» »

IP- naslov

IP- naslov

johan11 ::

Kako se da po IP številki ugotoviti od kje je njen uporabnik ??
Ali nekdo lahko ugotovi moje bivališče po IP številki ??

mgermo ::

IP številke dodeljujejo ISPji. Po moje to informacijo posredujejo zgolj z sodnim nalogom.

NeMeTko ::

A ni Gorenjak nekaj predlagal popravek zakona, ki bi omogočal policiji tudi dostop do teh podatkov brez sodnega naloga?

Drugače pa s pomočjo social engineeringa lahko vse od tebe izvedo - še sam boš povedal, pa še IP adrese za to ne bodo rabili! Dovolj je, da ti pošljejo povabilo za sodelovanje v nagradni igri, kjer boš moral vpisati vse svoje podatke, če boš hotel sodelovati v igri za 1 Mio €.

Seveda bo glavni zadetek dobil le tisti, ki bo prestregel vse tvoje podatke, ti pa se lahko obrišeš pod nosom.

johan11 ::

Če naprimer sodeluješ na Večer -ovih forumih se vedno pokaže tudi IP števika.
Pred dnevi je imel Kangler intervju za Planet Siol- net kjer je med drugim dejal oziroma odgovoril:
"Gotof je," vam vzklikajo prebivalci vašega mesta. Kaj jim odgovarjate?

Meni nihče ne vzklika: "Gotof je." Poglejte malo na splet, njihovo stran, tiste všečke. Poglejte, kdo so. Videli boste, da je veliko lažnih profilov in da klikajo ljudje iz vse Slovenije, tudi tisti, ki niso iz Maribora. Kar veliko jih je.

Na kakšen način on ve, da naprimer forumaš ni iz Maribora ??

tony1 ::

Naklada, kot to pač počne že vse življenje. :D

NeMeTko ::

johan11 je izjavil:

Na kakšen način on ve, da naprimer forumaš ni iz Maribora ??

Za konkretnega ne ve, ti pa že zdrava pamet pove, da všečka vse živo od primorske pa do prekmurja in ne le mariborčani. Je že tako, da se je naredil nepriljubljenega še kje drugje, ne le doma.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najti IP?

Oddelek: Omrežja in internet
223617 (2497) kunigunda
»

iskanje identitete prek e-maila

Oddelek: Pomoč in nasveti
444754 (3131) dottor
»