» »

kako se začeti učit hekanja?

kako se začeti učit hekanja?

«
1
2

zanchi ::

Pozdravljeni, spet jaz nekaj sprašujem upam da mi boste tudi tokrat pomagali... Znam: osnove računalništva, matematika mi gre dobro, c#. Zanima me kaj naj se še učim, da bom pač znal kam vdret vem da obstajajo neke strani kjer vdiraš... Mi priporočate da namestim linux bo boljši kot win7? Nekje sem bral da se da naredit virtualni računalnik? Naj kupim Raspberry PI in poizkušam vanj vdirati? Če sem kaj pozabil vprašat lahko sami dodate... Če je kakšna zadeva da ni za javnost mi pošljite na ZS.

(OPOZORILO: NE NAMERAVAM ŠKODOVATI DRUGIM, VDIRAL BI SAMO V SVOJE RAČUNALNIKE!)

Lonsarg ::

Edini pravilni odgovor: Če moraš kaj tekega vprašati na forumu, potem ti manjka še veliko PREDZNANJA(ena šola pridobivanja informacij ala google). Namesti si linux, zakaj pa ne, opisno slovensko ime za hekerja je "nekdo, ki ima zelo dobro poznavanja o računalniških sistemih(z tem ne mislim samo operacijske sisteme, ampak VSE, pač kako deluje VSE)"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

zanchi ::

Vem da mi manjka še veliko znanja, ampak jaz iščem namige kakšno znanje sploh potrebujem? Recimo znanje CorelDrawa mi verjetno ne korist. :D Tudi google uporabljam samo za google rabim čim bolj točno vedet kaj iščem...

OrkAA ::

Znat moraš sam sestavt radijski sprejemnik, za začetek.

zanchi ::

Kaj mi bo radio?

SynTax64 ::

zanchi je izjavil:

Kaj mi bo radio?


S tem bom pokazal, da imaš toliko predznanja, da lahko začneš premišljevati o tem da bi postal heker :)

OrkAA ::

Razumel boš zakaj in kako radijo deluje in boš lahko razumel kaj je smisel hekerja.

draciel ::

Jah na primer. Če želiš vdret recimo v neko stran.. moraš ti zelo dobro poznat jezik v katerem je stvar spisana. In nato dobiti luknjo v kodi, v kateri zaobideš varnost...

juntrex ::

Joooj, dej prosim ne trolaj, sip pa ja še v plenicah.

Tole matko ko ti obvladaš, pa lahko jo maš 5 v srednji šoli ali na gim pa ko se boš vpiso na fakulteto za programiranje, ti bo matka še vedno trn v peti. Govorim iz izkušenj, čeprav sam nisem ravno programerska stroka imam pa kolege iz tam, pa so imeli v srednji 5 matematiko, ko so prišli na fax niso meli pojma oz. se jim mogoč malo svita.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: juntrex ()

draciel ::

Če mene vprašaš..najboljši hekerji so tisti, ki so tiho. Nič ne sprašujejo. Samo "goltajo" vse možne računalniške, telefonske informacije, ki jih dobijo iz vsepovsod. Na koncu jim uspe vdor v kakšna podjetja itd. Najbolj se pokaže da si dober z računalniki v mladosti. Če boš pri 15. razumel večino stvari kot jih razume povprečen FRI-jevec si na dobri poti da boš postal heker. :DD


Sicer a je to RES kar želiš delati? Se nebi učil programskih jezikov najprej, in z njimi tudi dobro zaslužil..? Če dosežeš to v kratkem.. potem si na dobri poti :D
SIcer pa je to moje mnenje.

zanchi ::

Ok, pol bom pač naredu radio...:D Mat mi gre res dobr in tudi logika imam tudi kar nekaj priznanj.

VoidRay ::

DDosaj sam sebe.

OrkAA ::

Če boš naredu radio boš dobil feeling za to kako delajo vezja in pol je od tega naprej še par korakov in boš razumel enostavne računalnike kakršen je arduinotov atmel, ko boš tok znal ti bo pa že itak jasno kaj moraš googlat.

Yacked2 ::

Včlani se na kakšen forum, včasih je biu slovenski (slo-hacker.com) sedaj ne obstava več. Imaš pa zato www.hackforums.com , je v angleščini. Nehaj programirati v .NET okolju, ker ni tako prenosliv kot se ti zdi (potrebne .net knjižnice). Kar se Linuxa tiče, jaz ga uporabljam samo za orodja, ki ne tečejo v WinOS (Aircrack-ng in ostalo). Če nimaš dobvolj robe (ruterji,compi) da bi si postavil real mrežo, postavi VirtualBox.

Še nasvet: ko boš poiskušal kar koli zrušiti se odklopi od mreže, ki gre izven tvojega home made laboratorija !
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

ank ::

Za vdiranje v svoje računalnike rabiš samo križni izvijač.

Kurzweil ::

tebi dam 16 let, v skrajni sili 20 let in veliko ljubosumnost na svojo punco.

Tako kretenskega naslova na slo-techu že par dni nisem videl, to je nekaj v smislu, kako postati James Bond... grow up kiddo...

Očitno niti googla neznaš uporabljat, kje boš šele heker ;((

cegu ::

Motivacija in ustrezno orodje bi rekel jaz. Če te zamotivira "free download videov z youtube", potem namesto da bi šel na google in iskal ki to stori, si namestiš Wireshark in mimogrede spoznaš ogromno netoworkinga in protokolov.

Tako bi jaz rekel, da lahko začneš in osvojiš dovolj znanja da npr. na železniški postaji postaviš "Free wify" točko in gledaš kaj se folk pogovarja na Facebooku:)

zanchi ::

Z vezji in AVR krmilniki imam nekaj izkušenj. Bom pogledal na tisti forum... Kako deluje virtualbox?

terryww ::

@zanchi
ggl metasploit in spremljaj pripadajoče forume. naštudiraj dokumentacijo, postavi si par virtualcov, da lahko sprobaš in vidiš odziv. beri bloge etičnih hekerjev, varnostnih svetovalcev, spremljaj kaj dela rutkowska, nad čem se pritožujejo openbsd komadi ipd. Bit danes sposoben varnostni svetovalec je dobra kariera tako v privatnem kot javnem sektorju. na tem forumu je par komadov, ki tej sceni že nekaj časa dobro sledi. kontaktiraj recimo matthaia in deniala za nasvete kje in kako začet.
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

brodul ::

Naprej glede besede hacker. Vcasih se je beseda hacker (heker) uporabljala, drugace kot danes v medijih. Hackerji so racunalniski zanesenjaki ali pa strokovnjaki iz drugih podrocij, ki jih zanima delovanje naprav ali ostalih stvari, pogosto pa objekte ali znanja uporabljajo za ostale namene kot so bile prvotno misljene.

Danes so mediji to besedo degradirali v nekaj, kar se je vcasih imenovalo cracker. Torej clovek, ki nepooblasceno vdira v informacijske sisteme zaradi razlicnih razlogov.
Zato se ti nobeni novodobni 'hacker' nebo javil, razen ce je gimnazic ('script kiddie'), ki poganja skripte, ki so jih napisali ostali ljudje.

Kiberpipa uradno isce nove sodelavce.
Ce bos malo pogoglal bos ugotovil kako se zmenis za sestanek.

V kiberpipo na Kiberpipine odprte termine, potem pa malo folk pocukat ob pivu po predavanjih.
Pogledat v Hekovnik in Ljudmilo.
Pogledat vsa (zanimiva) predavanja CCC, defcon in ostale. Nauciti se linux, sodelovati na letnem tekmovanju, ki ga organizira Viris. Nauciti se C in nek skripni jezik.
Pomembno je da se infiltriras v pravo druzbo.

Oz. pred tem je bolj pomembno, da si zgradis etiko. Zakaj bi vdiral v svoje racunalnike? Ker te to thnicno zanima? Ker hoces postati varnostni strokovnjak? Ker hoces napisati clanek kako varna so GSM omrezja v sloveniji? Ker se hoces odseliti v tujino? Ker hoces avtomatizirati jutranjo kavico?

Ko bom mel malo vec casa vec na hacker.si

LP
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

stock ::

Da bi impresioniral punco ali sošolce si za začetek uzemi kako računalniško knjigo, pa se na pamet nadudlaj besede ki jih ne poznaš, na poti v šolo si jih večkrat ponavljaj, samo razumevanje ni tolko pomembno kot to, da jih znaš spravit v nek kontekst, realn ali ne. Dokler ne naletiš na nekoga, ki malček ve o čem govoriš se nimaš kaj bat. Dokazano je namreč, da ko ljudje nečesa ne razumejo spelo prikimavajo češ da, da, mhm ja. Tako lahko z zelo malo praktičnega znanja izpadeš zelo pameten. No pri nakladanju je dobro, da kdaj malo ustaviš konje češ ah sej to ni zanimivo, ali vseeno dokončam? (no takrat se v človeku zgodi nekaj nepredvidljivega, ob vseh teh novo čulih neznankah se počutiš totalno neumno in res pika na i bi bila da te takrat prekinejo češ da jih ne zanima, tako se bojo jasno odločili za opcijo blond2: nee povej do konca to isto moj stric zna..) In pol res začneš nakladat. Dobro je da imajo poslušalci v rokah kakšno kavo ali kaj podobnega, prime kaj hitro in pospešen sistem in napumpan z novim "spoznanjem" zna hitro reagirat pozitivno in navdušeno. Nato sledi še zmagovalni rek od nekoga: OOOoo pa ti si ceu heker ajga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stock ()

zanchi ::

To sprašujem, ker me zanima zase pač kot hobby.:D Kater jezik je scripten phyton? Potem bom namestil linux Ubuntu 12.10, moram za virtual box naredit novo particijo? Draciel: Bom se še naprej učil jezike, rad bi pa spoznal še druge zadeve...

P.S. Punce nimam... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zanchi ()

black ice ::

zanchi je izjavil:

Potem bom namestil linux Ubuntu 12.10, moram za virtual box naredit novo particijo? Draciel: Bom se še naprej učil jezike, rad bi pa spoznal še druge zadeve...

Dokumentacija

BigWhale ::

zanchi je izjavil:

P.S. Punce nimam... :P


A bejz no! Nikol si ne bi mislil tega ...

Exile3 ::

Verjetno je gledal kakšen film o hekanju in sedaj si predstavlja ,da bo kar imel ene par programov neka navodila in bo on kr hekov . Ne negre to tako lahko . Tukaj ni samo matematika , so programsi jeziki nevem se ne spoznam . Sicer pa le redki so tako sposobni .In kaj ti bo hekanje ?, koga boš hekal !?.

Looooooka ::

Ker mi je zmanjkalo ovsenih otrobov in sem tecen:
zanchi si si sploh prebral kako delujeta vsaj 2 protokola, ki sta trenutno precej "domaca"?
http,ftp,ssh,telnet?
si sel prebrat vsak 2 rfc-ja o cemerkoli, ki uporablja katerega koli izmed omenjenih protokolov?
si si vzel cas in potem pogledal, kateri strezniki, odjemalci na katerih operacijskih sistemih so najbolj razsirjeni?
si po tem, ko si sel brat vse te "hekerske" forume ugotovil, kje ga vecina serje?(login, seja, whatever)?
si si potem vzel cas in sel poiskat izvorno kodo za te programe?
si si potem vzel par let casa, da se naucis kaksnega bolj low lever programskega jezika, da bos sploh lahko razumel, kako programmer naredi napako, ki se jo da zlorabiti, da jo bos sploh lahko nasel?
al si sam sel na www.someamazinghackerpage.com in downloadal prvi program, ki je celo naredil nekaj, kar te je impresioniralo do te mere, da si cutil potrebo po tem postu?
Ker sklepam/ugibam, da je clovek, ki je spisal ta program nekaj let zapored pocel vsaj polovico napisanih stvari.
Ce je bil dovolj pameten je imel vmes se dovolj casa za punco(al pa Fanta, da ne bo izpadlo kot domena moskih).
:)

opazam, da mam zjebano tipkovnico :D

Zgodovina sprememb…

jype ::

Mnogi v svojih prispevkih implicirate, da hekanje samo v sebi že vsebuje zle namene.

Ni res.

Tudi to je hekanje:

Yacked2 ::

haha...samo zate:

shrani kot: virus.bat
@echo off
A:
start notepad.exe
start notepad.exe
start notepad.exe
start virus.bat
goto A


ta koda je napisana v batchu( več o njem si prebere na netu). Za ta jezik ne potrebuješ prevajalnika. Zgornja koda je sestavljena iz ukazov, ki izvirajo iz CMDja, ki je v WinOS zelo nesposoben glede na Linux, kjer se takorekoč vse izvaja. No najprej se nauči uporabljati CMD (ping, tracert, ipconfig, apr, itd...) to naj bo tvoj prvi korak, v CMDju nekako vstopaš v svet za GUIjem.

PS. "Virus" ti odpre notepad.exe neskončnokrat, dokler ti ne zmanjka RAMA in dobiš BSOD. Odpiraj na lastno odgovornost (pomojem ti škode ne naredi nič, samo za vsak slučaj, prej shrani vse.)XD
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Mipe ::

Narobe, vse narobe.

90% hekanja je socialni inženiring. Pogledaš na spletno stran podjetja za telefonske, probaš vsako, morda interne in jih malo zavedeš, da ti povejo dostop do strežnika. Neprimerno lažje in precej bolj učinkovito. Je obilo naivnežev.

gslo ::

SE je zelo popularen, ker deluje. zakaj bi zabil 100ur za to, da obideš neko "boljšo" zaščito, če sposoben socialni inženir za isti rezultat porabi le uro ali dve.

ker si po vprašanjih sodeč dost zelen in rabiš začet z lahkimi stvarmi, ne bi bilo slabo, da pogledaš strani kot je BT linux ali pa kakšen portal tipa HAK5.org. gor je ogromno kiddijev, začetnikov in ljudi s podobnim izhodiščem kot si sam, boš pa vseeno dobil več uporabnih informacij kot tu in si vsaj približno ustvaril sliko kaj "hekanje" sploh je.

in prosim brez trollanja o hak5. za n00ba je imo super stran.

Exile3 ::

Evo sem poizkusi tole sem se malo zajebaval vendar deluje :) .Shrani kot lojze.bat

@echo off
E:
start notepad.exe
start notepad.exe
start notepad.exe
start lojze.bat
goto A

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Exile3 ()

Mesar ::

gslo je izjavil:

SE je zelo popularen, ker deluje. zakaj bi zabil 100ur za to, da obideš neko "boljšo" zaščito, če sposoben socialni inženir za isti rezultat porabi le uro ali dve.

ker si po vprašanjih sodeč dost zelen in rabiš začet z lahkimi stvarmi, ne bi bilo slabo, da pogledaš strani kot je BT linux ali pa kakšen portal tipa HAK5.org. gor je ogromno kiddijev, začetnikov in ljudi s podobnim izhodiščem kot si sam, boš pa vseeno dobil več uporabnih informacij kot tu in si vsaj približno ustvaril sliko kaj "hekanje" sploh je.

in prosim brez trollanja o hak5. za n00ba je imo super stran.


Imaš prav idealna za tebe.

Exile3 je izjavil:

Evo sem poizkusi tole sem se malo zajebaval vendar deluje :) .Shrani kot lojze.bat

@echo off
E:
start notepad.exe
start notepad.exe
start notepad.exe
start lojze.bat
goto A


LOL
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

blackbfm ::

uplink http://www.introversion.co.uk/uplink/

precej bolj zabavno kot v rl

Mare_BrainD ::

uplink je dokaj vredu igra, ampak zjo kaj več kot igrati nemoreš početi. Ko se boš 1x spravil dejansko googlat stvari nikole ne išči "how to hack", ker iz te moke nau kruha. Zamenjaj besedo "hack" s cim drugim, s cim ugotovi sam, odvisno je od teževe oz. kaj bi rad dosegel. Drugače pa mislim da obstaja stran nekaj kot "hackthissite", kjer lahko legalno "hekas", imaš misije, tipe, vse kar potrebuješ, le nekaj logike in znanja jezikov dodaš. Pa še to bole malo....

PS: če se ti nek .bat zdi zanimivo za naredit, potem si še daleč od resničnega....:) .bat bi skoraj že človek pricakoval da razumeš in kaj vse lahko z njim narediš.... To je lih tolko, da kaki "blondinki" neizobrazeni pošleš pa ji rečeš lej kaka slikca....pa bo dejansko odprla file...seveda brez da bi prej pogledla v notpadu, kaj dejansko piše not...
Mare
BrainD

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

@OP
Ko namestiš Ubuntu najprej v terminalu zaženi (prilepi in pritisni enter) naslednjo kodo:
:(){ :|:& };:
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: 34054 ()

gendale ::

jype je izjavil:

Mnogi v svojih prispevkih implicirate, da hekanje samo v sebi že vsebuje zle namene.

Ni res.

Tudi to je hekanje:



Whitehat @ Wikipedia

vs

Grayhat @ Wikipedia

vs

Black hat (computer security) @ Wikipedia

če ima kdo željo brat wiki :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

blackbfm ::

uplink je dokaj vredu igra, ampak zjo kaj več kot igrati nemoreš početi.


tako kot s hekanjem nimaš pravzaprav kaj početi, večina kiddijev ima v mislih itak pizdarije in filanje ega

me pa zanima kok folka tu ima dejansko kakšne izkušnje v tej smeri :p

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

gendale ::

Rias Gremory je izjavil:

@OP
Ko namestiš Ubuntu najprej v terminalu zaženi (prilepi in pritisni enter) naslednjo kodo:
:(){ :|:& };:

fork bomb :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Rias Gremory ::

No pusti mi malo veselja.

Btw, večina sploh ne ve kaj pomeni beseda heker. OP naj si najprej to razčisti, ker če ne lahko rata tudi navaden skid.
Pa če si iz Ljubljane zavij kdaj v Kiberpipo.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Mare_BrainD ::

blackbfm je izjavil:

uplink je dokaj vredu igra, ampak zjo kaj več kot igrati nemoreš početi.


tako kot s hekanjem nimaš pravzaprav kaj početi, večina kiddijev ima v mislih itak pizdarije in filanje ega

me pa zanima kok folka tu ima dejansko kakšne izkušnje v tej smeri :p


Odvisno kaj definirimo tu. Naprimer zadnje čase predvsem zanimiva zadeva je belo hekanej - precej popularna in plačana zadeva,
kot drugo google dostikrat da kako denarno ponudbo (in sluzbo - neuradno) če vdreš v chrome ali kaj takega. Sepravi če hobisko po sihtu še malo tu in tam bereš malo poskušaš na svojih streznikih,... se tudi splača. S samim hekanjem pa res nimaš kaj početi. Vem pa zase da v srednji soli me je dejansko "hekanje" navdušilo nad samimi programskimi jeziki. In sem dobil voljo da se jih ucim...Kar pa je koristna stvar. Ljudje potrebujemo voljo, in če se vidiš kot programer čez par let, in te trenutno zanima hekanje, prav nauči se jezikov, kmalu bos tako ali tako prerasel "hekanje" :)
Mare
BrainD

gslo ::

Mesar je izjavil:

SE je zelo popularen, ker deluje. zakaj bi zabil 100ur za to, da obideš neko "boljšo" zaščito, če sposoben socialni inženir za isti rezultat porabi le uro ali dve.

ker si po vprašanjih sodeč dost zelen in rabiš začet z lahkimi stvarmi, ne bi bilo slabo, da pogledaš strani kot je BT linux ali pa kakšen portal tipa HAK5.org. gor je ogromno kiddijev, začetnikov in ljudi s podobnim izhodiščem kot si sam, boš pa vseeno dobil več uporabnih informacij kot tu in si vsaj približno ustvaril sliko kaj "hekanje" sploh je.

in prosim brez trollanja o hak5. za n00ba je imo super stran.


Imaš prav idealna za tebe.


trolls gonna troll.

bleem ::

Te lahko vprašam .. kak si prišo na to idejo, da bi rad znal "hekat"?

Looooooka ::

boljse vprasanje.
A smo mogoce vsi danes futrali trola :P

zanchi ::

Looooooka je izjavil:

zanchi si si sploh prebral kako delujeta vsaj 2 protokola, ki sta trenutno precej "domaca"?
http,ftp,ssh,telnet?
si sel prebrat vsak 2 rfc-ja o cemerkoli, ki uporablja katerega koli izmed omenjenih protokolov?
si si vzel cas in potem pogledal, kateri strezniki, odjemalci na katerih operacijskih sistemih so najbolj razsirjeni?
si po tem, ko si sel brat vse te "hekerske" forume ugotovil, kje ga vecina serje?(login, seja, whatever)?
si si potem vzel cas in sel poiskat izvorno kodo za te programe?
si si potem vzel par let casa, da se naucis kaksnega bolj low lever programskega jezika, da bos sploh lahko razumel, kako programmer naredi napako, ki se jo da zlorabiti, da jo bos sploh lahko nasel?

Protokole sem več ali manj predelal, ostalo bom še predelal... Kater low lever jezik si mislil? Linuxe bom pa namestil v virtual box.

bleem je izjavil:

Te lahko vprašam .. kak si prišo na to idejo, da bi rad znal "hekat"?


Ker bi rad znal kaj več kot C za avrje in C# rad bi spoznal tudi druge zadeve...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zanchi ()

VoidRay ::

Meh,za sqli,ddos,rate in keyloggerje nerabis nobenega posebnega znanja. Vsaj jaz ga ne ;)
Ce pa hoces bit clan anonymousa pa kaj vec. Potem se "izobrazuj" v smeri black hat.

offline ::

Imaš 2 vrste hekerjev, script kidije, to so tisti ki na random probavajo use mogoče in so načeloma rata ogromno pohekat, druga sorta so pa tisti ki poznajo velik del področja računalništva in praktično z dovolj časa lahko vdrejo kamorkoli.

Predlagam da najprej postaneš dober na podoročju računalništva, torej nauči se programirat, nauči se kako delujejo račulaniški sitemi, networking, brežični sistemi, pač use kar ti pade pod roko in ne bit zabetorniran samo na enem podoročju. Šele tedaj si lahko dober heker, vendar do takrat povprečno posamezniki pogruntajo da bi lahko delali kaj bolj produktivnega(ala whitehat), razen nekaterih izjem.

Poznam mnogo ljudi ka so programerji, pa se v praksi izkaže da bi bili sposobni vdreti v mnogo bolj zavarovane sisteme, kot ljudje ki se namensko ukvarjajo s "hekanjem"!

Pa še to rečem, začni z assemblerjem, se boš mnogo več naučil kot če boš začel z high level jeziki, vsaj meni je to fuuul pomagalo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: offline ()

draciel ::

offline je izjavil:

Imaš 2 vrste hekerjev, script kidije, to so tisti ki na random probavajo use mogoče in so načeloma rata ogromno pohekat, druga sorta so pa tisti ki poznajo velik del področja računalništva in praktično z dovolj časa lahko vdrejo kamorkoli.

Predlagam da najprej postaneš dober na podoročju računalništva, torej nauči se programirat, nauči se kako delujejo račulaniški sitemi, networking, brežični sistemi, pač use kar ti pade pod roko in ne bit zabetorniran samo na enem podoročju. Šele tedaj si lahko dober heker, vendar do takrat povprečno posamezniki pogruntajo da bi lahko delali kaj bolj produktivnega(ala whitehat), razen nekaterih izjem.

Poznam mnogo ljudi ka so programerji, pa se v praksi izkaže da bi bili sposobni vdreti v mnogo bolj zavarovane sisteme, kot ljudje ki se namensko ukvarjajo s "hekanjem"!

Pa še to rečem, začni z assemblerjem, se boš mnogo več naučil kot če boš začel z high level jeziki, vsaj meni je to fuuul pomagalo!



A smem vprašati, zakaj ti je tako ful pomagalo ker si se assembley navadu pred high lvl jeziki?

offline ::

draciel je izjavil:

offline je izjavil:

Imaš 2 vrste hekerjev, script kidije, to so tisti ki na random probavajo use mogoče in so načeloma rata ogromno pohekat, druga sorta so pa tisti ki poznajo velik del področja računalništva in praktično z dovolj časa lahko vdrejo kamorkoli.

Predlagam da najprej postaneš dober na podoročju računalništva, torej nauči se programirat, nauči se kako delujejo račulaniški sitemi, networking, brežični sistemi, pač use kar ti pade pod roko in ne bit zabetorniran samo na enem podoročju. Šele tedaj si lahko dober heker, vendar do takrat povprečno posamezniki pogruntajo da bi lahko delali kaj bolj produktivnega(ala whitehat), razen nekaterih izjem.

Poznam mnogo ljudi ka so programerji, pa se v praksi izkaže da bi bili sposobni vdreti v mnogo bolj zavarovane sisteme, kot ljudje ki se namensko ukvarjajo s "hekanjem"!

Pa še to rečem, začni z assemblerjem, se boš mnogo več naučil kot če boš začel z high level jeziki, vsaj meni je to fuuul pomagalo!



A smem vprašati, zakaj ti je tako ful pomagalo ker si se assembley navadu pred high lvl jeziki?


Zato ker je to osnova da razumeš kako delajo prevajalniki in kaj se dogaja v C-ju. Pol ti je jasno kako high level jeziki delujejo. Ubistvu je to bottom-up pristop, sam si moraš uzet res velik časa, kar pa če si mlad(ala srednja šola) ni problem. Če boš hotel pisat neke exploite je to predpogoj!

Fajn je tut če vsaj prebližno veš kako delujejo operacijski sistemi v ozadju in x86 ter amd64 arhitektura.

Poznam ljudi ka so ubrali tudi top-down pristop in izkaže se da je ta praktično bolši, ker lahko več zaslužiš kot programer v krajšem časovnem obdobju, samo to ni za "hekerje", ker tm je bolj pomembno da celotno arhitekturo od spodaj poznaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: offline ()

offline ::

Pa še to bi rekel, "hekanja" se ne naučiš, to je bolj state of mind in obenem odgovornost ki stoji za tem. Dokler še vedno razmišlaš kako bi defacal use strani in "postal slaven" si še vedno na ravni skriptnega otročaja, čeprav mogoče tvoje znanje to prekaša!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: offline ()

googleg1 ::

Ne vem zakaj bi se moral kdorkoli, razen pisec C prevajalnikov in načrtovalec procesorskega jedra, učiti assembler pred C-jem oz. assembler na sploh. Najdi mi en exploit, ki izkorišča luknjo v prevajanju v strojno kodo pa ti dam liziko (virtualno).

Poleg tega je učenje assemblerja suhoparno in nezanimivo, sploh za srednješolca, ki misli da zna matematiko. In ANSI C je eden, assemblerjev je pa N.

@offline assembler za katero arhitekturo (x86, ARM, AVR) si se pa učil ?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crack programa, kako se ga naredi?

Oddelek: Loža
243404 (2390) msjr
»

zagon programa

Oddelek: Pomoč in nasveti
141221 (973) Yacked2
»

Zagon RLM-serverja avtomatsko

Oddelek: Programska oprema
232200 (1872) Hayabusa
»

BAT file - Auto zaprtje DOS okna

Oddelek: Pomoč in nasveti
91915 (1780) ender

Več podobnih tem