Forum » Programiranje » Risanje na JPanel
Risanje na JPanel
marjan_h ::
Imam razred ki razširja Jpanel, v tem razredu imam metodo paint ki se kliče ko se objekt izriše.
V drugem razredu pa v metodi mouseClicked naredim ta shape, in ga dodam na panel, potem pa z revalidate() in repaint() osvežim panel.
Problem je, ker mi riše kvadrat vedno na istem mestu, in ko narišem novega mi zamakne prejšnega in tam nariše novega.
Nimam pojma zakaj mi ne dela, tako da mi nariše tam kjer je pozicija miske.
Hvala za pomoč
public class ShapeKvadrat extends JPanel{ int x,y; public ShapeKvadrat(int x, int y){ this.x = x; this.y = y; } public void paint(Graphics g){ super.paint(g); g.setColor(Color.black); g.drawRect(x, y, 20, 20); } }
V drugem razredu pa v metodi mouseClicked naredim ta shape, in ga dodam na panel, potem pa z revalidate() in repaint() osvežim panel.
public void mouseClicked(MouseEvent e){ ShapeKvadrat krog = new ShapeKvadrat(e.getX(),e.getY()); panel.add(krog); panel.revalidate(); panel.repaint(); }
Problem je, ker mi riše kvadrat vedno na istem mestu, in ko narišem novega mi zamakne prejšnega in tam nariše novega.
Nimam pojma zakaj mi ne dela, tako da mi nariše tam kjer je pozicija miske.
Hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] ukaz radirkaOddelek: Programiranje | 1109 (902) | japol |
» | Android zamenjava pogledovOddelek: Programiranje | 1073 (894) | c00L3r |
» | [c#] picturebox, slika na slikoOddelek: Programiranje | 1084 (894) | japol |
» | Vprašanje iz JaveOddelek: Programiranje | 1139 (879) | illion |
» | Programiranje "Šah-a" v JaviOddelek: Programiranje | 4229 (3745) | OwcA |