Forum » Pomoč in nasveti » PROSIM POMOČ! (programiranje
PROSIM POMOČ! (programiranje
matejs13 ::
PROSIL, bi če bi si kdo vzel čas in mi pomagal sestavit program za naslednje naloge, ker mi res ne uspe:
1.Izračunaj idealno težo osebe. Idealna teža je t= višine(cm)-100.
2.Ceno telegrama izračunamo tako : če vsebuje telegram manj kot 20 besed ,je potrebno plačati minimalno ceno 50 SIT, sicer pa stane vsaka beseda 8 SIT. Izračunaj ceno telegrama, če nam je n vhodni podatek in pomeni število besed.
3.V podjetju so sklenili, da bodo delavcem zvišali osebne dohodke za 2.45%. Vendar z omejitvami, da njihov osebni dohodek ne sme presegat 1500 € in povišica ne sme presegat 200€ . Napiši program, ki bo izračunal osebni dohodek.
4.Izračunajte ceno izdelka. Če kupiš več kot 1000 kosov imate 22% popusta. Če kupite več kot 129 kosov imate 10% popusta. Če kupite manj kot 129 kosov imate 2% popusta.
Za kakršnokoli pomoč se zahvaljujem.
1.Izračunaj idealno težo osebe. Idealna teža je t= višine(cm)-100.
2.Ceno telegrama izračunamo tako : če vsebuje telegram manj kot 20 besed ,je potrebno plačati minimalno ceno 50 SIT, sicer pa stane vsaka beseda 8 SIT. Izračunaj ceno telegrama, če nam je n vhodni podatek in pomeni število besed.
3.V podjetju so sklenili, da bodo delavcem zvišali osebne dohodke za 2.45%. Vendar z omejitvami, da njihov osebni dohodek ne sme presegat 1500 € in povišica ne sme presegat 200€ . Napiši program, ki bo izračunal osebni dohodek.
4.Izračunajte ceno izdelka. Če kupiš več kot 1000 kosov imate 22% popusta. Če kupite več kot 129 kosov imate 10% popusta. Če kupite manj kot 129 kosov imate 2% popusta.
Za kakršnokoli pomoč se zahvaljujem.
- predlagal izbris: KoMar- ()
amigo_no1 ::
Prikaži tvoj neuspešen poskus, ker tako izgleda da nimaš še ničesar.
V katerem programskem jeziku ?
GUI ali tekst vpisovanje vhodnih parametrov ?
win ali elf format ?
V katerem programskem jeziku ?
GUI ali tekst vpisovanje vhodnih parametrov ?
win ali elf format ?
matejs13 ::
Sem probal, ampak sem vse brisal, ker mi ni uspelo. Zato sem tudi pisal na forum.
Dev C++
Text
elf
Dev C++
Text
elf
juntrex ::
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace Programmmm { class Program { static void Main(string[] args) { //Izračunajte ceno izdelka. Če kupiš več kot 1000 kosov imate 22% popusta. Če kupite več kot 129 kosov imate 10% popusta. Če kupite manj kot 129 kosov imate 2% popusta. ponavljaj: double evri, stevilo; double izracun, pom, vsikosi; Console.Write("Vnesi število kosov: "); stevilo = double.Parse(Console.ReadLine()); Console.Write("Vnesi vrednost enega kosa v evrih: "); evri = double.Parse(Console.ReadLine()); if (stevilo < 0 || evri < 0) Console.WriteLine("Neveljaven vnos. Eno od vnesenih števil je bilo manjše od 0"); else if (stevilo > 1000) { vsikosi = stevilo * evri; pom = (vsikosi / 100) * 22; izracun = vsikosi - pom; Console.WriteLine("Ker je število kosov več kot 1000 imate 22% popusta. Končna cena je {0} evrov", izracun); } else if (stevilo > 129 & stevilo <= 1000) { vsikosi = stevilo * evri; pom = (vsikosi / 100) * 10; izracun = vsikosi - pom; Console.WriteLine("Ker se število kosov gilbje med 129 in 1000 imate 10% popusta. Končna cena je {0} evrov", izracun); } else if (stevilo < 130 & stevilo >= 0) { vsikosi = stevilo * evri; pom = (vsikosi / 100) * 2; izracun = vsikosi - pom; Console.WriteLine("Ker je število kosov manj kot 130 imate 2% popusta. Končna cena je {0} evrov", izracun); } goto ponavljaj; } } }
Pisu sem v C#, ker sem ga bolj navajen. Naredu sem pa tko kot sem jst zastopo. Če vneseš število kosov npr nad 1000, en kos je tolk pa tolk EUR, potem ti tukaj izračuna končno oceno z 22% popustom.
Je en problem v navodilu. Če je manj kot 129 in če je več kot 129. Koliko % potem pri številu kosov 129 je? Tu sem naredo, da če je več kot 129 je 10%, če je pa manj kot 130 kosov (torej je zajeta število kosov 129 noter) potem pa ti izračuna z 2% popustom. Za na konec sem dal tudi opozorilo, če vneseš število manjše od 0, ti izpiše opozorilo.
_Denny_ ::
1. deklariraš integer spremenljivki za višino in za težo, višino vpišeš s cin (ali scanf, ne vem kaj uporabljate), nato izračunaš teža=višina-100 in s cout (oz. printf) izpišeš težo.
2. deklariraš integer spremenljivki za število besed (n) in za končno ceno, potem daš if s pogojem "če je število besed večje od 1 in manjše od 20" in v njega daš izpis "cena je 50 sit", za tem pa v else cena=8*n in izpišeš ceno.
S 3 in 4 ti ne morem pomagati, ker nas v štiriletni šoli tega niso naučili.
Pri zgornjih bi še ti priporočal, da z if ali while izključiš nerealne vrednosti (človek ne more biti visok -100cm ali pa 1000cm, na telegram ne moreš dati -10 besed)...rad kompliciram ja lol
2. deklariraš integer spremenljivki za število besed (n) in za končno ceno, potem daš if s pogojem "če je število besed večje od 1 in manjše od 20" in v njega daš izpis "cena je 50 sit", za tem pa v else cena=8*n in izpišeš ceno.
S 3 in 4 ti ne morem pomagati, ker nas v štiriletni šoli tega niso naučili.
Pri zgornjih bi še ti priporočal, da z if ali while izključiš nerealne vrednosti (človek ne more biti visok -100cm ali pa 1000cm, na telegram ne moreš dati -10 besed)...rad kompliciram ja lol
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
comgen ::
/* * To change this template, choose Tools | Templates * and open the template in the editor. */ package javaapplication1; import java.util.Scanner; public class JavaApplication1 { /** * @param args the command line arguments */ public static void main(String[] args) { // TODO code application logic here //vnesi plačo Scanner sc = new Scanner(System.in); System.out.print("Vnesite placo: "); double placa = sc.nextDouble(); double placan; double povisnica = placa*0.0245; //System.out.print(+povisnica+" EUR"); if(povisnica>=200){ povisnica=200; } placan=placa+povisnica; if(placan>1500){ placan=1500; } System.out.print("Placa po povisanju znasa"+placan+" EUR"); } }
To je rešitev 3. naloge, če sem jo prav razumel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: comgen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# program za pretvorbo v desetiško število z rekurzijoOddelek: Programiranje | 1480 (1203) | MrStein |
» | [C#] Klicanje metodOddelek: Programiranje | 1710 (1478) | Cvenemir |
» | [c#] Optional parameters must appear....Oddelek: Programiranje | 781 (688) | lambda |
» | Konec programaOddelek: Programiranje | 983 (765) | alexa-lol |
» | branje iz datoteke c#Oddelek: Programiranje | 1642 (1371) | darkolord |