» »

Izrael : Palestina že n-tič

Izrael : Palestina že n-tič

Temo vidijo: vsi
««
4 / 212
»»

jype ::

To vojno bodo prej ali slej zmagale knjige (ko se bo delež mladih z dostopom do interneta dovolj dvignil, bodo takšne neumnosti eventuelno postale zgodovina).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

DarwiN ::

Ampak jaz ne vem kaj točno pričakujete od Izraelcev v tem primeru, ko Hamas strelja rakete na Izraelska mesta.


Glede na to, da jih imajo kot zajce v koncentracijskem taborišču, jim kontrolirajo zračni prostor in morje, jaz od njih ne pričakujem nič manj kot na primer tole:


Gaza ima edino srečo, da Izrael nima nekih apetitov po tem žepku zemlje. Ne morejo jim vsega vzeti. Zahodni Breg je druga zgodba, zato pa tam ob vsakem incidentu zgradijo nekaj takega:



Pa btw, zakaj prebivalci Gaze ne bi streljali raket na Izrael delno tudi zaradi teh naselij na Zahodnem Bregu, seveda samo kot eden od postranskih razlogov? Poševno gledanje med Hamasom in Fatah te opcije vsekakor ne izniči.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

enadvatri ::

jype je izjavil:

morbo> Ampak jaz ne vem kaj točno pričakujete od Izraelcev v tem primeru, ko Hamas strelja rakete na Izraelska mesta.

Točno to, kar počnejo zdaj. Ampak nekaj let je bilo raket bistveno manj (v glavnem po zaslugi dogovorov z Egiptom in Sirijo, kar se v zadnjem času hitro ruši).

Čeprav je Hamas videti zelo retardirano gibanje, je hkrati tudi zelo progresivno in prilagodljivo in je preživelo že dobesedno svašta v okviru palestinske politike, hkrati pa njihova PR mašinerija znotraj Gaze vodi zelo kompleksno igro politične represije, ljudskega odpora in po drugi strani tudi izgradnje države vključno z infrastrukturo in zelo široko ideološko indoktrinacijo, ki se je ne bi sramoval niti Stalin.

Hamas počne vse, od šolanja palestinskih otrok, gradnje vodovodov, cest in telekomunikacij, pa do policije in gasilcev in čeprav naj bi bilo uničenje Izraela njihov edini od boga dani cilj, so se z Izraelom v preteklosti že ne le pogovarjali, temveč celo strinjali (seveda pa se niso ravno navdušeno rokovali z izraelskimi predstavniki pred kamero, kot je navada pri takih srečanjih).

Tudi smrtonosnost palestinskega odpora (tu govorimo o terorističnih dejanjih, katerih glavni namen je umor izraelskih civilistov) je močno načeta ravno zaradi Hamasa, ki ima praktično edini kapacitete poskrbeti za mir (zaradi česar je v resnici tudi edina smiselna tarča izraelske vojske). Kljub temu je popolnoma jasno, da je Hamas le orodje, ki so ga ustvarile in financirale večje države, ki imajo interese v regiji, v tem primeru predvsem Egipt, ki je pod trenutno vlado tudi mednarodno močan zaveznik Hamasa (ni pa še jasno, kako daleč seže to zavezništvo v Egiptu po Mubaraku).


Da se brezpogojno potegne nazaj in za začetek preneha z okupacijo. Kaj bo sledilo, pa težko napovemo (še zlasti mir). Mir je delikatno ravnovesje. EDIT: ki je bilo porušeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enadvatri ()

kunigunda ::

No, sej hamas tud ne strelja vsepovsod, ima tocno izbrane cilje. In to ne pocnejo v casu miru (kljub temu da mediji tako pravijo).
Z njihove strani razmisljanja (in imajo ravno toliko prav kot izraelci) je vojna skoz...
Pa da se razumemo, ravno tako obsojam obe strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

jype ::

Matijadmin> Da se brezpogojno potegne nazaj in za začetek preneha z okupacijo.

Tega ne morejo, ker bi bil za poljubno opcijo v Izraelu to politični samomor. Izraelu ne manjka še bolj usekanih skrajnežev kot so tisti, ki zdaj tam vladajo.

Looooooka ::

Dejte palestincem tanke in puske pa bo takoj konec raketiranja mest.
Razlog za teroristicne napade ni vera in dolgcas. Proti mocnejsemu nasprotniku se pac ne mores drugace boriti....no se lahko ampak bos spusil.
Se men k mi gre islam najbl na k je njihova taktika cisto logicna. Druge pac nimajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

morbo ::

Looooooka je izjavil:


Se men k mi gre islam najbl na k je njihova taktika cisto logicna. Druge pac nimajo.

Logična v "vojaškem" smislu, morda. V političnem pa ne. Razen če med politični kontekst damo propagandno zmago ki jo Hamas doseže s trpljenjem Palestincev - bolj ko Palestinci trpijo, več je mednarodnega pritiska na Izrael, kar je nekakšna "zmaga" za Hamas psihote. Sicer pa imajo Palestinci tudi možnost boja s političnimi in pravnimi sredstvi, ne le z razstreljevanjem samih sebe.

Še malo o taktiki bojevanje enih in drugih:

kunigunda ::

Ne, s politicnimi in pravnimi sredstvi nimajo moznosti kakorkoli uspeti. Poskusajo ze desetletja.

Se dodatek. Od 1970 leta je statisticno samo po IZRAELSKIH izracunih ubitih 15 palestincev na 1 zida.
Ce se samo to uposteva (verjetno je vsaj x2 resnicno) je ze groza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

black ice ::

Mavrik, mislim, da te čaka še nekaj dela.

Kolikokrat sta se obe ljudstvi bili pripravljeni pogajati in kolikokrat je do tega sploh prišlo? Kakšen je izid teh pogajanj (če je do njih prišlo)? Zopet streljajo eni druge.

Pa potem sem jaz nerazumen, če jim dopustim možnost, da rešijo sami med sabo. Kdo je tu pravičen? ZDA? Itak, ja.

amigo_no1 ::

Zadnja "veselica" se je začela, ko je Izrael prejšnji teden z raketo povozil visokega pripadnika Hamasa ?

btw, dobi še kdo asociacijo na Varšavsko vstajo @ WW2 ?
Warsaw Ghetto Uprising @ Wikipedia

Stlačiš ljudi v geto, po nekaj časa popizdijo, se uprejo, sledilo je masakriranje le teh (z vojaško premočjo jih povoziš do konca).

"Smo se samo branili", pravijo Izraelci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

donfilipo ::

Vojna med arabci in izraelci je tudi nek clash med dvema civilizacijama. Tak demonstrativni in za eusarijce najbolj aktualen in trenutno (ker so žrtve judje in arabci:) manj boleč.8-)

Nekakšen proxy war iz katerega ne morejo ne eni ne drugi, dokler je mednarodno pravo prej polje filozofiranja, kot učinkovite prakse. Ja Turk je očiten primer filozofa:)) Ampak včasih pa celo deluje, kjer so interesi velesil nekako dogovorjeno nevtralizirani,


Spopad med hamasom in izraelom, nima, če realno pogledamo nobenega smisla. Brez sponzorjev iz tujine, bi tam pač prevladali interesi običajnega človeka in trgovine. Sekularna država eusarijske civilizacije, namreč nima prevlade sodbe vrhovnega sodnika (alaha:), nad interesi egoizma. Ta sicer resda nosi vse znake satanizma v svojih najbolj udarnih individualističnih oblikah, vendar na drugi strani nekako tudi nosi v določenih pogojih največ upora proti akademiji bulšita in obenem tehnološkega napredka.

To da smo eusarijci nekako ubili boga (Nietzsche), ni še zdaleč ne brez pomena za našo ideologijo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Vajenc ::

Ne vem sicer kdo so eusarijci, sklepam da misliš na belce oz. prebivalce EU? Če je tako, se strinjam, da je naša kultura tehnološko in mentalno trenutno pred arabsko, ravno zaradi hitrejše prilagoditve evropske vere. Pri arabcih namreč "Alah akbar" odmeva med raketiranjem, odločitvami v vladi in nogometno tekmo. Tega pri nas ni oz. smo šli v drugo skrajnost. Pri nas so verniki passe, cerkve pa bi posamezniki najraje zminirali, čeprav je ravno krščanska dediščina v EU edini povezovalni člen med državami v njej. Pa (nikoli) ne zagovarjam cerkve, da ne bo koga zavedlo. Židje so nekje vmes. Civilizirali so se v krščanskih državah, sedaj si pa ustvarjajo raj v obljubljeni deželi, obkoljeni s srboritimi muslimani, ki spudbujajo prepričanje o "od boga izbranem ljudstvu". Zakonska sekularizacija in umestitev verstev v kulturno dediščino bi zadevo postopoma ohladilo. Arabcem pri tem verjetno manjka tudi kakšno stoletje razsvetljenstva.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Arabci so razsvetljenstvo že imeli in njihove sekularne težnje so presenetljivo najbolj omejene s političnimi pritiski zahoda, ki polarizira njihovo družbo in marginalizira ravno najbolj racionalne skupine.

Hamas je že javno delal reklamo za sodobno, sekularno Palestino, le da tega ne morejo videti niti Palestinci - ker je v njihovih razmerah celo za velike ribe preveč obsceno govoriti o sodobni državi, medtem ko slaba polovica prebivalcev živi v razmerah, primerljivih z že omenjenim varšavskim getom.

donfilipo ::

Ne vem sicer kdo so eusarijci, sklepam da misliš na belce oz. prebivalce EU?


EU-USA.... arijci pa so neka izmišljena rasa, prosto po adiju, ki se počuti in tudi po nekih znakih, (ekonomskih če ne drugače:) je nekako višje. Mišljeno je ironično. Vse bolj kaže, da brez določenih korekture v mišljenju nismo nič nad, ampak bomo kvečjemu kmalu na dnu. To pa ni več prosto, še zmeraj pa po adiju:))


Arabci so razsvetljenstvo že imeli in njihove sekularne težnje so presenetljivo najbolj omejene s političnimi pritiski zahoda


To ne verjame danes nihče praktično. 10-20% arabskih genijev šolanih na zahodu in razsvetljenih, tu ne šteje. Šteje kako na gib biča delujejo mase.

Ti arabski razsvetljenski nedvomno tudi geniji pa morajo priti bolj do izraza. Tako recimo Tariqa Alija opazim samo zaradi Slavoja... in ja temu je delno tudi kriva naša eusarijska mentaliteta. Res.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

donfilipo> To ne verjame danes nihče praktično.

To je problem, ki ga morajo rešiti Arabci (in Perzijci tudi).

Njihova zlata obdobja so vedno temeljila na trgovini in če kdo, jim bodo kvečjemu njihovi največji trgovinski partnerji (k sreči je danes to Kitajska, ki nima večjih težav delat biznisa s komerkoli) pomagali, da se poberejo iz trenutnega družbenega srednjega veka.

Nissan GTR ::

To vojno bodo prej ali slej zmagale knjige (ko se bo delež mladih z dostopom do interneta dovolj dvignil, bodo takšne neumnosti eventuelno postale zgodovina).

Lepo, da je človek idealist, samo ne moreš biti pa tako naiven. Tisti Arabci, ki imajo internet ne razmišljajo kaj dosti drugače, kot tisti brez njega. Ti pa misliš, če jih boš še "bombardiral" s knjigami, po možnosti s kakšnimi levičarskimi filozofi(večinima židovskimi), da bodo pa potem tam hipijevska gibanja prišla na oblast. Komunisti so nekoč fantazirali, da je komunizem globalen proces, ki bo sigurno zavladal celemu svetu, podobno fantazirajo ameriški neoconi, ki hočejo milom ali silom svoj sistem izvažati med muslimane, in v podobni zablodi ste anarholiberali, ki mislite, da svet samo čaka, da ga vi rešite s svojimi zablodami.

Pustite levi in desni zahodnjaki Arabce na miru, naj živijo kakor jim peše.

jype ::

Nissan GTR> Tisti Arabci, ki imajo internet ne razmišljajo kaj dosti drugače, kot tisti brez njega.

Oh yes, they do.

Odstotek fundamentalistov je z družbenim napredkom vse manjši.

A si ti pozabil, kaj je bila Palestina 30 let nazaj?

morbo ::

Ob vse večji islamizaciji (ups, "Arabski pomladi") držav na BV in takim potezam kot jih recimo vleče Iran z nekim "islamskim intranetom", sem tudi jaz zelo skeptičen da bodo knjige + Internet kar same od sebe povzdignile muslimane v razsvetljenstvo.

Tukaj se strinjam z Nissan GTR: največji problem Arabcev (oz. muslimanov širše) je da jih Zahod spodjeda in se z njimi igračka po mili volji. Enkrat "damokratični" Zahod pomaga na oblast morilskim diktatorjem, enkrat zblaznelim islamistom, po načelu deli in vladaj. Nehat se vtikat in jih pustit pri miru, pa se bodo že sami dokopali do demokracije tako kot jim paše. Ampak to seveda ne bo možno dokler ne bo puščava ožeta do zadnje kaplje nafte. Arabska demokracija se torej začne čez enih 100 let, ko bo izkoriščevalski Zahod izgubil interes za tiste kraje.

donfilipo ::

Pustite levi in desni zahodnjaki Arabce na miru, naj živijo kakor jim peše.



Nekje je a slight error pri amputaciji možgan ali dela8-)


Izrael po moji kritični privzgojeni hillbilly local komunaci vzgoji, ki je pa naletela in na batine in na resne kritike in na koncu tudi uvid....torej Izrael BI dotičnim Arabcem zgradil zid in se delal, kot da jih ni. To zaradi tega, ker ti že 60 let trobijo, da spadajo Izraelci v morje!

In ne samo to. Trobljenje jih na koncu ne bi motilo, ampak so nekje (kako prikladno!) našli tudi rakete, ki jih za malico in teroristične delovnike, pošiljajo nad Izrael.

Ker je entloesung nemogoč, (zasedba in Gaze in Zahodnega brega in popoln pogrom), je tudi cela bitka nekako anahronistična žalostna parodija smisla nekdanjih imperijev. Ki imajo take igre predpisane za dieto8-)

AMPAK! Rakete pa ne letijo na Washington, ampak na Izraelce in to pa je malo nerodno, ne? NE MOREJO jih pustiti na miru! Ali obramba in teror, (kar ne nosi sadov:), ali iskanje kompromisne za oboje pravične rešitve, z razkrinkanjem skritih botrov in njih interesov!

Ampak dobro Eveta Endemeni, pač zna oralno, ne. Kolegice tudi. Pa pride do amputacije logike včasih.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

Pred 30 leti je 80% Palestincev podpiralo boj na življenje in smrt zoper Izrael.

Danes jih 80% želi le dobro službo in mir za svoje otroke.

Martin Krpan ::

jype je izjavil:

Pred 30 leti je 80% Palestincev podpiralo boj na življenje in smrt zoper Izrael.

Danes jih 80% želi le dobro službo in mir za svoje otroke.


Tudi pred 30 leti so si želeli dobro službo in mir za otroke.
In tudi danes podpirajo boj na življenje in smrt zoper Izrael.
Po 30 letih nič novega , kvečjemu še dlje so od cilja.

kunigunda ::

jype je izjavil:

Pred 30 leti je 80% Palestincev podpiralo boj na življenje in smrt zoper Izrael.

Danes jih 80% želi le dobro službo in mir za svoje otroke.

Te procente si si definitivno iz glave zmislil :)

gazibo ::

morbo je izjavil:

Looooooka je izjavil:


Se men k mi gre islam najbl na k je njihova taktika cisto logicna. Druge pac nimajo.

Logična v "vojaškem" smislu, morda. V političnem pa ne. Razen če med politični kontekst damo propagandno zmago ki jo Hamas doseže s trpljenjem Palestincev - bolj ko Palestinci trpijo, več je mednarodnega pritiska na Izrael, kar je nekakšna "zmaga" za Hamas psihote. Sicer pa imajo Palestinci tudi možnost boja s političnimi in pravnimi sredstvi, ne le z razstreljevanjem samih sebe.

Še malo o taktiki bojevanje enih in drugih:



Uploaded by IsraelMFA


uredu bo

morbo ::

gazibo je izjavil:


Uploaded by IsraelMFA

uredu bo

Kadar ne moreš oporekat vsebini, kritiziraj vir 8-)

jype ::

AnS> Tudi pred 30 leti so si želeli dobro službo in mir za otroke.

Manj je bilo takih (in manj je bilo služb in manj medijskih kanalov, kjer si lahko spremljal še kaj drugega kot tekovine revolucije).

gazibo ::

morbo je izjavil:

gazibo je izjavil:


Uploaded by IsraelMFA

uredu bo

Kadar ne moreš oporekat vsebini, kritiziraj vir 8-)



res je veliko za oporekati, ko ti postrezejo BS na pladnju.

Nissan GTR ::

AMPAK! Rakete pa ne letijo na Washington, ampak na Izraelce in to pa je malo nerodno, ne? NE MOREJO jih pustiti na miru! Ali obramba in teror, (kar ne nosi sadov:), ali iskanje kompromisne za oboje pravične rešitve, z razkrinkanjem skritih botrov in njih interesov!


Ti si čisto zgrešil poanto mojega posta.
Izrael ni noben zahod. Oni sicer takrat, ko jim to ustreza, zase pravijo, da so zahod, vendar to niso in nikoli ne bodo. In če se Izrael hoče še naslednjih sto let fajtati z Arabci, naj to počne.

Zahod je pa Evropa in ZDA in oni naj se ne mešajo na BV in naj pustijo Arabce in njihov način življenja na miru in zahod naj se neha delati za nekega svetovnega moralnega razsodnika, ki vsem drugim predpisuje, kako naj živijo in kakšen družbeno ekonomski sistem naj imajo v svoji državi.

Mipe ::

Samo kaj, ko se Arabci vmešavajo v NAŠ način življenja. Množično se priseljujejo, odpirajo svoje šeriatske komune sredi Evrope itd.

jype ::

Mipe> Samo kaj, ko se Arabci vmešavajo v NAŠ način življenja. Množično se priseljujejo, odpirajo svoje šeriatske komune sredi Evrope itd.

Ne, ničesar od naštetega ne počnejo.

mtosev ::

je kr dosti turkov v nemčiji (okol 3mil) pa tud v franciji jih je tud dosti aja pa še tudi v Malmotu jih je dost
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mipe ::

jype je izjavil:

Mipe> Samo kaj, ko se Arabci vmešavajo v NAŠ način življenja. Množično se priseljujejo, odpirajo svoje šeriatske komune sredi Evrope itd.

Ne, ničesar od naštetega ne počnejo.

Malo subjektiven vir, pa vendar: http://www.billionbibles.org/sharia/sha...

Morda ti bo tole bolj po okusu: http://www.gatestoneinstitute.org/2530/...

Nissan GTR ::

Da se Arabci in ostali muslimani na zahod brez problema masovno priseljujejo, so krivi zahodnjaki sami in naša liberalna dekadentna družba, ki jim to dopušča. Niso Arabci krivi, če so Švedi recimo samodestruktivno pogruntali, da je Švedska zanič, če so tam v večini Švedi in da morajo državo umetno spremeniti z uvozom imigrantov iz Somalije.

jype ::

Ja, tako kot imamo vse polno antisemitizma imamo tudi vse polno vsake druge vrste ksenofobije.

Na zapadu ništa novo.

Getoizacija je stvar urbanega načrtovanja, ne pa Arabcev.

Looooooka ::


Logična v "vojaškem" smislu, morda. V političnem pa ne. Razen če med politični kontekst damo propagandno zmago ki jo Hamas doseže s trpljenjem Palestincev - bolj ko Palestinci trpijo, več je mednarodnega pritiska na Izrael, kar je nekakšna "zmaga" za Hamas psihote. Sicer pa imajo Palestinci tudi možnost boja s političnimi in pravnimi sredstvi, ne le z razstreljevanjem samih sebe.

Nobenga pritiska ni.
To je priblizno tko kot tisto, ko "obsodijo" genocid v Afriki.Pac 30 bebcev skupaj na glas rece, da so zgrozeni in pozivajo xy pleme, da naj preneha z nasiljem.
Na Izrael NITI tega pritiska ni :)

Mipe ::

Obsojanje dogovorjenih porok z šestletnicami je ksenofobija?

jype ::

Mipe> Obsojanje dogovorjenih porok z šestletnicami je ksenofobija?

Ne.

Mipe ::

No, točno to se dogaja. Znotraj Evrope se poročajo s šestletnicami. Bilo je že nekaj umorov "iz časti", pa tako naprej. Getoizacija pomeni, da živijo po svojih pravilih, ki niso nujno kompatibilna z našimi. Če je to ksenofobija, dobro, chalk me up as one.

Nissan GTR ::

Getoizacija je stvar urbanega načrtovanja, ne pa Arabcev.


je fajn iz mirnega vaškega predmestja Ljubljane bit pameten in "liberalen". Na Švedskem recimo nihče ne načrtuje nobene geotizacije, prav nasprotno, vendar vsak človek je samo do neke meje mazohist in ima rad mir. Ko pa mu neki Somalijci obrnejo celo sosesko na glavo, bo pa tudi največji liberalni mazohist slejkoprej spokal kufre in se odselil v drugi del mesta ali pa v drugo mesto.

jype ::

Mipe> No, točno to se dogaja.

Napisal si, da se dogaja nekaj povsem drugega:

Mipe> odpirajo svoje šeriatske komune sredi Evrope

To ne drži.

Nissan GTR> Na Švedskem recimo nihče ne načrtuje nobene geotizacije, prav nasprotno

Ja, zato se je pa stanje pri njih korenito popravilo in se še izboljšuje in tiste tri proteste, ki so se tam zgodili, še vedno zlorabljate za širjenje nestrpnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

kunigunda ::

mtosev je izjavil:

je kr dosti turkov v nemčiji (okol 3mil) pa tud v franciji jih je tud dosti aja pa še tudi v Malmotu jih je dost

Turki niso arabci.

donfilipo ::

Nissan GTR je izjavil:

AMPAK! Rakete pa ne letijo na Washington, ampak na Izraelce in to pa je malo nerodno, ne? NE MOREJO jih pustiti na miru! Ali obramba in teror, (kar ne nosi sadov:), ali iskanje kompromisne za oboje pravične rešitve, z razkrinkanjem skritih botrov in njih interesov!


Ti si čisto zgrešil poanto mojega posta.
Izrael ni noben zahod. Oni sicer takrat, ko jim to ustreza, zase pravijo, da so zahod, vendar to niso in nikoli ne bodo. In če se Izrael hoče še naslednjih sto let fajtati z Arabci, naj to počne.

Zahod je pa Evropa in ZDA in oni naj se ne mešajo na BV in naj pustijo Arabce in njihov način življenja na miru in zahod naj se neha delati za nekega svetovnega moralnega razsodnika, ki vsem drugim predpisuje, kako naj živijo in kakšen družbeno ekonomski sistem naj imajo v svoji državi.



Judje in deloma tudi Izrael tvorijo en neizbrisljiv temelj te tvoje eusarijske mitologije. To jih tudi rahlo zdaj tepe. In očiten antisemitizem tega ne dejstva ne spremeni.

Kar se vmešavanje tiče. Po pravici povedano so hude bolečine. V kurcu8-) In to realno v celi Evropi. Nekaj je pa pač filozofov, ki jih družba neupravičeno, nekaj pa celo upravičeno plačuje, da bi stanje vojn (ki je tudi nalezljivo začuda:), popravili in ustavili.

Da pa marjanci ne bodo poslušali politike nevmešavanja je jasno, je pa res, da bi lahko imperialno prilagodili sodobnemu času. Torej zavezništvo v primeru dejanskega napada na Izrael od vseh silnih arabcev, ko se Izrael dejansko ne more braniti drugače kot z armagedonom in to z vsemi godziljoni najsodobnejšega orožja...v primeru in dikciji iskanja miru, pa strogo mednarodno lojarsko logika. Pomeni dejansko nobene potuhe za resne mirovne pogovore več.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

mailer ::

Sr***e na kubik:
Kot poroča Jerusalem Post, naj bi nekdanji poveljnik izraelskih obrambnih sil Gabi Ashkenazi priznal, da ameriški davkoplačevalci v izraelski obrambni proračun prispevajo več kot izraelski. Podobne trditve, a vir naj ne bi bil isti, je sicer objavil tudi Veterans News Now.

Ameriški časopisi trdijo, da so takšne trditve pretirane, a vpogled v bilance razkriva, da tudi uradni prispevek, ki je zabeležen v uradnih dokumentih - številni namreč menijo, da Izrael od ZDA dobiva še neuradno pomoč, ni ravno majhen.

Leta 2010 so tako ZDA v izraelski obrambni proračun leta 2010 prispevale 2,75 milijarde dolarjev, lani 3 milijarde, letos pa 3,07 milijarde dolarjev. Do leta 2018 se bo znesek povečeval do 3,15 milijarde dolarjev. Poleg uradnega zneska naj bi sicer iz ZDA v Izrael pošiljali tudi pošiljke orožja, ki niso zabeležene v uradnih evidencah.

kunigunda ::

3 miljarde gre sam za vojaski namen, ostale 2 miljarde gre v namen gospodarstva in infrastrukture, plus se cca pol miljarde iz ostalih ne-vladnih organizacij, kar pomeni da prikaplja povprecno letno 5.5 miljard iz usa v izrael.

Mufasa ::

V osmih dneh ubitih 161 Palestincev in šest Izraelcev


Mislm a so debili te Hamasovci al ja?

Železna kupola upravičila naložbo
V operaciji Obrambni steber je Izrael 1.500 tarč v Gazi. Palestinski gibanji Hamas in Islamski džihad sta na izralesko ozemlje izstrelili skoraj enako število raket, od tega jih je 875 padlo na nenaseljena območja, 58 jih je zadelo naseljena območja, 421 pa jih je prestregel izraelski protiraketni obrambni sistem "železna kupola", ki so ga vzpostavili s pomočjo ZDA.

Prestrezanje raket v teh osmih dneh je Izrael stalo med 25 in 30 milijoni dolarjev, a vlada zatrjuje, da je bil denar dobro naložen. "Če bi 'železna kupola' kotirala na borzi v Tel Avivu ali Nasdaqu bi se vrednost njenih delnic večkrat pomnožila," je dejal izraelski minister za civilno obrambo Avi Dichter.

Železna kupola ima kar 90-odstotni uspeh, saj sistem zaradi nižjih stroškov prestreza le rakete, ki letijo proti naseljenim območjem, čeprav po navadi izstreli dve prestrezni raketi hkrati.

Trenutno ima Izrael nameščenih pet baterij za izstrelitve raket, a bi jih potreboval vsaj13 za učinkovito obrambo vsega ozemlja države. Ena baterija stane 50 milijonov evrov.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

donfilipo ::

JA!!!!

Za vsemi temi mehanizmi norosti in vojne je dejstvo, da nekateri sotone, pa lepo imajo: ali ideološki, ali pa tehnološki profit.

Klinc je, ker so stalne nedolžne žrtve.

Na tem območju zreducirane sicer na minimum, z maksimumom medijske pozornosti in 50 let trajajočimi pogajanji (kar da sumiti, da se delajo norca:)...pa vendar. Vsaka taka slika je resnična in grozna.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Zelezna kupola je naredila vec za mir na BV kot katerikoli mirovniki. Izrael mora se naprej razvijati vojasko tehnologijo. Vecja kot bo tehnoloska prednost pred palestinskimi retardi, bolj bo regija mirna.

jype ::

Karaya 52> Zelezna kupola je naredila vec za mir na BV kot katerikoli mirovniki. Izrael mora se naprej razvijati vojasko tehnologijo. Vecja kot bo tehnoloska prednost pred palestinskimi retardi, bolj bo regija mirna.

Mhm, to vsi retardi govorijo ze 50 let.

No, tudi če bi jaz zaslužil 50 jurjev za vsako železno palco, ki jo Hamas lansira nad Izrael, bi bržkone trosil podobne nebuloze.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

amigo_no1 ::

Po radiju (slo1 poročila) se nedolgo tega povedali, da je Izraelski protiraketni sistem izkazal 33% učinkovit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Karaya 52 ::

Malo zgoraj, so se nekateri bunili, da umre "premalo Izraelcev". Da vojna ni fer, dokler niso smrtne zrtve v razmerju 1:1. Ko bomo enkrat prisli do tega razmerja, bo vojna v polnem razmahu. Slo se bo na vse ali nic, do konca, smrtnih zrtev pa bo nekaj tisockrat vec, kot da teden. Ta scit in zid drzi Hamas v obmocju zmerne debilnosti. Sicer pa so najvecji morilci Arabcev Arabci sami. Tko so sprogramirani.
««
4 / 212
»»