogojih ter mogoče malo več šuma kot pri konkurentih. Sam bi se raje odločil za E550, ki nudi 4x OZ (E500 le 3.2x), 6.3-MP Super CCD HR (4MP pri E500) ter filmčke 640x480@30fps (E500 max. 320x240@10fps).
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s5cougar ()

s5cougar ::

Sam pa imam drugačno dilemo. V pelugi sem 19.1. pustil svojo Minolto Dimage S414, ker je crknil zvočnik :D. Od takrat je zdaj že minilo 53 dni, od njih pa ni bilo slišati še ničesar ;(. Takrat so mi rekli, da bi se znalo zavleči kakšne 4 tedne, zdaj pa je to že cela večnost. Imam pravico do novega aparata? Kaj vzeti iz njihove ponudbe, če slednje drži?
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s5cougar ()

mitjaje ::

Moreš se pozanimat kak je z njihovo zakonodajo, po naši zakonodaji, če ti izdelka ne popravijo v roku 45 dneh, potem so primorani dati nov enak izdelek, a če le tega nimajo, potem v isti vrednosti izbereš sam, kateri izdelek boš mel. To je na kratko in jedernato. Kolikšen pa imajo avstrici časovni iztek, pa ne bi vedel!

LP
www.ultrasplet.net

Rose ::

Pozdravljeni!
Kupujem fotoaparat Canon in se ne morem odlociti med Canon A520(4.0 milj.tock, 4x opticni zoom) in Canon A95(5.0 milj. tock, 3x opticni zoom).

Ce ma kdo kak komentar......8-O :\
CALE

zajc33 ::

Jst sm delal tako z a95, kot 520. Zagotovo je 520 dalec pred a95. Zakaj? Za razliko od 95ke ima se polno uporabnih funkcij(CstmFunc), pa manjsi je, uporablja samo dve bateriji(lazji), manjsi... Edino mau manj pikslov, ki pa jih pri kompaktu nimas kaj rabit.

S1 je star in pricakuje se naslednjika, ki bo v kratkem na trgu. Minolte pa so rade pozresne, tako da menjava baterij postane nadlezna. IS je dobra nalozba, saj ISO pri kompaktih ni ravno super.

Dr_M ::

Minolte pa so rade pozresne,

no, da te potolazim. to sploh ni res :)
z polnimi 2200mAh baterijami poslikam 512mb kartico v 1600x1200 na srednji kvaliteti bp. seveda vse slike s flesom, pa fotic je skos przgan (ja tko po diskacih mal slikam pa to, pa itak vsaka picka hoce vidt sliko) :) no pa se ksn film umes pride.
cca 300 slik in par minut filma. pa baterije se vedno niso popolnoma prazne.
mam pa Z2.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Rose ::

:\ Ima mogoce kdo se kak komentar med Canon A95 in Canon A520.....ne vem za katerega naj se odlocim. Ima kdo se kake izkusnje?
CALE

KWAN ::

Mene pa zanima kaj si mislite o tem fotoaparatu: Olympus AZ-2 Zoom

link: http://www.dpreview.com/news/0409/04092...

fotoaparat pa rabim samo za "navadno" slikanje, samo sem si pral da majo Olympusi slabe fleshe in so slike kjer je slaba svetoba motne!?

nikjer pa še nisem našel kakega testa!?:\

Misliš razen tega:

Jst sm delal tako z a95, kot 520. Zagotovo je 520 dalec pred a95. Zakaj? Za razliko od 95ke ima se polno uporabnih funkcij(CstmFunc), pa manjsi je, uporablja samo dve bateriji(lazji), manjsi... Edino mau manj pikslov, ki pa jih pri kompaktu nimas kaj rabit.

Ja, jaz imam še to za povedat:

Vzami A510, ker je za svojo ceno najboljši. A520 je precej dražji za samo 1 MP več, ki jih itak sploh ne rabiš pa še več šuma ima na račun teh pixlov, tako da je A510 definitivno najboljša izbira. A95 je pa že zastarel model in spet edina prednost so MP.

Alec999 ::

No prednost A95 je tudi v vrtljivem zaslonu, ki na morju/gorah se kako prav pride. Najvecja prednost A520 pa se mi zdi v 4x opticnem zoom-u (tega je vedno premalo) :D

Lp,
Alec999

veteran ::

Vzami A510, ker je za svojo ceno najboljši. A520 je precej dražji za samo 1 MP več, ki jih itak sploh ne rabiš pa še več šuma ima na račun teh pixlov, tako da je A510 definitivno najboljša izbira.

Hja, tist 1MP razlike (dobrih 20% več točk) pride prav, če misliš naredit kakšen izrez in to natisnit na kaj več kot 10x14. In če je na sliki viden šum, je to manj moteče, kot pa če opaziš pixlne na obrazih.. ;)

In zakaj sem kupil A520 in ne A95? Ker nočem prenašat cegla. Teža A95 je namreč taka, da stvar že skoraj ne spada med kompaktne fotoaparate. ;) Sploh če upoštevaš, da moraš pri A95 sabo nosit 4 rezervne baterije, pri A520 pa dve.
Zoom-a pa tudi ni nikoli preveč. In pozimi, pri -15 °C in sunkih vetra 20m/s odpiranje zaslončka ni prav zabavno, z rokavicami to ne gre.

Aja, A520 ima eno slabost, fleš se fila zelo počasi; če bi kdo rad veliko slikal s flešem, naj raje vzame A95. Pa še okrog vogala lahko strelja (ej, kaj bi dal Švejk za to). :-) Resno, v hribih ob močni svetlobi na snegu jaz včasih gledam skozi kukalo, ker se občasno, odvisno od tega, kje je sonce, na displayu na A520 ne vidi prav nič, fotru pa na A80 uspeva z vrtljivim zaslončkom.

Pri a510 in a520 smo pozabili omeniti bistveno bolj kvaliteten lcd, kar pretehta vse vrtljivosti. Pri vseh ajih od 60(40)dalje so bili lcdji res porazni.

Aji pod sto so stvar preteklosti.

Me prav zanima kolikokrat izrezuješ slike, da rabiš 4 MP za 10x15 sliko, ker jaz sem naredil res perfektne printe 10x15 iz 2 MP kamere, tako da je za kaj takega že 3 MP čist dovolj, pa še hitejša je kamera, ker so slike manjše. Če pa rad delaš večje slike in še režeš zraven pol mogoče res rabiš 4 MP, samo to je zelo redko za povprečnega uporabnika. Recimo jaz sem naredil že tudi 13x18 print iz 2 MP pa če ne bi bilo šuma ne bi nikoli ugotovil, da je digitalna, nikjer ni bilo nobenih kock. Skratka vse je odvisno kaj delaš, samo jaz osebno zelo malo slik sploh naredim, važno, da na zaslonu zgleda dober in za to je 3 MP u vrh glave.

koyotee ::

wm dej ne bluzi
S 3MP se da čist zadovoljivo na A4 printat.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Go-ahead ::

A imate kakšen predlog za Nikonov ali Olympusov širokokotni dig fotoaparat. Rabil bi nekaj manjšega.

resister ::

Mi smo tudi sedaj kupili Canon A520. Super je! Čeprav smo samo navadni uporabniki, sm z njim zelo zadovoljni!

Me pa nekaj zanima. Kje naj in kater polnilnik naj kupim. Pa tudi za dodatno spominsko kartico me zanima. Prosim, da mi malo svetujete. Hvala!

Za polnilnik sem tole gledal:
http://www.enaa.com/oddelki/foto/produc...

Prosim, da mi malo svetujete, ker o teh stvareh nimam pojma!

Posebno za spominsko kartico. Kakšno vrsto itd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: resister ()

MEDENA ::

jao skoraj 70k za A520 je totalna bedarija !!!

resister jaz imam A510 in imamo Viking SD 512 spominsko kartico, kupljeno pri enaa.com in dela odlično. Za to ceno enostavno nima konkurence.

Glede polnilca je pa ta OK, dobijo pa se drugače tudi precej hitreši, če se ti dostikrat mudi nafilat baterije v 1 uri. Recimo da pozabiš čez noč pa lahko še vedno na hitro nafilaš zjutraj.

Se pa strinjam, da A520 ni vreden dodatnega denarja čez A510. Pol se že skor splača kaj boljšega kupit.

Največja pomanjkljivost tehle Canon-ov A510/A520 in mislim, da na splošno vseh aparatov z dvema AA baterijama je, da se flesh fila cca. 10 sekund, ki je izjemno dolg čas za marsikateri dogodek. Recimo zadnjič so tamalmu otroc dajal darila in čestital za rojstni dan in sem ujem KOMAJ vsakega drugega. Tko mal bedno, pa zadnjič sem bil na poroki z Sony-jem P-?? (3MP,2x zoom) in če hočeš ujeti un prvi poljub pa pol k folk čestita jih spet pol, če ne še več fališ, pa podpis tudi nisem mogel obeh ujeti, GRRRR.

Sicer se da za neko psiho ceno dokupit externi flesh za A510/A520 samo to ni glih cool ane, ker imaš več za okoli nosit in še občutno večje stroške. Tu imajo stari modeli z 4 AA baterijami največjo prednost.

Luzdi ::

Kupujem digitalca in nebi dal rad kaj veliko več kot 80k zanj. Bi bil pa zlo vesel Ultra Zooma. Zato oklevam med Olympusom C-765 in Hp 945. Mi je pa Olympus veliko ljubši. Ima morda kdo kakšne izkušnje z tem Olympusom, ali pa kakšen drug predlog. V upoštev lahko morda pride tudi Canon A95.
Za kakršne koli komentarje bi bil zelo hvaležen.

Lep pozdrav.
Kr en

Luzdi....jaz sem vrgel oko na tegale HP 945.....sem ga sprobal in mi je bil kar všeč...

PhotoBlaz ::

Luzdi: Oly C-7xx se odlicno obnesejo vsi po vrsti od C-700 naprej. Sem imel marsikaterega moznost sprobat.

LP

bbobst ::

Jaz sem se pa najprej odloču za Olympusa C-770,nakar sem ga videl v živo in se takoj premislil zaradi velikosti.
Sedaj imam v paci Nikon Coolpics 4800.
Ali ga ima kdo od vas ?

Zako ::

Rabil bi vase mnenje o digitalcu Olympus C-370. Moje želje so:
- kvalitetne slike/kakovost fotoaparata in cene
- podpora več različnim resolucoijam (1600*1200, 1024*768,...)
- snjemnaje kratkih videov
- predvsem bi bil napmenje domači uporabi

LP
Zako je zakon!!!

kRazi ::

Razmišljam o nakupu enega od teh digitalcev:
Kyocera Finecam M410R
Hp Photosmart 945
Olympus C-770 Ultra zoom
Minolta Dimage Z5
Fujifilm Finepix S5500
Canon S1 IS
Kodak Easyshare DX7590

Vsem je skupen optični zoom, ki se vrti okoli 10x povečave in cenovni razred.

Od digitalca hočem predvsem da je kompakten, večjo optično povečavo (uporaba na potovanjih) in tudi da so sorazmerno dobre slike v slabih svetlobnih pogojih, tudi ponoči, dobrodošla sta tudi stabilizator in avtomatska odprava šuma pri slabih svetlobnih pogojih.
Kompaktnosti ustrezata vsaj za moje pojme najbolj Canon S1 IS in Olympus C-770 Ultra zoom. Pri Canonu mi je še všeč stabilizator, ki ga ima tudi Minolta, ostali pa mislim da ne.

Nekako se nagibam da bi kupil Kyocero Finecam M410R ali Fujifilm Finepix S5500. A ne eden ne drugi nimata stabilizatora, za S5500 vem da se dobro obnoese v slabih svetlobnih pogojih, za Kyocero pa ne vem.

A ima kdo kakšen nasvet? Ravno tako če ve kdo za kakšno akcijo prosim da napiše!

koyotee ::

Sam mam Minolzo Z1, v rokah sm meu tut Z3 pa je supr. Tko da tuki ti priporočam Z5. Verjetno mas dost 5MP in velik ročnih nastavitev. Najbols da gres do prodajalca in ti da omenjene fotkiče v roko pa poglej kako ti sedejo. Ker itak bo vsak svoje hvalu.
LP 0:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Brane2 ::

Včeraj mi je dokončno škripnil Sonyjev DSC-707 in sem se odpravil v štacuno po naslednika.

Po tehtnem razmisleku sme prišel do sklepa, da smo se dosedaj preveč ukvarjali z igračami in da je mogoče čas, d asi omislim pravi fotoaparat.

Tako sem ubodel novi Canonov EOS-350D "Digital Rebel" v kompletu z extra hand gripom (+ aku pack),dvema objektivoma (18-55mm in 55-200mm) ter externim Flashem Speedlite 580EX.

Še se igram in nisem še vsega sprobal, ampak zaenkrat sem zelo zadovoljen. Že v prvih pol ure sem jasno videl razliko in kar naenkrat sem se zavedel vsega tistega kar na starem Sonyju ni delalo nit približno tako dobro, a nekako sem vedno valil krivdo nase.

Objektivi so pač v kompletu. Verjamem,d abi z atežke denarje dobil kaj bistveno boljšega, samo že tole je klasa zase in bistveno boljše od vsega doslej, tako da v to smer ne razmišljam.

Sem nekaj časa tuhtal o Olympusovem E-300, a se na koncu nisem odločil zanj, med drugim tudi zaradi USBja. V aparatu imam 2 Gb CompactFLASH in ni mi vseeno a traja pretakanje slik 2 minuti ali tričetrt ure.

V glavnem, veliko bo treba še prebrat in sprobat... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

_Tomzi_ ::

kateri digitalni fotoaparat priporočate tja do nekje 60.000 sit mogče malo več.

Trenutno izbiram med tema...
Canon A510

SONY p-73

Brane2 ::

A ve kdo za kak soliden fish-eye objektiv, ki ne bi stal ravno bogastvo ?

Sem se odpravil v lov za čem (vsaj) širokokotnim, pa nič pametnega ne najdem.

Zaenkrat je edini moj kadidat Sigma 12-24mm, ki pa tudi stane 200 kSIT.

Resda zastonj v primerjavi z fisheye modeli ki sem jih našel, a še vedno veliko zame... :\

[Edit:] To me seveda zanima za Canonovo EOS serijo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

tomzi : A510 vzem

Eschelon ::

Brane2:
Par splošnih linkov:
Canon EOS forum
300D/350D forum

Nekaj leč zate (širokokotne leče so svinjsko drage po definiciji, žal:'( ):
Canon 10-22mm
Sigma 12-24mm - tale je najbrž tvoja izbranka 0:)
Sigma 15mm

Cenik leč za EOS

PS - večna resnica je, da imajo v Ameriki tudi do pol nižje cene kot v Evropi - če imaš šanso dobit objektiv od tam.... se splača.
Vedeti, razumeti, znati.

tiga ::

A se dobi kje aparat, ki ponuja več od Fuji-a S7000 za svoj denar - to je 120.000 SIT.
Ker nekako sem se že skoraj zagotovo odločil zanj.

Kaj pa S2 IS, ki je na poti k nam? A kdo ve kaj uporabnega o njem? Mene S1 IS niti ni
tako prepričal...

zile ::

Tale S2 pa obeta...8-)

mare4444 ::

Mene pa zanima ker je bolši olimpus c-765 ultra zoom ali hp photosmart 945?
Ker fotoaparat bi bil najbolši do 130k vključno z novim canonom s2 ki bo kmal zunaj?
««
36 / 135
»»