» »

Windows 8 wifi težava

Windows 8 wifi težava

Map ::

V program VMware sem naložil Windows 8 pa nevem, kako naj vzpostavim povezavo z brezžičnim orežjem. Nikjer ne najdem, da bi ustvaril brezžično povezavo in tudi ko kliknem desno spodaj tisto ikonco, nič ne najde, niti ne piše da išče in tudi tistega drsnika flight mode nimam tam. V pravem fizičnem računalniku dela vse bp. Mogoče je to kaka nastavitev v VMware? Prosim za pomoč.

kloko ::

Narobe razumeš delovanje virtualnega stroja, na katerem imaš instaliran Windows 8. Virtualni stroj nima dostopa do fizičnih naprav v fizičnem računalniku, ampak le virtualne naprave, ki mu jih dodeli "hypervisor". Kakšno je razmerje med virtualnimi napravami, ki jih vidi virtualni stroj in fizičnimi napravami, ki jih dodeljuje hypervisor, je odvisno od vrste hypervisorja in njegovih nastavitev.
Sicer nisi natančno napisal kateri "Vmware" uporabljaš, ampak zelo verjetno se bo izkazalo, da brezžične mrežne kartice ne bo mogoče dodeliti v eksluzivno uporabo virtualnemu stroju.

L.p., Kloko

Map ::

Uporabljam VMware Workstation 9.

Paramedic ::

V nastavitvah za omrežno kartico za ta virtualni OS nastavi, da je kartica v bridged mode (ne poznam točnega izraza v VMware, pač združena z istim omrežjem) kot je na fizičnem računalniku brezžični vmesnik. Ne poskušat dobiti iz virtualnega OS nekakšen direktni dostop, to "ne gre".
Virtualna LAN kartica mora biti v nastavitvah vezana na fizično WLAN kartico (torej ne NAT, ampak bridge).

Pa škoda, da je v naslovu teme "Windows 8", ker to nima veze z Windows 8 ampak VMware.
End transmission.

Zgodovina sprememb…

Map ::

Imam v bridge mode in kljub temu ne gre. Za vspostavitem širokopasovne povezave moram pa najprej met povazano brezžično povezavo. Če prav razumem, pa potem sploh ne bi bilo potrebno v W8 nič povezovat, ker si se samodejno povezalo že ob zagonu VM.

blackbfm ::

kaj točno je problem? če imaš na fizičnem kompu dostop do neta, bi moralo delovat preko nat funkcije.

pa tudi direktni dostop gre, vendar v tem primeru rabiš usb kartico

Map ::

Na fizičnem kompu dela vse kot mora. Za vzpostavitev širokopasovne povezave pa prej rabim met povezano brezžično povezavo. Širokopasovno sm že naredu, problem pa je, ker nikjer ni tistih brezžičnih omrežij kot naprimer v xpju. Sem probal z bridged funkcijo, ki bi naj povezal oz nekaj v tem smislu fizično in virtualno povezavo.

blackbfm ::

Ja poglej ti mešaš neke pojme tu. Če imaš v mislih pač normalen dostop do neta se pravi brez lastnega ipja in portov, ne rabiš nastavljat nobene širokopasovne niti brezžične povezave...mora delat out of the box z NAT načinom, mogoče pa si že toliko premešal nastavitve da zdaj res nič ne dela.

Mimogrede, kater os pa imaš kot host? teli virtualci nevem če že delujejo normalno na win8 kot hostu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Map ::

Ja, v mislih imam normalen dostop do neta. Brez interneta ne moreš v trgovino,.. niti koledarja ne moreš pogledat, ker se moreš prijavit z microsoftovim računom in za to rabiš net. Za host imam pa xp. Lahko pa še enkrat naložim win 8 in ne nastavljam nobenih povezav, samo označim NAT način in ko se prijavim in kliknem na internet bi moglo delat. Grem zdej to probat.

Hvala, zaenkrat dela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Map ()

Paramedic ::

Samo toliko: v vmware guestu ne boš nikoli imel iskanja brezžičnih omrežij, ker je v guestu navadna virtualna intel lan kartica, ne pa brezžična. Torej tista lan kartica je bridgana prek vmware nastavitev na wireless kartico na hostu. Če to ne dela...je pa nekaj narobe :)
End transmission.

Looooooka ::

Ni res.
Ce mas vmware mu lahko das nadzor poljubne usb naprave. Kar pomeni, da mu lahko das tud usb wifi kartico in bo mel(po tem ko v guestu instalira driverje) wifi network.

Paramedic ::

Looooooka je izjavil:

Ni res.
Ce mas vmware mu lahko das nadzor poljubne usb naprave. Kar pomeni, da mu lahko das tud usb wifi kartico in bo mel(po tem ko v guestu instalira driverje) wifi network.


Včasih je bolje takšne podrobnosti zamolčati, ko se človek ustavi še preden sploh deluje kakršnakoli povezava v VMware guestu. Ko pride tako daleč, se pa lahko trudi še z upanjem, da bo deloval usb 2.0 ali kakšna naprava nanj povezana direktno v guestu. Sem pa v mojem prejšnjem postu zato uporabil narekovaje "ne gre".
End transmission.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dodatna particija z OSjem za "safe bubble"

Oddelek: Operacijski sistemi
291867 (1226) amigo_no1
»

Izšel VirtualBox 4.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5011418 (8225) Buggy
»

Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
8912066 (8469) Jst
»

Izšel VirtualBox 1.6.4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5610406 (6853) kriko1
»

Ne dela mi internet v VMware (WinXP)

Oddelek: Programska oprema
261295 (1111) Fizikalko

Več podobnih tem