» »

Precenjeni Amazon posloval z izgubo

1
2
»

nekikr ::

Tudi meni se zdi prenizko, ampak če si ziheraš potem je to to :) Še vedno bolje, kot pa da ti en super duper sklad požre vse kar si kdaj prihranil.
Samo kot zanimivost: pred leti mi je kolega razlagal, kako je vložil vse kar ima in kako vlaga vse kar mu ostane v tiste slavne Balkan sklade. "Garantiran" donos vsaj 50% na leto. Ko je začelo padati sem mu rekel, če ne bi bilo morda bolje, da vse pobere ven, dokler je še kaj tam. Odvrnil je, da bolj ko bo padalo več bo kupil, ker da je to najboljša stvar. No, kot je znano so vsi tisti skladi padli za 4x v obdobju zadnjih 5 let in nič ne kaže, da bi se trend obrnil kaj kmalu. Glede na to, da je to naložba na dolgi rok, bo možakar lahko izjemno vesel, če bo čez 20 let "na nuli". Ampak bo težka. 3-4% na oderuški banki tako sploh ne izgledajo tako slabo :)

Jst ::

info: Jaz sem nekje zasledil, da je najbolje prodajan produkt na Amazonu:

.
.
.
.

Otroške plenice!

Sem se takrat, ko sem to zasledil, pošteno nasmejal. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Tilen ::

antonija je izjavil:

Evo, glede na zgoraj napisano sta pri trenutni ceni delnici telekoma in zavarovalnice triglav precej ugodne (tud ce firmi propadeta ima podjetje vesjo vrednost kot pa placas za delnico, tako da nacelno izgube nebi smel utrpet, razen ce zacne vrednost premozenja firm hitro padat). Sicer nobena od teh dveh ni growth delnica, in zelo verjetno ne bo nikoli dosegala nekaj 100% oz. nekaj 1000% rast na leto (kot se za napihovanje balonckov spodobi, ceprav pri amazonu zadnja leta rast ni tako divja), je za pricakovati da bos ob trenutnem poslovanju dosegal precej solidne donose, pa se dividende so kar lepe.

Ce si insider (==clan uprave ali nadzornik) potem imas verjetno se boljsi vpogled v prihodnje poslovanje, ampak tega naj nebi izkoriscal za trgovanje na borzi. Kot clank splosne javnosti pa lahko o prihodnosti samo ugibas, medtem ko pri trenutni ceni delnice kupis 125 EUR telekoma za malo pod 80 EUR. 40% popust pri nakupu podjetja (upam da so v knjigovodsko vrednost steli samo "trdne" vrednosti in denarne rezerve - zadolzitve, ker ce so zdraven se patenti in znamke potem bi jaz se enkrat premislil ko bi videl vrednost brez tega) pa ni tolk svoh deal.

Skratka ce bi izbiral med amazonom in zgoraj nastetimi slovenjskimi podjetji, potem bi veliko raje kupil dalnice nasih podjetij pri trenutnih cenah. Ampak jaz sem ze po defaultu bolj previden (posran) kar se financ tice, in se IPOjev in growth delnic nebi dotikal z stilom od metle (pac stvar osebnih preferenc in karakterja, pa tudi statistika ima veliko vlogo pri odlocitvi).

Kar hocem povedat (pa mi bolj slabo uspeva) je tole: Ni vazno kako super-duper-mega high-flying je delnica, ne glede na to kolk strasno pozitivne in optimisticne so napovedi za prihodnost, ce je cena ze nabita do nebes, potem to zame ni dober nakup. Osnovni moto je "buy low, sell high", in ce je delnica ze v startu "high", potem bi moral prekrsit osnovni moto.
Oz. z besedami Benjamina Grahama: "Buy stocks like you buy your groceries, not like you buy your perfume." To da delnico fino disi ni dovolj, mora bit tud poceni.


Upam, da si kaj investiral. Imel bi zelo lep božič in prečudovite novoletne praznike. ;)

 ZVTG (SI0021111651)

ZVTG (SI0021111651)



 TLSG (SI0031104290)

TLSG (SI0031104290)

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon ustvaril rekorden dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
188575 (4518) Konlov
»

Amazon in Bezos rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
129098 (7773) Nebomgabiksa
»

Amazon z ogromnimi prihodki, a izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
2516315 (14441) Nummy
»

Precenjeni Amazon posloval z izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5216828 (14033) Tilen
»

Applov dobiček nekoliko upadel, investitorji razočarani

Oddelek: Novice / Rezultati
136714 (4390) nekikr

Več podobnih tem