Forum » Programiranje » [Android] JSONObject in šumniki
[Android] JSONObject in šumniki

icurk ::
Pozdravljeni,
moj problem je sledeči. Imam tekstovno(JSON) datoteko v kateri imam shranjene podatke. Datoteka je kodirana z UTF-8. Datoteko najprej v celoti preberem in rezultat shranim kot string. Pri debugu sem potrdil, da so v tem stringu šumniki vedno pravilno prebrani. Napaka pa se pojavi pri spodnji vrstici, saj mi vrne null.
Zadevo sem preverjal na emulatorju in opazil, da mi lepo kreira JSONObject s šumniki če je verzija AVD +4.0. Kar je nižje pa mi zgornja vrstica vrne null (torej jObj = null).
Ve kdo mogoče v čem je težava?
Še celotna koda parsanja JSON datoteke.
Če pa je JSON datoteka kodirana z ANSI mi pri vseh verzijah Androida na emulatorju, pravilno kreira JSONObject, le da so namesto šumnikov čudni znaki.
moj problem je sledeči. Imam tekstovno(JSON) datoteko v kateri imam shranjene podatke. Datoteka je kodirana z UTF-8. Datoteko najprej v celoti preberem in rezultat shranim kot string. Pri debugu sem potrdil, da so v tem stringu šumniki vedno pravilno prebrani. Napaka pa se pojavi pri spodnji vrstici, saj mi vrne null.
JSONObject jObj = new JSONObject(jsonstring);
Zadevo sem preverjal na emulatorju in opazil, da mi lepo kreira JSONObject s šumniki če je verzija AVD +4.0. Kar je nižje pa mi zgornja vrstica vrne null (torej jObj = null).
Ve kdo mogoče v čem je težava?
Še celotna koda parsanja JSON datoteke.
public JSONObject getJSONFromUrl(String url) {
String jsonstring = null;
try {
File file = new File(url);
FileInputStream fis = new FileInputStream(file);
InputStreamReader isr = new InputStreamReader(fis, "UTF-8");
BufferedReader in = new BufferedReader(isr);
StringBuffer strContent = new StringBuffer("");
String line;
try {
while ((line = in.readLine()) != null)
strContent.append(line);
in.close();
jsonstring = strContent.toString();
} catch (FileNotFoundException e) {
Log.d("JSON parsing", "File " + file.getAbsolutePath()
+ " could not be found on filesystem");
} catch (IOException ioe) {
Log.d("Json parsing", "Exception while reading the file" + ioe);
} catch (Exception e) {
// TODO: handle exception
Log.d("Json parsing", "Exception while parsing file" + e);
}
JSONObject jObj = new JSONObject(jsonstring);
return jObj;
} catch (Exception e) {
Log.d("Json parsing", "Problemi s stringom" + e);
}
return null;
}
Če pa je JSON datoteka kodirana z ANSI mi pri vseh verzijah Androida na emulatorju, pravilno kreira JSONObject, le da so namesto šumnikov čudni znaki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] HTTPS clientOddelek: Programiranje | 3233 (1963) | peterv6i |
» | [Android] setText iz AsyncTaskOddelek: Programiranje | 894 (811) | golobich |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2263 (1387) | urosz |
» | Java in pošiljanje elektronske pošte!!Oddelek: Programiranje | 1406 (1307) | janez_janez |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3251 (3251) | morbo |