» »

Komponenti

Komponenti

jakc3 ::

Pozdravljeni!

Sestavljam nov računalnik, saj je ta že oddelal svoje, zanima me pa ali je vredu če se kupi komponente iz http://www2.hardwareversand.de saj imajo cene kar dobre. V mislih pa sem imel:

Ohišje: Thermaltake level 10 GT
CPU: Intel i7 3770K
GPU: Asus GTX 670 2GB
Matična: ASUS P8Z77-V Deluxe
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz 4x4 GB
HDD: WD Caviar Green 2TB Sata 6Gb/s
Napajalnik: Corsair Professional Series Gold AX850, 850 Watt

Se mi splača kupiti še SSD in se gor inštalera OS pa še nekaj osnovnih programov da se bo hitreje zagnalo? Čez čas (cca. 3-4 mesece) bom kupil še eno grafo GTX 670 da bom imel dual SLI. Računalnik bo uporabljen za 3d rendering, obdelovanje slik in videa, in pa seveda igrice :D .Se vsi komponenti klapajo? Imate kakšen nasvet kje najceneje kupiti komponente? Se bi mi splačalo dati 100 evrov več in kupit Asus sabertooth X79 in i7 3820 procesor?

LP
  • spremenil: jakc3 ()

dogo ::

Glede ssd, bi sam rekel, da se ti splača, ker je green serija bolj počasna od npr blue/black ipd. Tole pa malo z glave - glede na pretekle teste, katere sem gledal se nakup 3820 napram 3770k ne splača. Glede SLI pa takole, ponavadi če se ne kupi takoj se v 90% ne kupi kasneje nikoli še eno grafično, +ali boš sploh imel korist od še ene dobre grafične (morda raje razmisli o eni še boljši grafi) --malo v razmislek. Veliko ljudi kupuje v tujini, npr hoh.de vem da vsi hvalijo, in še nekatere druge, pri nas pa veliko kupujejo na dinokomp in funtech.
Počakaj, da ti še kdo pove svoje mnenje , pa preberi si kakšen review glede SLI vs single cards.

PS Komponente načeloma klapajo skupaj, v razmislek pa tole, vengance rami imajo visok profil in če boš kupoval hladilnik za procesor se ti splača vzeti druge rame, da ne boš imel problemov z procesorskim ne-stock hladilnikom.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dogo ()

katere rame pa priporočaš?

Lp

Kako pa iz hoh.de narocis? Ne vidim nobene opcije za Slovenijo.

amigo_no1 ::

http://www.hoh.de/versandkosten
Lieferung in EU-Länder

dogo ::

jakc3 je izjavil:

katere rame pa priporočaš?

Lp

Lahko vzameš npr vengance low profile, oz katerekoli rame, ki nimajo visokega hladilnega rebra, če nameravaš kupit hladilnik in ne imeti problemov pri nameščanju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gaming računalnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
21130485 (12190) Meizu
»

Nakup PCja za cca 1600€ (strani: 1 2 )

607602 (6974) kamuee
»

Nakup PC (850€) (strani: 1 2 )

7021590 (19927) Nuke_H2
»

Nov računalnik [Gaming, Video editiranje] (strani: 1 2 3 4 )

18629596 (27798) lololmaker
»

Nov računalnik za 1200€ (strani: 1 2 )

8715030 (13636) fr4nc

Več podobnih tem