Forum » Kaj kupiti » Povečanje števila SATAII portov
Povečanje števila SATAII portov
Migelo ::
Živijo!
Na matični plošči M68M-S2P imam zaseen PCIe slot(z grafično) in ker dodajam še par diskov, mi bo zmankalo SATA priklopov.
Pogledal sem že več HBAjev, a imajo vsi PCIe. Pogoj je, da podpira FreeBSD, ne rabim RAIDa, ker poganjam ZFS.
Prosim za pomoč pri iskanju.
Na matični plošči M68M-S2P imam zaseen PCIe slot(z grafično) in ker dodajam še par diskov, mi bo zmankalo SATA priklopov.
Pogledal sem že več HBAjev, a imajo vsi PCIe. Pogoj je, da podpira FreeBSD, ne rabim RAIDa, ker poganjam ZFS.
Prosim za pomoč pri iskanju.
Brane22 ::
Dobi se poceni PCI SATA kartica, samo tam je problem prepustnost. PCI gre do največ 132 MB/s, pa še to teoretično.
Dobil sem jo v Techtrade v Trzinu.
Dobi se tudi PCIe x 4 na 4 x SATA, samo ta je dražja.
Dobil sem jo v Techtrade v Trzinu.
Dobi se tudi PCIe x 4 na 4 x SATA, samo ta je dražja.
To bo težje. Take so bistveno dražje. Pa SPLOH nimajo smisla na PCI.
Če rabiš toliko diskov, potem je bistveno pametneje zamenjat plato.
Dobiš plato, ki ima 7 SATA, vdelano grafiko in 3 PCIe x 16 slote. V dva od teh zapikaš te 4 x SATA kartice in ostane ti en spare.
Če rabiš toliko diskov, potem je bistveno pametneje zamenjat plato.
Dobiš plato, ki ima 7 SATA, vdelano grafiko in 3 PCIe x 16 slote. V dva od teh zapikaš te 4 x SATA kartice in ostane ti en spare.
Prav imaš, PCI je itak zelo počasno vodilo
Bom naredil nekaj takega, kot si sam predlagal.
Kje bi na stari celini dobil: IBM ServeRaid M1015
133 MB/s (32-bit at 33 MHz)
266 MB/s (32-bit at 66 MHz or 64-bit at 33 MHz)
533 MB/s (64-bit at 66 MHz)
Bom naredil nekaj takega, kot si sam predlagal.
Kje bi na stari celini dobil: IBM ServeRaid M1015
Se mi je kar zdelo, da bom mogu na ebayu dobit en dober deal. =)
Sepravi rabim to kartico + SAS Break-out kabla (2x8 sataII).
Sepravi rabim to kartico + SAS Break-out kabla (2x8 sataII).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Migelo ()
Dr_M ::
Kabli so za 4 naprave.
Jest sm dubu to kartico iz AT za 78e s postnino. Sem jo pa bidal.
Kabli so pa po cca 5-6e.
Se jo pa splaca flashat. :>
Jest sm dubu to kartico iz AT za 78e s postnino. Sem jo pa bidal.
Kabli so pa po cca 5-6e.
Se jo pa splaca flashat. :>
Ne se zaj* z robo iz ebaya brezveze. Ubodi dve 4x SATA kartici na techtradeu in to je to.
Edit pravzaprav ni techtrade. Vzel sem IIRC tole robo pri Remisu ( Letališka 32, LJ):
Digitus SATA II PCI Express card, 4-port
Edit pravzaprav ni techtrade. Vzel sem IIRC tole robo pri Remisu ( Letališka 32, LJ):
Digitus SATA II PCI Express card, 4-port
Flashal ne bom, ker baje da stock deluje odlično z driverji, ki so v FreeBSD-ju.
Kaj je AT?
@Brane22: Top rated sellerji so cool na ebayu + tvoja rešitev ne pride upoštev, ker 2 kartici ne morem kupit. Plate z 3xPCIe so usaj 50€ dražje (sicer bi verjetno prišparu glede na ceno IBM kartice) ampak ne vem, kako se obnaša z zelo picky FreeBSD-jem. Tista IBM je bla stestirana s strani dostih in dela BP.
Kaj je AT?
@Brane22: Top rated sellerji so cool na ebayu + tvoja rešitev ne pride upoštev, ker 2 kartici ne morem kupit. Plate z 3xPCIe so usaj 50€ dražje (sicer bi verjetno prišparu glede na ceno IBM kartice) ampak ne vem, kako se obnaša z zelo picky FreeBSD-jem. Tista IBM je bla stestirana s strani dostih in dela BP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9396 (5877) | levaky |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 17658 (13990) | levaky |
» | SATA 3 kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 3537 (2565) | KTr1sk |
» | Cisco 1710 usmerjevalnik in internet hitrejši od 10Mbps?Oddelek: Omrežja in internet | 2751 (2128) | Bakunin |
» | Sistem za video obdelavo (Xeon-Opteron?), priporočajteOddelek: Kaj kupiti | 1752 (1544) | xenon74 |