Forum » Kaj kupiti » Računalnik za video in foto obdelavo - 1000€
Računalnik za video in foto obdelavo - 1000€
Temo vidijo: vsi
Syrex ::
Lep pozdrav, kupujem nov računalnik za video obdelavo in obdelavo slik. Predvsem se bo uporabljal Adobe CS6 (After effects, Photoshop, Adobe Premier) Rabim pomoč pri sestavljanu računalnika saj ne vem na katere stvari moram biti pozoren.
Zamislil sem si nekaj takega.
Procesor: i7 3770K
Trdi disk: WD Caviar Black 1TB
SSD: Samsung 840 120GB
Ram: G Skill 16GB KIT Rip Yaws
To nanese :530€ na hoh.de
Torej še imam 470€ limita za:
Matično, Grafično, Napajalnik, Ohišje. Pri teh stvareh nimam pojma na kaj moram biti pozoren. Imate kake predloge? Prosil bi da so stvari dobavljive iz hoh.de saj bi rad vse skupaj naročil.
Zamislil sem si nekaj takega.
Procesor: i7 3770K
Trdi disk: WD Caviar Black 1TB
SSD: Samsung 840 120GB
Ram: G Skill 16GB KIT Rip Yaws
To nanese :530€ na hoh.de
Torej še imam 470€ limita za:
Matično, Grafično, Napajalnik, Ohišje. Pri teh stvareh nimam pojma na kaj moram biti pozoren. Imate kake predloge? Prosil bi da so stvari dobavljive iz hoh.de saj bi rad vse skupaj naročil.
mailer ::
Če hočeš imeti majhno ohišje bo tudi osnovna plošča temu primerna. Napajalnik odvisen od grafike, več kot 300€ za grafiko se ti ne splača dat. Kvaliteten napajalnik vzemi pa boš imel nekaj časa mir.
cen1 ::
Za matično glej LGA 1155 Z77. ASrock je običajno najboljši glede na ceno in to kar dobiš.
Grafično vzemi kak Radeon 7870 ali 7850
Napajalnik kak 650W bronze.
Grafično vzemi kak Radeon 7870 ali 7850
Napajalnik kak 650W bronze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cen1 ()
PARTyZAN ::
Za njegove potrebe je popolnoma vseeno kakšna grafična kartica je not. Če ne misliš igrat iger, bodo tudi najcenejše v redu.
Syrex: Zakaj Caviar Black serija? Za operacijski sistem in CS6 paket imaš SSD (vključno s scratch diskom), ostalo je storage in ti hitrejši disk ne bo prav nič pomagal. Rajši vzami en 2 ali 3TB navaden disk (Caviar green 7200rpm ali Seagate ekvivalent).
Syrex: Zakaj Caviar Black serija? Za operacijski sistem in CS6 paket imaš SSD (vključno s scratch diskom), ostalo je storage in ti hitrejši disk ne bo prav nič pomagal. Rajši vzami en 2 ali 3TB navaden disk (Caviar green 7200rpm ali Seagate ekvivalent).
DeeJay ::
Probej še hardwareversand.de jest sam še pri njih kupujem. Majo skor vedno bolj ugodne cene in nižjo poštnino. Včasih so mel še trik, da če si preko idealo.de pršu na njihov izdelek, je ta mel še dodatni popust.
Nimajo za brez veze 15000 mnenj in 5 zvezdic. hoh.de pa "samo" 3000 mnenj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Torej napajalnik in ohišje za max 120EUR (skupaj) je ok?
Za matično sem gledal to: AsRockz77
Kaj previte? preslabo? ali celo preveč glede na to da ne bom nič navijal itd?
Pri grafični sem malo zmeden.. eni mi svetujete nvidia eni eno izmed cenejših, eni nekje pod 300EUR..
Kaj je za moje delo dejansko vseeno kakšno grafični imam? Iger ne bom igral.
Zanima me tudi kakšna je razlika med. Samsung 840 Pro Serie 128GB 2.5" in Samsung 840 Serie 120GB ? v ceni je okoli 40EUR
Vseeno hvala vsem ki se trudite :)
Za matično sem gledal to: AsRockz77
Kaj previte? preslabo? ali celo preveč glede na to da ne bom nič navijal itd?
Pri grafični sem malo zmeden.. eni mi svetujete nvidia eni eno izmed cenejših, eni nekje pod 300EUR..
Kaj je za moje delo dejansko vseeno kakšno grafični imam? Iger ne bom igral.
Zanima me tudi kakšna je razlika med. Samsung 840 Pro Serie 128GB 2.5" in Samsung 840 Serie 120GB ? v ceni je okoli 40EUR
Vseeno hvala vsem ki se trudite :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Syrex ()
Grafična kartica bo dobra katerakoli. Razlika med Samsungovo Pro in navadno verzijo je pa v hitrosti, ki je za takšno ceno "neopravičljiva".
dzinks63 ::
Če boš veliko uporabljal Adobe After Effects CS6 , potem je dobra nvidia s cudo dobrodošla. NVIDIA CUDA FIX
Zdaj se počasi približuje čas nakupa :) in me zanima kaj pravite na izbiro.
iz hoh.de]
Tu je brez grafične kartice.. Ne morem se odločit ali bi vzel grafično ali ne.. nekateri pravijo da pri mojem delu (adobe paket) ne bom dosti pridobil. Kaj pravite.. iz hoh.de]
Tu je brez grafične kartice.. Ne morem se odločit ali bi vzel grafično ali ne.. nekateri pravijo da pri mojem delu (adobe paket) ne bom dosti pridobil. Kaj pravite.. če bi vzel bi vzel GTX660.. se mi splača vezt ali ne?
iz hoh.de]
Tu je brez grafične kartice.. Ne morem se odločit ali bi vzel grafično ali ne.. nekateri pravijo da pri mojem delu (adobe paket) ne bom dosti pridobil. Kaj pravite.. iz hoh.de]
Tu je brez grafične kartice.. Ne morem se odločit ali bi vzel grafično ali ne.. nekateri pravijo da pri mojem delu (adobe paket) ne bom dosti pridobil. Kaj pravite.. če bi vzel bi vzel GTX660.. se mi splača vezt ali ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Syrex ()
Za začetek nabavi brez grafične, čez nekaj časa si sposodi eno ali več različnih, testiraj in boš sam najbolje videl , če se ti splača pri tvojem delu in uporabi ali ne.
Lonsarg ::
Po mojih info je edina izjema, kjer z grafiko veliko pridobiš Adobe Premiere, gre za približno 2kratno pohitritev NEODVISNO od tega, kako dobro grafiko kupiš. Vse kar rabiš je neka Nvidia grafika za 50EUR+. Torej 630 recimo kupi, da si ziher da ne bo GPU bottleneck pač pa CPU.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
einstein :P je izjavil:
quadro kartica.
Dejanski testi pravijo drugače, poskrolajte malo nižje za graf:
http://www.pugetsystems.com/labs/articl...
mailer ::
Probej še hardwareversand.de jest sam še pri njih kupujem. Majo skor vedno bolj ugodne cene in nižjo poštnino. Včasih so mel še trik, da če si preko idealo.de pršu na njihov izdelek, je ta mel še dodatni popust.
Niso najcenejši. Nekatere stvari so mnogo dražje od hoh-a. So pa tudi cenejši v določenih izdelkih.
na https://lb.hardwareversand.de dobiš še vse skupi za cca 30€ ceneje.
Meni kaže vse cene malo drugače.. malo višje.. in to pri vseh izdelkih
klinker ::
Pa kake quadrote no...en rabljen gts/gtx 4xx/5xx je vrh glave.
Samsung pro serja ssdjev ima tudi drugacen flash...za workstation bi sam izbral pro...maticno Asus ali Gigabyte. Asrock sicer ni slab, ampak se gre za workstation kjer je kvalitetna plata hrbtenica sistema.
Samsung pro serja ssdjev ima tudi drugacen flash...za workstation bi sam izbral pro...maticno Asus ali Gigabyte. Asrock sicer ni slab, ampak se gre za workstation kjer je kvalitetna plata hrbtenica sistema.
matic492 ::
quadro kartica.
No preberi si t o malo pa boš videl zakaj quadro. če nočeš igrat iger potem si NUJNO nabavi quadro. kot piše na tej strani, se gre za natančnost, navadne oz. v tem primeru geforce, niso natančne in delajo majhne napake, ki se pač ne opazijo in niso pomembne pri igrcah ker jih človeško oko ne opazi, zdej če ti delaš neki amaterskega potem bo ok. geforce, karkoli več od amaterskega boš rabil quadro grafiko, tudi zarad tega ker imajo povečini veliko vrama, kar rabiš ko delaš v photoshopu, geforce pa imajo tam ta najboljše po 4gb (gtx690) pri quadro se pa gre do 6gb
Pa priporčam ti fx-8350, ker se boljše obnese glede na ceno/performance pa si lahka boljšo grafiko vzameš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Kake napake neki, tuki je govora o video kodiranju ne o kalkulacijah z CUDA! Pri kalkulacijah je druga zadeva tam so res problemi z natancnostjo, ki sicer so resljivi sam programer mora paziti. Tak da ne, za navaden Premiere je Quadro metanja denarja stran kar pokaze tisti test.
Kake napake neki, tuki je govora o video kodiranju ne o kalkulacijah z CUDA! Pri kalkulacijah je druga zadeva tam so res problemi z natancnostjo, ki sicer so resljivi sam programer mora paziti. Tak da ne, za navaden Premiere je Quadro metanja denarja stran kar pokaze tisti test.
Sej sm reku, le je to neki amaterskega je res metanje stran denarja.
einstein :P ::
ja lejte no, vsaka stvar zase, quadro kartice so pač za nek svoj namen in ne moreš trditi, da so za vse stvari primerne navadne kartice... tudi cena quadro kartic ni taka brez razloga.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
quadro kartica.
No preberi si t o malo pa boš videl zakaj quadro. če nočeš igrat iger potem si NUJNO nabavi quadro. kot piše na tej strani, se gre za natančnost, navadne oz. v tem primeru geforce, niso natančne in delajo majhne napake, ki se pač ne opazijo in niso pomembne pri igrcah ker jih človeško oko ne opazi, zdej če ti delaš neki amaterskega potem bo ok. geforce, karkoli več od amaterskega boš rabil quadro grafiko, tudi zarad tega ker imajo povečini veliko vrama, kar rabiš ko delaš v photoshopu, geforce pa imajo tam ta najboljše po 4gb (gtx690) pri quadro se pa gre do 6gb
Pa priporčam ti fx-8350, ker se boljše obnese glede na ceno/performance pa si lahka boljšo grafiko vzameš.
Pa dejte ze razlikovat folk ki rabi quadro in folk ki ga ne. Se tebi zdi da nekdo ki rabi nujno quadro kupuje kisto na 1155 socketu za 1000€? In za PS ne rabis nobenega quadrota. Imam frenda ki je profi fotograf in ze 4 leta obdeluje vse svoje projekte na i7 920@ 3,6Ghz, 12GB rama, 8800GT in 256GB SSD (no 6GB rama in SSD smo dodali letos poleti) in sploh ne razmislja o nadgradnji, pa ceprav med delom zre vseh 8 niti na 100% in 10GB rama.
einstein :P ::
"(no 6GB rama in SSD smo dodali letos poleti)"
"in sploh ne razmislja o nadgradnji, pa ceprav med delom zre vseh 8 niti na 100% in 10GB rama."
kako gresta pa tadva stavka skupaj? 6gb rama in ssd STE DODALI, čeprav se gre za računalnik prijatelja, kako ste potem VI dodali?
za profesionalno uporabo zadostujeta moja dva xeona @1.86ghz in quadro nvs 285.... pa naj kdo reče, da ni res, tudi s p4 bi šlo in eno staro virge 3d kartico. vprašanje je samo hitrost, zmorejo pa to delati skoraj vse komponente. zdaj je samo odvisno, koliko denarja imaš oz. koliko ga misliš dati, več, kot ga daš, hitreje se bodo slike in posnetki obdelovali...
"in sploh ne razmislja o nadgradnji, pa ceprav med delom zre vseh 8 niti na 100% in 10GB rama."
kako gresta pa tadva stavka skupaj? 6gb rama in ssd STE DODALI, čeprav se gre za računalnik prijatelja, kako ste potem VI dodali?
za profesionalno uporabo zadostujeta moja dva xeona @1.86ghz in quadro nvs 285.... pa naj kdo reče, da ni res, tudi s p4 bi šlo in eno staro virge 3d kartico. vprašanje je samo hitrost, zmorejo pa to delati skoraj vse komponente. zdaj je samo odvisno, koliko denarja imaš oz. koliko ga misliš dati, več, kot ga daš, hitreje se bodo slike in posnetki obdelovali...
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
"(no 6GB rama in SSD smo dodali letos poleti)"
Kaj ti ne gre? Ce je zate dodajanje rama in menjava HDDja neka waw nadgradnja ne vem kaj bi ti reku Zame je to samo do konca izkoristit platformo in nic vec.
No pa da ti razlozim ker ocitno ne razumes najboljse...zame nadgradnja je menjava na novejso platformo aka v njegovem primeru LGA2011 oz vsaj menjava grafe. SSD je vzel samo ker je Velociraptor sel po zlu, ram pa ker ga je dejansko rabu ja. V glavnem pa je bla debata predvsem za grafo katero pa ni nadgradil od kar ima ta workstation, pa se takrat smo kar rabljeno vzeli za 70€.
In cisto tako na kratko...smo primerjali pred par mesci z drugim sistemom z 16GB rama, SSD, GTX560Ti in i7 2600K @ 4Ghz...razlike vidne v praksi ni blo. Eno malo hitreje je res zrenderiral teh 500 fotk ja, pa arhiviranje je tudi malo prej koncalo (mislim da 2min+), ampak totalno ne vredno nadgradnje na novejso platformo.
Sej sm reku, le je to neki amaterskega je res metanje stran denarja.
V bistvu za praktično katerokoli video obdelavo, tudi profesionalno je Quadro brez veze, ne samo amatersko. Kar so itak vse Nvidia grafične v bistvu prvo CUDA in šele nato gaming. Quadro ima vedno manjši krog aplikacij, kjer se splača, video obdelava ni več notri.
Vidim da ste se razpisali kar me veseli :) Ampak žal sem še bolj v dilemi kot prej..
Zdaj nisem siguren pri:
amd fx-8350 ali Intel i7 Intel Core i7-3770K (če je razlika res majhna z veseljem dam 100€ in jih zapravim za kaj druga)
Gtx 660 ali kakšno QUADRO kartico do 200€ (če se dobi kaj pametnega)
Uporabljal se bo za par minutne after effects/premier filmčke, reklamne spote itd. Uporaba photoshop me sploh ne skrbi ker imam trenutno zelo bogo mašino pa se tudi z njo da.. res pa, da malo počasneje tako da me nova mašina ne skrbi.
Če pa ima kdo veselje in znanje pa lahko sestavi čistu drugačno mašino v rangu 1000€. Na nič nisem vezan tako da se lahko celotna konfiguracija spremeni.
Zdaj nisem siguren pri:
amd fx-8350 ali Intel i7 Intel Core i7-3770K (če je razlika res majhna z veseljem dam 100€ in jih zapravim za kaj druga)
Uporabljal se bo za par minutne after effects/premier filmčke, reklamne spote itd. Uporaba photoshop me sploh ne skrbi ker imam trenutno zelo bogo mašino pa se tudi z njo da.. res pa, da malo počasneje tako da me nova mašina ne skrbi.
Če pa ima kdo veselje in znanje pa lahko sestavi čistu drugačno mašino v rangu 1000€. Na nič nisem vezan tako da se lahko celotna konfiguracija spremeni.
Vidim da ste se razpisali kar me veseli :) Ampak žal sem še bolj v dilemi kot prej..
Zdaj nisem siguren pri:
Potem pojdi za eno gefore, lahka tudi gtx 660, v taki produkciji itak nebo neke ogromne razlike med 100€ grafiko in 300€ samo če kupuješ potem nekaj kupi. Zdaj za to i7 vs. fx-8350 ti pa tak povem i7-3770k je seveda hitrejši ampak razlike so majhne, sem gledal neke benchmarke in ponekod sta identina, razen v kakšnemu compressinu ga je i7 prehitel za 30 sekund (2:0 minut proti 1:30), pač na tovjem mestu bi šou na fx-8350, sam mam še starejšo serijo Phenom II x6, pa sicer ne delam veliko ene par montaž sem že naredil (battlefiled 3,mohw itd.) in nimam problemov 12 minutni full hd clip v sony vegasu je tam nekje 30-40 minut odvisno od tega kaj še zraven delam. pač razlike so sam nekaj velik kot uporabnik ne boš občutil. za take programe kot so tti adobe premiere itd. je boljše več jeder ker lahko izkoristijo dober vsa jedra. sam se odloči ;)
Pa ne vem s čim delaš sam zdaj razlika med 16gb in 32gb rama ni velika, če hočeš meti računalnik malo dlje in če hočeš kakšnep rojekte gor delat potem si daj kar 32 gb-> bo še za par let video programov.
Za grafiko -> čim večji GDDR spomin, procesorji bojo v današnjih itak vsi poganjali te programe.
@klinker hvala.. mogoče mi je malo predrago ker še poštnina pa vse skup je malo preveč.
bom pa vzel to plato ko si mi napisal. Me pa zanima če je nujno vzet hladilnik?
Kaj pa razlike med WD green diskom in drugimi? v čem je finta teh greenov?
Sej plato lahko vzames tudi malo cenejsi model, samo z i7 cpuji dam sam raje malo boljse zaradi malo boljsega napajalnega sklopa. Asus tudi ni slab, samo je drazji od GB, sta pa oba za moje pojme top glede maticnih.
Hladilnik sicer ni potreben, ampak ti povem da je ta original Intelov en drek vreden saj so glasni u PM ko zacnes koristit CPU. Lahko bi sicer kakega cenejsega izbral, ampak HR macho ali pa Mugen 3 sta za to ceno top hladilnika, zato vsaj sam dam raje 10€ vec in ga pol se za kako nadgradnjo ali 2 koristim.
Green diski imajo 5400rpm in so seveda pocasnejsi od 7200rpm in imajo tudi kake, sicer za moje pojme butaste, sisteme za varcevanje z el. kjer izkljapljajo disk ko se ta ne uporablja. Ce ne drugo je dobro ker se ne vrti in ga tako ne slisis ko ga ne potrebujes. Sam imam Samsunga F4 2TB ki spada v green serjo pa ni panike glede te hitrosti saj ga imam samo za storage in me hitrost ne omejuje.
Poskusi se pri nas, kakem dinokompu npr. nardit podobno sestavo pa bos vidu kaj se ti bolj splaca, ker se ene 3 mesce nazaj sem ob sestavi sistema za okoli 1000€ znal s hoh.de prisparat kakega stotaka ali 2, ampak opazam da ni vec prav tako ugodno kupovat na hoh.de kot je blo to casa nazaj
Hladilnik sicer ni potreben, ampak ti povem da je ta original Intelov en drek vreden saj so glasni u PM ko zacnes koristit CPU. Lahko bi sicer kakega cenejsega izbral, ampak HR macho ali pa Mugen 3 sta za to ceno top hladilnika, zato vsaj sam dam raje 10€ vec in ga pol se za kako nadgradnjo ali 2 koristim.
Green diski imajo 5400rpm in so seveda pocasnejsi od 7200rpm in imajo tudi kake, sicer za moje pojme butaste, sisteme za varcevanje z el. kjer izkljapljajo disk ko se ta ne uporablja. Ce ne drugo je dobro ker se ne vrti in ga tako ne slisis ko ga ne potrebujes. Sam imam Samsunga F4 2TB ki spada v green serjo pa ni panike glede te hitrosti saj ga imam samo za storage in me hitrost ne omejuje.
Poskusi se pri nas, kakem dinokompu npr. nardit podobno sestavo pa bos vidu kaj se ti bolj splaca, ker se ene 3 mesce nazaj sem ob sestavi sistema za okoli 1000€ znal s hoh.de prisparat kakega stotaka ali 2, ampak opazam da ni vec prav tako ugodno kupovat na hoh.de kot je blo to casa nazaj
Kolko sem gledal se še vedno splača vzet iz Nemčije.. pribljižno ista sestava iz dinokomp in hardwareversand.de je razlike 130€ je pa pri obema poštnina..
Pri hardwareversand.de še pride 40-50€ ceneje ko bom v košarico dal preko idealo.de (se full splača)
Hladilnika za zdaj ne bom vzel ampak bom počakal pa magari pol dokupim.. zdaj še edino nimam fix diska pa rame nisem siguren ker nevem kira firma je naj boljša ali najzaneslivejša.
Pri hardwareversand.de še pride 40-50€ ceneje ko bom v košarico dal preko idealo.de (se full splača)
Hladilnika za zdaj ne bom vzel ampak bom počakal pa magari pol dokupim.. zdaj še edino nimam fix diska pa rame nisem siguren ker nevem kira firma je naj boljša ali najzaneslivejša.
@klinker hvala.. mogoče mi je malo predrago ker še poštnina pa vse skup je malo preveč.
Kot je rekel klinker, green se ti ustavijo, jaz imam 2 diska enega 4 leta starega wd blue 250 GB(sistemski disk) in wd green 1TB za podatke, in mi je všeč ot, ker se mi ugasne in je zelo bolj tih računalnik, če grtem od računalnika za 30 minut se mi tako lepo utiša (tudi ventilatorji seveda) da je tih ko prenosnik (drugače ko dva diska skupaj delata se kar fajn sliši, tako kot ventilator), je pa res da moreš potem ene 10 sekund čakat ko klikneš na disk da se ti zažene, ampak ni problem res, ne bo se ti kar po 5 minutah ugašal, je treba malo dlje bit stran. Če boš imel samo podakte vzemi kar green serijo.Tudi če ga boš imel za sistemski disk, se ti verjetno ne bo ugasnil.
Zgodovina sprememb…
Torej itak bom imel SSD disk na katerem bo windows, adobe cs6 paket in drugi programi za delo (torej kakih 30Gb) ostalih 90 bo za cache in sportno delo če je projekt manjši.
Vedno sem imel samo en disk in ne vem kako se bo odneslo če bom mel drugi disk green in na njem datoteke z katerimi bom delal.. Ker dvomim da bo samo za storage. Zna biti to kakšen problem?
Vedno sem imel samo en disk in ne vem kako se bo odneslo če bom mel drugi disk green in na njem datoteke z katerimi bom delal.. Ker dvomim da bo samo za storage. Zna biti to kakšen problem?
Torej itak bom imel SSD disk na katerem bo windows, adobe cs6 paket in drugi programi za delo (torej kakih 30Gb) ostalih 90 bo za cache in sportno delo če je projekt manjši.
Ne, enkrat ko je v ramu je itak hitro.
Frend ki dela v CSu si je prav zato vzel 256GB SSD in ima vedno projekt na kateremu dela vedno na SSDju, ko pa ga konca, ga pa lepo pospravi na storage diske.
Pa recimo da je en projekt 300 MB, maš na 120gb SSDju placa za najmanj 300 projektov (manj kot 90gb), kaj boš rabu tok velik al kaj? 120 gb ssd bo dovolj, če ti ni škoda dnarja pa vzameš več.
Zgodovina sprememb…
Nikonovi RAWi (na crop senzorju) so cca 15-20MB na fotografijo. Za video sploh zgubljat ni treba besed. Tistle 128GB SSD popapaš za šalo.
fr4nc ::
Na mojem je 24MB pa mam v bistvu osnovnega Nikona !
Lp
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
Pa sej ne rabiš 200 slik na en projekt... gledaš jih lepo na navadnem disku si zbereš kere trabiš in jih daš na ssd. sigurno bo ssd dovolj.(drugače sem mislil photoshop file, ne pa fotografije same)
tx-z ::
128GB ssd je lih nekje na meji no. Win7+par programčkov (adobe,office,..) pa je 40-50GB zasedn...Pol ti pa v bistvu sam še slabih 60GB ostane za projekte..Če maš video projekt k maš 30GB materiala, pa potem še output pride ene 10GB si že skori na meji in ne morš dveh različnih projektov delat ne da bi kopiru na drug disk.
tx-z
Kdor se s tem ukvarja skozi hobi, je praktično vseeno kaj ima, samo da nekako dela in uporablja. Kdor pa se s tem ukvarja profesionalno, bo pa itak nabavil mašino za "vola ubit" za par K€, pa še v osnovna sredstva jo da. Tako da tole kaj bi, če bi nima neke velike teže, tačno se ve kako stvari stojijo in vsak si bo nabavil tisto kar rabi.
Pa sej ne rabiš 200 slik na en projekt... gledaš jih lepo na navadnem disku si zbereš kere trabiš in jih daš na ssd. sigurno bo ssd dovolj.(drugače sem mislil photoshop file, ne pa fotografije same)
Ne rabis? Al je tebi dovolj ene 50 fotk iz svoje poroke ko si fotografa placal 2k €
Drugace pa fantina sestavlja masino za foto in video obdelavo...kot je ze omenu partizan, 128GB gre za salo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konfiguracija za grafično obdelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7178 (4995) | opeter |
» | Pomoč pri sestavi PC-ja za oblikovanjeOddelek: Kaj kupiti | 4985 (4179) | Zion10 |
» | Photoshop racunalnikOddelek: Kaj kupiti | 6131 (5561) | MK99 |
» | Nov računalnik za 1200€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15008 (13614) | fr4nc |