Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
wolfer ::
zanima me še nekaj: a ima kdo kak plan mesta za celovec da se naum zgubu v celovci? rad bi najdu majdiča na inglit strasse 26? hvaležen bom tudi napotkov.prišel bom namreč čez borovlje.lp
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
zviti!
najlepša ti dala vendar si jo najdi sam...
eno sem ti dolžan, povej...
najlepša ti dala vendar si jo najdi sam...
eno sem ti dolžan, povej...
zvitorepec ::
Ja kako zdaj?
Kaj si jo bom sam iskal, ce pa pravis, da si mi eno dolzan...
Nic se ne mudi, bova ze enkrat poracunala
"When the time comes, the family may require your services, capish..."
Kaj si jo bom sam iskal, ce pa pravis, da si mi eno dolzan...
Nic se ne mudi, bova ze enkrat poracunala
"When the time comes, the family may require your services, capish..."
HOWGH!
RC14 ::
A mogoče kdo ve če je že naprodaj minolta Z3 ( pri nas). Ta pa bo naredil mal sivih las cannonu S1. To bo po mojem hud digitalc,velik zoom 12x + AS, lepi filmčki, supermakro 1cm.... noro . Komaj čakam kakšne teste.
Lp
Lp
Dr_M ::
Ta pa bo naredil mal sivih las cannonu S1.
to nardi ze Z2 brez problema
drugac pa bo Z3 fuuuul drag. v avstriji je vec kot €100 drazji od Z2.
drugac pa bo Z3 fuuuul drag. v avstriji je vec kot €100 drazji od Z2.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ta pa bo naredil mal sivih las cannonu S1.
Ja že res, sam glavna prednost Z3 pred Z2 je seveda AF in seveda še večji zoom,boljši makro, hitrejše tišje zoomiranje...res pa je da bo zaradi tega dosti dražji tako kot si že sam napisal. Ti stabilizatorji slike pridejo še kako prav. (vsaj meni)
Trenutno imam cannon A70 pa sem mislil kupit S1is samo zaradi zooma in IS funkcije,sam me pa mal matra ker ni za makro slikanje.(sedaj vidim da mi 3x zoom ne zadostuje in bi kak 10x ali 12x zoom prišel zelo prav) zdej pa celo razmišljam da bi počakal na to minolto Z3 in par testov.
Verjamem da je ta Z2 super digitalc,sam Anti shocka pa nima,zato bi raje počakal na Z3.
Kaj pravite vi , ali je bolje vzet kar cannona S1 ?? mimogrede, z nakupom se mi ne mudi!
Lp
Ja že res, sam glavna prednost Z3 pred Z2 je seveda AF in seveda še večji zoom,boljši makro, hitrejše tišje zoomiranje...res pa je da bo zaradi tega dosti dražji tako kot si že sam napisal. Ti stabilizatorji slike pridejo še kako prav. (vsaj meni)
Trenutno imam cannon A70 pa sem mislil kupit S1is samo zaradi zooma in IS funkcije,sam me pa mal matra ker ni za makro slikanje.(sedaj vidim da mi 3x zoom ne zadostuje in bi kak 10x ali 12x zoom prišel zelo prav) zdej pa celo razmišljam da bi počakal na to minolto Z3 in par testov.
Verjamem da je ta Z2 super digitalc,sam Anti shocka pa nima,zato bi raje počakal na Z3.
Kaj pravite vi , ali je bolje vzet kar cannona S1 ?? mimogrede, z nakupom se mi ne mudi!
Lp
ojla pobci!
minolta z3 ni tko draga saj je pri majdiču že za 102000 sit (425 evrov!!!)
jaz ob prvi priliki skočim ponj. karakteristike pa dobite na www.minolta.com
minolta z3 ni tko draga saj je pri majdiču že za 102000 sit (425 evrov!!!)
jaz ob prvi priliki skočim ponj. karakteristike pa dobite na www.minolta.com
kae se tice makra...3cm je precej bliz ze. ze s tem si zakrijes svetlobo, na 1cm pa pojma nimam kako lahko slikas ker rata tema.
edina prednost, ki jo jest vidim pri Z3 pred Z2 je stabilizator slike (pa se s tem ni problema pri Z2, razn pri slabsi svetlobi, kjer je zaslonka precej dlje odprta.)
edina prednost, ki jo jest vidim pri Z3 pred Z2 je stabilizator slike (pa se s tem ni problema pri Z2, razn pri slabsi svetlobi, kjer je zaslonka precej dlje odprta.)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Myth ::
Kaj pa nocno slikanje? Lahko da kdo linke od Canona , Z2, Z3 za primerjavo? (slike mislim :) )
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
frenk ::
kae se tice makra...3cm je precej bliz ze. ze s tem si zakrijes svetlobo, na 1cm pa pojma nimam kako lahko slikas ker rata tema.
...lahko če je svetloba od strani...jest pri Z1 dostkrat pridem do meje in bi boljši makro sigurno prav prišel
frenk: pr 3cm se ze vidi senca. pr 1cm ze z objektivom pokrijes....
frenk ::
ja, ja štekam, ampak če maš ti recimo eno majhno rožico, pa gor mravlco in svetloba prihaja s strani, pol lahko popolnoma izkoristiš 1cm makra, brez da bi mel senco
_Mare_ ::
Ve kdo mogoče delovni čas Majdiča v Celovcu? Fino bi bilo, če delajo tudi v soboto..
Je office@majdic.at pravi naslov za vprašat, če artikel sploh imajo na zalogi? Na "shop" straneh za Z3 sicer piše lagernd, ampak vseeno..
In pa, kje bi se dalo dobiti kakšne "dobre" baterije (2200mAh) s primernim hitrim polnilcem?
Hvala vnaprej :)
Je office@majdic.at pravi naslov za vprašat, če artikel sploh imajo na zalogi? Na "shop" straneh za Z3 sicer piše lagernd, ampak vseeno..
In pa, kje bi se dalo dobiti kakšne "dobre" baterije (2200mAh) s primernim hitrim polnilcem?
Hvala vnaprej :)
carota ::
Cau!
Pred kratkim sem v Merkurju videl hitri polnilec, ki naj bi baterije AA 2000 mAh (prilozene) napolnil v 15min. Bil je znamke varta, stal pa je cca 25 kSIT.
Lp,
Martin
Pred kratkim sem v Merkurju videl hitri polnilec, ki naj bi baterije AA 2000 mAh (prilozene) napolnil v 15min. Bil je znamke varta, stal pa je cca 25 kSIT.
Lp,
Martin
AtaStrumf ::
A je že do dobil fotkiča, kabel, whatever da mi naredi tiste zoom fotke? settled@email.si
Ni važno kateri fotkič, samo da ima 3x zoom, vseeno pa bi rabil vedeti kateri fotkič je, ker niso vsi 3x zoomi isto (odvisno kje se začne, kako je zaokroženo itd.) Rabil bi 3 slike istega motiva (pogled čez okno, kaj takega -- čim manj premikanja kamere vmes):
1) no Zoom
2) 2x Zoom
3) 3x Zoom
če ima pa kdo še kaj več zoom-a pa je zaželjeno tudi to. Velikost poštnega predala je 10 MB, tako da naj bo e-mail nekje znotraj tega, drugače pa ni problem zaradi velikosti - kabel .
1) no Zoom
2) 2x Zoom
3) 3x Zoom
če ima pa kdo še kaj več zoom-a pa je zaželjeno tudi to. Velikost poštnega predala je 10 MB, tako da naj bo e-mail nekje znotraj tega, drugače pa ni problem zaradi velikosti - kabel .
AtaStrumf: jest sm dubu Z2 nazaj. ampak neb ti znal povedat, pri kasnejm zoomu je kej...
zdele samo uredim fotke pa ti jih poslem
zdele samo uredim fotke pa ti jih poslem
T0RN4D0 ::
Um atastrumf jst sem dans na digitalcu spraznu baterije, jutr lahko poslikam pa pošlem če se bom spomnu. :D pa ti pošlem al pa dam naslov od mojga serverja.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Dr_M thanx za fotke, samo škoda, da ne veš kje je 2x in 3x zoom. A si jih kaj zakompresiral oz. na kakšni kvaliteti si jih slikal?
Tornado Boy, če imaš 3x zoom digitalca tako da točno veš kje je to pol kar pošlji.
Tornado Boy, če imaš 3x zoom digitalca tako da točno veš kje je to pol kar pošlji.
AtaStrumf: to so v najboljsi kvaliteti...se pravi polna locljivost + fine sm pa meu fotic na mejhnem stojalu, tko da ga nism cist nc premiku.
kje tocno je zoom, je res zelo tezko vedt...lohk pa mal postudiram zadevo, mogoce bom ugotovu po kasnem vzorcu se svetlobna vrednost objektiva spreminja
kje tocno je zoom, je res zelo tezko vedt...lohk pa mal postudiram zadevo, mogoce bom ugotovu po kasnem vzorcu se svetlobna vrednost objektiva spreminja
SodVina ::
V kateri slovenski spletni trgovini se splaca kupiti digitalca? kaksne pozitivne izkusnje? Mogoce kaksne negativne?
Tornado boy čakam fotke ...
Drugače sem pa skupaj zmetal une, ki mi jih je Dr_M poslal. Ujemale se niso glih najbolje, ampak kaj čmo. Verjetno se pri zoomu premakne veliko leč in se potem stvari nekoliko zamaknejo, kar to je ful dobro vidno pri unmu movie efektu, k osebek ostane približno enako velik ozadnje se pa ful skrči.
Skratka tukaj je slika, samo je precej velika (262 KB), tako da sem jo dal v link, da se ne bo vsem loadala: slika
Pa še samo okvirji v psd formatu (zararani): okvirji
Drugače sem pa skupaj zmetal une, ki mi jih je Dr_M poslal. Ujemale se niso glih najbolje, ampak kaj čmo. Verjetno se pri zoomu premakne veliko leč in se potem stvari nekoliko zamaknejo, kar to je ful dobro vidno pri unmu movie efektu, k osebek ostane približno enako velik ozadnje se pa ful skrči.
Skratka tukaj je slika, samo je precej velika (262 KB), tako da sem jo dal v link, da se ne bo vsem loadala: slika
Pa še samo okvirji v psd formatu (zararani): okvirji
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
Kaj pa pravite kaj na Panasonic DMC-FZ20? 12x zoom, Dvojni IS, 5mp? Makro je sicer 5cm...
Tonky ::
Zdravo!
Zdaj bi vam pa še jaz malo zatežil .Sem popolni amater kar se tiče fotografov nasploh !
Pa tule berem in vidim da omenjate neko Minolto Z3 pa ne samo tu,tud na drugih forumih(fotografskih) vidim da omenjajo minolto!
Zatorej bi povprašal,če je to ali pa (seveda lastnike Z2) v primerjavi z aparati okoli 100 000.
Pa omenja se neomejeno snemanje videa v dvd kvaliteti(seveda kolikor pač omogoča kartica ).Zdaj koliko to spraviš minut na 512 sd flash .
Kakšna je kvaliteta slik,koliko slik(pač od kvalitete) v prmerjavi 50000 cenovnega razreda.Skratka največ kolikor se le da nasvetov !
Pa prosim ne mi reči da sem prelen,da se ne seznanim po večih forumih,ker bi rad imel največ informacij na enem mestu !
Da se nebom nasračkal tako kot pri zvočnikih,ko nisem nobenega povprašal pa kupil en šit.Edina sreča je bla da so crknali in sem ji lahko zamenjal !
Lepo prosim !!!
Zdaj bi vam pa še jaz malo zatežil .Sem popolni amater kar se tiče fotografov nasploh !
Pa tule berem in vidim da omenjate neko Minolto Z3 pa ne samo tu,tud na drugih forumih(fotografskih) vidim da omenjajo minolto!
Zatorej bi povprašal,če je to ali pa (seveda lastnike Z2) v primerjavi z aparati okoli 100 000.
Pa omenja se neomejeno snemanje videa v dvd kvaliteti(seveda kolikor pač omogoča kartica ).Zdaj koliko to spraviš minut na 512 sd flash .
Kakšna je kvaliteta slik,koliko slik(pač od kvalitete) v prmerjavi 50000 cenovnega razreda.Skratka največ kolikor se le da nasvetov !
Pa prosim ne mi reči da sem prelen,da se ne seznanim po večih forumih,ker bi rad imel največ informacij na enem mestu !
Da se nebom nasračkal tako kot pri zvočnikih,ko nisem nobenega povprašal pa kupil en šit.Edina sreča je bla da so crknali in sem ji lahko zamenjal !
Lepo prosim !!!
kilergas ::
Si mogoce kdo lasti canon a95 ? se ga splaca nabavit? kako je z vrtlivim zaslonckom? i need mnenja
Pa omenja se neomejeno snemanje videa v dvd kvaliteti
haha, kdo ti je pa tole natresu?? filmi SO zelo dobri, ampak pretiraval nebi no...
Zdaj koliko to spraviš minut na 512 sd flash
na 256MB gre cca 3.45min v 680x480@30fps, pravtoliko 800x600@15fps.
Kakšna je kvaliteta slik,koliko slik(pač od kvalitete) v prmerjavi 50000 cenovnega razreda.
odvisno kdo uporablja aparat. ce znas rocno delat, lohk dosezes zelo dobre rezultate; avtomatika namrec ucasih mal zataji.
haha, kdo ti je pa tole natresu?? filmi SO zelo dobri, ampak pretiraval nebi no...
Zdaj koliko to spraviš minut na 512 sd flash
na 256MB gre cca 3.45min v 680x480@30fps, pravtoliko 800x600@15fps.
Kakšna je kvaliteta slik,koliko slik(pač od kvalitete) v prmerjavi 50000 cenovnega razreda.
odvisno kdo uporablja aparat. ce znas rocno delat, lohk dosezes zelo dobre rezultate; avtomatika namrec ucasih mal zataji.
Tonky ::
Kaj že kdo ima Z3 ?Sem zgoraj v posto vido,da bo wolfer ob prvi priliki skoču k Majdiču v usteraih .Kako se kaj obnese?
Ne vem ampak tako sem se zapičo v to minolto.Verjetno sem preveč skakal po forumih in sem posledično ful navdušen nad njo.
Kaj pa pravi praksa ?
Ne vem ampak tako sem se zapičo v to minolto.Verjetno sem preveč skakal po forumih in sem posledično ful navdušen nad njo.
Kaj pa pravi praksa ?
ce bi jo kdo mel, bi se ze pohvalil z njo. se ti ne zdi?
kajzer ::
Pravkar si lastim Canona S1 in zaenkrat nimam pripomb glede njega. Vrtljivi zaslon se obnese zelo dobro, brez kakršnihkoli problemov in je zelo kompakten. Najboljši je pa zvok pri snemanju filma, saj je enkraten proti ostam aparatom. Tko da...priporočam.
Jao sem pozabu atastrumf :P
si bom tule nekam napisu drugač spet ne bo nič
si bom tule nekam napisu drugač spet ne bo nič
Dimage Z3 je vceraj prisla v Slovenijo. V Fotomarketu, kjer so pobirali narocila, mi je dejal, da so bili vsi aparati, ki so prisli, ze prednaroceni, ter da so jih vse prodali, da ga tudi v izlozbo(Foto Besenicar) ni mogel postavit. Kar naval, ni kaj. No enega sem dobil tudi jaz
Ataštrumf sem ti poslal slike pa še gmail povabilo, da si mal acount povečaš... :D za 100x
Zdraven sem dobil: 16mb SD, pascek, a/v kabel, usb kabel in 4 alkalne baterije. Ni blo polnilca.
jup, standardno pakiranje...
adapter pride okol 45-50€.
adapter pride okol 45-50€.
yoreleihuuuuuu!
hello boys i am baaaaack!!!
pravkar sem prišel iz .at!!!!
kot sem vam obljubil sem kupil Z3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malo jo isprobam pol pa se slišmo!!!!!!!!!!
lp
yoreleihuuuuuuuuuu!!!
hello boys i am baaaaack!!!
pravkar sem prišel iz .at!!!!
kot sem vam obljubil sem kupil Z3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malo jo isprobam pol pa se slišmo!!!!!!!!!!
lp
yoreleihuuuuuuuuuu!!!
HairyFotr ::
Cena koliko!!! Majo še na zalogi??
Tut mene zanima to.
Pa dj prosm enepar fotk sm gor nalimj. (al pa mi prosm pošl na maticpotocnik@gmail.com)
imam jih več kosov, če koga zanima se naj javi
cena 115000 sit nova v garanciji.
031 286665
cena 115000 sit nova v garanciji.
031 286665
wolfer: dej mal povej kako se kaj obnese, hitrost zoomiranja, kako se obnese stabilizator slike, hitrost ostrenja, makro... bi bile te informacije zelo dobrodošle, se pa ne bi nič branil, če bi kako slikco gor pripopu. Ker testa še nikjer nisem zasledil.
Če lahka, bi dal gor slikco brez zooma in z 12x zoomom (Isti objekt) ,me ful zanima kako to zgleda.
Ker ta digitalc me full trga.
Lp
Če lahka, bi dal gor slikco brez zooma in z 12x zoomom (Isti objekt) ,me ful zanima kako to zgleda.
Ker ta digitalc me full trga.
Lp