Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

T0RN4D0 ::
am, A70 (A80...) majo omejen na 3 minute samo snmajo zvok :) Nekih resnih filmov pa z digitalcem tako ali tako ne boš posnel... če rabiš za to si kup kamero.

(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

AtaStrumf ::
Verjemi, da dober fotoaparat za okoli 100k po kvaliteti filmčkov močno prekaša kamero, ki jo dobiš za isti denar, vsaj po tem kar sem jaz videl do zdaj. Največja pomanjkljivost digitalcev v tem smislu je neobhodna omejenost z velikostjo pomnilniške kartice, tako da ravno celovečercev ne boste mogli posnet na eno kartico.

Phoebus ::
AtaStrumf, s tem se nikakor ne morem strinjat, ker:
1) fotoaparat za 100 jurjou je nižji razred
2) fotoaparad ni namenjen snemanju videa
In kamera za 100k bo snemala neprimerno bolje od fotoaparata.
1) fotoaparat za 100 jurjou je nižji razred
2) fotoaparad ni namenjen snemanju videa
In kamera za 100k bo snemala neprimerno bolje od fotoaparata.

SavoS ::
@segedinar jaz si lastim SONY DSC - P100, pa ti povem iz prve roke, da dela dobre slike, tudi razni fotomaherji in izdelovalci fotografij so to potrdili. Malo več podrobnosti najdeš TUKAJ, preglej si malo in razmisli.....kartice so pa že tudi dosti izgubile ceno, najdeš jih TUKAJ, Išči pa MEMORY DISC PRO - SCANDISC BLUE, splača se ti vzet 1Gb .....
@Phoebus Se strinjam z Ataštrumfom, le da je resnično problem glede velikosti spominske kartice, oziroma hitrosti spominske kartice.....pač malo gnara malo muzike......
@Phoebus Se strinjam z Ataštrumfom, le da je resnično problem glede velikosti spominske kartice, oziroma hitrosti spominske kartice.....pač malo gnara malo muzike......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

PhotoBlaz ::
Moj Fuji S602 640x480 s 30 fps dela filmcke, ki lahko potrdim so enako kvlaitetni kot iz Canon DV600 kamere, se celo bol za odtenek....ker 30fps progressive, je smooth za gledat, 25 fps iz kamere z-deinterlace-ano pa ni vec smooth.
Bil v Spaniji, snemal s fotoaparatom,...na koncu zmontiral,...folku ni jasno da je blo posneto s foticem.
Zal ga prodajam, ker sem sel na visji fotgrafski razred D70, pa najraje bi vidu da ga kdo od sorodnikov odkupi,..haha da si ga bom se vedno lahko kdaj sposodil ;)
Ce vas pa slucajn zanima,....pa napiste v zasebna sporocila.
Bil v Spaniji, snemal s fotoaparatom,...na koncu zmontiral,...folku ni jasno da je blo posneto s foticem.
Zal ga prodajam, ker sem sel na visji fotgrafski razred D70, pa najraje bi vidu da ga kdo od sorodnikov odkupi,..haha da si ga bom se vedno lahko kdaj sposodil ;)
Ce vas pa slucajn zanima,....pa napiste v zasebna sporocila.

Točno tako! DV kamere za 100k so vstopni modeli in so en navaden ščiš, digitalc za tak denar je pa že nekaj boljšega in temu primerna je tudi kvaliteta filmčkov.
npr. Minolta Z3 so že zelo hudi.
npr. Minolta Z3 so že zelo hudi.

Golden eye ::
minolta z3 ma hude filmčke sam k ma neki probleme z ostrenjem med snemanjem -> mora skoz ostrit zato včasih kr meglena slika rata. Drgač pa Canon ixus 40 je zlo hud fotkič -> ga ma zdej in je slo majhen, filmčki super (640x480 - 30 fps neomejeno), slike dobre, zlo hiter in odziven fotkič in še bi lahko našteval..aja pa še to tko je majhen da gre v škatlico od cigaret
.Tko da sami presodte če se ga spača vzet! Še en link do reviewa: Opis - Review

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Golden eye ()

Lime ::
Goldey eye,
vzemi v roke kakega Sonyja W1 ali W12 in ga primerjaj s Canonom IXUS40.
Canona sem imel samo nekaj ur doma in sem ga takoj vrnil. Počasen ko ga prižgeš, počasen ko zoomiraš, počasen pri avtomatskem iskanju ostrine. Edino velikost je za pohvalit.
vzemi v roke kakega Sonyja W1 ali W12 in ga primerjaj s Canonom IXUS40.
Canona sem imel samo nekaj ur doma in sem ga takoj vrnil. Počasen ko ga prižgeš, počasen ko zoomiraš, počasen pri avtomatskem iskanju ostrine. Edino velikost je za pohvalit.

Dusan_83 ::
Kako se pa obnese Sony P73? Cena je kar ugodna - komplet se dobi ze za 60 jurjev. A je ta fotkic dost hiter in ce ma rocne nastavitve? Pa kaksna je kvaliteta slik... Ce pa za podoben denar veste za kaksen boljsi fotkic, pa prosim povejte... Hvala za odgovore

koyotee ::
ma pejt u avstrijo po minolto z3, pa ne glej teh canonov k so en krš za tak dnar kot jih dobis pri nas!
LP
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!

kvak ::
ej vi vsi!
jst sm pa u nemciji, pa bi kupu eno sonyjevo
kamero, pa se ne morem odlocit med
dsc P73, P93, L1, W1, sploh zarad tega
k sm prebral velik tega foruma!
Dajte no mal argumente povedat.
Aja pa se nekaj, katera je ponastanku najmlajsa!
tnx
jst sm pa u nemciji, pa bi kupu eno sonyjevo
kamero, pa se ne morem odlocit med
dsc P73, P93, L1, W1, sploh zarad tega
k sm prebral velik tega foruma!
Dajte no mal argumente povedat.
Aja pa se nekaj, katera je ponastanku najmlajsa!
tnx

Golden eye ::
LIME:
Kako lahko sploh primerjaš Canon Ixus 40 al pa Sony DSC-W1!
Ta sony ma macro 6 cm kr je velik za današne cajte, sony ma zelo drage kartice - skor šenkrat dražje, dost je velik,pa še kaj bi se najdl.
Pa ne govorit da je Canon ixus 40 počasen, ker ni!!!
btw: kter model canona si mel v rokah?? (niso vsi canoni enaki!)
Kako lahko sploh primerjaš Canon Ixus 40 al pa Sony DSC-W1!
Ta sony ma macro 6 cm kr je velik za današne cajte, sony ma zelo drage kartice - skor šenkrat dražje, dost je velik,pa še kaj bi se najdl.
Pa ne govorit da je Canon ixus 40 počasen, ker ni!!!

btw: kter model canona si mel v rokah?? (niso vsi canoni enaki!)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Golden eye ()

Lime ::
IXUS 40 sem imel (tudi IXUS 500) in ni vreden veliko. Kot sem napisal je dobra lastnost samo velikost. Ne samo da je počasen, ampak je zelo počasen. Npr. Canon S1 z 10x zoom, zoomira od 1x do 10x še enkrat hitreje, kot IXUS 40 od 1x do 3x, za lovljenje ostrine rabi zelo dolgo...
IXUS 40 je igračka, za frajerje, ki nosijo fotoaparat v žepu od srajce in ne za nekoga, ki uživa v fotografiji.
Kartice so enkratna investicija, tako da (zame) to ni zelo pomemben podatek.
Drugače pa imam tudi Canon S1, katerega pa lahko pohvalim, pa G6 in PRO1 sta super, pa Konica Minolta Z3 je dober za majhen denar.
IXUS 40 je igračka, za frajerje, ki nosijo fotoaparat v žepu od srajce in ne za nekoga, ki uživa v fotografiji.
Kartice so enkratna investicija, tako da (zame) to ni zelo pomemben podatek.
Drugače pa imam tudi Canon S1, katerega pa lahko pohvalim, pa G6 in PRO1 sta super, pa Konica Minolta Z3 je dober za majhen denar.

Se eno vprasanje: tlele v Deutschlandiji necjo prodajat v trgovini po
online cenah-komplicirajo a ne. kakorkoli ze, pr media markt-u imajo
canon A85 v znanmu kompletu( Lieferumfang: Trageriemen, 32 MB CF-Karte, 4 Alkaline-Batterien Typ AA, USB-Kabel, AV-Kabel, Software ) v
trgovini za 249eu, ce pa narocis po netu pa skupaj s stroski posiljanja
okrog 222eu. Seveda cvikam, da bom po posti kupil kaksen skrt. Zato
apeliram na vse: kaksne izkusnje imate z kupovanjem po internetu,
pa ce je kdo ze kaj pr mediamarktu kupu?
online cenah-komplicirajo a ne. kakorkoli ze, pr media markt-u imajo
canon A85 v znanmu kompletu( Lieferumfang: Trageriemen, 32 MB CF-Karte, 4 Alkaline-Batterien Typ AA, USB-Kabel, AV-Kabel, Software ) v
trgovini za 249eu, ce pa narocis po netu pa skupaj s stroski posiljanja
okrog 222eu. Seveda cvikam, da bom po posti kupil kaksen skrt. Zato
apeliram na vse: kaksne izkusnje imate z kupovanjem po internetu,
pa ce je kdo ze kaj pr mediamarktu kupu?

MEDENA ::
kaj menite katerega vzamem ?
CANON A70 + 256MC + POLNILEC + TORBICA = 45K še garancija itd
ali nov
http://www.enaa.com/oddelki/foto/produc... z kodo 54K
KAJ VZETI ?
CANON A70 + 256MC + POLNILEC + TORBICA = 45K še garancija itd
ali nov
http://www.enaa.com/oddelki/foto/produc... z kodo 54K
KAJ VZETI ?

A70 je predrag za ta denar. Vreden je ene 25k + 10k za opremo, torej 35k vse skupaj. Za več raje vzami SONY-ja.

Dr_M ::
Za več raje vzami SONY-ja.
ja zelo dober nasvet... NOT!!
ja zelo dober nasvet... NOT!!

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

koyotee ::
ce ga rabis za u žep in za na parti pol ja, ce ga rabis za kj vec pol ne!
LP
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!

Dobri argumenti Dr_M ni kaj
. A sploh veš o katerem Sony-ju je govora in da je zraven že 256 MB Memory Stick? Se mi je zdelo da ne
.
HP 945 je čisto spodoben fotkič - sploh za tak denar pri nas, edino počasen je za popizdit - 5 sek. med posnetki. Tudi baterije zdržijo čist OK.

HP 945 je čisto spodoben fotkič - sploh za tak denar pri nas, edino počasen je za popizdit - 5 sek. med posnetki. Tudi baterije zdržijo čist OK.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()

AtaStrumf: usi sonyi so isto sranje. usi tej ceneni modeli majo cenene objektive.
btw... se vedno velja dejstvo - ne kupujte digitalnih fotoaparatov od proizvajalcev, ki prej niso delal klasicnih fotoaparatov. to je to.
btw... se vedno velja dejstvo - ne kupujte digitalnih fotoaparatov od proizvajalcev, ki prej niso delal klasicnih fotoaparatov. to je to.

Elemen_T ::
Sonyji imajo Carl Zeiss leče, ki so znane po svoji kvaliteti in jih nikakor ne smemo zapostavljat.
Preberi si kakšen test profesionalca - ti nikoli ne trdijo, da je treba kupovat samo Canonne in Minolte ter podobne uveljavljene izdelovalce aparatov.
Carl Zeiss v glavnem riše realno in fantastično. Pa ne gre tu - slab CZ in dober CZ. Vsi so dobri.
Preberi si kakšen test profesionalca - ti nikoli ne trdijo, da je treba kupovat samo Canonne in Minolte ter podobne uveljavljene izdelovalce aparatov.
Carl Zeiss v glavnem riše realno in fantastično. Pa ne gre tu - slab CZ in dober CZ. Vsi so dobri.

Sonyji imajo Carl Zeiss leče, ki so znane po svoji kvaliteti in jih nikakor ne smemo zapostavljat.
ce verjames ja.
smo ze slisal te zgodbice ja.
tale CZ je ista fora, kot pri cunjah itd... reabuk, alistar.... itd...
ce verjames ja.
smo ze slisal te zgodbice ja.

tale CZ je ista fora, kot pri cunjah itd... reabuk, alistar.... itd...

Dej no Dr.M ne bodi tko trmoglav!
V rokah sem držal skoraj vse serije DSC modela in vsi rišejo odlično! Še posebno sem bil navdušen nad trojko.
Pa da ne boš mislil, da favoriziram svojega aduta. Moj kompakt je Z3.
Ko sem že pri minolti - DSC3 V1 se v primerjavi z njo obnese precej podobno. Barve so skoraj identične.
Belino pa Sony uravnava celo bolje od minoltinih leč.
edit:
Skratka, Sonyjev objektiv je čisto ok.
So pa opazne drugi minusi aparata, ki pa nimajo nobene zveze z lečami.
Med najbolj opaznimi je slab makro in baterija, ki jo je moč napajati le direktno na štromu.
Najbrž je še kaj.
Aja še to - nevem kaj je sony pogruntal, ampak, da mi pri 15s ne pokaže šuma na temnih delih je pa sploh bomba.
V rokah sem držal skoraj vse serije DSC modela in vsi rišejo odlično! Še posebno sem bil navdušen nad trojko.
Pa da ne boš mislil, da favoriziram svojega aduta. Moj kompakt je Z3.
Ko sem že pri minolti - DSC3 V1 se v primerjavi z njo obnese precej podobno. Barve so skoraj identične.
Belino pa Sony uravnava celo bolje od minoltinih leč.
edit:
Skratka, Sonyjev objektiv je čisto ok.
So pa opazne drugi minusi aparata, ki pa nimajo nobene zveze z lečami.
Med najbolj opaznimi je slab makro in baterija, ki jo je moč napajati le direktno na štromu.
Najbrž je še kaj.
Aja še to - nevem kaj je sony pogruntal, ampak, da mi pri 15s ne pokaže šuma na temnih delih je pa sploh bomba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()

CaqKa ::
ja jaz imam sony f 717. marsikje se je dalo zasledit da zadeva preveč saturira.. samo meni je všeč.
glede leč, pa je posebej pomembno zaradi sferične aberacije. to se pri marsikateri sliki hitro opazi. jaz vem da na soniju nimam s tem problemov.
glede leč, pa je posebej pomembno zaradi sferične aberacije. to se pri marsikateri sliki hitro opazi. jaz vem da na soniju nimam s tem problemov.

BlackHole ::
Aja še to - nevem kaj je sony pogruntal, ampak, da mi pri 15s ne pokaže šuma na temnih delih je pa sploh bomba
V trdi temi morda res ne, kaj pa v malo slabših svetlobnih pogojih, pri recimo 1 sekundi?
V trdi temi morda res ne, kaj pa v malo slabših svetlobnih pogojih, pri recimo 1 sekundi?

LP Marko

Meni Sony-ji ne dišijo ravno zaradi šum-a, vsaj tist model, ki sem ga jaz imel par dni (3MP/2x Zoom) je kazal šum že pri relativno normalnih svetlobnih pogojih. Drugače je bil luškan aparatek, samo tist šum me je pa odvrnil. Upam, da so novejši modeli kaj boljši glede tega.

mirkuma ::
Zelo me mika nakup Fujifilm Finepix S5500. Malo sem se oziral po konkurenci, a je cenovno Fuji najugodnejsi pa tudi reviewi so kar dobri. Ima kdo kaksne izkusnje z njim? Se mogoce bolj splaca obrniti na Minolto? Velik plus S5500 je tudi da snema filme 640x480@30FPS baje zelo kvalitetno. Ceprav ni to domena foto-aparatov, pride film z 30fps prekleto prav,to sem opazil npr. pri smucanju, kjer ti tekoc in citljiv (dobra resolucija) film veliko pove kje delas napake. (pri 10fps se to bolj slabo opazi).
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Kamera na fotoaparatu je extra stvar. Tega nikdar ne pozabi.
Če kupuješ fotoaparat glej nanj kot na fotoaparat. Če pa kupuješ kamero pa kupuj kamero.
Tale Fuji pa je za svojo ceno odličen!
Bi pa jest potem raje še primaknil kakšnega tisočaka pa kupil S7000, ki pa je že polprofesionalen aparat. V mixiji imajo akcijo 140k. Zraven dobiš 512MB kartico, polnilec in baterije.
Mislim pa da je (če te velikost ne ovira) tale Fuji najbolje kar lahko kupiš.
Če kupuješ fotoaparat glej nanj kot na fotoaparat. Če pa kupuješ kamero pa kupuj kamero.
Tale Fuji pa je za svojo ceno odličen!
Bi pa jest potem raje še primaknil kakšnega tisočaka pa kupil S7000, ki pa je že polprofesionalen aparat. V mixiji imajo akcijo 140k. Zraven dobiš 512MB kartico, polnilec in baterije.
Mislim pa da je (če te velikost ne ovira) tale Fuji najbolje kar lahko kupiš.

nakata ::
Prosil bi za pomoč.
Odločam se za nakup enega dokaj poceni digitalca. Pomembno mi je to, da ima 3/4 MP in da ne uporablja kakih dragih spominskih kartic, ter da ni ogromen.
Na eni italijanski strani sem zagledal nekaj digitalcev, ki so po specifikacijah ustrezni, cenovno ugodni, vendar pa nimam pojma kake slike spravljajo na dan-po kvaliteti.
Moram še dodati da imam že enega Olympusa 730UZ z 3MP in 10xoptičnim(zelo zadovoljen z njim), vendar bi tokrat rad kupil še enega manjšega in bolj preprostega za mojega očeta.
No zanima me, kaj menite o teh:
4MP:
-HP m407, cena 200€ - 256 kartica, torbica, polnilec + baterije
-Kodak CX7430, cena 190€, brez dodatnih stvari
-Fuji FinePix A340, 180€, brez dodatnih stvari
3MP:
-Canon A75, 200€, -II-
-PENTAX Optio 30, 180€, -II-
hvala vnaprej za pomoč!
Odločam se za nakup enega dokaj poceni digitalca. Pomembno mi je to, da ima 3/4 MP in da ne uporablja kakih dragih spominskih kartic, ter da ni ogromen.
Na eni italijanski strani sem zagledal nekaj digitalcev, ki so po specifikacijah ustrezni, cenovno ugodni, vendar pa nimam pojma kake slike spravljajo na dan-po kvaliteti.
Moram še dodati da imam že enega Olympusa 730UZ z 3MP in 10xoptičnim(zelo zadovoljen z njim), vendar bi tokrat rad kupil še enega manjšega in bolj preprostega za mojega očeta.
No zanima me, kaj menite o teh:
4MP:
-HP m407, cena 200€ - 256 kartica, torbica, polnilec + baterije
-Kodak CX7430, cena 190€, brez dodatnih stvari
-Fuji FinePix A340, 180€, brez dodatnih stvari
3MP:
-Canon A75, 200€, -II-
-PENTAX Optio 30, 180€, -II-
hvala vnaprej za pomoč!

Jaz ti predlagam Fuji FinePix A340 za 180€, samo vedi, da so filmčki brez zvoka in omejene dolžine, drugače pa dost kvalitetni. Če lahko to pogoltneš ga vsekakor vzami.

kater fotic naj kupim sony p93 za 60k(made in JAPAN) ali canon a85 za 60k(made in MALAYSIA)?-oba s podobno opremo- ali made in... igra bistveno vlogo v kvaliteti?

A85 al pa P93 z isto opremo bom u bistvu kupu verjetnu, ce bom mu jajca z
isto opremo(isti paket-sm ze preveru) za 52k po interneru pr isti trgovini.
Sm pa u Nemciji-zato tok pocen- vprasanje pa se vedno-kako velik vpliv ima
Made in.. na kvaliteto?
isto opremo(isti paket-sm ze preveru) za 52k po interneru pr isti trgovini.
Sm pa u Nemciji-zato tok pocen- vprasanje pa se vedno-kako velik vpliv ima
Made in.. na kvaliteto?

Po mojem to nima neke veze... sej ne delajo na ulici teh reči

mirkuma ::
Ali kdo ve če lahko pri snemanji filmov z Fujifilm Finepix S5500 uporabljas tudi zoom?
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

driller ::
V kratkem (1 teden?) nameravam kupiti digitalca s 5Mpix, pa je izbira kar težka. Vsekakor naj bo cena 80-100kSIT, v ožjem izboru imam Canon A95 in Sony DSC-V1 (ki se je tem, da ga ne proizvajajo več, bistveno pocenil).... Je kdo imel po rokah oba, pa ima kakšne informacije iz prve roke (morda primerjava?)?

kvak, jst bi izbral canona

Ne vem ce lahko uporabljas zoom, recimo pri S602 se ga ni dalo (baje ker bi povzrocal pri Audiu prevelik trušč).
Ampak ti iz izkusenj povem,....so posnetki brez zoomiranja velik bol profesionalni in lepsi za gledat. Pac posnames par sekund na wide, potem prekines, nazoomas in spet malo posnames...super rata potem ko zmontiras.
Se eno vprasanje: A ima kdo digitalca Waitec CADDY 211 ? Kako se kaj obnese, ali testne fotografije ce se bi dalo kje videti? Se bolje pa celoten review ce je kje na netu?
Ker cena je res odbita 13.900 SIT
Ampak ti iz izkusenj povem,....so posnetki brez zoomiranja velik bol profesionalni in lepsi za gledat. Pac posnames par sekund na wide, potem prekines, nazoomas in spet malo posnames...super rata potem ko zmontiras.
Se eno vprasanje: A ima kdo digitalca Waitec CADDY 211 ? Kako se kaj obnese, ali testne fotografije ce se bi dalo kje videti? Se bolje pa celoten review ce je kje na netu?
Ker cena je res odbita 13.900 SIT

barca ::
Canon powershot a 75 ali Canon powershot 510 ? Kaj kupiti ?
ale ale terror boys
ale ale terror boys
ale ale terror
ale ale boys
ale ale terror boys

SodVina ::
model: sam sem imel waitec caddy 238 (zdej ne vem, al je to boljsi model al slabsi). Moram rect, da je stvar totalno zanic: slike( ce bi se temu sploh lahko tako reklo) so do konca zrnaste, flash je neuporaben, ali je slika cisto bela ali pa zelo temna. Menuji so grozni. Nastavitev je blazno malo. Zvok v menujih (tisti bip bip) se sploh ne da izklopit. Funkcija webcam je samo na papirju, saj rabis snemat direktno v luc, da se na monitorju sploh kaj vidi. Poleg tega se ni imel kukala, zato si se lahko v preslabi ali premocni svetlobi z njim zgolj praskal za usesom. Sam sem tega digitalca imel le nekaj ur, potem sem ga vrnil in zamenjal za Benq DC2300, ki tudi ni nevem kako dober(upam da ni caligula tega prebral
), ampak proti waitec-u je pa definitivno CAR.

hmmm aha najbrs tale model za katerega sem vprasal potem nevem kako drugacne slike ne bo naredil.
Moram videt res kaksn sample, preden kupim ce kupim.
Mah sej to bi glih tko rabu za na smucanje s sabo pa ksne zurke....ker drgac slikam z Nikon D70,...pa ne pride v postev da z njim v rukzaku smucam npr.
Bom se za tega BenQ-a pogledal.
Thnx
Moram videt res kaksn sample, preden kupim ce kupim.
Mah sej to bi glih tko rabu za na smucanje s sabo pa ksne zurke....ker drgac slikam z Nikon D70,...pa ne pride v postev da z njim v rukzaku smucam npr.

Bom se za tega BenQ-a pogledal.
Thnx

bepapa1 ::
Vsekakor je boljša naložba Canon A510. Od zanesljivega vira sem dobil informacijo, da bo od ponedeljka 7.2. na voljo TUKAJ !!
poldi

Alec999 ::
Canon A510/520 sta zlo zanimiva. Vprasanje je samo kaksna bo cena?
Najboljsa stvar pri tem je 4x opticni zoom. Skoda le da ne uporablja CF kartice (jih bo treba zgleda pocas prodt) ampak tudi SD so poceni.
Zanimivo je tudi, koliko casa bo zdrzal s samo dvema baterija.
Ali lahko kdo razlozi kaj tocn je tole:
A85 Objektiv: 3x optični Canon zoom, 9 elementov v 7 skupinah (1 asferični element)
A520 Objektiv: 4x optični zoom; 7 elementov v 5 skupinah (2 asferična elementa)
A85 Goriščna razdalja: 5.4 – 16.2 mm (35 – 105mm ekvivalentno v 35mm fotografiji)
A520 Goriščna razdalja: 5.8 – 23.2 mm (35 – 140mm, ekvivalentno 35mm fotografiji)
A85 Svetlobna vrednost: F2.8 - F4.8
A520 Svetlobna vrednost: F2.6 - F5.5
Lp,
Alec999
Najboljsa stvar pri tem je 4x opticni zoom. Skoda le da ne uporablja CF kartice (jih bo treba zgleda pocas prodt) ampak tudi SD so poceni.
Zanimivo je tudi, koliko casa bo zdrzal s samo dvema baterija.
Ali lahko kdo razlozi kaj tocn je tole:
A85 Objektiv: 3x optični Canon zoom, 9 elementov v 7 skupinah (1 asferični element)
A520 Objektiv: 4x optični zoom; 7 elementov v 5 skupinah (2 asferična elementa)
A85 Goriščna razdalja: 5.4 – 16.2 mm (35 – 105mm ekvivalentno v 35mm fotografiji)
A520 Goriščna razdalja: 5.8 – 23.2 mm (35 – 140mm, ekvivalentno 35mm fotografiji)
A85 Svetlobna vrednost: F2.8 - F4.8
A520 Svetlobna vrednost: F2.6 - F5.5
Lp,
Alec999