» »

CMD variables

CMD variables

einstein :P ::

Zdravo,

jaz probam en programček (batch file) naredit in me zanima kaj več o variables oz. spremenljivkah. Na netu ne najdem kaj dosti tega, kar iščem, zanima pa me predvsem, kako uporabiti variable, da recimo, ko nek uporabnik odgovori z nekim odgovorom program "skoči" na določen (označen) del programa in ga od tam nadaljuje.

Mislim pa tisto stvar, ki zgleda nekako takole: %variable1%, set %var%, if %...%== npr: 1 goto a. if %...%== npr: 2 goto b itd. Kako bi to naredil? Enkrat sem že eno igro delal s pomočjo tega, pa se ne spomnim dobro več teh komand oz. ne vem, niti kako bi iskal v googlu, da bi našel kaj takega, kar rabim.

Program bi bil npr., če pritisnem 1, da gre na točko programa (labels) :a
in če npr. pritisnem 2, da gre na :b itd.

Hvala vsem strokovnjakom.

Lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

pegasus ::

Naredi si uslugo in se ukvarjaj vsaj s powershellom, še raje pa si namesti cygwin in si oglej normalne shelle.

haha, nimam pojma o tem powershellu, zanimajo me samo nekatere funkcije cmdja, ker bi rad naredil en simple programček.

hvala, lp

Mi lahko kdo pove, kako bi naredil batch file, ki bi preštel št. map v določeni mapi in število izpisal v cmd-ju?

Hvala, lp.

b3D_950 ::

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

@rb750
hvala, ampak rabil bi, da izpiše samo številko, ne seznama, pa še tole, kar je na tej strani je čisto pre-zakomplicirano zame. :D

imel sem v mislih nekaj takega:

@echo off
setlocal enableextensions
set count=0
for %%x in (*) do set /a count+=1
echo %count%
endlocal

ampak to prešteje le datoteke in ne map - kar pa jaz hočem. rad bi, da stvar prikaže samo številko in nič drugega.
ali mogoče veš ali pa, če kdo drug ve, kako bi tole preprosto kodo preuredil, da bi štela mape??? res bi bil hvaležen.

lep pozdrav. :)

Monster ::

ne kompliciraj.

dir /ad | findstr /r /n "DIR" | find /c ":"

Vir:
http://www.computerhope.com/dirhlp.htm
http://brett.batie.com/scripting/count-...
Ka zaboga...

Hvala vsem :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentov

Oddelek: Pomoč in nasveti
252279 (1331) HotBurek
»