Forum » Loža » Ločevanje odpadkov
Ločevanje odpadkov
Glugy ::
Mene pa zanima če tudi pri nas drži, da če daš med koš za embalažo plastenko z pokrovčkom da le tega potem podjetja ki reciklirajo stran vržejo?!
Ta podatek sem dobil tu: http://www.omg-facts.com/Other/If-you-r...
Ta podatek sem dobil tu: http://www.omg-facts.com/Other/If-you-r...
- spremenilo: Glugy ()
klemenSLO ::
Jst mam tud to v spominu sam ne najdem linka dele.....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
STASI ::
Pokrovčke zbirajo razni vrtci in druge ustanove kot tudi podjetja za razne dobrodelne namene.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
cekr ::
Ne vem, zakaj bi metali proč.
Je pa dejstvo, da sta plastenka in pokrovček običajno narejena iz različnih materialov.
Pokrovček je običajno narejen iz PE, ki je precej bolj uporaben za nadaljnjo uporabo, kot pa PET.
Drugo so problemi pri pokrovčkih, ko proizvajalci dodajajo za boljše tesnenje še gumico.
Tam je potem še dodatno delo, da se to loči.
Je pa dejstvo, da sta plastenka in pokrovček običajno narejena iz različnih materialov.
Pokrovček je običajno narejen iz PE, ki je precej bolj uporaben za nadaljnjo uporabo, kot pa PET.
Drugo so problemi pri pokrovčkih, ko proizvajalci dodajajo za boljše tesnenje še gumico.
Tam je potem še dodatno delo, da se to loči.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Glugy ::
Vem da eni zbirajo v dobrodelne namene ampak jz še vedno ne vem zdej al je ok da je pokrovček gor in ga dejansko reciklirajo al ni okej in ga pač vržejo stran. Zanima me bolj iz principa.

St235 ::
Tudi jaz sem mel nekje v glavi, da se ne sme zaprtih flaš dajat v reciklažo, samo potem sem šel pogledat tisto brošu, ki nam jo je snaga uturila pred kratkim, pa nič ne piše. Glede na to kako vse ostalo poisujejo bi rekel, da bi to zagotovo bilo omenjeno, če bi bilo kaj na temu.
Spajky ::
Baje je problem flaš z zamaškom še gor zaradi prešanja (bang?) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | plastenka za vodo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23859 (21242) | mitja73 |
| » | V čem je fora zbiranja zamaškov? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 21556 (19694) | Mesar |
| » | Ose prevec napadalne letos ??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14245 (12558) | perci |
| » | Zamaški s plastenkOddelek: Loža | 3941 (3504) | T0RN4D0 |