» »

Izrael : Palestina že n-tič

Izrael : Palestina že n-tič

Temo vidijo: vsi
««
149 / 238
»»

bciciban ::

Pa se je odtaknilo :D

Chalky ::

V zadnjih 2 dneh je Izrael povsem izpostavil Hamas in je zdaj več kot očitno vsem jasno da je Hamas uporabljal bolnico za vojaške namene. Tule najprej 9 minutni posnetek iz tunela nad bolnico:

https://twitter.com/IDF/status/17274092...
https://twitter.com/IDF/status/17274764...

Tunel je izjemno dobro opremljen in ima celo sobo s klimo. Tunel ima lijake, WC-je, ter seveda električne napeljave ki prihajajo od zgoraj, se pravi naravnost iz bolnice. Poleg tega so zdaj našli v bolnici še bistveno več orožja kot je bilo prvotno prikazano:

https://twitter.com/DrEliDavid/status/1...

Kot kaže je bilo v tisti bolnišnici več borcev kot zdravnikov. Je pa tako da se verjetno WHO in ostale organizacije verjetno ne bodo opravičile za vse laži ki smo jih poslušali v zadnjih nekaj tednih. IDF je tudi aretiral člana "humanitarne organizacije" ki je bil v resnici član Hamasa. To pa še ni vse, danes je IDF objavil posnetek še enega tunela tokrat naj bi šlo za objekt kjer se otroci učijo saj je šolska tabla v eni izmed sob/učilnic. Tudi tu je Hamas uporabljal objekt za vojaške namene saj je IDF odkril Hamas tunel direktno pob tem objektov: Video spodaj:

https://twitter.com/IDF/status/17275532...

Mislim da bo podobnih prizorov še bistveno več in da se bo na koncu izkazalo da je Izrael govoril resnico. Celo mediji so zdaj začeli počasi obračati ploščo kljub temu da so še nekaj dni nazaj poročali da ni pod bolnico nobenih tunelov. Medtem naj bi IDF začel tunele polniti z vodo?

https://twitter.com/MarioNawfal/status/...

Sicer je težko preveriti vendar kot kaže je temu tako. Je pa zanimivo koliko dokazov je podal IDF in tako je tudi prav, če nekaj trdijo naj tudi pokažejo. Hamas do zdaj ni pokazal še ničesar tako da jim je čez dalje težje verjeti. Če jim je sploh kdo kdaj verjel.

Chalky ::

Kot kaže ne bo nič glede premirja saj ga je Hamas že prekršil:

https://twitter.com/IDF/status/17276169...

Sirene na Severu Izraele. Sklepati kakršnekoli dogovore s Hamasom je po mojem brezpredmetno. Ne vem kako naj bi vse skupaj delovalo. Govori se da naj bi šlo za 4 dnevni premor medtem ko Hamas zahteva da Izrael neha pošiljati drone nad Gazo, le zakaj? Kar se tiče izmenjava talcev je pa to dobrodošlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

TESKAn ::

Problem da ima od konflikta 'dobiček' tako hamas, ki mu konflikt daje smisel obstoja kot netanyahu, ki ga konflikt drži na oblasti (hecno, netanyahu je premie izraela ~tolk časa, ko je hamas na oblasti v gazi). Država in 'država', ki ju vodijo ljudje, katerih oblast je pogojena s tem da se konflikt nadaljuje, koliko možnosti imajo za mir? Nula? Ali minus, ker vladajoči aktivno delajo na tem, da konflikt ne zamre?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

fikus_ ::

Chalky je izjavil:

Kot kaže ne bo nič glede premirja saj ga je Hamas že prekršil:

https://twitter.com/IDF/status/17276169...

Sirene na Severu Izraele. Sklepati kakršnekoli dogovore s Hamasom je po mojem brezpredmetno. Ne vem kako naj bi vse skupaj delovalo. Govori se da naj bi šlo za 4 dnevni premor medtem ko Hamas zahteva da Izrael neha pošiljati drone nad Gazo, le zakaj? Kar se tiče izmenjava talcev je pa to dobrodošlo.


Na S je Libanon in Hezbolah.

Izraelci so odložili prekinitev, ker ne vedo, koga vse bi izpustili iz zaporov.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

sbawe64 ::

"Izrael po mednarodnem pravu ne more zahtevati samoobrambe z ozemlja, ki ga zaseda, okupira", pa ne govorimo samo o Gazi ampak o vseh ozemljih, ki jih je nezakonito pridobil v Palestini. Palestinci samo osvobajajo svoje ozemlje pred okupatorjem. Izrael nima nobene podlage za vojno proti Gazi. To je po vseh pogledih nezakonito. To so po vseh pogledih vojni zločini.



Za vse 'chalkyje'

Former Israeli "prime-minister" Ehud Barack admits Israel built the tunnels under the hospital, and they have been trying to dig them back up because they were buried and not used. Remember how all the so called 'experts' doubted this on spaces.
https://twitter.com/Partisangirl/status...


fikus_
Izraelci so odložili prekinitev, ker ne vedo, koga vse bi izpustili iz zaporo
Vmes so ugrabili direktorja bolnice Al Šifa.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

Horas ::

bluefish je izjavil:

Od tu dalje bodo prispevki z videi brez daljšega povzetka (copy/paste opisa ne šteje) ali lastnega mnenja brisani. Kot alternativo priporočam 4chan.


ow yea! to mi delaj diktatorski fašist. samo me daj po hrbtu ja. še oh še. kk je fajn.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Rambutan ::

Poleg tega, da so Izraelci vedeli za "tunele", ker so jih sami zgradili, so Izraelce spet zalotili pri potvarjanju dokazov. V škatlah z angleškimi napisi "Medical supplies" so zgleda prinesli orožje, ki so ga pripisovali Hamasu. Podtaknili so jim tudi datlje iz Kalifornije:))
Propaganda jim re ne gre od rok, bi lahko šli po kako lekcijo k Ukrajincem8-)

https://twitter.com/_fa_nov/status/1724...

The boxes that the occupation army has entered, which he claims to be hospital aid, are the tools he's shown in the video.
The video is very funny🤣🤣🤣





https://twitter.com/_Maria_Hossain_/sta...

Another unsettling discovery is the Zahidi Dates box in the 3rd pic above. This brand of Zahidi Dates are produced in Coachella, California, USA. Why would Hamas keep a box of American dates when the Palestinians produces tons of dates themselves?
https://coachellasbestdates.com/blogs/d...



Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rambutan ()

Chalky ::

sbawe64:: danes, 16:45:12

Pozabil si omeniti da je bil namen takrat nekoliko drugačen in je bil tunel del bolnišnice. od kar je vse skupaj prevzel Hamas leta 2007 pa so vse skupaj začeli uporabljati za vojaške namene:

I don't have any information about this specific hospital, but since 1951, it's been part of Israeli law that "all homes, residential buildings and industrial buildings in Israel are required to have bomb shelters." (quote from Wikipedia).

So it is highly likely that the hospital has some kind of underground shelter which was constructed to comply with Israeli law when the area was under Israeli control. I believe such things are also registered with the appropriate government department, so the IDF would know what it originally looked like.

Of course, since Hamas has been in control of the area since 2007 and thus the hospital was no longer subject to Israeli law, it could have been drastically altered, but the original shelter was almost certainly Israeli.


Dejstvo je da Hamas uporablja bolnice in pa bližino the objektov za vojaške namene kjer izstreljujejo svoje rakete. Ali ti zdaj želiš povedati da je Izrael zgradil te tunele da bo lahko Hamas vsake toliko izstreljeval rakete na Izrael? Temu nihče ne verjame. Pa da ne bo pomote, Izrael ima ogromno masla na glavi in mi tega ni težko zapisati. Izrael zagotovo ni nedolžna ovčka vendar v term primeru pa ima vso pravico uničiti Hamas. Če česar kaj ne prenesem so pa teroristične skupine ki na prav zahrbten način pobijajo civiliste in se spravljajo na nedolžne ljudi. Naj se spravijo na Izraelsko vojsko ne pa na navadne ničkrive ljudi. Dejstvo je da je Hamas glavni del problema in dokler bo Hamas glavni v Gazi miru tam ne bo.

Rambutan ::

Izrael zagotovo ni nedolžna ovčka vendar v term primeru pa ima vso pravico uničiti Hamas.
Naj se spravijo na Izraelsko vojsko ne pa na navadne ničkrive ljudi. Dejstvo je da je Hamas glavni del problema in dokler bo Hamas glavni v Gazi miru tam ne bo.


Saj nihče ne oporeka temu, da ima Izrael pravico vojaško se maščevati Hamasu. Moti nas, da Izrael prekomerno uničuje infrastrukturo in pobija civiliste. Naj se Izrael spravi na Hamas in pusti pri miru navadne ničkrive Palestince. Pobil je namreč že 10x več civilistov kot Hamas. Sicer je bil Hamas ustanovljen leta 1987, Izrael pa ubija in razseljuje Palestince že 70 let. Hamas je pač logična posledica izraelskega nasilja, podobno kot so bili partizani posledica nacističnega nasilja. Dokler bo Izrael izvajal tako politiko, ne v Izraelu ne v Gazi ne bo miru.

Če česar kaj ne prenesem so pa teroristične skupine ki na prav zahrbten način pobijajo civiliste in se spravljajo na nedolžne ljudi.


Zanimivo, da te ne moti IDF, ko pobijajo civiliste in se spravljajo na nedolžne ljudi. Je to zato, ker je IDF redna vojska ali Palestinski civilisti zate niso nedolžni ljudje?

Sicer se pa jasno vidi namen Izraela, celotno območje Gaze uničiti, da bodo Palestinci prisiljeni zapustiti Gazo. Brez infrastrukture in bolnišnic pač ne moreš živeti. Hamasov napad jim je šel pri tem zelo na roko.

49106 ::

Naj se Izrael spravi na Hamas in pusti pri miru navadne ničkrive Palestince.


Na kakšen način naj se spravijo? Zakaj tega nihče ne zna povedat?

TESKAn ::

Najprej naj se znebi bibija, ki je na oblasti že toliko časa kot hamas v gazi in se lahko zahvali hamasu, da je 'ukinil' proteste izraelcev proti njegovi vladi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

mtosev ::

Čez par ur se začne premirje. Me zanima, če bo zdržalo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Moe_Lester ::

Zanimivo, da te ne moti IDF, ko pobijajo civiliste in se spravljajo na nedolžne ljudi. Je to zato, ker je IDF redna vojska ali Palestinski civilisti zate niso nedolžni ljudje?


Kako komentiraš bombardiranje Dresdena kjer so zavezniki pobili cca. 25.000 nedolžnih nemških civilistov?

49106 ::

TESKAn je izjavil:

Najprej naj se znebi bibija, ki je na oblasti že toliko časa kot hamas v gazi in se lahko zahvali hamasu, da je 'ukinil' proteste izraelcev proti njegovi vladi.


Netenjahu ali ne, klavci koljejo.

Rambutan ::

49106 je izjavil:

Naj se Izrael spravi na Hamas in pusti pri miru navadne ničkrive Palestince.


Na kakšen način naj se spravijo? Zakaj tega nihče ne zna povedat?


Na tak način, da ne bodo pobivali civilistov in tapetno bombardirali Gaze. Če tega ne znajo, naj se pa začnejo pogajati. To kar trenutno počenjajo, je namreč kršenje mednarodnih pravil OZNja. Poleg tega je še zelo nevarno za začetek WW3.

https://www.aljazeera.com/news/2023/10/...

UN chief says ‘clear violations of international humanitarian law’ in Gaza
Antonio Guterres pleads for civilians to be protected in Israel-Hamas war, says the fighting increases risk of a wider regional conflagration.

49106 ::

Rambutan je izjavil:

49106 je izjavil:

Naj se Izrael spravi na Hamas in pusti pri miru navadne ničkrive Palestince.


Na kakšen način naj se spravijo? Zakaj tega nihče ne zna povedat?


Na tak način, da ne bodo pobivali civilistov in tapetno bombardirali Gaze. Če tega ne znajo, naj se pa začnejo pogajati. To kar trenutno počenjajo, je namreč kršenje mednarodnih pravil OZNja. Poleg tega je še zelo nevarno za začetek WW3.



Kakšen način je to? Pogajanja so nesmiselna po tistem klanju.

In spet sanjaš WW3 :)) Mater so te nafutral z rusko propagando.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

TESKAn ::

Netenjahu ali ne, klavci koljejo.

Res je, ampak ko so na obeh straneh, eden drugega upravičujejo z 'lej one, so še hujši!!!'. Če ni bibija in izraelci brez fige v žepu iščejo rešitev, kakšen je smisel hamasa? In če ni hamasovih teroristov da se razstreljujejo po izraelu in pobijejo vsakega žida, ki ga lahko, kakšen je smisel warmongerjev v izraelu?
Na koncu, preden so hamasovci šli izvajat svoj pokol, je po izraelu maširalo tisoče, če ne stotisoče ljudi, ki so hoteli odstranit vlado, ki poskuša 'popravit' sistem v svojo korist in si zagotovit vladanje še naprej. Če kaj, je tisti napad poskrbel da v izraelu v bližnji prihodnosti ne bo vlade, ki bi se odkrito zavzemala za mir in kontra, izraelovo radiranje po gazi je poskrbelo za dotok 'sveže krvi' v hamas, da bodo še naprej terorizirali, vodje pa uživali v tujini. Kdo profitira od konflikta? Ekstremisti na obeh straneh.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

49106 ::

TESKAn je izjavil:

Netenjahu ali ne, klavci koljejo.

Če ni bibija in izraelci brez fige v žepu iščejo rešitev, kakšen je smisel hamasa?


from the river to the sea?


Res je, ampak ko so na obeh straneh, eden drugega upravičujejo z 'lej one, so še hujši!!!'.


Nisem vedel, da so Izraelski teroristi vkorakali v Gazo in poklali vse civiliste, ki so jim padli pod roke oz bolje rečeno nož. Lahko pa ponudiš kakšen (kredibilno) link.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Rambutan ::

Moe_Lester je izjavil:

Zanimivo, da te ne moti IDF, ko pobijajo civiliste in se spravljajo na nedolžne ljudi. Je to zato, ker je IDF redna vojska ali Palestinski civilisti zate niso nedolžni ljudje?


Kako komentiraš bombardiranje Dresdena kjer so zavezniki pobili cca. 25.000 nedolžnih nemških civilistov?


Podobno kot atomski bombi na Hirošimo in Nagasaki je bilo bombardiranje Dresdna nepotrebno izživljanje nad civilisti, ki ni pripomoglo k končanju vojne. Ocene so pa od 25k do 250k mrtvih. Zločin proti človeštvu, nič novega za zahodno civilizacijo. I

Moe_Lester je izjavil:

Zanimivo, da te ne moti IDF, ko pobijajo civiliste in se spravljajo na nedolžne ljudi. Je to zato, ker je IDF redna vojska ali Palestinski civilisti zate niso nedolžni ljudje?


Kako komentiraš bombardiranje Dresdena kjer so zavezniki pobili cca. 25.000 nedolžnih nemških civilistov?


Podobno kot atomski bombi na Hirošimo in Nagasaki je bilo bombardiranje Dresdna nepotrebno izživljanje nad civilisti, ki ni pripomoglo k končanju vojne. Ocene so pa od 25k do 250k mrtvih. Zločin proti človeštvu, nič novega za zahodno civilizacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rambutan ()

49106 ::

Podobno kot atomski bombi na Hirošimo in Nagasaki je bilo bombardiranje Dresdna nepotrebno izživljanje nad civilisti, ki ni pripomoglo k končanju vojne.


Aja, zakaj so se Japonci predali en teden po tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Moe_Lester ::

Na tak način, da ne bodo pobivali civilistov in tapetno bombardirali Gaze. Če tega ne znajo, naj se pa začnejo pogajati. To kar trenutno počenjajo, je namreč kršenje mednarodnih pravil OZNja. Poleg tega je še zelo nevarno za začetek WW3.


Izraelci se poskušajo pogajati od leta 1948, pa nekako ni interesa na drugi strani.

Podobno kot atomski bombi na Hirošimo in Nagasaki je bilo bombardiranje Dresdna nepotrebno izživljanje nad civilisti, ki ni pripomoglo k končanju vojne. Ocene so pa od 25k do 250k mrtvih. Zločin proti človeštvu, nič novega za zahodno civilizacijo. I


Ok, vsaj konsistenten si. Čeprav nimaš prav glede vpliva na potek vojne.

Nisem vedel, da so Izraelski teroristi vkorakali v Gazo in poklali vse civiliste, ki so jim padli pod roke oz bolje rečeno nož. Lahko pa ponudiš kakšen (kredibilno) povezavo.


Saj niso. Poskrbeli so, da je bilo civilnih žrtev čim manj po svojih najboljših močeh v dani situaciji. Je pa žal nemogoče uničiti teroristično organizacijo, ki se skriva za lastnim prebivalstvom brez civilnih žrtev.

TESKAn ::

49106 je izjavil:

from the river to the sea?

Ja, to pojejo hamasovci. In gre na živce 70%+ palestincem, ki bi radi samo v miru živeli, pa naj bo to v 'svobodni palestini' ali 'pod izraelsko okupacijo'.
Nisem vedel, da so Izraelski teroristi vkorakali v Gazo in poklali vse civiliste, ki so jim padli pod roke oz bolje rečeno nož. Lahko pa ponudiš kakšen (kredibilno) link.

Hamas tudi ni pobil vseh, majo kar nekaj talcev, tako da če želiš nitpickat, kar.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Chalky ::

Rambutan:: danes, 19:24:06

Zapisal si "Naj se Izrael spravi na Hamas in pusti pri miru navadne ničkrive Palestince".

IDF je Hamas že ničkolikokrat pozval naj se nehajo skrivati med civilisti in naj se pošteno spopadejo. Hamas je strahopetna organizacija saj če bi se resnično želeli lotiti Izraela zato nebi ugrabili 250 nedolžnih ljudi in poleg tega pobili še 1200 nedolžnih ljudi. Ti resno misliš da Izrael želi pobijati Palestince? Če bi bilo to res bi jih verjetno pobili do zdaj že vsaj milijon. Na začetku je bilo precej nedolžnih smrtnih žrtev saj je Izrael bombardiral iz zraka. Nekateri pravijo da bi moral Izrael že na začetku namesto bombardiranja stopiti v Gazo brez zračne podpore, ampak ali bi ti podpiral takšno dejanje ko bi vedel da boš imel tako verjetno vsaj 10x več izgub? Bi ti takšen pristop podpiral v primeru Slovenije in takoj notri poslal kup mladih fantov in tako imel 10x večje izgube? Pa saj Izrael ni nor da bo igral po pravilih Hamasa.

Povej mi kako bi se ti lotil Hamasa da nebi bilo nedolžnih smrtnih žrtev? Jaz pravim da je Hamas točno na to računal! Poglej si posnetke kako Palestinci krivijo tako Hamas kot Izrael za trenutno dogajanje. Seveda bi si vsak želel da nebi umrl niti en Palestinec, ampak ali je to mogoče? Povej mi če je to mogoče? Vedelo se je da bodo civilne smrtne žrtve in da bodo trpeli otroci a je Hamas kljub temu napadel Izrael. Jaz sem že na samem začetku rekel da bi se morali Palestinci takoj upreti Hamasu, tudi Abbass bi moral takoj obtožiti Hamas pa ga še danes ni, kljub temu da je že zdavnaj umrlo preveč ljudi. Če bi bil Abbass pravi vodja bi takoj obsodil Hamas in zahteval da se takoj predajo, ker pa je navaden pudelj Irana pa zdaj trpijo Palestinci. Samo poslušaj vodjo Hamasa, 7 Oktober želijo ponoviti znova in znova. Zdaj pa mi ti povej kako naj bi Izrael reagiral? Pač Izrael ni nor da bo igral po notah nekega Hamasa. Če Hamas nebi pokradel vsega denarja in bi šel denar dejansko za Palestince v Gazi bi bila danes situacija drugačna.

Jaz si samo želim da se odstrani Hamas in da lahko ljudje tam končno dobijo svoj del ozemlja in živijo v miru. Če kaj ne prenesel so to teroristi. Hamas je kriv za celotno situacijo o tem sploh ni dvoma. Če nebi bilo Hamasa se to kar se zdaj dogaja nebi dogajalo.

TESKAn je izjavil:

Najprej naj se znebi bibija, ki je na oblasti že toliko časa kot hamas v gazi in se lahko zahvali hamasu, da je 'ukinil' proteste izraelcev proti njegovi vladi.


Netanyahu je zagotovo del problema in upam da se ga po tej vojni znebijo enkrat za vselej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

Moe_Lester ::

Hamas tudi ni pobil vseh, majo kar nekaj talcev, tako da če želiš nitpickat, kar.


Malo neokusno je primerjati hamasov morilski pohod z legit vojašjo akcijo, se ti ne zdi?

Chalky ::

Rambutan:: danes, 20:06:10

Na tak način, da ne bodo pobivali civilistov in tapetno bombardirali Gaze. Če tega ne znajo, naj se pa začnejo pogajati. To kar trenutno počenjajo, je namreč kršenje mednarodnih pravil OZNja. Poleg tega je še zelo nevarno za začetek WW3.

Vodja Hamasa je javno povedal da bodo 7 Oktober ponovili znova in znova, kako se boš s takšnimi ljudmi pogajal? Izrael bi se moral začeti pogajati s Palestino kako odstraniti Hamas, ne pa s Hamasom. Hamas ima tudi zapisano da je cilj uničenje Izraela, to je njihov namen. Vsako pogajanje s Hamasom pade v vodo ker bi to pomenilo da je Hamas zmagal in da je to kar so storili 7 Oktobra dopustno. Izrael bi se moral dogovoriti z Palestinci (Brez Abbassa ki več kot očitno podpira Hamas) da bodo Palestinci sami obračunali z Hamasom in da ga bodo razorožili, to bi bil prvi korak v pravo smer.

Skrivanje v bolnicah in javnih objektiv in le te uporabljati za vojaške namene je vojni zločin po OZN-ju. Hamas naj neha uporabljati javne ustanove za vojaške namene in naj se spopade z Izraelom stran od civilnega prebivalstva.

TESKAn ::

Moe_Lester je izjavil:

Hamas tudi ni pobil vseh, majo kar nekaj talcev, tako da če želiš nitpickat, kar.


Malo neokusno je primerjati hamasov morilski pohod z legit vojašjo akcijo, se ti ne zdi?


Ne primerjam. Če pa nekateri ločujejo 'klavce/ne-klavce' glede na to al so pobil vse ki so jih lahko al ne, potem obstoj talcev pomeni, da zanje hamas niso klavci. Ali pa si samo izmišljujejo 'pravila', kot paše trenutni situaciji.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sbawe64 ::

Chalky je trd v glavo in ne razume, da je Hamas posledica in ne vzrok.
Ali pa noče razumeti, da je cilj Izraela bil je ostal cimvečji landgrab čimdlje in nobena "two state solution", vsaj dokler je veliki brat (Zda) pri moči.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

Moe_Lester ::

Očitno primerjaš.

Cilj hamasovega pohoda je bil pobiti čim več civilistov na čim bolj brutalen način. Posiliti čim več žensk, obglaviti čim veš dojenčkov, pred družinami pobiti čim več moških. Talci, ki so jih ugrabili niso živi zaradi njihovega dobrega srca ampak zato, da lahko z njimi izsiljujejo izrael. Torej je "klavci" čisto primeren izraz.

Na drugi strani imaš izraelsko vojsko, ki

Chalky je trd v glavo in ne razume, da je Hamas posledica in ne vzrok.
Ali pa noče razumeti, da je cilj Izraela bil je ostal cimvečji landgrab čimdlje in nobena "two state solution", vsaj dokler je veliki brat (Zda) pri moči.


Hamas je posledica ja. Ampak ne posledica "okupacije", posledica zblojenih verskih ekstremistov, ki želijo pobiti vse kar ni njihovo. 2 state solution so zavrnili arabci, večkrat.

Teorija o izraelskem landgrabu je nesmiselna in ni konsistentna z realnim stanjem. Koliko ozemlja je izrael aneksiral v zadnjih 50 letih? Zakaj so prostovoljno odšli iz gaze po vsaki vojaški operaciji?

sbawe64 ::

Moe_Lester
Kdaj si nazadnje gledal zemljevid Izraela ?
1948 ?
2020 is new 1984
Corona World order

Moe_Lester ::

Če govorimo o gazi, je ta bila do nedavnega pod kontrolo palestincev, oz hamasa. Kaj se bo zgodilo v prihodnosti ne vem, ampak tukaj je zemljevid.



Če govorimo o west banku, lahko debatiramo o tem ali izraelci tam odžirajo zemljo palestincem, ali so njihove naselbine legalne itd. Amapak hamas nima vpliva v west banku niti se ne bori za west bank.

TESKAn ::

Očitno primerjaš.

Ne. Lahko me pa citiraš, kje enačim hamasov napad in izraelski odgovor.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

coffeetime12 ::

Moe_Lester je izjavil:

Saj niso. Poskrbeli so, da je bilo civilnih žrtev čim manj po svojih najboljših močeh v dani situaciji.

Poglejmo to skrb z izraelskimi lastnimi besedami in video zapisi :



Moe_Lester je izjavil:

Je pa žal nemogoče uničiti teroristično organizacijo, ki se skriva za lastnim prebivalstvom brez civilnih žrtev.


Ozemlje Gaze je dolgo 41 Km in široko 6 do 12 Km, s skupno površino 365 km². Kam naj se ljudje še sploh umaknejo, skrijejo, zbežijo, ti pa iz toplega naslonjača o skrivanju? Hamas je pod zemljo.

Medtem, izraelska vojna proti bolnišnicam:

Kayzon ::

Mas dokaze za obglavljene dojencke? A bos rekel da tudi verjames da so nacisti zide pobijali z masturbatorskimi masinami?!

coffeetime12 ::

Kresnik je izjavil:

Palestinci so imeli nebroj priložnosti, da bi normalizirali situacijo z Izraelom. Ampak je niso. Za čisto preveč palestincev je edin cilj popolno uničenje Izraela in genocid na Izraelci. Malo poslušaj še voditelje druge strani.

In kaj naj Izraelci po tvoje naredijo? Odložijo orožje in (ponovno) počakajo na plinske celive ali puške, tokrat Arabske/Palestinske? Kar sanjaj, Izraelci ne gredo nikamor. 1938-45 so tako nastradali, da bodo dandanes raje padli do zadnjega v boju kot pa tvegali nov holokavst.

Ampak palestinci tega najprej ne dojamejo, kot drugo pa jih je veliko verskih blaznežev, ki verjamejo, da bodo mučeniki nagrajeni na drugi strani. In so zato pripravljeni žrtvovati sebe in kup svojih sosedov "ker je vredno".

Izrael bo ostal tam kjer je. Edini način, da Palestinci normalizirajo zadevo je, da nehajo z iluyijami o uničenju Iyraela. sami niso sposobni, druge države (niti Arabske, kaj šele ostale) pa ne bodo šle napadat Izraela.


Tvoj zapis je odmev poročanja današnjih MSM. V ZDA so kongresnici palestinskega porekla Demokrati izdali ukor in jo utišali. V Nemčiji so prepovedali kakršno koli podporo premirju v Gazi ter solidanorst s Palestino. Poglej, kam je EU z glavnim ekonomskim motorjem, Nemčijo, padla pri zagotavljanju demokracije in človekovih pravic. Iz nemške vladne greznice je celo pricurjlal dokument, ki podaja navodila za pravilno poročanje o konfliktu na Bližnjem vzhodu. KLIK

07.10. 2023 ni začetni datum. 75 let pregona, ubijanja, zapiranja Palestincev, preseže današnje MSM poročanje. Se strinjaš?

Kdo je ubil Y. Rabina 95', ki je z Jaserjem Arafatom podpisal mirovni sporazum, t.i. sporazume iz Osla? Hamas, mogoče Fatah...?

Vse skupaj gledaš le skozi lupo Izraela in MSM, prebivalcev Gaze tu sigurno ne upoštevaš. Medtem se izvaja novodobni genocid.

+4.000 plaestinskih otrok je umrlo! Gaza je uničena.

Medtem Izrael:

Moe_Lester ::

Poglejmo to skrb z izraelskimi lastnimi besedami in video zapisi :


Vidim veliko govorjenja, ampak stanje na terenu ne odraža tega. Večina Izraelcev je še vedno dovolj prisebnih, da takih stvari ne jemlje resno.

Dejstvo je, da se IDF na morilski pohod ni odzval takoj, prebivalcem Gaze so dali čas za umik, opozarjali so jih po vseh možnih medijih naj grejo, metali letake z opozorili.

Več kot to je v dani situaciji težko pričakovati. Lahko pa napišeš kaj bi po tvojem morali narediti.


Medtem, izraelska vojna proti bolnišnicam:


Misliš napisati proti bolnišnicam, ki jih Hamas uporablja za svoje delovanje?

Mas dokaze za obglavljene dojencke? A bos rekel da tudi verjames da so nacisti zide pobijali z masturbatorskimi masinami?!


Nimam želodca gledati slik in ugotavljati, ali so jim samo rezali vratove in jih streljali v pričo staršev ali so jih res dejansko obglavili in na kak način.

"Update, Nov. 14: Israeli officials invited journalists to see some of the remains of victims of Hamas' Oct. 7 attack and speak with the forensic pathologists working with the bodies. Dr. Chen Kugel, who is in charge of Israel's National Center of Forensic Medicine, told those reporters that the ages of victims ranged from 3 months to 80 or 90 years, according to a Nov. 6 article published by The Media Line, an American outlet that covers the Middle East. "Many bodies, including those of babies, are without heads," the article said. "Asked if they were decapitated, Kugel answered yes. Although he admits that, given the circumstances, it's difficult to ascertain whether they were decapitated before or after death, as well as how they were beheaded, 'whether cut off by knife or blown off by RPG,' he explained."

https://www.factcheck.org/2023/10/what-...

Moe_Lester ::

07.10. 2023 ni začetni datum. 75 let pregona, ubijanja, zapiranja Palestincev, preseže današnje MSM poročanje. Se strinjaš?


75 let truda s strani arabcev, da uničijo Izrael na vse možne načine.

Smrekar1 ::

sbawe64 je izjavil:

"Izrael po mednarodnem pravu ne more zahtevati samoobrambe z ozemlja, ki ga zaseda, okupira", pa ne govorimo samo o Gazi ampak o vseh ozemljih, ki jih je nezakonito pridobil v Palestini. Palestinci samo osvobajajo svoje ozemlje pred okupatorjem. Izrael nima nobene podlage za vojno proti Gazi. To je po vseh pogledih nezakonito. To so po vseh pogledih vojni zločini.


Am, iz Gaze je prišlo nekaj sto do nekaj tisoč oboroženih Hamasovcev, ki so pobijali vsepovprek. Rezultat je 1400 mrtvih civilistov in 200 talcev. Našli so cele družine, ki so jih zvezali, polili z bencinom in žive zažgali. To ni samoobramba, temveč vojni zločin in zločin proti človeštvu. Kar se dogaja v Gazi je po mednarodnem pravu samoobramba. Da pa se tu gre za neka "ozemlja" je pa tretjerazredna antisemitska propaganda.

fikus_ ::

Res je, pripadniki Hamasa so izvedli teroristično dejanje.
Glede števila 1400 žrtev napada je pa politična propaganda! Obstajajo posnetki in pričevanja, kako IDF strelja kar povprek tudi po civilistih. O številkah je težko pisati in trditi da so prave, krožijo pa okrog 300 in gor bi naj Hamas pobil civilistov.

PS obstajajo tudi slike avtomobilov, ki so bili uničeni na območju festivala in so jih Izraelci prepeljali drugam. Večina so pogoreli, na nekaterih so vidne poškodbe od streliva večjih kalibrov in eksplozij.

PPS "Našli so cele družine, ki so jih zvezali, polili z bencinom in žive zažgali." Ali tako, kot one dojenčke? Če bi bilo to res, bi izraelska propaganda na polno zagrabila, tako pa nič!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

nurmaln ::

Rambutan je izjavil:


Podobno kot atomski bombi na Hirošimo in Nagasaki je bilo bombardiranje Dresdna nepotrebno izživljanje nad civilisti, ki ni pripomoglo k končanju vojne.

Hirošima in Nagasaki nista pripomogla h končanju vojne? Kakšno naključje da so kapitulirali ravno za tem ko so bombe padle.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

TESKAn ::

Hirošima in Nagasaki nista pripomogla h končanju vojne? Kakšno naključje da so kapitulirali ravno za tem ko so bombe padle.

Nimamo kontrole, tako da lahko samo filozofiramo kaj bi bilo če bi bilo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

nurmaln ::

fikus_ je izjavil:

Obstajajo posnetki in pričevanja, kako IDF strelja kar povprek tudi po civilistih.

IDF takšne obtožbe pravilo razišče in občasno tudi obsodi svoje vojake in pošlje v zapor.
Koliko Hamasovcev misliš da bo šlo v palestinski zapor zaradi naklepnega umora izraelskega civilista?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

fikus_ ::

Si prišel provocirat? Izraelci se imajo za del zahodne "demokracije", kjer bi naj bile človekove pravice zagotovljene, zato pišem o tem.

Da ti odgovorim; močno dvomim, da bo kateri Hamasovc šel zaradi dejanj 7.10 in kasneje v zapor na območju Gaze.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Moe_Lester ::

PPS "Našli so cele družine, ki so jih zvezali, polili z bencinom in žive zažgali." Ali tako, kot one dojenčke? Če bi bilo to res, bi izraelska propaganda na polno zagrabila, tako pa nič!


Slike iz tiskovne konference niso dovolj?

fikus_ ::

Kaže da premalo gledam MSM.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Moe_Lester ::

Očitno ja. Se vidi, da ne poznaš tematike in predvsem ponavljaš islamistično propagando.

nurmaln ::

fikus_ je izjavil:

Si prišel provocirat? Izraelci se imajo za del zahodne "demokracije", kjer bi naj bile človekove pravice zagotovljene, zato pišem o tem.

Nisem prišel provocirat. Samo želim izpostaviti, da 'biti del zahodne demokracije' ne pomeni, da se tam ne morejo zgoditi kršitve človekovih pravic. Biti del zahodne demokracije pomeni, da če pride do kršitev, se zoper kršitelje uvede ustrezne pravne postopke in se jih kaznuje. To Izrael dela, Hamas pa ne.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

fikus_ ::

Moe_Lester je izjavil:

Očitno ja. Se vidi, da ne poznaš tematike in predvsem ponavljaš islamistično propagando.


Spet obtoževanje, če človek ne misli isto kot ti!

To kar je naredil Hamas, je teroristično dejanje! To kar izvaja Izreal, je apartheid ali celo genocid. In Izrael se prišteva med "demokratične" zahodne države.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

nurmaln ::

TESKAn je izjavil:

Hirošima in Nagasaki nista pripomogla h končanju vojne? Kakšno naključje da so kapitulirali ravno za tem ko so bombe padle.

Nimamo kontrole, tako da lahko samo filozofiramo kaj bi bilo če bi bilo.


Seveda imamo kontrolo. Ničkoliko bitk proti koncu WW2, ki so jih Japonci odločno izgubili, veliko dokumentov iz katerih je razvidno da so Japonci že nekaj časa vedeli, da zmagati ne morejo, so pa pripravljeni žrtvovati milijone ljudi, samo da si pripravijo boljše izhodišče za mirovna pogajanja.
Hiroshima in Nagasaki sta vzela cca 110.000 življenj, rešila sta jih več milijonov.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

fikus_ ::

Če smo že sem zajadrali, Usa so prihranila žrtve med svojimi vojaki in ZSSR so pokazali, kaj imajo. Je pa tudi šlo za test v realnih razmerah.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()
««
149 / 238
»»