Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

Caligula ::
Se enkrat- 256 Mb kartica se dobi ze za 10 jurjev-Comtron. 512 Mb stane 20 jurjev.
128 Mb stane okoli 6 ali 7 jurjev..
128 Mb stane okoli 6 ali 7 jurjev..

Tilen ::
SecureDigital SanDisk 512 MB
Spominska kartica za kompatibilne digitalne fotoaparate, dlančnike, digitalne kamere, mp3 predvajalnike in GPS naprave (če podpirajo kapaciteto do 512 MB).
15k ;)
Spominska kartica za kompatibilne digitalne fotoaparate, dlančnike, digitalne kamere, mp3 predvajalnike in GPS naprave (če podpirajo kapaciteto do 512 MB).
15k ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Dr_M ::
mene tut tale sandisk rajca, sam nevem kok je kej hitra. nikjer na netu ni nobenih podatkov. zdej mam eno kingstonovo 256mb, pa ma kao 2mb/s hitrost zapisa, ampak je za filme prepocasna.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SUNNYVALE, CA, August 28, 2003 – SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK) today introduced the SanDisk Extreme™ CompactFlash® and SD line of high performance, high durability digital film cards designed for professional photographers who demand the highest levels of reliability and performance under extreme conditions. The SanDisk Extreme cards deliver a minimum write speed of 9 megabytes per second (MB/sec.) and a minimum read speed of 10MB/sec. throughout their extended operating temperature range, making these the fastest flash memory cards in the world*.
Pomoje potem ostale tudi niso tako pocasne ;)
Pomoje potem ostale tudi niso tako pocasne ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

em, men se zdi da je to Ultra 2 serija al neki podobnega. so pa precej drazje. 23k sit za 512mb, kar ni vec tako zanemarljivo malo. za 2-3k sit vec, dubis ze 1gb

wolfer ::
tko slikce sem pregledal in sem izredno navdošen!
dobil sem vtis kot da bi jih delal nek profesionalc in jih pol spuliš nekje iz neta. vsi ki so jih vidl so tudi zlo navdušeni.aparatek se izredno dobr obnese tudi če slikaš iz fuul zjebanga kobija preko umazanih šip po katastrofalnih cestah (bolgarija!)
slikce bi vam z veseljem pokazal a so velike jaz pa mam slab net! kam bi jih lahko dal? ma kdo kako idejo? in kako se to nardi
lp lp lp minolta for ever!!!
dobil sem vtis kot da bi jih delal nek profesionalc in jih pol spuliš nekje iz neta. vsi ki so jih vidl so tudi zlo navdušeni.aparatek se izredno dobr obnese tudi če slikaš iz fuul zjebanga kobija preko umazanih šip po katastrofalnih cestah (bolgarija!)
slikce bi vam z veseljem pokazal a so velike jaz pa mam slab net! kam bi jih lahko dal? ma kdo kako idejo? in kako se to nardi
lp lp lp minolta for ever!!!

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

angelfire
Free. 25MB samo. Samo nisi pa omejen npr na velikost filea 300 Kb kot pri nekaterih. Lahko 5 slik das gor po 5 MB recimo :P.
Free. 25MB samo. Samo nisi pa omejen npr na velikost filea 300 Kb kot pri nekaterih. Lahko 5 slik das gor po 5 MB recimo :P.

Tonky ::
Jaz mam SD 512 mb pa (pri ena a com -15000) video z zvokom normalno dela.Od 640x480 30 fps-5.38 minut do 320x240 15fps-34.06 minut.
Slik pa gre od 640x480 economy-3476 slik,1600x1200 fine-500,2272x1704 fine-244.
Kupil sem ga v Avstriji za 420 eu in ker sem čisto nov v digitalni fotografiji ne morem reči kakšen je vprimerjavi z drugimi
ampak za moje kriterije in za takšno ceno dela odlične fotografije.
Aja govorim pa o Dimage Z3
Slik pa gre od 640x480 economy-3476 slik,1600x1200 fine-500,2272x1704 fine-244.
Kupil sem ga v Avstriji za 420 eu in ker sem čisto nov v digitalni fotografiji ne morem reči kakšen je vprimerjavi z drugimi
ampak za moje kriterije in za takšno ceno dela odlične fotografije.
Aja govorim pa o Dimage Z3

Če nebi bil nor bi znoru!

Golden eye ::
sam neki me zanima :
Iščem digitalca za okol 100k!!! Sej ta MINOLTA Z3 bi mi bil prov dober......sam neki me moti-> ZAKAJ MA TKO MAJHEN LCD
A je še kter digitalc k je tko dober in ima večji LCD (prbližen 5 cm ali več)
LP
Iščem digitalca za okol 100k!!! Sej ta MINOLTA Z3 bi mi bil prov dober......sam neki me moti-> ZAKAJ MA TKO MAJHEN LCD

A je še kter digitalc k je tko dober in ima večji LCD (prbližen 5 cm ali več)

LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Golden eye ()

AtaStrumf ::
Včeraj smo imeli poroko (ne jaz, teta
) in sem se malo igral z Canon-om A75 in S5 in ju primerjal s digitalcem, ki ga jaz uporabljam (sposojam) resda že več kot 2 leti (en HP, 2 MP, brez zoom) in sem doživel šok, ko sem jih hkrati videl v akciji. Razlika je v vseh pogledih ogromna. Moram dobit par fotk od A75 in S5, da bom pol še slike primerjal, mogoče kaj objavim, če bo dovolj zanimivo.
LCD je na Z3 baje res podpovprečen, a to je cena za vse ostale izboljšave in tako dobro ceno. Če bi ti videl LCD na tem HP-ju bi mislil, da ima Z3 luknjo skozi
. Ko sem že ravno pri tem. sem v petek naredil tudi eno fotko z unim Samsungom, ki je v akciji pri Simobilu se mi zdi, za 60k.
kakšen LCD zaslonček. Še digitalci se lahk skrijejo pred njim. Res impresivno!
Aja pa še enga Canon-a sem imel v rokah ta vikend. Samo, ga je kolega prinesu iz ZDA pa se imenuje Digital Elph, mislim, da je pri nas Ixus. Ima skratka 3 MP in 2x optični zoom, pa zelo luškan je, ampak kvaliteta slik je pa bolj tako tako. Močna bela oz. v tem konkretnem primeru srebrna barva se grozno lomi. Očitno cena za tako majhne dimenzije.

LCD je na Z3 baje res podpovprečen, a to je cena za vse ostale izboljšave in tako dobro ceno. Če bi ti videl LCD na tem HP-ju bi mislil, da ima Z3 luknjo skozi

Aja pa še enga Canon-a sem imel v rokah ta vikend. Samo, ga je kolega prinesu iz ZDA pa se imenuje Digital Elph, mislim, da je pri nas Ixus. Ima skratka 3 MP in 2x optični zoom, pa zelo luškan je, ampak kvaliteta slik je pa bolj tako tako. Močna bela oz. v tem konkretnem primeru srebrna barva se grozno lomi. Očitno cena za tako majhne dimenzije.

sicer nism se vidu LCDja pri Z3, ampak LCD pri moji Z2 do zdej se nikogar ni razocaru
vsi zmeri sam gledajo tist LCD k tele nova vrata

Canon powershot S1 vs. Minolta z3:
a mi lahko na hitr napišete v čem je boljši minolta oz. canon??
a mi lahko na hitr napišete v čem je boljši minolta oz. canon??

ta canon se lohk kvecjemu primerja z Z1...ne pa z Z2 al pa bog ne daj, z Z3.

Fukomuko ::
...torej se splača kupit Z3, ali je boljši kakšen drug digitalc v istem cenovnem razredu?

sej minolta z3 je prov cool sam k je tak cegu!!!
slabosti minolte z3 bi prosu
btw: kaj pomen AF??

slabosti minolte z3 bi prosu

btw: kaj pomen AF??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Golden eye ()

AF - auto focus.
slabosti Z3... prevec rumena slika. kar se tega tice, je Z2 mnogo boljsa. ma pa Z3 malenkost boljsi raster.
slabosti Z3... prevec rumena slika. kar se tega tice, je Z2 mnogo boljsa. ma pa Z3 malenkost boljsi raster.

na prejsnji strani je AtaStrumf objavu link, primerjava Z2 in Z3. mal poglej.

slawc ::
zakaj S1 primerljiv z Z1? A ti to na pamet nekaj ali si kje prebral kaksen review oz. na kaksnem foto forumu?
LP,
Slawc

slawc: ne mores jabuk pa hrusk primerjat. se strinjas? Z3 je za ene 2 razreda visji.

Nope, na ljubljanskem gradu, pol v frančiškanski cerkvi na prešercu, prašičili smo se pa v gostišču Čubr v Komendi. Kliknite na link, če vas zanima ocena, mi smo bili vsi zelo, zelo navdušeni, zelo toplo priporočam. Šit, evo hrano sem pa pozabil slikat
.

slawc ::
Napisal sem Z1 in ne Z3.
Ceprav ima Z2 vec MP je vmesna primerjava prav Z2 in S1 (Z3 je pac novejsi apratat, Z2 in S1 pa sta bila predstavljena prakticno istocasno - par dni razlike). Tudi mnenja reviewerjev (vecinoma so to ljudje, ki se s tem ukvarjajo profesionalno) in tistih, ki so imeli oba aparata v rokah so izenačena prav pri Z2 in S1, odlocitve so pa vecinoma take, da z nobenim pravzaprav ne mores falit oz. odlocajo specificne potrebe in zelje.
P.S.
Mocno dvomim, da je Z3 2 razreda boljsi, ceprav nisem bral testov ali ga preizkusil. Mogoce ima bolj kvalitetno optiko in senzor, elektroniko, nastavitve. Dam mu pol razreda prednosti.

Ceprav ima Z2 vec MP je vmesna primerjava prav Z2 in S1 (Z3 je pac novejsi apratat, Z2 in S1 pa sta bila predstavljena prakticno istocasno - par dni razlike). Tudi mnenja reviewerjev (vecinoma so to ljudje, ki se s tem ukvarjajo profesionalno) in tistih, ki so imeli oba aparata v rokah so izenačena prav pri Z2 in S1, odlocitve so pa vecinoma take, da z nobenim pravzaprav ne mores falit oz. odlocajo specificne potrebe in zelje.
P.S.
Mocno dvomim, da je Z3 2 razreda boljsi, ceprav nisem bral testov ali ga preizkusil. Mogoce ima bolj kvalitetno optiko in senzor, elektroniko, nastavitve. Dam mu pol razreda prednosti.
LP,
Slawc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slawc ()

Keyser Soze ::
Ah kakšna dva razreda. Isti razred samo malo boljši. Al pa tudi ne. Ima svoje prednosti in pomankljivosti. Vprašanje kaj iščeš pri fotoaparatu.

hehe...smeha polna skleda.
se prav pol lohk tut Z3 in G5 primerjamo brez problema. sej je isti razred....pa ja...
se prav pol lohk tut Z3 in G5 primerjamo brez problema. sej je isti razred....pa ja...

Alec999 ::
anubisas -->> obstaja programcek, ki nekaj takega omogoci nevem sicer ce je A95 ze podprt, meni A70 takrat ni uspelo usposobit je pa kao ze bil podprt i think (porodne tezave programa). Ti pa tako pocetje mocno odsvetujem, saj kokr sem bral s tem unicujes digica, ker je zaslonka skozi odprta (i guess). Tako, da raje kupi web cam v trgovini za 5.000 SIT.
Lp,
Alec999
P.S.
PRIMEREK ENE IZMED KAMER ZA 5000 SIT.
Lp,
Alec999
P.S.
PRIMEREK ENE IZMED KAMER ZA 5000 SIT.

PALOMINO ::
No, da še jaz nekaj malega dodam v to temo o digitalni fotografiji.
Glede na to, da sceno digitalnih fotoaparatov v Sloveniji spremljam že od davnega leta 2000, naj povem kaj pravijo moje ugotovitve.
Če kupujete digitalni fotoaparat, probajte kupiti majhen in kompakten fotoaparat. Roko na srce, če se hočete pri digitalnih fotoaparatih afnati z ročnimi nastavitvami, potem kupite digitalni SLR fotoaparat, recimo EOS 300D ali če imate malo več pod palcem, Nikon D70 predvsem slednji je fotoaparat, ki mu ga enostavno ni para, sem ga temeljito preizskusil in bil sem več kot fasciniran.
Večina ljudi, tako jaz kot verjetno 90% ali več Vas ima digitalni fotoaparat za priložnostno slikanje in tukaj je, kot sem že omenil pomembna majhnost fotoaparata in pa seveda enostavnost uporabe (veliko prednastavljenih scen, nekaj optičnega zoom-a, kontrastne in žive barve, če se da dober makro...). Tukaj velja predvsem omeniti tvrdko NIKON - njihovi fotoaparati serije CoolPix, modela 4200, 5200 - še posebej izstopata po kvalitetni izdelavi, majhnosti in s tako kakovostjo slik, da se lahko vsak Canon A, G in S serije skrije! Ne rečem da Canon ni dober fotoaparat - nasprotno, v naši deželici je to že kar ponarodela znamka - saj veste kako to gre - en kupi Canon pa drug kupi Canon in potem tretji sliši od drugega da ima Canon in ga kupi še ta...tako nekako kot recimo Golf v Sloveniji, ima status dobrega avtomobila - čeprav se za ta denar dobi mnogo boljši avtomobil, če le malo pogledaš naokoli. Enako je tukaj pri znamkah Canon in Nikon...
In pa še nekaj o karticah...hitre kartice so predvsem namenjene hibridnim fotoaparatom - se pravi če omogoča snemanje videoposnetkov v neomejeni dolžini, tukaj recimo pride hitra kartica prav ali pa pri SLR kamerah, kot sem že omenil tipa EOS300D ali Nikon D70.
Tisti ki ste za svojo fotko pljunili 70-120k in boste z njo predvsem slikali, pozabite na neke hitre kartice...metanje denarja stran...razen če ga imate preveč...no pa saj smo tako ali tako znani da imamo veliko kupno moč tako da odločitev je vaša.
In pa še nekaj malega o pikslih, tisti ki kupujete fotke s 4 ali več megapiskli, premislite kaj kupujete...megapiksli ne pomenijo dobre slike! In glede na to, da nas večina razvija slike 10x15 ali sedaj priljubljenem formatu 10x17 pa tja do formata A4 - je 2 megapiksla, če ima fotoaparat kakovostno optiko dovolj. ČE kdo ne verjame lahko pokažem razvite slike! Optika igra še vedno glavno vlogo!
Glede na to, da sceno digitalnih fotoaparatov v Sloveniji spremljam že od davnega leta 2000, naj povem kaj pravijo moje ugotovitve.
Če kupujete digitalni fotoaparat, probajte kupiti majhen in kompakten fotoaparat. Roko na srce, če se hočete pri digitalnih fotoaparatih afnati z ročnimi nastavitvami, potem kupite digitalni SLR fotoaparat, recimo EOS 300D ali če imate malo več pod palcem, Nikon D70 predvsem slednji je fotoaparat, ki mu ga enostavno ni para, sem ga temeljito preizskusil in bil sem več kot fasciniran.
Večina ljudi, tako jaz kot verjetno 90% ali več Vas ima digitalni fotoaparat za priložnostno slikanje in tukaj je, kot sem že omenil pomembna majhnost fotoaparata in pa seveda enostavnost uporabe (veliko prednastavljenih scen, nekaj optičnega zoom-a, kontrastne in žive barve, če se da dober makro...). Tukaj velja predvsem omeniti tvrdko NIKON - njihovi fotoaparati serije CoolPix, modela 4200, 5200 - še posebej izstopata po kvalitetni izdelavi, majhnosti in s tako kakovostjo slik, da se lahko vsak Canon A, G in S serije skrije! Ne rečem da Canon ni dober fotoaparat - nasprotno, v naši deželici je to že kar ponarodela znamka - saj veste kako to gre - en kupi Canon pa drug kupi Canon in potem tretji sliši od drugega da ima Canon in ga kupi še ta...tako nekako kot recimo Golf v Sloveniji, ima status dobrega avtomobila - čeprav se za ta denar dobi mnogo boljši avtomobil, če le malo pogledaš naokoli. Enako je tukaj pri znamkah Canon in Nikon...
In pa še nekaj o karticah...hitre kartice so predvsem namenjene hibridnim fotoaparatom - se pravi če omogoča snemanje videoposnetkov v neomejeni dolžini, tukaj recimo pride hitra kartica prav ali pa pri SLR kamerah, kot sem že omenil tipa EOS300D ali Nikon D70.
Tisti ki ste za svojo fotko pljunili 70-120k in boste z njo predvsem slikali, pozabite na neke hitre kartice...metanje denarja stran...razen če ga imate preveč...no pa saj smo tako ali tako znani da imamo veliko kupno moč tako da odločitev je vaša.
In pa še nekaj malega o pikslih, tisti ki kupujete fotke s 4 ali več megapiskli, premislite kaj kupujete...megapiksli ne pomenijo dobre slike! In glede na to, da nas večina razvija slike 10x15 ali sedaj priljubljenem formatu 10x17 pa tja do formata A4 - je 2 megapiksla, če ima fotoaparat kakovostno optiko dovolj. ČE kdo ne verjame lahko pokažem razvite slike! Optika igra še vedno glavno vlogo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PALOMINO ()

whatever?
men se ta Minolta z3 zmer bolj in bolj dopade....mogoče bomo pa kupil??
A ma možnost nočnega slikanja oz. snemanja??
men se ta Minolta z3 zmer bolj in bolj dopade....mogoče bomo pa kupil??
A ma možnost nočnega slikanja oz. snemanja??

snema 640x480 neomejeno (pac kolk mas kartico) , to kak se obese ponoci opa ne vem :)

BlackHole ::
aparatek se izredno dobr obnese tudi če slikaš iz fuul zjebanga kobija preko umazanih šip po katastrofalnih cestah (bolgarija!)
Maš pa res mašinco - a ima vgrajen kak filter za odstranjevanje umazanije na šipah al kaj si hotel rečt?
V dobrih pogojih se da tudi z Mustekom za 8 jurjev nardit lepe slike.
Maš pa res mašinco - a ima vgrajen kak filter za odstranjevanje umazanije na šipah al kaj si hotel rečt?

V dobrih pogojih se da tudi z Mustekom za 8 jurjev nardit lepe slike.

LP Marko

wolfer ::
tkole:
najboljši aparat je tisti s katerim si zadovoljen.
pri Z3 je lcd z manj pixlov, a v novi tehnologiji in vam garantiram da se vse krasno vidi, kateri bedak pa misli slike gledat na lcd??? slike se gleda na kompjuterju in to boljšem monitorju ali pa print domači ali profesional...
ima tudi na novo razvit objektiv (boljši kot Z2) kjer so tudi steklene leče!!!
ima tudi nočno snemanje slik in filmov!
filmi pa so v novi tehnologiji: 640x480 FINE!!!!
resda je to malce velik in morda neroden fotkič, a pri kvaliteti ni nobenega majhnega objektiva.
izredno lepo je oblikovan, kmalu se navadiš na slikanje z samo desno roko.
jaz ga imam in sem ga pošteno sprobal in sem tudi v težkih situacijah naredil profesionalne fotke,
kdor pa ga ni sprobal pa prosim da ne daje bedastih izjav.
zaključek:toplo priporočam vsem ki hočejo kvaliteto.
najboljši aparat je tisti s katerim si zadovoljen.
pri Z3 je lcd z manj pixlov, a v novi tehnologiji in vam garantiram da se vse krasno vidi, kateri bedak pa misli slike gledat na lcd??? slike se gleda na kompjuterju in to boljšem monitorju ali pa print domači ali profesional...
ima tudi na novo razvit objektiv (boljši kot Z2) kjer so tudi steklene leče!!!
ima tudi nočno snemanje slik in filmov!
filmi pa so v novi tehnologiji: 640x480 FINE!!!!
resda je to malce velik in morda neroden fotkič, a pri kvaliteti ni nobenega majhnega objektiva.
izredno lepo je oblikovan, kmalu se navadiš na slikanje z samo desno roko.
jaz ga imam in sem ga pošteno sprobal in sem tudi v težkih situacijah naredil profesionalne fotke,
zaključek:toplo priporočam vsem ki hočejo kvaliteto.
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

kyusss ::
prosim, ce tudi ti ki si ga sprobal ne dajes bedastih izjav, ker od druge vrstice naprej so, imho, same bedarije...

Pepe ::
kyusss
Daj malo bolj podrobno, ker moram priznat, da me je navdušil.
Pusti besedo profesionalne. To se ve, da mu to ni uspelo, v pravem pomenu besede, predvidevam, da je mišljeno kot zelo dobre ali zelo všečne...
Konec koncev je slikal z aparatom in ga verjetno kolikor tolikor pozna.
Lp
P.S. wolfer, slike bo treba pokazat, pa bo mir ali pa tudi ne. Ampak slike bo treba pokazat!
Daj malo bolj podrobno, ker moram priznat, da me je navdušil.
Pusti besedo profesionalne. To se ve, da mu to ni uspelo, v pravem pomenu besede, predvidevam, da je mišljeno kot zelo dobre ali zelo všečne...
Konec koncev je slikal z aparatom in ga verjetno kolikor tolikor pozna.
Lp
P.S. wolfer, slike bo treba pokazat, pa bo mir ali pa tudi ne. Ampak slike bo treba pokazat!
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!

Ja, điš. Morate vedeti v katerem cenovnem razredu se gibljete. Kakšnih SLR fotoapratov za milijon+ najbrž ne boste probavali tu in spraševali po njih.
Tisti, ki to kupuje že ve kja mora kupit.
Dokler smo pa v rangu do 200K pa najbrž ni smotrno debatirat o profesionalnosti?

Tisti, ki to kupuje že ve kja mora kupit.
Dokler smo pa v rangu do 200K pa najbrž ni smotrno debatirat o profesionalnosti?

btree ::
imam na izbiro cannon a75 in hp photosmart 935. kaj naj vzamem. potrebujem pa dobro občutljivost (npr. za fotkanje teksta iz revije,...)

O HP-jih nisem slišal ravno dobrih stvari po drugi strani pa sem bil nad A75 kar navdušen, tako da bi jaz predlagal Canona A75, samo to je čist tako, če nima noben drug kaj bolj pametnega za povedat.

Kot prvo skenerja ne moreš pretihotapit v knjižnico, da poslikaš kaj kar ti ne pustijo ven odnest
, kot drugo pa je bistveno počasnejši.

Pa da še jaz malo zamorim.
Kakšen se vam zdi Sony F828. Ga je kdo imel, pa mi lahko pove kako se kaj obnese?
Rabim en srednji rang fotoaparat. Ki pa ima vsaj 5MP, Močan optični zoom, po možnosti bajonet(ni nujno, če ima kakovosten objektiv), kakovosten objektiv, podpira microdrive, raw format, pa morda sem še kaj pozabil...
Tam nekje do 250 tisočakov.
Nisem veliko v digitalni fotografiji, tako da bi cenil vsako pomoč. Da ne bom kje brcnil v temo.
P.S.: Če imate kakšen info, kje je dobro začet iskat štacune oz. razprodaje onstran luže ali če ima kdo kakšen link od online trgovin, ki prodajajo to robo...
Kakšen se vam zdi Sony F828. Ga je kdo imel, pa mi lahko pove kako se kaj obnese?
Rabim en srednji rang fotoaparat. Ki pa ima vsaj 5MP, Močan optični zoom, po možnosti bajonet(ni nujno, če ima kakovosten objektiv), kakovosten objektiv, podpira microdrive, raw format, pa morda sem še kaj pozabil...
Tam nekje do 250 tisočakov.
Nisem veliko v digitalni fotografiji, tako da bi cenil vsako pomoč. Da ne bom kje brcnil v temo.
P.S.: Če imate kakšen info, kje je dobro začet iskat štacune oz. razprodaje onstran luže ali če ima kdo kakšen link od online trgovin, ki prodajajo to robo...

V knjižnici je marsikaj samo za pogledat. Eno diplomo sem že moral prepisovat (dele, ne vse), ker mi je niso pustili ven odnest in skopirat, v knjižnici pa kopirajo samo par listov, kar ni bilo dovolj. Zdaj za mojo diplomo imam pa spet isti problem, ker rabim en magisterij, ki ga pravtako ne posojajo, tako da sem po ene 2 sekundah ugotovil, da ga bom kar lepo poslikal
. Edin problem, je da ta digitalc, ki ga lahk dobim, dela mal neostre slike na levi polovici, tako da moram še najprej ugotovit pod kakšnim kotom moram slikat, da bo cela stran v ravnini ostrine.
A je kdo slučajno opazil kaj podobnega na kakem drugem digitalcu? Recimo, da slikaš pročelje hiše (čist lepo vzporedno s hišo) in so okna ali pa fasada na eni strani občutno manj ostra kot na drugi. Sem namreč gledal slike tudi iz drugih digitalcev, pa se mi zdi kot da tale naš ni izoliran primer, samo ne morem bit siguren, ker ne vem kako je bila slika narejena in lahko je tudi samo izjema.
Evo eno sliko, ki sem jo naredil kot test:

A je kdo slučajno opazil kaj podobnega na kakem drugem digitalcu? Recimo, da slikaš pročelje hiše (čist lepo vzporedno s hišo) in so okna ali pa fasada na eni strani občutno manj ostra kot na drugi. Sem namreč gledal slike tudi iz drugih digitalcev, pa se mi zdi kot da tale naš ni izoliran primer, samo ne morem bit siguren, ker ne vem kako je bila slika narejena in lahko je tudi samo izjema.
Evo eno sliko, ki sem jo naredil kot test:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()

BlackHole ::
Tole je res malo čudno izostrilo. Ti pa predlagam, da ko boš slikal, da zaslonko odpreš kar se da in poiščeč en prostor, kjer bo čimbolj svetlo (pri oknu, luč ni glih ne vem kaj). Aparat pa čimbolj fiksiraj, da ne boš stresel posnetka, ker v takih slabih svetlobnih pogojih je težko dobit ostro sliko brez stojala. Lahko pa poskusiš tudi z flešom, samo ne preblizu. Za ostrenje je pa najboljše, da aparat postaviš pravokotno na sredino strani, ki jo slikaš in ostriš v sredini, če je manj kot meter, nastaviš na makro. Pač nekaj nasvetov (ne vem koliko imaš sam izkušenj).
LP Marko

em... Secure Digital grejo v Z serije... ali MMC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

Ja sej vem par trikov da zminimiziraš napake oz. maximiziraš globino ostrine (sem se svoj čas veliko ukvarjal s klasično fotografijo), samo pri tem fotkiču gre definitivno za napako, predvidevam, da je CCD senzor nevodoravno postavljen. Pri nekaterih slikah ima enostavno neverjetno globino ostrine, ker se po moje ravnine senzorja in predmeta ujameta (kak postrani postavljen predmet).
Glih par dni nazaj sem gledal tudi slike od Canon-a A75 (celo jaz sem jih naredil) pa se mi je zdelo, da prav tako ne ostri enako levo in desno, samo ni bil glih idealen motiv. Moram jih dobit mal več, da bom lahko kaj več trdil, medtem pa bodite ostali mal pozorni, če slučajno opazite kaj takega pri svojih digitalcih.
Glih par dni nazaj sem gledal tudi slike od Canon-a A75 (celo jaz sem jih naredil) pa se mi je zdelo, da prav tako ne ostri enako levo in desno, samo ni bil glih idealen motiv. Moram jih dobit mal več, da bom lahko kaj več trdil, medtem pa bodite ostali mal pozorni, če slučajno opazite kaj takega pri svojih digitalcih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()

rzhektor ::
Stvar je taka. Kupujem digitalca do 100 jurjev pa me zanima, ka mi svetujete. Ne da se mi brat vseh 30 strani postov, iskanje pa mi ne dela, zato rabim vaše nasvete...
Izbiram med Canon A95, sony dsc-v1, olympus mju-410 al pa kej podobnega. Ne mi ponujat minolto z2 al kej podobnega ker je prevelik.
Izbiram med Canon A95, sony dsc-v1, olympus mju-410 al pa kej podobnega. Ne mi ponujat minolto z2 al kej podobnega ker je prevelik.

skoda 100k sit dat za tak digitalc, kot je canon A serija in sony....
sploh skoda dajat 100k za trotlkamero....
sploh skoda dajat 100k za trotlkamero....

Kaufmann ::
Živjo, mene pa zanima če si kdo od vas lasti Pentax Optio S30 katerega imajo pri Majdiču za 187euro. Kaj menite, je vreden tega denarja ali naj kaj drugega kupim za ta denar. Rad bi čim manjši fotič z vsaj 2Mpix in 3x zoom.