Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
frenk ::
rolihandrej: pošlji na andrej pika kristanc afna gmail dot com
Koci: in kva ti je še posebno všeč na tem fotoaparatu?...megapixli?...je dost drugih ki se jih bolj splača kupit
Koci: in kva ti je še posebno všeč na tem fotoaparatu?...megapixli?...je dost drugih ki se jih bolj splača kupit
Koci ::
Definitivno bom kupil Canona. Samo se še nisem čist odločil med S1 in G5. Prvi pa bolj malo pikslov, slab macro pa dober zoom in stabilizator slike, drugi ma pa dost pikslov, dost ročnih nastavitev in dober macro, pa je oblikovno malo zastarel.
Panta rei!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Koci ()
Jest bi ti priporočil Dimage Z2 ali pa Z3...če slepo slediš canonu, potem pa S1...poglej si še tole...pa poglej kakšen macro ima Z3
SodVina ::
Res tele slike niti niso tako slabe, glede na to, da te je stalo 3 gajbe piva. . Kej takega bi lahko jest bejbi kupu, pa nej slika...
roli ::
Haha!
Blo je dost pocen čeprov sem eno sliko dal narobe .
Nekaj jih je pa še boljših.
Sicer pa tale fotič gre z lahkoto v žep.
pa pa!
Blo je dost pocen čeprov sem eno sliko dal narobe .
Nekaj jih je pa še boljših.
Sicer pa tale fotič gre z lahkoto v žep.
pa pa!
http://www.r00li.com
s5cougar ::
Ta druga slika zgleda kot bi bila narejena z malo bolšim mobilnikom. Za dobrih 9 jurjov tako ali tako ni slabo, sem pa mel digitalca za 20k, ki pa je delal mnogo boljše slike (pa še 3x opt. zoom je mel).
Errare humanum est.
roli ::
zijo!
pr men zgleda ta slika mal bolš!
Ampak jst sem s fotičem zadovoljen.
pr men zgleda ta slika mal bolš!
Ampak jst sem s fotičem zadovoljen.
http://www.r00li.com
Sam zal nimam izkusenj z njim, pravi pa kolega, ki ga ima, da je ZELO baterijsko pozresen. v bistvu ima vedno prazne baterije, tako da mu nikoli ne uspe naredit kaksno konkretno sliko na zurih...Na njegovih slikah smo vedno se vsi trezni Mozno da ima pac samo slabe baterije
Vec pa naj ti pove Caligula, on ga je svojcas precej hvalil v stilu "najboljse za to ceno"
Vec pa naj ti pove Caligula, on ga je svojcas precej hvalil v stilu "najboljse za to ceno"
Caligula ::
Fotoaparat dela odlicne slike, baterije ma pa rad sam itak mors met cez 2000 mAh baterije pa baterije so poceni.
Pac mas skos se 2 rezervni s sabo, ce gres pa na kak zur za cez vikend pa se polnilec. Sam za ta dnar je zakon. Ce bi pa rad zure slikal je pa Benq DC2300 zakon. 20 jurjev, dobre slike pa se trpezen pa skoda ga ni tolk. Pa se baterij nic ne kuri. Pr baterijah je sploh fenomen.
Aja, Rolihandrej, tudi tistega Benqa DC1300 sem mel kak teden pa je OK za ta dnar sam drek v primerjavi z DC2300.
Daj vrzi 20 jurjev za DC2300, ker je 5krat boljsi fotoaparat. Resno se splaca tistih dodatnih 10 jurjev zraven dat.
Pac mas skos se 2 rezervni s sabo, ce gres pa na kak zur za cez vikend pa se polnilec. Sam za ta dnar je zakon. Ce bi pa rad zure slikal je pa Benq DC2300 zakon. 20 jurjev, dobre slike pa se trpezen pa skoda ga ni tolk. Pa se baterij nic ne kuri. Pr baterijah je sploh fenomen.
Aja, Rolihandrej, tudi tistega Benqa DC1300 sem mel kak teden pa je OK za ta dnar sam drek v primerjavi z DC2300.
Daj vrzi 20 jurjev za DC2300, ker je 5krat boljsi fotoaparat. Resno se splaca tistih dodatnih 10 jurjev zraven dat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Ampak tale benq pa v bistvu kar kul zgleda. Za tak denar (7 gajb piva ). Vsekakor digitalec, katerega ni skoda. Namesto boljsega, vzames na zur tega(sploh je kul, ce rabi iste baterije in kartice kot tahud), itak tam ni tako pomembna kvaliteta, zoom, makro, itd. ampak moment. Pol se ga pa napijes pa ti pade na tla, pa gre 100k. En frend ima digitalca, pa ko pride na zur, folk lepo poslika, potem pa ga pospravi.Ko se pa zacnejo odvijati zadeve, ga pa ni nikjer (sam je namrec pijan, drugim ga pa ne zaupa). In tako nekdo, ki ga ni bilo lepo vidi kako smo imeli eno cajanko, v bistvu je bilo pa "adijo pamet"
Tale benq mi je dal misliti, da bi si (poleg enega "tazaresnega") tudi omislil en cheap digitalec, ki ga definitivno ne bi bilo skoda. Kaj priporocate za CIM MANJ dnarja? Seveda z LCD-jem.
p.s.:Ja, caligula, ko je treba hvalit hp 735 in LC550 , takrat vem, da lahko vedno racunamo nate
Tale benq mi je dal misliti, da bi si (poleg enega "tazaresnega") tudi omislil en cheap digitalec, ki ga definitivno ne bi bilo skoda. Kaj priporocate za CIM MANJ dnarja? Seveda z LCD-jem.
p.s.:Ja, caligula, ko je treba hvalit hp 735 in LC550 , takrat vem, da lahko vedno racunamo nate
Phil ::
Koliko fotografij pa lahko (priblizno) pricakujem s parom 2000mAh baterij z vkljuceno bliskavico? 10, 20, 30?
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phil ()
Phil ::
Heh malo prebiram review-e o HP 735 in sem nasel ze precej komentarjev o slabi kakovosti slike v (temnih)zaprtih prostorih + hitro kuri baterije. Tako da se zdaj bolj ogrevem za Canon A70 ali A75. Kdo ve kje jih prodajajo poceni?
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phil ()
koyotee ::
ah kje, mau vec pa.
ceprov nism se nkol vse slike sliku s flešem pa mam 4 baterije v Z1, bi jih naredu čez 100 zihr.
LP
ceprov nism se nkol vse slike sliku s flešem pa mam 4 baterije v Z1, bi jih naredu čez 100 zihr.
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
[MYTiX] ::
Zanima me kasn se vam zdi Nikon CoolPix 5700? Imam dobro ponudbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()
BlackHole ::
Mythix, koliko je to dobra ponudba? Kolio je star? Tale Nikon je po moje že pol-profi. Sicer ga še nisem sprobal (sem se pa že zanimal za njega), ampak mislim da ne bi zgrešil, če bi ga nabavil. Seveda pod pogojem, da vse deluje brezhibno. Zdaj imam Fuji s602.
BBoRRo ::
Lep pozdrav!
V digitalni fotografiji sem zacetnik, saj si nameravam kupiti svoj prvi aparat. Pripravljen sem odsteti okoli 100.000 SIT. Kolebam med modeloma Canon S1 IS (o njem sem ze kar veliko prebral in bi morda dal se nekaj desettisocakov vec) in med Sony DSC P-100 (o tem aparatu sem bral doslej le pozitivne kritike). Kaj bi na mojem mestu storili Vi? Ze vnaprej hvala!
V digitalni fotografiji sem zacetnik, saj si nameravam kupiti svoj prvi aparat. Pripravljen sem odsteti okoli 100.000 SIT. Kolebam med modeloma Canon S1 IS (o njem sem ze kar veliko prebral in bi morda dal se nekaj desettisocakov vec) in med Sony DSC P-100 (o tem aparatu sem bral doslej le pozitivne kritike). Kaj bi na mojem mestu storili Vi? Ze vnaprej hvala!
Xgeneration ::
Myth ::
Slike ne vidim, ker si dal link na tvojem pc-ju. Uploadaj nekam...
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
jancko ::
kaksen se vam zdi ta digitalni fotoaparat..........se ga splaca kupt al ne..... http://mimovrste.domenca.com/trgovina/i...
Marchello ::
Živjo vsem na forumu!
Najprej bi rad povedal da sprašujete ene in iste stvari...mogoče je fajn pogledat kako stran nazaj, pa najdeš identično vprašanje.
Glede Canon PS S1 IS....ga imam približno 1 mesec in sem z njim zelo zadovoljen. Težko primerjam s katerimi drugimi, katerih nisem sprobal, ne bom pa rekel S1 rules, ker je to najbolj beden argument, ki to ni...pa dostikrat uporabljen...vsaj v podobnem kontekstu!!! Lahko ga primerjam z G5, ki ga občasno uporabljam. G5 je definitivno 1 razred boljši aparat kot S1 in podobni v tem rangu.
Prednost G5
1. 5 MP
2. Zelo kakovostne leče...sprintana slika na A3 je zadovljive kvalitete.
3. F-noumber je od 2.0-8....zelo kvalitetne fotke tudi ob zelo slabi svetlobi (S1 ima od 2.8-8)
4. AF asist (lučka, ki pomaga pri izostritvi v slabih svetlobnih pogojih)...tega S1 nima.
Prednosti S1 IS:
1. 10X optični zoom (G5 samo 4X)
2. IS....res pomaga
3. ima malo lepšo obliko (moje mnenje)
4. Res kvalitetni filmčki
Evo sedaj se pa odloči...jaz osebno bi imel ''križanca'' med S1 in G5....škoda, da se ne da tut fotiča naročit po delih, tako kot računalnik!
LP, Marchello
Najprej bi rad povedal da sprašujete ene in iste stvari...mogoče je fajn pogledat kako stran nazaj, pa najdeš identično vprašanje.
Glede Canon PS S1 IS....ga imam približno 1 mesec in sem z njim zelo zadovoljen. Težko primerjam s katerimi drugimi, katerih nisem sprobal, ne bom pa rekel S1 rules, ker je to najbolj beden argument, ki to ni...pa dostikrat uporabljen...vsaj v podobnem kontekstu!!! Lahko ga primerjam z G5, ki ga občasno uporabljam. G5 je definitivno 1 razred boljši aparat kot S1 in podobni v tem rangu.
Prednost G5
1. 5 MP
2. Zelo kakovostne leče...sprintana slika na A3 je zadovljive kvalitete.
3. F-noumber je od 2.0-8....zelo kvalitetne fotke tudi ob zelo slabi svetlobi (S1 ima od 2.8-8)
4. AF asist (lučka, ki pomaga pri izostritvi v slabih svetlobnih pogojih)...tega S1 nima.
Prednosti S1 IS:
1. 10X optični zoom (G5 samo 4X)
2. IS....res pomaga
3. ima malo lepšo obliko (moje mnenje)
4. Res kvalitetni filmčki
Evo sedaj se pa odloči...jaz osebno bi imel ''križanca'' med S1 in G5....škoda, da se ne da tut fotiča naročit po delih, tako kot računalnik!
LP, Marchello
ej frenk, sm pogruntu d loh zoomam med snemanjem filmcka na Z1 ceprov pise da se ne da
dej se ti probat pa napis ce ti dela
LP
dej se ti probat pa napis ce ti dela
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
AtaStrumf ::
A bi bil kdo tako prijazen, da bi mi naredil 3 slikce z kakšnim zoom digitalcem. Zanima me kaj je to sploh 3x-ni zoom. Nekako se mi zdi da je to dovolj za normalno uporabo, samo vseeno bi rad videl kolk je to, da ne bom pol neprijetno presenečen.
Torej rad bi slikce:
1) No Zoom
2) 2x Zoom
3) 3x Zoom
če imate več lahko tudi več Pa napište s katerim fotkičem je to slikano, da lahko pol primerjam s čimerkoli bom že kupil. Fora je namreč, da niso vsi 3x-ni zoomi isti. Odvisno je kje začneš.
Lahko fotke prilimate tukaj, da vsi vidijo, če pa se vam ne da uploadat, pa mi vsaj pošljite na e-mail.
Thanx .
Torej rad bi slikce:
1) No Zoom
2) 2x Zoom
3) 3x Zoom
če imate več lahko tudi več Pa napište s katerim fotkičem je to slikano, da lahko pol primerjam s čimerkoli bom že kupil. Fora je namreč, da niso vsi 3x-ni zoomi isti. Odvisno je kje začneš.
Lahko fotke prilimate tukaj, da vsi vidijo, če pa se vam ne da uploadat, pa mi vsaj pošljite na e-mail.
Thanx .
Pa dajte no, a je tolk težko tri fotke narest pa poslat na mail. Bom jaz uploadal pa pripopal tukaj za ostale, če je v tem problem.
I-note, hvala za linke, ampak to ni to kar jaz rabim.
I-note, hvala za linke, ampak to ni to kar jaz rabim.
Dr_M ::
bi z veseljem naredu par fotk, ampak je su fotr na dopust in z njim tut digitalc...ce bi se par dni prej spomnu....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ah ti dopusti. No saj če bo šlo tako naprej, se pa priporočam za ko dobiš digitalca nazaj. Kar pošlji mi na mail, pa bom naredil en fajn kolaž v photoshopu pa ga nalimam sem. Samo zoomiraj na isto sceno (čim manj premikaj kamero vmes).
koyotee: ne men ne dela....kako ti je pa to ratal?
AtaStrumf: jest sm trenutno brez kabla za prenos na comp tko da tud jest nč ne morm
AtaStrumf: jest sm trenutno brez kabla za prenos na comp tko da tud jest nč ne morm
He, he to je pa prav neverjetno. Sem mislil, da je moja prošnja malenkost za vrle Slo-Tech-erje, ampak sem se očitno zmotil . Anyho', evo vam primerjavo 10x-nega zoom-a, ki jih je dal I-note:
Pa še samo rumeni okvirji v psd (photoshop) formatu, če bi kdo rad delal primerjavo na kakšno drugo sliko: klik
Pa še samo rumeni okvirji v psd (photoshop) formatu, če bi kdo rad delal primerjavo na kakšno drugo sliko: klik
amper ::
Pozdravljeni.
Mene pa zanima kakšna je razlika med Milota Dimage XT in Dimage XG. In če se splača dati razliko in kupiti XG ali je mogoče boljša izbira kakšen Canon. Recimo A75.
Lp
Mene pa zanima kakšna je razlika med Milota Dimage XT in Dimage XG. In če se splača dati razliko in kupiti XG ali je mogoče boljša izbira kakšen Canon. Recimo A75.
Lp
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!
wolfer ::
čao sem nov na tem forumu. lepo prosim nekoga da mi objasni postopek kako se pri majdiču v at kupi digitalca po online ceni + 20 evrov patko naprej...lp
prideš gor in rečeš da bi kupil po internetni ceni, on ti bo pa reku da lahko ampak +20€...to je to
frenk: pojma nimam sam kr naenkrat je delal pa nikol mi se ni padu na tla
uglavnm comes in handy
amper ----> Ce kupuje minolto pol eno od Z kup
LP
uglavnm comes in handy
amper ----> Ce kupuje minolto pol eno od Z kup
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
ja zoom res prov pride, sam ce neb biu tok na hudicevo glasen.
a se da brez zvoka?? tega pr Z2 nism opazu..
hvala za odgovor fantje. zanima me le še kakšne so cene za kartice(npr 256 mb) a je cena tudi 55 evrov + 20 ali sam 55?. naj dam še jaz en prispevek z svojimi izkušnjami: imel sem minolto z1 in sem bil razočaran nad razmazanimi fotkami ki niso in niso hotele biti ostre!motilo pa me je tudi to da je preglasen zoom motor, zato lahko snemaš filme le z zvokom brez zooma in obratno.(naj omenim še to da se je kolegu pokvaril kabelj ki gre na selektor načina delovanja (oksidacija) ampak sva to sama popravila )tega modela ne grajam saj ni slab je pač prvi v seriji z in ima pomankljivosti...zato sem se ga znebil, sedaj pa kupujem z3, a ima kdo že izkušnje z njim?
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
wolfer: slike so mau slabse samo pri bolj slabi svetlobi, drugac so pa zlo ciste, vsaj men.
Ja zoom je kar glasen, sam ce bi kupu fotkica zato d bi snemu filme, pol bi raj kamero, to rabis tko kdaj.
Dr_M: probaj, zihr se da snemat brez zvoka.
LP
Ja zoom je kar glasen, sam ce bi kupu fotkica zato d bi snemu filme, pol bi raj kamero, to rabis tko kdaj.
Dr_M: probaj, zihr se da snemat brez zvoka.
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Marchello ::
Hja...očitno še ena prednost S1 z USM......zvoka pri zoomiranju med filmanjem se sploh ne sliši
LP, Marchello
LP, Marchello
ok pobje kakor kdo...
zanima me cena sd kartic pri majdiču(256mb)
ter če ima kdo izkušnje z Z3 lp
zanima me cena sd kartic pri majdiču(256mb)
ter če ima kdo izkušnje z Z3 lp
pri teh Z modelih je dobr da rocno ostris sliko pri slabsi svetlobi.
zadnic sm biu v Lipi in sm sliku z avtomatiko, pa je blo dobrih ene 10% slik, ostale vse meglene, naslednjic sm ostil rocno, je pa je mn kot 10% slabih slik, vse ostale dobre
zadnic sm biu v Lipi in sm sliku z avtomatiko, pa je blo dobrih ene 10% slik, ostale vse meglene, naslednjic sm ostil rocno, je pa je mn kot 10% slabih slik, vse ostale dobre