Forum » Kaj kupiti » Kje se splača kupiti MacBook Aira
Kje se splača kupiti MacBook Aira
Dromar ::
Kolega bi rad kupil 13" Macbook Aira letošnje generacije. Nekaj osnovnega, 4gb rama, 128gb disk, i5, torej tak model, kot je v Sloveniji 1310€. Rabi ga za Xcode in amatersko obdelavo videa.
Se splača naročiti iz tujine al so slovenske cene konkurenčne?
Se splača naročiti iz tujine al so slovenske cene konkurenčne?
ramiz?! ::
Na 13" macbook airu misli obdelovat video posnetke??? Air je mišljen bolj za amaterske uporabnike, ki si prenosnik kupijo zaradi znamke same in ne toliko funkcionalnosti. Če želi apple prenosnika naj vzame 15" macbook pro, če ga rabi za poslovno rabo. Air pa je bolj za študente in ženske, torej za šminkanje in zabavo.
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Xcode rabi, torej Windows odpade. Programirati želi za iPada. Na njem se ne bo profesionalno obdelovalo videov, pač pa bo tu in tam porihtal par stvari v Premieru, za to pa bo Air z vso gotovostjo dovolj zmogljiv, ker to pomeni video obdelavo 1x mesečno.
Torej, se da dobiti kje ceneje ali ne, drugi odgovori me ne zanimajo.
Torej, se da dobiti kje ceneje ali ne, drugi odgovori me ne zanimajo.
driver_x ::
Jaz programiram na Airu za službo (Java/EE, Web, ...) in je čisto zadosti zmogljiv, imam pa močnejši model, kot ga navajaš. V pisarni ga imam na velikem monitorju, precej pa hodim naokoli. Najprej sem ga nameraval imeti samo za potovanja, potem pa sem videl, da je ravno tako hiter, ali pa še nitrejši od dotedanjega Lenovota. Kupil sem ga iz Nemčije, kjer je bil cenejši, kakor pri naših trgovcih. Urejanje videa sicer gre, a računalnik pri tem do konca goni ventilatorje in se kljub temu precej greje.
Zheegec ::
Cene za Apple so v glavnem povsod enake... Edina izjema je trenutno BigBang in Comshop akcija -10% na vse prenosnike, kjer tudi Apple pade notri... Še danes velja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
A, ok, mu bom javil, da naj gre potemtakem v BB ali Comshop iskat, čeprav se mi zdi čudno, da tudi za MacBooke velja.
sammy73, saj vem, da je dovolj zmogljiv za programiranje, smo probali, pa dela kot švicarska urca za to. Video bo pa delal enkrat mesečno, manj zahtevno, tako da ni problem.
Hvala za informacijo in lep pozdrav.
sammy73, saj vem, da je dovolj zmogljiv za programiranje, smo probali, pa dela kot švicarska urca za to. Video bo pa delal enkrat mesečno, manj zahtevno, tako da ni problem.
Hvala za informacijo in lep pozdrav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Macbook Pro - iStyle (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11385 (9018) | Meizu |
» | Macbook za programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13241 (7315) | Saul Goodman |
» | Macbook Air in nekaj uprašanj o IOS (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15614 (8189) | Red_Mamba |
» | Najtišji laptopOddelek: Kaj kupiti | 10283 (9002) | DonMatejo |
» | Apple MacBook Pro, vaše mnenje in nasveti glede na kupa (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17754 (16292) | algo |