» »

Kaj bi vi storili?

Kaj bi vi storili?

medenko ::

Imam LG BH10LS30, pa XLAYER BD-25 GB medije...že 2 ne speče v NEROTU, pa čudno prej mi je WIN XP delal normalno....realno gledano 10 kosov cca 15€.
250GB 15€, 1TB 2,5'' zunanji disk 79,99€ ali recimo 2TB 3,5'' zunanje diske dobiš že za 100€....pravzaprav se mi niti ne splača pečt na bluraye?
Prodam ta pekač za teh 40€ pa jih raje dam v sklad za zunanji disk, kar bi zapekel stvari in po potrebi vklopil na računalnik.

Kamran ::

Oj,

A v drugem programu (IMGBurn, MagicISO Maker,...) mogoče dela ? Mogoče je problem v kvaliteti modrožarčnih ploščkov...

Sem pa tudi že sam razmišljal o podobnem o čemer se sprašuješ sedaj, vendar magnetni trdi diski so pač "magnetni trdi disk" - izbrisljivi. Verjetno so podatki (načeloma) bolj varni na kakšnem optičnem mediju, čeprav tudi zavisi od pravilne hrambe le-teh, polega same kvalitete.

Nikoli ne veš, kdaj bo kakšna CME naredila štalo. :))

johanblond ::

Sem pa tudi že sam razmišljal o podobnem o čemer se sprašuješ sedaj, vendar magnetni trdi diski so pač "magnetni trdi disk" - izbrisljivi. Verjetno so podatki (načeloma) bolj varni na kakšnem optičnem mediju, čeprav tudi zavisi od pravilne hrambe le-teh, polega same kvalitete.

Trdi disk so bolj zanesljivi. Edino lahko se tolažiš s tem, da trdi disk lažje izbriseš, vendar če imaš disk za arhiv se to težje zgodi. Lahko se tudi tolažiš s tem, da če se pokvari disk gredo vsi podatki na enkrat, na bluerayu so pa podatki framgentirani (je pa jasno po Murphyju da se ti bo najprej pokvaril najboj pomemben blueray).

PS: Z CD-ji in DVD imam slabe izkušnje.

PPS: Za arhiv imam podatke na dveh zunanjih diskih (duplicirano). Trenutno imam oba v stanovanju, bom pa verjetno dal enega na drugo lokacijo.

Kamran ::

johanblond je izjavil:

Lahko se tudi tolažiš s tem, da če se pokvari disk gredo vsi podatki na enkrat, na bluerayu so pa podatki framgentirani.

Ja to je spet odvisno kaj ti crkne - mehanika/elektronika. Če prvo, potem imaš neprimerno večje stroške, da dobiš podatke nazaj kot pa elektronika (pač na eBayu recimo dobiš kontroler za isti trdi disk in je problem rešen). :|

mihec87 ::

Odvisno od podatkov če so ti pomembni potem magari na blueray+zunanji disk..Če je pa vse možno pa prenosni ter čao..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk WD

Oddelek: Pomoč in nasveti
497956 (6237) _Denny_
»

Sony in Panasonic pripravljata optične medije s 300 GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
5319693 (16582) spamer
»

Varnost in cenovna učinkovitost arhiviranja podatkov

Oddelek: Kaj kupiti
82014 (1929) Brane2
»

Xbox 360 ne potrebuje Blu-raya

Oddelek: Novice / Konzole
335817 (4259) Mr.B
»

Blu-Rayi cenejši, a nepriljubljeni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
5310370 (7590) Gregor P

Več podobnih tem