Forum » Kaj kupiti » Sestavljen računalnik - do ~900€
Sestavljen računalnik - do ~900€
folfy ::
Po 6 letih bi si rad nabavo nov PC, uporabljav se bo večinoma za igre in programiranje, vendar dvomim
da Visual Studio rabi močno grafiko .
Zankrat imam nekaj takega nagledano:
-Matična plošča Asrock Z77 PRO3 ,LGA1155
-Procesor Intel Core i5 3570 3.4GHZ 6M LGA1155 BOX
-Kingston HyperX Blu 8GB 1600MHz DDR3
-Trdi disk WD Green 1TB SATA6Gb/s 64MB (lahko tud 500GB al pa nekje vmes)
-SSD disk SanDisk Extreme 120GB SATA3 2.5
-Napajalnik GIGABYTE ATX 620W
-Grafična GIGABYTE NV 660 GTX, 2 GB?
Je bolje če matično vzamem od intel-a, ker je pač procesor intel, ali kakšno drugo?
Važno mi je da ima mrežno,zvočno pa dovolj prostora tud za grafično ki zavzame 2 reži.
Glede procesorja, se bolj splača vzeti kakšen cenejši i7 namesto i5 ali ni velike razlike?
Btw BOX pomeni da je ventilator za hlajenje samega procesorja zraven?
Odkrito o SSD diskih nimam pojma(razen da se hitreje piše/bere z njih), zato bi vprašav če
je moja izbira ok (glede SanDiska mišljeno predvsem, al se bolj splača kakšen drug proizvajalec)?
Glede grafične tudi nisem čisto 100% še, nekje do 200€ sem gledav da bi vzev, bolj se nagibam k Nvidia kot ATI. Pa to da ni že ko prižgem računalnik na 70C (moja stara 8800GTX :D )
Hvala za odgovore!
-Matična plošča Asrock Z77 PRO3 ,LGA1155
-Procesor Intel Core i5 3570 3.4GHZ 6M LGA1155 BOX
-Kingston HyperX Blu 8GB 1600MHz DDR3
-Trdi disk WD Green 1TB SATA6Gb/s 64MB (lahko tud 500GB al pa nekje vmes)
-SSD disk SanDisk Extreme 120GB SATA3 2.5
-Napajalnik GIGABYTE ATX 620W
-Grafična GIGABYTE NV 660 GTX, 2 GB?
Je bolje če matično vzamem od intel-a, ker je pač procesor intel, ali kakšno drugo?
Važno mi je da ima mrežno,zvočno pa dovolj prostora tud za grafično ki zavzame 2 reži.
Glede procesorja, se bolj splača vzeti kakšen cenejši i7 namesto i5 ali ni velike razlike?
Btw BOX pomeni da je ventilator za hlajenje samega procesorja zraven?
Odkrito o SSD diskih nimam pojma(razen da se hitreje piše/bere z njih), zato bi vprašav če
je moja izbira ok (glede SanDiska mišljeno predvsem, al se bolj splača kakšen drug proizvajalec)?
Glede grafične tudi nisem čisto 100% še, nekje do 200€ sem gledav da bi vzev, bolj se nagibam k Nvidia kot ATI. Pa to da ni že ko prižgem računalnik na 70C (moja stara 8800GTX :D )
Hvala za odgovore!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Unknown_001 ::
i5 je za tvoje potrebe čisto dovolj.
Glede matične moraš od intela vzet, zarad socket-a za proc.
Hladilnik za CPU navadno zraven dobiš ampak se bolj splača v novega investirat.
Glede grafične se raje pozanimaj za 7950-na dinokompu je ena GIGABYTE-ova za okol 300EUR.
SSD poglej za intelove al pa od Samsunga (moje mnenje)
Glede matične moraš od intela vzet, zarad socket-a za proc.
Hladilnik za CPU navadno zraven dobiš ampak se bolj splača v novega investirat.
Glede grafične se raje pozanimaj za 7950-na dinokompu je ena GIGABYTE-ova za okol 300EUR.
SSD poglej za intelove al pa od Samsunga (moje mnenje)
dxx ::
i5 je dovolj, matično pa vzami katerokoli, samo intel ne (zaradi omejenega BIOS-a). Ta Asrock plošča je OK, kljub temu da nekateri pluvajo čez asrock. V zadnjem času so se zelo izboljšali.
Grafično kr vzami 660GTX 2GB
Disk vzami rajši Black serijo, je hitrejši in se kar pozna. Zakaj 1TB? 2TB verzije niso toliko dražje, kmalu ti lahko postane 1TB premalo
Disk vzami rajši Black serijo, je hitrejši in se kar pozna. Zakaj 1TB? 2TB verzije niso toliko dražje, kmalu ti lahko postane 1TB premalo
i5 je dovolj, matično pa vzami katerokoli, samo intel ne (zaradi omejenega BIOS-a). Ta Asrock plošča je OK, kljub temu da nekateri pluvajo čez asrock. V zadnjem času so se zelo izboljšali.
Smešno. Rečeš mu, da je i5 dober hkrati pa mu praviš, da ne vzet matične od intela.
Sj ne bo navijal al kaj podobnga tak da se je z BIOS om brezveze ubadat.
Če intel izdela dober procesor to ne pomeni da so njihove matične biseri.
Ne mešat jabolk in hrušk.Smešno
Ne mešat jabolk in hrušk.Smešno
Kdo kle meša!?
Si ti mislu na matične ki jih intel dela al tiste, ki majo socket od intela???
Dj se zjasn, no.
Si ti mislu na matične ki jih intel dela al tiste, ki majo socket od intela???
Dj se zjasn, no.
bluefish ::
Je iz zgornjega posta jasno, da se gre za plošče, ki jih "dela" Intel, ne pa za podnožje.
ok počasi, da dodam podnapise raptor f16
Že pri prvem odgovoru ki si ga dal, se vidi da ti nisi zastopil, da je on vprašal al je najboljše vzet matično od intela ali od katere druge firme,da je pač s tem mislil proizvajalca in da ve da socketov ne gre mešat med sabo.
Dovolj offtopic-a.
Že pri prvem odgovoru ki si ga dal, se vidi da ti nisi zastopil, da je on vprašal al je najboljše vzet matično od intela ali od katere druge firme,da je pač s tem mislil proizvajalca in da ve da socketov ne gre mešat med sabo.
Dovolj offtopic-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dxx ()
Se opravičujem.
Čudno mi je, ker je v izbiri napisal ASUS-ovo plato, pol pa za intelove plate sprašuje.
Jst sem z intelovo plato v zgornjem postu mislil na vezni nabor.
Čudno mi je, ker je v izbiri napisal ASUS-ovo plato, pol pa za intelove plate sprašuje.
Jst sem z intelovo plato v zgornjem postu mislil na vezni nabor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Janac ::
Po 6 letih bi si rad nabavo nov PC, uporabljav se bo večinoma za igre in programiranje, vendar dvomim
-Matična plošča Asrock Z77 PRO3 ,LGA1155 OK
-Procesor Intel Core i5 3570 3.4GHZ 6M LGA1155 BOX Za 10EUR več raje odklenjeno verzijo.
-Kingston HyperX Blu 8GB 1600MHz DDR3 OK
-Trdi disk WD Green 1TB SATA6Gb/s 64MB (lahko tud 500GB al pa nekje vmes) OK
-SSD disk SanDisk Extreme 120GB SATA3 2.5 Intel 330 ali Samsung 840 PRO ali 830.
-Napajalnik GIGABYTE ATX 620W Pogojno OK
-Grafična GIGABYTE NV 660 GTX, 2 GB? Za 10EUR več veliko bolj zmogljivo 7870.
Vsako ohišje ima 7 rež/midi tower, torej ne skrbi glede tega.
Glede procesorja, se bolj splača vzeti kakšen cenejši i7 namesto i5 ali ni velike razlike? Tista zgornja je OK.
Btw BOX pomeni da je ventilator za hlajenje samega procesorja zraven? Da.
Hvala za odgovore!
Koliko EUR imaš za ohišje?
(sem dopolnil citiran post z odgovori)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Ohišje, po pravici mi je bolj kot ne vseno, dokler gre to kar sestavim not v ohišje
Glede kreganja zgoraj okrog matičnih, vem da morem vzeti matično s podnožjem 1155.
Vprašanje je bilo mišljeno v tem smislu, da če kupim Intelov procesor + Intel motherboard, da je ta kombinacija hitrejša oz bolj kompaktibilna kot naprimer Intel procesor + Asrock motherboard, ker je le
od istega proizvajalca oboje.
Bom še preveril kakšne matične ima Asus
Glede diska se mi je zdela malo sumljiva ta Green serija, bom vzel raje black.
Glede kreganja zgoraj okrog matičnih, vem da morem vzeti matično s podnožjem 1155.
Vprašanje je bilo mišljeno v tem smislu, da če kupim Intelov procesor + Intel motherboard, da je ta kombinacija hitrejša oz bolj kompaktibilna kot naprimer Intel procesor + Asrock motherboard, ker je le
od istega proizvajalca oboje.
Bom še preveril kakšne matične ima Asus
Glede diska se mi je zdela malo sumljiva ta Green serija, bom vzel raje black.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: folfy ()
Ja če je denar, poglej za sabertooth model od ASUSA. Ma čist vse in dobr je narejena.
Waw ta sabertooth pa je nekaj, na žalost predraga.
Mi bolj ugaja kaj takšnega ASUS P8H77-V (Link).
Mi bolj ugaja kaj takšnega ASUS P8H77-V (Link).
Zgleda fajn za to ceno.
Ampak res škoda da ni denarja za sabertooth, ker lahko iz lastnih izkušenj povem, da so vrhunske plate. No jst mam P67 pa bi si želel da bi bila z77, sam to je pa to, ka sem bil neučakan, pa nisem pol leta počakal, da bi dočakal.
Ampak res škoda da ni denarja za sabertooth, ker lahko iz lastnih izkušenj povem, da so vrhunske plate. No jst mam P67 pa bi si želel da bi bila z77, sam to je pa to, ka sem bil neučakan, pa nisem pol leta počakal, da bi dočakal.
amigo_no1 ::
https://slo-tech.com/forum/t318356/p380...
Matek ::
Jst sem z intelovo plato v zgornjem postu mislil na vezni nabor.Ja, to je bistveno boljša izbira od vseh teh Socket 1155 plat z Via in SiS chipseti .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "gaming" računalnik z monitorjem za 500 - max 600€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13699 (12703) | hojnikb |
» | Konfiguracija za grafično obdelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7301 (5118) | opeter |
» | PC okoli 1000EUR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6679 (5617) | oemdzi |
» | Mid-range PCOddelek: Pomoč in nasveti | 3326 (2794) | Brias |
» | Mnenje o nakupu PC-ja za video montažo (1110€)Oddelek: Kaj kupiti | 1519 (1053) | Voluhar88 |