Forum » Programiranje » [Android] JSONObject in šumniki
[Android] JSONObject in šumniki
icurk ::
Pozdravljeni,
moj problem je sledeči. Imam tekstovno(JSON) datoteko v kateri imam shranjene podatke. Datoteka je kodirana z UTF-8. Datoteko najprej v celoti preberem in rezultat shranim kot string. Pri debugu sem potrdil, da so v tem stringu šumniki vedno pravilno prebrani. Napaka pa se pojavi pri spodnji vrstici, saj mi vrne null.
Zadevo sem preverjal na emulatorju in opazil, da mi lepo kreira JSONObject s šumniki če je verzija AVD +4.0. Kar je nižje pa mi zgornja vrstica vrne null (torej jObj = null).
Ve kdo mogoče v čem je težava?
Še celotna koda parsanja JSON datoteke.
Če pa je JSON datoteka kodirana z ANSI mi pri vseh verzijah Androida na emulatorju, pravilno kreira JSONObject, le da so namesto šumnikov čudni znaki.
moj problem je sledeči. Imam tekstovno(JSON) datoteko v kateri imam shranjene podatke. Datoteka je kodirana z UTF-8. Datoteko najprej v celoti preberem in rezultat shranim kot string. Pri debugu sem potrdil, da so v tem stringu šumniki vedno pravilno prebrani. Napaka pa se pojavi pri spodnji vrstici, saj mi vrne null.
JSONObject jObj = new JSONObject(jsonstring);
Zadevo sem preverjal na emulatorju in opazil, da mi lepo kreira JSONObject s šumniki če je verzija AVD +4.0. Kar je nižje pa mi zgornja vrstica vrne null (torej jObj = null).
Ve kdo mogoče v čem je težava?
Še celotna koda parsanja JSON datoteke.
public JSONObject getJSONFromUrl(String url) { String jsonstring = null; try { File file = new File(url); FileInputStream fis = new FileInputStream(file); InputStreamReader isr = new InputStreamReader(fis, "UTF-8"); BufferedReader in = new BufferedReader(isr); StringBuffer strContent = new StringBuffer(""); String line; try { while ((line = in.readLine()) != null) strContent.append(line); in.close(); jsonstring = strContent.toString(); } catch (FileNotFoundException e) { Log.d("JSON parsing", "File " + file.getAbsolutePath() + " could not be found on filesystem"); } catch (IOException ioe) { Log.d("Json parsing", "Exception while reading the file" + ioe); } catch (Exception e) { // TODO: handle exception Log.d("Json parsing", "Exception while parsing file" + e); } JSONObject jObj = new JSONObject(jsonstring); return jObj; } catch (Exception e) { Log.d("Json parsing", "Problemi s stringom" + e); } return null; }
Če pa je JSON datoteka kodirana z ANSI mi pri vseh verzijah Androida na emulatorju, pravilno kreira JSONObject, le da so namesto šumnikov čudni znaki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] HTTPS clientOddelek: Programiranje | 3166 (1896) | peterv6i |
» | [Android] setText iz AsyncTaskOddelek: Programiranje | 838 (755) | golobich |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2174 (1298) | urosz |
» | Java in pošiljanje elektronske pošte!!Oddelek: Programiranje | 1346 (1247) | janez_janez |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3163 (3163) | morbo |