Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
Aviana ::
Zivijo, mene zanima kje v Avstriji si kupil Minolto Z3. Zanima me se, če imajo tam tudi v črni izvedbi, ker pri nas jo imajo samo v srebrni.
Zanima me še kolko €. Upam, da bom dobila odgovore, k zdej že en lep cajt čakam na ta fotoaparat v SLo.
Zanima me še kolko €. Upam, da bom dobila odgovore, k zdej že en lep cajt čakam na ta fotoaparat v SLo.
Pepe ::
www.majdic.at , www.grazcamera.at = 395 Ojro - €
fotomarket: 120.640 SIT
www.mixi.tv cena za gotovino: 130.369 SIT (548 €)
Ostalo preveri sama
Lp
fotomarket: 120.640 SIT
www.mixi.tv cena za gotovino: 130.369 SIT (548 €)
Ostalo preveri sama
Lp
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
KTr1sk ::
Zanima me, če pri minolti z2 rabiš kakšno hitrejšo kartico če hoces zajeti filme z 30 fps ali gre tudi z kaksno cenejso(viking).
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Dr_M ::
Zanima me, če pri minolti z2 rabiš kakšno hitrejšo kartico če hoces zajeti filme z 30 fps ali gre tudi z kaksno cenejso(viking).
jest mam Z2 in kingston kartico 256mb (cca 14k sit), ampak je za 640x480@30 mal prepocasna. na1x lohk posnamem cca 2-2.30min filma...
jest mam Z2 in kingston kartico 256mb (cca 14k sit), ampak je za 640x480@30 mal prepocasna. na1x lohk posnamem cca 2-2.30min filma...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Pepe ::
Ampak slik pa so napopali!
Ni kaj vsaka jim čast, edino mal več mnenj bi lahko podali glede z3.
Lp
Ni kaj vsaka jim čast, edino mal več mnenj bi lahko podali glede z3.
Lp
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
wolfer ::
ojlaraiiiiiihuuuuuuuuuuu!
hello boys and girls
Z3.....
na kratko-fantastično!!!!!!!!!!!!!!!!!
aparatek je zelo lepo narejen, zelo hiter v vseh pogledih,fotke so brilijantne, najbolj pa trga gate
anti shake!!!!! kako smo sploh lahko živeli normalno brez njega. treba je le paziti da ne pretiravaš z njim saj se aparatek pregreva in izklopi da se ohladi.normalno je da anti shake bolj kuri baterije- nobena stvar na tem sveti ni zastonj.malce sem bil jezen na kartico (16Mb),jutri pa pride nova (256Mb).kmalu potujem na dopust v bolgarijo in že komaj čakam da ga zares zalaufam...
na kratko: pri Z3 ni nič majhnega ali slabega, z njim se ne moreš zafu....skratka zelo priporočam.če koga zanima jim imam nekaj na zalogi (wolfer@volja.net)
hello boys and girls
Z3.....
na kratko-fantastično!!!!!!!!!!!!!!!!!
aparatek je zelo lepo narejen, zelo hiter v vseh pogledih,fotke so brilijantne, najbolj pa trga gate
anti shake!!!!! kako smo sploh lahko živeli normalno brez njega. treba je le paziti da ne pretiravaš z njim saj se aparatek pregreva in izklopi da se ohladi.normalno je da anti shake bolj kuri baterije- nobena stvar na tem sveti ni zastonj.malce sem bil jezen na kartico (16Mb),jutri pa pride nova (256Mb).kmalu potujem na dopust v bolgarijo in že komaj čakam da ga zares zalaufam...
na kratko: pri Z3 ni nič majhnega ali slabega, z njim se ne moreš zafu....skratka zelo priporočam.če koga zanima jim imam nekaj na zalogi (wolfer@volja.net)
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
AtaStrumf ::
kmalu potujem na dopust v bolgarijo in že komaj čakam da ga zares zalaufam...
Naj uganem, greš na absolventa.
Drugam, pa mi je Tornado Boy poslal slike od Canon A80 z 3x-in zoomom in jih bom sestavil in objavil, samo da opravim s tem izpitom.
Naj uganem, greš na absolventa.
Drugam, pa mi je Tornado Boy poslal slike od Canon A80 z 3x-in zoomom in jih bom sestavil in objavil, samo da opravim s tem izpitom.
Glih sem postal komentar in vidim, da so na anandtechu objavili primerjavo med Minolto Z2 in Z3.
zile ::
U kakšne grde, zoprne horizontalne črte na slikah pri minolti Z3. Kaj bi bilo lahko vzrok tem anomalijam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
kolibon ::
TOLE PREBERITE VSI KI ŽELITE IMETI KONICO MINOLTO Z3 - ZRAVEN SO TUDI sslliikkee!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.silverforsa.com/z3/index.htm
http://www.silverforsa.com/z3/index.htm
Tonky ::
Katera SD kartica(kakšne so razlike med njimi) je najbolj primerna.Mislim nabavit 512 Mb.
Zdaj pa bi povprašal za mnenje.
Hvala!
Zdaj pa bi povprašal za mnenje.
Hvala!
SodVina ::
Razlike so v hitrosti. Imas "navadno" in "ultra kartico". Sam sem vzel od sandiska 512 ultra, v fotomarketu sem dal zanjo 35k, stvar deluje v redu in hitro. Tudi greje se ne pretirano.
In kaj pomeni hitro v praksi v primerjavi z navadno .Ali se to pozna konkretno(kakor cena v primerjavi z navadno), ali zgolj v finesah .
ja ene so mal hitrejse....bolj primerne za filme. npr za Z2 in Z3.
drugac pa ni ksne grozne razlike.
drugac pa ni ksne grozne razlike.
Se pravi,da je bolš vzet 1 Giga (navadna)kot pa 512 ultra,pa bo vide isto laufal(in kolko bi šlo videa na en giga)
hja...jest mam neko kingston kartico, pa mi pr 640x480@30fps noce na1x vec kot 2-2.30min posnet filma gor, ker je prepocasna.
1GB SD kartico bos pa zelo tezko dubu...oz jest je sploh se nism vidu.
1GB SD kartico bos pa zelo tezko dubu...oz jest je sploh se nism vidu.
Evo slike, ki mi jih je poslal Tornado Boy, združene, da se vidi kaj naredi Zoom, na Canonu A80: Canon_A80_0x2x3x_zoom_01i_resize.jpg (264kB)
Kot vidite se slike bistveno lepše prekrivajo kot je bilo to pri Minolti Z2. Verjetno je to zato, ker je samo 3x zoom objektiv in ima bistveno manj leč.
In še okvirji v psd (photoshop) formatu, če želi kdo primerjati zoom na kakšno drugo sliko: Canon_A80_Zoom_Okvirji.rar
Kot vidite se slike bistveno lepše prekrivajo kot je bilo to pri Minolti Z2. Verjetno je to zato, ker je samo 3x zoom objektiv in ima bistveno manj leč.
In še okvirji v psd (photoshop) formatu, če želi kdo primerjati zoom na kakšno drugo sliko: Canon_A80_Zoom_Okvirji.rar
T0RN4D0 ::
Hehe si le prilepil
Jst pa mal razmišlam, da bi si kupu enga pocen digitalca da ga ni preveč škoda, da bi ga lahko mel skos s seboj...
A se dobi kej za 20k da je sposobn zajemat video? pa da ni predraga kartica :P
Ker bi zdle lahk že par tak dobrih stvari posnel, samo mi A80 ni da bi skos s seboj nosu... 100k mi je le preveč škoda.
Jst pa mal razmišlam, da bi si kupu enga pocen digitalca da ga ni preveč škoda, da bi ga lahko mel skos s seboj...
A se dobi kej za 20k da je sposobn zajemat video? pa da ni predraga kartica :P
Ker bi zdle lahk že par tak dobrih stvari posnel, samo mi A80 ni da bi skos s seboj nosu... 100k mi je le preveč škoda.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
To bo definitivno zanimivo tržišče majhnih in poceni digitalcev, za skoz okoli vlačit, tako kot bi tudi jaz najraje imel dve mašini. Eno za nabijat igrice, drugo pa za v dnevni sobi gledat filme, musko itd. in še eno za z interneta dol vlečt, da nimam vse te drage opreme vključene 24/7, kar bi kot prvo podaljšalo življensko dobo in še na elektriki bi prihranil. To so zelo različne mašine in predvsem drugi dve sta lahko bistveno cenejši, enako bo po moje ratalo pri digitalcih. Pri računalnikih že prihajajo VIA Epia in AMD Geode in Intelov pred kratkim najavljeni Shelton, za digitalce bi bil pa fajn kak osnoven model, 2 MP, brez zoom-a, vse avtomatika za 20k, samo od kake firme, ne tistih XY kot je to sedaj.
simoni ::
Jst bi dal pa svoj glas za Sony DSC-V1! Glede na velikost pa opicni zoom je full uredu! Slika je pa res zelo cista... (Carl Zeiss)
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
Problem je, da se poceni (v več pomenih besede) digitalci vgrajujejo v drage mobitele . To ni to!
Hehe tist wannabe fotoaparat v mobitelu... ni vredn nč ponavad. :) Razn če daš za telefon tolk k za en normaln digič.
Morph3us ::
Moje mnenje je da lih za 20k nima smisla kupvt digitalca.....raje se kup mal bolsi digitalc se ga tko mal bl cuva in je to to. Predlagam Canon PowerShot S1 IS.
Tale canon ima Image stabilizator tko da ce se ti precej roka trese je zadeva nepogreslijiva=). Res da nima nevem kok blazno velik pik 3.2mio. ampak sej dan danes jih itak ne potrebujes veliko vec.Omogaca filmcke 640X480@30fps v formatu avi.
No ja...res da njegova cena ni lih zanemarljiva ampak je vredn svojega denarja!
Prek spleta ga dobis za 117k.
lp
Tale canon ima Image stabilizator tko da ce se ti precej roka trese je zadeva nepogreslijiva=). Res da nima nevem kok blazno velik pik 3.2mio. ampak sej dan danes jih itak ne potrebujes veliko vec.Omogaca filmcke 640X480@30fps v formatu avi.
No ja...res da njegova cena ni lih zanemarljiva ampak je vredn svojega denarja!
Prek spleta ga dobis za 117k.
lp
kihc ::
Mah, samo pomoje je brezveze dajat tolko dnara za stabilizator, no nevem, sem zdaj že ene 14 dni navdušen uporabnik Minolte Z1 ki sem jo dobil pri švabih za 258 €.
Sicer so mi na začetku v bolj čudnih pogojih slike uspevale nekam megleno, potem pa ko sem malo prebral navodila (ročni fokus, osvetlitev itd...), pa so slike naravnost odlične.
Sicer so mi na začetku v bolj čudnih pogojih slike uspevale nekam megleno, potem pa ko sem malo prebral navodila (ročni fokus, osvetlitev itd...), pa so slike naravnost odlične.
x
za1x je po mojem mnenju med cenejsimi digitalci najboljsi nakup minolta Z10, za 69k sit, kokr stane pr nas.
A je kdo prebral da bi to kupu kot pomožni digitalc?
Kr neki bluzite da doim digitalca že za 120k... za te namene mam A80 in še neki časa ne rabm bolšga... :)
Samo če bi a mel to vsak dan v šoli pa povsod... je pa 30k še preveč :)
Kr neki bluzite da doim digitalca že za 120k... za te namene mam A80 in še neki časa ne rabm bolšga... :)
Samo če bi a mel to vsak dan v šoli pa povsod... je pa 30k še preveč :)
Morph3us ::
Sorry nism zasledu da rabs pomozen digitalc. Sej ves prehitr preberem/o =)
Ce je pa situacija taka pol ti pa predlagam cist preprost odgovor. Pejt u interspar pa kup najcenejsi digitalc.=)
lp
Ce je pa situacija taka pol ti pa predlagam cist preprost odgovor. Pejt u interspar pa kup najcenejsi digitalc.=)
lp
CaqKa ::
tornado.. nekje v zvok in slika se mi zdi da so omenjali da se baje v hardiju dobi soliden digitalc za 20ksit... mislim da benq
ja se zmeri ne dela.
sicer pa nevem zakaj komplicirat s karticami. ce dela dela, ce pa ne, pol pa ni taprava sploh.
sicer pa nevem zakaj komplicirat s karticami. ce dela dela, ce pa ne, pol pa ni taprava sploh.
Tear_DR0P ::
Želim si fotoaparat z 6x do 10x optični zoom, 5MP in da mi dela TIFF ali kak podoben format slik. Motijo me JPEG artifakti. Cenovni razred Z3. Če z3 nebi mel artifaktov, bi bil že moj. A ma kdo kako priporočilo???
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
CaqKa ::
v bistvu morš bit hudo pikolovksi da te na nastavitvah "fine" motijo artefakti.. oziroma da jih sploh opaziš...
ostani na analognem fotkiču...
ostani na analognem fotkiču...
wolfer ::
hello boys i am baaaaaaaaaaaaack!
dons sem prletu iz bolgarije in sem sprobal mojo Z3!
mal še pregledam fotke pa se slišmo...
prvi pravi vtis je zeeeeeeeeelo dober. mislim da bo tale kar ostal pri hiši!
se beremo lp
dons sem prletu iz bolgarije in sem sprobal mojo Z3!
mal še pregledam fotke pa se slišmo...
prvi pravi vtis je zeeeeeeeeelo dober. mislim da bo tale kar ostal pri hiši!
se beremo lp
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
SodVina ::
Kolikor jaz vidim, ga Z3 velikokrat kar lepo polomi, ce slikas na auto. Sploh pri premikajocih predmetih z zoom-om in makro slikah so le te velikokrat motne in z veliko suma. Ko pa se malo spoznas z njim in zacnes slikati "rocno", pa se da iz njega stisnit kar lepe slike. Sum sicer je, vendar ko imas aparat dobro nastudiran, se ta bistveno zreducira. No, vsaj moje izkusnje so take. Fora tega digitalca je, da bolj, ko ga poznas, lepse slike delas. No, saj to je pa verjetno fora vseh...
Tear_DR0P ::
@CaqKa: Maš prav, res sm mal prevč pikolovski. Tko da bom verjetno kombiniral :))
Analogni bo za une fotke, kjer se bo na daleč vidl da minolta ne bo zmogla :))
Ker ne znam sam fotk razvijat, me analogn precej stane.
Analogni bo za une fotke, kjer se bo na daleč vidl da minolta ne bo zmogla :))
Ker ne znam sam fotk razvijat, me analogn precej stane.
"Figures don't lie, but liars figure."
_marko ::
Mi lahko poveste, če se splača kupit EPSON L-400 za dobrih 40 tisočakov.
Poleg dobim tudi 128 MB SD kartico.
Ima kdo kakšne izkušnje z tem fotoaparatom.
Poleg dobim tudi 128 MB SD kartico.
Ima kdo kakšne izkušnje z tem fotoaparatom.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
[MYTiX] ::
Če dodaš še par 10 k SIT dobiš A1, ki ima možnost RAW formata (nestisnjen) in ga nasploh kar hvalijo. Če pa ti tele ni pogoj poglej za Oly 5060 (5mpx, 27mm-114mm), ki je 100% najboljši kar se kvalitete tiče, ali pa cenovni razred višje je Oly 8080 (8mpx, 28mm-140mm, ki je bil letos ful nagrajen).
PS: Ce bos slike razvijal te artefakti ne bodo motli, ce bos dal na najkvalitetnejse stiskanje jpg.
PS: Ce bos slike razvijal te artefakti ne bodo motli, ce bos dal na najkvalitetnejse stiskanje jpg.
podpis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()
Caligula ::
Primerjaj ga predvsem s tisto Kyocero, ki jo imajo v Comtronu za 29.000 SIT, ki se mi zdi zelo poceni (3.3MP, 4kratni opticni zoom).
Ker 128 Mb kartica v COmtronu stane cca 6 jurjev, se pa bolj splaca 256 Mb za 10 jurjev.
Ker 128 Mb kartica v COmtronu stane cca 6 jurjev, se pa bolj splaca 256 Mb za 10 jurjev.
To je popačenje slike, do katerega pride zaradi stiskanja (kompresiranja) v jpg format. Najbolj očitni so recimo v kakem slabem Divx-u kot kvadratki, namesto lepo izrisane slike. Pri digitalnem aparatu pa je dosti drugih stvari, ki kvarijo kvaliteto slike veliko bolj kot pa stiskanje, tako, da vsaj meni to ni pomembno. Pomemben je tudi nivo stiskanja. Če stistkaš na najboljši kvaliteti pomoje sploh ne opaziš razlike. Drugače je to pri recimo Paintu (slikarju) v Windowsih, ki ima po defaultu nastavljeno tako močno stiskanje, da se pojavijo ful grdi artefakti.
Probaj: pritisni tipko PrintScreen, odpri Slikarja, Paste-aj (prilepi) notri sliko in jo shrani kot jpg. Rezultat je bruh.
Probaj: pritisni tipko PrintScreen, odpri Slikarja, Paste-aj (prilepi) notri sliko in jo shrani kot jpg. Rezultat je bruh.
Tilen ::
Moja mati pa je vceraj kupila tole .
link
klik2
klik
Na omenjene karakteristike se ne spoznam prevec, tako da bi rabil mnenje nekoga, ki ve vsaj nekaj vec od mene na tem podrocju. (sem totalni laik)
Do linkov sem pa malo pobrowsal ...
Kaj lahko od aparata pricakujem? Zraven so Ni-Mh 1,25V 2000 mAh AA baterije (stiri). Vredu? In pa ena 128 MB kartica.
Koliko slik npr. pri najvecji locljivosti pa lahko spravim na kartico?
Hvala.
link
klik2
klik
Na omenjene karakteristike se ne spoznam prevec, tako da bi rabil mnenje nekoga, ki ve vsaj nekaj vec od mene na tem podrocju. (sem totalni laik)
Do linkov sem pa malo pobrowsal ...
Kaj lahko od aparata pricakujem? Zraven so Ni-Mh 1,25V 2000 mAh AA baterije (stiri). Vredu? In pa ena 128 MB kartica.
Koliko slik npr. pri najvecji locljivosti pa lahko spravim na kartico?
Hvala.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
pri najvecji locljivosti in na fine kvaliteti spravs na 128mb ene 60-70 slik.
za 15k sit dubis 512mb kartico. se splaca, verjem. pa se en komplet baterij za polnit obvezno.
drugac pa je to odlicen fotoaparat.
za 15k sit dubis 512mb kartico. se splaca, verjem. pa se en komplet baterij za polnit obvezno.
drugac pa je to odlicen fotoaparat.
Tilen ::
Zasledil sem tudi, da lahko snemam kratek(odvisno od velikosti kartice) filmcek na 640x480, ne vem pa ce je mozen tudi zapis zvoka. Ve kdo ta podatek? Nekatri fotoaparati baje snemajo samo sliko, zvoka pa ne. Mi je zlo zal, samo res ne vem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Fukomuko ::
...torej kakšen je zdej zaključek glede minolte Z3? Se jo splača kupit ali je boljša izbira kateri drugi fotoaparat v istem cenovnem razredu?
minolte majo omejitev dolzine filma samo z velikostjo kartice. pa snemajo tut zvok zravn ja.