Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

boštjan ::
če bi jaz danes kupoval,bi kupil ta digitalc
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

kyusss ::
korenje: vem kaj je sum. Sam si napisal"Improvements in sensor technology are steadily reducing the noise levels at higher ISOs, especially on higher-end cameras." In lahko mi verjames, da ima 20D pri 1600ISO manj suma kot katerikoli kompakt pri 400ISO.
Napisal si tudi:"... v glavnem poglejte si posnetke na www.dpreview.com kjer so to delal profesionalci." 'Profesionalci' na dpreview.com so o teh slikah v review aparata napisali: "Very low noise levels even at high sensitivities, fully usable ISO range (100 - 3200)".
Pri na kupu glej na svetlobno jakost objektiva.
Napisal si tudi:"... v glavnem poglejte si posnetke na www.dpreview.com kjer so to delal profesionalci." 'Profesionalci' na dpreview.com so o teh slikah v review aparata napisali: "Very low noise levels even at high sensitivities, fully usable ISO range (100 - 3200)".
Pri na kupu glej na svetlobno jakost objektiva.

Dr_M ::
prblizn ista velikost, pa cca 70g lazji...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dead_slayer ::
Jz pa kupujm en digitalc pa bi rd kupu enga k ma usaj:
-3Megapixlov
-3opticni
-pa nj ma makro (al kako se ze rece
)
(stane naj pa do 60.000)
Prosm predlagite mi kj ker nvem kerga bi kupu
-3Megapixlov
-3opticni
-pa nj ma makro (al kako se ze rece

(stane naj pa do 60.000)
Prosm predlagite mi kj ker nvem kerga bi kupu

Death is coming for you........ruuuuuuuuuun

nikon 3200
cca 45k sit je. pa se SD kartice uporablja.

cca 45k sit je. pa se SD kartice uporablja.

Tear_DR0P ::
Mene pa zanima če ma kdo izkušnje s Cannon S1 IS?
Moja draga ga je dobla kot darilo, pa sej je fotkič res user friendly, sam brez Image Stabilizerja na 2m ne narediš jasne slike.
Pa ne vem al se to sam men zadne cajte tko roke tresejo al je to res?
Moja draga ga je dobla kot darilo, pa sej je fotkič res user friendly, sam brez Image Stabilizerja na 2m ne narediš jasne slike.
Pa ne vem al se to sam men zadne cajte tko roke tresejo al je to res?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain

Elemen_T ::
na 2m?
To misliš na 2metra?
Možno je, da so bili svetlobni pogoji slabi in je avtomatika zaslonko naravnala na manjši čas, kar pa botruje k razmazani sliki.
Lahko pa da se omenjenemu fotografu ibr roke tresejo (tud take poznam)...
Sicer pa - uporabljaj IS...nevem zakaj ga nebi, saj ima svoj namen!
To misliš na 2metra?
Možno je, da so bili svetlobni pogoji slabi in je avtomatika zaslonko naravnala na manjši čas, kar pa botruje k razmazani sliki.
Lahko pa da se omenjenemu fotografu ibr roke tresejo (tud take poznam)...
Sicer pa - uporabljaj IS...nevem zakaj ga nebi, saj ima svoj namen!

Dead_slayer ::
Hvala Dr_M
......sam bom rajs kupu Canon PowerShot A75 k je priblizn enak k un nikon 3200 sam ta nikon 3200 stane okrog 65.000, PowerShot A57 pa 45.000 oz 60.000--->k dobis zravn torbico, pa 128Mb flash kartico, pa se ta uporabla flash compat kartice k so fuuuul pocen!!!
Tnx za idejo!!!

......sam bom rajs kupu Canon PowerShot A75 k je priblizn enak k un nikon 3200 sam ta nikon 3200 stane okrog 65.000, PowerShot A57 pa 45.000 oz 60.000--->k dobis zravn torbico, pa 128Mb flash kartico, pa se ta uporabla flash compat kartice k so fuuuul pocen!!!
Tnx za idejo!!!

Death is coming for you........ruuuuuuuuuun

Dead_slayer: un nikon je sigurno 45k sit u harveyu, k sm ga uceri tm gledu. pa se en frend ga je zdej kupu tm, za tok dnarja.

koyotee ::
kolkr je men znano enaa je cena CF in SD enaka
lp
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

med CF in SD karticami je razlika zanemarljiva. ce je sploh razlika.
najdrazje so MS in seveda xD.
najdrazje so MS in seveda xD.

Jux ::
Hiter kviz - kupujem mini digitalca, za v žep z spodobnimi fotografskimi zmogljivostmi:
A) Nikon Coolpix 5200
B) Konica Minolta X50
D) Fujifilm F450
isto stanjo, prbližno isto veliki, 5mpix, 3x zoom, vsi kakortoliko lepi.
Kaj naj vzamem?
A) Nikon Coolpix 5200
B) Konica Minolta X50
D) Fujifilm F450
isto stanjo, prbližno isto veliki, 5mpix, 3x zoom, vsi kakortoliko lepi.
Kaj naj vzamem?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jux ()

jest bi zbral...
B,A,D. fuji zato zadnji, ker ma xD kartice, ki so zelo drage.
B,A,D. fuji zato zadnji, ker ma xD kartice, ki so zelo drage.

PhotoBlaz ::
A koga zanima Fuji S602 Zoom?
Ga prodajam. (ker se selim na DSLR)
Star leto in pol, pa brez napake.
Kaj vec pa v zasebnih sporocilih.
LP
Ga prodajam. (ker se selim na DSLR)
Star leto in pol, pa brez napake.
Kaj vec pa v zasebnih sporocilih.
LP

nicnevem ::
Živjo.
Vem, da ste na taka vprasanja, v tej temi, ze vsaj 10x odgovorili, vendar se mi ne da vsega brati.
Zanima me, kaksen fotoaparat priporocate za priblizno 60.000 tolarjev???
Prosim ce lahko napisete vec moznosti izbire.
Hvala za odgovor
Vem, da ste na taka vprasanja, v tej temi, ze vsaj 10x odgovorili, vendar se mi ne da vsega brati.
Zanima me, kaksen fotoaparat priporocate za priblizno 60.000 tolarjev???
Prosim ce lahko napisete vec moznosti izbire.
Hvala za odgovor

GUFY ::
Kakšno je pa vaše mnenje o Olympus C-60 digitalnem fotoaparatu, za novo leto naj bi ga dobil od tasta. Sam nisem ravno strokovnjak za digitalce pa me zaima če je ta fotkič celo predober za slikanje raznih rojstnih dni, zabav ...

kuglvinkl ::
Je nakup G6 ali G5 smiseln, hočem rečt, dobiš precej za ta denar? Je pri teh dveh modelih možna ročna kontrola?
Your focus determines your reallity

Canon G aparati se ponašajo z odličnim objektivom, ki imajo najbolšo stevilnost (f.2.0) v rangu kompaktnih aparatov. Za slikanje v slabih svetlobnih pogojih se zato obnesejo zares super.

Jest bi vzel g6 - ima višjo svetlobno vrednost objektiva...poleg tega ima več zuma....in bolši makro.
In je Canon
In je Canon

korenje_ver2 ::
mene sicer motijo blede barve pri canonu ker niso kot pri v3.
http://www.steves-digicams.com/2004_rev...
pr v3 me pa motijo napake na slikah, kot je naprimer odstopanje rdece barve ob robovih nekaterih slik...
se da canonove slike narest bolj zivahne programsko tko kot so pri v3?
v glavnem jz sm narocu canonov fotkic pr enaa. upam da bom zadovoljen :)
http://www.steves-digicams.com/2004_rev...
pr v3 me pa motijo napake na slikah, kot je naprimer odstopanje rdece barve ob robovih nekaterih slik...
se da canonove slike narest bolj zivahne programsko tko kot so pri v3?
v glavnem jz sm narocu canonov fotkic pr enaa. upam da bom zadovoljen :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()

m_z ::
Živjo,
Sladka dilema...
Pojavi se opcija da izbereš digitalni fa, ki ti ga financira družina zaradi praznikov(hvala vsem) in potem se moraš ti odločit v 2 dneh...
Problem se pojavi tudi tukaj, da je to moj PRVI digitalček...
Ja,prečekiral sm že kr neki forumov od domovine do (najboljših priporočenih) tujine, a mam vseeno dilemo...
Zgornja meja je 100.000, ampak z "opremo", se pravi 256MB,torbica,polnilec...
Nekako se izostrita 2 opciji: SONY DSC-W12 in CANON A95...
Kot laik poslušam in berem forum in slišim odobravanje glede canon-a, sony-u se pa nekako izogibajo ljudje...
Laično razmišljanje: itak da izbiraš podobno kot pri avtomobilu - strast pač, ampak neki konkretnih atributov vsak od njiju bruha...
SONY-LCD velik da orosi oko, 2 bat, lična oblika,kompaktnejša od CANON-a,neomejeno snemanje videa,...
CANON-vrtljiv LCD,po vaših besedah boljše slike in to me edino bega, ker je na dpreview kr nekaj nasprotujočih si mnenj: velik šum pravijo nekateri, spet drugi da je catch v settingu in da itak nobeden ni idealen...
Aha, ne, nisem nevemkako zahteven fotograf
,a vseeno ne bi rad s prvim aparatom zasral in bi rad kupil spodobno robo...
Oko mi govori SONY, izkušeni pravijo CANON...
še enkrat prosim za odgovor izkušene...prosim prepričajte me v pravega da vam bom dal mir
...
LP
Mitja
Sladka dilema...
Pojavi se opcija da izbereš digitalni fa, ki ti ga financira družina zaradi praznikov(hvala vsem) in potem se moraš ti odločit v 2 dneh...
Problem se pojavi tudi tukaj, da je to moj PRVI digitalček...
Ja,prečekiral sm že kr neki forumov od domovine do (najboljših priporočenih) tujine, a mam vseeno dilemo...
Zgornja meja je 100.000, ampak z "opremo", se pravi 256MB,torbica,polnilec...
Nekako se izostrita 2 opciji: SONY DSC-W12 in CANON A95...
Kot laik poslušam in berem forum in slišim odobravanje glede canon-a, sony-u se pa nekako izogibajo ljudje...
Laično razmišljanje: itak da izbiraš podobno kot pri avtomobilu - strast pač, ampak neki konkretnih atributov vsak od njiju bruha...
SONY-LCD velik da orosi oko, 2 bat, lična oblika,kompaktnejša od CANON-a,neomejeno snemanje videa,...
CANON-vrtljiv LCD,po vaših besedah boljše slike in to me edino bega, ker je na dpreview kr nekaj nasprotujočih si mnenj: velik šum pravijo nekateri, spet drugi da je catch v settingu in da itak nobeden ni idealen...
Aha, ne, nisem nevemkako zahteven fotograf

Oko mi govori SONY, izkušeni pravijo CANON...
še enkrat prosim za odgovor izkušene...prosim prepričajte me v pravega da vam bom dal mir

LP
Mitja

Lime ::
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel. : +386 (0)1 - 530 87 10
Faks: +386 (0)1 - 530 87 45
Splošne informacije:
info@canon.si
Tehnične informacije in pomoč:
teh.info@canon.si
http://www.canon.si/slovenija/index.html
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel. : +386 (0)1 - 530 87 10
Faks: +386 (0)1 - 530 87 45
Splošne informacije:
info@canon.si
Tehnične informacije in pomoč:
teh.info@canon.si
http://www.canon.si/slovenija/index.html

RacMan007 ::
Dead_Eye: Ta minoltica Z10 je najbolj oskubljena verzija fotoaparata iz minoltine serije Z. Poleg tega, da je zmanjšan optični zoom na 8x, ne omogoča snemanja zvoka pri filmčkih, kar se mi zdi podlo od proizvajalca.
Konec koncev za podoben denar, kot je na linku zgoraj, dobiš pri Majdicu v Avstriji Z3, ki ima 12x optični zoom in dosti lepšo obliko. Za nasvet, pojdi v trgovino, kjer ju imajo in ju primerjaj. Ni primerjave, pa je Z3 pri Majdicu okoli 82 tisočakov.
Konec koncev za podoben denar, kot je na linku zgoraj, dobiš pri Majdicu v Avstriji Z3, ki ima 12x optični zoom in dosti lepšo obliko. Za nasvet, pojdi v trgovino, kjer ju imajo in ju primerjaj. Ni primerjave, pa je Z3 pri Majdicu okoli 82 tisočakov.
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!

fotograf ::
Milsim da je pri vas problem da preveč gledate na samo znamko. Pa vam podam slabe stvari in dobre pri Canonu G6
Dobre:
oprijem aparata
informacijski zaslon
svetlobnost objektiva
vrtljiv zaslon
veliko število funkcij
malo šuma pri ISO 400
veliko število dodatnih gumbov na ohišju
polnilec nam kaže z bliski, koliko je še do konca polnenja
hitro fokusiranje pri slabi svetlobi
možnost dodatne bliskavice
možnost RAW datotek
dva IR senzorja
odlična dodatna luč za fokusiranje v slabih svetlobnih pogojih
baterija
Slabe:
hitrost aparata
makro funkcija
dolgo časa aparat potrebuje, da je pripravljen za slikanje
počasno zoomiranje objektiva
ko smo v predogledu slike, aparat potrebuje dolgo časa, da nam prikaže naslednjo
gumb za vklop in izklop aparata
počasen prenos slik iz aparata na račuanlnik
počasno sekvenčno slikanje
cena
Hm Sony V3 sem imel na testu pred dnevi. Povem vam, da vam za ceno 149.900 ponuja veliko več kot Canon G6. NI VSE V ZNAMKI ;)
Dobre:
oprijem aparata
informacijski zaslon
svetlobnost objektiva
vrtljiv zaslon
veliko število funkcij
malo šuma pri ISO 400
veliko število dodatnih gumbov na ohišju
polnilec nam kaže z bliski, koliko je še do konca polnenja
hitro fokusiranje pri slabi svetlobi
možnost dodatne bliskavice
možnost RAW datotek
dva IR senzorja
odlična dodatna luč za fokusiranje v slabih svetlobnih pogojih
baterija
Slabe:
hitrost aparata
makro funkcija
dolgo časa aparat potrebuje, da je pripravljen za slikanje
počasno zoomiranje objektiva
ko smo v predogledu slike, aparat potrebuje dolgo časa, da nam prikaže naslednjo
gumb za vklop in izklop aparata
počasen prenos slik iz aparata na račuanlnik
počasno sekvenčno slikanje
cena
Hm Sony V3 sem imel na testu pred dnevi. Povem vam, da vam za ceno 149.900 ponuja veliko več kot Canon G6. NI VSE V ZNAMKI ;)

fotograf, jz imam canon powershot g6 in mislim da govoris bedarije.
makro funkcija je odlicna. hitrost zoomiranja je hitra. ni mi jasno kva te moti z gumbom za izklop in vklop fotkica... fotoaparat je pripravljen za slikanje v dveh sekundah po vklopu. scrollanje po slikah traja pol sekunde za vsako.
makro funkcija je odlicna. hitrost zoomiranja je hitra. ni mi jasno kva te moti z gumbom za izklop in vklop fotkica... fotoaparat je pripravljen za slikanje v dveh sekundah po vklopu. scrollanje po slikah traja pol sekunde za vsako.

Govorim bedarije
zato ker še nisi sprobal ostalih znamk in poznaš le Canon. ;) Sprobaj makro funkcijo pri Oly ali Sony. Samo ne pri vseh aparatih samo pri nekaterih, ker se lahko približaš do 2 cm (DSC 828, C-770). Pri G6 nikakor ne moreš. Ok bom rekel da je makro funkcija pri G6 povprečna.
Če je tebi fokusiranje pri G6 hitro si v roke vzami V3 pa boš kot navaden uporabnik hitro opazil razliko.
Fuji E550 je pripravljen na slikanje v 1.2 sekundi. Sem imel v rokah že kompakte, ki so bili pripravljeni na slikanje v manj kot sekudni. Zame je pomikanje objektiva pri G6 počasno, zato tudi aparat ne more začeti hitro slikat. To dostikrat igra ključno vlogo. No saj pri meni :)
Predogled slik bi lahko bil hitrejši, kljub temu da sem uporabljal Sandisk Ultra II ;). Sicer je že dva meseca od kar sem imel ta aparat, tako da sem že malo pozabil...
Važno pa je, da si sam zadovoljen z aparatom.

Če je tebi fokusiranje pri G6 hitro si v roke vzami V3 pa boš kot navaden uporabnik hitro opazil razliko.
Fuji E550 je pripravljen na slikanje v 1.2 sekundi. Sem imel v rokah že kompakte, ki so bili pripravljeni na slikanje v manj kot sekudni. Zame je pomikanje objektiva pri G6 počasno, zato tudi aparat ne more začeti hitro slikat. To dostikrat igra ključno vlogo. No saj pri meni :)
Predogled slik bi lahko bil hitrejši, kljub temu da sem uporabljal Sandisk Ultra II ;). Sicer je že dva meseca od kar sem imel ta aparat, tako da sem že malo pozabil...
Važno pa je, da si sam zadovoljen z aparatom.

ketara fotoaparata zdej primerjas z g6? DSC 828, C-770 al dsc-v3? sam se zdej ne vem kaj vec ponuja un v3 kot g6...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()

DSC 828 je drugi razred. Prav tako C-770. Prvi spada med hibridni razred drugi pa med kamere z velikim razponom zooma. Te dva sem samo naštel, ker sem govoril okrog makro funkcije.
Napisal sem samo moje mnenje o G6. Primerjal ga nisem z nobenim aparatom. Če pa želiš se pa tudi to lahko spravim. Samo ima kljubtemu G6 za moje pojme boljšo optiko in tipalo. Ma saj veš da velike razilke med njima ni. Odločajo manjše stvari. Zato sem prepričan, če boš vzel G6 ali V3 boš zadovoljen. V3 ima dobro lastnost, da je hiter in ima izredno dober LCD zaslon. Ima pa Canon G6 vrtljiv zaslon, kot ga Sony nima......
Aparat za 40k? Najbolj ti priporočam, da malo pregledaš male oglase na Bolhi in se odločiš. Za novega pa je 40k premalo, če hočeš dokaj spodoben aparat. Malo denarja malo muzike :(
Napisal sem samo moje mnenje o G6. Primerjal ga nisem z nobenim aparatom. Če pa želiš se pa tudi to lahko spravim. Samo ima kljubtemu G6 za moje pojme boljšo optiko in tipalo. Ma saj veš da velike razilke med njima ni. Odločajo manjše stvari. Zato sem prepričan, če boš vzel G6 ali V3 boš zadovoljen. V3 ima dobro lastnost, da je hiter in ima izredno dober LCD zaslon. Ima pa Canon G6 vrtljiv zaslon, kot ga Sony nima......
Aparat za 40k? Najbolj ti priporočam, da malo pregledaš male oglase na Bolhi in se odločiš. Za novega pa je 40k premalo, če hočeš dokaj spodoben aparat. Malo denarja malo muzike :(

meni je pa boljsi lcd ki ima vec pik na ploscinsko enoto. kar se tice hitrosti pri ogledovanju slik, ti recem da g6 dela zalo hitro pri povecevanju oz premikanju po sliki, ki je ze v spominu. prakticno takoj zoomira ter se premika po sliki. kar se tice zoomiranja z objektivom, pa zoomira ravno tolkiko hitro, da ni prehitro, saj ce je prehitro, tezko ujames zeljeni zoom. auto fokus dela zelo hitro. edino kar me zdej moti pri fotoaparatu je mrtev piksel na zaznavalu (mogoce je prah na notranji strani lece) ter mrtev piksel na lcdju.

Ti bom mogel dokazovati, da AF ni hiter.
Si imel poleg G6 še kaj drugega v rokah? Sicer pa glede praha na TIPALU in mrtvega pixla na LCD, jaz ne bi potem kaj preveč hvalil Canon :)

fokalno, zaznavalu
Vedno bolj dokazuješ tisto, kar sem na začetku mislil. :) Najbolje, da ti rečem da si kupil najhitrejši aparat na trgu, da boš zadovoljen :)

Na Avteri na Šmartinski 106 ga imajo. Ti pa priporočam, da prej pokličeš, da ne boš brez veze tja hodu. Cena je okoli 5k.

Dead_Eye ::
racman007: ne gre mi v glavo kako je lahko v avstriji Z3 320eur
, pri nas a 120k sit. Kakorkoli problem se pojavi da nisem blizu avstrije, ne znam nemško(čeprav sodeč po imenu verjetno gor znajo slovensko ali vsaj hrvaško
), in še pojma nimam kje naj bi to bilo. Je pa cena res ugodna.
Gre mogočće kdo v bližnji prihodnosti do majdiča?

Gre mogočće kdo v bližnji prihodnosti do majdiča?

segedinar ::
Da se predstavim:
sem totalen LAIK glede digitalnih fotoaparatov.
prebiram tale forum in poste in vas morm na koncu le neki uprasat.
kupujem digitalca za 50-70k in bi rad za ta dnar kupu karseda najbols, ker res nimam kesa za stran metat(student).
prosim za mnenja.
lp
sem totalen LAIK glede digitalnih fotoaparatov.
prebiram tale forum in poste in vas morm na koncu le neki uprasat.
kupujem digitalca za 50-70k in bi rad za ta dnar kupu karseda najbols, ker res nimam kesa za stran metat(student).
prosim za mnenja.
lp

Myth ::
Verjetno bi se odgovor tako glasil: Kupi Canon A70 ali pa nekaj v tem stilu.

¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

AtaStrumf ::
Mah to je že zastarelo, jaz bi rekel Fuji A330, če ga kje najdeš (zadnje čase je pri nas kar dost FUJI-jev). Edina slabost, ki mu je zelo zamerim je da ne snema zvoka pri filmčkih
in da ima omejeno dolžino na 60 sek, samo to se še da preživet, drugače pa je skor perfekten.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()

BlackHole ::
Edina slabost, ki mu je zelo zamerim je da ne snema zvoka pri filmčkih in da ima omejeno dolžino na 60 sek
Pa ni Canon A70 v tem boljši?
Pa ni Canon A70 v tem boljši?
LP Marko

AtaStrumf ::
Ne vem, pa me niti ne zanima, ker se ga ne da več kupit. A75 je pa tudi že star model. Zdaj sta na sceni A85 in A95, ki pa sta mal draga za to kar ponujata.

segedinar ::
in kateri po tvojem mnenju za podobno ceno kot jo ima A85, ponujajo vec kot pa sam A85?

kupi Canon PowerShot A95. v ameriki stane 350 dolarjev, tko da je pri nas okoli 80k sit?