Forum » Omrežja in internet » Ob prehodu omrežja internet pade
Ob prehodu omrežja internet pade
rtmktl ::
Pri domačem omrežju imam sledeč problem. V enem nadstropju imam Siolov modem nastavljen kot ruter (IP: 192.168.1.1). Eno nadstropje višje pa imam TP Link ruter (IP: 192.168.1.100), ki pa je nastavljen kot switch (kabel iz ruterja pride v LAN port). Na obeh je vključen WiFi. Na TP Linku imam izklopljen DHCP. Problem, ki pa se pojavi pa je, da če imam na primer na mobitelu prižgan WiFi in grem iz enega nadstropja v drugo (ob tem mi mobitel seveda preklopi wireless na telefonu na močnejši signal) mi internet pade. Pade tudi IPTV.
Slučajno kdo ve, kaj ga zmede?
Slučajno kdo ve, kaj ga zmede?
amigo_no1 ::
Imaš enak ssid/kodiranje/kanal na obeh wifi ap ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
SSID je različen, prav tako tudi kanal. Za kodiranje pa žal ne vem iz glave. Bom pogledal, ko pridem domov.
Sedaj sem ugotovil, da sploh ni problem prehod omrežja, toda internet pade takoj, ko se mobitel ali računalnik poskuša povezati preko wireless-a v zgornjem nadstropju kjer je TP Link. Če povežem s kablom, potem dela vse OK. Torej problematičen je wireless na TP Linku.
amigo_no1 ::
Daj na isti ssid, kanal in brez kodiranja povezave.
Poglej na TP Link strani za kašen nov firmware/lahko tudi resetiraš tplink na default nastavitve in še 1x nastaviš.
Poglej na TP Link strani za kašen nov firmware/lahko tudi resetiraš tplink na default nastavitve in še 1x nastaviš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5669 (4010) | Daniel |
» | Ojačanje WIFI signala z dodatnim routerjem?Oddelek: Omrežja in internet | 4639 (4448) | amacar |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5331 (4012) | Mikec17 |
» | Več računalnikov, dva domača omrežja in en tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1040 (873) | pintpj |
» | Wirelles router in dodatna dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 3944 (3145) | Alex3oo4 |