Forum » Programiranje » java, Swing in vmesnik ActionListener
java, Swing in vmesnik ActionListener
marjan_h ::
Malo se igram z grafičnim uporabniškim vmesnikom,(Swing) pa me zanima če kdo ve; Kako ločiš dogodke med seboj?
Trenutno imam dva gumba, in ko kliknem prvega se izpiše "Kliknil si me", in ko drugega enako. Kako ločiš dogodka; Ko klikneš prvega je en dogodek, ko drugega drug.
Imam sledečo kodo:
Trenutno imam dva gumba, in ko kliknem prvega se izpiše "Kliknil si me", in ko drugega enako. Kako ločiš dogodka; Ko klikneš prvega je en dogodek, ko drugega drug.
Imam sledečo kodo:
import java.awt.*; import java.awt.event.*; import javax.swing.*; class Primer extends JFrame implements ActionListener{ JButton button1, button2; public Primer(){ super("Okno"); Container vsebnik = getContentPane(); vsebnik.setLayout(null); button1 = new JButton("Klik 1"); button2 = new JButton("Klik 2"); button1.addActionListener(this); button2.addActionListener(this); button1.setBounds(20, 20, 100, 40); button2.setBounds(140,20,100,40); vsebnik.add(button1); vsebnik.add(button2); } public void actionPerformed(ActionEvent e){ System.out.println("Kliknil si me"); } } public class SwingTest{ public static void main (String args[]){ JFrame frame = new Primer(); frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); frame.setSize(500, 500); frame.setVisible(true); } }
Mavrik ::
Tipično se to naredi tak, da na vsakega daš drug ActionListener. Lahko pa tudi pogledaš ActionEvent.source v actionPerformed, sam to ti bo naredilo špagetasto kodo.
The truth is rarely pure and never simple.
Ne razumem čist dobr. Ali moram narediti nov class pa implementirat ActionListener, potem pa to uporabiti kot nov ActionListener, recimo kot ActionListener2?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marjan_h ()
Sedaj sem takole naredil, kot si rekel in dela.
Tisto, da pa daš drug ActionListener pa ne vem točno kaj si mislil.
public void actionPerformed(ActionEvent e){ if (e.getSource().equals(button1)) System.out.println("Kliknil si me"); else if(e.getSource().equals(button2)) System.out.println("Klikni si me drugic"); }
Tisto, da pa daš drug ActionListener pa ne vem točno kaj si mislil.
Mavrik ::
Drugo. Instanco. Objekta.
button1.addActionListener(new Actionlistener() { public void actionPerformed(ActionEvent e){ System.out.println("Aua!"); } }; button2.addActionListener(new Actionlistener() { public void actionPerformed(ActionEvent e){ System.out.println("Ma nehi no!"); } };
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [java] Osnovna vprašanjaOddelek: Programiranje | 2636 (1643) | killa bee |
» | 4 v vrsto [java pomoč]Oddelek: Programiranje | 1517 (1344) | Spura |
» | java pomoč, verjetno event handlerOddelek: Programiranje | 1062 (895) | Chandler258 |
» | [Java] ActionListener, ButtonOddelek: Programiranje | 1319 (1142) | fiction |
» | [Java] ZmešnjavaOddelek: Programiranje | 2078 (1583) | ]Fusion[ |