» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
35 / 135
»»

barca ::

Ormai sem že kupil Canon 510 in sicer v Italiji za 290 evrov (circa 70000sit). Sam fotoaparat je 229 evrov, druga pa je bila kartica 256 mb in polnillc.
ale ale terror boys ale ale terror boys ale ale terror ale ale boys ale ale terror boys

LittleDevil ::

Zanima me kater fotoaparat mi priporočate za okoli 100k...

LP

PhotoBlaz ::

se mors najprej odlocit, al hoces majhnega za v zep, pa vec ali manj avtomatika..potem izberi med IXUSI, ali pa vecji, z 10x opticnim zoomom in moznostjo manualnih nastavitev...potem pa izberi med Olympus C-7xx serijo (npr C-7650(765), Fuji S5500 in podobnimi.

kabel ::

Kašne so ocene za digitalce z večjim LCD zaslonom. Ker slabše vidim na blizu, bi mi takšen bolj odgovarjal Mogoče Sony DSC-W12! npr. ali Sony DSC-T3.... Prosim za nasvet!

Dragoj ::

Zanima me, ali je kdo že imel v rokah Konico Minolti Dimage Z20? Zanima me, ali so slike dobre?

Hvala za odgovor.
:)

MEDENA ::

OLYMPUS C10 ali C70 ?

Dusan_83 ::

Ravnokar videl, da imajo na nakupi.net ze Canona a510 v ponudbi. Dobavljivost pa pise, da po 10.2. Cena 50k SIT. Ugodno. Sem mislil, da bo drazji.
Pa ful ugodni se mi zdijo zdaj Sonyji P73. A bodo sle se cene bolj dol?

piše da že majo

segedinar ::

folk, a veste mogoc kok je kej s kupovanjem na ceskem???? a dobis kak davek nazaj al pa kej. odpravljam se tja in me zato zanima.
lp

s5cougar ::

Davek? Kaj se hecaš al kaj?
Errare humanum est.

JerKoJ ::

Ma kdo slucajno kaksne izkusnje z digitalcem pod vodo
kaksna priporocila
na kaj je treba pazit, ...
se odlocam za nakup pa bi par nasvetov (linkov) prov prslo
(kupu bom tko foto kot ohisje tko da so moznosti odprte ... do 150 K)

koyotee ::

slaba svetlobna vrednost tko, a ni?0:)
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Jaz bom pomoje kar tega CANON A510 vzel

torej je kdo že nabavil A510 ?

AtaStrumf ::

jimmy23 ::

Kakšno je vaše mnenje na tale komplet:
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php...
Zanima me predvsem koliko je pomemben IS in ali je objektiv smiselno kupiti zraven, ker nimam stativa.
Hvala

denzl ::

zivjo!

jst bi pa kupu digitalni fotoaparat ampak more met ful dobro sliko pod 5.0 mio. pixel se sploh ne spusčam in seveda tam do ene 60k.prosim pomoagjte mi.
denzl

Denzl:

Poglej Minolto Dimage Z 20, ki stane v Avstriji 229 evrov. Ima 5 MP, 8 x optični zoom, povprečno dober objektiv, slik pa še nisem videl...Je pa po podatkih izredno hitra, saj z avklop porabi samo 0,5 s, za autofocus pa 0,3 s. Seveda so to podatki proizvajalca in nanjbrž v idealnih pogojih.

Poglej na www.fotoaustria.at, ki pošilja tudi v Slo.

lp

Myth ::

Minolta Z20: Za napredno družinsko uporabo.
Lahko kdo to potrdi,da je tako kvalitetna?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

denzl ::

minulta z20 je res strupen sam se mi zdi malo bolj tak druzinski in malo velik bi raje malo manjsega ne pa spet najmanjsega.
denzl

BloodyMan ::

Potrebujem nasvet glede dveh digitalcev: Sony dsc p120 in Canon ixus 40 .
Izbiram med tema dvema digitalcema, vendar se ne morem odloci kerga naj kupim.

Golden eye ::

moj glas gre s strani Canona - torej ixus 40!

dolenska ::

jst sm pa kupil od znanca minolto z1 s baterijami polnilcem baterij, kartico 16MB, dodatno kartico 256MB in torbico. vse skupaj za 55.000 sit
zanima me ce sem dal veliko za vse skupaj al je to pocen. men se zdi da je to dokaj ugodna cena.
zanima pa me se ce ima kdo kaksna navodila za uporabo.

Živjo,

poglej na stran

http://kmpi.konicaminolta.us/eprise/mai...

in si potegni dol (mislim, da imaš tri dele navodil.

Lp

drago

Reso ::

Če koga zanimajo majhni fotoaparati sem pred kratkim dobil iz mediamarkta v grazu panasonic lumix fx7. Fotoaparat je zelo majhen ima 5 mega pixlov in stabilizator slike.
Treseš ga praktično lahko toliko kot hočeš in slika ne bo razmazana. Zelo uporabno za slikanje iz avto ali za nemirno roko:)
Meni je všeč edino baterija zdrži samo za kakšnih 50 slik največ. Ostalo mi je pa zelo všeč.
Za fokus v temi ima pa tudi af (assist lamp) in posveti z rdečo lučko da lahko fokusira.

neo977 ::

Tezka izbira.

Odlocam se za nakup fotoaparat-a in nekako sem prisel do Canon EOS 300D in Sony DSC-F828. Cena je priblizno enaka, kaj priporocate in imate ze kaksne izkusnje s katerim izmed teh?

lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neo977 ()

Če koga zanima, sem našel par fotk narejenih z Canon-om A510: www.mixilab.tv - Canon A510.

So tudi za A520, samo so pomanjšane, tako da niso ravno blazno uporabne, so pa vseeno za pogledat: www.mixilab.tv - Canon A520.

Men zgledajo kar lepo tele fotke, sploh za to ceno (50k oz. 68k).

Če koga zanimajo majhni fotoaparati sem pred kratkim dobil iz mediamarkta v grazu panasonic lumix fx7. Fotoaparat je zelo majhen ima 5 mega pixlov in stabilizator slike.
Treseš ga praktično lahko toliko kot hočeš in slika ne bo razmazana. Zelo uporabno za slikanje iz avto ali za nemirno roko:)
Meni je všeč edino baterija zdrži samo za kakšnih 50 slik največ. Ostalo mi je pa zelo všeč.
Za fokus v temi ima pa tudi af (assist lamp) in posveti z rdečo lučko da lahko fokusira.

Sam 50 sllik?! 8-O To pa pol sploh ni uporabna zadeva?!

Daj preberi bolje. Napisal je da mu ni všeč da baterije zdržijo samo za 50 slik. Kakšen problem, ha? Kupiš dodatne , po možnosti rechargeable. Če obstajajo, tolko se nea spoznam na to, hehe.

ja sej sem prav prebral! Da moraš met pa 2 bateriji za 100 slik je pa too much. Mam pa rajš kakšenga druzga digitalca!
btw: ena baterija stane okol 10k. Za ta dnar pa rajš večjo kartico kupš!

BigFoot ::

Jaz sem danes dobil Canon A400. Zadevo sem dobil zelo poceni, in sem zaenkrat zelo zadovoljen.

Reso ::

Golden eye:problem na panasonicu je da nima kukala in lcd zaslon pozre prevec baterije. Se posebej če vsako sliko ki si jo naredil še pogledaš :).

Po moje pa stabilizator požre baterije tako hitro.

Amm... jaz bi vas prosil, če ima kdo kakšna navodila v slovenščini za uporabo Canon T70 (čeprav ni digitaln, tak da se opravičujem za off-topic) . Sam nisem ničesar našel na internetu, tako da še enkrat lepo prosim Vas.

en LP in BZ

BloodyMan ::

Mi lahko kdo pove ce so Sandisk Memory Stick 512 mb pro duo , dobre kartice al rajsi kupit orginal kartice od sonya?

Kje v Avstriji, v oz. okoli Celovca bi se dalo dobiti Canon-a A520 po recimo 235 € pa da se da po e-mailu preveriti zalogo in rezervirati. To je komaj malo več kot je pri nas A510, tako da se splača iti mal na izlet :D.

majdic.at ima ceno 250 €.

A520 @ geizhals.at

A510 @ geizhals.at

Vse dobre cene zgleda kot da so v Nemčiji.

Zgodovina sprememb…

r5r ::

Kater fotoaparat je hitr pri fokusiranju in zajemanju slike, ker bi rad zajemal hitre posnetke(ob pritisku) in ne bi rad imel razmazane slike. Cena naj se bi gibala okoli 100k sit, ter nekje med 7 ter 5 mpixli.
And it makes me wonder.

Jaz bi probal s Konico Minolto Z5.

lp

drago

Fotoasutria ima Canon A520 po 257.50 €. Pošiljajo tuid v SLO in stane nekaj manj kot 15€. Pošljejo hitro, jaz sem dobil naslednji dan, traja pa do tri dni. Zelo sollidna firma, imaš možnost spremljati pot tvojega paketa preko dpd.de.

Lp

drago

Evo končno sem najdu en review Canon A510 in A520 objavljen 2 dni nazaj. Iz videnega sta kameri razen tipala čist identični, zgleda celo, da ima A510 manjši šum, kar je meni zelo pomembno ker imam rad nočne fotke, tako da bom kar A510 vzel in to kar pri nas, saj je cena dokaj ugodna in bi rad sprobal preden vzamem. Evo AA baterije so polne, Centrino laptop tudi, programčki in sample-i iz review-ja so gor in jaz šibam v štacuno.

Alec999 ::

Za 257.50 € + 15€ = 65.400 SIT se Canon A520 ne splaca narocat iz Avstrije saj je pri Mixi-ju cena 67.977 SIT to je samo 2500 sit razlike s tem da mas pol servis v SLO ce je kej narobe + Canon ima zame zelo prirocno knjigco, ki je v potem v Slovenscini.

Lp,
Alec999

No pa je storjeno. Fotkič je v vseh pogledih super, edin mal bolj je počasen kot sem pričakoval, samo ni panike. Priporočam!

Fotkič mam, zdaj pa rabim en Card Reader, ker A510 ima samo USB 1.1, ki je blazno počasen in ko nabavim večjo kartico bom lahko pol dneva dol jemal slike. V Mlacomu imajo nek no name interni Card Reader, ki se priklopi na USB 2.0. A ima kdo kakšno mnenje o tem oz. priporočate kaj drugega.

Glede teh kartic, specifično MMC in SD (BTW v čem je razlika, A510 naj bi podpiral obe, a so SD malo dražje) me tudi zanima katero blagovno znamko kartic priporočate in hitrost in karkoli drugega je še pomembno pa seveda kje so najugodnejši nakupi.

bbobst ::

Jaz se tudi zanimam za 510-tko,ampak nisem vedel ,da ima USB 1.1.
Ali bi lahko AtaStrumf testiral,koliko časa ti prenaša polno kartico na PC.

bbobst ::

V testu na tem linku hxxp://www.dcresource.com/reviews/canon/powers...
sta se 510 in 520 slabše odrezala v "rdečih očeh" kot njihovi predhodniki.
Ali lahko prilimaš kake semple da vidim kako je s tem?

Nisem še imel priložnosti slikat folka ponoči z fleshom, da bi opazil kako je z rdečimi očmi, ampak osebno se mi to ne zdi problem (imaš anti red eye flesh funkcijo -- če folk noter pogleda (v red-eye lampo, ki je kar močna) se mi zdi da bi moralo vsaj mal pomagat), ker čist vsak kompakt do zdaj je imel resne probleme s tem, tako da dvomim da je A510 kaj slabši (je pač kompaktnejši), samo A75/85 je bil nadpovprečno dober pomoje. Itak pa samo uporabiš kak progi za odpravljanje rdečih oči pa je.

Glede SD/MMC kartic sem že sam našel odgovor. SD so 4x hitrejše (10 MB/s proti 2,5 MB/s), robustnejše (mal debelejše), par funkcij za zaščito podatkov in avtorskih pravic podpirajo, to je pa v glavnem tudi vse. Skratka splača se vzet SD napram MMC, če ni pretirane razlike v ceni, sploh če si misliš nabavt card reader, ki bo izkoristil dodatno hitrost. Edina slabost je da imajo malo manj uporabnega spomina, ker recimo temu "ECC" porabi več placa zase, tako da pri 512 MB zgubiš že 34 MB.

Za podrobnosti: SD Vs. MMC Flash Memory Cards

Glede hitrosti prenosa je le-ta res počasen. Za zdaj imam samo priloženo 16 MB MMC kartico od Canon-a in recimo 12,7 MB traja 32 s (preračunano 3,33 Mbps (desetiški M), 3,18 (dvojiški M) oz. bolj po domače 0,4 MB/s, ko bom pa imel 512 MB si pa sploh nočem predstavljat kolk dolg bo trajalo (preračunano 478 MB (512-34) bi trajalo 19 min 55 sek8-O). Po moje je bralnik kartic pri tem aparatu obvezen, samo to je dodatnih 4k stroškov, ampak ti pa res prihrani veliko časa. USB 2.0 vleče 480 Mbps (60 MB/s), SD kartica 10 MB/s, tako da si omejen na 10 MB/s torej 478 MB traja le še 48 sek :). Definitivno vredno 4k :D.

Za filmčke sem se bal, da bojo ful bedni pri 320@15 FPS pa so presenetljivo dobri -- tudi 3 minute omejitev ni prehuda. 640@10FPS je pa res, samo za kaj počasi gibajočega, drugače je preveč štekajoče, sama kvaliteta je pa ful huda, res škoda da nima 30 FPS, ker pol bi pa rulal >:D.

Sama kvaliteta slik je zelo dobra (mogoče mal mehka ostrina pri ful odprti zaslonki pri robovih na 35 mm goriščnice -- zato je pa Av ;)), vse ročne nastavitve so meni zakon, ker sem se včasih mal bolj ukvarjal s fotografijo in sem na njih navajen in bi težko brez njih, makro funkcija je mega, samo je dovolj blizu samo pri širokokotni nastavitvi objektiva, tele, ki bi bil primernejši pride bistveno manj blizu -- škoda, samo ni frke. Skratka zakon fotkič s par kompromisi, ker je pač budget razred, ampak za ta denar kaj dost več niti ne moreš želeti.

Recimo 1600x1200 na Fine kompresiji (je še super fine), ki je popolnoma dovolj (zgleda že zelo hudo - odličen kompromis velikost/kakovost) za kake počitniške fotke oz. praktično vse, spraviš 22 slik že na 16 MB kartico, tako da je tudi izkoristek prostora super, pa še hitreje delue kamera, ker so slike manjše :D :D :D. Slika pa lahko cca. 2,4 FPS do 9 slik pri najvišji kakovosti, kar je tudi ultra zakon :D. Sem probal v praksi in rox-a!

Obožujem ga in toplo priporočam :).

PhotoBlaz ::

Lastim si Nikon D70....pa moram rect da je prenos iz kartice svinsko pocasen,....ampak folk ej, a je tok tezko tiste maximalno 2 minutki vec pocakat. Ne vem no, dejte mi razlozit v cem je point a dobis fotke v 3 minutah al pa v 10tih (to ze lepo pretiravam), res bi rad vedu kaj vas tako zene ;)
Pa iz izkusenj se mi zdi da se redko poslika maximalno recimo 512 kartico, ze svojo 256 redko zapolnim z nekajdnevnim izletom.
sej drgac pa no offence ;)
Ayd

Zgodovina sprememb…

kyusss ::

AtaStumf: jaz sem nabavil tega: klik . Ga lahko uporabljas tud kot USB-key, ce ne rabis kartice v fotoaparatu.

model to govoriš zato ker še nisi videl USB 2.0 v akciji kolk je to hitrejše, čeprav po drugi strani imaš prav, da se da tudi mal počakat in da 512MB le redko zapolniš, ampak 4-5k tudi ni tolk keša, da se nebi splačalo kupit, sploh če imaš lahk pol še USB ključ, ker recimo preko fotkiča ne morem gor nič dat, samo dol lahko jemljem, tako da pridobiš še eno funkcionalnost za svojih 512 MB ;), plus enostavno prenosen je, da ne rabiš kabla okoli trogat.

kyusss s katerim fotkičem/kartico pa uporabljaš ta bralnik in kako se obnese - kompatibilnost/hitrost. A se da brez problema tudi gor pisat? Problem zna bit mogoče v formatu, ki ga uporablja pomnilniška kartica za v fotoaparat-u, da ti pol dela OK kot ključ (piši/briši) in v fotkiču.

Katero firmo SD kartic oz. kartic na splošno priporočate. Za zdaj sem našel pri enaa.com Viking, ki se zdi za 10k za 512 MB SD kar dobra ponudba.

kyusss ::

Ata: uporabljam Minolto Z2 in SanDisc 1GB SD. Hitrosti ne morem komentirat ker nimam USB2. Do sedaj se nisem imel nobenih problemov s kompatibilnostjo.Funkcionira isto kot vsak USBkey, sam da lahko kartico ven vzames>:D.
Zmeraj kadar dam kartico v fotoaparat jo pred slikanjem formatiram, ceprav v teoriji nebi smelo bit problemov ce so kaksni drugi podatki ze gor... Mislim pa da je fs FAT.
Aja, je pa to taka bol chip zadeva (cenena plastika,...).

LP
««
35 / 135
»»