» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
31 / 135
»»

Microsoft ::

Zdej sm se jst pocas zacel razmisljat, da bi kupil nek digitalni fotoaparat. Cisto okvirno bi dal nekje 100kSIT.

Sem pa dobil informacijo, da se da s temi fotoaparati posnet tudi kak filmcek. Tu me pa zanima, kaksna je sploh kvaliteta (locljivost in refresh) in dolzin tako posnetega filma? In koliko zasede tak filmcek?

Pa zanima me tudi, koliko slik formata 1024 ali 1600 spravis recimo na 32MB oz. koliko MB zasede ena slika?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::

Minolta Z3 filmcek 640x480 dolzina filmcka neomejena oz omejena z velikostjo flash kartice. Pri 4 mega pixlih ( 2272x1704 ) je velikost ene slike okoli 2 MB. Tezko bi govoril o kvaliteti filmcka ker se toliko ne spoznam na tole, zdi pa se mi zelo dobra napram drugim filmckom, ki sem jih videl na kolegovem fotoaparatu.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Microsoft ::

Kolko pa zasede recimo 1 sekunda ali pa 1 minuta filma (MB)? Da dobim mal obcutek, kolko recimo lahko spravis na 64MB.

BTW, je to ta fotoaparat?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Lime ::

Jaz spravim na 1GB CF s Canonom S1 8,5 minute filmčka v najvišji kvaliteti 640x480 - 30FPS - fine, 11,5 minute v kvaliteti 640x480 - 30 FPS, 16,5 minute 640x480 - 15FPS - fine ali 23 minut v kvaliteti 640x480 - 15 FPS.
S Sony W12 pa spravim na 256MB memory stick pro v 640x480 - 30 FPS - fine 3 minute, 640x480 - 16 FPS - standard pa 11 minut.

Microsoft, ja, to je ta fotoaparat. Ostalo pa je tako kot je Lime povedal. Moras pa vedet da baterije 3x bolj trpijo ko snemas, da nebos presenecen ko ti bo na zabavi ob snemanju kaksnega zelo kratkega filmcka napisalo battery low in power off. Raje samo slikaj, ce nimas kaksnih dodatnih baterij zraven :)

Nekaj o tem aparatu se imas tukaj in tukaj.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

pr digitalni fotoaparatih mors upostevat vsaj 2 dejstvi
1. ne nosi sabo fotoaparata, ce nimas vsaj 2 kompleta baterij.
2. ne snemaj filmov, ce nimas vsaj 256mb kartice (pa se to samo 640x480@15fps), za vec, rabis vsaj 512mb.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

JAz bi se dodal nekaj k 1. tocki.

1. 1. ne nosi sabo fotoaparata, ce nimas vsaj 2 kompleta DOBRIH baterij.

Jaz sem npr imel na roj.dan baterije z 2100 mAH NiMH katere so po konkretnem slikanju bile prazne in sem jih zamenjal z Zmajevimi, ki so po par fotkah ble fuc. (so pac bile pri roki pri kolegu) :)

Zgodovina sprememb…

no ja...minoltina Z serija, ze alkalne baterije sprazni precej hitro. dobre NiMH zdrzijo vsaj 2x dlje, ce ne vec.
navadne baterije so pa itak podn.

DJ ROK ::

Še nekaj.

Ali je Canon A75 boljši od Sonya Dsc P-52. Kateri je boljši od teh dveh. Meni se zdi skoraj Canon A75. Ali je res. Katerega naj kupim zdaj ali canona ali sonya.
rok nahtigal

definitivno canon. sploh ni primerjave...

DJ ROK ::

mi lahko še povesste kaj je canon boljši od sonya.
Potem kupim 100% canona A75.
rok nahtigal

Ko sem sam kupoval digitalca, so mi vsi, ki se spoznajo na fotografijo (tudi fotografi), odsvetovali Sony-ja, ker naj ne bi imel realnih slik kar se tiče barv, kontrasta...
Tudi testi, ki sem jih takrat spremljal, so govorili v prid Canonu.
Če se je pa od takrat že kaj spremenilo, pa ne vem.

Sam sem se odločil tudi na podlagi tega, ker so bile cene Canonov v tujini in pri nas zelo podobne in ker je Memorystick zelo drag in težko dobiš večje kapacitete (cca 1GB ali več). Tako sem izbral Canona S1 - Minolta Z1 mi je delovala preveč plastično in ko sem jo videl sem celo mislil da je samo plastičen modelček in ne pravi fotoaparat :D ). Kasneje pa sem videl, da je S1 bolj "resen" fotoaparat in prevelik za v žep. Tako sem se odločil še za enega manjšega. Odšel sem z namenom, da kupim Canon Ixus 40, vendar sem dobil zelo dobro ceno za Sony W12 (280 EUR) in sem vzel kar tega.
Neposredna primerjava zame, kot bolj laika je da ne opazim bistvenih razlik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

CaqKa ::

jaz nevem odkot tipodatki enim... ampak na mojem soniju f717 so barve prav kul.

AtaStrumf ::

Jaz sem se malo poigral z enim SONY-jem (3MP,2xZoom) in je bil dokaj cool, samo šum je bil pa precej opazen in to zelo hitro. Jaz ga ne bi kupil, je pa fajn ker je imel neomejeno dolge filmčke z zvokom.

jaz nevem odkod ti podatki enim... ampak na mojem soniju f717 so barve prav kul.

Saj barve naj bi bile celo preveč cool. Zelo lepe za pogledat, ampak nerealne, ne take kot so v resnici v živo.

CaqKa ::

http://www2.arnes.si/~dmajhe1/slike/

te slike so z sony f717 narete.. zdaj si pa pač poglejte kak je z barvami. mislim pa da je to čisto subjektivna stvar in lahko meni sede nekomu drugemu pa ne. itak maš vajsabglajh da pošlihtaš večidel.

Po teh slikah se ne da kaj dosti ugotoviti, ker dejanskih barv ne poznamo.

Slikaj nekaj v svoji sobi, daj sliko na ekran in potem primerjaj barve v živo in na ekranu.

koyotee ::

Js sm pred kratkim kupu 4xAA 2300mAh Ansmann za 5k sit u big bangu, se splača.
Na 256mb SD od Sandiska kartico na minolto z1 spravs okol 6 min 640*480 30fps z zvokom. Mam čist navadno kartico pa mi jo nafila do konca. Ne rabis ultra. Če med snemanjem nimas vklopljenega zvoka lahko zoomas. Drugače ne.
Uglavnem če kdo kupuje SD kartice je 1GB od sandiska 25k u enaa
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Na 256mb SD od Sandiska kartico na minolto z1 spravs okol 6 min 640*480 30fps z zvokom.

a si cist preprican?? z Z2 gre 640*480 30fps slabe 4 minute na 256mb. pr tej kingston kartici k jo mam jest sm vidu, da obljublja 2mb/s za zapis, ampak mi prekinja umes. mozno da ma Z1 precej nizjo kvaliteto filma...

koyotee ::

nevem no, morm še 1x pogledat. Kvaliteta pa naj bi bla enaka.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

archer ::

Ne da se mi glih vseh teh strani brati pa bi vas prosil za mal pomoči:
Mislim kupit fotoaparat na e-bayu, rabljen al nov , je čisto vseeno. Dal bi pa max 100kSIT. Na e-bayu pa lahko maš kar veliko srečo če si potrpežljiv.
Prbližno sm se odloću kaj najbolj potrebujem na fotoaparatu, pa bom kar naštel:
-3.2 Mpix
-40x zoom (vsaj 10x optični in 4x digitalni)
-800x600 filmi, neomejen čas
-mogoče malo večji LCD screen (1,5")
-po možnosti stabilizator slike

Zdaj pa če kdo ve za kakšen dober model fotoaparata naj kar predlaga.

Hvala za pomoč!

archer: tvojim zahtevam ustreza samo minolta Z2 oz Z3.
Z3 ma stabilizator slike, Z2 pa filme v 800x600@15fps.

DR_M daj povej o tem stabilizatorju slike kaj vec. Moja mati namrec joka kaksne slike nardi ko ona slika ker se ji roka trese al kaj ne vem. Kje se to "vklopi" ? Al je ze po defaultu? Meni sicer uspe naredit lepe slike brez tega samo ko pa ona slika pol pa kot da bi blural pa podvojeval osebke :)

mnja...zenske pa fotoaparat.... vem kako to zgleda. :)

nimam Z3 zato nevem kje se to uklopi...poglej v navodila :)
jest sm po navodilih postudiru svojo Z2....

Mislim da smo kr eno eno debelo bukvo dobili zraven. Bo treba prestudirat ja. Tnx.

SodVina ::

Pri z3 je po defaultu nastavljen antishake. Mogoce pa slika v slabih svetlobnih pogojih. Mozno je tudi, da takrat ko pritisne na sprozilec, avtomatsko zatrese roko. AS sicer deluje, ampak cudezev pa ravno ne dela.:(

Vceraj sem kupil BENQ DC 2300. Moram rect da je zadeva za ta denar zelo v redu. V harvey normanu me je stal enega celega cankarja (9990).:D . Se zdaj mi ni jasno, kako lahko za tak denar sploh naredijo aparat z 1,6 lcd-jem in 2mpiksla tipalom. Baterije zelo dolgo zdrzijo.8-O .Vsekakor priporocam. Zoprno je edino, da malo grdo poci, ko slikas, ter to, da objektiv ni zasciten(pri vgasnjenem se ne pokrije). Za tri gajbe pira je po mojem ta aparat prava izbira.:D

Daj kakšne fotke prilimaj da vidimo.

vetta ::

Zivjo!

Jst sm si kupu Sony Cyber shot DSC-P100 in sm ful zadovoljen z njim!! Ful je majhen in 5,1Mpiksla ma. Kupu sm si še kartico z 512MB spomina in to je to. Filmčki so v resoluciji 640x480 in v zelo uredu kvaliteti. Cena: kupu sm ga v nemčiji in s kartico vred me je prišel 460EU, ko sem pa gledal kaka je cena za isto konfiguracijo v SLO je blo pa za 80EU dražje. Drgač ti ga pa res priporočam.

LP Simon
http://purchase-pills.pro-vetta.com/

boyan64 ::

Tilen, v zvezi z Z3 imaš dosti napisanega tudi tule:
e-fotografija
tudi o funkciji Anti-shake

boyan64, 5. post na tej strani si poglej :)

Hja, zgleda da si ga moram tudi jaz :)

Zgodovina sprememb…

plizzzzzz ::

Oj!

pred 14 dnevi sem kupu Panasonic Lumix FZ20 (5Mpix 12optic. zoom) za 160ksit u LJ in je mega. njegov OIS -optical image stabilizer je neki kar ne mores verjeti dokler ne vidis. Tako pri 48x zoom lahko slikam iz roke ta pa naredi sliko totalno ostro pa ceprav ti slika v roki skace levo desno da sploh tezko zadanes objekt. Druga dobra stvar je stalen AF oziroma gumbek na objektivu za izklop AF in izostritev ob pritisku na ta gumb potem lahko rocno popravljas ostrino. Ko nato pritisnes sprozilec ni nobenega zamika in slika takoj. skratka mega.
Edino baterija ne zdrzi ravno dolgo po moje ene 2-3 ure odvisno kolko funkcij imas vklopljenih. Dodatna baterija pa stane 20Ksit. Se toliko pa 512Gb -60x SD kartica.
Majo pa tudi malega FX7 s 3x zoom (107Ksit), ki ima tudi OIS po velikosti pa je mogoce malcek vecji od pentax S5, tako da bi bil ta moja izbira za zepno varianto....

;) plizzzzzzzz

Velika SD kartica, omg. >:D 8-O

SodVina ::

Ja tale lumix naj bi bil precej dober aparat. pri 12x zoom ima f 2.8. Samo cena pa je, vsaj meni se zdi (pre)visoka, zato ga tezko postavimo ob bok raznim minoltam olympusom in canonu, ki so dosegljivi ze za dobrih 100k, pa ceprav so mu po specifikacijah vec ali manj podobni. Daj pokazi kaksne slike.

raj tega limuxa za 160k sit, kot canona G6 za tok dnarja. ga panasonic doseze in preseze. v to ne domim.
optika je povsem na novoju canonovim profi objektivom.
mislm, da ga ni digitalca v rangu 200k sit, ki bi dosegu tega panasonica.

..mhhhm ni fotk tam ker jih un cjb sam dol pobrise.. treba kam drgam jih dat..

gregor ::

Pozdravljeni

Zanima kje v Slo (ali AT) se da dobiti najceneje CANON A85

Hvala

lp

Elemen_T ::

V Sloveniji Mixi

V AU pa Majdic

evo fotke z Lumix fz20

http://plizzzzzz.cjb.cc/fotke/

sori nism mel casa prej porihtat ;)

Prvih 5 fotk je obupne kvalitete. A je bilo to v skor čisti temi slikano al zakaj je tolk šuma notri?

Maximus ::

Zato, ker je sliku na ISO 400. Mogu bi skikat največ na ISO 200, pa kako drugo nastavitev sprement. FZ 20 ni čist P&S fotoaparat.

LP!

Tolk slabo že pri ISO 400? Bi si mislu, da je pol vsaj ISO 800, čeprav ISO 400 + slaba svetloba je hitro sranje. Za take pogoje rabiš Canon EOS 20D :)!

hehe ja sej ni finta v tem da primerjas idealne fotke.
slikano je v skor temi zato obcutljivost 400 iso kar pomeni bolj grobo zrnatost, potem pa je se 12x opticni zoom in 4x digitalni ; ta 4x-tni pomeni da iz enega pixla nastanejo 4x4=16 pixli v sliki. pri 1x se en pixel preslika v 1 pixel- torej ni suma.
Ce pa pogledas podatke vidis da je naprimer slikano z osvetlitvijo e:1/4 kar pomeni cetrtinka sekunde iz roke, tega pri normalnih fotoaparatih ne mores poceti in se ponavadi slika z 1/125 z zelo mirno roko 1/60 ...

Maximus ::

He he AtaStrumf. Dobr veš, da ne moreš primerjat kompaktne fotoaparate in DSLR-e.

Vendar pa je slika za kompaktneža relativno dobra, če upoštevamo, to kar je plizzzz napisal.

LP!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Maximus ()

[Eraser] ::

Sony DSC-W12 80.427 SIT
Kaksno pa mate mnenje o tem aparatu ...a je vredu za ta denar ali priporocate kaj drugega?
lp
Sem bil ..... In sem še.... Pa kaj potem.......

plizzzzzz pol nas pa drugič malo opozori, da prikazuješ slike v najbolj nemogočih razmerah :D!

RC14 ::

plizzzzzz :
a lahka pokažeš kakšne slike ki so slikane v normalnih pogojih, pa kako fotko ki si jo slikal brez zooma in z 12x zoomom (brez digitalnega seveda), ker me res zanima kakšna je kvaliteta slik pti tem aparatu. Škoda da ta aparat ne uporablja 4x AA baterij drugač pa je full hud digitalc.

Lp

Fukomuko ::

zdej sem nabavu canona G6 in dela res čudovite slike. V Sloveniji pride 162k. Pa grem stavit da če slikam v čisti temi da noben ne bo opazu da je bla slika narejena v temi (z automatiko!)8-)
Panasonic FZ-20 je pa tak ko bi dva cigla dal skupi:D

Pa grem stavit da če slikam v čisti temi da noben ne bo opazu da je bla slika narejena v temi (z automatiko!)8-)

aha, kdo bi pa ostril??:\

Marchello ::

G6....saj ma AF assistant:D

v popolni temi, ti niti bog ne pomaga izostrit slike, kaj sele ena napol invalidna avtomatika.
avtomatiki lohk sicer rata, sam to je bolj naklucje, da je ostra slike...
««
31 / 135
»»