» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
30 / 135
»»

Golden eye ::

Sem lastnik fotoaparata Minolta z3. Morem reč da je super in hiter digitalc :D
Imam pa nekaj vprašanj oz. težavic:
1. Kako delam nočne posnetke in filmčke??
2. Kako hitr bi moral bit prenost iz digitalca na comp (jest mam samo 800 kb/s)
3. Na kaj je najbolje slikat? (maual, avtomatic.....)

Dr_M ::

3. Na kaj je najbolje slikat? (maual, avtomatic.....)

ob dobri svetlobi je vseen, ob slabsi pa obvezno rocno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

1. Sem ugotovil da nima možnosti za nočne posnetke!!! Kaj pa pol pomen tista funkcija Night movie??
2. Kaj je pol z USB prenosom? Kok hiter bi moral bit??:\

nocni posnetki?? kako nej bi pa to zgledal??
a slucajno tko, kot je meu sony pr kamerah??

ja night vision sem mislu. Sam nimam jest tega....ima samo night movie (snemanje) -> sploh ne vidim razlike med night movie in std. movid ?? Kaj je pol fora?:\

to pa dvomim, da bos meu na fotoaparatu. ce bi rad ponoc snemu, si pac kup kamero.

ja en sony pa ma to funkcijo....ampak sej ni važen to tko al tko bl mal rabš....

Kako vam hitro kopira podatke iz digitalca na disk?! (men okol 800 KB/S) pa vam?:\

men pr Z2 tut neki tazga. mam tut card reader in je hitrost zelo podobna.
pac mam samo USB1.1...
se ne obremenujem stemi hitrostmi, itak mam samo 256mb kartico, pa jo nafilam samo 1x na teden :) na partijih seveda :D

s čim pa kaj leče pucate.....ker se kr hitr kakšen prstni odtis nardi :D

BlackHole ::

Mogoče pa kamero prijemaš na napačnem koncu. Sicer se pa dobajo kompleti za čiščenje leč.
LP Marko

ja no... daš komu mal digitalce v roke pa ti takoj za obljektiv prime ;(( . Zato sem mislu (k vsak hoče slike gledat -> dej pokaž....) :\
kok pa kaj stane komplet za pucanje? Jest sem na svojem tastarem digitalcu kr z WC papirjem + mal vode spucal

majstor ::

Canon A95 ALI Canon S60

S60.

STASI ::

Da en bo govora smao o karticah pa o samih fotičih. A kdo uporablja za svojo igračko tudi za podvodno fotografijo. Kakšne so fotke pa koliko je dal za ohišje(zaželjeno je razmerje med ceno fotiča in ceno ohišja za podvodno fotografijo)?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

sam še eno vprašanje:
A je dost razlike v kakovosti med oz. kaj je bolje?
1. 2200*1700 STANDARD ali 1600*1200 FINE
2. 2200*1700 standard ali 1600x1200 standard (kok je razlike, a se vidi razlika...kje se vidi?)

cist odvisn kje pa kaj slikas. jest tko ce vem da ne bom velik sliku, slikam v 2272x1704 fine, ce grem nekam pa vem da bom dost sliku, slikam v 1600x1200 fine, ce grem pa na party potem pa 1600x1200 standard. razlik pa skor ni, glih prej sm slike v vseh moznih kombinacijah in je izrazito slaba slika samo 640x480 economy...
drugac jih mors pa ze kr na 500% povecat, da vids razliko.
na 2272x1704 standard pa nikol ne slikam, ker se mi zdi brez veze.

zakaj so nekatere slike zrnaste?? (to opažam na slikah ki so slikan indoor) -> mogoče premalo svetlobe??
Kaj je Noise reduction? :\

hvala

ja premal svetlobe je vzrok...

AtaStrumf ::

To je šum, ki se pojavi ko je premalo svetlobe in rata šum relativno na signal, ki ga sproži svetloba, dovolj velik, da se pozna na sliki. Nekateri aparati omogočajo, da posnameš najprej samo šum (čista tema) in potem še sliko, nato pa šum odštejejo, da dobiš lepšo sliko. Noise reduction je pa bolj priročna (gre za računsko obdelavo slike), a tudi manj učinkovita metoda, ki pa vseeno kar v redu zmanjša šum. Bolje nekaj kot nič.

SodVina ::

A kdo ve, ali se da sploh iz kaksne minote dimage narediti webcam(za z3 ne najdem nikjer nic)? kaksen link bi ibl v redu.

The B ::

Pozdravljeni!
Kupujem en poceni digitalni fotoaparat in sem prebral skor celo to temo pa nism nč pametnga ugotovu (razen tega da bi mel Z2 :) ). Odločam se med:
Samsung Digimax 370
Sanyo Xacti VPC-S3
Kyocera Finecam L3
Kerga od teh bi mi lahko priporočil? A obstaja kej boljšiga do 50 jurjev? A obstaja kšn ki ma objektiv za našravfat za to cenao?

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Alec999 ::

Mogoce Canon A75

Lp,
Alec999

The B ::

Najlepša hvala za idejo, ampak na žalost nimajo več. Bom pa do njih stopu in bomo kej drucga najdl...

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Fukomuko ::

Kupujem digitalni fotoaparat nekje do 120k (rang Minolta Z3)
a mi lahk svetujete kater digitalni fotoaparat naj kupim?

to kar si ze sam omenu :)
sploh pa ce bi rad vec kot 3x zoom, ni boljsega digitalca za tak dnar.

Tilen ::

A ze obstajajo kaksni aparati na IR vmesnik ali Bluetooth ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

slawc ::

ja, canon s1 IS.
Ampak daljinec (WL-DC100) ne pride skupaj z aparatom, moras dokupit (ce potrebujes kar ti ponuja). okvirna cena je $30.
LP, Slawc

RacMan007 ::

Ojla!

Vem, da je počasi že rahlo mimo (ni več najnovejši) ampak zanimam se za nakup Minolte Z1. Cena ji je lepo padla, tako da bi me v Tendiju v Avstriji prišla 219 evrov. Ker ne bi potreboval najnovejšega izdelka na trgu, temveč spodobno zadevo, ki bi mi lepo služila, me zanima, kako ste (tisti, ki ga zdaj imate že nekaj časa), zadovoljni z njim?
Drugo vprašanje za vas (lastnike) kako je kaj z uporabnostjo video snemanja na max. res. (640+480/30fps.)? Ali se splača kupiti hitrejšo kartico, ker sem zasledil, da pri tej resoluciji snemanja zablokira pri 2-2.5 min?

Hvala!
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!

RacMan007: mislm, da se Z1 ne splaca vec kupt. jest bi na tvojem mestu raj kupu Z10, cena je pa ista.

glede videa je pa tko...sicer mam Z2, ampak bistvene razlike ni. video je, glede na to da je to fotoaparat, odlicen. zvok ni glih najboljsi, ampak je pa povsem sprejemljiv :) za video dvomim, da bos kdaj snemu vec kot 1-1.30, ker to ni kamera :) itak pa npr na 256mb kartico spravis samo cca 4 minute.
verjetno se pa res splaca kupit hitro kartico. jest jo bom :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

goblin18 ::

Kupujem digitalni fotoaparat do 30.000 sit.Predlogi?

Clone ::

Hmmmmm. Definitivno se ti ne spalča kupovat aparata od kakšne sumljive firme z CMOS senzorjem. Mogoče kaj rabljenega(vendar ohranjenega) v rangu Canon A60 ali Olympus C-350Z, ali pa C200Z. Za 10k sit več pa lahko dobiš že kakšnega novega

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clone ()

Dr_M: Sem malo prečekiral Z10, ampak mi ne paše, ker ne snema zvoka!! Pa v Mediamarkt-u je 269 evrov!
Sej ne, da bom snemal stalno filmčke, ampak digitalca brez zvoka že imam. Sicer je en star HP z 2,1MP in 3x optičnim, ampak mi za takšne neumnosti pride prav, ker mi ga ni škoda vzet nekam, kjer bi se lahko uničil. Zato pa gledam še za eno poceni zadevo, ki ima "malo" več zooma in kakšno funkcijo več. Te Minoltice so sicer simpatične, a ne vem, kje dobiti najnižjo ceno za Z2 (kak nasvet)? Z1 je namreč 220 evrov.
LP

goblin18 ::

Kolega ima tole: http://www.com-shop.com/article.asp?Art...
Pravi, da mu mu deluje super.Drugače pa prosim napišite nove digitalce do 30.000 sit.30 in nič več, kajti po tej logiki lahko v nedogled zvišujem.

RacMan007: Z10 je 220 + 20€ pri majdicu :)
pri Z1 se pa slis zoom pri filmih in ostrenje tut. :\

Dr_M: Že, ampak se vsaj sliši! Ne gre za to kaj vse se sliši, saj kot je bilo prej povedano - za prave filme kupiš kamero. Za takšne kratke posnetke, npr. ko kolegica odpira darilo za rojstni dan..., je že v redu.
No, kot sem dejal, mi Z10 ne sede. Če veš, mi raje povej, kje dobit najbolj poceni Z2 (to bi bil boljši nakup, če ni prevelika razlika v primerjavi z Z1). Ampak seveda je (na žalost) odvisno od cene.
LP.

Konica Minolta Dimage Z 1 (Digital Camera) 237,90
Konica Minolta Dimage Z 10 (Digital Camera) 217,50
Konica Minolta Dimage Z 2 (Digital Camera) 276,00
Konica Minolta Dimage Z 3 (Digital Camera) 379,90

tole so cene iz majdica (oz online cene). vsem cenam pristej se 20€.

Dr_M: Na žalost Majdic ni najbolj poceni. Če pogledaš pri Tendi:

Tendi on line

boš videl, da je Z1 219 evrov, kar je precejšnja razlika z Majdicem, kjer pride kar 257.9 evrov. Če pogledamo malo skozi prste je to skoraj 10 jurčkov.

Z2 pride pri Majdicu skoraj 300 evrov, za to razliko (80 evrov) pa si raje dokupim še kakšno neumnost, v stilu hitre spominske kartice ali morda pogledam za kak tele ali wide konverter.
A morda veš, kako se kaj gibljejo cene takšne dodatne opreme za ta fotkič (mislim, da imata Z1 in Z2 enako dodatno opremo)?

Lime ::

Racman: ne pozabi prišteti davka.

Lime: Če greš na zgoraj označeno stran od Tendija, boš na dnu videz zapis,

Alle aufgeführten Preise verstehen sich zuzüglich MwSt. Preise gültig

kar po mojem skromnem znanju nemščine pomeni, da je davek že vštet v ceno. Če ni tako, me prosim popravi. Kje pa si v zadnjem času še videl kak cenik, ki bi bil obračunan brez davka (razen PC-DOM, seveda:D )?

Sem videl to obvestilo ja. Saj ravno po tem sem videl, da so cene brez davka.
Po mojem znanju nemščine pa piše da je potrebno k navedenim cenam dodati (nakazati) še davek. :D

Tilen ::

Jaz sem pa zdaj mel cas malo preizkusit to snemanje na Minolti Z3. FIlmi so super, slika je lepa nic razpacano 640x480, dolzina snemanja je neomejena (omejena na velikost kartice). Zanima pa me, a je povsod tako, da se baterije ful spraznijo ce se snema oz potem tisto cist kratko pogleda na samem fotoaparatU?:) Pa se ene dobre baterije mi priporocajte. Zdaj mam 2000 mAh ene, polnilec pa ze mam. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

zile ::

Mogoče od gp 2300mAH NiMH, kej več pa že niti ni v prodaji.

Kaufmann ::

Goblin, jaz sem kupil Kyocera L3v v comtronu za 30000sit. Več kot vreden svojega denarja.
Link http://www.dcresource.com/reviews/kyoce...
ni podatka

@Tilen - Ansmann

imi ::

Včeraj sem dobil Oylmpus 5060 WZ in lahko rečem da je super aparat (tudi glede na ceno).

Opis tukaj.:)

DJ ROK ::

Živjo

Dajte mi fantje prosim povedati kašna je razlika med Canon PowerShot A70 in A75. Ali je ta A75 kaj boljši od A70.
Dajte mi napisati dobre stvari in slabe stvari o digitalnem fotoaparatu.
Ali naredi lepe slike. Dajte mi malo povedati o njem ker ga mislim kupiti.
Ali se ga splača.
rok nahtigal

Če misliš tistega, ki je bil tukaj v malih oglasih za 40k oz. na bolhi za 42k, pol pozabi, tip si je premislu, če pa misliš kje drugje pa povej kje in za kako ceno.

Razlika je mislim, da LCD zaslonček, ki je na A70 občutno manjši (ampak ni krize) in je njegova največja pomanjkljivost, drugega pa že mislim, da ni.

Saj jaz mislim kupiti novi Canon A75 ne rabljenega.
Mi lahko še malo poveste o tem digitalcu. Če je dober in še kaj. Ali ga dko ima tukaj.
Ali naredi lepe sliker ker jaz mislim bolj razvijati 10x15 ali tudi kaj več.

Dajte mi še prosim povedati kaj je ISO ki je 50,100,200,400. aj to pomeni. Ali se to nastavi 400 če si bolj odaljen od kakšnega predmeta in da slikaš. Recimo kakšnih 10Metrov stran pa uporabiš ISO 400 ali kako to gre.
rok nahtigal

LOL

Iso je občutljivost senzorja. Tako kot so filmi ISO 100 je nekak standard, če rabiš mal občutljivejši film zaradi slabših svelobnih pogojev ali ker slikaš hitro akcijo, pol vzameš ISO 400 ali 800, če pa slikaš naravo in bi rad čim bolj lepo sliko pol pa ISO 50.

Napiši mail pa ti pošljem moj članek o nakupu prvega digitalnega aparata, ker se zdi da ti bo koristil :D. In ja A75 je odlična izbira, sploh za to ceno kot se ponuja sedaj, razen glede filmčkov, ker mislim, da ima omejeno dolžino pa za zvok tudi nisem čist ziher. Mal preveri, saj maš net hudiča ;).

Evo: roknah@volja.net
rok nahtigal
««
30 / 135
»»